Dodaj do ulubionych

Podwyżka wywózki śmieci

02.01.08, 18:57
Przez ZGM TBS POW24.Nowy rok i odrazu taka duża podwyżka
czynszu.Pozdrowienia dla zarządu.Nie długo ,z czynszem dojedziemy ,
w okolice 1000zl.Za stare odrapane rudery.Pozdrawiam też okolicznych
mieszkańców , którzy ładują swoje śmieci, z prywatnych posesji.W
nasz nie zmknięty śmietnik.Pozdrawiam ,też lokatorów ,którzy się
godzą na te drastyczne podwyżki.Szczęśliwego nowego roku.Tym którzy
myślą, że bedzie lepiej.
Obserwuj wątek
    • mateusz572 Re: Podwyżka wywózki śmieci 02.01.08, 19:01
      Pech chciał,że ja w tym samym czasie pomyślałem o tym samym.:))
      • Gość: I.LEŚNIKOWSKI To niemożliwe IP: *.um.gov.pl 04.01.08, 16:17
        To ciekawe, że tyle osób pomyślało o tym samym...

A przeciez powszechnie wiadomo, że jest to niemożliwe, by czynsz
        wzrósł tak jak opisuje internauta powyżej, gdyż reguluje to uchwała
        Rady Miasta.
        Natomiast wzrost cen wywozu śmieci jest spowodowany jak pisała już
        na ten temat prasa - wielokrotnym wzrostem opłaty marszałkowskiej.
        • Gość: mateusz Re: To niemożliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 18:31
          Gość portalu: I.LEŚNIKOWSKI napisał(a):

> To ciekawe, że tyle osób pomyślało o tym samym...
          >
          > A przeciez powszechnie wiadomo, że jest to niemożliwe, by czynsz
          > wzrósł tak jak opisuje internauta powyżej, gdyż reguluje to uchwała
          > Rady Miasta.
          > Natomiast wzrost cen wywozu śmieci jest spowodowany jak pisała już
          > na ten temat prasa - wielokrotnym wzrostem opłaty marszałkowskiej.

Miałem na myśli fakt,że dosłownie w tym samym czasie (różnica 3 minut
          ) założyłem wątek:forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=73902696
          ,którego tematem także są śmieci.:))
          Tak przy okazji to ten wielokrotny wzrost opłaty marszałkowskiej wyjdzie nam
          bokiem.:))Na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej lub w innych atrakcyjnych miejscach
          będziemy wypoczywać wśród sterty śmieci:))
    • Gość: stary Re: Podwyżka wywózki śmieci IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.08, 20:36
      Najgorsza hołota to z domków jednorodzinnych.Smietniki powinny być
      zamykane.Ale wtedy do lasu by nikt nie wszedł.Ale mu bulimy
      • Gość: kleszczu Re: Podwyżka wywózki śmieci IP: *.realestate.net.pl 04.01.08, 08:38
        Proponuje sie panowie troszke ogranac bo jesli nie wiecie to
        podwyzki byly we wszystkich spoldzielniach i nie sa one zalezne od
        zarzadu a co za tym idzie od spoldzielni.jak sie nie orientujecie to
        proponuje sie najpierw dowiedziec a pozniej swoje wielkie zale
        przelewac
        • Gość: Anka Re: Podwyżka wywózki śmieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 10:45
          Podwyżki były też w domkach jednorodzinnych. Za kosz 220l place na miesiąc 17zł,
          a kosz jest pełny już w połowie miesiąca, więc pakuje do worków i stawiam kolo
          kosza jak wywożą, ale za każdy taki worek muszę zapłacić 12zł, a takich worków
          zazwyczaj mam 2, to proszę sobie przeliczyć ile mieszkańcy domków płacą za wywóz
          śmieci za jeden miesiąc. Jak byście tyle płacili to by dopiero bunt powstał, ale
          wy w blokach nie przejmujecie się jak kosz jest pełny tylko wywalacie na ziemie
          obok kosza, można to zobaczyć przejeżdżając przez nie jedno osiedle. Jeszcze
          nigdy nie wywiozłam śmieci do kosza na osiedlu, ale nie wiem czy teraz tak nie
          będę robić, bo nie zamierzam płacić na miesiąc po ok 40zł. Wy zapewne tyle nie
          płacicie. Zaraz pewnie usłyszę, że mieszkam w domku to mnie stać...czyste
          brednie i zawiść. Pozdrawiam wszystkich oburzonych.
          • Gość: poiu Re: Podwyżka wywózki śmieci IP: 212.87.240.* 04.01.08, 11:27
            Dokładnie tak, generalizujecie, mieszkam w domku, płace 24 złote za kosz plus 12
            złotych za worki. Nigdy nie wywiozłem śmieci do osiedlowego kosza. Ale z jakiej
            racji wam choćbyście zasypali śmieciami pół chodnika śmieci ponad normę zabiorą
            za darmo a ja za głupi worek musze zapłacić 12 złotych ?
          • Gość: abc Re: Podwyżka wywózki śmieci IP: 212.87.241.* 04.01.08, 11:31
            za 4 osoby w bloku place 38 zl miesiecznie za wywoz smieci. Malo to czy duzo?
            Wiec nie wiem czemu niby mieszkancy domkow maja placic mniej.
            • Gość: Anka Re: Podwyżka wywózki śmieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 12:04
              To proponuje ci abys przez miesiac sypal smieci do kosza 240l z 4 osobowej rodziny i zobaczymy czy zaplacisz te swoje 38 zl., zapewniam cie ze duzo wiecej. Nigdy ci sie smieci nie zmieszcza do takiego kosza, a tak walisz w śmietnku gdzie popadnie. Moja rodziny liczy jak narazie 2 osoby, a place praktycznie tyle co ty. Tylko, że w grupowych śmietnikach nikt nie wyliczy ile śmieci kto wyrzuca, bo jak pisałam wyrzucacie gdzie popadnie jak wam miejsca braknie, bo i tak wywiozą. Ja nie moge sobie na to pozwolić. Sadze, że wyrzucasz więcej śmieci niż płacisz...logiczne.
              • Gość: abc Re: Podwyżka wywózki śmieci IP: 212.87.241.* 04.01.08, 12:09
                Nielogiczne. Po prostu spoldzielnia jako odbiorca hurtowy ma nizsza cene chocby
                ze wzgledu na nizsze jednostkowe koszty transportu. Nikt Ci przeciez nie broni
                wziac dwoch kublow jesli jeden to za malo. Przeciez mieszkanie w domku nie musi
                byc tansze niz w bloku. Dalej nie rozumie placzu mieszkancow domkow i wywozenia
                przez nich smieci na osiedla albo wywalania do lasow czy przydroznych rowow.
                Sami sie na to zdecydowaliscie, wlasnie buduje dom i wiem, ze tak jak moi
                rodzice bede placil ok. 60zl za smieci. Za to za wode ze sciekami 2,5 zl mniej
                za 1m3.
                • Gość: splinter Re: Podwyżka wywózki śmieci IP: 212.87.240.* 04.01.08, 12:27
                  "Dalej nie rozumie placzu mieszkancow domkow i wywozenia
                  przez nich smieci na osiedla albo wywalania do lasow czy przydroznych rowow"

Np przepraszam, ja mieszkam w domku ale też tego nie rozumiem. Więc nie wrzucaj
                  nas wszystkich do jednego worka.
                • Gość: Anka Re: Podwyżka wywózki śmieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 12:33
                  W domkach nie mieszkaja sami bogacze, jak cie stac placic 60 zl na miesiac to plac. To jesli w spoldzielniach maja taniej to czemu gosciu pisze ze placi na miesiac 38zl, to przeciez wiecej niz w domkach. A do lasu moj panie to wywożą owszem ludzie z domkow co to nie stac ich na kosz i nie myślą nad tym co robia, tak jak nie ktorzy w blokach nie placa czynszu w tym wywozu smieci, bo ich nie stac, a śmieci wyrzucaja, bo maja gdzie- śmietnik pod blokiem, a ten pierwszy ma las pod domem, albo po drodze, częśc tez spali w piecu itp...Tak źle tak nie dobrze...Nigdzie nie jest lekko, proponuję dac sobie na luz i nie zaprzatac głowy głupotami kto i za ile wyrzuca śmieci. Pozdrawiam.
              • Gość: atena12345 do mieszkańców domków IP: 88.220.79.* 04.01.08, 12:27
                Wywóz śmieci segregowanych jest bezplatny - może warto zacząć śmieci
                segregować? Odkąd w moim domu rodzinnym zaczeto segregację, to kosz
                spokojnie wystarcza. Mieszkańcy bloków nie mają takiej możliwości -
                czy segregują, czy nie - płaci się od osoby.
                • Gość: Karol Re: do mieszkańców domków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 12:46
                  Atak właścicieli domków na śmietniki mieszczuchów. Nie macie innych problemów?
                  Ja tez nie wyrzucam śmieci do waszych śmietników, ani do lasu, więc proszę mnie
                  nie obrażać. Mnie tez denerwuje jak jadę przez las i widzę wywalone śmieci, a
                  przejeżdżam przez las codziennie. Może zacznijcie siebie nawzajem kontrolować
                  ile każda rodzina wyrzuca śmieci i kto bardziej lub mniej zapełnia kosze, a nie
                  zaraz że wam mieszkańcy domków kosze wypełaniają po brzegi. Problemy godne uwagi.
                • Gość: splinter Re: do mieszkańców domków IP: 212.87.240.* 04.01.08, 13:01
                  Poruszałem już ten wątek, również chcę segregować śmieci. Możesz napisac jak u
                  Ciebie się to odbywa ? Sama zawozisz, ktoś przyjeżdza po posegregowane odpadki ?
                  • Gość: Kama Re: do mieszkańców domków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 13:10
                    Tez jestem zainteresowana segregacją śmieci. Może nas tu troszkę doinformujesz.
                    • Gość: atena12345 Re: do mieszkańców domków IP: 88.220.79.* 04.01.08, 13:48
                      Jeśli chodzi o mieszkania w blokach, to nie ma znaczenia czy
                      segregujesz, zcy nie - płacisz od osoby i tyle. W przypadku domków
                      należy zwrócić się do firmy, która zajmuje się wywozem śmieci i z
                      którą podpisało się umowę. Dostaje sie od nich worki różnego koloru;
                      na papier, szkło i plastik - te worki po zapełnieniu odbierane sa za
                      darmo, płaci sie tylko za kosz, gdzie wyrzuca się wszystko inne.
                      Przy takim rozwiązaniu segregacja na prawdę się opłaci.
                • niewiemcowybrac Re: do mieszkańców domków 04.01.08, 14:59
                  Hej .... która firma podstawia pojemnik ?? sita, remondis ? bracia strach ??
                  domek masz w Czewie czy okolicach Czewy ??

Dzieki za info ;-)
    • Gość: kosz wspólnota może zmienić admoniostratora, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 13:30
      będzie taniej.
      • Gość: Olek Re: wspólnota może zmienić admoniostratora, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 14:12
        Ja butelki, szkło itp. wrzucam do specjalnych pojemników ustawionych w mojej miejscowości czyli segreguję, ale i tak nie mieszczę wszystkich śmieci w koszu i wcale nie mam taniej, a przecież nie postawie na placu przed domem śmietnika jak przed blokiem. To wszystko to jedno wielkie g.ó.w.n.o
    • Gość: mily Re: Podwyżka wywózki śmieci IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.08, 22:15
      Wszystko to jest nie dopracowane.Ale co tam miejska , czy
      wiejska .Hołota.Zapłaci.Zwalmy na nich ,niech sie gryzą .A my
      władze:radni , partie rządzące , marszałkowie i inne gó...Bedziemy
      mieli pieniądze.Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka