Dodaj do ulubionych

i co z ta praca?

17.04.08, 17:07
Niby jest, ok, ale teraz szukajac jej się załamałam. Nie będę ukrywała, że
jedyne gdzie mam możliwość pracować, to handel, sklepy, ale... Czy mam wybrac
real na kasie, gdzie płacą podobno z 600zl na miesiąc, czy Stokrotkę, gdzie
widać oraz wiem z wiarygodnych źródeł jest zapieprz na maksa i gdzie brak
przez to chętnych do pracy, więc jest podwójny zapieprz, czy społem, gdzie
robisz, jak wyczytałam i też słyszałam, non stop i wolna jedynie niedziela co
2 tygodnie, czy u jakiegoś prywaciarza, gdzie zazwyczaj umowy nie dostaniesz i
też zapłaci tyle co nic. Bardzo proszę Was o pomoc, ponieważ chciałabym w
końcu mieć stałą, dobrą pracę, a nie zmieniać jej co 2 dzień ze względu na
straszne warunki...
Obserwuj wątek
    • Gość: angrusz Re: i co z ta praca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 18:35

Niestety takie realia .
      W szkole też nie ma pracy . Raczej zwalniają .

To tylko politycy mają takie dobre samopoczucie .
      • Gość: heh Re: i co z ta praca? IP: 212.87.241.* 17.04.08, 21:12
        Trzeba było sie uczyć a nie rzucać kamieniami na szkołe !!
        • Gość: stef Re: i co z ta praca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 21:24
          Niestety ale pracy za którą można normalnie przeżyc miesiąc nie ma. Jest praca
          za 500 może za 1000zł, ale za to się w Polsce życ nie da. Gdyby pracodawcy
          płacili tak jak trzeba za pracę nie mieliby problemów ze znalezieniem
          pracowników, a pracownik nie miałby problemów ze znalezieniem pracy. Szukam
          pracy od dawna i wiem co piszę. Pracodawcom w Polsce są potrzebni niewolnicy a
          nie pracownicy. Na moje szczęście ja pracuję i zarabiam nie najgorzej, a pracy
          szukam bo chcę ją zmienic ponieważ prześladuje mnie mój kierownik.
        • Gość: do heh Re: i co z ta praca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 22:37
          a kto by Ci naprawił auto, wywiózł śmieci z pod Twojego pięknego domu,itp?
          Ale...po takim tekście można się spodziewać,że napisał go ktoś kto również
          rzucał kamieniami w szkole. I pieprzy trzy po trzy aby tylko gdzieś zaistnieć.
    • tommyhill Re: i co z ta praca? 17.04.08, 21:38
      ojojojojojoj napisała:

> Niby jest, ok, ale teraz szukajac jej się załamałam. Nie będę ukrywała, że
      > jedyne gdzie mam możliwość pracować, to handel, sklepy, ale... Czy mam wybrac
      > real na kasie, gdzie płacą podobno z 600zl na miesiąc, czy Stokrotkę, gdzie
      > widać oraz wiem z wiarygodnych źródeł jest zapieprz na maksa i gdzie brak
      > przez to chętnych do pracy, więc jest podwójny zapieprz, czy społem, gdzie
      > robisz, jak wyczytałam i też słyszałam, non stop i wolna jedynie niedziela co
      > 2 tygodnie, czy u jakiegoś prywaciarza, gdzie zazwyczaj umowy nie dostaniesz i
      > też zapłaci tyle co nic. Bardzo proszę Was o pomoc, ponieważ chciałabym w
      > końcu mieć stałą, dobrą pracę, a nie zmieniać jej co 2 dzień ze względu na
      > straszne warunki...

Jest źle i taka jest prawda.
      Jeśli masz jakieś konkretne doświadczenia z jakimiś pracodawcami , których warto
      się wystrzegać albo chcesz czegoś się dowiedzieć gdzie pracy lepiej nie szukać
      polecam wątek założony przezemnie z myślą o szukających pracy.Może to jakaś
      prywata ale zależy jak to rozumieć mam nadzieję ,że choć w ten sposób bezrobotni
      będą mogli sobie pomóc.Wejdź poczytaj i oceń, ja myślę że dałem dobry pomysł
      teraz zależy od ludzi jak go potraktują.
      Pozdrawiam i życzę powodzenia w znalezieniu pracy ale !!! dobrej i dobrze
      płatnej !!.
      TH.

oto link do dyskusji

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=77696046
    • taki_i_owaki Re: i co z ta praca? 17.04.08, 22:24
      jak wyczytalam, jak uslsyszalam. moze sprobojesz wystartowac na jakies
      stanowisko ??? Jak tylko bedziesz sluchac i czytac to w zyciu nie znajdziesz pracy.
      • Gość: ojojojojojoj Re: i co z ta praca? IP: 80.54.174.* 18.04.08, 09:27
        taki_i_owaki napisał:

> jak wyczytalam, jak uslsyszalam. moze sprobojesz wystartowac na jakies
        > stanowisko ??? Jak tylko bedziesz sluchac i czytac to w zyciu nie znajdziesz pr
        > acy.

A nie przyszło Ci do głowy, że może tam pracowałam, ale nie chciałam po prostu o
        tym pisać? A rpbiłam i w społem i w stokrotce i w tesco...u wielu prywaciarzy...
        • taki_i_owaki Re: i co z ta praca? 19.04.08, 08:36
          nie, ale przyszlo mi do glowy, ze teraz wykrecasz kota ogonem.

2ga sprawa faktycznie bylo sie uczyc.
    • vt-s Re: i co z ta praca? 17.04.08, 22:38
      lekko i przyjemnie ?

spróbuj na video-czatach!
      • Gość: zds Re: i co z ta praca? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 17.04.08, 22:43
        O czym tu pisać - tu częstochowa - zadupie Polski, brak gospodarza, miasto pożal się boże...
        • Gość: wodw Re: i co z ta praca? IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.08, 10:41
          Idz do biedronki...Po wszystkich procesach i programach w TV bardzo
          dbaja o pracownikow przynajmniej w wiekszosci przypadkow.Ostatnio
          nawe dostali podwyzki i przy pelnym etacie który dosajesz po
          pierwszym miesiacu masz 1250zł na reke.Info od pracownika sklepu i
          mysle ze chyba prawdziwe...
          Zawsze warto sprawdzic :)
          • Gość: ojojojojojoj Re: i co z ta praca? IP: 80.54.174.* 18.04.08, 11:11
            dziekuje za informacje
            • Gość: aaanka Re: i co z ta praca? IP: 89.174.23.* 18.04.08, 18:07
              A może ja zapytam jako potencjalny pracodawca.Co potrafisz, jakie masz
              kwalifikacje? Jakie masz umiejętności zawodowe ? Czego właściwie szukasz?
              • Gość: menager Re: i co z ta praca? IP: *.v.pppool.de 18.04.08, 23:21
                a to moze ja tez zapytam - co ty potrafisz, co ty umiesz, kim ty
                wlasciwie qrwa jestes???? czego wlasciwie szukasz????
                • tommyhill do menager 19.04.08, 08:45
                  dzieciaku obyś kiedyś musiał obciągać za kromkę chleba.
                  Tego ci życzę i tak będzie.
          • Gość: wiki2001 Re: i co z ta praca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 16:27
            ktoś tu chyba bajeruje...ja pracuje 2 m-c i mam 1200 ale na 3\4 etatu [brutto]
            czyli coś powyżej 900 na ręke,a o całym etacie nie ma co marzyć.jeśli chodzi o
            atmosfere i ogólnie jest oki,a zapieprz jest jak wszędzie -pozdrawiam.
            • Gość: ojojojojojoj Re: i co z ta praca? IP: 80.54.174.* 20.04.08, 21:56
              Wiki, ale gdzie pracujesz?
              • Gość: wiki2001 Re: i co z ta praca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 17:08
                w biedronce.
                • Gość: MAłA Re: i co z ta praca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 17:24
                  Czy na forum są jakieś biedroneczki?
    • Gość: antyczewiak Re: i co z ta praca? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.08, 20:27
      Czewa do bladodupiaste miasto!
      • Gość: wiki2001 Re: i co z ta praca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 17:45
        ups...
        • Gość: MAłA Re: i co z ta praca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 18:21
          pukpuk..
          • Gość: agnieszka Re: i co z ta praca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 21:33
            Ale taka jest rzeczywistość. :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka