Dodaj do ulubionych

politechnika- rekrutacja

25.07.08, 00:06
jak to mozeliwe ze na 600 miejsc, jestem 400 ktoras i sie nie
dostalam?
Obserwuj wątek
    • Gość: za_palniczka Re: politechnika- rekrutacja IP: *.centertel.pl 25.07.08, 07:54
      Może miałaś za mało punktów? A może za wąskie plecy:))
      • Gość: agiee1988 Re: politechnika- rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 08:45
        a co za roznica ze za malo punktow, jak jest 600 limit miejsc
        • Gość: za_palniczka Re: politechnika- rekrutacja IP: *.centertel.pl 25.07.08, 09:10
          Może taka, że powoli kończą się czasy, że byle głąbów /bez urazy/ będą
          przyjmować na każdą uczelnię. Szanujące się uczelnie wolą przyjąć mniej osób,
          ale z wyższymi notami, niż więcej miernoty.
          Może i nasza PCz poszła po rozum do głowy i stara się odbudować renomę, którą
          kiedyś posiadała.
          • Gość: dupaslonia Re: politechnika- rekrutacja IP: *.com.pl 25.07.08, 09:26
            poza tym prędzej czy później z np 360 zostaje 130 osób po pierwszym roku wiec
            może lepiej od razu wybrać coś innego niż tracić rok
            • Gość: za_palniczka Re: politechnika- rekrutacja IP: *.centertel.pl 25.07.08, 09:50
              oj to musiałbyć u Was spory odsiew:)
              Gdzież to tak, na jakim kierunku?

(u mnie na studiach, 8 lat temu, z 220 przyjętych na studia, terminowo je
              skonczyło- czyli bez powtórek, dziekanek itp. - około 50osób, reszta to
              spadochrony z roku wyżej, dwóch lat wyżej... na V roku w mojej grupie zebrało
              się niezłe "stadko" ludzi, którzy po 2-3 lata powtarzali, co któryś rok:))) )
              • Gość: agiee1988 Re: politechnika- rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 11:38
                poszlam na politechnike zobaczyc liste przyjetych, doszlo do mnie
                kilkanascie osob z pretensjami ze jest informacja na internecie o
                nie dostaniu sie, a sa na liscie przyjetych, tak jak ja.

jestem przyjeta na studia stacjonarne.
                byly bledy na irk (internetowa rejestracja kandytadow)
                i dopiero mieli ja dzisiaj uzupelnic o prawidlowe dane.

a dlaczego mowisz glab?
                czy "inteligent" to jest osoba ktora zakuwa caly dzien i noc zeby
                dostac 5 i6 ?

nie! inteligent to osoba ktora caly dzien i noc robi sciagi zeby
                miec 5 i6.

mialam taka kolezanke, ktora robila na kazdy sprawdzian! z kazdego
                przedmiotu! sciagi. udawalo jej sie sciagac i przez to miala
                swiadectwo z wyroznieniem. i gdzie sie znalazla? poszla na studia
                zaoczne,

a dlaczego nie na dzienne?

i dlaczego ma byc porownany glab i inteligent? nie sciagalam na
                zadnym sprawdzianie i mialam gorsze wyniki, ale ze swoja wiedza a
                nie z wiedza pomocy dodatkowych

i ja sie ciesze ze zdalam slabo, ale bez amnesti! mature.

znana mi osoba juz drugi raz probowala zdac mature i bez skutecznie,
                choc wybrala najprostsze przedmioty. wiele osob z mojego rocznika
                zdawalo mature z amnestia
                a ja powtarzam drugi raz, zdalam slabo i bez amnesti
                • Gość: za_palniczka Re: politechnika- rekrutacja IP: *.centertel.pl 27.07.08, 17:14
                  > a dlaczego mowisz glab?
                  > czy "inteligent" to jest osoba ktora zakuwa caly dzien i noc zeby
                  > dostac 5 i6 ?

Na studiach nie ma 6:)
                  Jak skończysz studia, to zrozumiesz jaka jest różnica między dziećmi reformy, a
                  nie-dziećmi reformy, wtedy pojęcie słowa głąb stanie się klarowne, nawet jeśli
                  zostało użyte w przenośni:))))
                  • Gość: ..... refleksja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 23:18
                    i tak skończycie jako fizole lub bardzo słabo opłacani pracownicy umysłowi;)
                    W dzisiejszych czasach liczy się ten kto jest cholernie dobry w swojej dziedzinie (+wiedza praktyczna) lub poprostu ma plecy, to bedzie pracował w swoim kierunku jak nie to czeka was przeciętność
                    • Gość: za_palniczka Re: refleksja IP: *.centertel.pl 28.07.08, 15:41
                      > W dzisiejszych czasach liczy się ten kto jest cholernie dobry w swojej dziedzin
                      > ie (+wiedza praktyczna) lub poprostu ma plecy...

Ze wskazaniem na te plecy:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka