fantazja23 31.01.08, 11:42 Proszę o opinie gdzię panuje miła atmosfera,gdzie jest łatwiej na profilu językowym... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: do fantazji23 Re: AJD CZY WSL?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 17:20 No pewnie że WSL!, a ty masz jeszcze jakieś wątpliwości?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adfd Re: AJD CZY WSL?? IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.08, 21:01 Jeśli chcesz nic nie robić, jak najbardziej WSL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: AJD CZY WSL?? IP: *.strefa.com 31.01.08, 19:06 wybierasz studia biorąc pod uwagę kryterium łatwości? Powodzenia życzę po studiach przy poszukiwaniu pracy:P Odpowiedz Link Zgłoś
p16 Re: AJD CZY WSL?? 01.02.08, 11:32 W Wyższej Szkole Lingwistycznej trzeba się uczyć ja studiuję Pedagogikę elementarną z językiem angielskim i z doświadczenia wiem że trzeba się uczyć ale z tego co wiem to na AJD też trzeba się uczyć. No i wydaje mi się że jak człowiek decyduje się na studia to musi się raczej liczyć z tym że aby skończyć studia musi posiadać wiedzę tak więc decydując się na studia trzeba się liczyć z tym że trzeba się uczyć nigdzie nie wystawiają ocen na piękne oczy. Pozdrawiam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kociczka Re: AJD CZY WSL?? IP: 195.205.202.* 01.02.08, 16:04 o przepraszam u mnie na AJD ale nie na jezykach wstawiaja ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: AJD CZY WSL?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 17:34 na AJD jest znacznie niższy poziom niż na WSL i nie trzeba się uczyc , wystarczy isc na skarge do dziekana na asystenta i 5 z wyróznieniem mórowana!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: No comment Re: AJD CZY WSL?? IP: 195.205.202.* 01.02.08, 20:14 Właśnie widać Piotrze jaka ,,mórowana`` ;D analfabetyzm sie szerzy... Odpowiedz Link Zgłoś
katiak4 Re: AJD CZY WSL?? 02.02.08, 12:16 Nie studiowałam ani tu ani tam :P Ale mój znam ludzi z WSL i mówią, że poziom jest zajebiście wysoki i, że mega ciężko jest. Co do AJD to mam kumpele tam i ona mówi, że jest ciężko, ale mówi to tylko po to żeby ludzie nie myśleli, że ma lekko :P Zresztą AJD to szkoła dla picu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixipixi Re: AJD CZY WSL?? IP: 212.87.241.* 02.02.08, 16:03 faktycznie jest tak zajebiście cięzko?niby to szkoła prywatna...Powinno być lżej niż na państwowej..?Taqk myślę bynajmniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: AJD CZY WSL?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.08, 17:46 I tak Akademia Polonijna jest najlepsza, jeśli chodzi o języki obce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gogo Re: AJD CZY WSL?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.08, 18:15 Ach! Przestań. Na AP od kilku lat nie ma prowadzonego naboru jeśli chodzi o germanistykę. Odpowiedz Link Zgłoś
katiak4 Re: AJD CZY WSL?? 03.02.08, 10:58 Też się temu dziwię, ale WSL ma naprawdę dobrą i wymagająca kadrę. Więc jeżeli ktoś chce mieć dobre wykształcenie polecam WSL a jeżeli chce to tylko odbębnić i mieć papierek ukończenia studiów proponuje rezygnację z kierunków językowych ponieważ polega to na ciężkiej i systematyczniej nauce, jeżeli nie spełni sie tego warunku to się wylatuje niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
lisa46 Re: AJD CZY WSL?? 03.02.08, 11:14 Ja studiuję anglistykę na 4 roku na WSL. Natomiast pierwsze 3 lata uczyłam się w AJD. Na AJD były o wiele mniejsze wymagania. Łatwiej było zaliczyć egzaminy. Mniej czasu można było poświecić na naukę. Luźniejsze czasy skończyły sie z chwilą rozpoczęcia nauki na WSL. Kadra bardzo fajna, ale za to wymagająca. Jak się nie uczysz, nie dorównujesz poziomem do wymogów, to wylatujesz. Nie ma taryfy ulgowej. Na egzamin trzeba sie solidnie przygotować i nie liczyć na szczęście czy wyrozumiałość wykładowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixipixi AJD CZY WSL?? IP: 212.87.241.* 03.02.08, 16:28 jedni mówią ze na AJD jest cięzko inni ze na WSL,hmm i komu teraz wierzyc?!... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: AJD CZY WSL?? IP: 83.16.127.* 07.05.08, 22:56 Zdawałam na ADJ,bo uważałam , że studia państwowe są solidniejsze.Po pierwszym roku część przeniosła się na WSL, bo nie dawała rady na ADJ. O ile wiem , to część z nich także nie skończyła WSL.Ja dawałam dobrze radę na ADJ.Musiałam się jednak uczyć, chociaż mój poziom nie był niski gdy zaczynałam pierwszy rok, bo byłam po egzaminie CAE (B).Mieliśmy dużo zjazdów i więcej zajęć niż na WSL, dużo egzaminów ustnych,wymagających solidnego przygotowania, a nie testów wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: AJD CZY WSL?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 12:16 Może ktoś jeszcze się wypowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrelmiał Re: AJD CZY WSL?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.08, 15:28 Oczywiście WFM albo ETZ ewentualnie WSK Odpowiedz Link Zgłoś
vt-s Re: AJD CZY WSL?? 07.05.08, 23:47 z fantazją to najlepiej tutaj: www.wsnlc.pl/albo www.tworki.eu/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zozol109 Re: a może CJE ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 22:33 A może po prostu CJE jeżeli mówimy o studiowaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: AJD CZY WSL?? IP: 83.2.141.* 13.05.08, 08:05 tu masz wystarczjącą odpowiedź forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=72933260 Odpowiedz Link Zgłoś