nowe_mieszkanko 28.08.08, 17:36 konkretne odpowiedzi ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: PARAGRAF Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.08, 17:42 Poczytaj jak sie w cz-wie kupuje i sptzedaje mieszkania i domy i MOZE SIE WYLECZYSZ? DOM KUPIONY PRZEZ mariusza MIESZKANIE KUPIONE PRZEZ MLODE MALZENSTWO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Now_mieszkanko Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 17:48 niestety nie kumam wypowiedzi poprzednika ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pantograf Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.08, 18:10 chodziło o opisywane i komentowane szeroko przypadki, kiedy to ludzie kupili dom i nie mogą pozbyć się starego lokatora po rozwodzie miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,4970115.html oraz małżeństwo które kupiło mieszkanie z licytacji i również nie może do niego wejść miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,5611285,Przepisy_prawa_chronia_kombinatorow.html jeżeli kupujesz nówkę, to raczej nie będzie problemu z poprzednimi lakatorami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.icis.pcz.pl 30.08.08, 13:45 Zgadza sie - to jest zaleta nowych mieszkan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.icis.pcz.pl 30.08.08, 13:47 To nie dotyczy nowych mieszkan - takie historie zdarzaja sie ze sprzedaza starych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikpik Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 21:54 hmm ciezka sprawa. Poczytaj jak w warszawie czy krakowie szantazuja klientow aby doplacili po tysiac czy 2 za metr^2 w przeciwnym wypadku groza bankructwem. Nie mowie ze tak musi byc w czestochowie ale kupuj mieszkanie w gotowym bloku pomoze ci to uchronic sie od nieuczciwych firm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowe_mieszkanko Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 21:57 Napewno chce kupić nowe miszkanie tylko nie wiem czy czekać na diamentowe osiedle czy u bajdy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tym Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 22:33 Polecam Bajdę - dla mnie lokalizacja jest super /myślę o Bialskiej a nie Łódzkiej/ - ten nowy budynek robi bardzo pozytywne wrażenie, ten drugi ma być taki sam, firma sprawdzona na lokalnym rynku no i chyba ceny przystępniejsze niż u Transwoja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowe_mieszkanko Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 07:42 Wiesz ale Transwoj ładnie wybudował u włocha . Oglądałem te mieszkania przy Mościckiego i byłem pod dużym wrażeniem . A u Bajdy widać niedociągnięcia niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tym Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 13:02 Najważniejsza wydaje się lokalizacja układ mieszkania - pierwsza wydaje sie duzo lepsza u bajdy - piekny zakątek w Alejce brzozowej, wszystkie mieszkania u bajdy mają po dwa balkony, u transwoja nawet m4 mają 1 balkon. Poza tym /przynajmniej u włochów/ wejścia do mieszkań rozwiązano w sposób akademikowy - długi korytarz i po obu stronach wejścia - u bajdy wejście tylko do 2 mieszkań. Sam mam ten dylemat co kupić.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: 85.202.151.* 29.08.08, 13:30 myslę, że trzeba także zwrócić uwagę na okolicę, dalszą niż brzozy. sprawdź, gdzie są najbliższe sklepy, apteki i/lub przychodnia, przystanki MPK itp. poza tym jesli chodzi o bialską, to warto zaiteresować się, czy przypadkiem nie bedziesz miał za oknem obwodnicy. nie wiem, w którym dokładnie miejscu buduje bajda na bialskiej (chociaż patrząc na lokalizację inwestcji na ich stronie to jest raczej mazowiecka chyba), ale w tamtych rejonach ma przebiegać jakaś droga (od szpitala do północnej obwodnicy i dalej na kiedrzyn. Lepiej nie mieć mieszkania z doskonałym dojazdem według definicji warszawskich deweloperów, czyli 30m do ruchliwej drogi lub estakady. a ztego co wiem to miasto coś w tamtym kierunku robi (w sensie dokumentacja itp) polecam: www.czestochowa.pl/inwestor/plany_zagosp_przestrzennego/studiu m_uwarunkowan mapy ul. bialska to arkusz 1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: 85.202.151.* 29.08.08, 13:38 i jeszcze coś: mam nadzieję, że jak chcesz kupić mieszkanie (nieważne gdzie) to byłeś w interesującej cię okolicy i nie sugerujesz się tylko materiałami promocyjnymi inwestora... bo wiesz cicha spokojna uliczka to moze być błoto po kolana, a za oknem np słupy wysokiego napięcia (takie akcje też widziałem, przynajmiej nie inny blok..;)) np na wizualkach diamentowego wokół pokazana łączka a tam stoją bloki włocha..., nie wiem jak w rzeczywistości wygląda ta piękna trawka wokół bloków na bialskiej. i nie straszę ani nie zniechęcam, po prostu kupno mieszkania to duża rzecz i szkoda później żałować pół życia co się kupiło za jaką kasę... życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowe_mieszkanko Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 13:41 Zgadzam się ale u transwoja fajne są windy z -2 pod ziemią. Do Apteki, sklepu blisko do ul. Wieluńskiej gdzie pełno knajpek blisko taxówa z tego miejsca w aleje to koszt rzędu 8 zł a z bialskiej ??A patrząc na balkony to koledzy ile czasu na nich spędzacie ja wole mieć dwa metry więcej w środku niż na balkonie . A dylemat mam duży muszę przyznać. Z tego co widziałem na transwoju już jest parę rezerwacji jedno lub dwa mieszkania sprzedane ... boję sie że jak sie zdecyduje to zostanie mi kiszka jakaś mała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.icis.pcz.pl 30.08.08, 13:49 Mi sie podobalo na Jasnogorskiej www.jasnogorska.pl Raczej sa jeszcze wolne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowe_mieszkanko Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.08, 11:19 Dlatego nie chce jasnogórskiej ponieważ interesuje mnie ktoś z regionu Częstochowy a nie firma, kótra odprowadza podatki do Warszawy. Może źle myślę ale trochę trzeba mieć patriotyzmu lokalnego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.icis.pcz.pl 01.09.08, 12:52 Rozumiem avsolutnie - ja tez w wielu przypadkach tym sie kieruje gdy mam mozliwosc wyboru wsrod wielu generalnie rownorzednych ofert. Chociaz jak ktos inwestuje w Czestochowie z zewnatrz to tez nie jest tak zle - zatrudnia przeciez lokalne firmy (jak na Jasnogorskiej), jak mu sie cos uda, to jest szansa ze zinwestuje raz jeszcze itd. W kazdym razie rozumiem motywy i pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a tak Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.apus-net.pl 01.09.08, 13:17 a tak troszkę od tematu jakie należy podjąć kroki aby zakupić mieszkanie z rynku wtórnego bezpiecznie, chodzi o to żeby sprawdzić czy mieskznaie np nie jest obciążone jakimiś długami itd, wiem że to kosztuje ale wiele osób sprawdza jakoś te nieruchomości wiecie może jak gdzie ? i ile takie coś kosztuje .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miro Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.08, 17:17 nie polecam ul. Jasnogorskiej, ruch przez cala dobe i bardzo meczacy, tez myslalem o tym "apartamencie", ale to monstrum przypomina zwykly blok, obecnie kupuje u innego developera! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.icis.pcz.pl 01.09.08, 18:02 Akurat wyglada calkiem fajnie ten budynek na Jasnogorskiej, a ruch nie jest az tak wielkim problemem - sa np. mieszkania wewnatrz. Ale wiadomo - kazdy ma prawo wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.icis.pcz.pl 30.08.08, 13:52 Powinny byc tez u Wlocha czyli Edilgi. To zaraz przy Diamentowym. Caly domek w zabudowie szeregowej masz niedaleko na Wysockiego: www.dominvestment.pl Buduje tez Parkitka przy Sikorskiego - troche w gore. Buduje tez NAsz Dom przy Lodzkiej. Musisz zadecydowac bo mozliwosci jest sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: car Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 22:42 Nowe mieszkanka budują w super miejscu przy Ul.Kingi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.prenet.pl 30.08.08, 12:58 Fajnie połozony jest również nowobudowany blok Bajdy przy Wysockiego - na przeciwko Włocha. Wszędzie blisko no i są windy. Nie wyobrażam sobie dryndać z zakupami z podziemnego garażu na jakieś wysokie piętro. To też weź pod uwagę. W budynkach przy Bialskiej wind nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tym Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 13:26 Położenie bloku Bajdy przy Wysockiego jest koszmarne /przynajmniej dla mnie/ - tak naprawdę jest on bezpośrednio przy Łódzkiej. Windy to oczywiście + ale przy Bialskiej są 3 piętra /najlepsze chyba 1 i 2/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.prenet.pl 30.08.08, 13:36 Aż tak bardzo koszmarne? Wszędzie jest blisko - do centrum, do Wieluńskiego, do szkoły, przedszkola itp. Fakt, budynek stoi tuż przy drodze, ale wyższe kondygnacje chyba tego faktu już tak nie odczują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowe_mieszkanko Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 17:30 Bajda odpada z powodu że blisko łódzkiej oraz że bardzo nie ładnie potraktowali znajomych . Byłem w siedzibie Transwoju i bardzo powaznie podchodzą do tematu developerki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tym Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 20:01 Jestem ciekawy jak Potraktowali Twoich znajomych - poważnie biorę pod uwagę ich mieszkanie - z góry dziękuję za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowe_mieszkanko Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.08, 23:18 Jeżeli myślisz nad zakupem mieszkania przejedź się na Zaciszańską (numeru nie pamiętam) do Traswoju to zobaczysz o czym mówie . Adekwatni ludzie zostali dobrani do zespołu zajmującego się mieszkaniami. A u Bajdy jest za duży bałagan niestety ... Były problemy z dopełnieniem formalności dopłaty za parking balkony itp. w Transwoju masz w cenie. Sam też nad tym myślę u kogo kupić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.icis.pcz.pl 01.09.08, 10:47 Na Zaciszanskiej jest tez siedziba developera z Jasnogorskiej :)) Nie mam z nim nic wspolnego, ale ciekaw jestem dlaczego nie rozwazasz tej mozliwosci ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowe_mieszkanko Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.08, 15:14 Nie chce kupować mieszkania od Warszawskiego inwestora bo podatki nie idą na nasze miasto , wole naszego regionalnego Bajdę albo Transwoja . Tylko te dwie ewentualności sobie pozostawiłem . Może to kupi patriotyzm regionalny ale nie myślę tylko i wyłącznie o sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isia Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.08, 16:31 A co sadzicie o Kobexie ? Podobno buduja jakies szeregówki obecnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michol Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: 195.16.88.* 01.09.08, 18:02 porozmawiaj z ludźmi którzy kupili mieszkania na ul.Jana i mieli je odebrać do końca marca 2007r. a otrzymali z mniej więcej rocznym opóźnieniem... Mogli by wiele powiedzieć na temat jakości wykonania tych mieszkań... Jeśli te szeregówki buduje ta sama ekipa, to lepiej omijaj je szerokim łukiem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowe_mieszkanko Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.08, 21:45 też coś słyszałem o tych opóżnieniach . Tego akurat się nie boje tylko że nie chce słyszeć o żadnych dopłatach itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fila Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.08, 17:21 masz racje , fajny blok to Bajda zbudowal rog ul. Skrzyneckiego i ul. Sowinskiego szkoda ze nikt o tym bloku nie pisal wspaniale zacisze prawie jak w domku jednorodzinnym i doskonaly dojazd do centrum!!, takiego lokum poszukuje!, moze jeszcze moa wolne miejsca na ul. Skrzyneckiego i ul. Sowinskiego to chetnie kupie fila19@vp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me2008 Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.eranet.pl 01.09.08, 21:44 Co do Kobexu Siedzę właśnie w tym mieszkaniu na Św. Jana Wprowadziłam się tutaj w lutym 2008 (planowana data oddania około marzec 2007) i byłam jednym z pierwszych mieszkańców, bo w listopadzie nie było tu jeszcze nawet gazu. Wykonanie mieszkań.. hmn... idealne nie jest, w tym tygodniu był u nas serwisant okien i stwierdził że dwa są do wymiany (skaza na szybie) a te w których jedna klamka jest owalna a druga kwadratowa mogą zostać... Ale dobrze, nie jest źle... i tak chyba jestem tutaj szczęśliwsza bo nie mam ataków klaustrofobii jakich mogłabym dostąpić w mieszkaniach którymi wcześniej się interesowaliśmy czyli Osiedla Diamentowego, na którym w metraż mieszkania wlicza się grubość ścian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tym Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 08:21 Jestem w szoku - naprawdę w metraż mieszkania wliczają grubość ścian??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowe_mieszkanko Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 22:48 Z tego co się interesowałem to wszędzie gruibość ścian wliczają do metrarzu mieszkania. A fajne jest to że można łączyć mieszkania nawet piętrami ponoć . Zobaczymy jak wyjdzie . Ale to co było na Jana że okna mają różne klamki np. u Włocha w mieszkaniach kótre budował Transwoj jest nie dopomyślenia . W tych pierwszych jest pewno reklamacji ale wykonwcy nie znam ???. Scianki działowe w diamentowym można dzielić i staiwać jak się chce . A fajne jest to że można łączyć mieszkania nawet piętrami ponoć . Dziurę dziś oglądałem to wyrąbali w ziemi wielką . A mieszkania te będą miały jako jedyny w Częstochowie Parking - 2 poziomy,który będzie w całosci monitorowany i z -2 będzie winda . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frogman juz wybrałeś IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.08, 22:57 chłopie nie męcz, widać że już wiesz co chcesz kupić, leć do transwoja i zamawiaj. :) skończ z tą kryptoreklamą. Jak Transwoj wybuduje zobaczymy jakie klamki będą i co jest nie do pomyślenia. Co innego budować jako podwykonawca, a co inneg realizować inwestycję z własnych (się zobaczy) środków. Inwestycja fajna, cena kosmiczna, tyle jak tam teraz m2, startowali od 6 koła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michol Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: 195.16.88.* 03.09.08, 17:36 > Z tego co się interesowałem to wszędzie gruibość ścian wliczają do > metrarzu mieszkania. Hmm... to się musiało dużo pozmieniać w branży budowlanej, bo jak kupowałem mieszkanie 3 lata temu, to jedynym Developerem liczącym metraż mieszkania po zewnętrznym obwodzie ścian, było "Edigli" czyli popularny "włoch" - widać Transwój przejął praktyki od swojego byłego zleceniodawcy... Osobiście uważam że jest to zwyczajna ściema ze strony developera - po pierwsze cena jednego metra kw. mieszkania, przy takim liczeniu, jest sztucznie zaniżana, po drugie mieszkanie jest pozornie większe, a im większy metraż tym skala oszustwa większa... Ciekawe jak liczony jest metraż w mieszkaniach sąsiadujących ze sobą - tzn. czy "wspólne" ściany są wliczane w metraż każdego z mieszkań ? Jeśli tak, to by oznaczało, że sąsiedzi płacą za tę samą ścianę ;-))) Swoją drogą ciekawe ilu lokatorów, jest nieświadomych tego, że ma "kilka" metrów mniej mieszkania, niż im się wydaje??? ;-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gitarzysta Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.08, 08:22 Masz dzialke,kup sobie betoniarke ,dobra lopate ,i dzialaj.Pokaz znajomym ,ze jestes Rangersem,a nie czestochowskim nieudacznikiem.Jeszcze jedno, ceramika staniala.Piszac,na tym forum te bzdety dostaniesz zaniku miesni ,i bedzie calkowita klapa.Na razie jade po K-2 CZESC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wegier Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: 193.138.241.* 03.09.08, 09:40 jaki jest termin pierwszych odbiorów na diamentowych? Bo mi się nie chce dzwonić a może ktoś wie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowe_miszkanko Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 10:54 Nie robie reklamy tylko chce mieć szybko sąsiadów :) A termin oddania jest chyba na jeśenin 2009 r z tego co pamiętam tego pierwszego skrzydała . Poleceam tą firmę . Zwrócice uwagę na ich stronie www.transwoj.pl są zdjęcia dociepleń które były przez nich robione z 3-5 latek temu . proponuje przejażdżkę po tych mijescach zobaczycie jak wyglądają teraz .... oprócz małych zacieków wszystko idealnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyściciel Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: 212.87.241.* 03.09.08, 11:42 Weź skończ juz z tą reklama bo tylko zaśmiecasz forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frogman Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 12:33 oni płacili za te docieplenia?? czy to tylko robota nz zlecenie?? zobaczymy jak zrobią za swoje :-) ale skoro polecasz to może ich wezmę do docieplenia chałpy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tym Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 09:10 Byłem w biurze Bajdy na Oławskiej pobrałem rzut mieszkania z wymiarami w domu kalkulator, wniosek - NIE wliczają grubości żadnych ścian do metrażu mieszkania. Jeżeli macie wiarygodne /z 1 ręki/ info na ten temat dla innych dev. to proszę o podanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wegier Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: 193.138.241.* 04.09.08, 13:43 jest może jakaś strona developera "włochów" czyli Edigli ? bede wdzieczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: encore Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 14:19 www.osiedle-diamentowe.pl . To nie włoch ani Ediga tylko budujący obok Transwoj . Polecam oni nie wliczają ścian do całości mieszkania. Dobry projekt i nie przy ulicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: 195.117.70.* 04.09.08, 21:27 Ja kupilam rok temu mieszkanie u EDILGI i tez nie mialam wliczonej powierzchni scian!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Do: nowe mieszkanko IP: 195.117.70.* 04.09.08, 21:31 Ciekawa jestem ile dostajesz za reklame od Transwoju??? Przeczytalam Twoje wypowiedzi i wcale bym sie nie zdziwila gdybys byl jednym z ich pracownikow.......A jezeli chodzi o wykop to malo sie tam dzieje, przechodze tam z psem codziennie i ciagle jest tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barak Re: Do: nowe mieszkanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 17:29 A co z tymi mieszkaniami przy Łódzkiej tam też buduje Transwoj, ale za blisko ulicy. To jest spółdzielni czy Transwoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Do: nowe mieszkanko IP: *.icis.pcz.pl 05.09.08, 18:31 Przed Transwojem buduja Wlosi - Edilgi, a po przeciwnej stronie ulicy Bajda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: Do: nowe mieszkanko IP: 195.117.70.* 06.09.08, 16:13 Przy Lodzkiej Transwoj buduje dla spoldzielni a na Moscickiego buduje dla jakiegos Tellus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilaróż Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.08, 22:05 Do autora topiku. Proszę odezwać się na maila, mam interesujące informacje jazzania@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tym Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.08, 22:30 Co myślicie o układzie mieszkania 3 pokojowego o pow. 67,65 m2 bajda.pl/ z bloku bialska II. Właśnie nad nim się zastanawiam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gitarzysta l Ladny funk. maly domek na wlasnej dzialce. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.08, 09:46 W chwili obecnej,kiedy stanialy materialy budowlane mozna postawic sobie tanio maly funkcjonalny domek konstrukcji lekkiej z ceramiki o wymiarach 10/8 metrow,z prostym dachem dwuspadowym z ogrzewaniem podlogowym.Jedna czesc dachu jest przedluzona do okolo 1 metra od ziemi co spelnia role garazu. Wysokosc takiego budynku to okolo 4 metrow.Strop zasklepiony acermanami o wys. 16 cm.W dachu mozna zamontowac ogniwa sloneczne.Ocieplenie styropianem o gr 10cm.W domu takim, nie potrzebna jest kotlownia.Przy silnych mrozach,role dopalacza spelnia kominek.Koszty wybudowania takiego budynku sa bardzo male.Wiekszosc prac okolo 90%wykonuje sie samemu.Przy budowie takiego domu jest duzo tajnikow,ktore zachowalem dla siebie,przes co koszty budowy takiego domu sa male.Chcialem,jednoczesnie zaznaczyc,ze jestem amatorem,a robotami ogolno budowlanymi zajmuje sie od 1980 roku,gdzie przez ten okres postawilem kilka obiektow, trzy z nich to obiekty przemyslowe.Budowa takiego domu to okolo 1 rok.Na koniec chcialem powiedziec,ze nie jest to zadna reklama,i nie mam zamiaru nikomu nic budowac.Artykul ten poswiecilem osoba , ktore maja dzialke,maja dobrze rozwiniete szare komorki,i chcieli by sie w zyciu sprawdzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka c Cena za metr mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 09:48 Ile obecnie trzeba zaplacic za 1 metr mieszkania u dewelopera ? i ile kosztuje mniej wiecej akt notarialny ? Kogo polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Gitarzysty Re: Cena za metr mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 10:45 Faktycznie jesteś amatorem dom 10x8 o wysokości 4m??? 1.Jeżeli chcesz wykonać 90% sam to nie wiesz co mówisz albo nie pracujesz zawodowo /jeszcze w rok / Sam zbroisz, murujesz, szalujesz, tynkujesz, robisz więźbę, pokrywasz, ocieplasz, robisz prąd, co, wodę, wylewki, kleisz płytki????? 2.Nie wszyscy mający szare komórki chcą mieszkać w domu - są tacy co wolą fajne mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gitarzysta do gosc Re: Cena za metr mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.08, 19:45 W maju przyszlego roku dostaniesz ode mnie zaproszenie na budowe,i przy kawie porozmawiamy na temat budownictwa,obawiam sie ze zmienisz zdanie.Czesc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up Re: Cena za metr mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.08, 23:27 Odświeżam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gitarzysta Re: Ostatni gwizdek wybudowania wlasnego domku . IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.08, 14:59 W ostatnich latach byl bum budowlany ,wiec ceny materialow budowlanych wrecz szalaly.W tym roku wyglada na to ze budowlanka dostala lekkiej zadyszki,jak Gielda Papierow Wartosciowych,wiec ceny niektorych materialow budowlanych poszybowaly diametralnie w dol.Co nie znaczy ,ze bessa na materialy budowlane bedzie trwala wiecznie.Radze zaopatrzyc sie w chwili obecnej w materialy budowlane,i ruszac na wiosne z budowa.Radze wstrzymac sie z drewnem budowlanym ,az przyjda mrozy,w tedy moze lekko potanieje.Na wiosne beda roszczenia placowe,i w tedy chcac,nie chcac materialy budowlane pojda znowu w gore.Uwazam,ze jest to w tej chwili,najodpowiedniejsza okazja do budowy wlasnego domku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowe_mieszkanko :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 15:27 Jak myślicie Bajda zdąży do przyszłego roku wybudowac ? blok 2 w alei brzozowej ?czy będzie sie spóźniał jak ze wszystkim ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo Re: :) IP: 195.205.202.* 13.09.08, 17:31 Nowe_mieszkanko - to przedstawiciel od sprzedaży Transwoja /to zresztą nie tylko moje spostrzeżenie/ - do tej pory robił to infantylnie /reklamował/ - ostatnia wypowiedź jest po prostu buracka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowa Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 22:30 Do Nowego_mieszkanka - gdyby właściciele Transwoja zobaczyli twoje podłe wypowiedzi staraciłbyś pracę - niesłszne oczernianie konkurencji typowe zachowanie małego ekonoma - skutek będzie dokładnie odwrotny: zniechęcisz forumowiczów do tej firmy. Więc lepiej siedź cicho. Co do Bajdy : blok 2 mają oddać za DWA lata (lipiec 2010) jest na stronie bajda.pl - to rodzima firma z pewnym dorobkiem więc pochyl czoła maluczki ekonomisto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgrys Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.lublin.mm.pl 18.07.13, 19:25 odświeżam, od kogo można kupić bez ryzyka że ogłosi upadłość lub zwinie manatki? Przeprowadzam się wkróce to Warszawy, jako nie znający rynku deweloperskiego chętnie posłucham opinii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALBO ODE MNIE Re: Chce kupić mieszkanie ?Jakiego developera wyb IP: *.net.stream.pl 19.07.13, 22:44 SPRZEDAM MIESZKANIE NIKT NIE meldowany ksiega czysciutka dzisiaj kasa umowa...dzisiaj klucze i Twoje yoasia50@vp.pl Odpowiedz Link Zgłoś