Dodaj do ulubionych

Co się dzieje z TRW w Częstochowie...?

• Gość: legionka Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.play-internet.pl 19.01.13, 14:52
      No i co niby tu ma być??buahahaha
      • Gość: gość Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 81.162.208.* 19.01.13, 17:32
        Witam,

posiadam skan kilku mejli wysyłanych przez prezesa TRW.
        Plik jest w PDF-ie proszę pobrać i klikną 2 razy i otworzy się PDF z skanem.

www.wrzucaj.org/pobierz.php?a=548493&b=ecf577185b2877c4fc13911b83ab4703

Pozdrawiam
        • Gość: autor Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.net.stream.pl 19.01.13, 18:22
          moze i masz, tylko co niby w nich ma byc? bo link ktory podales nie dziala

do legionki: wez sie babo ogarnij, po nicku widac ze jestes z legionow a pytasz co tam na legionow, a tak wogole to zajmij sie lepiej swoim zyciem, jak pracujesz na legionow to wiesz co sie dzieje a jak nie to g.. cie to obchodzi
          • Gość: legionka Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.play-internet.pl 20.01.13, 11:38
            Baby to są w nosie "chłopie". A Ty co tu robisz? To forum na temat TRW, wiesz wogóle co to??
        • Gość: yerek Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.13, 12:29
          czemu tu moderator nie zagląda?
          • Gość: legionka Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.play-internet.pl 24.01.13, 14:46
            Co nowego po zebraniu osob zaufania na Legionow?
            • Gość: lea Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 24.01.13, 15:20
              Stare obietnice,czyli g...o prawda!
              • Gość: legionka Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.play-internet.pl 24.01.13, 20:55
                Ciekawe co z osobami ktorym sie koncza umowy 5-letnie w marcu,kwietniu i maju. To chyba ok.150osób.
                • Gość: asdf Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.net.stream.pl 26.01.13, 11:44
                  Na rolniczej cisza,umowy kończą się też w styczniu
                  • Gość: legionka Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.play-internet.pl 01.02.13, 23:07
                    A może by tak referendum strajkowe? Nie może byc tak że 1200 pracowników produkcji zapieprza na 600 osób biurowych gdzie stawki w biurze są o niebo większe niż na produkcji!! To przez biuro, które przespało 2 lata teraz konsekwencje ponosi produkcja z powodu braku nowych uruchomień!! Jesli podwyżki, to wszyskim sprawiedliwie - po równo 200pln, a nie produkcji 60pln a biuro 200pln czy nawet 300pln!!
                    • Gość: oi Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 01.02.13, 23:31
                      Zapytaj Sławka J jak z psychiatryka wyjdzie,no może jeszcze Michała.
                      Pan przewodniczący potakiewicz i jego świta ogłupionych coś może wiedzą?
                    • Gość: pracownik Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 212.87.246.* 02.02.13, 00:14
                      referendum juz kiedys bylo, wych..jali wszystkich wiec juz zwiazkom dziekujemy
                      • Gość: alu Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.net.stream.pl 02.02.13, 12:29
                        Na rolniczej mała pokazówka, nie przedłużono umowy kilkunastu osobom. To, że w okresie negocjacji w sprawie podwyżek oczywiście przypadkowe ;-)
                        • Gość: legionka Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.play-internet.pl 02.02.13, 17:39
                          To ilu osobom z Rolniczej przedłużono umowy a ilu nie przedłużono?? Na Legionów umowy kończą się w miesiącach marzec-kwiecień 149 osobom. Referendum strajkowe było już ale za czasów innych rządów w Związkach jak i w TRW. Swoje osiagnięto. Teraz sa inne rządy w związkach, nie mające na szczęście nic wspólnego z poprzednimi co widać na każdym kroku..
                          • Gość: aga Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.96.239.235.tvksmp.pl 02.02.13, 18:41
                            Na rolniczej nie przedłużono umów tylko osobom które miały rekordowe ilości chorobowego,lub współpraca w grupie z taką osoba nie należała do przyjemności.To tylko pojedyncze osoby które same wypracowały sobie zwolnienie.
                            • Gość: alu Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.net.stream.pl 02.02.13, 19:27
                              nie no bez jaj...rekordowe chorobowe? przy przedłużaniu umów poprzednim razem niektórzy mieli 3-4 razy tyle chorobowego co osoby którym nie przedłużyli teraz, z tą wspołpracą na linii też bym polemizował, przynajmniej co do osób ktore znałem.
                          • Gość: pracownik Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 212.87.246.* 02.02.13, 21:52
                            149 osobom to sie koncza ale do konca 2013 a nie jak piszesz marzec-kwiecien,
                            poprzednie referendum - piszesz ze swoje osiagnieto - dobrze to ujelas - "swoje" bo na pewno nie "nasze"
                            20% wyskoczyli teraz, buahaha, obudzili sie, teraz tez sa inne czasy jakbys nie zauwazyla legionko to przejdz sie po halach i zobacz ile ludzi pracuje a ile pracowalo
                            scenariusz bedzie taki ze dyrekcja sie nie ugnie wiec beda nici z podwyzek w lutym,
                            spor zbiorowy? taaaa, przyspieszy tylko upadek tego zakladu
                            • Gość: inzynier :))))))) Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 02.02.13, 23:33
                              Tylko strajk zmieni poglady wladz tego zakladu .PAN O. widzi ......LUDZI..... tylko w osobach pracujacych w biurze (inzynierow ,ksiegowe )itp. CZAS WROCIC NA ZIEMIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                              • Gość: aga Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.96.239.235.tvksmp.pl 03.02.13, 15:22
                                Strajkiem możemy osiągnąć to co w Bielsku , czyli bruk.W obecnej chwili strajk to podcinanie gałęzi na której siedzimy.
                                • Gość: nnn Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.205.77.110.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.02.13, 22:10
                                  tylko strajk może nam pomóc, kolejne próby dogadania się z Dyrekcją spełzają na niczym, a proces zabierania ludziom wszystkiego trwa i trwał będzie, mam na myśli pensje, proponuje porównać pensje dziś i z przed 3 lat, widzicie różnicę? Każdy kto pracuje kilka lat widział, że to co zostało zabrane nigdy nie było i nie będzie oddane. Kryzys był w latach prosperity, jest teraz i trwał będzie, bo ktoś tak mówi, a wy w to wierzycie, a kogo najczęściej dotyka - produkcji oczywiście, bo tam jest pole do szukania oszcxzędności i cięć, jak na razie nikt z biur nie stracił i nie straci zajęcia, ba nawet nie poczyniono prób ograniczenia kosztów w działach nieprodukcyjnych, bo zwolnienia są zabiegiem drastycznym i ostatecznym, na produkcji nie ma problemu, bo pracownika czasowego odsyła się do domu, produkcja mniejsza, a w biurze cały czas ta sama ilość osób, dziwne to nieprawdaż
                                  • Gość: zdzichu Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 04.02.13, 09:02
                                    Liczba członków Solidarności to lekko ponad 500 osób :/ , naprawdę szkoda wam tych 25 zł ? , naprawdę wolcie za te pieniądze 10 harnasi ?
    • Gość: gość Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 81.162.208.* 25.01.13, 07:24
      poczytajcie sami:

TWR częstochowa
    • Gość: jak Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.13, 13:38

jakies swieze wiesci?
      • Gość: Pracowniczka Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.play-internet.pl 04.02.13, 20:50
        Napiszę tylko tyle , że pytania na spotkaniu osób zaufania po prostu na poziomie
        przedszkola !!!!
        Zimno w przewozie oooo ja straszne :/ !!!
        Cieszcie się że nie musicie płacić za bilety , albo tankować samochodu....
        Sama jeżdżę przewozem i jestem z tego zadowolona , ratuje to mój miesięczny budżet chociaż trochę ! Mąż dojeżdża prywatnym autem i wiem ile to kosztuje !
        Jak komuś nie pasuje to sami dojeżdżajcie!!!!
        Co do strajku to ja się na to nie pisze , nic nie zyskamy a ja nie mam zamiaru nikomu podpadać
        mam hipotekę na mieszkanie i zadłużoną kartę. A jak wiadomo za wszystko można wylecieć !
        Widać to bardzo że jest mało pracy . Jednak zgodzę się z tym że za biura też powinni się wreszcie zabrać .....
        Złożę wniosek :D ZWALNIAĆ Z BIUR .... ZWALNIAĆ Z BIUR ..... !!!!!!!
        • Gość: ALU Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.net.stream.pl 04.02.13, 21:15
          niestety dyrektor kiedyś powiedział że w osoby z biura zbyt dużo zainwestowano,wyszkolono by się ich pozbywać, chodzi pewnie głownie o inżynierów technologów itd. no a produkcyjny to wiadomo....co oczywiście nie zmiania faktu ze przy podwyżkach jeden ma dostać 80 a drugi 300.
        • Gość: alu Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.net.stream.pl 04.02.13, 22:49
          w ten sposób do końca zycia pozostaniesz niewolnikiem bojącym się walczyć o swoje
        • Gość: oi Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 04.02.13, 22:50
          Czyli nic nowego!Posrany robol nawet na gó... powie czekolada jeśli taki prikaz dostanie i będzie z siebie durnia robił!Nie poszuka innego zajęcia bo mu na to strach nie pozwala,będzie zwykłym kundlem drapiącym w zamkniętą furtke byle ochłap wyżebrać!
          • Gość: auto-r do oi-a IP: *.hostowo.eu 05.02.13, 10:20
            ten znowu wyjezdza ze swoimi zlotymi radami - ciekawe czy bedziesz tak kozaczyl jak pojdziesz na swoje i zalozysz rodzine
            rodzine - tak tak , czyli ty, zona i dziecko/dzieci - nie mama i tata
            • Gość: oi Re: do oi-a IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 05.02.13, 11:03
              Mam rodzine i jest nas czworo.
              Kto nie i nie idzie do przodu ten się cofa,więc pracuj sobie do emerytury w fabryce,jak masz cykora.
        • Gość: marian Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 05.02.13, 09:25
          Do Pracowniczka

