Dodaj do ulubionych

Łuszczyca!! potrzebny lekarz

03.05.08, 22:54
moze ktos polecic dobrego specjaiste w tej dziedzinie ??? chodzi
dokladnie o luszcyce krostkowa stop i dloni.
Obserwuj wątek
    • elka2712 Re: Łuszczyca!! potrzebny lekarz 05.05.08, 16:56
      A jesteś pewna,że to łuszczyca krostkowa? U mojego męża diagnozowali łuszczycę
      dermatolodzy z Czwy,Śląska. A okazało się,że ma alergię.
      Przy intensywnym leczeniu alergii objawy "łuszczycy" w postci niezwykle
      dokuczliwych krostek, złuszczonej skóry i wręcz ran na stopach-znikają.Problem
      ze znalezieniem alergenu odpowiedzialnego za dolegliwość bo okazuje się,że mój
      mąż jest uczulony prawie na wszystko. ALE TO nie łuszczyca. Warto skonsultować
      się z alergologiem
      • kasi3k1 Re: Łuszczyca!! potrzebny lekarz 05.05.08, 19:15
        tak jestem pewna ze to luszczyca krostkowa bylam juz leczona rok na
        legrie przeszlam wszytkie testy na alergie.leczyli i leczyli
        twierdzac ze to alergia szukali alergenu nic nie znalezli wiec biore
        sprway w swoje rece. mozesz mi napisac cos o leczeniu twojego meza??
        tez leki maci itp..... jesli chcesz to na mila gazetowego jesli nie
        mozesz na forum
        • elka2712 Re: Łuszczyca!! potrzebny lekarz 07.05.08, 21:12
          Dla łuszczycy krostkowej nie ma leczenia.Stosuje się różne środki, przynoszące
          ulgę na krótko.
          U mojego męża jest poprawa przy przyjmowaniu leków na alergię, ale ma też różne
          kremy, maści- te często się zmieniają .Dawniej po krostkach była faza
          złuszczania i prawie rany na dłoniach i stopach.Teraz pojawia się kilka krostek,
          potem znikają i nie ma prawie tego strasznego złuszczania i pękania skóry. Jest
          uczulony na mnóstwo rzeczy i właściwie nie sposób ich wykluczyć bo musiałby być
          chyba w sterylnym pomieszczeniu i nic nie jeśc/uczulony:pszenica,żyto, jabłka,
          pomidory, cytrusy,trawy,bylica,większość konserwantów,roztocza,pyłki,kosmetyki i
          wiele innych/.Kilku uznanych dermatologów ze śląska stwierdziło łuszczycę
          krostkową-"ale wie pan na to właściwie nie ma leku". Nigdy nie wycofali tej
          diagnozy. Alergolog zdecydowanie stwierdza alergię- faktycznie leki przynoszą
          ulgę.Ale to tyle. Zdarza się rzut krostek i wtedy jest steryd od czasu do czasu
          bo zostawia działania uboczne/cukrzyca posterydowa /.Właściwie od kilku lat
          kręcimy się w kółko. Ale jaki taki efekt jest
          przy lekach alergicznych plus kilka maści, kremów.Dodam,że dawniej też nie miał
          stwierdzonej żadnej alergii. Aha takie same objawy ma ojciec mojego męża.I
          własciwie żaden lekarz nie określił jednej przyczyny.Jeszcze trzeba dodać,że w
          czasie pojawiania się krostek jest podenerwowany. Więc problemów jest wiele,
          leków też, a poprawa -jakaś jest ale nie całkowita.Przerabialiśmy metody
          niekonwencjonalne typu serwatka- bez jakichkolwiek efektów. Było też leczenie
          chininą.Sorry za dość chaotyczną wypowiedź. Mamy jeszcze w planach Łódź, ale to
          po nowych testach z krwi.Pozdrawiam i życzę cierpliwości

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka