kasi3k1 03.05.08, 22:54 moze ktos polecic dobrego specjaiste w tej dziedzinie ??? chodzi dokladnie o luszcyce krostkowa stop i dloni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elka2712 Re: Łuszczyca!! potrzebny lekarz 05.05.08, 16:56 A jesteś pewna,że to łuszczyca krostkowa? U mojego męża diagnozowali łuszczycę dermatolodzy z Czwy,Śląska. A okazało się,że ma alergię. Przy intensywnym leczeniu alergii objawy "łuszczycy" w postci niezwykle dokuczliwych krostek, złuszczonej skóry i wręcz ran na stopach-znikają.Problem ze znalezieniem alergenu odpowiedzialnego za dolegliwość bo okazuje się,że mój mąż jest uczulony prawie na wszystko. ALE TO nie łuszczyca. Warto skonsultować się z alergologiem Odpowiedz Link Zgłoś
kasi3k1 Re: Łuszczyca!! potrzebny lekarz 05.05.08, 19:15 tak jestem pewna ze to luszczyca krostkowa bylam juz leczona rok na legrie przeszlam wszytkie testy na alergie.leczyli i leczyli twierdzac ze to alergia szukali alergenu nic nie znalezli wiec biore sprway w swoje rece. mozesz mi napisac cos o leczeniu twojego meza?? tez leki maci itp..... jesli chcesz to na mila gazetowego jesli nie mozesz na forum Odpowiedz Link Zgłoś
elka2712 Re: Łuszczyca!! potrzebny lekarz 07.05.08, 21:12 Dla łuszczycy krostkowej nie ma leczenia.Stosuje się różne środki, przynoszące ulgę na krótko. U mojego męża jest poprawa przy przyjmowaniu leków na alergię, ale ma też różne kremy, maści- te często się zmieniają .Dawniej po krostkach była faza złuszczania i prawie rany na dłoniach i stopach.Teraz pojawia się kilka krostek, potem znikają i nie ma prawie tego strasznego złuszczania i pękania skóry. Jest uczulony na mnóstwo rzeczy i właściwie nie sposób ich wykluczyć bo musiałby być chyba w sterylnym pomieszczeniu i nic nie jeśc/uczulony:pszenica,żyto, jabłka, pomidory, cytrusy,trawy,bylica,większość konserwantów,roztocza,pyłki,kosmetyki i wiele innych/.Kilku uznanych dermatologów ze śląska stwierdziło łuszczycę krostkową-"ale wie pan na to właściwie nie ma leku". Nigdy nie wycofali tej diagnozy. Alergolog zdecydowanie stwierdza alergię- faktycznie leki przynoszą ulgę.Ale to tyle. Zdarza się rzut krostek i wtedy jest steryd od czasu do czasu bo zostawia działania uboczne/cukrzyca posterydowa /.Właściwie od kilku lat kręcimy się w kółko. Ale jaki taki efekt jest przy lekach alergicznych plus kilka maści, kremów.Dodam,że dawniej też nie miał stwierdzonej żadnej alergii. Aha takie same objawy ma ojciec mojego męża.I własciwie żaden lekarz nie określił jednej przyczyny.Jeszcze trzeba dodać,że w czasie pojawiania się krostek jest podenerwowany. Więc problemów jest wiele, leków też, a poprawa -jakaś jest ale nie całkowita.Przerabialiśmy metody niekonwencjonalne typu serwatka- bez jakichkolwiek efektów. Było też leczenie chininą.Sorry za dość chaotyczną wypowiedź. Mamy jeszcze w planach Łódź, ale to po nowych testach z krwi.Pozdrawiam i życzę cierpliwości Odpowiedz Link Zgłoś