Dodaj do ulubionych

Szukam doświadczonego internisty

11.06.08, 00:32
bo boli mnie non stop w piersiach i gardle. Odwiedziłem już
pulmunologa x2, laryngologa x2, kardiologa - kilkakrotnie, neurologa
x1, pobyt w zwykłym szpitalu - tydzień, pogotowie w nocy x1 - i brak
diagnozy. Nitro nie pomaga, przeciwbólowe z trudem. Dawniej jeden
lekarz w ośrodku zdrowia potrafił postawić w miarę trafną diagnozę.
Obecnie specjaliści, kolejki, terminy, kasa i ? Liczę na radę lub
oddzew Lekarza, pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: zowik-nieporadek Re: Szukam doświadczonego internisty IP: *.centertel.pl 11.06.08, 15:08
      dr Adam Wypych- szybki w diagnozach, pacjenci bardzo go chwalą. Przyjmuje w
      przychodni przy ul.Wielkoborskiej.

Zastanawiałeś/łaś/ się może, czy to czasem nie refluks? Te bóle gardła i w
      klatce piersiowej, mylnie wskazujące na serce, wywołujące często schorzenia
      laryngologiczne, to może być refluks. Sama mam to wiem, jak to jest z tymi
      objawami. Ale diagnozę powinien postawić lekarz, mną się nie sugeruj, a dr
      Wypycha polecam.
      • Gość: zowik-nieporadek Re: Szukam doświadczonego internisty IP: *.centertel.pl 11.06.08, 15:11
        aha no i tam zapisów nie ma, chyba, że jesteś juz pacjentem poradni, to można
        sobie zadzwonić po 9.00 i numerek zaklepać. Przyjmują wszystkich
        zarejestrowanych. Jeśli ktoś tam idzie 1 raz, to najepiej z rana od 7.30
        rejestracja. Dr Wypych przyjmuje codziennie od 8.00 do 13.00 poza środami, gdzie
        przyjmuje po południu /zdajsie?/ Najepiej zadzwon na rejestracje i się zapytaj,
        zawsze informują szczegółowo. Naprawde fajna poradnia!
        tel do poradni (034)3 629 637
        • Gość: lek Re: Szukam doświadczonego internisty IP: 85.202.151.* 11.06.08, 15:44
          a może na poczte?
          • Gość: gość Re: Szukam doświadczonego internisty IP: *.centertel.pl 11.06.08, 16:07
            Trzeba sobie pomagać, a nie utrudniać. Przecież widać, że chyba ktoś jest
            pacjentem tej poradni, więc co to za problem, że podał numer?
            • serce_3 Re: Szukam doświadczonego internisty 12.06.08, 23:21
              Dzięki za namiary i poradę - nt.refluksu. Na marginesie - czy w tej
              poradni można wykonać jakieś badania pomocne przy diagnozie - pozdr.
              • Gość: zowik-nieporadek Re: Szukam doświadczonego internisty IP: *.centertel.pl 13.06.08, 08:52
                Refluks 100% można zdiagnozować przez wykonanie gastroskopii. Jeśli nie miałaś z
                tym styczności, to powiem Ci jako osoba, która miała wykonywane to badanie
                3-krotnie. Jest ono bardzo, ale to bardzo nieprzyjemne, wymaga wykonania
                wcześniejszych szczepień na WZW B itp... Żeby je wykonać i tak musiałabyś dostać
                skierowanie od internisty.

Refluks można zdiagnozować również na podstawie opisywanych objawów oraz przez
                badanie brzucha - dotykowo. Jak człowiek ma refluks w j będzie reagował
                boleśnie, bądź odczuwał nieprzyjemny ucisk w górze jamy brzusznej.. to tak ogółem.

Ja osobiście nie godzę się już na jakiekolwiek powtórki gastroskopii, mówię co
                mi jest na podstawie objawów i lekarz odpowiednio reaguje. Znam już na tyle tą
                chorobe, że wiem co to jest i jak mój organizm na to reaguje.

Co do Ciebie będzie musiał decydować sam lekarz, bo on wie co najlepsze. A ten
                lekarz, którego Ci poleciłam, się raczej nie myli.

Jeśli masz jakiekolwiek obawy co do badania, mów od razu temu lekarzowi. Jeśli
                się czegoś boisz, też mów otwarcie. To normalny człowiek. Serio polecam, wielu
                ludziom pomógł.

Gastroskopii jako takiej tam nie robią, to sie wykonywalo ostatnio przy szpitalu
                na Zawodziu, aczkolwiek nie wiem jak to teraz jest.
                • Gość: serce_3 Re: Szukam doświadczonego internisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 23:33
                  DZięki za rady.Pozdr.
                  • Gość: piter Re: Szukam doświadczonego internisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 00:58
                    Z przychodni na Wielkoborskiej polecam też dr Nabiałek, duże doświadczenie ma,
                    pracowała wiele lat na internie na Barbary. Na 100% jest w przychodni USG, ale
                    nie wiem czy badanie USG pomoże w zdiagnozowaniu Twojej choroby, pzdr
                    • Gość: zowik-nieporadek Re: Szukam doświadczonego internisty IP: *.centertel.pl 15.06.08, 09:23
                      USG nie pomoże, a Nabiałek jest troche rutyniarą i pobłazliwie traktuje wiele
                      objawów, na które uskarża się pacjent. Dr Wypych jest bardziej zdecydowany i
                      szybszy w diagnozach.
                    • Gość: gość Re: Szukam doświadczonego internisty IP: 83.2.140.* 20.06.08, 21:22
                      Jeżeli najlepsi interniści w Częstochowie to Nabiałek i Wypych, to
                      ja podziękuję jednak i poszukam dalej. Rzecz to trudna lub niemal
                      granicząca z cudem, ale będę szukać, nic innego mi nie pozostaje.
    • cocolinoxxx1 Re: Szukam doświadczonego internisty 06.04.16, 15:32
      doktor adam wypych ,przyjmuje na wielkoborskiej,jak dla mnie najlepszy lekarz bardzo szybko poznaje sie na chorobach i trafnie dobiera leki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka