Gość: emka IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 15.08.03, 19:27 komplet punktów, super jazda, Gollob objechany. Gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: LUKAS Re: Rune Holta Mistrzem Polski!!! IP: 213.199.204.* 15.08.03, 20:23 Przylaczam sie do gratulacji! PS. A ci rasisci niech sie zamkna lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Rune Holta Mistrzem Polski!!! IP: *.icis.pcz.pl 15.08.03, 20:31 Jestem dumny z tego, ze taki GOSC reprezentuje Czestochowe. Bo Rune Holta ma klase i pokazuje sie z jak najlepszej strony. Pozdrawiam, Gość portalu: emka napisał(a): > komplet punktów, super jazda, Gollob objechany. Gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dervish Re: Rune Holta Mistrzem Polski!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.03, 11:04 Gość portalu: xx napisał(a): > Jestem dumny z tego, ze taki GOSC reprezentuje Czestochowe. > Czestochowe moze i tak ale Polske na pewno nie.Tacy "polacy' jak holta, smith czy inny olisadebe wzbudzaja moj smiech.Sklecic zdania taki nie potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Rune Holta Mistrzem Polski!!! IP: *.icis.pcz.pl 18.08.03, 12:17 Gratuluje zasciankowosci - to akurat pierwszy glos w tym duchu z Czestochowy, bo dotychczas celowali w tym mieszkancy uniwersyteckiego Torunia. No ale my tez mamy ambicje uniwersyteckie, wiec nie mozemy byc gorsi :))) Polske Holta tez reprezentuje. Chcial startowac w DMS, ale mu nie dali. On coraz bardziej identyfikuje sie z naszym krajem. I do tego moze byc wzorem dla rdzennych Polakow. Czy wiesz kto napisal pierwszy slownik jezyka polskiego ? Samuel Linde - chyba Niemiec, a na pewno nie Polak, jesli stosowac Twoje kryteria. Kto najwiecej uratowal dziel sztuki dla Polski, a nie mial nic z tego dla siebie ? Karol Estraicher - tez z rodziny niemieckiej. Mamy w naszej historii wiele takich przykladow, bo kultura polska (szeroko rozumiana) potrafila przyciagac ludzi innych narodowosci. Mamy taka swieta Urszule Ledochowska. Jej ojciec byl Szwajcarem, ktory wolal byc Polakiem. Wkrotce bedziemy mieli Polakow Wietnamskiego pochodzenia, ktorzy beda recytowac Litwo Ojczyzno moja ... albo Polakow o czarnej skorze. I dobrze - taki jest wspolczesny swiat. Gość portalu: dervish napisał(a): > Gość portalu: xx napisał(a): > > > Jestem dumny z tego, ze taki GOSC reprezentuje Czestochowe. > > > > Czestochowe moze i tak ale Polske na pewno nie.Tacy "polacy' jak holta, smith > czy inny olisadebe wzbudzaja moj smiech.Sklecic zdania taki nie potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dervish Re: Rune Holta Mistrzem Polski!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.03, 13:13 Gość portalu: xx napisał(a): > Gratuluje zasciankowosci - Jezeli kazdy glos odmienny od twojego traktujesz jak glos z zascianka to sam sobie wystawiasz ocene. > Polske Holta tez reprezentuje. No i niech sobie reprezentuje.Przeciez nie twierdze, ze nie byl tego dnia najlepszy.Twierdze, ze w ogole nie powinien wystartowac. > On coraz bardziej identyfikuje sie z naszym krajem. Polacy w Niemczech tez sie identyfikuja z Niemcami bo ten kraj daje im chleb.Sa nawet bardziej niemieccy od samych Niemcow.I dla nich zawsze beda polaczkami.Dla mnie Holta jest Norwegiem.To ze masz kwit paszportowy z orzelkiem nie znaczy, ze jestes Polakiem.Jestes jedynie obywatelem tego kraju.To dwie zasadniczo rozne sprawy. > I do tego moze byc wzorem dla rdzennych Polakow. Bez jaj.Na idola mas i sumienie pokolen to sie raczej nie nadaje. > > Mamy w naszej historii wiele takich przykladow, bo kultura polska (szeroko > rozumiana) potrafila przyciagac ludzi innych narodowosci. Sam piszesz, ze sa to ludzie innych narodowosci a nie Polacy. > Wkrotce bedziemy mieli Polakow Wietnamskiego pochodzenia, ktorzy beda recytowac Litwo Ojczyzno moja ... Nie dadza rady. > albo Polakow o czarnej skorze. I dobrze - taki jest wspolczesny swiat. Patrzac na problemy z algierczykami we Francji wcale nie wiem czy to takie dobre. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Rune Holta Mistrzem Polski!!! IP: *.icis.pcz.pl 18.08.03, 14:24 No widzisz roznimy sie wyraznie. Raz Rune ma wiecej honoru i przywiazania do klubu niz wiekszosc Polskich sportowcow. Jak siatkarze AZS-u dostali troche wiecej forsy, to rzucili klub, gdzie sie wychowali i ktoremu tyle zawdzieczaja i poszli sobie gdzie indziej. Jak Holcie po przyznaniu obywatelstwa inne kluby dawaly wieksza forse niz Czestochowa, on powiedzial, ze nie moze oszukac tych, ktorym tyle zawdziecza, zachowal sie honorowo i uczciwie. Gollob przy Holcie to czlowiek, ktory nie potrafi sie zachowac po prostu i czesto jest chamski. I w ogole co to ma za znaczenie, ze ktos jest innej narodowosci jak pracuje dla Polski i jest sercem z Polska ? Sa juz Polacy z czarna skora - nawet w Czestochowie. A Wietnaamczycy sa bardzo zdolni i bardzo dobrze sie aklimatyzuja w Polsce - oczywiscie pod warunkiem, ze Polacy nie beda im obrzydzac Polski. Polska to kraj atrakcyjny dla wielu obcokrajowcow, podoba im sie tutaj i coraz wiecej bedziemy miec do czynienia z taka sytuacja, ze nie krew i kolor skory bedzie dedydowal o tym, kto jest Polakiem. Gość portalu: dervish napisał(a): > Gość portalu: xx napisał(a): > > > Gratuluje zasciankowosci - > > Jezeli kazdy glos odmienny od twojego traktujesz jak glos z zascianka to sam > sobie wystawiasz ocene. > > > > Polske Holta tez reprezentuje. > > No i niech sobie reprezentuje.Przeciez nie twierdze, ze nie byl tego dnia > najlepszy.Twierdze, ze w ogole nie powinien wystartowac. > > > > On coraz bardziej identyfikuje sie z naszym krajem. > > Polacy w Niemczech tez sie identyfikuja z Niemcami bo ten kraj daje im chleb.Sa > > nawet bardziej niemieccy od samych Niemcow.I dla nich zawsze beda > polaczkami.Dla mnie Holta jest Norwegiem.To ze masz kwit paszportowy z > orzelkiem nie znaczy, ze jestes Polakiem.Jestes jedynie obywatelem tego > kraju.To dwie zasadniczo rozne sprawy. > > > I do tego moze byc wzorem dla rdzennych Polakow. > > Bez jaj.Na idola mas i sumienie pokolen to sie raczej nie nadaje. > > > > > > Mamy w naszej historii wiele takich przykladow, bo kultura polska (szeroko > > > rozumiana) potrafila przyciagac ludzi innych narodowosci. > > Sam piszesz, ze sa to ludzie innych narodowosci a nie Polacy. > > > > > Wkrotce bedziemy mieli Polakow Wietnamskiego pochodzenia, ktorzy beda > recytowac Litwo Ojczyzno moja ... > > Nie dadza rady. > > > > albo Polakow o czarnej skorze. I dobrze - taki jest wspolczesny swiat. > > Patrzac na problemy z algierczykami we Francji wcale nie wiem czy to takie > dobre. > > Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dervish Re: Rune Holta Mistrzem Polski!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.03, 14:57 > No widzisz roznimy sie wyraznie. No roznimy sie jak diabli.Ty mowisz zupelnie o czyms innym niz ja.Nie kwestionuje Holty jako czlowieka, jako sportowca czy jako zuzlowca zwiazanego na dobre i na zle(zobaczymy) z Wlokniarzem.Lubie patrzec jak jezdzi i sympatyczny z niego gosc. Mowie tylko, ze nie jest Polakiem i nigdy nie bedzie.Jest obywatelem Polski narodowosci norweskiej.I ja deklaruje sprzeciw wobec mozliwosci wystepow w IMP takich sportowcow.To wsztystko. Poza tym.Jestes lekko naiwny sadzac,ze pokochal Polske i stad ma obywatelstwo.Chodzilo o zwiekszenie szans zuzlowcow z CKM na walke o mistrza czy generalnie o sportowy sukces.Tak bylo z A.Smithem, Olisadebe itd.Wiec wiesz- bez sciemek. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzeci brat Gollob Re: Rune Holta Mistrzem Polski!!! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 18.08.03, 15:03 z prawnego punktu widzenia jest Polakiem, a Wasz spór jest totalnie niepotrzebny i bezpodstawny, gdyż jak widnieje w temacie Rune Holta IMP na żużlu 2003 i nikt i nic już tego nie zmieni! strzałeczka! pozdro Rune Gość portalu: dervish napisał(a): > > > > No widzisz roznimy sie wyraznie. > > No roznimy sie jak diabli.Ty mowisz zupelnie o czyms innym niz ja.Nie > kwestionuje Holty jako czlowieka, jako sportowca czy jako zuzlowca zwiazanego > na dobre i na zle(zobaczymy) z Wlokniarzem.Lubie patrzec jak jezdzi i > sympatyczny z niego gosc. > Mowie tylko, ze nie jest Polakiem i nigdy nie bedzie.Jest obywatelem Polski > narodowosci norweskiej.I ja deklaruje sprzeciw wobec mozliwosci wystepow w IMP > takich sportowcow.To wsztystko. > Poza tym.Jestes lekko naiwny sadzac,ze pokochal Polske i stad ma > obywatelstwo.Chodzilo o zwiekszenie szans zuzlowcow z CKM na walke o mistrza > czy generalnie o sportowy sukces.Tak bylo z A.Smithem, Olisadebe itd.Wiec wiesz > - > bez sciemek. > Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Rune Holta Mistrzem Polski!!! IP: *.icis.pcz.pl 18.08.03, 15:23 W Mistrzostwach Rune moze wystepowac, bo ma Polskie obywatelstwo. Nie trzeba byc Polakiem, zeby byc obywatelem Polski. W przedwojennej Polsce ponad 30 % obywateli nie mialo narodowosci polskiej. Teraz duzo mniej, ale bedzie ich coraz wiecej, bo tak jest na calym swiecie. Nasz kraj byl i jest atrakcyjny dla innych. Gość portalu: dervish napisał(a): > > > > No widzisz roznimy sie wyraznie. > > No roznimy sie jak diabli.Ty mowisz zupelnie o czyms innym niz ja.Nie > kwestionuje Holty jako czlowieka, jako sportowca czy jako zuzlowca zwiazanego > na dobre i na zle(zobaczymy) z Wlokniarzem.Lubie patrzec jak jezdzi i > sympatyczny z niego gosc. > Mowie tylko, ze nie jest Polakiem i nigdy nie bedzie.Jest obywatelem Polski > narodowosci norweskiej.I ja deklaruje sprzeciw wobec mozliwosci wystepow w IMP > takich sportowcow.To wsztystko. > Poza tym.Jestes lekko naiwny sadzac,ze pokochal Polske i stad ma > obywatelstwo.Chodzilo o zwiekszenie szans zuzlowcow z CKM na walke o mistrza > czy generalnie o sportowy sukces.Tak bylo z A.Smithem, Olisadebe itd.Wiec wiesz > - > bez sciemek. > Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marf Re: Rune Holta Mistrzem Polski!!! IP: 217.97.140.* 16.08.03, 01:06 Rune jest wielki. Gratulacje. Ruuuune Holta Ruuuuune !!! Odpowiedz Link Zgłoś