Gość: rod00 Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 12:47 To zależy o co dokładnie pytasz ale chyba tego co wszystkim czyli godziwego wynagrodzenia za prace a mnie osobiście aqua parku i galerii ale ta już w budowie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bilder Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: *.dclient.hispeed.ch 01.08.08, 09:25 W Cz-wie nic nie bylo nie jest i nie bedzie Czego brakuje????? Swiezego powietrza.....Tu nawet nie ma jednej jedynej drogi a juz nie mowie o chodnikach dla pieszych....Ruina.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 13:23 W czestochowie przedewszystkim brakuje drapaczy chmur bo to w końcu wielkie miasto i przydało by sie postawić coś w centrum tak do 30-stu pieter a włśnie ostatnio widziłem jak coś nowego budoje sie na ulicy sobieskiego morze moje marzenie sie spełniło więc jeszce raz budynki wierzowce ddrapacze chmur kina jeszcee z 2 by sie przydały i oczywiście z dwie galerie handlowe jurajska da dużo czestochowie bo będzie w liście tych największych w polsce ale przydało by sie zbudować jescze z dwie bo duże piasta mają dużo galeria nawet trzy cztery wiec najwarzniejsza jest architektóra i tylo tego brakuje takto jest spox.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-)) Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 13:21 Ale tekst w treści ! wysiłek ponad poziom ! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
agi-26 Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie?odp. do ;-)) 12.07.08, 11:51 Tojest "burza mózgów", specjalnie nie pisałam o co dokładnie chodzi-żeby nic nie sugerować forumowiczom. Za wszystkie dotychczasowe odpwiedzi-dziękuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystyna 100 Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: *.centertel.pl 11.07.08, 14:11 czegoś co oprócz Jasnej Góry przyciągnie turystów, nie na 1 dzień, tlyko na dłużej. może to byc aqua park, fajny basen odkryty (na dekabrystow prosi sie już o remont), bo chociaz osobiscie chodze na dekabrystow, to troche wstyd polecać go znajomym zza granicy. Odpowiedz Link Zgłoś
dock2 Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? 17.07.08, 23:47 Witam Ciekawa inicjatywa. Wypisać wszystkie żale i podzielić się nimi z innymi forumowiczami. Czego brakuje w Częstochowie? Ok. Tylko prawdopodobnie mało kto się zastanowił, że tak naprawdę z tego malkontenctwa nic nie wynika. No bo co nam przyjdzie z tego, że sobie wypiszemy czego nam brakuje skoro nikt z nas nie kiwnie nawet palcem by zniwelowć choćby jeden z wymienionych braków. I tu wypada zadać kilka pytań: Czemu skoro np. przeszkadza wam że mieszkańcy nie uprawaiają sportów (biegają/jeżdżą na rowerze itp.) nikt nie wpadnie na pomysł zawiązania inicjatywy społecznej wspierającej daną aktywność? Czemu nie stara się rozpropagować danej akcji, którą sam popiera i zainteresować nią innych ludzi, którzy może chętnie wzięli by w niej udział gdyby o niej wiedzieli (np. Masa Krytyczna- promocja cyklizmu, czy Polska Biega)? Czemu nie wykorzystuje się potencjału ponad 500 organizacji pozarządowych działających w Częstochowie z których pewna część działa przecież w dziedzinie wspierania kultury/teatrów/performance'ów artystycznych? To my jako mieszkańcy powinniśmy wychodzić z takim zapotrzebowaniem ale nie tylko poprzez zwerbalizowanie naszych "żądań" za pomocom klawiatury. Uwierzcie, urzędnicy za biurkami nie zareagują na forumowe posty. Tylko proszę nie bierzcie mnie za idealistę. Doskonale zdaję sobie sprawę że na efekty działań trzeba będzie czekać latami. Jednak nie podejmując ich wcale nie mamy żadnych szans na zmianę. Chcecie inwestycji, to naciskajcie na nie oddolnie. Ruszcie się z domów. Znajdźcie swoją Radę Dzielnicy i "zatrujcie" jej członkom życie żądając danej inwestycji. Tylko na boga nie zrażajcie się gdy ktoś wam mówi że się nie da czy że nie ma pieniędzy... Takie argumenty działają na przedszkolaków a nie na świadomych obywateli. Chcecie lepszego miasta to dajcie coś od siebie. Pozdrawiam _____________________ www.progresja.info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ter-agram Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.08, 21:14 Czyli brakuje ludzi z wizją dla tego miasta , ludzi z inicjatywą i siłą przebicia i uporem. Słuszna uwaga - dock2, zachęcająca do działania i cieszyć się trzeba że ją tu umieszczono, poniekąd dzięki temu wątkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
dock2 Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? 02.08.08, 12:42 Dziękuję za głos wsparcia :). Obawiam się jednak, że większość wybierze jednak drogę malkontenctwa... choć z całego serce życzyłbym sobie żebym się mylił bo wg. mnie to miasto wciąż ma potencjał, który można wykorzystać. _____________________ www.progresja.info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o.Tadeusz Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: 213.25.14.* 25.07.08, 12:34 Nagłośnienia transmisji z JG na cały powiat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kruk Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: 213.25.14.* 25.07.08, 12:42 Edukacji; nauki religii w żłobkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zowik-nieporadek Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: *.centertel.pl 11.07.08, 14:28 To ja raczej powiem czego mamy w nadmiarze: sra_jących ptaków w parku, ćwiergolących tak, że uszy bolą i o spokojnym spacerze bez po_srania można zapomnieć:) A czego brakuje? Może troche ciszy w tych głośnikach w Alejach. Brakuje centrum handlowego, dobrego repertuaru w kinie i większej oferty książek w empiku, dobrej księgarni językowej, specjalizującej się w wydawaniu innych książek niż tylko te do nauki angielskiego, może przydałoby się więcej atrakcji w mieście, bo jak narazie poza parkiem i III Aleją to nic nie mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l mądrych, rozsądnych i przyjaznych ludzi IP: *.strefa.com 11.07.08, 15:11 czytają wypowiedzi na forum, w których jeden drugiego obraża, podkłada świnie i sieje nienawiścią, mam wrażenie , że w mieście brakuje mądrych i przyjaznych ludzi. Zawiść, nienawiść, zazdrość tego w miescie jest aż za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S3 IS Re: mądrych, rozsądnych i przyjaznych ludzi IP: 195.205.202.* 11.07.08, 15:48 Gość portalu: l napisał(a): > czytają wypowiedzi na forum, w których jeden drugiego obraża mylisz sie, ci którzy obrażają pochodzą z Kłobucka Odpowiedz Link Zgłoś
broker Re: mądrych, rozsądnych i przyjaznych ludzi 11.07.08, 15:50 Mi w Częstochowie brakuje mądrych, wykształconych ludzi. Gdyby oni byli - to inne rzeczy, których teraz brak, też by się pojawiły. Po 8 latach w Warszawie wróciłem do Częstochowy z silnym przekonaniem że tam, między Katowicami a Łodzią musi być jakieś życie. Przez całe 8 lat pobytu w Warszawie marzyłem o powrocie, snułem wizje, idealizowałem. Konfrontacja marzeń z rzeczywistością była jednak bardzo bolesna. Wszędzie zazdrość, chamstwo, cwaniactwo, obskurantyzm, zaściankowość, zacofanie, sarmatyzm, brud, smród i niepoprawna polszczyzna. Od roku mieszkam w Krakowie i nabieram wiary w Polskę. Wreszie zaczynam być dumny że jestem Polakiem. Przy wizytach w Częstochowie wreszcie patrzę bez tego dawnego filtra, który kazał mi przymrużać oko na pewne niedociągnięcia. I to, co widzę, nie napawa optymizmem. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bulk Re: mądrych, rozsądnych i przyjaznych ludzi IP: 212.160.156.* 14.07.08, 10:58 Hehe, tez to przerabialem. Bardzo chetnie wrocilbym do Czestochowy, ale jak tylko sie na miejscu rozejrze to od razu mi sie odechciewa bo z czegos trzeba zyc. Moze na emeryture... W Czestochowie brakuje przede wszystkim inwestycji a dokladniej pracy za akceptowalne pieniadze i to nie tylko przy tasmie produkcyjnej. Do tego jakis porzadny park wodny i moze byc calkiem przyjemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wietnamski kucharz Re: mądrych, rozsądnych i przyjaznych ludzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.08, 13:38 Dumny jesteś mieszkając w Krakowie? Przestałem się już dość dawno wstydzić za ten kraj, ale jak kilka dni temu przyjechałem do Krakowa nocną kolejką z lotniska i zastałem dworzec kolejowy zamknięty na kłódkę a na drzwiach kartkę że w godzinach nocnych zamykają to było mi autentycznie wstyd przed współpasażerami. Cudzoziemcy nie znający polskiego poszli zdziwieni na miasto bo nie zrozumieli drugiej kartki że w godzinach nocnych jest czynna kasa w przejściu podziemnym. Czyli w sąsiedztwie peronu na który pociąg wjechał. Miła nocna wędrówka z tobołkami przez romantyczne kilometry dworcowego brudu... I chyba dobrze że sobie poszli, bo droga do kasy w przejściu wiedzie obok niemiłosiernie fetorzących kibli, a nikt w kasie ani w informacji nie zna innego języka niż ojczysty więc chyba bym się ze wstydu spalił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: mądrych, rozsądnych i przyjaznych ludzi IP: *.as.kn.pl 14.07.08, 13:47 na zachodzie zamykanie dworcow na noc to standard. w montpellier i na gare de lyon w paryzu nie wejdziesz na dworzec po odjezdzie ostatniego pociagu. na drzwiach dworca tez byla kartka...wyobraz sobie ze nie w jezyku polskim, ani nawet w angielskim. wiec pretensje mozesz miec tylko o fetor. ich dworce przynajmniej nie smierdza od bezdomnych, ktorzy, czesto pijani, zalatwiaja swoje potrzeby po katach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wietnamski kucharz Re: mądrych, rozsądnych i przyjaznych ludzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.08, 14:05 Po odjeździe ostatniego pociągu może i tak, ale w Krakowie pociągi jeżdżą przez całą dobę. Kraków główny nie jest w odróżnieniu od dworca Liońskiego przystankiem krańcowym. Mimo że Północny jest również krańcowym to jednak jest czynny przez całą dobę. W każdym bądź razie ludzie którzy zawędrowali do zamkniętych drzwi dworca byli dość mocno zaskoczeni i rozbawieni sytuacją. Ale może pochodzili z kraju gdzie panuje "normalność". Z jakiejś Irlandii czy co... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś jeszcze Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.08, 23:14 Śpiew ptaków jest raczej kojący...Uwielbiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsdsdsdsd Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 15:47 dobrego prezydenta, wojewodztwa, rozrywek, ludzi swieckich, pieniedzy, godnych miejsc pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 17:10 pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stef Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 17:26 Firm oferujących dobrze płatną pracę (za ciężką i uczciwą pracę oczywiście). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metronom Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: *.tx.res.rr.com 11.07.08, 17:50 Idź do Guardiana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metronom Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: *.tx.res.rr.com 11.07.08, 17:48 Metra i międzynarodowego lotniska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 18:50 Ja osobiscie uwazam, ze w Czestochowie jest wszystko.Ale,gdy by mi czegos brakowalo to Kopalni Wegla Kamiennego z wysokim nadszybiem o wys. okolo 20 metrow.Kopalnia ta miescila by sie najlepiej w strefie ciszy,gdzie mieszkaja Czestochowscy prominenci z EMERYTURAMI OD 5.000 DO 10.000 TYS ZL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cxfb Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 18:54 Prominenci maja juz przecierz m1 wystarczy im. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 21:30 Pierwszoligowego klubu piłkarskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thx Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: 80.50.21.* 11.07.08, 22:44 Brakuje patriotyzmu lokalnego Odpowiedz Link Zgłoś
lot_nad_gniazdem_tawro Nie! Brakuje mi tu wciąż Polaków z krwi i kości !! 11.07.08, 22:49 Gość portalu: thx napisał(a): > Brakuje patriotyzmu lokalnego I nic innego, bo Częstochowa nasza staje się bardziej Żydowska, niestety. Brakuje jej Polskości z prawdziwego zdarzenia. Najgorzej, że na Żydów, a nie na Polaków tu głosują - ich wybierają! I to jest najgorsza rzecz i najmniej perspektywna /w rozumieniu interesów polskich/ sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz_czewa Re: Nie! Brakuje mi tu wciąż Polaków z krwi i koś 11.07.08, 23:53 lot_nad_gniazdem_tawro napisał: Częstochowa nasza staje się bardziej Żydowska, niestety. Brakuje jej Polskości z prawdziwego zdarzenia. Najgorzej, że na Żydów, a nie na Polaków tu głosują - ich wybierają! I to jest najgorsza rzecz i najmniej perspektywna /w rozumieniu interesów polskich/ sprawa brakuje mi w Częstochowie ludzi tolerancyjnych, otwartych na inne wyznania, kulturę i światopogląd...natomiast wszelkiej maści ksenofobów jest tu aż nadto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukaszu Re: Nie! Brakuje mi tu wciąż Polaków z krwi i koś IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.08, 01:25 Ale Żydów to ci u nas dostatek!! O to ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans ornitolog Re: IP: 80.54.171.* 12.07.08, 08:53 +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Zagospodarować ziemie stojącą odłogięwokół lasku aniołowskiego. tyle tam miejsca - zbudować sztuczny zbiornik z wodą, korty tenisowe, tory przeszkód itp Zagospodarować bezużytki wzdłuż warty, tyle ziemi odłogiem stoi Zrobićcoś dla ludzi aktywnych fizycznie!!! W mieście buduje sie jedynie supermarkety, galerie żeby ludzie z SCZ i SKL mieli jak spędzać niedziele +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: Nie! Brakuje mi tu wciąż Polaków z krwi i koś IP: *.as.kn.pl 12.07.08, 10:36 nawet jesli pol miasta byloby zydami, to co w tym zlego? naucz sie zyc z tym, ze obok ciebie sa tez wyznawcy innych religii, przedstawiciele innych narodowosci. to nie boli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio / walnięty/ Re: Nie! Brakuje mi tu wciąż Polaków z krwi i koś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 20:15 Tak czytam te posty, czytam i jak nic wychodzi mi, że najbardziej brakuje w Częstochowie rozumu. Tylko że tego niedostatek widoczny jest w całym kraju. I dla tego smutno mi Boże! Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarex Re: Nie! Brakuje mi tu wciąż Polaków z krwi i koś IP: 85.202.151.* 12.07.08, 21:02 rozumu, klucza do wszystkiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 mamy cztery kluby pierwszoligowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 16:54 w siatkkówce, żużlu, lekkoatletyce, kobiecej piłce nożnej. A męski futbol to mam to najgłębiej jak sie da, korupcja, korupcja, korupcja, a zresztą sam raków mecze sprzedaje jak się da! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bab ja chcę aquapark IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.08, 21:15 a ja chcę aquapark Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trędowata Re: ja chcę aquapark IP: 85.202.151.* 13.07.08, 07:03 W czestochowie jest tylko jeden człowiek godny uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
1.justice Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? 14.07.08, 08:05 Ludzi bo jakos ich wogóle niema !!!młodzieży, chłopaków!!! nie ma ludzi w czestochowie , bo wszyscy powyjężdzali do irlandi(lub inne panstwa)Częstochowa od dawna byla jak wies, ale teraz to juz dopełniło sie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1.justice Ludzi:) - młodzieży(chłopaków) 14.07.08, 08:31 Ludzi bo jakos ich wogóle niema !!!młodzieży, chłopaków!!! nie ma ludzi w czestochowie , bo wszyscy powyjężdzali do irlandi(lub inne panstwa)Częstochowa od dawna byla jak wies, ale teraz to juz dopełniło sie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: 83.2.140.* 14.07.08, 09:03 W Częstochowie brakuje z prawdziwego zdarzenia Parku Wodnego, który by gromadził młodzierz. Żeby nie szukać w innych miastach.U nas się rozwija klerytyzm, a brak atrakcji dla normalnych ludzi, którzy w poszukiwaniu normalności wybywają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.08, 10:51 W Czestochowie brakuje porzadnej ksiegarni z slownikami ortograficznymi.Kolega zz mlodziez napisal przez" RZ ",i chce jeszcze PARKU WODNEGO,zeby sie utopil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brakuje tu: Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.08, 13:22 wszystkiego : dobrych dróg, dobrych chodników, klubów, basenów, hal sportowych , domów kultury, dobrych sklepów i rynków, placów zabaw dla dzieci, ładnych tramwajów/torów też/, pięknych przystanków autobusowych, dworców PKP i PKS, kwiatów, krzaków i różnorodnej zieleni, dobrych i gospodarnych administratorów, urzędników, polityków, dobrej i godnej pracy, ciekawych masowych meetingów jednoczących mieszkańców naszego miasta, ciekawych i różnorodnych koncertów, co raz więcej dobrych i bezinteresownych ludzi.pfu, ale i to jeszcze nie wszystko........................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dokoncze Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.08, 14:58 Brakuje jeszcze:ladnych dziewczyn,ladnych chlopakow,biednych emerytow,bogatych emerytow,agencji towazyskich,kosciolow,stacji benzynowych,slonecznych dni,i zadowolenia wsrod ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm.. Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.08, 16:41 a kto wspomni o pieniądzach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfąs Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.08, 17:24 Za to wron i i innych wszystkożernych "ptaków" ci u nas dostatek :] W dodatku srają jak nakręcone i sprzątanie tego zajmie nam ze dwie dekady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 17:36 Pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoe Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: *.brutele.be 14.07.08, 18:20 od czestochowianki , teraz juz tylko zagadajacej co rok z sentymentem, wiec bedzie bez narzekan na prace i wladze i brak meskich tyleczkow: - gdzie sie napic dobrej kawy w czyms czemu blizej do stylistyki i oferty CoffeHeaven niz do mikroexpresso w lozy szalonego dekoratora ( patrz koszmarek consonni na dobrawskiego oraz wystroj we "Wlochu " w Alejach)??? - dlaczgo to wypasione kino oferuje jakies popluczyny filmowe? Dlaczego inne kina z tej sieci oferuja cotygodniowe seanse kina autorskiego a czestochowskie kino nie ? - wezcie sie uspokojcie z tym aquaparkiem, mam jakies 3 w promieniu 30 km i nie znam nikogo z setki znajomych kto by tam zagladal. To jest jakis nowy prund -odmaczac tylek w wielkiej zjezdzalni z gromada wzreszczacych dzieciakow ? cos mi z zycia umknelo? - zeby sie tipsiarstwo w koncu obudzilo ze swojego snu, poczytalo forum Moda na gazecie, zobaczylo ze jest lata swietlne za ladnymi dziewczynami z innych miast ( a mamy tak samo ladne tylko upaskudzone ) i zniknelo z ulic albo sie przebralo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak myślę Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.08, 19:22 brakuje naszej Częstochowie odważnych i uczciwych Żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Silo Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: *.aster.pl 14.07.08, 20:05 Zgoda co do kawiarni, nie ma wiele miejsc w wymienionym przez Ciebie typie. W miastach o rozmiarach 1/3 Czestochowy powstaja na potege fajne lokale, w Czestochowie wielkiego przyrostu nie widze. Co do aquaparku, to ze Twoi znajomi nie jezdza np. do Tarnowskich Gor, nie oznacza ze pozostali nie maja takich znajomych sporo, albo nie jezdza tam sami. Ilosc wpisow dotyczacych takiego obiektu swiadczy o zapotrzebowaniu na niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teofil Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: 213.25.14.* 22.07.08, 14:58 Gospodarza np. takiego jak w gminie Konopiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: 83.2.140.* 14.07.08, 21:32 Pracy to w Częstochowie to nie brakuje. Tylko nie ma fachowców.A nieraz widać to po samych wpisach.Przeszkadza mu ,że ktoś się pomyli, a nie patrzy na myśl jaka jest wypowiadana.Pozdrawiam tego co taki jest skrupulatny, a nic do tematu nie wnosi,bo nic nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Silo Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: *.aster.pl 14.07.08, 22:18 Brakuje, brakuje. Nie mowie o pracy za minimum krajowe, tylko takiej ktora pozwoli dozyc do pierwszego bez pozyczania od rodzicow i wziac kredyt mieszkaniowy (a nastepnie regularnie go splacac). O komforcie psychicznym ze jak sie straci prace w Warszawie to najpewniej po krotkim czasie znajdzie sie inna juz nie wspomne. Mowa o takiej pracy i takim rynku pracy a nie o zatrudnieniu sie na kasie w markecie, bo ze praca na kasie w markecie jest do znalezienia w Czestochowie to nie zaprzecze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 22:22 normalnych facetów brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anielka Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: 85.202.151.* 14.07.08, 23:10 Fajnych facetów,bezdymnych,bezalkoholowych,mogą być z łysinką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Maria W. Wiary w dobro i życzliwość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.08, 08:51 Jak łatwo kogoś ocenić podsumować, zniszczyć podłymi plotkami. Jak łatwo obmówić... Jak łatwo pozorowć... Uśmiechać się przylepionym grymasem - I kryć się pod płaszczykiem dobrych intencji - choć podobno piekło nimi usłane... Płytkość, powierzchowność, hermetyczność, Rozmodlona rzeczywistość... Brak życzliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierny Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: 193.138.241.* 15.07.08, 08:59 kościołów , KOŚCIOŁÓW , KOŚCIOŁÓW !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anielka Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: 85.202.151.* 15.07.08, 09:58 Oczywiście,szkoda czasu na plotki o innych,lepiej sie zakochać!!!pośpiewać i potanczyć.Ale gdzie szukać tych bez-dymnych, bez-trunkowych, z małym brzuszkiem i łysinką,. P.S. ja mam ciekawy pomysł na dzieło, ale...warunki klimatyczne nie pozwolą,szkoda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 14:54 Brakuje centrum handlowego, brakuje domów kultury, brakuje stadionu piłkarskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz_czewa Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? 15.07.08, 15:37 brakuje aktywności ruchowej mieszkańców. we wrocławiu całe rzesze biegają (ze słuchawkami w uszach) lub jeżdżą na rowerach. a u nas nawet w akcji <polska biega> zebrało się raptem kilkadziesiąt osób. wstyd. a przydałoby się, żeby miasto propagowało zdrowy tryb życia i częściej organizowało, choćby z własnej inicjatywy, takie imprezy masowe jak złota mila. można ufundować kilka ciekawych nagród rzeczowych żeby zachęcić do oderwania czterech liter z foteli. mało tego - powinni też w takiej akcji wziąć udział...no chyba że władza nie ma czasu, bo myśli jak wyprostować drogi i chodniki;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guggenheim brakuje kultury! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 15:45 Brakuje KULTURY na wysokim poziomie. Galerii Sztuki, teatrów, kabaretów z prawdziwego zdarzenia, koncertów. I najważniejszego wielokulturowości, biegłości języków. I bardzo brak mi artystów malarzy nie widać ich nigdzie a w końcu Aleje mają ok 3 km. I wielu innych poczynań artystycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: brakuje kultury! IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.08, 17:12 Brakuję nam Polaków z krwi i kości! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.08, 14:50 Mysle juz cztery tygodnie czego mi brakuje w CZESTOCHOWIE, jeszcz tylko tydzien i napewno napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bulk Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: 212.160.156.* 17.07.08, 15:35 Z tego co widze to pojawia sie szansa na kolejna duza fabryke w Radomsku gdzie beda mogli znalezc zatrudnienie mieszkancy Czestochowy. :) www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=663812 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesfor Re: obwodnicy!!! IP: 85.202.151.* 15.07.08, 17:46 Artystów,kabaretów, śpiewaków, jest nadmiar,gorzej z jakością ich usług Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 wiem czego mamy w nadmiarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 19:42 na pewno pielgrzymek radia maryja, jest o jedna za dużo;) Odpowiedz Link Zgłoś
carl92 Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? 17.07.08, 18:04 -Aqua Parku -Porządnej Galerii Handlowej aczkolwiek taką budują, ale nie do końca pasuje mnie inwestor. Znowu Cinema City... w części rozrywkowej -Drapaczy chmur ćwierć milionowe miasto powinno mieć. -Pożądnego stadionu piłkarskiego na min 30tys miejsc -Nowej lini tramwajowej -Wszystkich nowych autobusów Mercedes. -Więcej ciekawszych koncertów i pokazów medialnych -WOJEWÓDZTWA -Wyremontowanego Puchatka -Zburzonego Merkurego a na miejsce Galeria Częstochowska -Modernizacja Stadionu Rakowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandra Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: *.eranet.pl 17.07.08, 21:58 Kręgielni, basenu, i wszystkiego co łączy się z rozrywką młodego człowieka, którego nie bawi pójście do baru i schlanie mordy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.08, 22:56 Kościołów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: 195.205.202.* 17.07.08, 23:01 takiego klubu dla dziewczyn, gdzie ze ściany wystają penisy do zabawy, oczywiście prawdziwe, bo za ścianą stoją faceci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Madzia Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.08, 23:11 to nie Holandia hahahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: 83.2.140.* 17.07.08, 23:47 A najbardziej to brakuje ciszy i spokoju w III aleji. A nie tylko ryki z głośników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojo Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.08, 00:15 Rozmachu. Rozmieniamy się na pierdółki, bo w skali miasta o takiej wielkości nie powinno być miejsca na jakieś pompatyczne wręczanie kluczy po remoncie (notabene skandalicznie długim) obiektu wielkości basenu na Łukasińskiego, nawet jeśli to zabytek. Bo czym tu się chwalić, co tu świętować? Dwa ogólnodostępne (nie zawsze) baseny w ponad dwustutysięcznym mieście to wciąż totalna kpina (pozostałe to przyszkółkowe kałuże, gdzie popływać może z 5 osób i to w godzinach mocno ograniczonych - wiem, że do tych baseników wejdzie więcej ludzi, ale tu o pływanie chodzi, nie o tłuczenie się nawzajem po czepkach). Niektóre rzeczy w mieście o takiej skali powinny być załatwione przede wszystkim sprawnie i szybko, o nich się w ogóle nie powinno słyszeć, powinny być "w pakiecie", po prostu norma. Wiele się tu naczytałam postów o aquaparku. Też uważam, że to jedna z rzeczy, na które najwyższa pora. Ale po remoncie basenu na Łukasińskiego przekonałam się, że do aquaparku to ja w tym mieście mam szansę wejść na zaawansowanej emeryturze. To jak, spotkamy się w częstochowskim aquaparku? Co tam, zostawimy w szatni sztuczne szczęki, żeby nam z pędu w rurach nie powypadały i zaszalejemy! Zwiotczała skóra aż będzie furczeć! A poważnie - uważam, że Częstochowa nie dogoniła swoich czasów. Nie doganiamy jeszcze nawet poprzedniego dziesięciolecia. I żadna nowa wyglądająca jak stara super-hiper nawierzchnia w III Alei tego nie zmieni, bo podobne już widywałam w innych miastach kawał czasu temu. Odpowiedz Link Zgłoś
lunch Re: Czego Wam brakuje w Częstochowie? 18.07.08, 11:59 Niskopodłogowych przegubowców. Odpowiedz Link Zgłoś