Gość: mortimer Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.prenet.pl 01.04.08, 22:36 Coraz lepiej się dzieje w Częstochowie :)Sugerowałbym obwołać na częstochowskie potrzeby Stanisława Bareję jako wieszcza, bo przewidział już w "Misiu" "Dzień Pieszego Pasażera" a następnie zmienić adres UM z ulicy Śląskiej na Alternatywy 4. Podobno nawet Anioł tam już jest :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I HATE KOMUNISTÓW Idealna Polska A Tfuuuuu!!! IP: 212.87.241.* 01.04.08, 22:42 No i co teraz robaczki powiecie??? POpaprańcy wybrali - mamy to co wybrała CZERWONA ELITA!!! A moglobyc normalnie!! To nie - Strajk za strajkiem - dośc ze w Częstochowie nic sie nie dzieje - Dziura na Dziurze - nawet Wies lepiej wygląda niz ta dziura - to jeszze Strajki!!! do tego wszedzie korki .... NO ale co tu mówić jak Częstochowa jest tak CZERWONA jak PIJACKI NOS KWASNIEWSKIEGO!!! Powodzenia zycze komunistycznym Tuskolandom, LUDZIE WEZCIE SIE OPAMIETAJCIE i w koncu poczytajcie PRAWDE o Rzadzie i ludziach Pana Tuska - JUZ PO POLSCE!!!! Jeszcze stracimy niepodległość znikniemy z mapy i bedzie supeer.... .... Zydokomunisci jak to ktos wczesniej napisał opanują wszsytko ..... posprzedają wszsytko i bedziemy SŁUGUSAMI NIEMIECKICH SWIN , .... wstydze sie ze jestem Polakiem przez takich ludzi .... A STRAJK POPIERAM W ZUPELNOSCI!!! KAZDY CHCE ZYC NORMALNIE = a nie 30% podwyzki ... Zywnosc, Mieszkanie... Paliwo .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafi Re: Idealna Polska A Tfuuuuu!!! IP: 212.87.241.* 01.04.08, 22:54 Dokładnie - !!!! Wszystko przez to co się dzieje - Jak nie Szpitale, To MPK... ciekawe co bedzie nastepne .... a barany siedza na stołkach i pierniczą o gejach .... i liżą rowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Idealna Polska A Tfuuuuu!!! IP: *.multimo.gtsenergis.pl 01.04.08, 23:01 !!! JEST POROZUMIENIE W MPK !!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Właśnie słucham w RMF FM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! JUTRO AUTOBUSY KURSUJĄ NORMALNIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Idealna Polska A Tfuuuuu!!! IP: 212.87.241.* 01.04.08, 23:10 PRIMA APRILIS !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: częstochowianin Re: Idealna Polska A Tfuuuuu!!! IP: *.multimo.gtsenergis.pl 01.04.08, 22:58 Niezły matoł z Ciebie, w jednym zdaniu mówisz o tym , że Polska coś tam straci, i tak Ci źle z tego powodu - czyli wynika że cenisz Polske, bo chcesz dla niej jak najlepiej, żeby nic nie traciła, a na koniec piszesz : "wstydze sie ze jestem Polakiem przez takich ludzi" I teraz pytanie za 100 punktów : Powiedz na jakiej PODSTAWIE tak sądzisz, UDOWODNIJ, że będzie tak źle jak piszesz.... Osobiście nie jestem za PO, i też czuję do nich antypatię, zwłaszcza jeżeli poczyta się coś takiego iskry.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=65&Itemid=3 ; i takiego: www.tuskwatch.pl/index.php/2008/03/26/marszalkowi-szkoda-czasu-na-uczczenie-zmarlych/ A co do strajku: szlag mnie trafia i nikogo nie popieram, ani zarządu, ani kierowców. A co do prezydenta - nieudacznika bez koncepcji i pomysłu - Częstochowa to dziura zabita dechami, gdzie praca jest , ale w Trw za 1000 zl świątek piątek i niedziela na 4 zmiany. Jeszcze do tego te strajki i mamy wesoły autobus pełną gębą... Niech żyje prezydent nieudacznik. Częstochowa nie ma gospodarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I HATE KOMUNISTOW Re: Idealna Polska A Tfuuuuu!!! IP: 212.87.241.* 01.04.08, 23:10 1. Polska straci wiele bo juz straciła .... zobacz człowieku co się dzieje .... strajki,.... ale to mało istotne. .. rzadza nami ci co rządza .. sprzedają wszsytko .... Polska lezy miedzy Rosja a Niemcami .... jesli znasz trochę Historii wiesz ze Ruski i niemiec zawsze najlepiej na tym wszsytkim wychodzą.... - a wstydze sie ze jestem Polakiem w sytuacjach takich jak - bo zle sformuowalem na poczatku - i tu pytanie - Czy byłes kiedykolwiek zagranica?? ... Ja mialem okazje spedzic tam 3 lata z powodu choroby kogos bliskiego - ludzie wytykaja Polaków smieja sie z nich - wytykaja palcami - nabijaja sie ze teraz tylko koryta nam zostana i nic wiecej .... bo wszsytko pojdzie w pieruny .... 2. Dlaczego bedzie tak zle jak pisze .... heh duzo by o tym pisac ... Wystarczy ze rzadza nami KOMUNISCI I ZŁODZIEJE A WRONA NA PAL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niyguyg Re: Idealna Polska A Tfuuuuu!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 23:30 >Częstochowa to dziu > ra zabita dechami, gdzie praca jest , ale w Trw za 1000 zl świątek piątek i nie > dziela na 4 zmiany. Taaa, ale jak się poszuka to się znajdzie pracę na jedną zmianę za 2000 netto z sobotą i niedzielą wolną. Plus 150 - 200 zł za przepracowany dzień w łikendzie. Takiej roboty jest na kopy w Częstochowie, i wcale nie macha się w niej łopatą. Wystarczy chcieć poszuklać i nie kręcić nosem. No ale jesli się szuka tylko po marketach, gommach i innych takich, to sie dostaje tak a nie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 23:00 A ja Wam napiszę, że większość z Was to zwykłe buraki i chamy. Czytam to Wasze forum i śmiech mnie ogarnia proponuję tym niezadowolonym aby wsiedli za kółko takiego starego zdezelowanego autobusy zabrali na pokład ok. 100 pasażerów (w 40% chamów) i pojeździli sobie miesiąc gwarantuję Wam szczeniaki iż do tej pracy nadawało by się jakieś 15% tych którzy tu piszą. P.S. Ja skończyłem z wożeniem bydła i zmieniłem profesję. Teraz zarabiam pięciocyfrową kwotę netto miesięcznie i mam w D..E wszystkich pasażerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca z sosnowc Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.telpol.net.pl 01.04.08, 23:02 burakiem nazywasz czlowieka ktory cie wozi za psie grosze takie psie jak ty placisz za przejazd jasnieburaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 23:08 Jeśli to do mnie to burakiem nazywam Tych krzykaczy oburzonych na strajk a nie kiermanów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.profiline.pl 01.04.08, 23:14 Z tego co wiem to jutro autobusy bda jezdzic normalnie:)nie robcie szumu maly spacerek jeszcze nikomu nie zaszkodzil! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia1k Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: 80.54.172.* 01.04.08, 23:28 Mały spacerek faktycznie nie szkodzi, ale może ni koniecznie kiedy masz dosyć napięty plan dnia i nagle ni z tego ni z owego zamiast w 15 minut autobusem musisz deptać 40 minut.... policz jaka to strata czasu, jeżeli musisz się przemieścić w choćby 3-4 miejsca w różnych miejscach naszej niby niewielkiej Częstochowy. Jest się stratnym w sensie czasu. Po drugie zaplaciłam z swój bilet miesięczny nie po to, żeby na nogach chodzić - mogę za darmo. Po trzecie dzisiaj aż z ciekawości przeczytałam sobie regulamin MPK, firma zapewnia pojawianie się autobusów na czas, kulturalną obsługę i czyste pojazdy - sorry, ale jeżdżę naszymi autobusami codziennie i raczej nie spotykam tych trzech punktów. Staram się być miła i kulturalna nawet jak jestem wkurzona, ale nawet święty (choć nie mowa tu o mnie) ma swoje granice cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZE1 Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 23:30 prima aprilis ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grace Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.range86-157.btcentralplus.com 01.04.08, 23:16 Może i macie racje że kierowcą brakuje kultury osobistej bo ja sama się z tym spotkałam.Ale jak czytam te wasze wypowiedzi to też nikt z was nie tryska tutaj kulturą osobistą.Wyzywacie się na wzajem od nie wiadomo kogo,używacie nie cenzuralnych słów a jutro wszyscy społem pobiegniecie na Jasną Górę i do kościółka pomodlić się za waszego kochanego Jana PawłaII.Drażni mnie to właśnie najbardziej kiedy wszyscy pójdą po rozum do głowy i wkońcu przestaną narzekać.Przecież od tych waszych wypowiedzi to się włos na głowie jeży.Od kogoś oczekujecie kultury a sami nie potraficie tej kultury pokazać. Ja kiedyś pracowalam w sklepie i nikt mi tak życia nie umilił jak własnie chamscy częstochowscy klienci.POZDRAWIAM WSZYSTKICH ZADUFANYCH W SOBIE MEDALIKóW!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.profiline.pl 01.04.08, 23:20 Popieram w 1000% ta wypowiedz wszedzie widzimy zlo a sami je sobie stwarzamy...szkoda gadac tyle zamieszania prawie o nic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRACE Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.range86-157.btcentralplus.com 01.04.08, 23:28 Chciałabym jeszcze zaznaczyć że cieszę się ogromnie ze nie mieszkam w tym dziwnym kraju zwanym POLSKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: street Dajcie odpocząć kierowcom ... IP: 80.54.168.* 01.04.08, 23:29 Nie jestem oburzony na strajk. Tak naprawdę to nie był strajk, bo taki się zapowiada, tylko płacz rozkapryszonych gnojków, którzy za zakładników wzięli całe miasto. Tych waszych "związkowców" z MPK za kołnierz i za bramę. Uważam, że powinniśmy żądać rekompensaty za bilety miesięczne. Trzeba coś z tym zrobić. To nie koniec, jak tylko zaczną jeździć, bo muszą. ZLIKWIDOWAĆ MPK!!! To jest wolny kraj. Kto nie chce pracować, nie musi. Koniec terroryzmu. Pistoletów przykładanych do głowy (najbiedniejszym, zwykłym ludziom) przez lekarzy, górników, kierowców, motorniczych ... kto następny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsuk Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: 80.54.175.* 01.04.08, 23:30 Piszesz chamie nie wiedza co sie tam dzieje-skoro jestes taki cwany to weż buraku wsawaj o 3:00 i zasuwaj do pracy na 4:00 za marne pieniadze,druga zmiana od 13 do 1:00 czy ktos wziął pod uwage to jak Ci ludzie cięzko pracuja,staraja sie a wladze nasze oraz prezesi maja ich za nic:ciekaw jestem jak bys zareagowal jak by twoj prezes Ci powiedział trzeba było sie uczyć jesli uwazasz ze jest im za dobrze to zapraszam za koło buraczku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: póki co spokojny Re: Chama to szukaj w rodzinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 23:43 > Piszesz chamie nie wiedza co sie tam dzieje-skoro jestes taki cwany > to weż buraku wsawaj o 3:00 i zasuwaj do pracy na 4:00 za marne > pieniadze,druga zmiana od 13 do 1:00 czy ktos wziął pod uwage to jak > Ci ludzie cięzko pracuja,staraja sie a wladze nasze oraz prezesi > maja ich za nic:ciekaw jestem jak bys zareagowal jak by twoj prezes > Ci powiedział trzeba było sie uczyć jesli uwazasz ze jest im za > dobrze to zapraszam za koło buraczku Nie podoba się im praca, to niech się zwolnią i znajdą inną. Kierowca z ich uprawnieniami może pracować na 1001 sposobow, a rozwożenie ludzi jest tylko jednym z nich. Zawsze mnie dziwiła postawa roszczeniowa niektórych osobnikow. Prezentują ją najczęściej Ci, którzy najmniej portaria robić, bo potrafiacy coś robić sa dobrze przekonani o własnej wartości. Chcesz zarabiać więcej, to reprezentuj coś sobą. Nie podoba Ci się praca, to poszukaj innej. To proste jak drapanie się po tyłku. Niestety nie dla wszystkich. I nie interesujem nie o której panowie kierowcy muszą wstawać do pracy, a o której muszą się kłaść spać. Naprawdę mnie to wali. NIE PODOBA IM SIĘ PRACA TO NIECH SIĘ ZWOLNIĄ. Inni nie mają lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsuk Re: Chama to szukaj w rodzinie IP: 80.54.175.* 01.04.08, 23:46 jasne jak słonce poniewaz ciekaw tylko jestem czy podjabys sie tej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: póki co spokojny Re: Chama to szukaj w rodzinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.08, 00:15 > jasne jak słonce poniewaz ciekaw tylko jestem czy podjabys sie tej > pracy Nie podjąłbym się tej pracy z prostego powodu, wolałbym poszukać lepszej. To raz. A dwa to to, że jesli jaśnie kierowcy MPK się tej pracy podjęli, i musza wstawać "skoro świt" nie jest powodem by bez ostrzeżenia pakować mieszkańców miasta w swoje własne bagno. Ja Ciebie Borsuku w swoje problemy nie mieszam. Ty mnie w swoje też. Dlaczego więc ja i inni mamy się spóźniać do swojej pracy przez życiowe nieudacznictwo kierowców MPK? Wytłumacz mi dlaczego? Wystarczyłoby powiadomić mieszkańców miasta za wczasu o strajku, a teraz nie pisałbym tego posta. Nawet bym nie pisnął, wierz mi. > i jeszcze jedno BURAK TO WSIADA DO AUTOBUSU Płace 80 złotych z własnej kieszeni za prawo poruszania się środkami komunikacji w tym mieście. Nie ważne, czy to dużo czy mało. Płacę, i wymagam. A burakiem nie jestem. Nie uogólniaj, świat nie jest czarmno biały. KAŻDY JEST KOWALEM WŁASNEGO LOSU. Celowo z duzej byś lepiej zapamiętał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsuk Re: Chama to szukaj w rodzinie IP: 80.54.175.* 01.04.08, 23:48 i jeszcze jedno BURAK TO WSIADA DO AUTOBUSU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsuk Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: 80.54.175.* 01.04.08, 23:38 Jestem za strajkiem-dlaczego:otóż znam tych ludzi i szlak mnie trafia jak prezes firmy mówi do pracowników ze sa głąbami i trzeba było sie uczyć-gdyby nie oni to i on prezesem by nie był-druga rzecz niech Was nie myla inf.ze zarabiaja 2500 na reke to bajki na dobranoc,wiem ile zarabia pracownik i jestem przekonany ze powinni zarabiac wiecej to w koncu odpowiedzialna praca a na dodatek jezdza z nozem na gardle bo auta nie ubezpieczone i za stluczki odpowiadaja pracownicy-tak byc nie moze na dodatek wstaja o 3:00 tak aby na 4:00 byc w pracy-LUDZI USZANUJMY ICH PRAWA-inni tez strajkuja min.lekarze co malo maja itd praca w mpk jest ciezka wiec jesli ktos uwaza ze jest inaczej to niech zainwestuje w prawo jazdy w świadectwa kwalifikacji a po pierwszej pensji powie dziekuje pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MZK BYDGOSZCZ Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: 212.122.214.* 01.04.08, 23:52 MZK BYDGOSZCZ jestesmy z wami tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: 80.54.171.* 01.04.08, 23:53 kto napisal,ze jutro kursuja normalnie autobusy i tramwaje??slucham caly czas TVPINFO i TVN24 nic nie mowia o jakims porozumieniu.Ktos wprowadza zamieszanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 23:58 sam jestes burak, najpierw przeczytaj i dowiedz sie o co chodzi a nie komentuj imbecylu czegos o czym nie masz pociecia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.pl 01.04.08, 23:59 Pana Wrone to bym w kosmos wystrzelił !!! Nic dobrego nie zrobił dla mieszkańców Częstochowy , tylko swoja dole na konto zabrał i chciałby jeszcze więcej zabrac !!! Drodzy kierowcy! wcale wam się nie dziwie że strajkujecie , strajkujcie musi wam pujśc na ręke !!! Z poważaniem : Kamil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DDDDDDDD Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.08, 00:42 POZWALNIAć SKU..SYNóW !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KH';' Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.08, 00:43 POZWALNIAć SKU..SYNóW !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wstający rano Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.profiline.pl 02.04.08, 00:58 !!!!! UWAGA !!!!! Dopiero o godz. 22, po całodniowych negocjacjach, rozstrzygnęły się losy strajku w MPK. Tramwaje i autobusy wyjadą w środę normalnie na trasy Wiecej info pod: miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,5079455.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWAGA Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.profiline.pl 02.04.08, 01:00 Autobusy i tramwaje wyjada normanie w srode, doszło do porozumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: 80.54.171.* 02.04.08, 07:48 autobusy i tramwaje kursuja i to prawdopodobnie wedlug rozkladu dzis biletow nie kasujemy ani miesiecznych ani jednorazowych to taki protest pasazerow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rdl Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: 83.2.141.* 02.04.08, 08:20 Kierowcy MPK to złodzieje i darmozjady !!!! Proponuję aby każdy z Nas wchodząc do tramwaju lub autobusu obrzucił błotem tych ćwoków i te kretynki kierowców i motorniczych - ja zrobię to na pewno. Proponuję też nie kasować biletów przez conajmniej tydzień ( oczywiście Ci co kasują bilety jednorazowe). Jestem Ciekawy czy MPK odwarzy się i będą kontrole biletów w najbliższych dniach ? Oj niech tylko pojawi się jakiś kanar, ludzie go zlinczują na pewno - ja na 100 % tak !!!!! Myślę,że trzeba złożyć wniosek do prokuratury przeciw kierowcom i motorniczym ( zarząd nie jest niczemu winny). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 11:59 Dużo ludzi trzymało za was kciuki, a wy poddaliście się tak łatwo. Tyle się nagadaliście, a wystarczyło że postraszyli was bezrobociem, upadłością firmy... i zaraz zmiękła wam rura. Uczcie się od Kielc. Bydgoszczy i innych miast konsekwencji (przede wszystkim!)oni stali do oporu, a wy? Ech nawet strajkować porządnie nie potraficie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grey Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 16:10 dokładnie kozaki, postraszyli i po was hahahahaha:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martunia Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.spidernet.pl 03.04.08, 17:03 ty bara..e nie wiesz co piszesz?! Kierowcy to złodzieje???????? Oni pracują tak jak każdy a jeszcze przy okazji muszą się uganiać z takimi idio..... jak ty!!!!!! Jak nie odpowiada ci jazda autobusem to czas pomyśleć o taxi albo własnym samochodzie!!!!!!! A kierownictwo jest tu najbardziej winne bo to oni wyznaczają stawki "śmieszne stawki" za jakie jeżdzą kierowcy! A może to ty jesteś winny nie pomyślałeś o tym bo nie kasujesz biletów i kierownictwo oszczędza nakierowcach z twojego powodu???????? Puknij się w główkę i zastanów jeszcze raz nad tym co piszesz i przeproś :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikarus280 Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.tktelekom.pl 02.04.08, 15:06 Po pierwsze nie zarabiają 2000-2500 pln tylko 1300-1500 przed podwyżką A po ztym jak ty byś jeżdził cały miesiąć czy sobota czy niedziela to też byś rządał podwyżek a według ciebie czemu kierowcy wyjeżdżaja do angli.A po drugie nie są niegrzeczni tylko kulturarni a tylko czasem się zdenerwują. Chcesz to ciebie na na cały miesiąc wsadzę to autobusu i będziesz jęzdził i zobaczymy jaki z ciebie twardziel> a co ci przeszkadza że mają bilety dla rodzin a ty byś nie chciał nalezy im się bo w częstochwie kasa tylko na inwestycję idzię a nie na podwyżki dla MPK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martunia Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.spidernet.pl 02.04.08, 18:07 bardzo dobrze niech strajkują! Za chamstwo jakie ich spotyka ze strony pasażerów powinni zarabiac dwa razy tyle :) a wy ludziska jak wam się nie podoba to na nogach do pracy!!! Mój ojciec jest kierowcą w MPK i wiem jaka to praca połowa pasażerów jeżdzi na gapę! A tak nawiasem mówiąc to niemam biletu ulgowego na który mogłabym jeżdzić za dormo tylko dlatego że mój ojciec jest kierowcą :) skąd masz takie informacje??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 18:59 Wnioski nasuwają się same - takie akcje powinny być w Częstochowie co drugi tydzień. Raz w poniedziałek, a potem w piątek.. Wtedy może nauczyłoby to ludzi rozumu.. Na rowery jak w Chinach czy Danii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.profiline.pl 02.04.08, 19:30 Kur.a popieram :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.profiline.pl 02.04.08, 19:43 pewnie z wyborczej i tvn :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fef Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: 195.205.202.* 02.04.08, 19:59 Popieram akcje kierowcow. Szkoda, ze tak malo wywalczyliscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aba Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 21:12 Matusia jesteś dobrą córką ale pomyśl o innych to jest dzieci małe w żłobku i przedszkolu czym i jak mieli je zawieś rodzice ,którzy nie mają auta .żłobek jest tylko na AK a jak mieszkasz w odległej dzielnic to spacer kilku godzinny może tak sobie zafundujesz ,a potem będziemy prowadzić rozmowę .Dziś był Bardzo uprzejmy kierowca MPK , ludzie musieli wysiadać w biegu , mam pytanie co na to prezes za co ma dać podwyżki chyba za chamstwo .////// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rekin10 Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.trustnet.pl 02.04.08, 21:28 czytając te wypowiedzi morzna odnieść wrazenie iz większość piszących to osoby wyjątkowo -niesmaczne- przysłowia same się cisną- kto zkim przestaje takim się staje wpływ większośći nad jednostką jest zrozumiały czy muszę to tłumaczyć srednio inteligentni pojmą a kierowcy autobusow sa tacy na jakich się oczekuje większość- pasazerow-traktujekierowcow jako zło konieczne -jak niebyt bez szacunku mimo iz swe zycie oddaja w rece tych burakow w momencie jazdy pojazdami MPK więcej wspulnego szacunku M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martunia Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.spidernet.pl 03.04.08, 16:54 Wszyscy strajkują kierowcy też majątakie prawo skoro uważają że należy im się więcej, Wolałabym dać podwyżkę kierowcy autobusu niż pielęgniarce czy lekarzowi który strajkują kilka razy do roku bo ciągle im mało a i tak nic sięnie zmienia w służbie zdrowia dalej traktują pacjętów jak zło konieczne! Nie ma na co narzekać "raz nie zawsze" a skoro chociaż trochę na tym zyskali brawo dla kierowców!!!! Jeszcze słówko do "ABA" dziecku zawsze można dać zwolnienie ze szkoły na jeden dzień :) dzieci cieszą się jak nie miusząchodzić do szkoły :) a skoro kierowcy to takie chamy proponuję wziąć kredyt na samochód i być zależnym tylko od siebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAN Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.iplus.com.pl 06.04.08, 17:47 Wszyscy strajkują kierowcy też majątakie prawo skoro uważają że > należy im się więcej, NIE WSZYSCY MOGĄ STRAJKOWAC .1 KWIETNIA TAKSÓWKARZE NIE STRAJKOWALI ,BO ONI SA NA SWOIM .NIE POPARLI STRAJKU mpK . ZASTRASZAJĄC JEST NATOMIST TO ŻE : *STRAJKUJACY LEKARZE I PIELĘGNIARKI .MPK IDĄ BNA ZWOLNIENIE .JAKI ONI TO ROBIĄ ,ZE MOŻNA DOSTAC ZWOLNIENI LEKARSKIE NA ŻYCZNIE * NALEZY ZLIKWIDOWAC TE DWA DNI W KTÓRE PRACOWNIK MOZE SOBIE WZIĄSC URLPO NA ŻYCZNIE .cZY WTEDY TEZ PRACORAWCA NIE MA PRAWA VETA ??? Odpowiedz Link Zgłoś