Dodaj do ulubionych

Apel do Radnych -ulica Nowowiejskiego !!!

29.05.08, 20:27
Zastanawiam się czy jest to wynik głupoty, ignorancji ... ?...
Zacznę od początku...sytuacja dotyczy charakterystycznego punktu Częstochowy a
mianowicie ul. Nowowiejskiego. Specyfika tego miejsca warunkowana jest również
usytuowaniem przy ulicy jedynego placu zabaw w centrum. Dwa przejsćia dla
pieszych, w niedalekiej odległości od siebie, ograniczenie prędkości do 40 na
wysokości Wikinga oraz bliskość bawiących się dzieciaczków wzbudzają zwierzęce
instynkty u i tak silnie zezwierzęconych kierowców. "A rozpędzę się na tym
odcinku bo podnosi mi się adrealinka tak np.: goniąc jakąś niezdarną
staruszkę, tudzież slalomem przemykając między zagubionymi dzieciakami...a ile
satysfakcji przynosi trąbienie na pieszych wychodzących na pasy jak oni
zabawnie podskakują".
O zgrozo, w tym miejscu nie powinienem ironizować bo powaga sytuacji na to nie
pozwala, a podmiot postu i tak przesłania właściwie nie zinterpretuje...Ale
jest to śmiech przez łzy bo tylko to pozostaje mi uczynić nad bezmyślnością
kierowców...Co jest genezą ???
Fakt samochód stanowi (rzekomo) przedłużenie męskości ale to slogan czy
rzeczywistość ?..i w jaki sposób odnieść to do kobiet kierowców ? -
potencjalny przerost męskich hormonów ?
Nie raz, nie dwa, nie trzy, widziałem jak standardowo na drugiego na pasach
kierowcy przemykają na Nowowiejskiego, roztrącając przechodniów...pisk
hamulców, klaksony to zwykły krajobraz na naszej ulicy.
W miejscy tym matki bardzo często przechodząc z dziećmi są narażone na
bezmyślność kierowców, średnia prędkość na tym odcinku dochodzi
niejednokrotnie do 100 km/h...uciekają w popłochu a tępi kierowcy w swojej
głupocie pukają się przewrotnie w czoło- czy to jest sygnał informujący gdzie
potencjalnie powinien być umiejscowiony ich mózg ?
Stąd wielki apel do Radnych, uczyńcie coś z tą tragiczną sytuacją bo skończy
się to tragedią, zresztą wystarczy spojrzeć na statystyki wypadków w tym
miejscu !!!!!
RADNI proszę o interwencję !
A ja od dzisiaj będę sukcesywnie rejestrował kierowców cymbałów.

Obserwuj wątek
    • Gość: matka Re: Apel do Radnych -ulica Nowowiejskiego !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 22:43
      szczera prawda, nasi Radni są jedynie od pierdzenia w stołek. Na co ty liczysz ?
      Nic nie pomogą ! Kto niby Piotr K. ?
      Zresztą zobacz jakie jest zainteresowanie na naszym forum tematem. Ciekawsze to
      idiotyzmy typu kocham Gnom lub mój pierwszy trądzik.

Radni bierzcie się do Roboty, rzekomo PO obiecywało być frontem do nas.
    • dudi_82 Re: Apel do Radnych -ulica Nowowiejskiego !!! 30.05.08, 12:00
      Ten apel to chyba bardziej do Policji albo Zarządu Dróg powinien być
      skierowany. Radni tam nie staną i nie będą palcem grozić za łamanie
      przepisów.
      • Gość: srdui do dudi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 13:47
        drogi dudi ? a takim razie co leży w zakresie obowiązków Radnych ?
        Czy nie przypadkiem pracować dla dobra i pomyślności powiatu, działać zawsze
        zgodnie z prawem oraz z interesami powiatu i jej mieszkańców, godnie
        reprezentować swoich wyborców, troszczyć się o ich sprawy oraz itd itd ??...
        Radni stanowią bufor między nami mieszkańcami a decydentami miasta , dudi zatem
        nie upraszczaj, bo trochę to nie na miejscu i świadczy o to Twojej głupocie ?
        • dudi_82 Re: do dudi 31.05.08, 09:53
          Po części masz rację, ale co to ma wspólnego z łamaniem przepisów
          ruchu drogowego przez kierowców? Radni mogą postawić znak, zwężyć
          lub poszerzyć drogę albo zamknąć ją całkowicie dla aut. Jednak
          postawione ograniczenie prędkości nie znaczy, że kierowcy zwolnią,
          szersza lub węższa ulica nie zmieni zachowania kierowców a
          zamknięcie jej nie oznacza, że jakiś pajac i tak tam nie wjedzie
          mimo zakazu. I co, radni mają się na asfalcie położyć? Z batem tam
          stać i lać po plecach kierowców łamiących przepisy? A może chcesz
          radnych w granaty wyposażyć żeby tych kierowców w powietrze
          wysadzać? I powiedz mi gdzie Ty widzisz działanie radnych niezgodne
          z prawem?! Od egzekwowania prawa jest policja a nie radni. Tam znaki
          stoją a nagminne łamanie przepisów to efekt braku kontroli i dotyczy
          to wielu ciasnych, zatłoczonych uliczek w śródmieściu i nie tylko a
          nie wyłącznie ulicy Nowowiejskiego.
          Na L-ki był "nalot" a na zwykłych kierowców "nalotów" się nie robi i
          tutaj jest problem a nie "bo radni nic nie robią". To idąc Twoim
          tokiem rozumowania radni są odpowiedzialni za wszystkie wypadki w
          mieście? A to że na PCK jakiś debil wbił kolesiowi nóż w serce to
          też wina radnych? No bo dziura ozonowa to już na bank przez nich
          jest. Oj człowieku! PiS'owiec z Ciebie i wkurza Cię, że PO u nas
          rządzi?
          • Gość: mieszkaniec dudi i jego przekonania :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 08:57
            mimo zakazu. I co, radni mają się na asfalcie położyć? Z batem tam
            > stać i lać po plecach kierowców łamiących przepisy? A może chcesz
            > radnych w granaty wyposażyć żeby tych kierowców w powietrze
            > wysadzać?

wystarczy prosta rzecz inicjatywa :). Jak pisałem Radny jest ciałem doradczym
            reprezentuje nas oraz nasze interesy w ramach wierchuszki miasta :). Czyli tym
            samym zwracając się do posła z prośba o niwelowanie agresji w rodzinie wymagamy
            od nich by bawili się w nadzór kuratorski ? Apele skierowane do parlamenarzystów
            o podwyżki płac prze różne grupy społeczne drogi dudi, idąc Twoim tokiem
            rozumowania, mają wymusić na posłach atak na mennicę ? ;)
            Zatem upraszczasz dudi
            Od określania kształtu ustawodawczego naszego są Radni oraz określania formuły
            między innymi naszego bezpieczeństwa, każdy z radnych proponował to w swoim
            programie przewyborczym (cóż widocznie ty wybierasz za piękne oczy - tylko czy
            Bartek S. ma piękne ?) Policja jest od egzekwowania.

> to wielu ciasnych, zatłoczonych uliczek w śródmieściu i nie tylko a
            > nie wyłącznie ulicy Nowowiejskiego.
            jakbys czytał uwąznie to zwróciłbyś uwagę, że Nowowiejskiego jest specyficznym
            miejscem. Jedyny plac zabaw w centrum Cz-wy. Eskalacja bawiących się dzieciaków
            ale fakt co Ciebie może to obchodzić

> tutaj jest problem a nie "bo radni nic nie robią". To idąc Twoim
            > tokiem rozumowania radni są odpowiedzialni za wszystkie wypadki w

a gdzie to napisałem ??? jeden fragment pczytocz...posługuj się realnymi
            argumentami a nie generuj konfabulacji

> też wina radnych? No bo dziura ozonowa to już na bank przez nich
            > jest. Oj człowieku! PiS'owiec z Ciebie i wkurza Cię, że PO u nas
            > rządzi

hmm to taki zwichnięty u nas standard dorabianie ideologi i doszukiwanie się
            podtekstu politycznego...Formuła rodem minionej partii rządzącej pielęgniarki
            były podstawione przez PO, afera rolna -podtekst polityczny sex afera również
            :))- atakujesz PIS używając ich tanich chwytów ?:). Apel o prośbę do radnych
            postrzegany jako prowokacja polityczna ?:))). Dudi wiesz, że Radni to osoby,
            które mają nas wspierać ?
            P. S widzisz jestem zadeklarowany członikeim z PO :) a mój apel jest jak
            najbardziej naturalny :)..ale cóż..

• dudi_82 Re: dudi i jego przekonania :))) 04.06.08, 13:44
              Jeśli ja upraszczam, to z 2 powodów:
              1 - Ty komplikujesz.
              2 - nie da się w 2 zdaniach na forum opisać całego problemu i
              znaleźć rozwiązanie.

Poza tym po raz kolejny mówię: znaki ograniczenia prędkości stoją,
              przejścia dla pieszych są oznaczone, sygnalizacje świetlne na
              początku i na końcu są i działają. Co jeszcze tam ma być?! Choćbyś
              mur ustawił i tak nie masz pewności, że go ktoś tirem
              nie "zlikwiduje". Rządasz od radnych ... no właśnie, czego? Bo jak
              na razie to tylko przemówienia strzelasz jak z mównicy. Może sam
              zaproponuj jak sytuację rozwiązać a nie powielasz wątek jakby to coś
              miało dać. Gdybym ja pisał na forum o każdej moim zdaniem ulicy z
              różnymi zagrożeniami to by na forum innych wątków nie było. Poza tym
              rozumiem, że sprawę zgłosiłeś na policję, straż miejską, zarząd dróg
              a nie tylko narzekasz na forum w nadziei że wszyscy święci tego
              miasta Cie przeczytają i zareagują? Ulisses to chyba jedyny radny
              udzielający się na forum więc jeśli oczekujesz reakcji wszystkich
              radnych to idź na obrady rady miasta bo sam Ulisses miasta nie
              naprawi.
              I jeszcze jedno: ja w Nowowiejskiego żadnej wyjątkowości nie widzę.
              Ok, jest plac zabaw ale inne ulice też są bardzo ruchliwe, wąskie i
              niebezpieczne, pełne szkół, przedszkoli więc rozwiązania trzeba
              szukać dla całego centrum/miasta a nie tylko jednej ulicy. Przepisy
              są wszędzie łamane a nie tylko tam. Poza tym co byś nie robił to i
              tak aut, pieszych, dzieci, placów zabaw nie da się umieścić na małym
              obszarze tak, by jedni drugim nie przeszkadzali. No chyba że zrobimy
              centrum wielopoziomowe :).
              • Gość: mieszkaniec :) Re: dudi i jego przekonania :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 16:05
                > Jeśli ja upraszczam, to z 2 powodów:
                > 1 - Ty komplikujesz.
                > 2 - nie da się w 2 zdaniach na forum opisać całego problemu i
                > znaleźć rozwiązanie.

1- nie, ja zwracam się jedynie z prośbą o pomoc...czyli jakikolwiek apel Twoim
                zdaniem ma podłoże komplikacji..tylko kontynuując należałoby określić podmiot
                czyli komu co utrudniam czyżby radny ? A tak na marginesie dudi bawiąc się w
                obrońce letargu radnych ty dokonujesz nawarstwienia problemu...

> Poza tym po raz kolejny mówię: znaki ograniczenia prędkości stoją,
                > przejścia dla pieszych są oznaczone, sygnalizacje świetlne na
                > początku i na końcu są i działają.

poza tym kolejny raz mówię, że meto te są nieefektywne stąd mój apel :). Widzisz
                Dudi są takie miasta gdzie wsposób optymalny wprowadzono straszaki blokujące
                głupotę mieszkańców-wymuszającej na nich właściwe zachowanie

>Rządasz od radnych ... no właśnie, czego?

wystarczy przeczytać uważnie pierwszy posty (bez wplatania własnych ubarwień
                drogi dudi)- nie opanowałeś tej zawiłej sztuki -poza tym w związku z tym
                postulatem, niebawem (poinformuje na forum o dacie) komitet osób protestujących
                ustawi się na ulicy będziemy zbierać podpisy (wówczas mniej anonimowo będziesz
                mógł ze mną porozmawiać- a ja ci w sposób prosty wszystko wytłumaczę).

