Dodaj do ulubionych

wspomnienia...

01.09.08, 23:57
Przypomniał mi się dziś film z 2003 roku:
www.youtube.com/watch?v=Ii0twE5YpA8
czy coś się zmieniło przez te 5 lat??
Która opowieść jest mi bliższa??
.....sam nie wiem...............................
Obserwuj wątek
    • Gość: MM Re: wspomnienia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 16:44
      pamiętam ten filmik.
      Moim zdaniem nie zmieniło się nic.
    • lowca_debili Miasto to my 02.09.08, 18:04
      i nie tylko w wersji optymistycznej ale także pesymistycznej. Mamy złą opinie o
      mieście bo sami jesteśmy negatywnie nastawieni i dalej brniemy w tym bagnie
      zarażając pesymizmem otoczenie. Chcemy żeby było lepiej to róbmy coś w tym
      kierunku, nie żeby od razu jak jakieś japiszony z rozwartymi gębami od ucha do
      ucha cieszyć sie z byle czego, ale uparcie i czasem powoli jeśli wymaga tego
      sytuacja. Postawili nam mega arcy hiper ultra pomnik na Placu Daszyńskiego, ktoś
      tam cicho pisnął niczym mysz pod miotła, reszta przeszła obok z grymasem na
      twarzy potulnie wbijając wzrok w chodnik... no to skoro nie ma protestów to
      władzę nie zawahają się z kolejnymi "projektami" bo jest ciche przyzwolenie i
      wiara w niemoc jednostki.
      Raz, drugi... może sie nie uda, ale niech mocodawcy czują respekt i liczą się
      z opinią współmieszkańców i z czasem do niektórych pustych łbów nie przyjdzie
      głupi pomysł, a nawet jeśli coś zaiskrzy to koledzy szybko wybiją mu to z głowy.
      Ta bierność przenosi się na wszystko, idziesz ulicą i widzisz gó..arzy
      rozwalających ławki i śmietniki i co robisz? Nic, bo sie boisz, nie zadzwonisz
      bo powiedzą że jesteś kapusiem i konfidentem. Tylko k.... co to za kapowanie? To
      ze chcesz mieć porządek w swoim mieście to masz się wstydzić. Przymknąć oko to
      możesz jak ojciec kradnie chleb w sklepie bo nie ma co dać dzieciom do jedzenia,
      a nie jakieś wandalizmy. Wildze samochody zaparkowane na drodze pożarowej to
      "memory five" i dzwonie, a co sie bede, chamstwa nie zniese.

Nie przemawia do mnie pseudo patriotyczne ględzenie narkomana Kennedyego
      "Nie pytaj co ....ble ble ble" wymyślone chyba dla zamknięcia ust obywatelom
      chcących normalności, wole Einsteina i jego "Państwo jest dla człowieka,
      a nie człowiek dla państwa" bo MIASTO TO MY !

-----------------------------------------------
      Czas na pomnik Częstocha.
      • Gość: ..... Re: Miasto to my IP: *.tvknaszapraca.pl 02.09.08, 22:00
        wolałabym fontannę - ma w sobie więcej żywotności niż pomnik

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka