marlon43 19.08.08, 20:40 Od kiedy dokladnie wojsko zawodowe ????? Kiedy ostatni pobor do wojska ?????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Paweł Re: Wyścig po poborowych IP: *.alfanet24.pl 19.08.08, 21:02 Zapowiedz to 1.01.2009, ale jak narazie to tylko projekt. Wystarczy, ze nasz kochany Pan Prezydent sie zbuntuje i nie podpisze, bo jak mówi.."wojsko kształtuje charakter" i ...d up a:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filippo Re: Wyścig po poborowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 00:44 a szkoda, niektórym bardzo by się wojsko przydało. niby ostatni pobór w grudniu 2008. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Wyścig po poborowych IP: *.alfanet24.pl 20.08.08, 09:21 Niektórym tak, ale wojsko... wypacza charakter, a nie ksztaltuje, jak powiedzial Kaczynski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steelo Wyścig po poborowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.08, 11:46 zapomnijcie w wojsku zawodowym w 100% to nie jest realne w polsce sam bylem w wojsku przeszedlem do rezerwy 14 sierpnia tego roku i wiem z doswiadczenia ze wojska zawodowego nie bedzie koszt zolnierza zawodowego jest o wiele wyzszy niz poborowego. poza tym wojsko sie przydaje i ksztaltuje charakter jesli sie oczywiscie przed pojscie do wojska ten charakter posiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rompeer Re: Wyścig po poborowych IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.08, 07:29 jesteś dla mnie nieocenionym autorytetem i na tej podstawie jestem w stanie uwierzyc Ci że na 100%nie bedzie w Polsce zawodowego wojska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacyfista Re: Wyścig po poborowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.08, 08:36 Zbliza sie wojna wiec sami sobie odpoweidzcie czy bedziemy miec wojsko zawodowe, czy tez rzadzacy beda chcieli przeszkolicjak najwieksza liczbe ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
dziurkacz1 Re: Wyścig po poborowych 22.08.08, 08:46 myslisz że to 9 miesieczne pseudoszkolenie cokolwiek przydaje się w realnej walce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacyfista Re: Wyścig po poborowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.08, 08:56 Na pewno cos daje, ale pewnie taki zolnierz nie ma szans w starciu z zolnierzem zawodowym; pewnie chodzi o uspokojenie sumienia rzadzcych ze posylaja na smierc "przeszkolonych" zolnierzy! Odpowiedz Link Zgłoś