nonad 01.09.08, 23:57 Przypomniał mi się dziś film z 2003 roku: www.youtube.com/watch?v=Ii0twE5YpA8 czy coś się zmieniło przez te 5 lat?? Która opowieść jest mi bliższa?? .....sam nie wiem............................... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MM Re: wspomnienia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 16:44 pamiętam ten filmik. Moim zdaniem nie zmieniło się nic. Odpowiedz Link Zgłoś
lowca_debili Miasto to my 02.09.08, 18:04 i nie tylko w wersji optymistycznej ale także pesymistycznej. Mamy złą opinie o mieście bo sami jesteśmy negatywnie nastawieni i dalej brniemy w tym bagnie zarażając pesymizmem otoczenie. Chcemy żeby było lepiej to róbmy coś w tym kierunku, nie żeby od razu jak jakieś japiszony z rozwartymi gębami od ucha do ucha cieszyć sie z byle czego, ale uparcie i czasem powoli jeśli wymaga tego sytuacja. Postawili nam mega arcy hiper ultra pomnik na Placu Daszyńskiego, ktoś tam cicho pisnął niczym mysz pod miotła, reszta przeszła obok z grymasem na twarzy potulnie wbijając wzrok w chodnik... no to skoro nie ma protestów to władzę nie zawahają się z kolejnymi "projektami" bo jest ciche przyzwolenie i wiara w niemoc jednostki. Raz, drugi... może sie nie uda, ale niech mocodawcy czują respekt i liczą się z opinią współmieszkańców i z czasem do niektórych pustych łbów nie przyjdzie głupi pomysł, a nawet jeśli coś zaiskrzy to koledzy szybko wybiją mu to z głowy. Ta bierność przenosi się na wszystko, idziesz ulicą i widzisz gó..arzy rozwalających ławki i śmietniki i co robisz? Nic, bo sie boisz, nie zadzwonisz bo powiedzą że jesteś kapusiem i konfidentem. Tylko k.... co to za kapowanie? To ze chcesz mieć porządek w swoim mieście to masz się wstydzić. Przymknąć oko to możesz jak ojciec kradnie chleb w sklepie bo nie ma co dać dzieciom do jedzenia, a nie jakieś wandalizmy. Wildze samochody zaparkowane na drodze pożarowej to "memory five" i dzwonie, a co sie bede, chamstwa nie zniese. Nie przemawia do mnie pseudo patriotyczne ględzenie narkomana Kennedyego "Nie pytaj co ....ble ble ble" wymyślone chyba dla zamknięcia ust obywatelom chcących normalności, wole Einsteina i jego "Państwo jest dla człowieka, a nie człowiek dla państwa" bo MIASTO TO MY ! ----------------------------------------------- Czas na pomnik Częstocha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Miasto to my IP: *.tvknaszapraca.pl 02.09.08, 22:00 wolałabym fontannę - ma w sobie więcej żywotności niż pomnik Odpowiedz Link Zgłoś