mmk247 23.09.03, 23:33 Jak myślicie jaka knajpa jest naj w mieście? dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bermen Re: JAKA KNAJPA NAJLEPSZA W CZWIE IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 24.09.03, 09:02 Bistro na stacji benzynowej BP, dlaczego? bo lepszej nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lotnik Re: Która knajpa w Częstochowie jest najlepsza? IP: *.premex.pl 24.09.03, 09:35 ja to nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: JAKA KNAJPA NAJLEPSZA W CZWIE IP: *.icis.pcz.pl 24.09.03, 13:01 Dla kogos pewnie i MacDonalds moze byc najlepszy, jesli ma taki gust. Kolega pewnie lubi z benzynka i dlatego :)) A powaznie, w Czestochowie jest sporo fajnych knajp. W ramach Unii Czestochowa - Jura chcialem pochwalic cos co jest poza samym miastem, ale jest scisle powiazane z Czestochowa. To restauracja w Hotelu Kmicic w Zlotym Potoku. Kuchnie maja swietna, a po obiadku cudowna przechadzka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: JAKA KNAJPA NAJLEPSZA W CZWIE IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 24.09.03, 10:36 był już taki wątek na pewno...rozejrzyj się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przejezdny Re: JAKA KNAJPA NAJLEPSZA W CZWIE IP: 212.160.211.* 24.09.03, 11:01 "U Zagłoby", czy jakoś tak. NIe pamiętam ulicy, w pobliżu Rynku Wieluńskiego. Bardzo dobre jedzenie, niezbyt drogo. Miło wspominam te dwie godziny spędzone przejazdem w Cz-wie tydzień temu. Pozdrawiam Częstochowian! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: JAKA KNAJPA NAJLEPSZA W CZWIE IP: *.icis.pcz.pl 24.09.03, 12:57 Zagloba jest super i jedzenie i wystroj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bialy Re: Zagłoba IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 24.09.03, 17:29 a może poza Częstochową - na Jurze - Stajnia Biały Borek www.stajnia.civ.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczynka restorante IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 28.09.03, 05:44 Od lat jedyną knajpą której Czwa nie musi sie wstydzic jest Stacherczak.. Smaczne jedzonko, podane w przyzwoitej formie. Była i Prohibicja , stylowa i magiczna, ale może zbyt przestrzenny lokal , bez dozy jakiegos odosobnienia. Wszyscy jak na stołówce w komunistycznych czasach patrzyli na siebie ;). Stacherczak się trzyma dzielnie , te sztucznośći , może troche do wiejskiego artymzu nawiązują , ale jedzenie( paluszki lizać;) i obsługa bez zarzutu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morning Calm Re: restorante IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 28.09.03, 13:34 Pozal sie Boze! Jak mozna chwalic Stacherczaka? Po pierwsze jedzienie jest tragiczne, chodza tam tylko ludzie, ktorzy musza isc na jakas "wykwintna" kolacje czy obiad. Poza tym drogo, jak jasna chol***!!! Przeciez jak spojrzycie w ceny to mozna zejsc! No nic, o gustach sie nie rozmawia, ale Stacherczak to dla mnie nie specjalnie dobry wybor. Jedzenie 4/10, obsluga 6/10, ceny 1/10 to tak gdyby prowadzic mala statystyke ;-) Ja polecam Zaglobe, na prawde wspaniala restauracja, dobre jedzenie, super wystroj no i klimatyczna obsluga ;) Kto byl ten wie. Poza tym Belfast jest bardzo przyjemna knajpka z bardzo oryginalnym klimatem i wspaniala pizza! Mmm :) Natomiast jesli chodzi o puby to zdecydowanie w czolowce jest Pub Sofa w II Alei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: restorante IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.04, 01:12 był wątek wspominkowy poruszon na forum...so, czy pamiętacie 'KOLOROWĄ' to była knajpa....super pączki i expresowa herbatka w szklance typu musztardówka...a co do teraźniejszości szerokopojętej....to jam bywał często w Bianco...kiedyś bywało fajnie...teraz od 5 lat bywam gościem w mieście...pozdrawia Kraków - dawna stolyca polaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: restorante IP: *.icis.pcz.pl 28.09.03, 13:47 W Czestochowie jest wiecej fajnych knajp - Zagloba, Chata chociazby. A Stacherczak ? Nie bylbym takim optymista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczynka " restorante" IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 28.09.03, 16:04 W Chacie śmierdzi jak cholera ,chyba nie mają za dobrego systemu odprowadzającego to co gotuja na zapleczu.Dawno nie byłam , ale obsługa to tam była niegdyś bardzo kiepściutka. Wolę karczmę na Łódzkiej. Zagłoba rzeczywiście podobno cieszy sie powodzeniem , ale owa knajpa niczym nie odbiega od takowych w innych miastach .Takie kopiuj wklej;).. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!!!!!!!!! Re: restorante IP: *.citicorp.com 30.09.03, 16:51 RESTAURACJI STACHERCZAK JUZ NIE MA TERAZ JEST NOWY WLASCICIEL-MIESZKACIE W CZEWIE I NIC NIE WIECIE-ZGROZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczynka Era ;) IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 30.09.03, 19:30 ale taka nazwa sie szeroko przyjeła ...i oczywiscie nie bedziemy wymieniac nazwiska nowego właściciela bo obowiazuje ustawa o danych osobowych;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALA Re: Era ;) IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 03.01.04, 18:38 dobre jedzonko:CLEOPATRA,ZAGŁOBA,HERA,MANDARYN fajne puby:WEST,SOFA,SANTA FE,BOSTON Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Era ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 18:28 podzielam zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przejezdny Re: Zagłoba IP: 212.160.211.* 30.09.03, 16:31 Pamiętacie Adrię? Kmicica? Karczmę Słupską? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIZZA MAN Re: JAKA KNAJPA NAJLEPSZA W CZWIE IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 03.01.04, 18:39 lubię pizzę w tropikalu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cornohlio Re: Zagłoba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.04, 00:50 Ostatnio ktoś zza oceanu pytał się o > Sira na rogu Kościuszki i Alei Z tego co widziałem sir ponownie funkcjonuje obok tej chińskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: JAKA KNAJPA NAJLEPSZA W CZWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 19:45 Jesli chodzi o restauracje "Stacherczak" to nowy własciciel dobre imie knajpy już zniszczył i teraz nie polecam jej byłem tak ostatnio z rodziną i w porównaniu z tym co było tam kiedys za czasów K.Stacherczak to niebo a ziemia teraz własciciel stawia nie na jakość a na kase!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: JAKA KNAJPA NAJLEPSZA W CZWIE IP: *.icis.pcz.pl 18.02.04, 20:05 Tez mam takie wrazenie. Ja lubie Zaglobe i dobrze zjadlem w "Starym Rynku". Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barone Ja polecam "Haust" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.04, 16:59 Taki mały bar koło baru "Pod Gruszą", wejście od strony ul. Tuwima. Można pograć w lotki. Piwo Okocim lane 0,5l tylko 3 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barone Polecam jeszcze bar przy rue de Foch 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.04, 17:03 Bardzo klimatowy bar przy ul. Focha 10 (naprzeciwko marketu Elea). Często tam grają na żywo różne zespoły (wstęp zwykle za darmo), artyści wystawiają swoje prace. Grają tam spokojną muzykę, miło tam posiedzieć, można też pograć w lotki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubiacy zjesc Re: Polecam jeszcze bar przy rue de Foch 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.04, 17:34 a ja wole Zornice... szkoda ze tak tam drogo, ale przynajmniej i jedzenie i trunki maja przednie, obsluga zasluguje na najwyzsza ocene, wystroj tradycyjny, ale nie wiejsko-odpustowy,szef kuchni chyba jest jakims magikiem, bo choc jestem wybredny to do niczego sie nie przyczepilem - porcje akuratne, idealnie podane, doskonale laczone dodatki itd. swego czasu chwalilem sobie tez meksykanska (duze porcje, akuratne ceny - tylko wiecznie leci tam ta sama plyta - fatalna zreszta.), niezle mozna zjesc tez w da vinci, chociaz do salatek dodaja zbyt duzo sosu i momentami boli watroba :) makarony maja poprawne , tylko sos pomidorowy taki sobie, w zaglobie odpowiada mi wszystko (ceny, obsluga, trunki) - dobre miejsce na rodzinny obiad, spotkanie itd - glownie ze wzgledu na rozsadne ceny. na minus oceniam pizza w deche - choc pizza poprawna (najlepsza w tym miescie)piwo lane pozbawione jest domieszki wody, to obsluga fatalna i chamska (albo to ja jestem za stary) i moim zdaniem psuje calosc dokladnie. sfinx - tragiczna obsluga, masowka, bardziej mi to mc donalda przypomina fanaberia (chyba jakos tak sie to nazywa) w biurowcu Jantar, menu skromne, obsluga ladna, ale malo fachowa, ceny chyba zbyt wysokie jak na oferowana jakosc, to tyle , jak sobie cos przypomne to dopisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paparazzi szlakiem....orlich dań ;) IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 19.02.04, 20:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paparazzi Re: szlakiem....orlich dań ;) IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 19.02.04, 20:14 w Vinci .. <<<<byłam tylko raz i najbardziej zmroziło mnie, kiedy pani podała mi whisky w szklance chyba do herbaty ... na pewno sporo kasy zainwestowane ale nie ma czegos odosobnionego ... Sfinks tez przypomina bar szybkiej obsługi ... ale ma powodzenie .. Bardzo miła obsługa w Mandarynie na koncu Schotta.. Zornica dobre , ale naprawde ceny "warszawskie:.. chciałabym by cos nowego powstawało .. i ludzi było stac na obiad czy kolacje z przysłowiowym Bordeaux 2000;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubiacy zjesc Re: szlakiem....orlich dań ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.04, 19:28 ojjj łiski to ja we wloskiej knajpie nie zamawialem nigdy :) byc moze celowo podaja w urzedowkach zeby zniechecic :) przypomnialem sobie natomiast o la grasso - pizzy na wynos (z dostawa do domu) jest po prostu rewelacyja (oczywiscie jak na pizze na wynos) Ma 3 podstawowe zalety : cena, jakosc, szybosc dostawy. W Mandarynie nigdy nie bylem , moze sie wybiore, choc szczerze mowiac, wole restauracje, ktore nie mieszcza sie w ciagu pasazowym :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sushi ... szlakiem....orlich dań ;) IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 21.02.04, 06:09 Taaaa;) polecam pizzernie Allegro i brokuły zapiekane ;) pizzy nie jadłam...no ale to tez nie restauracja ;) Z restauracji .. to tylko niedawno otworzona Bohema ;) pyszne jedzenie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: szlakiem....orlich dań ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 20:53 santa fe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mezzoforte Re: Polecam jeszcze bar przy rue de Foch 10 IP: *.15.15.vie.surfer.at 13.05.04, 17:10 rue de Foch tak to sie nazywa i jest git!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: JAKA KNAJPA NAJLEPSZA W CZWIE IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 22.02.04, 11:53 A co oznacza dla ciebie knajpa? Jakas spelune z piwem , dyskoteke, restauracje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoe Re: JAKA KNAJPA NAJLEPSZA W CZWIE IP: *.proxy.aol.com 03.03.04, 22:21 A moze był ktoś z Was w knajpie (niestety nie znam nazwy) na ul. Cmentarnej. Dawno nie byłam z tych rejonach. Ostatni raz jak bylam to dopiero ja otworzyli. Ja natomiast lubialam chodzic do : Cleopatry, Złotego Mandaryna i czasami na pizze na Dekabrystów La Bella (mam nadzieję, że nazwa dobra). Pamiętacie Alamo jak miesciło sie przed Ryneczkiem... To był HIT kilka lat temu, przynajmniej dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: claudia Re: JAKA KNAJPA NAJLEPSZA W CZWIE IP: *.org 26.03.04, 22:04 fajnie jest w winiarni na starym rynku, mila obsluga, przystepne ceny, bardzo dobre grzane wino. Chociaz to miejsce chyba lepsze na randki niz na spotkania w wiekszej grupie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tschenstochauer Re: JAKA KNAJPA NAJLEPSZA W CZWIE IP: *.nas1.is7.u-net.net 27.03.04, 03:19 dast dast i jeszcze dast(wolnosci naprzeciwko dworca) ostatnio nawet remont zrobili . bilard maja . lotki . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SsMyKoWiSkO Re: JAKA KNAJPA NAJLEPSZA W CZWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.04, 10:29 Dast...?????? O Czym Ty mówisz,byłem tam na bilardzie bo nigdzie wiecej nie było miejsca. Był jakiś koncert,totalna szmira i amatorszczyzna,co do jedzienia nie wiem bo nie jadłem i nawet nie wiem czy cos tam serwują... A Bilard.... Zajebista chała i szmira,stoły krzywe jak nie powiem co sukno sie zwija i podziurawione a kije.... kredy czy Talku nie uświadczycie... Wiec ja podziekuję... chyba jednak co do bilardu to wybiore droższy Porter ,albo nawet Jokera.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pesti Re: JAKA KNAJPA NAJLEPSZA W CZWIE IP: *.inds.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.04, 15:12 złoty róg w megasamie. lokal z historią, przenosimy sie 30 lat w przeszłość. przy tym tanie piwo i jedzenie. 'stojący' sir z bardzo tanimi śledziami w pięciu odmianach - można przyjść z rodziną na popołudniową degustację. jednak czynne tylko do 17, co jest wadą tego przecudnego przybytku. ha-ga na katedralnej: śliczny wielosalowy lokal, specjalnością zakładu jest "Golonga" (tak właśnie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tschenstochauer Re: JAKA KNAJPA NAJLEPSZA W CZWIE IP: *.nas1.is7.u-net.net 28.03.04, 07:49 masz racje pesti jadnak niektorzy mysla inaczej wolny kraj to i roznie myslec mozna a ze stoly krzywe to dopiero frajda ze bila wpadnie jak u 4rolatka a co do zlotego rogu wszedlem tam ostatnio w ktorychs z zimnych lutowych dni tygodnia cos zjecs czms przypic z moja zdegustowana tym faktem belchatowskom partnerkom bylo moze miedzy 12 a 14 i uwaga NIE MIELI WOLNEGO STOLIKA chcialem spytac tej milej pani czy mozna zarezerwowac stolik ale darowalem tego kobiecie bo mnie naprawde zdziwilo jej profesjonalne zachowanie jakze nietypowe dla obslugi baru mlecznego/sklepumiesnego 20 lat wczesniej pozdrawiam pania serdecznie i obiecuje ze przy najblizszej okazji znowy wpadne chociarz to nie muj staly lokal obiadowy gdyz jest nim az mnie dziwi ze nikt do tej pory o nich nie wspomnial zwazywszy ze zywi sie u nich ponad pol czestochowy pismaki z gazety tez B A R U M A T U L I druga brama za lewisem w strone placu daszynskiego w glebi bramy za swiatem dziecka MISTRZOSTWO SWIATA z calym szacunkiem matulo wasz pierwszy dostawca rowerowy ps no i dostawe na telefon 3656485 maja ale niewiem ile miasta obecnie pokrywa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: claudia Re: JAKA KNAJPA NAJLEPSZA W CZWIE IP: *.org 30.03.04, 11:29 bar u matuli naprawde super jedzonko polecam wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tschenstochauer ??? IP: *.nas3.is1.u-net.net 31.03.04, 00:34 a co ci najbardzej smaakuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda Re: JAKA KNAJPA NAJLEPSZA W CZWIE IP: 212.244.24.* 13.05.04, 13:38 Jeśli masz ochotę zjeść dobrą pizze to polecam Zorbe na Glogera. Natomiast jeśli chodzi o pub to oczywiście, że Beczka na Rynku Wieluńskim. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: JAKA KNAJPA NAJLEPSZA W CZWIE IP: *.wroclaw.mm.pl 16.05.04, 19:09 tak fuks masz racje jest super !!!!! co tydzien z chlopakami z naszej wsi (100 mieszkancow w sumie) wsiadamy bo mamy fajnego duzego fiata (rej. scz) z fajna naklejka pioner i jedziemy na balety ! Klimat jest super, ludzie fajni mozna inne wsie poznac, kazdy nie czuje sie obco bo i tak wszyscy maja biale skarpetki i mozna przyjsc prosto z sali gimnastycznej, bo i tak fajne dresy obowiazuja w srodku ! e no klimat super ! Jesli jestescie ze wsi a ktos na was niesprawiedliwie nazywa "buraki" to musicie tam przyjsc!!! Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nobody przybytki i inne zabytki IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 16.05.04, 19:15 Nie ma żadnej fajnej i trudno sie gdziekolwiek wybrac wieczorem .W dzien można posiedziec jeszcze koło Kleopatry w ogródku ..ładny wieczorem oświetlony kościół św.Jakuba .Poza tym nic nowego nie powstaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: przybytki i inne zabytki IP: *.icis.pcz.pl 16.05.04, 20:27 Mylisz sie w wielu kwestiach. Ogrodek jest nie Kleopatry a bylego Stacherczaka - teraz Hera. Dobrych knajp jest sporo i wcale sie tak wczesnie nie zamykaja - np. Skrzynka jest czynna gdzies do 1 w nocy, a to i pozniej - sam widze zreszta. Chociaz to na pewno zalezy od dnia. Ja lubie tez Zaglobe czy taki Stary Rynek. Powstaja nowe - na przyklad na rogu Dabrowskiego i Jasnogorskiej bedzie nowa naprawda spora restauracja i klub muzyczny. Wczesniej powstala cala duza Bohema - tylko jestem ciekaw czy sie utrzyma ? Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie wiem a od czego zależy IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 01.06.04, 05:57 że jedna dobrze zupełnie egzystuje , ma klientele a druga pada ..choć ma "niby" wszystko ?Od czego zależy że sie przyjmie wsród gości .??? Odpowiedz Link Zgłoś