rubio1977 12.01.08, 23:00 Szanowni Forumowiecze, gdzie w Częstochowie są lub będą budowane nowe bloki mieszkalne? (nie dotyczy TBS). Któa lokalizacja wydaje się wam najciekawsza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Krzysiek Re: Gdzie budują, lub będą budować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 23:13 Przy skrzyżowaniu Łódzkiej i Wysockiego ciekawy blok buduje "Bajda", mieszkania są nawet do prawie 100 mkw (z dwoma łazienkami, tarasami i parkingiem podziemnym), tyle że cena też jest tak samo okazała - od 4000/mkw, o ile jeszcze coś zostało do sprzedania... ale lokalizacja wydaje się ciekawa... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Gdzie budują, lub będą budować? IP: *.icis.pcz.pl 13.01.08, 12:24 Nie reklamuja sie juz specjalnie, ale tam sporo mieszkan bedzie. Moze jeszcze sa wolne. Naprzeciwko buduja Wlosi - Edilgi z siedziba na Slaskiej. Tez tam sporo mieszkan powstaje i widac ze im chyba dobrze idzie, bo staraj sie zabudowac caly dostepny teren. Troche dalej na Wyszynskiego powstaja ciekawe domki-szeregowce, a jeszcze dalej na Wyszynskiego konczy sie budowa najdrozszych apartamentowcow. No i wciaz sa dostepne mieszkania na Jasnogorskiej www.jasnogorska.pl Fajny budynek i ciekawa lokalizacja. Poza tym jakies mieszkania powinny tez byc w tym wznoszonym budynku za Hotelem Patria. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do xx Re: Gdzie budują, lub będą budować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 16:53 Dziękuję za taką lokalizację , gdzie przez prawie 12 miesięcy w roku duchowni drą "gębę" czyli "ryja", i to ma być najdroższa lokalizacja, dla kogo, chyba zakonników, bo normalny człowiek po trudach pracy liczy na wypoczynek-pod klasztorem przez cały rok go nie ma!. Nie wypisujecie bzdur!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Krzysiek Re: Gdzie budują, lub będą budować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 16:49 Może i ciekawa, ale ile kosztować będzie czynsz?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Gdzie budują, lub będą budować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 18:06 Moim zdaniem to bloków jest w Czestochowie dość . Na tym etapie rozwoju i zamozności winno budowac się juz szeregowce . Ci z bloków przeprowadzaliby sie do nich i zwlaniali miejsce dla biedniejszych w blokach . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolarz Re: Gdzie budują, lub będą budować? IP: *.as.kn.pl 13.01.08, 19:35 moim zdaniem takze powinny powstawac szeregowce oraz nowe osiedla domkow jednorodzinnych. np na parkitce - po drugiej stronie okulickiego (ale dodatkowo uruchomilbym tam nowa linie tramwajowa). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: Gdzie budują, lub będą budować? IP: 80.48.49.* 13.01.08, 21:19 W rejonie ul. Gajowa - Lipowa budują: firma Siulczyński i Wspólnicy ( mieszkania +podziemne garaże), jakiś drugi inwestor prywatny, oraz chyba Metalurg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikpok Re: Gdzie budują, lub będą budować? IP: 83.2.141.* 13.01.08, 21:45 Jak wygląda od strony formalnej budowanie szeregowca lub innego budynku wielorodzinnego takiego 4-6 mieszkań? Chodzi mi o budowanie indywidualne a nie kupowanie gotowego od developera. Trzeba założyć spółdzielnię czy jak? Ile może kosztować wybudowanie takiego domu o metrażu ok 4 razy 75, razem ok 300 metrow z czterema garażami? Czy da rade to wybudować w dobrej lokalizacji razem z działką (za ok 300tys) za bańkę dzwieście? tyle kosztowałyby te 4 mieszkania u developera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papap Re: Gdzie budują, lub będą budować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 23:21 Na ul. Traugutta blizniaki do 300 tys w stanie zamknietym bez piwnic. Zaczeli budowac ale nie wiem czy sa jeszcze wolne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do pikpok Re: Gdzie budują, lub będą budować? IP: *.srod.spidernet.pl 25.06.08, 22:24 Mam pewne przemyślenia na ten temat, bo od dłuższego czasu myślę o zebraniu grupy osób i wspólnej inwestycji, sam koszt budowy jest dużo niższy niż u dewelopera, ale dochodzi koszt działki, na to też jest pewne rozwiązanie, zakładanie spółdzielni ma sens tylko wtedy gdybyśmy startowali do urzędu miasta o działkę, jeśli temat interesuje cię na poważnie daj znać - odpisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do angrusza Re: Gdzie budują, lub będą budować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 16:56 Chyba mówisz o sobie!, nie wstydź się bidulo!, ale i nie zaciemniej forum cyt. twój post: "> Moim zdaniem to bloków jest w Czestochowie dość . Na tym etapie > rozwoju i zamozności winno budowac się juz szeregowce . Ci z bloków > przeprowadzaliby sie do nich i zwlaniali miejsce dla biedniejszych w > blokach . Ciekawe geniuszu gdzie sie przeniesiesz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Do : do An IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 07:12 Do : Doangrusza Ja to na Kule . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisc Re: Gdzie budują, lub będą budować? IP: *.tktelekom.pl 13.01.08, 21:47 Ostatnio widziałem ogłoszenie, że Hutnik buduje na Kasprowicza, o ile dobrze pamiętam. 3150 za metr kwadratowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan 500 nowych mieszkań w rejonie ul. Kazimierza IP: 80.48.49.* 25.01.08, 12:55 i Noskowskiego> Inwestor jest na etapie uzyskania wzizt. Budynki będą miały 7 kondygnacji. (Chyba wykorzystają rozpoczęte budynki osiedla Korona + nowe?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: 500 nowych mieszkań w rejonie ul. Kazimierza IP: 80.48.49.* 25.01.08, 13:05 p.s. Inwestorem jest duża firma deweloperska z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: 500 nowych mieszkań w rejonie ul. Kazimierza IP: *.icis.pcz.pl 25.01.08, 13:35 Miejsce jest rzeczywiscie dobre i niewykorzystane. Skad masz wiadomosc - czy jest na necie ? Widze jak buduje developer z Warszawy na Jasnogorskiej - inwestycja niedzuza, ale naprawde ladna. Wykonawca (ale tylko wykonawca) jest krytykowany tutaj Kobex - tutaj wyglada ze sprawuje sie bardzo dobrze i buduje bardzo sprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: 500 nowych mieszkań w rejonie ul. Kazimierza IP: 80.48.49.* 26.01.08, 12:28 Informację zaczerpnąłem z biuletynu inwestycyjnego, ciekawe czy miasto zgodzi się w tym rejonie na dość wysokie 7 kondygnacyjne budynki - a musiałoby być ich sporo ( ca 40 mieszkań na budynek - to ok. 12 budynków - kawał osiedla.) A propos czy ktoś wie co z inwestycją Włodara ( 400 mieszkań) - którą przyhamowało miasto - padła czy wróci zmodyfikowana Odpowiedz Link Zgłoś
xxo Re: 500 nowych mieszkań w rejonie ul. Kazimierza 26.01.08, 12:44 O inwestycji Wlodara nic wiecj nie slyszalem. W tamtym miejscu przy Popieluszki juz jednak wczesniej zaczeto budowe, wiec problem ze zgoda na bloki moze byc mniejszy. Ja generalnie jako mieszkaniec jestem zwolennikiem nizszych budynkow. Ale te budynki ktore buduja Wlosi to tez maja chyba co najmniej 7 kondygnacji ? I tez sa w poblizu JG :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: york Re: 500 nowych mieszkań w rejonie ul. Kazimierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 13:19 Jeśli ktoś ma ból jak stracić kilkaset tysięcy, polecam firmę Wakabud Dewelopment z ul. Kilińskiego koło ZUS. Odpowiedz Link Zgłoś
xxo Re: 500 nowych mieszkań w rejonie ul. Kazimierza 26.01.08, 13:28 Na Kilinskiego nie ma ZUS !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: york Re: 500 nowych mieszkań w rejonie ul. Kazimierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 13:43 Przepraszam, chodzi oczywiście o ul. Dąbrowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bn Corona KBF Re: 500 nowych mieszkań w rejonie ul. Kazimierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.08, 12:02 splajtowała totalnie i po długim cZasie znalazł sie nowy nabywca. XXX> loklalizacja na jasnogórskiej jest doskonała , ale czy Kobex czy Kobnext wybuduje wszystko dzialajace i zgodnie z przepisami , okaze sie po czasie. Trudno jednak aby za takie astronomiczne kwoty za metr zbudowac bubla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: 500 nowych mieszkań w rejonie ul. Kazimierza IP: *.icis.pcz.pl 27.01.08, 12:29 Widze jak buduja na razie - bardzo starannie. To kwestia inwestora glownie aby zapewnic dobre wykonanie. Widac ze inwestor (z Warszawy) ma kase i potrafi wymagac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: 500 nowych mieszkań w rejonie ul. Kazimierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.08, 14:05 Inwestor majacy siedzibe w Klinice św.Łukasza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: 500 nowych mieszkań w rejonie ul. Kazimierza IP: *.icis.pcz.pl 27.01.08, 14:16 Zgadza sie - klinika sw. Lukasza pewnie ma cos wspolnego z tym inwestorem, W Klinice sw. Lukasza panuje porzadek i to dobrze swiadczy rowniez o inwestorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: 500 nowych mieszkań w rejonie ul. Kazimierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 12:17 Ciekawe czy mozna zaskarzyc projektanta za zły projekt, który nie pasuje potem do całości?Kto sprawdza go? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: 500 nowych mieszkań w rejonie ul. Kazimierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.08, 17:21 500 mieszkań to bardzo dużo, więcej niż wszystkie aktualnie budowane mieszkania w Dobrym Mieście. Ciekawe jakie będą ceny, jeśli utrzyma się dotychczasowa tendencja to na pewno będzie od 5000 w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: 500 nowych mieszkań w rejonie ul. Kazimierza IP: *.icis.pcz.pl 27.01.08, 17:27 Ceny mieszkan juz nie rosna, a wrecz chyba zaczynaja spadac. Z pewnoscia nie bedzie tam od 5000. Tyle ponoc maja na Wyszynskiego w apartamentach i widac ze im sie nie sprzedaje tak lekko bo sie reklamuja w GW. Na Jasnogorskiej maja w bardzo fajnej lokalizacji 4000 i jakos stopniowo im sie sprzedaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: 500 nowych mieszkań w rejonie ul. Kazimierza IP: *.icis.pcz.pl 27.01.08, 17:28 P.S.Poza tym te docelowe 500 mieszkan i tak nie zostalyby zbudowane od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Gdzie budują, lub będą budować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.08, 11:31 Ceradom ma budować szeregówki k. Jasnej Góry, cena jest bardzo atrakcyjna, przykładowo 85 metrów z garażem kosztuje prawie pół bańki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Gdzie budują, lub będą budować? IP: *.icis.pcz.pl 27.01.08, 12:30 Juz w tej chwili buduja sie szeregowki za Jasna Gora - na Wyszynskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... Na Jana - za "trójkątem" IP: *.gre.pl 27.01.08, 11:50 Pomiędzy Jana Pawła, a 3 Maja w blokach być może są jeszcze niesprzedane mieszkania. Problem w tym, że to lokalizacja wybitnie nie dla Rubio. Raz, ze święty w nazwie ulicy, dwa, ze z Jasnej Góry tak dobrze słychać. A pierwszy antyklerykał (zna się niektóre posty) naszego miasta zasługuje na miejsce, z którego do wszelkich spraw kościelnych nabrałby dystansu. Ulica Jana, mimo że bloki wydają się ładne i w dobrym miejscu, chyba jednak nie dla niego. Podobnie inne podjasnogórskie lokalizacje :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robotnik Re: Gdzie budują, lub będą budować? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.08, 12:11 A kiedy zaczna budowac mieszkania dla tych co zarabiaja 1000-1500 zł? My tez chcemy miec wlasne M! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Przy wyjeżdzie na Kłobuck, w lewo na Szarlejkę IP: 80.48.49.* 27.01.08, 18:35 coś mieszkalnego (MDM) powstaje , trzeba skręcić na Szarlejkę przed stacją Bliska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no właśnie Re: Gdzie budują, lub będą budować? IP: *.profiline.pl 17.02.08, 13:45 nie chę nic za darmo..uczciwe pracuję..ale zarabiam 1 tyś..razem z mężem mamy ok 2500, jak za to żyć z kredytem? czy w ogóle mamy zdolność kredytową? nie che pałacu..choć kto by nie chciał garażu podziemnego i tarasu...., chę małe skromne m3...:( wiem..zaraz napiszą bym zmieniła prace..ale przecież nie sposób by wszyscy to zrobili:( jestem człowiekiem i chce godnie żyć..to tak wiele? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Gdzie budują, lub będą budować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.08, 21:18 A może nowe domy jednorodzinne . Są miejsca , teraz niezbyt ładne bo wokoło rurery . Ale one jeszcze trochę postoją a potem ludzie wykupią teren i wybudują piękne wille nad rzeką z widokiem na miasto i to blisko centrum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Gdzie budują, lub będą budować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 20:33 Chciałabym sobie kupic na sw/Kazimierza /Pułaskiego , idelane miejsce albo np Loretanska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spółdzielnia Re: Gdzie budują, lub będą budować? IP: 80.48.49.* 16.02.08, 09:26 Na Parkitce, ul. Łódzka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madagaskar Re: Gdzie budują, lub będą budować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 10:29 podobno powstanie apartamentowiec przy ul.Wręczyckiej ( w okolicy ul.Podhalanskiej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aler ale kto jest inwestorem i jakie ceny oferuja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 14:00 poprosze o namiary bo chciałabym kupic sobie jakies fajne mieszkanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Bajda i inni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 19:24 Własnie wrocilismy od znajomych którzy kupili sobie mieszkanie u bAJDY. Mamy porównianie , bo inni nasi znajomi kupili od Kobexu . Bajda ma fantastyczna klatke schodowa , czysta zadbaną , w granicie , drzwi porzadne z zamkami Gerdy , wejscie z podziemnego garazu do mieszkania , dobra wentylacje w mieszkaniach , okna i swietna cyrkulacje powietrza w mieszkaniach. Mieszkaniem jestesmy zachwyceni .Byle wiecej takich inwestorów Kobex ...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dexil Re: Bajda i inni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 20:31 podbijamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Bajda i inni IP: *.icis.pcz.pl 06.05.08, 20:38 zajrzyj na strone: www.ideodeveloper.pl Maja budowac w kilku miejscach. Nasz Dom buduje blok przy Lodzkiej, a Kar-Bud osiedle domkow opodal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Bajda i inni IP: 195.116.125.* 24.06.08, 00:21 Nasłuchałem się sporo o ciekawych inwestycjach w Częstochowie, ale widzę co robią Panowie z firmy Prestige Development i chylę czoła. Jeśli się im uda z tym apartamentowcem to pokażą wszystkim "deweloperom" w mieście o co chodzi w budowaniu. Czegoś tak godnego uwagi jeszcze nikt nie zbudował. Nareszcie coś pięknego dla miasta, gratuluję projektu i odwagi. Chyba nie stać mnie dziś ale kiedyś u nich kupię mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Bajda i inni IP: 195.116.125.* 29.06.08, 19:07 Słyszałam tę opowieść o oszukańczej sprawie firmy Nasz Dom - budują na Łodzkiej. Podobno to jakaś zagmatwana sprawa - afera z pieniędzmi, Sądy? Macie jakieś pewne informacje? Co się dzieje w tym mieście? Ktoś pisze, że „Diamentowe” to nie transwoj tylko jakiś tellus!? Na szczęście sprawdziłam w Sądzie, że prestige development buduje na swojej działce i nie jest zadłużony w żadnym banku. Na działce nie mają hipoteki więc musieli kupić działkę za gotówkę, a to oznaka że budują za swoje pieniądze. Czyżby w końcu deweloper co nie musi być na garnuszku banków albo co gorsze taki ekspert co buduje za pieniądze klientów wpłacane co tydzień ? Mam nadzieje, że na całe szczęście tak będzie. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Gdzie budują, lub będą budować? IP: 195.116.125.* 24.06.08, 00:22 Nasłuchałem się sporo o ciekawych inwestycjach w Częstochowie, ale widzę co robią Panowie z firmy Prestige Development i chylę czoła. Jeśli się im uda z tym apartamentowcem to pokażą wszystkim "deweloperom" w mieście o co chodzi w budowaniu. Czegoś tak godnego uwagi jeszcze nikt nie zbudował. Nareszcie coś pięknego dla miasta, gratuluję projektu i odwagi. Chyba nie stać mnie dziś ale kiedyś u nich kupię mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Gdzie budują, lub będą budować? IP: 195.116.125.* 24.06.08, 00:24 Witaj. Nasłuchałem się sporo o ciekawych inwestycjach w Częstochowie, ale widzę co robią Panowie z firmy Prestige Development i chylę czoła. Jeśli się im uda z tym apartamentowcem to pokażą wszystkim "deweloperom" w mieście o co chodzi w budowaniu. Czegoś tak godnego uwagi jeszcze nikt nie zbudował. Nareszcie coś pięknego dla miasta, gratuluję projektu i odwagi. Chyba nie stać mnie dziś ale kiedyś u nich kupię mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frogman Re: Gdzie budują, lub będą budować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 09:15 trzymam kciuki, ale zachwycać się będę jak to wybudują :-) na razie projekt na papierze, choć wydaje się mniej abstrakcyjny od "diamentowego" Transwoju, zobaczymy jaka cena. No i troche głośna lokalizacja jak na pretiżowe osiedle. Jęsli się im uda... jelsi mają kasę to nie będzie jeśli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Gdzie budują, lub będą budować? IP: *.icis.pcz.pl 24.06.08, 10:27 Projekt jest w trakcie realizacji - w przeciwienstwie do Diamentowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Gdzie budują, lub będą budować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 20:06 Niestety jak dla mnie i wielu moich znajomych diamentowe osiedle to zwykłe blokowisko -choć w ładniejszym stylu niż stare bloki. Coś ala nienajgorszy hotel robotniczy, z resztą podobnego koszmarka wybudowano obok rok wcześniej. Odważne pokolorowanie ścian w paski to jeszcze nie architektura! W diamentowym nie jest ogólnie wykorzystana działka od strony jasnej góry, a szkoda, bo widokowe mieszkania od tamtej strony były by niezłe, a tu klopsik (niemal same ściany = I 17 i żadnych tarasów, nawet nie ma balkonu ). Tarasy w dużych mieszkaniach jak H18, czy I18 są do bani - jak bunkry 68m2 na V piętrze z widokiem na wierzę straży pożarnej. Patrzyłam dziś wiele razy na stronę diamentowego – niestety zero smaku, a cena.... Odddd 6000 tysięcy za m2 czyli pewnie dojedzie dużo, dużo wyżej. Wolę się przygotować na to co buduje prestige development. Widziałam na ich stronie coś co jest niesamowite. Czekam jak ujawnią ceny i termin zakończenia budowy jak się wyrobią przed końcem 2009 to wchodzę. Niestety w czasie kiedy w Częstochowie jest to jedyny taki obiekt warto kupić tam mieszkanie. Szmelcu jest cała masa, a ten apartamentowiec jest jedyny w swoim rodzaju, po prostu idealny w idealnym miejscu. Na szczęście po 4 latach pracy poza Polską w biurze nieruchomości mogę ocenić co warto kupić, a co nie, nie patrząc tylko na cenę. W myśl starej zasady: kupuj nieruchomości najdroższe na jakie Cię stać... Co by nie mówić nawet jak cena będzie wysoka to jak ktoś wcześniej wspomniał wielkie brawo za projekt. Ciekawe czy nasze władze dostrzegą tę inwestycję? Oby budowa i jakość też była na takim poziomie. Trzymam kciuki. Agnieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FROGMAN hałas IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.08, 23:51 jak się tak przyglądałaś "diamentowemu" i budynku "presige" pewnie zauważyłaś że ul.Kilińskiego jest jedną z najgłośnieszych w mieście :-) szczegóelnie polecam dzwięki ruszającyhc autobusów spod przystanków. wiem co mówię, pracowałem i mieszkałem przy tej ulicy tzw "rozkoszna lekkoś chuku "" więc z tym idealnym miejscem bym nie przesadzał. projekt rzeczywiście ciekawy, ale mieszkania od strony ul.Kilińskiego "spalone" przynajmnej tarasy. No chyba ze założymy klimatyzację :-) nie wiem czy jest w projekcie Przystanek przy liceum traugutta też da "popalić" wszystkim ale po czterech latch poza Polską mogłaś zapomnieć o autobusach :-) przecież wiesz co warto kupić a co nie :-) a rzeczywiście "diamentowe" nie broni się w ogóle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: hałas IP: *.icis.pcz.pl 26.06.08, 12:24 Ja mieszkam przy tak samo ruchliwej ulicy czyli Dabrowskiego. Absolutnie mi halas nie przeszkadza - okna z jednej strony sa bardzo szczelne i halas wcale nie dochodzi, natomiast mam otwarte okna od podworka. Przy takim ukladzie bliskosc ruchliwej ulicy nie przeskadza w najmniejszym stopniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frogman Re: hałas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 18:38 zwracam honor, mialem jednostronnie :-) stąd ta trauma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: hałas IP: 195.116.125.* 29.06.08, 18:51 Witaj, pytałam w biurze dwelopera o hałas. Sprzedawczyni, z resztą bardzo profesjonalna osoba z PRESTIGE DEVELOPMENT zagwarantowała mi, że mają badania hałasu robione ostatnio. Wyniki mają ujawnić już w tym tygodniu. Z tego co mi mówiono nie ma co narzekać, poza tym przy mieszkaniach od ul. Kilińskiego są zaplanowane specjalne okna dźwiękoszczelne, więc problem hałasu nie istnieje. Coś za coś jak chce się mieszkać w nowym i jedynym apartamentowcu, ale pewnie niektórych nie stać. Autobusu nie słyszałam - mimo najszczerszych chęci. Pomijam fakt, że na całym świecie komunikacja miejska jest coraz bardziej nowoczesna i ekologiczna. Aga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frogman Re: hałas IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.08, 22:03 no generalnie żeby okna byłu dzwiękochłonne nie muszą byc jakieś specjalne, wystarcza zwykłe "plastiki", które sprawdzają sie nawet na Jana Pawła :-) jestem pewien że jak deweloper zrobi badanie hałasu okaże się ze autobusy w czewie jeźdzą jak skuterki heheh problem z autobusami przerabiałem w bloku naprzeciwko i z przystanku obok i dla mnie problem jest. Tym bardziej jeśli chodzu o tarasy. bo w pokojach rzeczywiście dobre okna klima i już . Wiem że kupno mieszkania jest inwestycja długoteminową i na pewno możemy liczyć że za 30 lat w czewie jak i w całym świecie komunikacja będzie nowoczesna i ekologiczna, do tego zmierzamy i dlatego każda inwestycja w centrum miasta jest dobrą, niezależnie od tego czy dzisiaj nam walą spaliny pod okno. miejsca w centrum nie przywbywa!!!!! Coś za coś, jak cię stać, możesz zrobić wszystko :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Gdzie budują, lub będą budować? IP: 195.117.70.* 25.06.08, 21:10 Transwoj ciagle sie oglasza,ze to on jest inwestorem diamentowego ale czy ktos czytal na tablicy przy terenie gdzie ma byc ta inwestycja....w rubryce inwestore pisze Tellus!!!!! Ludzie sprawdzcie d kogo kupujecie te mieszkania o ile ktos kupi za taka cene!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Gdzie budują, lub będą budować? IP: 195.116.125.* 24.06.08, 00:26 Prestige Development buduje w Ogrodach Hoffmana. Róg Kilińskiego i Dembińskiego. www.pdev.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikpok Re: Gdzie budują, lub będą budować? IP: 212.160.108.* 02.07.08, 19:40 w roku 2005 metr mieszkania kosztował 600 euro, teraz na diamentowym osiedlu ma kosztować prawie 2000 euro!! Czy ktoś może uzasadnić taką cenę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re: pikpok Re: Gdzie budują, lub będą budować? IP: 195.116.125.* 06.07.08, 11:16 Pikpok to zarys dla czego jest coraz drożej i mieszkania nie będą tanieć: 1. Wyższe - czasem o kilkadziesiąt a czasem kilkaset % i więcej!!! ceny ziemi budowlanej niż przed laty. 2. Wyższe - czasem o 400% i więcej koszty ludzi. Nie tylko pensje netto ale i socjal "np.: udawane choroby pracowników", Zus, całkowicie inny standard budowania i zarządzania takimi inwestycjami - na potrzeby klientów takich jak ty i ja i każdy z nas. 3. Opieszałość urzędów z wydaniem pozwoleń czy warunków zabudowy. Tę nieprzewidywalność władz gminnych w całym kraju deweloperzy biorą do kalkulacji ryzyka i kosztów budowy. Jak czytałem w Polsce średnio od 1,8 roku do 2,5 lat wcześniej niż w Europie Zachodniej czy USA deweloper musi zainwestować kasę w działki, architektów, nadzór i całą masę kosztów których na ogół "ciemna masa" nie widzi. Zapytaj znajomego czy kolegę który buduje dom jaką płaci ratę kredytu, ile miał załatwiania formalności, jaki jest koszt kierownika budowy itd. Przemnóż to dla wyobraźni razy 10 dodaj zatrudnienie czasem 20 czasem 100 osób i zobaczysz jaki koszty ponosi deweloper w Polsce przez średnio dwa lata zanim wbije szpadel. 4. Wysokie ceny pieniędzy dla deweloperów w Polsce. 5. Jest też coś takiego jak inflacja - może słyszałeś. 6. Nie wiem czy wiesz ale zanim zaczął się booom budowlany w Polsce wiele firm z branży budowlanej nie miało różowej sytuacji. Po wielu latach niezarabiania budowlańcy z uwagi na swoje umiejętności i ciężką pracę chcą być traktowani jak ludzie. Chcą godnie zarabiać. Nie tylko lekarzowi który pije w pracy czy jest najlepszym fachowcem na świcie należy się podwyżka. Nie tylko bankowcowi który podwyższy ci prowizję w kredycie należy się podwyżka. Górnicy, nauczyciele itd., my wszyscy chcemy zarabiać lepiej. Na całym świecie ( tej wersji cywilizowanej ) w gronie osób dobrze zarabiających są spółki budowlane. Wiem to z doświadczenia. Jestem bankowcem i kiedyś zbudowałem kilka domów na sprzedaż. Jest to ogromne ryzyko, odpowiedzialność i kto tego nie dokonał sam musi uwierzyć. Jest taka swołocz po ostatnim okresie historii która myśli że jak ktoś zarabia to jest wrogiem publicznym.Otóż nie. Oto mój apel: Deweloprzy lokalni, częstochowscy i ci włoscy, warszawscy, z Krakowa i skąd tam jeszcze jesteście, budujcie lepiej i drożej jeśli to potrzebne do godnego zarabiania, A wy klienci w tym Ty pikpok uczcie się, studiujcie, grajcie na giełdzie nauczcie się zarabiać i oszczędzać, pracujcie z zaangażowaniem u swoich pracodawców czy w swoich firmach, tak aby was było stać na apartament czy dom. Nie mówcie tylko za wiele lat jak już kupicie, czy zbudujecie swoje mieszkanie, że nieruchomości są drogie i mają być tanie... Odpowiedz Link Zgłoś