> miało dać. Gdybym ja pisał na forum o każdej moim zdaniem ulicy z
                > różnymi zagrożeniami to by na forum innych wątków nie było.
                widzisz nie piszesz i ich nie ma. Najwidoczniej bezpieczeństwo staruszek i
                dzieci, mieszkańców dla Ciebie jest czymś nieistotnym. Zatem jakie wątki Twoim
                zdaniem powinny być kreowane na częstochowskim forum ? typu poznam 40latke ?,
                kocham Gnome ? jak pozbyć się pryszczy ? - mój jest niewygodny bo implikuje
                inicjatywę ze strony wierchuszki ????

> różnymi zagrożeniami to by na forum innych wątków nie było. Poza tym
                > rozumiem, że sprawę zgłosiłeś na policję, straż miejską, zarząd dróg
                > a nie tylko narzekasz

widzisz zgłosiłem

> a nie tylko narzekasz
                narzekam ? Czyli sformułowanie problemu jest dla ciebie narzekaniem ? Widzisz
                wracam znowu do kwestii nawarstwiania i komplikacji :)- mam prośbę chcesz
                uczestnicz w dyskusji używaj argumentów nie konfabulacji bo polemika z Tobą
                staje się jałowa

> miasta Cie przeczytają i zareagują? Ulisses to chyba jedyny radny
                > udzielający się na forum więc jeśli oczekujesz reakcji wszystkich
                > radnych to idź na obrady rady miasta bo sam Ulisses miasta nie
                > naprawi.
                skąd wiesz :)...chyba, że jesteś jednym z wcieleń radnych :)

> I jeszcze jedno: ja w Nowowiejskiego żadnej wyjątkowości nie widzę.
                > Ok, jest plac zabaw ale inne ulice też są bardzo ruchliwe, wąskie i
                widzisz to Twoje przekonanie wynika z Twojego młodego wieku, braku znajomości
                problemu. Na Nowiejskiego jest jedyny plac zabaw w Centrum dla dzieci -przecież
                o tym również pisałem..czytaj, czytaj proszę powoli i uważnie

.są wszędzie łamane a nie tylko tam. Poza tym co byś nie robił to i
                > tak aut, pieszych, dzieci, placów zabaw nie d

rozumiem, Twoja filozofia jest z gatunku gdy biją staruszkę nie reaguj bo i tak
                nic nikt nie zrobi :) lub nie zmienisz tak np. chuliganów brawo dudi - i to jest
                ten częstochowski marazm

P>S najsmutniejsze jest, że odzywa się element nie znający istoty problemu ale w
                swoim ograniczonym przekonaniu wiedzący wszystko o stanie realnym :)...To tak
                jakby Etiopczyk pisał o problemie słuzby zdrowia w Polsce :)
                • dudi_82 Re: dudi i jego przekonania :))) 04.06.08, 20:46
                  Dopisywana przez Ciebie ideologia, dziwne interpretowanie moich słów i
                  niedostrzeganie ironii są po prostu fascynujące :). Fascynujące jest też Twoje
                  przekonanie jak to Ty mnie dobrze znasz, wiesz co mi w głowie siedzi i kogo ja
                  mam gdzieś a kogo nie :). Psychologie kończyłeś?
                  Powodzenia w walce z ... no właśnie nadal nie wiem z czym/kim chcesz walczyć. Z
                  kierowcami? Z radnymi? Z wiatrakami? Nie wiem ... za głupi widocznie jestem.
                  W Twoim pierwszym poście nie znalazłem żadnych konkretnych próśb czy żądań
                  kierowanych do radnych ani propozycji konkretnych rozwiązań więc jeśliś łaskaw
                  to mnie oświeć. Co radni mają zrobić?! I nie pisz "wykazać się odrobiną dobrej
                  woli". W pierwszym poście opisałeś tylko problem, który wszyscy widzą i dla
                  każdego jest on oczywisty i napisałeś "uczyńcie COŚ z tą tragiczną sytuacją".
                  Hmm "coś" - konkret, super inicjatywa obywatelska. COŚ mi się zdaję, że Ulisses
                  już COŚ zrobił (odpowiedział Ci i obiecał interwencję) więc uważam sprawę za
                  zamkniętą. COŚ osiągnąłeś. Gratulacje, możesz spocząć.
                  • Gość: mieszkaniec Re: dudi i jego przekonania :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 22:54
                    > Dopisywana przez Ciebie ideologia,
                    hipokryzja to trudne słowo dudi :)- a co do tworzenia ideologii to, zapytam po
                    raz wtóry w którym miejscu :) Bo jak zauważyłem na gminie lubisz swoje
                    konfabulacje określać mianem argumentów :)..ale cóż tak widocznie jest :) z
                    pewnymi jednostkami :)

> mam gdzieś a kogo nie :). Psychologie kończyłeś?
                    nie, AGH jedynie :(((

> Powodzenia w walce z ... no właśnie nadal nie wiem z czym/kim chcesz walczyć. Z
                    > kierowcami? Z radnymi? Z wiatrakami? Nie wiem ... za głupi >widocznie jestem.

Dzięki bogu sam zaczynasz dochodzić do konstruktywnych wniosków :)

>W Twoim pierwszym poście nie znalazłem żadnych konkretnych próśb czy >żądań
                    > kierowanych do radnych ani propozycji konkretnych rozwiązań więc jeśliś łaskaw
                    > to mnie oświeć.

hmmm ..a czy ta inicjatywa ma wyjść od mnie czy od radnych, którzy są włodarzami
                    naszego miasta. Czyli tym samym nie mogę Twoim zdaniem liczyć na ich kompetencję :)

>Hmm "coś" - konkret, super inicjatywa obywatelska. COŚ mi się zdaję, >że Ulisses
                    > już COŚ zrobił (odpowiedział Ci i obiecał interwencję) więc uważam .sprawę za
                    > zamkniętą. COŚ osiągnąłeś. Gratulacje, możesz spocząć.

widzisz ale zaczął inny problem mnie nurtować a mianowicie Twój udział w
                    dyskusji. Z reguły włączamy się w polemikę w jakimś określonym celu lub
                    zdefiniowanym zamiarze w Twoim przypadku ani celu ani zamiary nie widzę. Aspekt
                    grafomani ? Zabijania nudy ? Choćby jakiś jeden element konstruktywny Twego
                    elaboratu (tu podziwiam Twoja konsekwencję tyle jałowych postów wypuszczać) Bo
                    rzeczywiście do czego zmierzały Twoje dywagacje ??:)
                    Rozumiem ty jesteś ten "aktywny" inaczej element naszego miasta :). Proponuję
                    znaleźć jakiś ciekawsze zajęcia poza radosną twórczością na forum :)

• dudi_82 Re: dudi i jego przekonania :))) 05.06.08, 16:31
                      Gość portalu: mieszkaniec napisał(a):

> widzisz ale zaczął inny problem mnie nurtować a mianowicie Twój
                      udział w
                      > dyskusji. Z reguły włączamy się w polemikę w jakimś określonym
                      celu lub
                      > zdefiniowanym zamiarze w Twoim przypadku ani celu ani zamiary nie
                      widzę. Aspekt
                      > grafomani ? Zabijania nudy ? Choćby jakiś jeden element
                      konstruktywny Twego
                      > elaboratu (tu podziwiam Twoja konsekwencję tyle jałowych postów
                      wypuszczać) Bo
                      > rzeczywiście do czego zmierzały Twoje dywagacje ??:)
                      > Rozumiem ty jesteś ten "aktywny" inaczej element naszego
                      miasta :). Proponuję
                      > znaleźć jakiś ciekawsze zajęcia poza radosną twórczością na
                      forum :)

Prosiłem Cię o konkretne propozycje rozwiązania problemu. Nie
                      otrzymałem ich a w zamian serwujesz powyższą wypowiedź :). Masz
                      rację, szkoda klawiatury na takie "pojedynki argumentów" i
                      odpowiadanie na Twoje pozbawione konkretów przemówienia. Bez odbioru.
                      • mieszkaniec2008 dudi i piaskownica 07.06.08, 08:57
                        >Prosiłem Cię o konkretne propozycje rozwiązania problemu. Nie
                        > otrzymałem ich a w zamian serwujesz powyższą wypowiedź :).

????dudi ?? w jakim celu chcesz usłyszeć ową tę propozycję ?? Jesteś partyzantem
                        radnym ? Adaptujesz ją w życie ? Kolekcjonujesz zbiór pomysłów a potem chcesz go
                        opublikować w ramach Tomiku innowacji ??? ;)Czy może jesteś pracownikiem ZDM ?

. Masz
                        > odpowiadanie na Twoje pozbawione konkretów przemówienia.

widzisz hiopkryzja To Twoje drugie imię dudi. Ja napisałem o problemie jakich
                        konkretów jeszcze oczekujesz ? Ty bawisz się w tandetną retorykę, zaśmiecając
                        forum, tracąc swój cenny czas. Jesteś młodą jednostką ukierunkuj go na bardziej
                        pożyteczne rzeczy...pomóż jakiejś staruszce, posprzątaj w domu itp. :0

rację, szkoda klawiatury na takie "pojedynki argumentów" i
                        > odpowiadanie na Twoje pozbawione konkretów przemówienia. Bez odbioru.
                        :0 i słusznie szkoda, że tak wielką inercję masz i generujesz konstruktywne
                        wnioski o wiele za późno. Jak dla mnie już na samym początku powinien ten odbiór
                        być wsrztymany. Ale cóż fenomen internetu wymusza infantylne zachowania. Ty dudi
                        jesteś tego spektakularnym przykładem..jak mógłbyś sobie odpuscić możliwość
                        spełnienie się jako "publicysta". Musiałeś swoje trzy grosze wrzucić mimo, że
                        merytorycznie zupełnie nie pasowało do wątku.
                        Ja proszę o pomoc radnych (- i efekt osiągnąłem, raz jeszcze dziękuję koledze
                        Jackowi). Ty natomiast musiałeś dać upust swoje grafomanii.

• dudi_82 Re: dudi i piaskownica 07.06.08, 11:40
                          Twoje przemówienia nadal mnie bawią :)
                          • mieszkaniec2008 Re: dudi i piaskownica 07.06.08, 13:06
                            cieszy mnie to :)..widzisz dudi jak łatwo ciebie zadowolić (mam nadzieję, że nie
                            we wszystkich sferach bazujesz na necie ? co ?:) jaką realną kobitkę masz ?:)
                            • dudi_82 Re: dudi i piaskownica 08.06.08, 23:25
                              Nie mam zamiaru odpowiadać na Twoje pytania podszyte tandetną prowokacją :). Tak
                              więc nic o mnie nie wiesz i nic się nie dowiesz :).
                              • Gość: mieszkaniec Re: dudi i piaskownica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 00:08
                                hehehe kokieteria :) dudi zapraszam do wątku poświęconego Twoje osobie :)
                                megalomania tak bardzo jesteś zwichnięty :) dodam, że to pytanie jest również
                                retoryczne :)..wiesz co bawi mnie sterowanie Twoją osobą pyskacz jesteś ot co :)
                                . I wcześniejsze posty też miały taką naturę...no cóż czekam na budujący ciąg
                                dalszy :)..ale zrób teleportację do postu ku Twej czci :)
                                • dudi_82 Re: dudi i piaskownica 09.06.08, 16:33
                                  Stary, nieskuteczny sposób z forum. Próbować przegadać. Gdy argumenty są do du..
                                  - przekrzyczeć. Gdy to nie pomoże - prowokować. Prowokacja nie zadziała -
                                  obrażać. No i najlepsze - wypomnieć młody wiek a samemu zachowywać się jak
                                  dziecko :D. Nie zapomnij za 2 dni powtórzyć wątku ku mej czci :).
                                  • Gość: mieszkaniec Re: dudi i piaskownica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 00:25
                                    > Stary, nieskuteczny sposób z forum. Próbować przegadać. Gdy argumenty są do du.
                                    > .
                                    jakie argumenty dzieciaczku :) Twoi protoplaści tak Ciebie okłamali ?:)

> - przekrzyczeć. Gdy to nie pomoże - prowokować. Prowokacja nie zadziała -
                                    > obrażać.
                                    zadziała...jak przekupa reagujesz, w koło Macieju -Twoja "duma" nie pozwala Ci
                                    przemilczeć nawet jałowych postów :)...musisz postawić kropkę nad i :)...dobrze
                                    teraz dam ci tę okazję bo znudziła mi się dywagacja z dzieciaczkiem :)...trzymaj
                                    się oczekując kolejnej "konstruktywnej" uwagi życzę radosnego wyciskania trądziku :)

> Nie zapomnij za 2 dni powtórzyć wątku ku mej czci :).
                                    mówisz i masz :)
                                    Przypominam ten watek nie jest o Tobie :)) ale ty w emocjonalnym zaślepieniu nie
                                    zauważasz tego. Przepraszam....tu już nie będę Ciebie prowokował bo obawiam się,
                                    że kolejny etap to Twoje moczenia nocne :)
                                    • dudi_82 Re: dudi i piaskownica 10.06.08, 16:10
                                      Masz rację. Jak zwykle z resztą :). W końcu jesteś
                                      najynteligętniejszy z ynteligentnych :).
                                  • Gość: mieszkaniec <a href="https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=8054" targe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 00:27
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=80548947&a=80606310
                                    zapraszam serdecznie dudi :)
                                  • Gość: mieszkaniec tu oczekuje Twojej publicystyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 00:29
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=80548947&a=80606310
                                    będzie właściwiej ulokowane tematycznie zapraszam drogi dzieciaczku :)
          • Gość: olek konkluzja do wątku dudiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 10:36
            hehe widzisz mieszkańcu tak jak dudi napisał czepiasz się ich bo masz problem !
            To przecież ty jesteś dla Radnych nie oni dla Ciebie a tym bardziej dla miasta.
            Biorą 2 tyś z hakiem i figurują taka forma statystowania :).
            Wniosek: nie apeluj nie proś bo będziesz postrzegany jak to robi dudi za wroga,
            a życie sobie w naszym mieście niech leniwie płynie
    • Gość: do mieszkanca 2008 Re: Apel do Radnych -ulica Nowowiejskiego !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 12:04
      Nie dawno niektorzy kierowcy krytykowali elki, ze pomalu jezdza,i
      jest ich ,za duzo. A moze dzieki tym elka jest zachowana odpowiednia
      predkosc do 50 km /h.
      • Gość: olo Radni pasożyci spią !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 17:11
        bo kto ma się tym zająć lekarz o podejrzanej reputacji ? A propos jego sprawa
        została wyjaśniona ? Bartłomiej S. ? Ślizgający się osobnik ? Na jego
        przykładzie tworzone są terminy zawód radny !. Wstyd i hańba
        • Gość: duchwładysława b. Re: Radni pasożyci spią !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 21:41
          Radni mają prawo z mandatu społecznego do wyrazania opinii i
          zadawania pytań nawet dla[własciwa władza zalezna od poziomu]
          NIEWYGODNYCH.Autorka;Zastępczyni Prokuratora Rejonowego-nazwisko
          nieistotne.Majstersztyk poezja w tak prosty sposob wyrazic istotę
          rzeczy-nauczmy sie tej maksymy na pamiec i poszukajmy te panie i
          tych panow- ktorzy ROZUMIĄ już dzisiaj- przed następnymi wyborami,
          po co kandyduje się do Rady Miasta Częstochowa.Do Radnych PO i
          Wspólnoty:Biegański się kłania jak zawalicie, będę się śnił wam po
          nocach az do końca waszej kadencji.Człowiek najważniejszy!!!
          • Gość: cykadło Re: Radni pasożyci spią !! IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.08, 13:09
            Nic prostszego jak położyć "policjantów" na drodze na wysokości
            apteki i przed skrzyżowaniem z Kopernika.
            Ale tam jeżdżą autobusy i JAśnie pany Kierowcy też musieliby zwalniac
            • Gość: oki Re: Radni pasożyci spią !! IP: 85.202.149.* 04.06.08, 23:06
              wolicie korki pod oknami?! Samochody stojace i smrodzace?!
              • Gość: czlowiek Re: Radni pasożyci spią !! IP: *.zim.pcz.czest.pl 05.06.08, 11:40
                Wolimy bezpieczeństwo naszych dzieci kolego oki, proszę nie kompromituj się
                infantylnymi wypowiedziami
    • Gość: czepi Re: Apel do Radnych -ulica Nowowiejskiego !!! IP: 79.139.64.* 02.06.08, 19:31
      zgadzam sie z tym ze to co wyprawiaja kierowcy na ulicy Nowowiejskiego jest
      poprostu chore. ja mieszkam zaraz przy skrzyzowaniu tej ulicy z ulica
      Waszyngtona i musze powiedziec ze nie ma miesiaca zeby nie bylo tu groznego
      wypadku samchodowego. kierwocy samochodow i motocyklisci naprawde jezdza ta
      ulica bardzo szybko ignorujac wielkie jak byk znaki ograniczajace szybkosc.
      zlikwidowano tez parking na wysokosci kwiaciarni i sklepu z piwami by samochody
      tu parkujace nie zaslanialy kierowcom wyjezdzajacym z ulicy waszyngtona drogi.
      nic to nie pomoglo, wypadki jak byly tak sa. zastanawia mnie tylko dlaczego
      nasza cudowna policja czestochowska nie wie ze tak sie dzieje. wystarczyloby
      postawic radiowoz z radarem i pomierzyc predkosci jezdzacych tu samochodow. ale
      niestety w Czestochowie policjanci wychodza tylko na ulice gdy sa pielgrzymki
      albo organizowany jest jakis inny pochod z okazji swieta i ludzie ida alejami.
      wtedy to stoja w swoich lsniacych bialych koszulach i kieruja ruchem. szkoda ze
      tylko na to ich stac. mieszkaniec2008 popieram Twoja walke i podpisuje sie
      obiema rekami pod tym co napisales.
      • pluto37 Re: Apel do Radnych -ulica Nowowiejskiego !!! 10.06.08, 02:41
        A jak juz jestesmy na ul. Nowowiejskiego, to moze oprocz jezdni i
        kierowcow szalencow zainteresuje sie ..chodnikami.
        One chyba istnieja bez zmian od kiedy zostaly polozone w latach 60 -
        tych.
        Nie bywam tam czesto specjalnie, ale nie sadze, zeby od czasu mojej
        ostatniej wycieczki w te rejony cos w tych dziurawych chodnikach
        zrobilo sie lepiej.
        W koncu to centrum miasta. Wizytowe, chcialoby sie napisac.
    • Gość: naCymbałów Postawić czynny radar jak przy wiadukcie na Jagiel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 20:39
      lońskiej i po kłopocie!
      • Gość: mieszkaniec Re: Postawić czynny radar jak przy wiadukcie na J IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 22:59
        i właśnie to jest pomysł ..Dzięki w imieniu Radnych :) bo dudi określił ich jako
        grupę ubezwłasnowolnioną :)

Dzisiaj widziałem "zabawną" sytuację na Kilińskiego...kolejny myślący inaczej
        kierowca próbował na drugiego przemknąć na pasach. Oczywiście szli pasami piesi.
        O dziwo zahamował ostro i piskliwie..piesi pomachali mu radośnie wskazując
        miejsce na zjechanie :)). Oczywiście pieszymi byli policjanci. Może coś się
        teraz zmieni.
        • Gość: kierowca Re: Postawić czynny radar jak przy wiadukcie na J IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 15:34
          Jak poskromić zapędy nie poważnych kierowców.Coraz więcej cwaniaków
          w samochodach.Nie czyń złego nikomu co tobie nie miłe.
          • Gość: cykado Re: Postawić czynny radar jak przy wiadukcie na J IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.08, 10:56
            Jeszcze raz powtarzam.
            Położyc "policjantów" na drodze.
            Bedzie to miało dobry wpływ dla "dawcOw". ktorzy wieczorami lub
            noca szaleją na swych motocyklach, aż słychać 2-3 ulice dalej od
            Nowowiejskiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka