kszyszek 26.08.08, 00:46 No problemów nie było tylko z portmonetką. W niedzielę nie działały w ogóle miesięczne bilety elektroniczne. Pokazywał się napis: Bilet nieważny w tym dniu tyg. Ciekawe co by było, gdyby do pojazdu wsiadła kontrola... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: loli Re: Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.08, 06:32 Przejazd na koszt przewożnika, moądralo. Takie info płynie z MPK ale nie warto pytać, nie tylko od razu ukamienować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażerka 3 Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 11:38 Przy poprzedniej dyskusji nt tzw. portmonetki, zadałam kilka pytań, na które nie ma odpowiedzi w reklamie i wypowiedziach p. prezesa MPK. Może w końcu dowiemy się jak działa portmonetka, sama i w połączeniu z biletem okresowym. A także ile w konkretnym przypadku oszczędzamy.Brak odpowiedzi uważam za chęć ukrycia prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
bluegrazyna Re: Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką 26.08.08, 12:04 tez chciałbym wiedziec, jak również to dlaczego prezes MPK wtedy gdy wprowadzona jest portmonetka jedzie na urlop .jest pewiem ,ze bedzie klapa i chce uniknąc wstydu ... Odpowiedz Link Zgłoś
bezrobotny55 Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką 26.08.08, 12:00 Proponuję, aby redaktor GW kupił sobie portmonetkę Ulgową i Normalną i testowo pojeździł po Cz-wie, pogadał z motorniczymi i kierowcami (anonimowo). Wtedy całe łajno wyjdzie na wierzch! Informatycy MPK w miniony weekend nie popisali się. Kasowniki w dwóch tramwajach i w autobusie linii 18 nie rozpoznawały prawidłowo ulgowej portmonetki -jako Ulgowa, tylko jako Normalna! W tej sprawie złożyłem zażalenie do Zarządu MPK poprzez e-mail z ich strony internetowej i jeszcze brak odpowiedzi w tej sprawie: poniżej treść skargi: Witam i uprzejmie proszę o informację - jak mam odzyskać kwotę 4,10 zł, która dzisiaj niesłusznie pobrały mi kasowniki w tramwajach i autobusie Częstochowy. Mam ulgową, imienną Kartę Miejską nr 2852, którą naładowałem jako portmonetkę ulgową za 25 zł, w dniu 18-08-2008 o godz. 15,51 w punkcie doladowań MPK na Pl. Daszyńskiego w Częstochowie. W dniu 18-08-2008 w autobusie nr 13, jadąc jeden przystanek od I AL.NMP w kierunku do Jasnej Góry Odpowiedz Link Zgłoś
bezrobotny55 Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką 26.08.08, 12:15 Dodam jeszcze, że w rozmowie telef. z Infolinjią MPK po godz. 15:30 w dniu 18-8-2008 pracownica MPK nic nie wiedziała o szwankujących kasownikach,ani dlaczego moja skarbonka ulgowa nie jest widziana w kasownikach tramwaju. Pracownica MPK uznała, że nieprawidłowo kasuję i poradziła mi, abym naciskał przycisk nr 2 przed zbliżeniem karty do kasownika. Tymczasem taka czynność wyzwala od 25-8-2008 na kasowniku komunikat" Skasuj najpierw bilet podstawowy" - albo treść bardzo podobną komunikatu. Tymczasem zbliżenie karty ulgowej przed naciśnięciem kl. nr 2 powoduje skasowanie kwoty 2,30zł ze skarbonki. Ciekawe ilu posiadaczy ulgowej skarbonki dało się wten sposób naciąć przez MPK. Mnie na razie nabrali na 4,10 ale zamierzam odzyskać tę kwotę... Ciekawe czy redaktor GW-autor tej publikacji i ktoś z MPK czyta te nasze komentarze, związane przecież z ustawową krytyką prasową działalności jednostki budżetowej - MPK - przecież dofinansowywanej i nadzorowanej przez Radę Miasta Częstochowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina Re: Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 21:46 I ja mialam ten problem z elektroniczna portmonetka.Dopiero w biurze MPK,kompetentna Pani wyjasnila mi dlaczego kasownik wskazuje - bilet niewazny- Odpowiedz Link Zgłoś
segel Re: Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką 28.08.08, 14:57 Kompetentna Pani w MPK przy mojej pierwszej wizycie ograniczyła się do poinformowania mnie, że system jeszcze nie do końca działa właściwie i mogę jeździć na gapę, co w niektórych autobusach i tramwajach było możliwe, bo karta nie działała. W niektórych działała i tak udało mi się wydać 20 zł z pierwszego doładowania karty. Zostało mi 1,80 zł i dzisiaj chciałam doładować portmonetkę, niestety w punkcie na Focha czytnik w ogóle mojej karty nie widział. Kasowniki w tramwaju, którym jechałam do MPK też nie widziały karty. Kolejny więc raz pojechałam na gapę. Testowy kasownik w siedzibie MPK też udawał, że mnie nie zna. Pani w pokoju 7, tym razem sprawdziła kartę i zaproponowała mi duplikat, za który powinnam zapłacić 15 zł. Moja karta ma iść do reklamacji do firmy, gdzie ma być sprawdzona, czy nie jest uszkodzona mechanicznie. Nie wiem, jakie skomplikowane testy trzeba zrobić, żeby zobaczyć, że karta nie jest złamana, porysowana, przedziurawiona. A że elektronika nie działa, to widać. Oddałam kartę i poczekam, co z tego wyniknie. Moja sympatia do MPK, do tej pory bardzo nikła, jeszcze się zmniejszyła. Skoro nie działa produkt, który mi sprzedano, twierdząc, że wszystko działa tak jak trzeba, to z jakiej racji mam jeszcze płacić za duplikat i czekać, aż wróci z testów moja karta? Żeby było śmieszniej, czekając w kolejce na Focha zachwalałam zalety karty znajomemu, którego spotkałam i kilku osobom kupującym bilety. Nie wiem, czy się zdecydują na ten nowy, zachwalany produkt. Odpowiedz Link Zgłoś
gzkowicz Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką 26.08.08, 13:02 Ładne jaja są z tą portmonetką.Wprowadzają coś z czego sami jeszcze nie opanowali.Jak mi wiadomo w PKM Jaworzno po wprowadzeniu elektronicznej portmonetki(Jaworznicka Karta Miejska została wprowadzona wcześniej niz u nas)również działy się dziwne rzeczy m.in.zawyżone pobrania kwot z kart.Jednak tam papierowe bilety okresowe i jednorazowe niemal od razu zastąpiono elektronicznymi (stare jednorazowe są ważne do 31.12.08r).I tak "Opłaty za przejazdy dla pasażerów opłacających przejazd z Elektronicznej Portmonetki dostępnej na Jaworznickiej Karcie Miejskiej zależne są od zarejestrowania faktu wyjścia z autobusu." www.pkm.jaworzno.pl/index.php?what=cennik_cennik www.pkm.jaworzno.pl/docs/cennik.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaxon Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką IP: 91.104.50.* 26.08.08, 19:09 Mam dziwne wrazenie ze ktos w MPK sie za bardzo zapatrzyl na londynski system transportu.Najpierw wsiadanie przednimi drzwiami, teraz odpowiednik londynskiego oyster card. Z tym ze w Londynie autobusy sa przystosowane do wsiadania przednimi drzwiami, niskopodlogowe z szerokimi drzwiami w miare nowe i raczej czyste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lunch Re: Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką IP: *.ztm.waw.pl 27.08.08, 08:55 Szkoda że nie zapatrzyli się na Niemcy czy Austrię - tam w pierwszej kolejności poprawiono jakość komunikacji i zintegrowane systemy taryfowe. A takimi bzdetami jak karty elektroniczne, które są potrzebne jak zającowi u ogona dzwonek nikt się dotąd nie zajmował bo przy tak rozwiniętej komunikacji one by tylko utrudniały. Dopiero teraz chcą wprowadzić system z chipami w telefonach komórkowych zliżanych do "Touchpointów", ale sami podkreślają, że to na zasadzie dowolności i jedynie w ramach dostosowania do ogólnoświatowego owczego pędu za elektronizacją biletów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wynalazca Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 19:59 W ramach ułatwiania życia pasażerom (szczególnie tych z zajętymi rękami) proponuję kasowanie na każdym przystanku ( ulga może zależeć od przejechania każdego przystanku). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką IP: 85.202.146.* 30.08.08, 12:48 I żeby nie było za przyjemnie za każdym razem trzeba wysiąść i wsiąść z powrotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n_aga76 Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką IP: 80.54.171.* 26.08.08, 21:56 hahaha bilet okresowy nie działa w niedziele,portmonetka nie dziala w ogóle, a co działa w naszym MPK?? Jak dla mnie nic. Trzeba napisać petycję do prezydenta o to aby odwołał prezesa MPk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką IP: *.strefa.com 26.08.08, 23:24 ............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką IP: 85.202.146.* 27.08.08, 14:46 Ja od wczoraj jeżdżę z elektroniczną i jak do tej pory (3 przejazdy) wszystko ok. Chwalę sobie ten pomysł, w ten sposób jest dużo wygodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
bluegrazyna Re: Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką 28.08.08, 13:06 Ja od wczoraj jeżdżę z elektroniczną i jak do tej pory (3 przejazdy) wszystko o > k. > Chwalę sobie ten pomysł, w ten sposób jest dużo wygodniej. No to proponuje Ci we wtorek pojechac 13 o godznie 11 na ZAwodzie,Iczy udaci sie dwa razy skasowac plasik!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką IP: 85.202.146.* 29.08.08, 19:08 Nadal jeżdżę i nadal ok Fakt, że podwójne kasowanie nie jest zbyt fortunnym pomysłem, mogę Ci jedynie obiecać, że jak mnie kiedyś wkurzy to z bluzgiem na mpk wtargnę do tego wątku - lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
bezrobotny55 Re: Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką 29.08.08, 04:20 Szczęściarzu z elektroniczna p. - jak już coś piszesz, to pisz precyzyjnie - z jaką to portmonetką jeździleś tak pomyślnie? Czy Normalna - czy ulgowa? czy imienna czy na okaziciela? To wszystko jest istotne dla kasownika. Czy już ktoś przejechał się po 25-8-2008 z ulgową portmonetką i nie miał kłopotów z kasowaniem ulgowych oplat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką IP: 85.202.146.* 29.08.08, 19:16 kasuję bilet ulgowy dla dziecka - sama korzystam z karty naładowanej na 30 dni Precyzja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką IP: 85.202.146.* 29.08.08, 19:19 przepraszam - opłatę ulgową nie bilet ulgowy Precyzyjniejsza Precyzja Odpowiedz Link Zgłoś
bezrobotny55 Re: Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką 30.08.08, 02:23 No nareszcie trochę precyzji w komentarzu! Tak dla wszelkiej pewności dopytam jednak, czy na dziecko masz osobna kartę miejską imienną ulgową? Czy taka karta imienna ulgowa, po kilku kasowaniach na różnych kasownikach, zawsze (od kiedy taka radość już działa?) prawidłowo skasowała opłatę ulgową po zbliżeniu tej karty do kasownika? Mnie jeszcze nie odpisali na moja reklamację - odn. zagrabienia kwoty 4,10 zł z karty Ulgowej, więc zamierzam napisać skargi do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów plus do Prezydenta Cz-wy Odpowiedz Link Zgłoś
bezrobotny55 Re: Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką 30.08.08, 02:30 Tak w ramach precyzji: nie napisałaś, czy to ze swojej karty (Ulgowej lu Normalnej, Imiennej?) kasujesz dodatkowy bilet ulgowy dla dziecka? Jeżeli tak - tożadna nowość, ja juz o tym pisałem w sowim elaboracie na tym forum. Dodatkowy bilet ulgowy z mojej ulgowej Karty Imiennej kasowałem też bez problemu, po uprzednim naciśnięciu przuycisku nr 2. Problem jednak w tym, że najpierw musisz slkasować swój przejazd, zbliżająć kartę do kasownika bez naciskania przycisków i wtedy ten jednoręki bandyta-kasownik kradnie całą opłatę (Normalną - zamiast ulgowej)!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką IP: 85.202.146.* 30.08.08, 12:46 Ja korzystam z normalnej karty imiennej, najpierw kasuję za swój przejazd, następnie po wciśnięciu nr 2 kasuję ulgę dla dziecka i w ten sposób w moim przypadku działa bez zarzutu. Z tego co piszesz problem pojawia się wtedy gdy kasujesz tylko ulgę? Tzn. wynika z tego, że trzeba mieć naładowaną kartę i ją najpierw skasować, żeby później skasować ulgę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką IP: 85.202.146.* 30.08.08, 12:51 ze swojej kasuję dziecku Odpowiedz Link Zgłoś
bezrobotny55 Re: Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką 31.08.08, 17:09 Koleżanko, bardzo komplikujesz swoja wypowiedź. Zaczynam podejrzewać, że masz jasne blond włosy... Przecież wyraźnie piszę - Karta Miejska,Imienna (ze zdjęciem)- na której nie ma żadnego Biletu Okresowego, została naładowana w dniu 18-8-2008 za 25 zł - jako ulgowa portmonetka. Po zbliżeniu jej do kasownika (bez naciskania czegokolwiek) w tramwajach i w autobusie w dniu 25-8-2008 traciła opłatę 2,30 zł zamiast ulgowej 1,15 zł. Dopiero po tej czynności można ewentualnie kasować następny bilet, np. ulgowy po naciśnięciu p. nr 2 - i wtedy już poprawnie kasownik pobiera opłatę ulgową za drugą osobę. Nie da się za pierwszym podejściem skasować opłaty ulgowej z ulgowej [portmonetki. Uff, jak to mają pojąć kanary? Odpowiedz Link Zgłoś
bezrobotny55 Re: Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką 31.08.08, 17:58 Poprawię datę w mojej wypowiedzi, naturalnie chodziło o dzień 24-8-2008 (a nie 25.8.)- w którym to kasowniki oszukały moją Ulgową Portmonetkę i od tej pory jej nie używam, czekam na tysiące skarg od innych pasażerów z Ulgowymi Portmonetkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką IP: 85.202.146.* 31.08.08, 18:57 Może poprawnie działałoby Kolego, gdybyś wcisnął ten przycisk nr 2? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką IP: 85.202.146.* 31.08.08, 19:07 Ok, już doczytałam, że przyciski służą do kolejnego kasowania. Odpowiedz Link Zgłoś
bezrobotny55 Re: Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką 31.08.08, 20:07 Cieszę się, że wreszcie opanowałaś te niuanse z Ulgową Portmonetka. Ale jak do tych komplikacji umysłowych i pełnej jasności w momencie kontroli - mają dojść kanary o zróżnicowanym IQ i zwykli pracownicy MPK - kierowcy i motorniczowie - którym też nadano uprawnienia do kontroli biletów. Zatem oni (one) też powinni znać się na niuansach Karty Miejskiej, tak jak wyspecjalizowane kanary, i to już na kilka dni przed wprowadzeniem tego bałaganu? Do tej pory nie wiem, i nikt jakoś nie pisze o tym na nin. forum - czy Ulgowe Portmonetki już prawidłowo są (np. dzisiaj - 31-8-2008) traktowane przez kasowniki, przy pierwszym zbliżeniu (bez naciskania czegokolwiek w kasowniku)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką IP: 85.202.146.* 31.08.08, 23:11 Mimo problemów z portmonetką powodów do radości Ci nie brakuje. Cieszę się, że podrzuciłam Ci jeden z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
bezrobotny55 Re: Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką 01.09.08, 01:29 Sama widzisz jakich komplikacji będziemy oczekiwać od 1-9-2008 - gdy dziesiątki tysięcy osób (szkoła i koniec urlopów rodzicielskich) z ulgowymi biletami okresowymi (już tylko elektronicznymi) plus doładowanie na portmonetkę - ruszy do kasowników MPK. Większość tych nieszczęśników nawet nie wie o podwyżce cen biletów MPK od 18-8-2008, o nowościach -elektronicznych portmonetkach, zlikwidowanych już biletach okresowych-papierowych itd. Masa ludzi - tych od papierowych okresowych - będzie szturmować MPK aby zdobyć Kartę Miejską na potrzeby biletu okresowego. Poczekamy, zobaczymy co ci ludzie, dręczeni dodatkowo przez szwankujące kasowniki i brak precyzyjnych informacji - będą wykrzykiwać na MPK i Radę Miasta z Prezydentem na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
bezrobotny55 Re: Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką 01.09.08, 21:54 Jak widać z mojego postu z dnia 1-9-2008 mam powód do radości także ze strony Z-cy Prezesa MPK. Jakoś nikt nie komentuje na tym forum aktualnej sytuacji z EP i kasownikami, Kartami Miejskimi i Biletami Okresowymi? Czyżby MPK już wszystko naprawiło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n_aga76 Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką IP: 80.54.171.* 27.08.08, 20:26 A dla mnie ta portmonetka to głupota.Jak mam skasować ja wysiadając w wielkim tłoku w godzinach szczytu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 222222222 Re: Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.08, 06:30 normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką IP: 85.202.146.* 29.08.08, 19:17 pisz precyzyjnie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarodziejka Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką IP: 80.54.171.* 28.08.08, 12:16 jestem ciekawa czy pracownicy MPK czytają te posty?? Ceny biletów zostały podniesione ze względu na duże koszty jakie MPK poniosło wprowadzając nowe kasowniki i bilety elektroniczne, co przyniosło straty. Teraz muszą sobie gdzieś to odbić więc trzaba podnieść ceny biletów. MPK ma 7 nowych mercedesów, ale nie jeździmy nimi.bo zostały wypożyczone do innych miast, a my nadal będziemy jeździć obskurnymi i brudnymi autobusami , tramwajami i płacić za bilety jak by to były luksusy. O podwyżce większość ludzi dowiedziała się 18.08.2008 roku co moim zdaniem jest nie dopuszczalne. My jako pasażerowie powinnyśmy być poinformowani minimum 7 dni wcześniej i nie tylko na stronie MPK ( informacja na stronie MPK pojawiła się 14.08.2008 ), bo nie każdy tam zagląda codziennie. Powinna być informacja na dużym plakacie w autobusie czy tramwaju w widocznym miejscu a także w punktach sprzedaży biletów. Ceny biletów jak na nasze miasto są za duże. Warszawie bilet 30-dniowy kosztuje 78 zł u nas 89 zł Warszawa bilet 90-dniowy 192 zł u nas 60-dniowy 172 zł. Czy my jesteśmy większym miastem od Warszawy i jakąś metropolią?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masia Re: Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 13:51 w ramach ułatwiania pasażerom życia na Focha nie przyjmuje się wniosków o kartę przekonałam się o tym (nie ja jedna) po odstaniu 40 min w kolejce na Focha - oczywiście infolinia, strona internetowa i druki informują twardo, że na Focha można składać ;-) szlak/g mnie trafił, w mpk na Niepodległości odstałam kolejne 40 min + czas i koszt przejazdu, nikt ani na Focha ani na Niepodległości nie widział problemu w tej deinformacji - państwo w mieście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarodziejka2 Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką IP: 80.54.171.* 29.08.08, 17:49 Uważam,ze MPK samo nie wiem o co chodzi,a jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Pracownicy nic nie wiedzą to może prezes coś wie. Czy w końcu działa ta portmonetka czy nie działa??Jak można wprowadzić coś co nie działa??to możliwe jest tylko w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
bezrobotny55 Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką 30.08.08, 02:46 Szanowni dyskutanci z tego forum. Ponieważ nikt z Gazety Wyborczej, ani tym bardziez MPK nie przejmuje się naszymi losami, nabijanych klientów MPK, więc proponuję zbiorową skargę na MPK Częstochowa. Dzisiaj ponownie napisałem do Zarządu MPK w Cz-wie e-mail z zapowiedzią skarg. Treść poniżej. Dopiero takie działania mogą coś zmienić i doprowadzić do zmiany w składzie zarządu MPK, może wtedy Prezydent Cz-wy przestanie milczeć w sprawie lekceważenia klientów MPK.: Treść mojego e-mail: "Witam i w ślad za moim e-mail z dnia 25-8-2008 - jeszcze raz pytam, kiedy otrzyma m zwrot należności 4,10 zł zagrabionej z moje Karty Miejskiej przez kasowniki MPK. Jeżeli nie otrzymam w terminie 7 dni od daty niniejszego e-mail satysfakcjonującej odpowiedzi i zwrotu kasy - zgłoszę skargi do: 1) Urząd Kontroli Skarbowej - bo MPK uzyskuje nienależne zyski kosztem klientów 2) Urzędu Konkurencji i Konsumentów 3) Prezydenta Częstochowy 4) Prokuratury Rejonowej - w związku z podejrzeniem dopuszczenia się przez MPK nielegalnego zawłaszczenia mienia klientów z Elektronicznych Portmonetek." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masia Re: Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 16:26 brawo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do bezrobotnego Re: Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.08, 17:11 Oni maja gdzies te twoje skargi, a juz szczegolnie p. prezydent ! tylko zbiorowy bunt np proponowane tu juz kiedys taczki z gnopjowka moga pomoc nam, mieszkancom !!! Jedna z taczek moge przygotowac osobiscie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do bezrobotnego55 Re: Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.08, 17:12 Oni maja gdzies te twoje skargi, a juz szczegolnie p. prezydent ! tylko zbiorowy bunt np proponowane tu juz kiedys taczki z gnojowka moga pomoc nam, mieszkancom !!! Jedna z taczek moge przygotowac osobiscie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BETHOVEN Re: Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.08, 01:33 gdzie sa radni storima czy jak mu tam... Co zrobili? jak glosowali? idiotow z mieszkancow robia! Czas rozkurzyc to "towarzystwo wzajemnej adoracji"! MPK i Prezydent "W" dla nas czy my dla MPK i Prezydenta ! Stawiają pomniki za 700 tys zl/ tam Papiez sie w grobie przewraca, bo nie TAKICH pomnikow sobie zyczyl ! /, a potem kase zdzieraja z mieszkancow !m.in powyzszajac ceny biletow ! Granda -banda ! Czas skonczyc z TYM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niunia Re: Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką IP: 80.54.171.* 31.08.08, 09:10 Podpisuję się pod tym.Jestem wściekła na MPK,że tak kpią sobie z nas pasażerów. Trzeba coś z tym zrobić. Bunt zbiorowy nie kasujemy biletów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką IP: *.alfanet24.pl 31.08.08, 09:24 A co powiecie na zbiorowe olanie MPK w jakims dniu? Gdyby GW o tym napisala, to moze Ci co nie musza jechac, nie pojechaliby i MPk zanotowaloby znaczne straty...moze wtedy daloby im do myslenia.. Odpowiedz Link Zgłoś
bezrobotny55 Re: Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką 31.08.08, 17:21 Rada Miasta dofinansowuje tego przewoźnika i tabuny rodzin (niekoniecznie ubogich) pracowników MPK - co zresztą jest osobnym skandalem! Odpowiedzią Rady Miasta i Zarządu MPK - na kolejne straty MPK - będą tylko i wyłącznie kolejne podwyżki cen. Zatem taki protest zwiększający straty MPK obróci się przeciwko protestującym i innym pasażerom MPK. Moja metoda też spowoduje bolesny cios - ale tylko dla odpowiedzialnych urzędników MPK, nie przyniesie strat tej firmie- bo tylko poszkodowani pasażerowie odzyskają to- co niesprawne kasowniki MPK niesłusznie zabrały z ich Kart Miejskich. Odpowiedz Link Zgłoś
bezrobotny55 Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką 01.09.08, 12:13 Mimo wszystkich kłopotów, Zarząd MPK wykazał jednak klasę, nie idzie w zaparte, przyznał się do błędów, we wdrażaniu nowych zasad kasowania opłat za przejazdy i to jest godne uznania. Rzeczą ludzką jest błądzić, ale cnotą jest umieć sie do tego przyznać. Tak więc muszę pochwalić Z-cę Prezesa MPK za szybką reakcję i pozytywne załatwieni mojej skargi. Treść odpowiedzi e-mail z dnia dzisiejszego zamieszczam poniżej: "Witam W odpowiedzi na maila otrzymanego 25 sierpnia 2008 roku i przeanalizowaniu sytuacji informuję, iż rzeczywiście 24.08.2008 r. w kilku przypadkach kasowniki pobrały zamiast kwoty biletu ulgowego - kwotę biletu normalnego. Za zaistniałą sytuację pragnę Pana przeprosić, a kwota która została niesłusznie pobrana z Pana karty zostanie zwrócona na konto podane w e-mailu. Jeszcze tego samego dnia usterka została poprawiona i w ciągu dwóch dni wszystkie kasowniki zostały przeprogramowane. Obecnie kwoty, które pobierają kasowniki są prawidłowe i można bez obaw korzystać z elektronicznej portmonetki. Z poważaniem Zastępca Prezesa Zarządu mgr inż. Andrzej Głuch MPK w Częstochowie Sp. z o.o. tel. 37 79 101 fax 37 79 109 e-mail zarzad.mpk@mpk.czest.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie ciesz sie Re: Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.08, 22:06 nie ciesz sie tak chlopie, bo za chwile z innej strony"kopa" dostaniesz, nawet sie nie obejrzysz; nie licz wiec na "wspaniałomyślność" MPK Odpowiedz Link Zgłoś
bezrobotny55 Re: Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką 02.09.08, 01:04 Cóż mi to za radość, że po napisaniu skargi i monitu z groźbami dalszych kroków - odzyskam te 4,10zł. Jednak mile mnie zaskoczyli taka szczerością, po wcześniejszej, buńczucznej wypowiedzi samego Prezesa MPK - że już przed kilku dniami uporali się z wszystkimi problemami kasowników. Ciekawe ilu naprawdę posiadaczy ulgowej portmonetki zostało poszkodowanych i nawet nie wiedzą o tym bo ufali kasownikom, nie sprawdzając stanu kasy po każdym kasowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
bezrobotny55 Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką 05.09.08, 17:01 Napiszcie wreszcie, precyzyjnie - jak Wam działają od 27.08.2008 (data ostatniego przeprogramowania kasowników to 25-26.08.2008 - wg Z-cy Prezesa MPK) te Elektroniczne Portmonetki? Czy pobierają prawidłowe opłaty z Ulgowej Imiennej Portmonetki, za przejazdy na odcinku 1-3 przystanki i za dłuższe przejazdy? Czy prawidłowo kasują dodatkowe bilety normalne i ulgowe na odcinku 1-3 przystanki? Jak Działają Normalne Imienne Portmonetki, czy można z powodzeniem kasować z nich dodatkowe bilety ulgowe i normalne? Czy prawidłowo kasują przejazdy 1-3 przystanki i dłuższe przejazdy, dla posiadacza karty i dla dodatkowych osób? Takie informacje pomogą innym pasażerom, zachęcą do nabywania pożytecznej usługi Elektronicznej Portmonetki, bo jednak jest to wygodne i obniża koszt przejazdów, ale pod warunkiem, że działa niezawodnie w każdym kasowniku! Odpowiedz Link Zgłoś
1.100-krotka Re: Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką 16.09.08, 13:53 NIE!!!!!!!!!! po pracy biegam do empiku na angielski i specjalnie idę na kolejny przystanek (mój dom jest pośrodku 2 przystanków, więc idę do "przodu") i wysiadam przy przystanek wcześniej przy pkp by przejechać 3 przystanki. przez 2 tyg. było ok, aż do 12.09. kiedy to dwukrotnie skasowało mi 2,30 zamiast 1,30 (w drodze na lekcję i do domu). gdy zadzwoniłam do mpk, oni nic nie wiedzieli, a pan dyspozytor kazał mi iść do punktu na pl.Daszyńskiego, gdzie nic się nie dowiedziałam, bo pani powiedziała, że nic dla mnie zrobić nie może. kierowca też udawał greka. to po co ta cała moja gimnastyka? i dlaczego w mpk pracują tak niekompetentni ludzie, którzy nawet nie wiedzą do czego służą ich punkty i działy??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarodziejka Re: Wciąż kłopoty z elektroniczną portmonetką IP: 80.54.171.* 16.09.08, 17:05 A już miałam sobie wykupić to cudo, ale chyba poczekam jeszcze jak zacznie dobrze działać. Odpowiedz Link Zgłoś