Dodaj do ulubionych

Ciemna strona WOŚP

13.01.08, 23:02
Chodzi mi o to żę dzisiaj mi kumpela mówiła że kiedyś była wolontariuszką WOŚP i opowiadała jak ci piękni wolontariusze kasę wyskubują dla siebie, mówiła że do puszki ludzie zazwyczaj wrzucali coś w granicach 200-500zł (przeważnie w marketach, bo tam dyżurowała) z czego wolontariusze oddawali na WOŚP tylko 1/3 - 1/2 zysków. Co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Akagi Re: Ciemna strona WOŚP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.08, 23:08
      Na szczescie 99% kwestujących,nie ma nic wspólnego z tymi bydlakami
      • Gość: Miki Re: Ciemna strona WOŚP IP: 80.54.174.* 13.01.08, 23:22
        Po pierwsze fajnych masz znajomych skoro tak robia. Po drugie co ma
        z tym wspólnego orkiestra? Złodzieje zawsz się znajdą. Są też cale
        tłumy uczciwych ludzi którzy oddaja wszystkie złotówki.
        • Gość: K2 Re: Ciemna strona WOŚP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 23:29
          dokładnie masz rację w każdym stadzie znajdzie się czarna owca, a co do znajomych to nie byli moi znajomi
          • donamadona Re: Ciemna strona WOŚP 13.01.08, 23:46
            To co z ta kumpela? Widziala jak kradna i nic? Ciekawych masz znajomych.
      • Gość: Laokon Re: Ciemna strona WOŚP IP: 89.174.23.* 14.01.08, 00:13
        Gość portalu: Akagi napisał(a):

> Na szczescie 99% kwestujących,nie ma nic wspólnego z tymi bydlakami

skąd wiesz ?
        • Gość: Alan Oczywiście, że wolontariusze kradną!!! IP: *.realestate.net.pl 14.01.08, 09:50
          Przecież za darmo nikt nic nie robi... Sam Owsiak przeznacza sporą
          częśc naszych darowizn na SWOJE potrzeby. Musi mieć pieniądze dla
          ludzi (17 osób) ze swojego biura, musi mieć pieniądze na Przystanek
          Woodstock i takie tam...- wiadomo.
          • Gość: xx Re: Oczywiście, że wolontariusze kradną!!! IP: *.icis.pcz.pl 15.01.08, 12:36
            Nie sadz innych wedlug swojej miary.
          • Gość: popierajacyOWSIAKA Re: Oczywiście, że wolontariusze kradną!!! IP: *.lei3.cable.ntl.com 15.01.08, 13:00
            nawet jak wezmie sobie 1/3 to zobacz ile dobrego ten gosc robi, a
            prezydent Polski tylko potrafi sie obrazac.

szkoda slow.
            • Gość: Colo Re: Oczywiście, że wolontariusze kradną!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.08, 13:11
              a co ma do tego prezydent??? Masz obsesje!!! Lecz się!!!
    • Gość: janosik Re: Ciemna strona WOŚP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.08, 10:12
      Jak to Zulugula raczyl mawiac Polska to jest dziwna kraj! Jak ktos chce komus
      pomoc to i tak sie znajda ludzie ktorym sie to niepodoba! Hehe lepiej popatrz
      koleszko ile dobrego zrobili a nie licz swoich monet ktorych i tak pewnie nie
      dal bys nikomu potrzebujacemu!
      • Gość: Akagi Re: Ciemna strona WOŚP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.08, 11:34
        Zawsze się cos komuś nie podoba :)

Powiem tak,jak sie urodził mój dzieciak,to wiekszość badań wykonano w szpitalu
        na sprzęcie od Owsiaka,potem lezał w inkubatorze też od Owsiaka.
        Tak więc wszystko i na temat.
        A przystanek z tego co wiem,nie jest finansowany ze zbiórki.
        • Gość: K2 A kto powiedział że ja tę kwestę uważam za zlo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 13:22
          Oczywiście fundacja Owsiaka robi wiele dobrego, tylko mogły by te zyski być większe gdyby nie kradzieże pieniążków przez wolontariuszy, jak to mówią jeden ukradnie 50zł inny 20zł jeszcze inny 200zł i tak jak to mówią grosz do grosza i wychodzi kokosza, to pomyślcie sobie ile dzieci więcej można by ze te uskubnięte pieniązki wyleczyć.

A sam też dałem jakąś tam sumkę, zresztą co roku daję i trzymam kciuki za owsiaka
          • Gość: anty WOŚP Re: A kto powiedział że ja tę kwestę uważam za zl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 13:38
            Najlepszy biznes dzisiaj, to róznego rodzaje fundacje, na pomaganiu
            innym najlepiej się zarabia. Od wyposażania szpitali w sprzęt jest
            państwo a nie żebranina społeczeństwa. Ja nie muszę przyklejać sobie
            serduszka na czole aby być lepszym. Wybraćy zarabiają miliony a
            społeczeństwo żebrze. Po co ta cała pompa wolontariusze przekręty
            itp. Nie wystarczy nr konta i rzetelne rozliczenie. Nie bo w takiej
            formie wielu się bogaci. Róbta co chceta ale czasem pomyślta
            • Gość: hose- Re: A kto powiedział że ja tę kwestę uważam za zl IP: *.pcz.pl 14.01.08, 13:53
              skoncz juz koles bo stajesz sie monotematyczny, jak chcesz wzuc zeta do puszki, jak nie to nie daj a nie pisz glupot, zawsze jest ktos, kto sie wzbogaca na czyims nieszczesciu, wiadoma sprawa ze znajda sie jakies osly co procent z puszki sobie wezma do kieszeni, ale trzeba patrzec realnie kilkanascie milionow zlotych zawsze sie uzbiera.....
              • Gość: Stary Praktyk Re: A kto powiedział że ja tę kwestę uważam za zl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 19:52
                W tym wypadku akurat zgadzam się z " anty-WOSPem". Nie po to płacimy
                jedne z wyższych podatków w Europie, by byle poseł za drzemkę na sali
                sejmowej inkasował prawie dwie dychy, a lekarz wykonujący jakże odpowiedzialną
                pracę, dostawał marne grosze i musiał żebrać u Owsiaka
                o sprzęt. Nie znaczy to jednak bym nie szanował Jurka za to co robi.
                Tak jednak być nie powinno!
                Pozdrawiam.
                • Gość: gosc Re: A kto powiedział że ja tę kwestę uważam za zl IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.08, 21:43
                  Długo jeszcze będziemy płacili za drzemkę w Sejmie, może gdy społeczeństwo
                  dorośnie będzie inaczej, Ci ludzie sami się nie wybierają, a lud najczęściej
                  głosuje na ludków obiecujących mannę z nieba, zasiłki po 2 000 zeta - słowem raj
                  na Ziemi (taka mała utopia). Dlatego to co robi/zrobił Owsiak jest nie do
                  przecenienia, my bijemy pijane na forum, a on już pomógł kilku milionom
                  noworodków (wczoraj był reportaż w TV o tym, mówił rzeczowo jakiś prof). Niech
                  sobie bierze kasę na utrzymanie biura, Woodstock (tak wiem tam sami narkomani
                  się bawią i szatani). Kto pierwszy zdobył się na pomysł zgarnia śmietankę i
                  sławę, gość ma charyzmę i umie porwać ludzi do czynu, dlatego dopóki pomaga i
                  będzie pomagać będę go z całych sił popierał (a mohery niech podobne rzeczy
                  wymyślą, a nie ogólny lament na rzeczywistość, której są udziałem i współtwórcami).
                  • Gość: berek Re: A kto powiedział że ja tę kwestę uważam za zl IP: *.pcz.pl 15.01.08, 11:50
                    a najlepsze jest to, kiedys slyszalem mohera "niebede dawac na orkiestre bo tam kradna pieniadze" a pozniej wysyla r. kasiore.... Jurek tak jak mowisz bierze sobie na biuro czy cos tam, ale kupe kasiory idzie na dzieciaki, R. tez pewne uzbiera podobna sumke co WOSP.... a reszte sobie niech kazdy dopowie.
                    • Gość: anty WOŚP Re: A kto powiedział że ja tę kwestę uważam za zl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 14:06
                      tylko , że na WOŚP wpłacają właśnie mohery. Czy wszyscy ci młodzi
                      ludzie uczestniczący w tej żebraninie to wpłacają swoje zarobione
                      pieniążki? nie dostali je od moherowych rodziców, więc przestań
                      obrażać tych ludzi. Osoby z kasą śmieją sie właśnie z takiej
                      naiwności. Płacimy bardzo duże podatki i z tych pieniędzy powinien
                      być kupion sprzęt do szpitali. Kto wpłaca na WOŚP biznesmeni?,
                      bogate firmy? NIE właśnie mohery, często poprzez swoje dzieciaki.
                      • Gość: berek Re: A kto powiedział że ja tę kwestę uważam za zl IP: *.pcz.pl 15.01.08, 14:10
                        przedszkole .... :)
                        • Gość: Anty WOŚP Re: A kto powiedział że ja tę kwestę uważam za zl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 14:18
                          żłobek :)
                      • boozar Re: A kto powiedział że ja tę kwestę uważam za zl 15.01.08, 14:37
                        Trudno mi sobie wyobrazić 80 letniego "mohera" dającemu swojemu 15-20 letniemu
                        dziecku (myślę ze późno trochę jak na rodzicielstwo) pieniądze na WOŚP. A jeśli
                        wnuczek dostaje od "mohera" jakąś kasę to mógłby wydać ją na gazetę, pivo, pizze
                        lub tysiąc innych rzeczy a on da na orkiestrę. Tylko że wtedy to nie "moher"
                        daje (oni dają na caritas - i mogę Cię zapewnić że caritas ma większe koszty niż
                        WOŚP).
                        Biznesmeni i firmy wbrew pozorom też wpłacają na WOŚP (nie bój się nie tracą
                        tych pieniędzy - wrzucą w koszty).

Zgadzam sie z jedną rzeczą - Państwo powinno kupować sprzęt dla szpitali - tylko
                        niestety tego nie robi i każdą inicjatywę mającą na celu pomóc należy popierać a
                        nie głupio krytykować.
                        pozdrawiam
                        • Gość: anty WOŚP Re: A kto powiedział że ja tę kwestę uważam za zl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 15:50
                          mam 55 lat i noszę moherowy berecik synku. Wpłacałam przez 16 lat na
                          WOŚP ostatnio dałam nawet złoty pierścionek więc odpieprz się od
                          moheru.
                          • boozar Re: A kto powiedział że ja tę kwestę uważam za zl 15.01.08, 16:19
                            Jak zauważyłaś pisałem "mohery" w cudzysłowie bo uważam że to głupie określenie.
                            Rozumiem że to że masz 55 lat pozwala Ci obrażać innych - dziwne myślenie ale co
                            tam.
                            W moim poście chodziło tylko o to, że tłumaczenie że jak syn/wnuczek dostał od
                            rodziców/dziadków kasę, a następnie przeznaczył ją na WOŚP, to nie to samo jakby
                            ten sam rodzic/dziadek wpłacił. Ale żeby to zrozumieć trzeba było chwile
                            pomyśleć czego Ty chyba nie zrobiłaś.

PS. Na synka Twojego jestem trochę za stary więc oszczędź sobie takie prostackie
                            przytyki (i jeśli potrafisz wulgaryzmy i obrażanie innych też).

pozdrawiam
                          • Gość: berek Re: A kto powiedział że ja tę kwestę uważam za zl IP: *.pcz.pl 15.01.08, 19:50
                            osmieszasz sie... co post piszesz inaczej
    • Gość: ??? Ciemna strona Caritas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 16:47
      Przy okazji WOSP , którą co nieco część kleru krytykuje przypomnę o rozliczeniu
      przez Caritas 2,5 mln zł zebranych latem na pomoc dla ofiar trąby powietrznej !
      A może jakieś informacje o tym od prezydenta Wrony ?
      Był patronem.
      • Gość: K2 Re: Ciemna strona Caritas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 23:15
        A widziałeś jakie chatki sobie ludzie postawili za tą kasę, wczesniej mieszkali w ruderach(nie wszyscy oczywiśccie) a teraz mają wypasione domki, a część miała wczesniej domki jednopiętrowe bez parterów a teraz mają wypasione dwupiętrówki i to całkiem nieźle wypasione:). A najgorsze jest to że najwięcej dostali ci co nie byli ubezpieczeni, a ci co byli to za przeproszeniem "gó.." dostali od ubezpieczyciela, i gdzie tutaj sprawiedliwość.

A co do tematu to popieram wszelkie tego typu incjatywy, tylko gdzie do cholery sa pieniądze z moich podatków, przecież jak sie idzie do szpitala to gdzie się nie odwrucić tam jest sprzęt z WOŚP
        • Gość: Michał K Re: Ciemna strona Caritas IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.01.08, 00:59
          Zostały dopłacone do KRUS'u ubezpieczenia zdrowotnego rolników, PKP, górników,
          rożne ciemne fundusze celowe o których mało kto coś wie, poszły na wojnę w Iraku
          z której nic nie mamy, na samochody ministrów, na 15 lotów Jarka do Gdańska, na
          samoloty F-16, podwyżki dla obiboków policjantów, na ponowne wybory
          parlamentarne, na emerytury księży, na studia na uczelni Tadzia i mnóstwo tym
          podobnych rzeczy.
          A kiedy p. Gilowka chciała upublicznić niższe pozycje w budżecie państwa to
          dziwnym trafem została oskarżona o bycie TW i musiała natychmiast odejść.
          Grubymi nićmi szyte.
          • Gość: zorro Re: Ciemna strona Caritas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 08:16
            dlaczego więc rząd ma zajmować się wyposażaniem szpitali w sprzęt ?
            zrobi to Owsiak i naiwne społeczeństwo. Czy wszyscy żebrzący pod
            kościołami potrzebują takiej pomocy? nie oni nauczyli się żebrać i
            nie chcą pracować. Zgadzam sie z anty WOŚP od czego jest rząd?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka