Dodaj do ulubionych

2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK.

17.03.08, 23:01
Rozmowy pracowników MPK z prezydentem Częstochowy p. Wroną i Zarządem Spółki w
sprawie podwyżek płac nie przyniosły żadnego skutku. Na dodatek ,aby pokazać
kto jest "górą" ,od 1 kwietnia zostaną zlikwidowane przewozy
pracownicze.Kierowcy i motorniczowie do pracy na godz. 4.00 rano będą zmuszeni
dojeżdżać we własnym zakresie... Aby pokazać swoje niezadowolenie, w dniu 2
kwietnia ( środa ), większość pracowników skorzysta z jednego dnia urlopu lub
zwolnienia L4.
Obserwuj wątek
    • Gość: lol Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: 212.87.241.* 18.03.08, 06:48
      jestem dziadem? A jezdz sobie tym fiatem, ja czasem swoje a4 zostawiam i jade
      mpk. Widac jestem dziadem wiekszym od Ciebie. Tylko nie zapomnij oddac mamie
      kluczykow od fiacika bo do marketu ma jechac.
    • Gość: xx Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: *.icis.pcz.pl 18.03.08, 10:53
      W normalnych krajach z komunikacji miejskiej korzystaja WSZYSCY - i
      biedni i bogaci, starajac sie coraz mniej korzystac z samochodow.

Inna sprawa ze nasza komunikacja publiczna wymaga reform i
      wprowadzenia konkurencji.
    • kierowfca Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. 18.03.08, 15:57
      No i dobrze, że autobusy nie wyjadą.
      Zwolennicy zrobienia z Częstochowy jednego wielkiego deptaka będą mogli
      przetestować swoje wymysły na własnej skórze i trochę rozprostować nogi.
      • Gość: xx Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: *.icis.pcz.pl 18.03.08, 18:38
        We Francji takie strajki sa czeste, ale i tak w miastach rozwija sie
        komunikacje publiczna - chociazby tramwaje, z ktorych korzystaja
        wszyscy. Na codzien ludzie staraja sie jak najmniej korzystac z
        samochodu. Oni sa o jedna generacje do przodu w porownaniu z nami.
        • kierowfca Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. 18.03.08, 23:02
          W komunie to faktycznie postęp.
          • Gość: król lew Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: 89.174.23.* 01.04.08, 23:02
            zabrać tym burakom bilety wolnej jazdy, mają co miesiąc podwyżke
            około 240 zł za bilety za które nie płaca ,a co mają zrobić ludzie
            co zarabiają po 900 zl i muszą wdać 240 za przejazdy mpk .Hańba
            wstd , ciekawe jak dojechali kierowcy pod mpk żeby strajkować -
            AUTOBUSAMI MPK ""A RESZTA CHOLOTY NIECH STOI""Zwolnić z biura
            pracowników którzy mają wykszałcenie zawodowe dla pracujących np.
            hydraulik....

• Gość: aga Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: *.strefa.com 01.04.08, 07:48
        łatwo ci mówić ze nie wyjadą masa ludzi nie dojedzie do pracy do szkoły na
        uczelnie chcą strajkować to w inny sposób !!
        • Gość: Alicja Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: 212.87.241.* 01.04.08, 08:46

Ago, podszkol innych jezeli masz skuteczne pomysly .
          Jak wiesz poprzednie rozmowy nie przyniosly pozadanego skutku.
          W nagrode odebrano im przewozy.
    • Gość: JASEK Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: *.iplus.com.pl 18.03.08, 16:25
      Aby pokazać swoje niezadowolenie, w dniu 2
      > kwietnia ( środa ), większość pracowników skorzysta z jednego dnia
      urlopu lub
      > zwolnienia L4.

MOŻE WRESZCIE SIE DOWIEM JAK SIĘ CHODZI NA ZYCZENIE NA L4 .
      iLE TO KOSZTUJE I KTÓRZY LEKARZE DAJĄ I GDZIE ????
      • Gość: pawel Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: 89.174.23.* 18.03.08, 16:44
        Popieram Was Chlopaki!!! Nie dajcie sobą pomiatac!!!
        • Gość: alex Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 18:46
          Możecie nie wyjeżdżać tylko dlaczego sięgacie do kieszeni podatnika a nie
          swojej??. Wasze zachowanie i arogancja w stosunku do pasażerów miasta
          Częstochowa jest porażająca!. Nie spotkałem się w żadnym świecie cywilizowanym
          aby za chamstwo i obrażanie pasażerów żądać podwyżki!. No ale w Częstochowie
          żyję w innym 'cywilizowanym" świecie, a tu wszystkie chamskie chwyty MPK są
          dozwolone!
          • Gość: duduś Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.08, 13:25
            kierowcy to też podatnicy a jeżeli chodzi o yó to
            właśnie wypłynęł w owym tekście
        • Gość: Stary Praktyk Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 18:53
          Ja również popieram protest . Niech się w końcu Wrona przekona na własnej
          skórze jak to jest, gdy mu połowa pracowników spóżni się do pracy. Nie można
          przecież wiecznie za marne grosze użerać się z
          pasażerami. To jeden z najgorszych zawodów na świecie.

p.s
          Tylko, że jeden dzień nie wiele da.
          Tu trzeba odstawić autobusy na tydzień.
          Trzymam kciuki.
          Stary Praktyk.
          • bartek_cz-wa Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. 18.03.08, 20:45
            też popieram kierowców. Wiem jaka to jest ciężka i odpowiedzialna praca a jakie
            marne jest za nią wynagrodzenie.Mam nadzieje ze uda wam się wywalczyć
            podwyżki.Widać że wasze związki zawodowe coś robią a nie jak w PKS-ie że
            związkowcy tylko ładnie mówią o strajku ale nie ma chętnych żeby go zorganizować.
            • Gość: pawel Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: 89.174.23.* 18.03.08, 21:10
              A jak to jest z tymi przejazdami pracowniczymi? Po miescie jechal
              jakis autobus, ktory zbieral w nocy kierowców i motorniczych i
              zawozil ich na 4 do pracy, czy pracownicy docierali tam swoimi
              samochodami? Niby logiczne, ale jak przychodzi zmiana na np. starym
              rynku, to przeciez nie bedą sie wracac pod zajezdnie.
              Jak to jest zorganizowane?
              • Gość: prawie zainteresow Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 18.03.08, 23:43
                Są (były) 4 trasy autobusów które po 24:00 zawoziły pracowników do domu i na
                4:00 przywoziły do pracy. A później(w ciągu dnia) przecież komunikacja miejska
                funkcjonuje więc każdy wraca na własną rękę. Wiele zakładów pracy ma swoje
                przewozy i to chyba jest taki standard a szczególnie powinien być u przewoźnika
                miejskiego który powinien preferować komunikację zbiorową niż zatłaczać miasto
                autami każdego pracownika.
                • Gość: mpk Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 00:16
                  Trzeba zastrajkować tak jak to było w Kielcach czy Bydgoszczy gdzie pracownikom
                  mpk udało się wywalczyć to co chcieli.Trzeba strajkować do skutku dopóki Wrona
                  nie napisze tego na papierze a biskup Nowak ze wszystkimi klechami nie poświęcą
                  • njurek7 Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. 19.03.08, 06:25
                    1.popieram całkowicie - niech żyją rowery- MPK zaorać.
                    2.mnie nie wożą do pracy -taka firma
                    3. 350 zł podwyżki jakie dostaniecie za za zabranie wam przewozów to niestety za
                    mało.
                    Pzdr.
                • Gość: pawel Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: 89.174.23.* 19.03.08, 15:14
                  A jak te linie pracownicze wygladaja? Gdzie dokladnie przebiegaja?
                  • Gość: prawie zainteresow Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 19.03.08, 18:37
                    jeśli jesteś pracownikiem to wiesz jakie to są trasy a jak nie jesteś
                    pracownikiem to nie powinno Ciebie to interesować ;)
    • Gość: Aga Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: 217.98.38.* 19.03.08, 15:19
      Wkręt-Met dowozi swoich pracowników, TRW dowozi swoich pracowników i inne pewnie
      też. To dlaczego Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacji w Częstochowie nie jest w
      stanie dowieźć swoich własnych pracowników. Paradoks!!! Popieram Wasz strajk.
      Niech p.Wrona da Wam papier a bp.Nowak z klechami poświęci.
      • Gość: Aga Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: 217.98.38.* 19.03.08, 15:56
        W Kielcach władze miasta zostały pozwane przez właśnie taki strajk pracowników
        mpk. Więc nie myśl że odbija się to na pasażerach. Ma to odbić się na władzach
        miast. Pozwijcie władze o to, że nie zapewnili komunikacji publicznej
        częstochowianom tak jak pozwali władze Kielc. Władze mają narzucony uchwałami
        obowiązek zapewnić mieszkańcom komunikację publiczną.
        • prawicowiec2 Wiesz co to znaczy pozwać władze miasta? 19.03.08, 15:59
          Jeden kielczanin pozywa wszystkich kielczan.
        • Gość: lukasz Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: *.as.kn.pl 19.03.08, 16:09
          dlatego trzeba rozpisac przetarg na obsluge linii autobusowych w
          miescie i skonczyc z monopolem mpk. oni nie sa nie do zastapienia. a
          wrecz jestem przekonany ze da sie to zrobic solidniej i taniej niz
          robi to mpk.
        • Gość: Levic Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: 212.87.241.* 01.04.08, 15:04
          Was chyba popie..ło. Płace z bilet i nie mogę jechać. Ciekawe kto mnie za to
          zapłaci!!!!!
    • Gość: mama Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: *.tktelekom.pl 19.03.08, 15:26
      A strajkujcie sobie tylko czemu ten strajk ma dotykac pasażerow
      przecież my niczemu winni nie jestesmy i raczej nic zmienic nie
      możemy, stajk powinien głównie dotknąc władze miasta a z tego co mi
      sie wydaje to nikt z nich nie korzysta z komunikacji miejskiej
      • Gość: pawel Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: 89.174.23.* 19.03.08, 15:30
        A jak inaczej wyobrazasz sobie strajk MPK? Ze bedą jezdzic z
        dokladnoscia co do minuty? Ze beda kazdemu przy wejsci sprawdzali
        bilet i przy wysiadaniu?

Jakos musi sie on odbyc, aby wladze zmiekły....
    • first_xyz_abc Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. 19.03.08, 15:34
      Tomazo, przeslalem Ci wiadomosci na e-maila gazetowego.
    • prawicowiec2 Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. 19.03.08, 15:41
      Każdy normalny (czyli pracujący u "prywatnego") pracownik, po fiasku
      rozmów płacowych ma dwa wyjścia: 1. uszy po sobie i cieszyć się że
      nie wy....li z roboty 2. p...ąć drzwiami i iść do innej.
      Niestety są jeszcze pracujący u "publicznego", związki, itedeitepe.
      Efekt: zobaczycie 2 kwietnia. Każdy posiadacz auta wykona dwa trzy
      kursy, żeby rozwieźć rodzinę, sąsiadów. Ścisk, korki, stłuczki....
      • kierowfca Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. 19.03.08, 16:12
        Niektórzy może odkryją u siebie powołanie taksówkarskie. heh
        A ścisk, korki i stłuczki są w Częstochowie na codzień.
        Prezydent to ma ludzie głęboko w ... bo "jego" passat i tak ma kopertę pod UM :)
        • Gość: a ja Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: 80.54.168.* 19.03.08, 17:02
          A ja do pracy i z pracy do rodziców i teściów pojade taksówka, a rachunki
          prześle oficjalnym pismem do szanownego MPK i zażądam zwrotu poniesionych
          kosztów. Ja nie po to płacę MPK za bilet (z góry na 30 dni)żeby się spóźniać
          bardziej niż zazwyczaj, bo pracownicy strajkują. Wszystkim pasażerom też radze
          tak zrobić niech MPK poczuje że nie jesteśmy dla nich tylko oni dla nas.
          • Gość: abc Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: 89.174.23.* 19.03.08, 17:09
            ciezko powiedziec jak to wyglada od strony prawnej....
            zawsze mozesz zapytac mailowo mpk, ciekaw jestem odp:)
            • Gość: a ja Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: 80.54.168.* 19.03.08, 17:51
              Uważam, że zgodnie z poniższym (regulamin mpk i prawo przewozowe) mogę dochodzić
              od mpk zwrotu kosztów przejazdu taksówką, bo ja bilet mam opłacony, a że
              kierowcy strajkują to problem władz MPK.
              Z regulaminu mpk szczególnie ust 3 pkt 1:
              3. MPK w Częstochowie Sp. z o.o. zobowiązane jest do:
              1) zapewnienia kursowania pojazdów (autobusów i tramwajów) zgodnie z rozkładem
              jazdy),
              2) zapewnienia kulturalnej obsługi podróżujących w pojazdach i utrzymania
              pojazdów we właściwym stanie technicznym i estetycznym,
              3) zapewnienia właściwych oznaczeń autobusów (numeru linii i kierunku linii),
              4) zamieszczania rozkładów jazdy na przystankach i dostępności rozkładu jazdy na
              stronie internetowej www.mpk.czest.pl .
              oraz
              ustawa prawo przewozowe
              Rozdział 6
              Odpowiedzialność przewoźnika z tytułu niewykonania lub nienależytego wykonania
              umowy przewozu osób
              Art. 62. 1. Przewoźnik odpowiada za szkodę, jaką podróżny poniósł wskutek
              przedwczesnego odjazdu środka transportowego.
              2. Przewoźnik odpowiada za szkodę, jaką poniósł podróżny wskutek opóźnionego
              przyjazdu lub odwołania regularnie kursującego środka transportowego, jeżeli
              szkoda wynikła z winy umyślnej lub rażącego niedbalstwa przewoźnika.
              • Gość: Kazio Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 00:31
                W Częstochowie bilet okresowy choć opłacony musi być jeszcze
                skasowany. To takie dziwactwo miasta (a może i kraju)operetkowego. A
                kasownik bez autobusu nie przyjedzie. Dlatego powinniśmy sobie w ten
                dzień zrobić wolne. Przecież dziś znów kraj rośnie w siłę a ludzie
                żyją coraz dostatniej. Kiedyś w podobnej sytuacji każda
                nieuzasadniona przerwa w pracy budziła powszechny entuzjazm. A
                odpoczynku nigdy za wiele.
              • Gość: czest. Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 12:37
                Gość portalu: a ja napisał(a):> Odpowiedzialność przewoźnika z tytułu
                niewykonania lub nienależytego wykonania
                > umowy przewozu osób
                > Art. 62. 1. Przewoźnik odpowiada za szkodę, jaką podróżny poniósł wskutek
                > przedwczesnego odjazdu środka transportowego.
                > 2. Przewoźnik odpowiada za szkodę, jaką poniósł podróżny wskutek opóźnionego
                > przyjazdu lub odwołania regularnie kursującego środka transportowego, jeżeli
                > szkoda wynikła z winy umyślnej lub rażącego niedbalstwa przewoźni
                ----Twoją sprawą jest dochodzenie od przewoźnika wyrównania strat,zwrotu kosztów
                związanych z niewywiązaniem się przewoźnika (tu MPk) z umowy (tu niepodstawienie
                autobusu ,tramwaju zgodnie z rozkładem).Przewoźnik musi zwrócić koszty jakie
                poniosłaś wynajmując środek zastępczy np.taxi.

A sprawą dyrekcji jest obciążenie kosztami osoby winne
                zaniedbania,uniemożliwienie transportu np.związki zawodowe,poszczególnych
                pracowników -co już Ciebie nie obchodzi.
          • Gość: DominikW "a ja" - ty się lecz IP: *.eranet.pl 27.03.08, 12:24
            Jeżeli chcesz mieć murzynów, to Twoja sprawa.
            Nasi pracownicy (NASI, bo z publicznej, a więc nas wszystkich firmy) chcą godnie
            zarabiać, bo za 1200zł na rękę to student na praktykach może "zarabiać", a nie
            ztyrany kierowca, który swoją uwagę musi wytężać, by skupić się na:
            rozklekotanym autobusie, wiecznie marudzących pasażerach, burakach - innych
            użytkownikach dróg, obsłudze e-systemu, pilnowania kontrolek żądań otwarcia
            drzwi i niby sprawdzaniu biletów w pierwszych drzwiach. Ja popieram strajk.

A jeśli spróbujesz coś wysłać do MPK i żądać czegokolwiek, to wyślij żądanie
            podwyżek dla kierowców i motorniczych. Jeśli wyślesz jakiś rachunek, to Cię
            znajdę i po ryju otłukę!

Z życzeniami powrotu do zdrowia...
            STRAJK-TAK
            • Gość: abc Re: "a ja" - ty się lecz IP: 89.174.23.* 27.03.08, 13:16
              nie ma zadnego strajku, to prowokacja...
              • Gość: stella_84 Re: "a ja" - ty się lecz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 18:25
                Z tym strajkiem to nie jest rzecz pewna do końca. I nie jest to strajk tylko
                wzięcie jednodniowego urlopu na żądanie. Miał być 1 kwietnia w prima aprilis, no
                ale jak będzie czas pokaże. Wśród załogi nie ma jednomyślności w tym temacie. A
                szkoda bo Wroniastemu przydał by się jakiś zimny prysznic za pobłażliwość dla
                kolegi Nabrdalika. Przecież sami widzicie co się dzieje – kasowanie
                miesięcznych, chyba tylko w Częstochowie jest możliwe, a mało tego mądre głowy w
                MPK myślą jak nakazać pasażerowi skasować bilet przy wyjściu z autobusu. Poniżej
                link do artykułu o podwójnym kasowaniu:
                infobus.pl/text.php?id=16769&from=main .
                Przecież to wszystko schodzi na psy. A brak woli porozumienia z pracownikami
                świadczy tylko o braku rozsądku w zarządzie MPK. Przecież w tej chwili już są
                braki kadrowe wśród kierowców, a dzięki takim posunięciom jak likwidacja
                przewozów pracowniczych tylko i wyłącznie przyśpieszy ten proces odchodzenia
                pracowników a nowych już nie zachęci. Bo ten krok to defakto obniżka zarobków
                kierowcy o 200 – 300zł. Bo nikt się nie będzie godził pracować za grosze.
                Możecie się buntować, że kierowcom się nie należy przywóz i odwóz z miejsca
                pracy. Ale to ma miejsce w szczególnej sytuacji, ponieważ są to godziny gdzie
                żadna komunikacja dzienna nie funkcjonuje. Ciekawe czy lekarze na Parkitce
                zgodzili by się na obniżkę 1000 zł swojego wynagrodzenia, nie mówiąc już o
                nauczycielach. W tym momencie kierowcom jest już wszystko jedno czy będzie
                jeden przewoźnik czy więcej. Dla nich pojawienie się nowych pracodawców oznaczać
                będzie tylko wzrost wynagrodzeń. Może będą mieli lepszą motywację do pracy. Bo w
                tej chwili duża część zwłaszcza młodych kierowców przychodzi na krótki okres
                czasu, żeby nabrać doświadczenia i mieć notkę w CV i dalej w drogę. Zresztą jak
                tak dalej pójdzie to Nabrdalik nie będzie miał i kierowców jeżdżących autobusami
                i pasażerów.
                Uważam, że miastu przydałby się zimny prysznic, żeby podjęto jakieś mądre i
                przemyślane decyzje.
                Cieszę się, że miasto przedstawiło własny projekt komunikacji nocnej, może nie
                jest on doskonały i też można by dyskutować, czy naszemu miastu jest potrzebna,
                ale najważniejszą rzeczą jest fakt, że zostanie rozpisany przetarg na obsługę
                tych linii. Bo mam nadzieję, że poznamy ofertę wszystkich naszych lokalnych
                przewoźników, w tym MPK. Wtedy będzie to cenna wskazówka w którą stronę należy
                zmieniać komunikację miejską w Częstochowie.
                • Gość: observer Re: "a ja" - ty się lecz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 22:07
                  ale jak ma być podwyżka w MPK skoro prezydent ściska pieniądze w
                  miejskiej kasie żeby się pochwalic jakie to poczyniono oszczędności
                  i jak pięknie wyglądaja wskaźniki i jakim to on jest dobrym
                  gospodarzem..a że wokół wszystko się wali i rozlatuje to już jest
                  mniej istotne.. bieda w MPK to jest tylko fragment większej całości
                  działalności naszych "władców miejskich"...
              • Gość: ja Re: "a ja" - ty się lecz IP: *.strefa.com 01.04.08, 07:55
                prowokacje to masz w gaciach Już dziś nie jeźdżą wyjdź na przystanek a sie
                przekonasz!
            • kierowfca Re: "a ja" - ty się lecz 30.03.08, 18:41
              Czemu nie zlikwidować komunikacji miejskiej?
              I tak jest niepotrzebna...
    • Gość: zła kobieta Re: mnie to gra ... - IP: 217.98.38.* 27.03.08, 20:45
      Podziwiam DominikaW za tupet, mam nadzięję, że w pierwszych drzwiach do których zapuka trafi na jakiegoś osobnika słusznej postury, które zgodnie z jego upodobaniami ręcznie wyjaśni racje przysługijące pasażerom, którzy płacą za bilet, po to by czekać na spóźnione autobusy a potem w ramach podsumowania doczekac się strajku
      Jestem za wprowadzeniem prywatnych przewoźników!!!!!
      A już elektorniczne bilety to idiotyzmy jakich doprawdy mało, mnie się podoba nowojoskie rozwiązanie problemu, bilet elektroniczny przy każdym wejściu do metra, czy autobusu, człowiek sam decydyje, czasowy czy kwotowy mały poręczny,mieści się w każdej kieszeni, albo system warszawski tak wystarczy przeciągnąc torebką w okolicy kasownika, nie trzeba prezentować portfela i machać nim idiotycznie, by kasownik łaskiewie piknął.
      • Gość: czesio Re: mnie to gra ... - IP: 212.87.241.* 28.03.08, 08:03
        Witam . Pan .W i N chcą polażyć MPK na łopatki bo ktory gospodaz
        likwiduje linie w firmie tylko ten co chce mieć upadłość i psim
        nosem przejąć autobusy te nowe . Poczekajcie jeszcze troche z rok
        może dwa aż wymienia tabor to jest dobra gra polityczna . Najlepiej
        zrobić tak aby się ludzie sami pozwalniali czyli brak podwyżek brak
        przewozow zabrać wszystko i jest wttłumaczenie niema kto pracować i
        trzeba linie likwidować . Pan N ma stała pensje czy jeżdzi jeden czy
        150 wozów to on swoje ma więc co go tam . Ludzie mają pretensje do
        kierowców że bedą strajkować ale jak lekarze strajk mieli i lekarze
        coś wywalczyli to jest ok .Mnie to jet wszystko jedno u kogo bede
        pracował czy u prywatnego czy też nie jak godnie będę traktowany i
        godnie zapłaci to jest ok. Jestem za strajkiem bo inaczej nic się
        nie wywalczy w tym chorym kraju . Pozdrawiam wszystkich tych chorych
        i podnieconych jest piątek czs sie zabawić powodzonka
        • Gość: realista Re: mnie to gra ... - IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.08, 18:43
          Nie możesz poprostu się zwolnić?
          Ja gdy nie jestem zadowolony z płacy to ją zmieniam i tyle.
          • Gość: realista Re: mnie to gra ... - IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.08, 18:44
            Zmieniam prace miało być a nie płacę.
    • Gość: n Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.08, 17:07
      n
    • Gość: Magdalena Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: 212.87.241.* 01.04.08, 07:03
      DLACZEGO CI KIEROWCY SĄ TACY BEZNADZIEJNI....WCALE NIE JEST MI ICH
      SZKODA!!! NIE BĘDĄ MIELI CZYM DOJEŻDZAĆ RANO? ... MY NIE MIELIŚMY
      DZISIAJ! A CZY WSZYSCY SZEFOWIE SĄ WYROZUMIALI?
      MIMO WSZYSTKO ŻYCZĘ KEROWCĄ WSZYSTKIEGO DOBREGO.
      CO DO AUTOBUSÓW NOCNYCH...SUPER POMYSŁ. WIELU LUDZI PRACUJE W NOCY,
      DLACZEGO KIEROWCY NIE MIELI BY ZACZĄĆ? BOJĄ SIĘ?....A BIC SWOICH
      PASAŻERÓW W AUTOBUSACH SIĘ NIE BOJĄ?! (PRZYPADKI Z ZESZŁEGO LATA!).
      WIDAĆ SĄ JUŻ WYĆWICZENI...TO CZEGO SIE BOJĄ?!
      A TERAZ COŚ Z INNEJ BECZKI. SKĄD MPK WYTRZASNĘŁO TE PANIE DO
      SPRZEDAŻY BILETÓW MIESIĘCZNYCH. SWOIM ZACHOWANIEM PRZYPOMINAJĄ
      CZASY...WIECIE JAKIE....TE NAJGORSZE.
    • Gość: irytacja! Rozbój w biały dzień! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 07:11
      Nie wiem jak reszta pasażerów ale moje niezadowolenie jest
      zdecydowanie większe ,niż kierowców!Tak się nie robi!Udezyli w
      najbiedniejszych w tych, dzięki którym parcują!Powinno się ludzi
      uprzedzić!mam nadzije,ze ktoś wyciągnie konsekwencje!Jestem oburzona
      takim chamstwem bo inaczej tego nazwać nie można!
      • Gość: xp Re: Rozbój w biały dzień! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 07:13

Czy rzeczywiście nie jeżdżą dziś autobusy??
        • Gość: Kierowca Re: Rozbój w biały dzień! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 07:26
          Wiekszosc kierowcow wzieła uż... samochody nie wyjechaly, jak wytlumaczy sie
          kierownik z tego iz nie podal do publicznej wiadomosci iz dzis mpk oleje pasazerow
          (o zorganizowaniu zastepstwa nie wspomne), bo fakt iz 80% pierwszej zmiany nie
          przychodzi do pracy wiadomym byl mu napewno od dawna...
        • Gość: Pasażer Śmierdzące lenie z MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 07:37
          Nie 2 kwietnia ale 1 kwietnia banda leni którym brakuje ptasiego
          mleczka zrobiła strajk bez uprzedzenia. Jedyna grupa w Cz-wie której
          wiecznie nic nie pasuje. A strajk organizują tak jak sami pracują -
          dziadowsko i po lumpiarsku. Bez żadnego ostrzeżenia - ani be ani me
          ani pocałuj mnie w dupe a kase za bilet to brali jak diabeł dobrą
          duszę dzień pzred strajkiem. I co - zwrócą mi za taxi - czy
          złodzieje nachapali sie kasy mieszkańców którzy dzisiaj jadą taxi a
          wczoraj zapłacili za bilet i siedzą zadowoleni?
          p.s i bez argumentów w stylu "jedź autem jak sie nie podoba" bo
          odpowiedź na to jest jedna - zmień prace jak ci w tej źle leniu.
          • Gość: czesio Re: Śmierdzące lenie z MPK IP: 212.87.241.* 01.04.08, 08:44
            Sam jesteś leń i najwi9ękrzy pajac , lekarze jak strajkowali to
            dobrze było . teraz kierowcy strajkuja jest ok tak trzymac
            chłopaki . Mieć pretensje to do pana Ni P W to ich sprężyna .
            • bartek_cz-wa Re: Śmierdzące lenie z MPK 01.04.08, 08:46
              Popieram kierowców. a Ci co tak na nich najeżdżają niech sami pójdą pracować
              jako kierowcy to zobaczą jaka to "lekka"praca i jak "dobrze"płatna.Widać ze w
              MPK związki działają a nie to co w PKS-ie.ale i tam niebawem dojedzie do strajku.
              • Gość: Paweł Re: Śmierdzące lenie z MPK IP: *.polsl.pl 02.04.08, 00:11
                kurcze lekarzy porównujesz do takiego motorniczego??? lekarz całe swoje studia
                poświęca na to by móc leczyć i moim zdaniem takiemu należy się podwyżka a
                takiemu chamowi- motorniczemu który ledwo nauczył się prowadzić tramwaj (jeszcze
                prostsze od prowadzenia auta), który jeszcze robi wielką łaskę że Ci bilet
                sprzeda albo przed nosem zamyka drzwi jemu nic bym nie dał. Jak mu mało to niech
                idzie do jakiejś fizycznej pracy i wtedy poczuje na własnej skórze prawdziwą
                robotę i wtedy żąda podwżki. Skandal!!!
    • myszon_k Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. 01.04.08, 07:30
      Busy nie jeżdżą, jestem studentem mam dzis tylko wykłady, nie jest źle, moge
      zrobić sobie wolne :)

Ale tacy ludzie jak moi rodzice i inni ludzie pracujący mają duży problem z
      dojazdem.

MPK powinno ostrzegać o takich akcjach ;/ wczoraj bilet miesięczny kupowałem, to
      nic nie pisało, nikt nic nie mówił.

Tak się nie robi i to jeszcze w prima aprilis ;/ na dzień dobry myślałem że to
      żart, lecz telefony MPK milczą (są zajęte)gdy się dzwoni ;/

Nie dobrze dla pasażerów, choć z drugiej strony rozumiem też kierowców
      pracujących w MPK. Też działania wrony mi się nie podobają!
    • Gość: Jaymz Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 07:32
      Moge powiedziec ze wam od..!!rozumiem ze niemacie jak dojezdzac do pracy ale
      ja nie mam jak dojezdzac do szkoly a jutro musze byc na 8 u dyrektora bo mnie
      durgi raz wy...Ten jeden bus by sie przydal
      • Gość: Oskar Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 07:53
        No to napiszcie panowie kierowcy, ile to zarabiacie. Mam w rodzinie
        kierowcę z 9 letnim stażem za kółkiem. Kasuje 2350 na rękę a
        inteligentny taki,że jego syn w czwartej klasie podstawówki jest
        mądrzejszy. Jegó głownym tematem rozmów jest opowiadanie, jak to
        frajerom zamyka drzwi przed nosem i odjeżdża z przystanku. A co,
        panisko przecież.
        • Gość: tomi Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: 212.87.241.* 01.04.08, 08:10
          Dzisiaj rowerem do pracy 15 km
    • Gość: lena Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: *.apus-net.pl 01.04.08, 08:02
      dzisiaj mamy 1 kwietnia i to nie jest prima aprillis ale zaden
      autobus nie wyjechal z tramwajami jest podobnie, wiem dzwonilam do
      centrali mpk pani mi to potwierdzila mial byc strajk jutro jest
      dzisiaj
      • Gość: bagdad express Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 08:13
        stalem sobie 40 min na przystanku i nic nie przyjechalo na uczelnie nie dojechalem na taxi czeka sie ponad 1,5 h. wiec o co chodzi z tym strajkiem skoro mial byc jutro a jest dzisaj i czy ktos jest mi w stanie powiedziec do ktorej bedzie trwal ??
      • Gość: tam Re: 1.04 STRAJK IP: 212.87.241.* 01.04.08, 08:32
        Spacer z rana ...chyba kazdy o tym marzyl... :]
        • Gość: kr2y5i3k Re: 1.04 STRAJK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 08:39
          Częstochowie gratulujemy MPK! I czego oni jeszcze chcą? Podwyżki dostali, rodziny ulgi mają i co? JESZCZE IM ŹLE? NO TO DO ROBOTY LENIE!!
          • Gość: A co sie bede :P Re: 1.04 STRAJK IP: 212.160.86.* 01.04.08, 08:41
            A co to ma być ???? Śmierdzące lenie do roboty a nie !!!!! A na co
            ja doładowywuje cały czas karte miejską ????!!!! Już do roboty i nie
            ma gadania !!!!
          • Gość: Osi Re: 1.04 STRAJK IP: 217.98.38.* 01.04.08, 08:43
            Bilety drogie, ikarusami się super jeździ to jeszcze robią strajk :). W szkołach
            pewnie też część nauczycieli nie będzie itd. Szkoda słów.
    • Gość: shark Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 08:46
      A moim zdaniem jak kierowcy źle zarabiają i ogołnie im się to nie podoba to niech sobie robią strajki i protesty ale nie tak żeby ucierpieli pasażerowie ( zablokować-okupować główną siedzibe MPK przez pare dni, albo strajk ale POPOŁUDNIU- z własnego dościadczenia wiem że bardziej wkurzające jest wracanie "piechotką" po pracy, szkole).

KIEROWCY w ten sposób tylko wkurzacie pasażerów i nikogo więcej, tzw. "pierdzi stołkom" to "wisi" czy będziecie jezdzić czy nie. A niektórzy pasażerowie którzy nie dojechali do pracy, szkoły czy na uczelnie mogą się do was "przejść" i moga być problemy.

PS. Wronie tak naprawde to "wisi" czy mu pracownicy dojadą czy nie, on sobie dojedzie swoim wypasionym autkiem, siądzie i jak zwykle "pierdzi w stołek".
      • Gość: shark Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 08:48
        Właśnie zapomniałem , autobusiki super jakość (no dobra jest KILKA nowych ), bilety takie jakie są. Ale jak jeszcze podniosą przez strajk ceny to chyba pasażerowie zrobią strajk np. przestaną jezdzić "na bilet", tylko zacznie się masowe " na gape"
        • Gość: rod00 Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 08:55
          dzisiaj prima aprylis więc skoro kierowcy robią strajk to szefostwo powinno dać
          im podwyżkę i byłby spokój a tak na serio to wywalić tych dziadów z 1 zmiany za
          organizowanie strajków bez związku zawodowego na beszczela;/ może 2 by coś z
          tego wyciągnęła a nowi pracownicy znalezli by się z pewnością
          • Gość: Gość Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: 82.160.135.* 01.04.08, 09:04
            Skoro strajkuja maja powody! za grosze żyć sie nie da ! Tylko mogła być jakaś
            informacja wczoraj - to przynajmniej byłby czas żeby zorganizować sobie jakis
            transport!!!
          • bartek_cz-wa Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. 01.04.08, 09:05
            Tak znaleźli tak jak cały czas się znajdują 3 miechy i wypad z firmy tam gdzie
            lepiej płaca.Dobrze że starzy pracownicy strajkują bo inaczej wcale nie będziemy
            mieli czym jeździć bo w MPK nie będzie kierowców.Ciekawe co wtedy powiecie?
            • Gość: czesio Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: 212.87.241.* 01.04.08, 09:16
              Przyidą do pracy ci co tak tu dużo pyskują ,a u siebie w pracy to
              siedzą cicho . Są tacy co do pracy przychodzą tylko dla
              ubezpieczenia bo dochody i tak maja z czego innego . To tak zwana
              gropa ludzi cwaniaka .
        • Gość: tomkk Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 09:12
          MPK w Częstochowie to jeden wielki syf.Jest tylko część autobusów z których
          można być naprawdę zadowolonym.Kolejna rzecz to to że jeżdżą w cały świat.Połowa
          kierowców MPK to chamy i osoby z którymi nie da się porozmawiać w inteligentny
          sposób,poza tym potrafią robić bardzo na złość.I czasami ich zawrotna prędkość
          30km/h...
          Bilety elektroniczne - nie wiem ile pasażerów cieszy się z tego.Kasowanie
          biletów miesięcznych czy też kasowanie biletów u osób które maja 100% ulgi -
          Debilizm. Na dodatek ostatnio mówiono że będziemy kasować bilety przy wyjściu
          jak i po wyjściu - Debilizm do potęgi.Na dodatek strajki bez żadnego uprzedzenia
          pasażerów...
          Kanary ich po części rozumiem,ale czasami są takie sytuację że przechodzą samych
          siebie.
          Jedyna rzecz za którą mogę pochwalić MPK to wprowadzenie nocnych autobusów,tylko
          że dopiero teraz brawo.

Reasumując cały to MPK to jedno wielkie zgrupowanie ludzi o niskim poziomie
          wykształcenia,niskim poziomie inteligencji z pomysłami gdzie żal dupę ściska.

Pozdrawiam.
          • Gość: Pasażer Rachunki z TAXI IP: 81.15.171.* 01.04.08, 09:15
            Poinformowano mnie że podanie o zwrot kasy wraz z rachunkiem z TAXI
            składać nalezy na sekretariacie MPK. Co polecam wszystkim i co sam
            niezwłocznie uczynie. Mam nadzieję że "złodzieje" jednak zwrócą.
          • Gość: moniak o której ruszą autobusy?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 09:20
            O ktorej ruszą autobusy?? ruszą wogule ?? moze już co...?!
            • Gość: Martus Re: o której ruszą autobusy?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 09:28
              Podobno jezdza od 9, to prawda w ogole??
              • Gość: gosc Re: o której ruszą autobusy?? IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.08, 10:59
                Nie jeżdżą od 9 widziałbym, a na moim osiedlu zazwyczaj jeździ dużo busów o tej
                porze. Może po południu od 14 coś się ruszy tak jak w poprzednim strajku.
            • Gość: lena Re: o której ruszą autobusy?? IP: *.apus-net.pl 01.04.08, 10:53
              jak mi dobrze wiadomo to dzisiaj przyszedl jeden kierowca i jezdzi
              autobusem linii 65 nikt wiecej na pirwsza zmiane nie przyszedl mozna
              miec nadzieje ze moze druga zmiana bedzie normalnie funkcjonowac
              choc nie bylabym tego taka pewna a i jeszcze jedno do kierowcow
              ktorzy dzis strajkuja ch... wam w dup. wy palanty jezeli przez was
              kurw. nie zdam z maty macie prze je ba ne
    • Gość: zdegustowana Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 01.04.08, 09:41
      Nie wiem czy Ci kierowcy wiedzą ale dziś małe dzieci w Pocześnie
      szły na nogach do szkoły 5 km. Jeżeli robi się taką akcje to trzeba
      poinformować szkołe jeżeli na tej lini jest jeden MPK. 5 km przez
      trase DK1 kto zagwarantuje im bezpieczną drogę do domu.Wielu
      rodziców poszło do pracy nie wiedząc że dzieci nie dojadą do szkoły.
      Ja też nie zarabiam kokosów ale nie naraziłabym bezpieczeństwa
      powierzonych mi dzieci. Głupi sposób strajkowania bez poinformowania
      o swoich zamiarach.
      • Gość: Hindus Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: 81.15.171.* 01.04.08, 09:44
        Bo taki sposób postępowania - wieczne pretensje o wszystko,
        niepoinformowanie o strajku - to cecha charakterystyczna dl atych
        którzy uważają się za święte krowy. Strajkuja mając cały świat w
        d..ie bo to IM sie należy, to ONI sa cięzko pokrzywdzeni. I tylko
        ONI mają rację. Tak więc robią straj nie licząc się Z NICZYM I
        NIKIM. Świete krowy. Ale my nie jesteśmy w Indiach i u nas nie ma
        zmiłuj dla świętych krów.
        • Gość: zalled Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: 83.2.140.* 01.04.08, 10:58
          popieram opinie wczesniejsze takie cos powinno sie zglaszac bo wielu ludzi stalo
          dzis na przystankach i oczekiwali autobusow a nasza komunikacjia poleciala sobie
          w ch...! zero rozumowania i odpowiedzialnosci!! co do malych dzieci popieram
          przedmowce nie wiadomo co sie moze stac podczas tej drogi do szkoly:[ zal mi
          calej komunikacji czestochowskiej...
          • Gość: magg Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 12:05
            No i co? Dalej nie jeżdżą?
    • Gość: smuga szczerość do bólu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 13:18
      "większość pracowników skorzysta z jednego dnia urlopu lub
      zwolnienia L4."
      Gratuluję szczerości a lekarzom wzmożonego ruchu w interesie.
    • Gość: Magda A co z jutrem? IP: 212.87.241.* 01.04.08, 14:26
      Czy ktoś wie czy 02.04.2008 r. szmaciarze wyjadą czy dalej będą
      zbijać bąki? Proszę o informację.
      • Gość: DO MAGDY Re: A co z jutrem? IP: 212.87.241.* 01.04.08, 14:36
        Bardzo sie pani poniżyła jak oni są tacy jak pani pisze to kim pani
        jest , co pani sobą reprezentuje chyba nic czli wielkie zero
        pozdrawiam
        • Gość: MAGDA Re: A co z jutrem? IP: 212.87.241.* 01.04.08, 14:44
          PŁACĘ ZA BILET MIESIĘCZNY, JESTEM CIERPLIWA KIEDY AUTOBUS SPÓŹNIA
          SIĘ 20 MINUT LUB TEZ NIE PRZYJEŻDZA WCALE,ALE NIE BĘDĘ GRZECZNA W
          MOMENCIE KIEDY PARSZYWA BANDA UTRUDNIA MI ŻYCIE. MNIE I CAŁEJ MOJEJ
          RODZINIE. ŻYCZĘ OSOBIE KTÓRA MI ODPISAŁA IŚĆ OD RAKOWA NA PÓŁNOC NA
          PIESZO, PÓŹNIEJ PRZEŻYĆ ROZMOWĘ Z SZEFEM, KTÓRY WYROZUMIAŁY NIE
          JEST. NIE JEST MNIE STAĆ NA TO ZEBY WYDAC DWIE CAŁE SWOJE DNIÓWKI
          NA 2 KURSY TAXI!!! ŻYCZE WSZYSTKIEGO DOBREGO....
          • njurek7 Do MAGDA 01.04.08, 15:11
            Popieram Cię . Jestem w podobnej sytuacji. Ta sama trasa. A dzieci neostrady
            niech dziób zamkną. Co? do szkoły poszło się na trzecią lekcję ?
            Życzę zdrowia ,bo o .........................
          • Gość: anonim ;] Re: A co z jutrem? IP: *.profiline.pl 01.04.08, 18:49
            Zgadzam sie w 100%!!!!! Tez musiałam popie..c na nogach z ..ej polnocy na rakow! Ch.. mnie jakeis strajki obchodza, jak was takie wynagrodzenie nie zaspokaja to wypie..c do innej pracy a na wasze miejsca jest duzo chetnych ! Ja płace .. kase za bilet wiec wymagam autobusu na czas!!!!
            • Gość: pieszy Re: A co z jutrem? IP: 80.54.174.* 01.04.08, 18:58
              a ja musiałem pop...ać z je..go rakowa na północ też na nogach
              • Gość: Ania Re: A co z jutrem? IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.08, 19:50
                Pełne poparcie dla protestujących,żyjemy w kraju w którym jedynie
                głośno upominając się o swoje można coś osiągnąć,tak trzymać.
    • Gość: zaskoczona pasażer Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 20:26
      W takim układzie powinniśmy się ubiegać o zwrot kosztów przejazdu
      własnymi samochodami i taksówkami dziś do pracy, mimo że mamy
      wykupione miesieczne bilety. Dobrze by było ich zaskarżyć za taką
      nieodpowiedzialnosć.
    • Gość: gość Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 20:28
      Czy może ktoś wie czy 2 kwietnia też nie będą kursowały autobusy.
      • Gość: bubu Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.08, 20:38
        Jutro też prawdopodobnie niewyjadą.
        Do tych co żądają zwrotu kosztów za bilety,czy tak samo domagaliście
        się zwrotu składek na ZUS gdy strajkowali lekarze?????,wielu ludzi
        miało zagrożone życie i zdrowie i wtedy nikt tak
        niepyskował.Pracownicy MPK protestujcie, aż zostaną spełnione wasze
        postulaty.
        • Gość: Atom Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: 80.54.168.* 01.04.08, 20:48

podobno do poniedziałku mają strajkować
          • Gość: bart Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 21:20
            Mieszkamy w kraju demokratycznym i kazdy ma prawo do strajku. ja
            jezdze tirem i nigdy nie jezdzil bym za 1500zl tak jak oni jezdza a
            jesli macie do kogos zal to jest tam taki gosc ktory na nazwisko ma
            Nabrdalik i tylko do nieg go miejcie bo on jest winien calej tej
            chorej sytuacij!!!!!!!!
            • Gość: MAGDA DO BART IP: 212.87.241.* 01.04.08, 21:31
              JA BYM PRACOWAŁA ZA 1500 ZŁ Z POCAŁOWANIEM RĘKI. ZARABIAM 400
              ZŁ/MSC, ALE STRAJKU NIE MOGĘ ZROBIĆ BO WYLECĘ I ZAROBKU BEDĘ MIAŁA
              0 ZŁ/MSC. DO TEGO NA BILET WYDAJĘ 79 ZŁ A I TAK MPK MNIE OKRADA W
              TAKIE DNI JAK DZIŚ. I GDZIE MASZ TEN DEMOKRATYCZNY KRAJ?
        • Gość: Maja Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 21:24
          Bu-bu dziś na dojazd straciłam pół dniówki, jutro mamy dzień wolny
          bo nie wszyscy będą mogli dojechać do pracy, czyli naraziepółtoraj
          dniówki w plecy. Wy dostaniecie podwyżki a ja mniejszą pensję i nie
          mogę strajkować bo mnie zwolnią. Najgorsze w tym że przez te
          wszystkie strajki jedni zyskują kosztem tych najbiedniejszych i
          gdzie tu sprawiedliwość.
          • Gość: MAGDA JUTRO... IP: 212.87.241.* 01.04.08, 22:00
            " ...Sytuacja po godzinie 14.00 przedstawia się następująco: rozmowy
            między związkowcami a zarządem zostały zerwane, na miasto nie
            wyjechała druga zmiana kierowców. W dniu dzisiejszym na komunikację
            miejską nie ma co w Częstochowie liczyć. Kierowcy zapowiadają, że
            jutro też biorą wolne, ewentualnie zwolnienia lekarskie a strajk
            będzie kontynuowany dopóki nie zostaną spełnione ich
            żądania."
            ALE KIEDYŚ URLOPY NA ŻĄDANIE SIĘ SKOŃCZĘ I L4 TEŻ!!!
            • Gość: PAsażer Re: JUTRO... IP: 212.87.244.* 01.04.08, 23:53
              W tym mieście wszystko jest chore
              osoby na stanowiskach powinny sie zastanowic nad tym aby nie
              dopuścić do takiej sytuacji żeby autobusy nie kursowały
              każdy z nas tzw szarych ludzi ma prawo domagać sie godziwej zapłaty
              za wykonaną prace, a tu naokoło tylko słychać podwyżki i podwyżki
              ale nie pensji tylko żywności energii itd
              • Gość: wk..y Re: JUTRO... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 00:08
                Szczyt bezczelności MPK - dzisiaj w południe ładowałem kartę ,nie
                wiedząc o strajku zadysponowałem ważność od 01.04 Pan w okienku
                doładował,wziął kasę i nic się nie odezwał wiedząc że dziś żadnych
                przewozów MPK nie wykonuje.Złodziejstwo!!!
                • Gość: lal Re: JUTRO... IP: *.iplus.com.pl 09.05.08, 16:51
                  Szczyt bezczelności MPK - dzisiaj w południe ładowałem kartę ,nie
                  > wiedząc o strajku zadysponowałem ważność od 01.04 Pan w okienku
                  > doładował,wziął kasę i nic się nie odezwał wiedząc że dziś żadnych
                  > przewozów MPK nie wykonuje.Złodziejstwo!!!

Złodzijstwo to dopiero bedzie ,jak w poniedzałek zlikwidują ulgi i i
                  sieciówki
        • Gość: Do BUBU Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: 212.87.241.* 01.04.08, 21:28
          ROZUMIEM, ŻE POSIADASZ WŁASNY ŚRODEK TRANSPORTU LUB TEŻ MAMUSIA
          NAPISZE CI USPRAWIEDLIWIENIE DO SZKÓŁKI, SKORO JESTEŚ AŻ TAK BARDZO
          ZA !!! JEŻELI MASZ SAMAOCHÓD TO MAM NADZIEJĘ , ŻE JUTRO CI SIĘ
          ZEPSUJE...CZĘSTOCHOWSCY KIEROWCY MPK TO NAJGORSZY TYP KIEROWCÓW W
          KRAJU...A MAM Z CZYM PORÓWNAĆ. ZAWSZE IM COŚ NIE PASUJE. SĄ
          NIEGRZECZNI I NIEUPRZEJMI. DO TEGO Z JAZDĄ TEŻ MAJĄ PROBLEM -
          ZWŁASZCZA Z HAMOWANIEM - ALE TO PRZECIEŻ TAKIE ŚMIESZNE GDY LUDZIEW
          AUTOBUSIE SIE WYWRACAJĄ!!! NIESTETY CI DOBRZY JUŻ DAWNO WYJECHALI,
          ZOSTALI SAMI BEZNADZIEJNI. JASNE-PROTESTUJCIE, ALE MA NADZIEJE, ŻE
          PÓŹNIEJ WYWALĄ WAS NA ZBITY PYSK! ROZUMIEM WALKE O SWOJE ALE NIE
          KOSZTEM INNYCH. JA JESTEM MŁODĄ OSOBĄ I MAM SIŁĘ DOTRZEĆ NA NOGACH
          PRAWIE WSZĘDZIE, A CO MAJĄ POWIEDZIEĆ OSOBY STARSZE?OSOBY CHODZĄCE O
          KULACH?
          • Gość: Maja Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 21:39
            popieram poprzedniego gosćia
    • Gość: DDDDDDD Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.08, 00:41
      POZWALNIAć

SKU..SYNóW

!!!
    • Gość: BBBBB Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.08, 00:42
      POZWALNIAć

SKU..SYNóW

!!!!!
    • Gość: try Re: 2 kwietnia nie wyjadą autobusy MPK. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.08, 14:19
      ytr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka