Dodaj do ulubionych

Dobry komis samochodowy w Częstochowie, jaki polec

22.04.08, 13:53
Musze kupić samochód osobowy za rozsądną cenę nie stać mnie na razie na
nowy!, kwotę jaką mogę wydać to 12 000tyś zł. Poszukuję komisu samochodowego
ale uczciwego takiego co daje gwarancje na zakupione u nich samochody. Czy
takie komisy są w Częstochowie, jakie polecacie?. Bardzo proszę o wypowiedzi
na forum, lub meila marta147@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: ksawi Re: Dobry komis samochodowy w Częstochowie, jaki IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 22.04.08, 18:32
      za takie pieniądze to chyba samolot....
    • Gość: oeee Re: Dobry komis samochodowy w Częstochowie, jaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 09:27
      Kobieto zastanów się co piszesz chcesz kupić do 12 tys zł z
      gwarancją???takie rzeczy tylko w ERZE
      • Gość: zivogosce Re: Dobry komis samochodowy w Częstochowie, jaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 14:27
        z tym, że ona napisała 12 milionów PLN, pozdro
        • Gość: do zivogosce Re: Dobry komis samochodowy w Częstochowie, jaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 17:21
          Ty chyba nie wiesz jak wygląda 12 milionów , bo to co marta147 napisąla to
          poprawna cena 12 000tyś zł. Ucz się głąbiematematyki zanim na forum się wypowiesz!!
    • Gość: QQQ Re: Dobry komis samochodowy w Częstochowie, jaki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.08, 12:24
      Szukaj u ludzi z ogłoszeń a nie w komisach.
      W komisie to kupisz "wypucowanego" w pełnym tego słowa znaczeniu
      grata
      • Gość: eee Re: Dobry komis samochodowy w Częstochowie, jaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 13:29
        U ludzi z ogłoszeń dostaniesz gwarancje hehe.CIEKAWE jak robisz
        zakupy w ciucholandzie cz dostajesz gwarancje
        • Gość: QQQ Re: Dobry komis samochodowy w Częstochowie, jaki IP: *.rev.masterkom.pl 23.04.08, 21:40
          Tu nie chodzi o gwarancję ..... tylko o przyzwoite auta. Żaden
          prywatny sprzedający nie udzieli ci gwarancji.
          • kaarian Re: Dobry komis samochodowy w Częstochowie, jaki 22.07.14, 22:32
            "u ludzi" też się można nieźle wpakować, a później tylko liczyć straty, choć lepsze to niż komisy. Jedyne komisy jakie uważam za wiarygodne, to takie przy salonach, jak chociażby renault-tandem.pl/samochody-uzywane/ i tym podobne. Na inny bym się nie zdecydował - tu przynajmniej wiesz u kogo kupujesz
    • Gość: El Pablo Re: Dobry komis samochodowy w Częstochowie, jaki IP: *.iplus.com.pl 23.04.08, 14:53
      Zamist komisów w stylu "firma-krzak", gdzie wepchną Ci najgorsze
      badziewie (nie wszyscy oczywiście) poleciłbym Ci raczej komisy
      prowadzone przez dealerów samochodowych. Sporo osób kupując nowy
      samochód, zostawia swój stary w rozliczeniu. Część firm (jak np.
      toyota) ma program "pewne auto" - samochód jest przynajmniej jakoś
      tam sprawdzony (technicznie i pod kątem ewentualnych napraw
      lakierniczych) bo dealer raczej nie przyjmie w rozliczeniu złomu,
      którego później nie będzie mógł sprzedać.
      W Cz-wie może być z tym problem - chyba tylko MARSZAŁEK i DUDEK mają
      używane auta.
      W każdym razie u delara dostaniesz pewnie jakąś tam gwarancję.
    • dudi_82 Re: Dobry komis samochodowy w Częstochowie, jaki 23.04.08, 15:57
      Szukaj komisów spod znaczka GePard Auto. Ich liste znajdziesz tutaj:
      www.gepardauto.pl/
      Dają pół roku gwarancji na używane auta. Ja tak właśnie kupiłem i
      gwarancje PISEMNĄ miałem - na szczęście nie musiałem z niej
      korzystać więc o jej skuteczności się nie wypowiem.
      Nie słuchaj ludzi mówiących, że gwarancji na używane auta nie da
      nikt.
      Ja auto kupiłem w Jokerze, ale na stronce GePard`a już go nie widzę -
      nie wiem dlaczego.
      www.autojoker.com.pl/
      • Gość: bartek Re: Dobry komis samochodowy w Częstochowie, jaki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.08, 17:21
        Kup posrednika i od osob prywatnych szukaj, komis dobry dla
        naiwnych, licz sie jszce z dodatkowymi kosztami po zakupie....
        ja moge ci pomoc jesli chodzi o lakier - mam miernik, mozemy sie
        dogadac.
        Powodzenia!!
      • marta147 Re: Dobry komis samochodowy w Częstochowie, jaki 23.04.08, 17:36
        dudi_82, bardzo dziękuję ci za rzetelna odpowiedź, widziałam stronę mają bardzo
        ciekawe auta dla kobiety, na pewno tam dokonam zakupu, jeszcze raz ci dziękuję.
        Warto wierzyć w ludzi że na forum znajdą się solidni doradcy!.
        • Gość: RRRRR Re: Dobry komis samochodowy w Częstochowie, jaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 19:24
          GEPARD TO TYLKO REKLAMA KREDYTOWANIA PRZEZ GE MONY BANK A NIE SIEĆ
          AUTOKOMISÓW
          • Gość: mama GEPard IP: 83.2.142.* 23.04.08, 21:00
            :P
            Alem się ubawiła!
            Oczywiście że GEPard to system ratalny banku GE Money Bank...
            obsługujący "samochodówkę"....
          • dudi_82 Re: Dobry komis samochodowy w Częstochowie, jaki 25.04.08, 11:35
            Nie zmienia to faktu, że gwarancje dają a to czy bierzesz na raty
            czy za gotówke to już inna rozmowa.
    • Gość: syla Re: Dobry komis samochodowy w Częstochowie, jaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.08, 21:51
      A co powiecie na komis ;Maluch;Wyrwała.
      • Gość: olek Re: Dobry komis samochodowy w Częstochowie, jaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 12:42
        kicha! co dzień myte drogie i złom
        • Gość: xedos Re: Dobry komis samochodowy w Częstochowie, jaki IP: *.realestate.net.pl 25.04.08, 16:52
          Koleżanko, teoretycznie w/g litery prawa każdy komis musi Ci dać gwarancję na
          samochód czy to 2-letni czy 20-letni i w razie czego zawsze można reklamację
          składać.Problem z tym , że w razie jakichś wad ukrytych baaaardzo trudno jest
          cokolwiek odzyskać ( pieniądze lub obniżkę ceny) nie korzystając z drogi sądowej
          ( gdzie i tak ciężko udowodnić winę komisu). Druga sprawa jest taka, że
          większość samochodów stojących w komisach nie jest własnością komisu tylko osób
          prywatnych , które je tam wstawiają za jakąś tam opłatą , więc komis niejako
          tylko pośredniczy w sprzedaży ale od wszystkiego umyje ręce. Kupując od osoby
          prywatnej też masz prawo do tzw. rękojmi czyli znów, teoretycznie , sprzedawca
          musi Ci powiedzieć wszystko co wie o samochodzie a zwłaszcza o wadach ukrytych o
          których na ogół nikt nie wspomina , bo po co? ( zasada : widziały gały co brały)
          I tu również możesz drogą sądową walczyć o zwrot poniesionych kosztów napraw,
          itp. Najgorzej jako " nieuczciwy sprzedawca" ma pierwszy właściciel, który ma
          samochód od początku i musi wiedzieć o dosłownie wszystkim tym co samochód
          bolało i podobno od niego najłatwiej dochodzić odszkodowania. Najlepiej gdybyś
          miała jakiegoś znajomego, dobrego mechanika , który na dodatek będzie się znał
          na takiej marce jaką zamierzasz kupić. Można również przed podpisaniem umowy
          udać się do dobrego warsztatu (serwisu), zapłacić im około 200 zł i oni
          prześwietlą Ci dokładnie samochód i powiedzą czy wart jest ceny ( zakładając ,że
          w owym serwisie nie pracują koledzy z komisu z którego kupujesz auto ). Za 12000
          myślę , że powinnaś znaleźć bardzo fajne autko. Skoro mówisz, że ma być kobiece
          to zakładam że nie największe?
          Kupno samochodu jest to odwieczny problem ale pociesz się tym, że ludzie kupują
          i jakoś jeżdżą. Powodzenia w poszukiwaniach. Pozdrawiam.
          P.S. Z tym GEpardem to faktycznie bardziej o kredytowanie chodzi a jeśli mówimy
          o gwarancji to z tego co pamiętam to też tam są jakieś granice wiekowe
          samochodu, chyba do 5 lat, tak więc z Twoją kasą raczej sie nie załapiesz.
          • dudi_82 Re: Dobry komis samochodowy w Częstochowie, jaki 27.04.08, 21:22
            Gość portalu: xedos napisał(a):

> P.S. Z tym GEpardem to faktycznie bardziej o kredytowanie chodzi a jeśli mówimy
            > o gwarancji to z tego co pamiętam to też tam są jakieś granice wiekowe
            > samochodu, chyba do 5 lat, tak więc z Twoją kasą raczej sie nie załapiesz.

Ja kupowałem auto, które miało 6 lat i 86kkm na liczniku i gwarancje miałem.
    • maciejkrz85 Re: Dobry komis samochodowy w Częstochowie, jaki 24.06.14, 20:55
      Znajomy ostatnio sprzedawał Skodę Felicię za Realem (w stronę Kiedrzyna), chyba ulica Kisielewskiego...
      Podrzucam link z ofertą. Myślę, że warto, to zaufana firma bo są tam od kiedy pamiętam :D
      • pajux Re: Dobry komis samochodowy w Częstochowie, jaki 25.06.14, 07:32
        A nie lepiej się zgłosić do programu w TVN TURBO Zakup kontrolowany i tam coś wybrać ......
        • maciejkrz85 Re: Dobry komis samochodowy w Częstochowie, jaki 25.06.14, 13:10
          Już to widzę, że oni komuś naprawdę pomogą :D
          Najprościej wybrać komis, dogadać się i po problemie. Jeszcze można w sumie jechać na giełdę samochodów, albo szukać na allegro... Ale komis chyba jest najbezpieczniejszy ;)
          • alpacino01 Re: Dobry komis samochodowy w Częstochowie, jaki 23.07.14, 12:26
            Najlepiej z komisu przy jakimś salonie samochodowym. Znajomi kilka razy kupowali i zero problemów, choć drożej niż w zwykłym komisie. Najlepiej jednak wziąć nowe auto, nawet tańsze, ale wiesz że masz kilka lat spokój i pewniak co do stanu. A czasem biorąc na firmę nowe bardziej korzystnie wychodzi niż używane.
    • pike22 Re: Dobry komis samochodowy w Częstochowie, jaki 23.07.14, 22:15
      W tej chwili wszędzie kantują. Tak w komisach, jak i osoby prywatne. Nawet przy salonach można się zwyczajnie naciąć. Nie wierz, że jest gdzieś ten jeden, jedynie słuszny i rzetelny autokomis. Jak masz 12 tys.zł do wydania i nic więcej, to kupujesz auto do 10 tys. Reszta idzie na przegląd i materiały eksploatacyjne/naprawy (najczęściej trzeba zakupić nowe opony,wymienić klocki/tarcze hamulcowe, zrobić rozrząd itp.)
      Życzę szczęścia w zakupie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka