bodozec 25.08.08, 16:37 oj działo się na plebanii wieczorami. W końcu ministrant nie wytrzymał... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kiki Re: Ministrant zaplanował zabójstwo księdza IP: *.w83-199.abo.wanadoo.fr 25.08.08, 16:48 To samo sobie pomyslalam jak pierwszy raz o tym przeczytalam. Nie on pierwszy i na pewno nie ostatni. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Ministrant zaplanował zabójstwo księdza 25.08.08, 22:34 No właśnie . Grzeszni są także i księża ale to nie usprawiedliwia zabójstwa . Są inne sposoby eliminacji patologii Odpowiedz Link Zgłoś
ale-xb Ministrant zaplanował zabójstwo księdza 25.08.08, 16:55 Coś takiego nie dzieje się bez powodu,już z samego afektu( 30 ciosów) to mówi za siebie.Zaplanował,ale planowanie podlegało już silnemu afektowi.Dla mnie jest to zbrodnia w afekcie.Chłopak zamiast sprwę nagłośnić wolał zostać mordercą.Niezłe skutki wychowania w polskim katolicyźmie.Podejrzenie nasumwa się samo,że ksiądz odbiegał nieco od tego co się oczekuje od duszpasterza,a zbliżył się do wizerunku,który ostanip zaczyna się kojarzyć w świecie z tym zawodem.Trudno patrzeć na księdza i nie zastanawiać się gdzie zaspokaja swoje potrzeby seksualne.Pewnie zrobią z tego zbrodnie na tle rabunkowym,bo chłopak wzioł przy okazji gotówkę, a inne wątki zostaną zatuszowane.Może by tak prasa mporozmawiała z otoczeniem.To w niczym nie zaszkodzi wyjaśnieniu sprawy,a wręcz przeciwnie,może zapobiec jej ściemnieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiszpan [...] IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.08, 16:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.cz. Re: Ministrant zaplanował zabójstwo księdza IP: *.e-wro.net.pl 25.08.08, 16:59 proboszcz musial chuba wymienic go na mlodszy model? Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Ministrant zaplanował zabójstwo księdza 25.08.08, 19:15 Nie wykluczone, że tak też mogło być. W końcu sam był zdany na łaskę i niełaskę księdza a kościółkowe towarzystwo zawierzyło by proboszczowi robiąc z niego wyśmiewaną ofiarę. Takie fakty już niejedokrotnie miały miejsce w tego typu środowiskach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Ministrant zaplanował zabójstwo księdza IP: 80.54.174.* 25.08.08, 20:32 gdyby zyl jak przystalo na ksiedza to zylby do dzisiaj ,a nie chlopaka molestowac teraz jego potepiac a ksiedza bronic wspolczuje chlopakowi i jego rodzinie ,bo na wsi to ludzie inna maja mentalnosc ,powinien byc uniewinniony 30 ciosow to az sie w nim gotowalo ,dostal szalu ,niezle mu musial zajsc za skore Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Ministrant zaplanował zabójstwo księdza IP: 80.54.174.* 25.08.08, 20:40 hej ty mieszkaniec czy ty nie jestes klerykiem albo ksiedzem bo oni tylko maja taki tok myslenia mam tez wnuczka i jego taki sam los moze spotkac jak tego chlopaka w dzisiejszych czasach to trzeba uwazac na wujak na KSIEDZA bo moze byc PEDALEM ,ale o tym sie nie mowi bo to temat tabu Ksiadz to osoba swieta tak, a gdzie my katolicy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do edico Re: Ministrant zaplanował zabójstwo księdza IP: *.eranet.pl 26.08.08, 01:29 i tu też się baranie wpisałeś? Kiedy ty spisz? Ludzie , kasujcie go, bo we wszędzie powietrze zatruwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Morderca z plebani molestowany przez księdza IP: 83.9.36.* 25.08.08, 20:44 Dziennik "Polska" ujawnił w czwartek, że Marcin M., podejrzany o potrójne morderstwo dokonane na plebaniach w Serbach i Ciosańcu, był kilka lat temu molestowany przez księdza w swojej rodzinnej parafii w Zachodniopomorskiem. miasta.gazeta.pl/gorzow/1,86853,5087351.html Jak widać, nie jest to pierwszy przypadek efektów edukacyjnych wychodzących spod rąk proboszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleryk Re: Morderca z plebani molestowany przez księdza IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.08, 20:47 mówiłem ze pewnie za walenie konia dostał w łeb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośc do kleryka. Znikaj trollu masz chyba zachamowania IP: 77.253.249.* 25.08.08, 21:13 Bo ciagle zmieniasz nick .Chyba faktycznie ksiądz cię posunął pojebie , a kyszcw..u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleryk chamie masz chyba niedorozwiniętych rodziców IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.08, 21:18 Gość portalu: Gośc do kleryka. napisał(a): > Bo ciagle zmieniasz nick .Chyba faktycznie ksiądz cię posunął > pojebie , a kyszcw..u. MAtka cie z procy karmiła że masz taki wielki wyszczekany ryj wieśniaku? Pewnie ja ksiadz posuwał, ten sam któremu braleś do papy na zakrystii :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Panie i Panowie wystarczy na goglach wpisać słowo IP: 77.253.249.* 25.08.08, 21:26 edico .I wszystko jasne.Pokazą się Wam takie ku..szony jak kleryk, niedzielski inne.Tych wszystkich co przeżyli miłośc , z zakonnikami.A teraz wylewają swoje żale.A kysz zboczeńcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Panie i Panowie, już dawno mówiłem IP: 83.9.66.* 25.08.08, 21:51 że od kościoła i kościółkowych trzeba trzymać się jak najdalej. Gość beznickowiec wnioskując najprawdopodobniej na bazie własnych przeżyć prawdę napisał, choć jeszcze chyba o tym nie wie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly Re: Panie i Panowie, już dawno mówiłem IP: 89.204.205.* 25.08.08, 22:06 A jakiej to wiedzy potrzeba? Wystarczy zapytać spowiednika tego klechy. Jeśli klecha był pedofilem to sie i spowiadał. Tajemnica spoowiedzi obowiązuje, ale na pewno nie po śmierci i jeśli może być okolicznością łagodzącą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsx Re: Panie i Panowie, już dawno mówiłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 22:11 zasadniczo masz rację. Ale co jeśli ten ksiądz nie wierzył w swojego boga ( a może nawet był czcicielem szatana ) albo kłamał go przy spowiedzi ? Takie przypadki się zdarzały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly To byłoby cudnie, bo znaczy, że Boga nie ma (n/t) IP: 89.204.205.* 25.08.08, 22:23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: To byłoby cudnie, bo znaczy, że Boga nie ma :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 22:29 A już na pewno w tym katolackim wydaniu gwałcącym każdy zdrowy rozsądek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly Re: To byłoby cudnie, bo znaczy, że Boga nie ma : IP: 89.204.205.* 25.08.08, 22:40 No to popatrz. Klechy mają sie spowiadać raz w życiu i zerwać na zawsze z grzechem. Tak samo wierni. Sakrament pokuty to kpina z Boga. A powtarzanie tych samych grzechów to recydywa. No to jest Bóg czy Go nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: To byłoby cudnie, bo znaczy, że Boga nie ma : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 22:53 czy ty aby nie bluźnisz? Czy to jest prowokacja, czy objaw skrajnej głupoty? Kim Ty jesteś, że pozwalasz sobie na takie sądy i twierdzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly Re: To byłoby cudnie, bo znaczy, że Boga nie ma : IP: 89.204.205.* 25.08.08, 23:05 To tylko wnioski z zachowania kleru. Do czego klerowi potrzebne oskarżenie o pedofilię skoro wystarczy spowiedź? Jesli ktoś ukrywa ten grzech na spowiedzi - to nie ma odpuszczenia grzechów. Ponieważ jest to grzech wołający o pomstę do nieba to za ten grzech delikwent idzie prosto do piekła. Jesli natomiast się spowiada, a jego spowiednik go kryje, to oboje idą do piekła. Jeśli piekła sie nie boją, to znaczy, że w Boga nie wierzą. Skoro JPII ukrywał grzech pedofilii w KK to miał na sumieniu grzech wołający o pomstę do nieba z gatunku takich jak aborcja. Czyli trafił do piekła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: To byłoby cudnie, bo znaczy, że Boga nie ma : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 23:06 A kim jesteś, że chcesz innym narzucić meandry swojego myślistwa :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do * Re: To byłoby cudnie, bo znaczy, że Boga nie ma : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 23:20 wydaje mi się, że normalnym człowiekiem, w przeciwieństwie do Ciebie. Ja nikomu nic nie narzucam, ja tylko zadaję pytania. Dla mnie Wasze twierdzenia i sądy są zbyt daleko idące i nie potrafię się z nimi zgodzić. Moja jaźń tego nie ogarnia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsx Re: To byłoby cudnie, bo znaczy, że Boga nie ma : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 23:36 Rozumiem twoj ból. Proba zrozumienia kilku choćby katolickich dogmatów to dopiero ćwiczenie z fantazji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: To byłoby cudnie, bo znaczy, że Boga nie ma : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 00:09 Tu muszę przyznać, że zaczynasz myśleć. Ale skoro jesteś tak zorientowany w tych tajnikach, to wytłumacz, na jakiej zasadzie rozmnażają się katolickie relikwie??? Może po tak oficjalnym wykładzie zaczną coś z tego kapować? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do edico Re: To byłoby cudnie, bo znaczy, że Boga nie ma : IP: *.eranet.pl 26.08.08, 01:37 znów używasz kilku nicków, raz edico (choc to co piszesz nie wiele ma z dobrym mówieniem, ale nie wiem czy załapiesz o czym pisze, bo musiałbyś troche jezyków "liznąć - nie myśl czasami o sprawach seksu, bo tylko o tym prawodopobnie jestes w stanie pomysleć, ale wysil sie, ufam, że ci sie uda)raz *, innym zas razem bez nicka, wstydzisz się????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stern Do Edico IP: 212.87.244.* 26.08.08, 02:07 Myślę Edico,że zasada "uderz w stół a nożyce się odezwą" jest ponadczasowa. Dotykasz w swoich postach trudnych momentów z historii Kościoła,która to historia usiana różami nie jest.. Historia ma to do siebie,żeby nie była przekłamana,nie powinna mieć tzw.białych plam. Nieważne czy mówimy o historii Kościoła Katolickiego czy o historii Polski. Jak na ironię,obie mają tzw.przemilczane fakty a gdy się pojawiają to najczęściej opisujący autentyczne wydarzenia z przeszłości są atakowani... Najczęściej "pobożni,ci prawdziwie polscy,prawdziwie katoliccy" używają sformułowania "komuch""żydokomuna""mason" (w sumie nic złego),agent,wróg Kościoła,"lutrzyk","kociuch" no fakt z niektórymi chorymi wynaturzeniami moralnymi sekt pseudoluterańskimi można dyskutować,ale nie o tym mowa. Trzeba się przyzwyczaić,ciemnota w norodzie wielką jest... Czasem tylko agenci "najlepiej zorganizowanej instytucji na świecie", również tutaj zaglądają,by pilnować w końcu swoich interesów..szkoda,że uważają przy tym,że mają monopol na prawdę.. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Smutne to 26.08.08, 09:33 To towarzystwo wydaje się być na tym poziomie ewolucji samouwielbienia, że ścinanie przynoszących nie chciane wieści lub ewentualnie zmuszających do samodzielnego myślenia wydaje się być apogeum jego intelektualnych możliwości. Wyraźnie widać to po fanach Rydzyka, Paetza, Wielgusa, Jankowskiego, czy też wielu im podobnych. Reguła pana i wiernego niewolnika zaaklimatyzowała się w tej mentalności znacznie głębiej, niż w Rzymie przedchrześcijańskim. A historia, no cóż? Jest taka, jaka jest i zamiatanie faktów pod dywan do niczego dobrego prowadzić nie może, a co najwyżej do pogłębiania się paranoi i fanatyzmów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do byleco Re: Smutne to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 09:39 spadaj śmieciu do Białegostoku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Znikaj trollu masz chyba zachamowania IP: 83.9.66.* 25.08.08, 21:23 Skutki tych obyczajów stają się nad wyraz widoczne u ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleryk tu jakaś kleha z seminarium pisze IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.08, 22:18 Gość portalu: * napisał(a): > Skutki tych obyczajów stają się nad wyraz widoczne u ciebie. Tańcz kanikuły schizofreniczna zygoto z matki dzi.wki zapłodnionej przez ksiendza. Od razu widać że byłeś "dotykany tam" przez czarnych ojczulków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katecheta Re: tu jakaś kleha z seminarium pisze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 22:24 chłopczyku, zbliża się rok szkolny, zacznij się przygotowywać, bo widać, że masz duże braki. "Ksiondz" może ci dać nieodpowiedni z religii.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: tu jakaś kleha z seminarium pisze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 22:26 Wyluzuj. Przeczytałeś uważnie post i zwróciłeś uwagę na to, do czyjej wypowiedzi on się odnosi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Katolicy przeciwko swej tradycji? IP: 83.9.66.* 25.08.08, 22:12 Gość portalu: Gośc do kleryka. napisał(a): > [...]Chyba faktycznie ksiądz cię posunął > pojebie , a kyszcw..u. A to źle czy dobrze? Przecież bzykanie młodych chłopców jest to wieloletnią tradycją w Krk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Żal po stracie człowieka! IP: 212.87.240.* 25.08.08, 23:07 Wszyscy którzy piszecie na tym forum przeciwko człowiekowi, który został w tak brutalny sposób zamordowany przez zwyrodnialca to jesteście tacy sami jak ten bandzior!!! To jest haniebne żeby w Polsce XXI wieku ludzie bronili mordercy a oskarżali człowieka, który w taki sposób stracił życie. Ja jestem ateistką i dla mnie to nie był ksiądz tylko normalny człowiek,nikt nie powinien mu odbierac życia. A temu 18 nalezy się dożywocie i nic go nie usprawiedliwia !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsx Re: Żal po stracie człowieka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 23:27 Ależ nie jesteśmy tacy jak on. Nas żadne "osobiste" stosunki nie łączyły z św pamięci nieboszczykiem. Ciekawe czy gdyby ciebie ktoś zgwałcił ( Boże zachowaj ! ) to też nazywałabyś go normalnym człowiekiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do wsx Re: Żal po stracie człowieka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 23:29 a skąd masz takie wiadomości? Czy ciebie też... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsx Re: Żal po stracie człowieka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 23:38 mnie ta wątpliwa przyjemność ominęła. Ale na mieście mówią o tobie i tym kulawym wikarym i co w parku robiliście. Fee sodomici.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kb Re: Ministrant zaplanował zabójstwo księdza IP: 85.202.146.* 25.08.08, 22:58 Powody osobiste to nie musi być od razu molestowanie, może być krzywy uśmiech, może księdzu nie podobała się gra organisty... może nie udzielił rozgrzeszenia, może, może... Odpowiedz Link Zgłoś