Nie chcesz walczyć aby mieć lepiej tylko aby zwalniali z biur ?
          Żal mi cie .
          • Gość: marian Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 05.02.13, 09:46
            Do zawistnych powiem tylko tak :
            Gdy załoga dostanie marne podwyżki 4-5 % dyrekcja dostanie o wiele większe , za wartościowe decyzje i negocjacje w trudnym okresie oraz premie za oszczędności w kryzysie .
            • Gość: gosciu Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 109.95.28.* 05.02.13, 10:47
              niech ekonomy podziela kwote na podwyzki przez ilosc zatrudnionych w 2012 i po sprawie skoro mamy jakis kryzys wsanialy dyrektor chyba chetnie podzieli sie swiatowa bieda ktora sami zrobili trudno i sprawiedliwie bylo dzielic jak sie mialo pelno zamowien to teraz jest proste jak ten kryzys Chorzy nie byli by pdwojnie poszkodowani
          • Gość: alu Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.net.stream.pl 05.02.13, 15:40
            Z tym zwalnianiem z biur to faktycznie dowalił, równie dobrze może tam pracować osoba samotnie wychowująca dzieci z kredytem na głowie,pomyśl troche, nie w tym rzecz zeby ludzi zwalniać
            • Gość: Pracowniczka Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.play-internet.pl 05.02.13, 17:56
              Jak by to większość powiedziała wszystko wina Pana Donalda Tuska....
              Globalne ocieplenie też jest przez niego.....
              _____
              Zwalniać .... Nie o to chodzi ale o równe traktowanie .... !!!!
              • Gość: oi Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 05.02.13, 20:07
                Dla ciebie to on jest pan! Dla takich jak ja Donald ma Tole!
                • Gość: Pracowniczka Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.play-internet.pl 06.02.13, 20:31
                  Nie jestem z nim na "Ty" więc określenie Pan według mnie jest na miejscu.
                  Nie na tym życie polega aby cały czas tylko wyzwiska i obrażanie innych było na porządku dziennym....
                  Niestety każdy z Nas płaci za swoje błędy !
                  ___
                  Dzisiaj na Legionów na stołówce był Pan z Solidarności .
                  Szkoda mi było tego Pana , ludzie są okropni!
                  Pan wstał i chciał powiedzieć "ludzią" o co walczą .
                  Lecz wszyscy udawali że go nie ma , Pan mówił do siebie a ludzie popychali pierdoły...
                  GDZIE WASZ SZACUNEK I KULTURA ?
                  Nie wiecie , że wypada wysłuchać !!!!!!
                  Nawet wtedy , gdy Was to nie interesuje ....
                  A podwyżkę to byście chcieli ?
                  Nie wierzyłam w to co widziałam .... Przykre !!
                  • Gość: legionka Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.play-internet.pl 06.02.13, 23:17
                    Niestety, taka rzeczywistosc. Teraz nikt nie slucha bo boja sie nawet swojego cienia ale jak przyjda podwyzki czy zwolnienia to znow bedzie placz!! Bardzo mnie dziwi zachowanie niektorych ludzi na ul.Legionow. Zachowuja sie jakby byli w raju i nie mieli zadnych problemow. A podwyzki, zwolnienia ich wogole nie dotyczyly. Tylko smiechy, szeptanie na ucho do kolezanki.. no i najwazniejsze aby lider czy kierownik nie widzial ze sluchamy z zainteresowaniem co maja do powiedzenia zwiazki a juz niedaj boze zeby ktokolwiek nas widzial rozmawiajacego z kims ze zwiazkow! Szok! Jak mozna byc tak zastraszonym i nie miec wlasnego zdania oraz checi walczenia o swoje??!! To sa dorosli? Dzieci maja wiecej do powiedzenia! Ludzie - moze czas sie obudzic poki nie jest za póżno? Szeptaniem pod nosem czy kolezance na ucho nic nie uzyskacie a tylko pokazujecie jacy jestescie słabi, zastraszeni i totalnie bezradni!
                    • Gość: aaa Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 06.02.13, 23:39
                      Trw Rolnicza i Legionow www.tvorion.pl/?action=show_news&idNews=12411
                  • Gość: kombinat Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.hostowo.eu 07.02.13, 07:12
                    ja tego Pana nie widzialem wiec jak mozesz to napisz prosze o czym mowil
                    • Gość: ja Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.42.6.39.alfanet24.pl 07.02.13, 15:35
                      zwiazki już niejedną fabryke z dymem puściły i to ze się nie przryjęły na leginów to dobrze, zwiazki dla fabryki to samounicestwienie i ja się przyznam zal mi 25 zł na składkę , ja im bede płacić a oni hulac za moje no ewentulanie jakies grzybobranie bedzie
                  • Gość: zeropitupitu Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.02.13, 16:14
                    Kto go prosił o jakies przemowy na stołówce, przecież te propagandy zakłócają spokój i szkodza na trawienie. Już to czuje czym skończy sie ta związkowa robota. Ludzie nic nie dostaną a składki znowu pójdą sie ......
                    • Gość: Pracowniczka Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.play-internet.pl 07.02.13, 16:36
                      Mi chodzi tylko o szacunek ale nie mam na co liczyć .....
                      Nie jestem wtajemniczona w solidarność, i nie interesuje mnie to zbytnio.
                      Ale takie zachowanie ..... !
                      Jedno mi się tylko podoba że walczą o równość.
                      Wiem że w biurach też pracują normalni ludzie ze swoimi problemami , jednak
                      czemu oni np. maja dostać 300 zł podwyżki a my tylko 60 - 100 zł. (Przykład)
                      Tak jak ten Pan mówił pula rozdzielona po równo dla wszystkich !

• liber007 Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? 21.02.13, 20:51
                        trudno żeby pracownicy decydowali ile właściciel ma dać komu podwyżki...
                        • Gość: asdf Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.net.stream.pl 22.02.13, 10:02
                          Ludzie ogarnijcie się trochę. Skłócenie załogii, konflikty wśród pracowników to coś wspaniałego dla kadry zarządzającej, nic ich tak nie cieszy jak brak jedności wśród ludzi.
                  • Gość: igrek do pracowniczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.13, 17:50
                    Pracowniczka napisał(a):

> Dzisiaj na Legionów na stołówce był Pan z Solidarności .
                    > Szkoda mi było tego Pana , ludzie są okropni!
                    > Pan wstał i chciał powiedzieć "ludzią" o co walczą .
                    > Lecz wszyscy udawali że go nie ma , Pan mówił do siebie a ludzie popychali pier
                    > doły...

Na pewno ludzie gościa wysłuchają i pójdą za nim w czasie kiedy w marcu kończą się ponad 100 osobom umowy, wiecie co się będzie działo... sobie zobaczycie......pozostaje mi ponarzekać i stwierdzić że za mało mężczyzn jest na zakładzie bo kobiety się strasznie o pracę boją widzę to na codzień

• Gość: oi Re: do pracowniczki IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 07.02.13, 19:33
                      I to jest kolejny dowód na to,że związki powinny być poza zakładami pracy.
                      Nikt by się nie bał,nie byłoby układzików no i pracodawca nie naciskałby na związkowców.
                      W innych krajach to działa.
                      • Gość: marian Re: do pracowniczki IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 07.02.13, 22:57
                        Gdyby nie Solidarność wszyscy (pracownicy produkcji) na rolniczej pracowali by w nowym grafiku :
                        1 zmiana - 6 dni pracy od poniedziałku do niedzieli
                        2 zmiana - 6 dni pracy od poniedziałku do niedzieli
                        3 zmiana - 3 nocki

Gdyby nie związki , nagroda roczna była by wliczana do wypłaty .

Moim zdaniem warto wydać 25 zł aby mieć wolne soboty , i raz w roku dostać nagrodę roczną 6% .
                        • Gość: kombinat Re: do mariana IP: *.hostowo.eu 08.02.13, 07:30
                          Gość portalu: marian napisał(a):

> Gdyby nie Solidarność wszyscy (pracownicy produkcji) na rolniczej pracowali by
                          > w nowym grafiku :
                          > 1 zmiana - 6 dni pracy od poniedziałku do niedzieli
                          > 2 zmiana - 6 dni pracy od poniedziałku do niedzieli
                          > 3 zmiana - 3 nocki
                          >
                          > Gdyby nie związki , nagroda roczna była by wliczana do wypłaty .
                          >
                          > Moim zdaniem warto wydać 25 zł aby mieć wolne soboty , i raz w roku dostać nagr
                          > odę roczną 6% .

Marian ty tak serio czy sobie jaja robisz?
                          Wez liczydlo i policz ile tydzien ma dni a potem jeszcze raz przeczytaj co napisales.
                          Naprawde myslisz ze ten koniec 4-brygadowki to wam zwiazki zalatwily? Gdyby nie to ze powoli zaczela sie konczyc produkcja na taka skale jak kilka lat temu to dalej orali by wami przez weekendy,swieta. To po prostu spadek zamowien pod ktory zwiazki ladnie sie podpiely mowiac - prosze zalatwilismy wam wolne weekendy i swieta. Czemu Slawus nie zalatwil wam tego juz 4-5 czy 6 lat temu?
                          Co do nagrody rocznej to czy ten czy tamten zarzad ZZ to nagroda zawsze byla wyplacana takze nie wiem o co ci chodzi.
                          • Gość: marian od IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 08.02.13, 08:42
                            Takie są propozycje dyrekcji aby generować oszczędności na produkcji .
                            W nowym grafiku na 1 i 2 zmianie soboty były pracujące , natomiast 3 zmiana zaczynała się od środy i były to tylko 3 nocki (oszczędności ).

Co do końca 4 zmianowego systemu pracy to związek też się przyczynił . Ale chodzi w tym wypadku o zapis (systemu pracy) w regulaminie pracy który pracodawca nie może zmienić bez porozumienia ze związkami . Dlatego też nowy grafik nie wszedł w życie gdyż związki się na niego nie zgodziły.

Co do Sławka się nie wypowiadam , został odwołany nie bez powodu .
                            Jeżeli długo pracujesz to pewnie pamiętasz że kiedyś było płacone stażowe ( wysługa) , zależała ona od ilości przepracowanych lat . Niestety zostało to wrzucone w podstawę .
                            Pomysł dyrekcji był taki aby to samo zrobić z nagrodą roczną .
                            Pozdrawiam
                            • Gość: kombinat Re: od IP: *.hostowo.eu 08.02.13, 09:49
                              Nie rob ludziom wody z mozgu. Do likwidacji 4robrygadowki to sie podpieliscie a nie przyczyniliscie, gdyby w interesie zakladu nie byla likwidacja tego chorego systemu to dalej j..ali byscie w weekendy i swieta.
                              To co wywalczyliscie wy czy tez poprzednia sitwa to sa pierdoly - kubki,reczniki,grafiki,soki i cholera wie co tam jeszcze. Jakos nie przypominam sobie zebyscie zalatwili chociaz jedna konkretna podwyzke a przeciez po to ludzie do pracy przychodza zeby zarobic jakies godziwe pieniadze. Ten smieszny regulamin dot. przyznawania podwyzek tez mozna sobie o dooope potrzaskac. Jak mozna bylo sie zgodzic na zapis uzalezniajacy ja od ilosci L4? Nikt nie jest robotem zeby przez caly rok nie zachorowac, nie wspomne juz o opiece nas dzieckiem jak zachoruje. W druga strone - dla tych ze 100% frekwencja jaka nagroda? - 10 czy 20 zeta. Zenada.
                              • Gość: marian Re: od IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 08.02.13, 12:51
                                Po zniesieniu 4-brygadówki powstały ważne zapisy miedzy pracodawcą a związkami zawodowymi które to uniemożliwiają wprowadzenie takiego systemu w przyszłości bez zgody związków zawodowych.
                                To prawda większych podwyżek nie wywalczyliśmy miedzy innymi dlatego że jest nas mało .
                                Rok temu było nas 250 osób , teraz coś koło 500 osób i to jest śmieszna liczba członków jeżeli porówna się ilość osób zatrudnionych .
                                Największe pretensję mają osoby nie będące w związkach (tak zwani pieniacze) , wszystko by chciały ale same nic nie zrobią . Związki to nie jest działalność charytatywna . Pretensje możesz mieć tylko wtedy jak do nich należysz .
                                Co ty zrobiłeś aby mieć lepiej w pracy ? , co możesz sam zrobić aby poprawić warunki pracy i płacy ?
                                Jeżeli ci się wszystko nie podoba zawsze możesz sam (indywidualnie) negocjować warunki płacowe z dyrektorem . Później się pochwal na forum co wywalczyłeś - ocenimy cię .
                            • Gość: Jazz Re: od IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.13, 15:22
                              przecież z tą nagrodą roczną to dobry pomysł aby była w podstawie, Oczywiście uczciwie wyliczona np : średnia ostatnich 10 lat. Po co nam nerwy czy bedzie czy nie bedzie poza tym zamiast czekać 4 miesiące po zakończeniu roku każdy miałby jej cześć zapłaconą co miesiąc na bieżąco. Dodatkowo posiadanie jej w podstawie automatycznie powodowałoby większą wypłatę w momencie nadgodzin , nocek , dodatków urlopowych. Dlatego nie bardzo rozumiem dlaczego się tego bać.
                              • Gość: oi Re: od IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 08.02.13, 18:41
                                To co ci dzisiaj wliczą w podstawe za dwa-trzy lata zniknie!
                                Wierz mi przerabiałem kilka razy ten sposób działania pracodawców!
                                Co do związków dalej podtrzymuje,że powinny być poza firmami i działać jako branże.
                                No i jeszcze jedno jest tam u was jeden związek Solidarność gdyby miał konkurencje robiłby więcej dla pracowników.
                              • Gość: eskka Re: od IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 09.02.13, 21:05
                                Jestem pracownikiem z dlugoletnim stazem pracy. Pamietam ze na koniec roku przed swietami dostawalismy nagrode roczna ,byla to kwota 6%, stala kwota, ktora w latach okolo 1995-6 lub 7 dokladnie nie pamietam byla wliczona w pensje podstawowa , a po nowym roku otrzymywalismy trzynasta pensje jedni nazywali ja trzynastka inni czternastka i byla to dokladnie cala pensja dodatkowa , czasem nawet przekraczala wartosc netto. Nagroda roczna czyli te 6% zostala wliczona w pensje podstawowa i bardzo szybko zniknela ona wraz z uplywem lat.Po kilku latach kazdy zapomnial ze bral trzynastke wiec szybko zostala ona zamieniona na nagrode roczna i juz nie byla to trzynasta pensja a marne 6% , czasem bylo to nawet wiecej bo 10-12 % Byl takze dodatek stazowy po roku pracy bylo to jakies 90 zl po 5 latach ponad 100 a po 10 latach ponad 200 dokladnej kwoty nie znam nie pamietam gdyz nie doczekalam sie jej. Zostala wliczona niby w stawke co po kilku latach zniknela. Pamietam talony na Swieta Wielkanocne i swieto kobiet w kwocie 150 zl , podwyzki dostawalismy okolo 4 razy w roku po okolo 25 zl potem tylko raz w roku. A teraz ? Pracuje tam jeszcze i nie moge uwierzyc ze my pracownicy nic nie robimy. Tylko bez slowa godzimy sie na wszystko.
                                • Gość: ... Re: od IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.02.13, 20:24
                                  Jak czytam te wywody to mi słabo.
                                  A co chcieli byście zrobić ???
                                  Przecież nikt was tam na siłę nie trzyma,
                                  Masz życzenie, to idz tam gdzie jest lepiej. Przecież wszyscy tacy wspaniali.
                                  Nadal żle, załóż własną firmę i jeśli masz życzenie i stać cię na to, dawaj pracownikom i 12 razy w roku podwyżkę (3% mało, daj i 50%), a co!
                                  Kto wam broni?
                                  Dlaczego potraficie tylko jęczeć i uważacie że wszystko się wam należy???
                                  Odrobinę pokory, a jak nie pasuje - patrz wyżej...
                                  Z pewnością znalazło by się wielu, którzy marzą o takich warunkach jak wy macie.
                                  • Gość: yerek Re: od IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.13, 20:57
                                    dobre, naprawdę dobre, uśmialiśmy się już
                                  • Gość: oi Re: od IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 11.02.13, 23:15
                                    A ty dalej rób z siebie ściere co to do wszystkiego się nada.Bez własnego zdania,posłuszna z oczyma w podłoge i za 2000zł na trzy zmiany zapie...j.
                                    Wasi koledzy w Niemczech za 500euro z domu by nie wyszli(ci w Koblenz mają 200 tylko euro i nie na trzy zmiany)
                                    • Gość: oi Re: od IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 11.02.13, 23:17
                                      pomyłka nie 200 a 2000 ci w Koblenz na początek czyli nowo przyjęci.
                                      • Gość: Pracowniczka Re: od IP: *.play-internet.pl 12.02.13, 20:23
                                        To co Wy jeszcze robicie na forum ?
                                        Jak tam gdzie Was nie ma jest lepiej - to bilet i życzę szczęścia !
                                        Nikt nikogo nie trzyma tu na siłę ....
                                        Nie rozumiem , nie podoba się Wam to na co czekacie ?
                                        • Gość: oi Re: od IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 12.02.13, 22:15
                                          A ty bilet na MZK potem przewóz na glonojada i do kołchozu,tylko wygadaj się po drodze co byś nie podpadła bo cie zwolnią.
                                          A jeszcze pampers na cztery litery i będziesz pracownikiem miesiąca!
                                          • Gość: fuckoffoi Re: od IP: *.getta.trustnet.pl 13.02.13, 00:08
                                            oi...wiem z pewnego źródła,że twoja żona jest transseksualistą i niedawno się o tym dowiedziałeś...i stąd ta nienawiść do wszystkich dookoła...ale, ze po tych wąsach się nie skapnąłeś przez tyle lat...
                                            BĄDŹMY DLA TEGO PALANTA WYROZUMIALI !!!
                                            niech se bida pisze jak podbudowuje swoje ego...ma nieluz odkąd się dowiedział...
                                            ...Aż się nie mogę doczekać co teraz napisze...bo swój poziom to on na tym forum już zaprezentował...
                                            • Gość: nieznajomy Re: od IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.13, 12:18
                                              szczerze mówiąc jak widzę, że oi coś napisał to już nawet nie klikam ;]
                                              • Gość: oi Re: od IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 13.02.13, 15:40
                                                Nie dziwie się przykro jest czytać o swoim zachowaniu i patrzeć w lustro.
                                              • Gość: oleg Re: od IP: *.96.243.217.tvksmp.pl 13.02.13, 15:45
                                                Tak masz racje oi jest nawiedzony-i jak widac z wpisow ma straszne kompleksy.Nie warto czytac tego co napisal.
                                            • Gość: oi Re: od IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 13.02.13, 15:39
                                              Ciśnie berecik?
                                              Po 8 godzinach w kołchozie pewnie tak.
                                              Dymaj dalej w fabryce rozumek niech się lasuje a,że mamusia miała jaja jak tato to zrobili sobie popychadło do dymania.
                                              W tej twojej kochanej pracy wydymają cię jak starą dziwke i wypier...ą jak się zużyjesz mądralo miej tego świadomość.
                            • Gość: zeropitupitu Re: od IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.02.13, 15:33
                              Marian pochwal się że związki załatwiły super podwyżkę od 1. lutego a tak naprawdę to nie ma nic i nie wiadomo czy wogle bedzie
    • Gość: fuckoffoi Re: od IP: *.getta.trustnet.pl 14.02.13, 00:05
      Boziu, człowieku ty jesteś bardziej nawiedzony niż wszystkim tu się wydawało wcześniej(mniejsza o to)...jednak chyba do mnie wreszcie dotarłeś...obrzydziłeś mi tę robotę,że ho ho...dawaj namiary na tą budowę gdzie twoja pociecha zasuwa w rajchu za 8 ojro pro stunde...dość!!! nie będę się dawał wykorzystywać w Polsce...podaj nr...zakręcę i się zgadamy...tylko nie podawaj adresu bo ci za całokształt chatę z dymem puszczą...
      • Gość: legionka czy poleci kolejne 150 osób na Legionów? IP: *.play-internet.pl 14.02.13, 15:20
        Może Związki Zawodowe powinny trochę odpuścić przy negocjacjach podwyżkowych a przy tym wywalczyć i uratować troche miejsc pracy? W najbliższych miesiącach 150 osobom kończą sie umowy na czas określony więc może warto trochę odpuścić a uratować te miejsca pracy? Wiem że Nowe władze Związków dużo robią i Pan Stanisław to w końcu odpowiednia osoba w związkach która walczy o pracowników. APELUJEMY więc o walkę i ochronę tych miejsc pracy kosztem np. mniejszych podwyżek.
      • Gość: oi Re: od IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 14.02.13, 18:52
        Nie za 8 szmato(ty byś za tyle dymał) a za 12 i nie budowa,to dl robotów z Polskich fabryk dobre.
        • Gość: marian Re: od IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 14.02.13, 19:25
          200 zł brutto o które walczą związki zawodowe to nie jest w cale duża suma .
          Oficjalna inflacja w 2012 roku była 4% , ale gdyby wliczać do inflacji żywność , opłaty , podstawowe artykuły które się kupuje codziennie była by ona o wiele wyższa .
          Nie trzeba tez nikomu tłumaczyć że zarabiamy coraz mniej , premie już nie są takie jak kiedyś , część pracowników pracuje w systemie 2 zmianowym i ta tendencja ma się zwiększać oraz likwidacja premii motywacyjnej w zakładzie przy ulicy Rolniczej . Przypomnę jeszcze że wydajność w roku poprzednim znacząco wzrosła i w tym roku oczekiwania dyrekcji są że wzrośnie . 200 zł to absolutne minimum . Gdybym sam decydował była by o wiele większa !
          Zakłady w Częstochowie przynoszą bardzo duże zyski , są jednymi z najlepszych w europie jak nie najlepsze !.
          Dlaczego mamy dostać 4-krotnie podwyżki mniejsze od pracowników TRW w Niemczech ?
          W Niemczech się opłaca produkować a w Częstochowie nie - litości !
          Wszyscy musicie uwierzyć że to się da wywalczyć !
          • Gość: legionka Re: od IP: *.play-internet.pl 14.02.13, 20:13
            Oczywiście, masz rację ale zacznijmy też walczyć o ludzi. Można przecież osiagnąć jakiś kompromis aby "wilk był syty i owca cała". Możemy i 500pln dostać podwyżki a za tydzień zwolnią 100 czy 200 osób. Chodzi o to aby wywalczyć co nam się należy ale i też utrzymać zatrudnienie w naszych zakładach. Wg mnie to dobry pomysł "zejść" trochę z tych 200pln a wywalczyć utrzymanie miejsc pracy np. tych 150 osób którym kończą się umowy w najbliższych miesiącach w zakładzie na ul.Legionów. Nie myślmy tylko o sobie ale też o innych np.naszych koleżankach i kolegach.
            • Gość: kombinat Re: IP: *.hostowo.eu 14.02.13, 21:12
              tych osob juz sie nie da uratowac
          • Gość: ... Re: od IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.02.13, 21:06
            Jesli mówmy o biznesie (nie budżetówce, czy instytucji charytatywnej) to o ile dobrze pamietam ZYSKAMI dzielą się właściciele albo udziałowcy... a na pewno nie pracownicy, ani związkowcy.
          • mcneo Re: od 14.02.13, 22:38
            Marian napisał:
            "Dlaczego mamy dostać 4-krotnie podwyżki mniejsze od pracowników TRW w Niemczech ?
            W Niemczech się opłaca produkować a w Częstochowie nie - litości !"

W Niemczech obowiązuje inne prawo pracy i status związków zawodowych lub rady zakładowej, tam pracodawca musi uzyskać akceptację np. rady zakładowej, a straszenie, że przeniesie firme, jest mało przekonujące, ponieważ musi wypłacić horendalne odprawy np. po kilkaset tysięcy € za kilkunastoletni staż pracy, i w zasadzie nie ma jakichkolwiek opcji aby obejść ten przepis.
            • Gość: stefan przyjma was przez worka :) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.02.13, 22:47
              Nie martwcie się, przyjmą was przez worka, będziecie jeszcze "większymi murzynami" bo to się im opłaca, a wtedy nawet związki wam nic nie załatwią choćbyście chcieli :))))))))
              • Gość: zdruzgotana ale jaja IP: *.net.stream.pl 15.02.13, 12:02
                Wczoraj 14 lutego okolo godziny 15 na drugiej zmianie do lidera Adriana G. podszedl koles informujac ze musi sie zwolnic bo zona zaczela rodzic na co pan lider ze nie moze go zwolnic dopiero okolo 18 ...... no gdyby wiedzial dzien wczesniej to inaczej rozplanowalby sobie ludzi (no rece mi opadly jeszcze nie spotkalam sie z taka sytuacja ze kobieta jest w stanie przewidziec kiedy ja dopadna bole) w dodatku naprawde nie mial jej kto zabrac na porodowke.I rzeczywiscie wypuscil go okolo 18 DNO TOTALNE DNO nie chcialabym byc w skorze zakladu gdyby tej kobiecie albo jej dziecku cos sie stalo.....a lider jakby byl naprawde dobrym liderem zadzwonilby na 4 pozostale biznesy i na bank znalazlby jakas wolna osobe (ale po co dzwonic) albo sam usiadlby na stanowisku i te trzy godziny popracowal:(
                • Gość: asdf Re: ale jaja IP: *.net.stream.pl 15.02.13, 12:27
                  Jakby kobita miala troche honoru to by urodzila po pracy :-) a tak serio z takimi rzeczami najlepiej prosto do kierownika/asystenta, naprawdę szybciej załatwi się sprawę.
                  • Gość: zdruzgotana Re: ale jaja IP: *.net.stream.pl 15.02.13, 13:00
                    Chlopakowi konczy sie w marcu umowa pwenie i tak mu nie przedluza ale chyba dlatego nie zglosil tego do kierownictwa.....
                  • igorek22 Re: ale jaja 15.02.13, 13:02
                    Chlopakowi konczy sie w marcu umowa (penie i tak mu nie przedluza) ale mysle ze wlasnie dlatego nie poszedl z tym wyzej....
                    • Gość: asdf Re: ale jaja IP: *.net.stream.pl 15.02.13, 16:57
                      Akurat w takich przypadkach kierownicy zachowują się fair, przynajmniej na rolniczej,po prostu za łatwo się przejechać na czymś takim,kierownik ma spokojną głowę a lider ma kogoś znależć,koniec i kropka,tu nie pracuje 10 osób.
                • Gość: legionka Re: ale jaja IP: *.play-internet.pl 15.02.13, 13:51
                  Przecież wszysyc dobrze o tym wiedzą że Adrian to największy ćwok i burak na zakładzie!!! Większego frajera tu nie ma!! Kolega mógł iść do kierownika i sprawa była by załatwiona! Do Lidera nie ma co chodzić a zwłaszcza takiego ćwoka, tylko dupa i brzuszek rośnie a na stołówce to już rączkami do stołu nie sięga i musi je na brzuszku składać i trzymać!!
                  • Gość: pewien jaja to będą jak się dowiedzą kogo to IP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.13, 17:46
                    nie pochwalam oczywiście w żadnym wypadku zachowania tego lidera ale chciałbym ostrzec że tutaj naprawdę nie jest się anonimowym... a wystarczy żeby ten cały Adrian czy jak mu tam poszedł na policję i tylko zgłosił sprawę i .... mamy Cię....:) Podejrzewam że byłoby to równoprawne z strata pracy nie wspominając że może założyć sprawę cywilną.
                    Równanie jest bardzo proste, same straty
                    • Gość: pod Re: jaja to będą jak się dowiedzą kogo to IP IP: *.net.stream.pl 18.02.13, 22:28
                      nie znam gościa ale ludzie na takich stanowiskach są do zarządzania pracownikami a nie do znęcania się nad nimi. A czy pan lider poniósł by jakąś odpowiedzialność cywilną gdyby tej pani coś się stało?
                      • Gość: Anna Re: jaja to będą jak się dowiedzą kogo to IP IP: *.net.stream.pl 18.02.13, 23:09
                        Mąż rozpoczął prace w TRW w 2000r.. I mimo skończonych studiów pracował i pracuje na produkcji. Ja zaczęłam prace po studiach w firmie państwowej w 2001r. Pobraliśmy się w 2002r. Ja zarabiałam wtedy niecałe 900 zł, a mąż w TRW zarabiał „kokosy” prawie 1500 zł. Obecnie mąż przynosi w dobrym miesiącu 2200 zł, a ja wciąż w tej samej firmie i na tym samym stanowisku zarabiam już ponad 2300 zł. Moja pensja wzrosła, więc o, ponad 150% choć firma, w której pracuję nie ma nawet połowy zysków, jakie przynosi TRW. Gdyby TRW szanowało swych pracowników i uczciwie płaciło za ich ciężką pracę to mąż zarabiałby teraz przynajmniej 3500 zł. A 200 zł to jałmużna nie podwyżka!
                        • Gość: eska Re: jaja to będą jak się dowiedzą kogo to IP IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 19.02.13, 08:55
                          Anno , dziekuje za porownanie, mialam podobnie i jest dokladnie jak piszesz, zblizamy sie do najnizszej krajowej a w latach 90-2000 zarabialismy 2-3 razy najnizsza krajowa przez te lata stopniowo nas okradano i chca okradac dalej , bo moga, bo maja wymowke , maja wladze i zero czlowieczenstwa. Czlowiek sie juz tu nie liczy, a kiedys za czasow innych dyrektorow i prezesow , stwarzano takie warunki pracy , aby kazdemu bylo najwygodniej,byly krzesla, niskie stoly do kodowania itp... a najlepsza motywacja do jeszcze lepszej pracy i poswiecenia byla wlasnie pensja i podziekowania przy kazdych spotkaniach , zebraniach, ktore byly dosc czesto.
                          • Gość: oi Re: jaja to będą jak się dowiedzą kogo to IP IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 20.02.13, 00:56
                            No fakt moja druga połowa (nauczyciel) 15 lat temu zaczynała z połową mojej pensji,dzisiaj ma niemal tyle co ja!
                            Tak jest w całym kraju robole coraz mniej budrzetówka coraz więcej!Do tego nagroda (nie wiem za co?)Ok.10 000zł za ubiegły rok wypłacona w tym miesiącu!!!!!!!!!
                            • Gość: fuckoffoi Re: jaja to będą jak się dowiedzą kogo to IP IP: *.getta.trustnet.pl 20.02.13, 15:58
                              > No fakt moja druga połowa (nauczyciel) 15 lat temu zaczynała z połową mojej pen
                              > sji,dzisiaj ma niemal tyle co ja!
                              > Tak jest w całym kraju robole coraz mniej budrzetówka coraz więcej!Do tego nagr
                              > oda (nie wiem za co?)Ok.10 000zł za ubiegły rok wypłacona w tym miesiącu!!!!!!!
                              > !!

czyli druga połówka to pan nauczyciel??? wiesz, że jak was namierzą po IP to partner może stracić pracę w szkole bo tam takich nie lubią?
                              a na pewno to drugi połówek nie jest profesorem od polskiego...bo z takim matołkiem ortograficznym by się nie zadawał...
                              smutne,że PO nie poparło waszych partnerskich związków... dość smutne...będziecie musieli z panem nauczycielem dalej na kocią łapę pedałować...i się ten "synuś" z budowy z enerefenu nie doczeka zalegalizowania związku przez tatusiów...
                              ...smutne...niesprawiedliwość na każdym kroku...a niechto...
                              naubliżaj ponownie wszystkim dookoła to ci może ulży...śmiało...dawaj tak jak już to robisz od jakiegoś czasu...pozdrawiam pana oi-a i jego drugiego połówka i czekam na ciekawy post...długo zapewne nie będę czekać na jakiś konstruktywny wpis...
                              • Gość: oi Re: jaja to będą jak się dowiedzą kogo to IP IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 21.02.13, 00:53
                                oMachnij se loda pało i rano naciskaj szmato guziki w fabryce bo tylko do tego się nadajesz.
                                A niech namierzają przynajmniej zobacze mordy przygłupów w sądzie!
                                • Gość: oi Re: jaja to będą jak się dowiedzą kogo to IP IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 21.02.13, 00:57
                                  Do pały- fuckoffoi ciebie tat w dupsko w dzieciństwie walił?Czy loda kazał kręcić,że wszystko z pedofilami i pedałami kojarzysz?
                                  A może mama ma wąsy i jajacw...u?
                                  • Gość: fuckoffoi Re: jaja to będą jak się dowiedzą kogo to IP IP: *.getta.trustnet.pl 21.02.13, 16:59
                                    czcigodny oi-u twoje posty są jak literatura piękna dla moich oczu...czytam je na głos by były muzyką dla moich uszu...nie jestem wcale przeciwko tobie , źle to odbierasz...sam głosowałem na Palikota jak i ty i jestem za związkami partnerskimi...wcale mnie to nie razi i mię to nie przeszkadza,że rano cię pupa piecze...twoja sprawa...ale po co swoją frustrację wyrażać tutaj...może to hemoroidy??? to się leczy...radzę wybrać się jak wiesz do proktologa...ale,że głowę się leczy to na pewno na to nie wpadłeś...też są od tego specjaliści...lecz ważne by wcześnie zacząć terapię to można z tego wyjść, tobie całkowite wyleczenie nie grozi bo to już zaawansowane stadium ale może uda się zatrzymać rozwój choroby psychicznej...pozdrawiam i życzę postępów w leczeniu...życzliwy...
                                    • Gość: Ewka Re: jaja to będą jak się dowiedzą kogo to IP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.13, 19:40
                                      Jejku ludzie ogarnijcie sie troche i przestańce przezywac!! Troche szacunku i toleracji, to chyba powazne forum, a nie wyzywska, ludziska!!!!!!!!
                                      Pozdrawiam:)
                                    • Gość: oi Re: jaja to będą jak się dowiedzą kogo to IP IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 21.02.13, 20:38
                                      Nie płacz nikt cię nie będzie molestował jak tato kiedyś,ciebie upa nie piecze bo rozjechana a i z lodami masz wprawe!
                                      Wszystko sprowadzasz do zboczeń co świadczy o traumie z dzieciństwa niestety,więc przełknij to jakoś i zapie...j na chwałe fabryki,choć takie szmaty jak ty do wszystkiego się nadają na gó... powiedzą czekolada jak im lider karze!
                        • Gość: zeropitupitu Re: do Anny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.02.13, 11:36
                          Droga Anno w pełni popieram Twoje zdziwienie i rogoryczenie ale tak już ten swiat jest urządzony. Też nie rozumiem dlaczego Ci kapitaliści mali i duzi zawsze wiecej płaca pracownikom na stanowsikach specjalistycznych i kierowniczych, znających jeżyki, skomplikowane programy komputerowe itp, itd. niż pracownikom produkcji na prostych operacjach. czy próbowałaś znaleźć odpowiedź na to pytanie? Jeśli Ci się udało to podziel się z nami.
                          • Gość: oi Re: do Anny IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 22.02.13, 18:31
                            Ta?
                            To iloma językami włada dyrektor?
                            Jakie programy zna?
                            A może lepiej kogo zna i kto go na stołek wstawił?
                            • Gość: ewa Re: do Anny IP: *.net.stream.pl 22.02.13, 19:21
                              witam Cie oi- tak z czystej ciekawosci mozesz mi odpowiedziec dlaczego tak bardzo angazujesz sie na tym forum skoro z ta firma nie masz nic wspolnego z gory dziekuje za odpowiedz
                              • Gość: oi Re: do Anny IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 23.02.13, 17:57
                                Z czystej antypatii do firm globalnych!
                                Firm,które ogłupiają ludzi!Podobne metody były kiedyś w Niemieckich KL-ach o ile wiesz co to takiego.
                                Ludziom trzeba nawciskać,by załapali,że są zwykłymi robotami,które dzisiaj są potrzebne,jutro na śmietnik choćby nie wiem jak dupska lizali!
                                • Gość: ewa Re: do Anny IP: *.net.stream.pl 23.02.13, 19:32
                                  No oczywiscie ze wiem co to KL.... choc uwazam ze nie ma tu porownania bo w TRW nikt nikogo na sile nie trzyma ....wybacz ale nadal nie kumam po co sie wcinac w dyskusje zainteresowanych ,sa tez fora podobnych firm i jakos Cie tam nie widac wiec sadze ze to jakis inny problem pozdrawiam
                                  • Gość: kkk Re: IP: *.147.31.5.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.02.13, 22:23
                                    widzę, że na forum jak zawsze wiele ciekawych tematów, ale jeśli chodzi o sprawy istotne to zupełne cisza, a naszym przełożonym jest to najbardziej na rękę. No to o czym dyskutujemy?
                                    może o zbyt małej ilości mleka dozowanej przez automaty do kawy
                                • Gość: lol Re: do Anny IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.13, 11:13
                                  oi
                                  To czemu nie wypisujesz swoich bredni na innych forach, tylko tu zawsze robisz z siebie debila ? w Czewie jest jeszcze kilka innych globalnych firm :)

oi można podsumować cie krótko ,albo pracowałeś kiedyś w TRW i zostałeś wylany bo nie nadawałeś sie do niczego i teraz w ramach zemsty pajacujesz na forum....albo pracujesz dalej w firmie ,jesteś w niej szarą myszką która niema odwagi głośno się odezwać a swoje żale i flustracje wylewasz po pracy anonimowo na forum.

• Gość: legionka Re: do Anny IP: *.play-internet.pl 24.02.13, 13:18
                                    hehe obstawiam że Go wylali przy najbliższej okazji!
                                    • Gość: aga Re: do oi IP: *.96.239.235.tvksmp.pl 24.02.13, 13:32
                                      Dajcie chłopakowi niech się wyżali , bo po wyrzuceniu z pracy można wpaść w depresję a to mu troszeczkę ulży.
                                    • Gość: oi Re: do Anny IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 25.02.13, 09:36
                                      Go nie wylali bo tam nigdy nie pracował i na100% nie będzie!
                                      Zrozumcie to głąby,sterowane głupie c...y co to do wszystkiego się nadają!
                                      • Gość: pewien :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.13, 13:04
                                        :) uśmiechnij się oi choć troszkę .... zapal ziółko i świat będzie inny
                                        • Gość: oi Re: :) IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 25.02.13, 16:24
                                          Pale sobie często,bez skręta można oszaleć w dzisiejszych czasach!
                    • Gość: oi Re: jaja to będą jak się dowiedzą kogo to IP IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 20.02.13, 00:50
                      Niech zakłada sprawe cywilną!
                      Chętnie poznają wszyscy zainteresowani jego dane (imiona rodziców,panieńskie nazwisko matki,data i miejsce urodzenia no i adres!)Te dane musi w sądzie podać!
                      A co będzie dalej czas pokarze!
                    • Gość: xxx Re: jaja to będą jak się dowiedzą kogo to IP IP: *.net.stream.pl 20.02.13, 18:29
                      witam na policje to mozna isc wtedy gdy ktos uzyl twojego nazwiska ,a nie imienia i pierwszej litery nazwiska......
                      • Gość: pewien Re: jaja to będą jak się dowiedzą kogo to IP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.13, 00:24
                        ale jest coś takiego jak adresowanie obelg dzięki którym ktoś może się czuć urażony, na tej zasadzie np organizacja zrzeszająca pedałow może pozwać Gowina i etc...
    • Gość: adam Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 80.48.157.* 15.02.13, 20:31
      Brawo Stasiek....postaramy się,abyś nie był samotny..popieramy decyzje ZWIĄZKU.przeciez 4% podwyzki w ogolnym rozrachunku TRW to będzie 200pln dlaczego osoby które mają stawkę 6,7czy osiem tysięcy i więcej mogą dostac więcej kasy...właściwie pracownicy produkcji,którzy zapi....ą na to wszystko(nie biuro itp.jak mówi PAN O)powinni mieć więcej kasy
      co niestety tak nie jest...
      • Gość: legionka Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.play-internet.pl 16.02.13, 13:37
        Całe Legionów równiez popiera! Skoro mamy kryzys to wszystkim po równo! Musimy teraz pokazać dyrekcji, trzmać się razem i pokazać swoją siłę i determinację! Wszystkim po 200pln to wszystkim, produkcji, łącznie z dyrektorem, kierownikami i całym przeludnionym biurem!! Jeśli po 90pln to też wszystkim!! Ja kupuję ten sam chleb i te same ziemniaki co Ci zarabiający w biurze po parę tysięcy więc podwyżki powinny być sprawiedliwe! Panie Stanisławie, liczymy na Was i zachęcamy do większej obecności na zakładzie przy ul.Legionów! Musi być większa informacja i dostęp do informacji na bierząco..
        • Gość: Pracowniczka Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.play-internet.pl 17.02.13, 18:41
          Jestem za .... !! Takie same podwyżki dla Wszystkich !
          • Gość: onii Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.13, 19:29
            kiedy ta podwyżka?
            • Gość: edi Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.13, 20:09
              beda w swoim czasie, cierpliwosci
          • Gość: pewien ehe:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.13, 17:51
            Za długo tutaj pracuję aby uwierzyć w te wszystkie głupoty, solidarności ludzkiej tutaj nigdy nie było i nigdy nie będzie!!!! A moim zdaniem podwyżki są tematem zastępczym przed cichym wymieceniem ponad 100 ludzi, tak czy inaczej my dostaniemy grosze a setka ludzi i tak poleci.
            • Gość: gosciu Re: ehe:D IP: 109.95.28.* 20.02.13, 08:36
              kiedy sluchalem na orjonie jakiegos wyzszego ze zwiazku to przypomnial mi sie urban posluchajcie go szczegolnie ci co przez piec lat robia na smieciowkach Jemu placi pan dyrektor a krzywdy czlowieka pracujacego obok to udaja ze niema przez tyle lat ijeszcze sie cieszy ze jak niema roboty to dyrektor nie zaplaci postojowego tylko tamtych wysle na wolne
              • Gość: Gość Już niedługo IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.13, 15:59
                wszyscy przekonają się jak jest być pracodawcą, bo juz niedługo tylko praca w ramach własnej działalności będzie na rynku.
                • liber007 Re: Już niedługo 10.03.13, 17:06
                  same milionery będą :D tylko się cieszyć
                  • Gość: qwe Re: Już niedługo IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 10.03.13, 19:59
                    $ tyś.bezrobotnych w Caewie?
                    Przecie 90% to wieśniaki!Kłobuck,Pajęczno z Lublińca się trafiają,Blachownia z Częstochowy to max 500sztuk tyra!
    • Gość: pewien No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.13, 13:00
      tylko tego się chciałem dowiedzieć?
      • kicha3 Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? 25.02.13, 13:36
        dostaniesz podwyżki;cZYNSZU,prądu,wody,śmieci itd....Już możesz zacząć się cieszyć,naprawdę czeka Cię lekkie życie.
        • Gość: oi Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 25.02.13, 16:25
          Podwyżki to żadna nowość są regularnie od kiedy pamiętam!
          • Gość: aga Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.96.239.235.tvksmp.pl 25.02.13, 17:04
            A co ci do tego, przecież nie dostaniesz bo nie pracujesz w TRW
            • Gość: Oi Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 25.02.13, 19:23
              Podwyżki czego?
              Czytaj ze zrozumieniem chodziło kolesiowi o czynsz,gaz,prąd!
              Nie łapiesz tego?To nie dziwi gdzie pracujesz tam nie trzeba rozumu wystarczą nawyki!
              • Gość: asdf Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.net.stream.pl 25.02.13, 20:20
                "Czytaj ze zrozumieniem"? Zdecyduj się człowieku bo kilka postów niżej wyzwałeś mnie od polonisty i że po ch... czytam, a od innych wymagasz czytania ze zrozumieniem. Żenada. Tak wiem, teraz napiszesz ze żenada to pracować w trw, już trochę przewidywalny się stałeś.
          • Gość: nieznajomy Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.13, 19:08
            io, Ty już lepiej nic nie pisz
            • Gość: konik Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.13, 12:13
              ale sie czepiacie tego oi, niech chlopak pisze, ciut prawdy w tym jest :) a wy i tak pracujacy w TRW dostaniecie podwyzke tylko trzeba czekac. Tam do TRW kto dostal sie za czasów ''komuny'' to pracuje i pracuje, najgorsze głąby po znajomości się dostały, po zawodówkach, dostali umowy na czas nieokreślony i robią, kredytów nabrali i żyją a nie wegetacja. Podsumowując to kto pracuje w TRW byt ma zapewniony z podwyzka lub bez, bieda go nie zje:) pozdrawiam
              Ps. I teraz kto sie ze mną nie zgodzi po głębokim namysle???????
              • Gość: oi Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 27.02.13, 23:22
                No ja się nie zgodze!
                Jaki masz byt za 3000zł.?
                Ceny Niemieckie zapieprz Chiński a zarobki Mongolskie!
                Dzisiaj zarobki czy to w TRW czy gdzie indziej to minimum 4000zł(1000 euro) minimum!!!!!!!!!!
                Masz jako robocik tyle?
                • Gość: fuckoffoi Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.getta.trustnet.pl 28.02.13, 08:32
                  ...no ja nie...ale znam jednego gościa, w sumie to tylko z widzenia, który zna kolesia który jechał kiedyś mpk '11' na rynek na zawodzie małe pisklaki kupić, on chyba z okolic Pieścirogów jest, może ktoś zna...a tak z grubsza to go nie zna tak dobrze, po prostu kiedyś mu cześć powiedział na Piłsudskiego jak na pks szedł i frytki w budzie kupował...wracając do tematu to jak jechał tą '11' to słyszał jak dwóch klientów gadało o jednym takim faszyzującym arystokracie co składa długopisy chałupniczo, jakiś burak podobno ale on ma coś koło 4 kół chyba nawet 4100 na łapę ale tylko dlatego,że u znajomka pracuje i jest na jego każde skinięcie...jak mówili jego pociecha zasuwa w raichu na budowie u gościa, któremu gwiazda dawida nie jest obojętna, jego druga połówka zaś jest nauczycielem-katechetą w jednym z gimnazjów bodajże w Bdzydzach Małych...portret psychologiczny tego delikwenta pasuje mi wypisz-wymaluj do naszej forumowej gwiazdy...hę...
                  • Gość: legionka Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.play-internet.pl 28.02.13, 14:47
                    To ktos dzis poleciał na Legionów prócz Pana K. z LPO??? A na stołówce list od dyrekcji że musimy darzyć się wzajemnym szacunkiem i zaufaniem!!?? Szkoda tylko że to ma.. a raczej musi działać w jednym stronę!! A szacunku i kultury to dyrekcja jeszcze by mogła nauczyć się na produkcji!!!
                    • Gość: pewien Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.13, 17:28
                      kto to jest pan K z LPO?
                    • Gość: . Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.02.13, 19:44
                      Legionko,
                      A co wspólnego ma szacunek z wypowiedzeniem umowy ???
                      Mnie się wydaje, ze to bardziej potrzeba biznesowa lub jej brak.
                      Chyba, ze może wiesz coś więcej? No nie wiem - bili go, poniżali, albo opluli ?
                      • Gość: dr brach Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.96.246.9.tvksmp.pl 09.03.13, 21:06
                        podwyżki będą ale wątpię w to ze 200 zl jak będzie coś około 150 180 to będzie dobrze bo dyrekcja się nie zgodzi kryzys trudna sytuacja na świecie groźba wybuchu wojna na półwyspie koreańskim czy nie wiem co jakieś wyjaśnienie się znajdzie ale walczyć trzeba Trzymajmy się razem i odnośmy się do siebie kulturalnie w końcu jestresmy zespołem pozdrowienia dla całej produkcji z rolniczej
                        • Gość: 1 Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.03.13, 09:29
                          trzeba to jasno powiedzieć.
                          Jak na razie związki działaja na szkode pracowników.
                          Podobno chcą dobrze, ale wychodzi jak zwykle.
                          Maczali łapy w premii i załatwili obniżkę:)
                          Teraz też to samo - już dawno podwyżka mogła by być na kontach.
                          oczekiwania mają nierealne. Oby nie załatwili kolejnych zwolnień...
                          • Gość: legionka Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.play-internet.pl 10.03.13, 12:42
                            No no, to związki dużo załatwiły a co załatwiła Dyrekcja? A co Ty załatwiłeś/aś??? Jaką podwyżkę wynegocjowałeś/aś?
                          • Gość: legionka Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.play-internet.pl 10.03.13, 12:51
                            ...to jaką obniżkę załatwiły związki?;) Zwolnienia też związki załatwiają? WOW!!;) Przecież kolego/koleżanko możesz w każdym momencie iść do Dyrekcji, podpisać stosowny dokument i już po chwili mieć na koncie ta swoją podwyżkę - przypominam 3% tj. 60pln - oczywiście przy 100% frekwencji i dobrej opinii Lidera. Tak!! - 3%, bo o takiej była mowa Dyrekcji od początku. Podwyżka 4,1% tj.90pln - to efekt rozmów związków. Jak dumnie ogłasza Dyrekcja w innych "polskich" zakładach TRW podwyżki 3,5%-4% czyli w Częstochowskich zakładach najmniej?? Nie ładnie, no i jeszcze Dyrekcja zapomniała ogłosić że dodatkowo w innych zakładach do podwyżki dostali pracownicy jednorazowo 300pln. Kłopoty z pamięcią Dyrektorów??
                            • Gość: Olo Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.03.13, 13:06
                              Kochanie,
                              Widze ze masz już amnezje
                              Premia produkcyjna bywała na poziomie 14% i wiecej,
                              a po donosiku związków już nigdy nie bedzie wyzsza niz 12% (co i tak jest nierealne do osiagniecia).
                              Walcz dalej, tylko co zrobisz jak zamknA zaklady?
                              4.000 osob na bezrobotnym w takej aglomeracji jak Czestochowa...
                              Rusz wyobraznie.
                              • Gość: legionka Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.play-internet.pl 10.03.13, 21:17
                                Więć "kochanie" pytam raz jeszcze co Ty zrobiłeś?? Nic? Tak myślałam. Nie sztuką jest siedzieć jak mysz pod miotłą i patrzeć co Ci rzucą.. Dyrekcja bez opinii związków zmieniła zasady naliczania premii produkcyjnej co jest niezgodne z wewnętrzynym Regulaminem Pracy. A dotychczasowy Regulamin naliczania Premii był mało czytelny, jeśli wogóle taki istaniał. To napisz proszę wszystkim ile straciłeś jak Ci zmniejszyła Dyrekcja z "winy" związków Premię Produkcyjną? Wiem, że odpiszesz że nie masz bladego pojęcia, co świadczy tylko o mało jasnych zasadach jej naliczania!! PS.Premię Świąteczną w grudniu 2012 też z "winy" Związków mieliśmy wszyscy zmienioną czyli większą.. Pamiętasz kochanie??
                                • Gość: Olo Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.03.13, 20:46
                                  Smutne to, ale jakigo pokroju człowiekim trzeba być aby wstąpić do zwiazkow?
                                  Wybitnych raczej tam nie uświadczysz.
                                  To raczej stan umysłu.
                                  Sami krzykacze, którzy sami nigdy nic nie osiągneli.
                                  Tylko daj i należy się... a jak nie to strajk. Z szabelką na barykady.
                                  Na szczescie nie ma już niewolnikow. Uważasz że gdzieś ci bedzie lepiej - droga wolna.
                                  Jesteś wart więcej, super
                                  Ktoś ładnie napisał, ze to biznes i to prywatny a nie budzetowka ani instytucja charytatywna.
                                  Tylko nie kazdy jest w stanie to pojąć.
                                  • Gość: legionka Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.play-internet.pl 11.03.13, 23:29
                                    Spróbuj czasem podnieść głowę w pracy.. Nie bój się. Oby nie było za póżno..
                                    • Gość: oi Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 12.03.13, 21:04
                                      Przeprosiłem wszystkich !I nie będe komentował waszych zachowań!
                                      20 marca jest strajk generalny na Śląsku w obronie zarobków(5 razy mniejszych od Niemiackich na tych samych stanowiskach) i mniejszych od Chińskich!!!!!!!!!!!!!!!
                                      Co jesteście warci ten dzień pokarze!
                              • Gość: paundra Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.42.4.154.alfanet24.pl 10.03.13, 21:28
                                ro idz do pana dyrektorai powiedz ze za 1000 pln bedziesz pracował co za problem
                              • Gość: ppp Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.30.115.45.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.03.13, 21:32
                                oraz więcej zes...ych na forum, najlepiej wziąć rzucone ochłapy i zap..ać. Coż, ale z takimi ludźmi nic się nie osiągnie. Dyrekcja już dawno to pojęła, więc robi swoje.
                                • Gość: legionka Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.play-internet.pl 11.03.13, 12:47
                                  czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,89625,13540416,Paser_mial_650_poduszek_powietrznych_z_czestochowskiego.html
                                  • Gość: edek Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.13, 16:22
                                    nie dostał podwyżki i wynosił hehehe;d
                  • Gość: oi Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 28.02.13, 20:43
                    To jebnij sie w łeb i dalej zapie...j za grosze!
                    • Gość: zeropitupitu Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.03.13, 09:05
                      Wy tu pierdu ,pierdu a przewodniczacy rozkręca awanturę, skłóca ludzi, o swoje 4 litery i bliskich działaczy już pewnie zadbał a Was wystawi a potem jak sie TRW zwinie to powie ,że za nic nie odpowiada
                      • Gość: G Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: 109.95.28.* 01.03.13, 14:03
                        • Gość: paundra Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.42.7.189.alfanet24.pl 01.03.13, 17:12
                          żal mi was o to właśnie im chodzi podkulić ogony i do roboty zielone małpy czy wy naprawde nie uważacie że ta podwyżka nam się należy ? Nie badzcie naiwni nikt z dobrego serca wam jej nie da to my wszyscy musimy mieć wolę by ją sobie wywalczyć starcza wam na życie ? bo mnie coraz trudniej koniec z końcem związać ale wybór należy do was pozdrawiam
                          • Gość: aga Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.96.239.235.tvksmp.pl 01.03.13, 17:39
                            No byle by związki nie przegięły z tymi podwyżkami , bo śmietników już teraz brakuje.
                            Tam dopiero będzie zacięta walka, i obowiązkowo muszą być związki.
                            • Gość: aa Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: 80.54.22.* 01.03.13, 21:28
                              kim jest ten pan K z LPO o którym ktoś wspominał?
                              • Gość: pracownik Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: 80.54.22.* 01.03.13, 22:00
                                Pan K. to Tomasz Kubicki , jeden z porządniejszych gości na tym zakładzie.Pracowałem na jego biznesie przez kilka lat.Prawdziwy fachowiec , miał wiedzę i doświadczenie.Do pracownika zawsze podchodził z szacunkiem Skupiał się na wykonaniu zadania a nie na robieniu kariery.Widać takich w TRW nie potrzebują.Gość wporzo. Panie Tomku życzę panu wszystkiego dobrego.
                                • Gość: legionka Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.play-internet.pl 01.03.13, 22:27
                                  Tak, zgadzam się i masz rację! Chodzi o tego Pana. Jeden z ostatnich normalnych i KULTURALNYCH [przez duże K] ludzi na zakładzie! Szkoda gościa.
                                • Gość: lili Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.net.stream.pl 02.03.13, 07:52
                                  tak Pan K to bardzo kulturalny człowiek , jeden ze starej kadry , temu panu nie robiło problemu ukłonić się pracownikowi . A reszta kadry kierowniczej pozostawia wiele do życzenia , same mruki tylko jak wpadają na linię to wszystkiego się czepiają . Mobbing jest przez cały czas , pracownik cały czas nie jest dość dobry by zaspokoić wymagania przełożonego .Ciągle jest wrażenie ,że na twoje miejsce jest wielu chętnych .Ludzie przywykli do tego typu zachowań a one są nie dopuszczalne bo to po prostu MOBBING . A kierownicy którzy nie stosowali mobbingu , najpierw oddelegowani do innego działu a teraz jak widać na BRUK . Kadry o wysokiej kulturze osobistej TRW nie potrzebuje !
                                  • Gość: aaa.. Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 02.03.13, 09:14
                                    Ja z rolniczej , juz dawno zauwazylam ten proces pozbywania sie np liderow, ktorzy szanowali swoich pracownikow , zostali zrzuceni na produkcje , pozostala jeszcze garstka byc moze dwulicowcow ktorzy w oczka kierownikowi i dyrektorowi pieknie swieca a robia swoje , bo ci ktorzy stali murem za pracownikiem , pracuja na liniach juz od dawna. A nie bede ukrywac ze liderzy sa przez swoich przelozonych napietnowani i coraz to wiecej sie od nich wymaga aby w jakis sposob poskromic pracownika aby pracowal od gwizdka do gwizdka. A boja sie, bo ludziom ostatnio nie chce sie gonic , poswiecac , bo nie ma motywacji , kazdy robi po swojemu , w normalnym tempie i schodzi napewno mniej , no bo po co sie tak spinac? 8 godzin i do domu. Za darmo nikt pracowal nie bedzie.
                                    • Gość: pewien 8 godzin i spokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 01:46
                                      Gość portalu: aaa.. napisał(a):

w normalnym tempie i schodzi napewno mniej , no bo po co sie tak spinac?
                                      > 8 godzin i do domu. Za darmo nikt pracowal nie bedzie.

Zgadza się 8 godzin odbębnić tak aby ubezpieczenia były załatwione i na następny etat, już mniej legalny ;) Śmieciowe pieniądze szczególnie dla mężczyzn to co szefostwo sobie wyobraża że jak facet żonie przyniesie 2koła lub okolice tej sumy to przecież żona gotowa gościa z domu wygonić, więc ludzie się migaja i pędzą na następne etaty. Heh a mechanicy to już prawie każdy jeden ma na boku swoją działalność, Zresztą ktoś jeśli się na czymś mniej więcej zna to na boku działa a do TRW idzie po składke emerytalną i ZUS

• Gość: jola Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: 80.54.22.* 11.03.13, 23:05
                                    ""tak Pan K to bardzo kulturalny człowiek , jeden ze starej kadry , temu panu nie robiło problemu ukłonić się pracownikowi . A reszta kadry kierowniczej pozostawia wiele do życzenia , same mruki tylko jak wpadają na linię to wszystkiego się czepiają . Mobbing jest przez cały czas , pracownik cały czas nie jest dość dobry by zaspokoić wymagania przełożonego .Ciągle jest wrażenie ,że na twoje miejsce jest wielu chętnych .Ludzie przywykli do tego typu zachowań a one są nie dopuszczalne bo to po prostu MOBBING . A kierownicy którzy nie stosowali mobbingu , najpierw oddelegowani do innego działu a teraz jak widać na BRUK . Kadry o wysokiej kulturze osobistej TRW nie potrzebuje ! ""
                                    Tak pan K to Kultularny , skuteczny pracownik , kadra zarządzająca na poziomie ,zaangażowana w pracę. Nie trzeba stosować mobbingu i braku kompetencji zasłaniać krzykiem by mieć dobre wyniki. Wstyd ,że takich ludzi wyrzuca się z TRW.
                                    • Gość: 1 Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.03.13, 18:11
                                      Dla czytających, jak wygladają realia w kraju:
                                      gazetapraca.pl/gazetapraca/1,90443,13570864,Odwilz_w_pensjach__beda_podwyzki.html#BoxBizTxt
                                      • Gość: oi Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 17.03.13, 22:33
                                        Fajny tekst dla naiwnych!
                                        • Gość: 2 Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.03.13, 21:08
                                          Kolejny przykład, jak Związki wykończyły pracodawcę...

wyborcza.biz/biznes/1,100896,13608162,Niemieccy_robotnicy_przyspieszyli_zamkniecie_fabryki.html#BoxBizTxt
                                          • Gość: xxx Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 22.03.13, 23:12
                                            Myślę że w artykule jest tylko wycinek prawdy . Media nie zawsze obiektywnie pokazują pełny obraz sytuacji . Gdy oglądałem wywiad w TV ORION , miałem odczucie że redaktor stoi po stronie pracodawcy jeszcze przed zadaniem pytań . Twierdził że "w czasie kryzysu" powinniśmy cieszyć się z tego co zarabiamy , bać się o pracę bo mogą nas zwolnić i ogólnie siedzieć cicho i nie złościć pracodawcy .
                                            • Gość: legionka Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.play-internet.pl 23.03.13, 05:15
                                              Też odczułam takie wrażenie, Pan redaktor powinien pamiętać że w kryzysie w TV też są zwolnienia więc niech nie będzie taki mądry. To że sam ma na razie na chlebek to w dzisiejszych czasach nic juz nie znaczy bo jutro na jego miejsce może przyjść ktoś młodszy i tańszy..
                                            • Gość: Olo Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.03.13, 11:34
                                              Wracając do kariery telewizyjnej szefa związków.
                                              Krytykujecie redaktora, a nie przyszło wam do głowy,
                                              że jego podejście wynika z szerszej znajomości sytuacji w regionie i branży...
                                              A zakładowym związkom nie zależy na pracownikach w zakładzie i ochronie miejsc pracy,
                                              tylko są sterowani centralnie. Osobiście mają niewiele do powiedzenia.
                                              • Gość: legionka Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.play-internet.pl 23.03.13, 12:15
                                                - Szerszej znajomości sytuacji w regionie i branży??? Zobacz jeszcze raz ten materiał w TV Orion, bo wnioskuje z Twojego wpisu iż go nie widziałeś.
                                          • Gość: legionka Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.play-internet.pl 23.03.13, 05:13
                                            Związki wykończyły? A too Związki zamykają fabrykę? -czytaj artykuł ze zrozumieniem!
                                            • Gość: . Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.03.13, 08:43
                                              legionko,
                                              jesli takie wnioski wyciągnęłaś z artykułu to nie ma więcej pytań.
                                              Pokazuje to tylko twoje możliwości rozumowania, wyżej genów nie podskoczysz...
                                              • Gość: legionka Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.play-internet.pl 23.03.13, 10:30
                                                Czyli jakie wnioski??
                          • Gość: legionka Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.play-internet.pl 01.03.13, 23:54
                            www.solidarnosc.org.pl/pl/aktualnosci/koniec-strajku-w-bitronie-jest-porozumienie.html
                            ...da się???
                            • Gość: a Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.03.13, 20:24
                              Obudzcie się... Znowu mamy powtórkę z rozrywki: Związki DBAJĄ TYLKO O SIEBIE.
                              Poprzedni Przewodniczący nakradł składek i udaje niepoczytalnego.
                              A nowy wciągnął żonkę na listę osób chronionych przed zwolnieniem jako "KONSULTANTA ZWIĄZKOWEGO".
                              Ciekawe co i kiedy im konsultuje???
                              Bo łózkowe ekscesy w pracy nie powinny sie liczyć. Sam profesjonalizm.
                              Gratuluję sukcesów z takimi przywódcami.
                              • Gość: Ewka Re: IP: *.hostowo.eu 14.03.13, 10:10
                                no i co z tego ze tak zrobil? to jest pikus przy tym co dzieje sie w biurach, tam cale rodziny sie wciaga gdzie sie tylko da, o centrum finansowym nie wspomne - wystarczy spojrzec jak dlugo szukaja tam fachowcow, przeciez ktos musi zap.. na ten caly uklad rodzinno-kolesiowski

a dyrektorzy z legionow to niby nie rodzina?
                                • Gość: zeropitupitu Re: do Ewki i innych - kumoterstwo związkowe IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.03.13, 13:28
                                  To sie w pale nie mieści, że cos takiego może być akceptowalne i jeszcze są wyrazy poparcia. Co i gdzie przewodniczacy będzie konsultował ze swoją babą? Może za chiwlę zacznie jej wypłacać pensje z Waszych składek tak jak jego poprzednik. Też będziecie popierac i klaskać? To demoralizacja i zgnilizna moralna!
                                  • Gość: oi Re: do Ewki i innych - kumoterstwo związkowe IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 14.03.13, 21:09
                                    Macie okazje zaprzeczyć moim wpisom!!!!!!!!!!!!!111
                                    Za wqlczycie o swoje?Czy jak kundle ogon pod dupe?
                                    Czy forumowi naopinmicze?ecze coś zrobią czy tylko poszczekają!!!!!!!!!!!11
                                    • Gość: Marian... Re: do Ewki i innych - kumoterstwo związkowe IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 14.03.13, 22:52
                                      czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,89625,13540416,Paser_mial_650_poduszek_powietrznych_z_czestochowskiego.html
                                      ciekawi mnie, kto ukradł te poduszki, przecież jest ochrona, która sprawdza pracowników przy wyjściu
                                      • Gość: oi Re: do Ewki i innych - kumoterstwo związkowe IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 14.03.13, 23:07
                                        Naiwny?czy głupek?
                                        Ochrona sprawdza tych z poza rodzinnego układu,nie wiesz tego?
                                        Wystarczy działki liderek sprawdzić i mają to samo!
                                    • Gość: oi Klawiatura ci się przycina... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.13, 20:16
                                      ... widać nie szczędzisz na nowy sprzęt
                      • Gość: legionka Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.play-internet.pl 01.03.13, 22:23
                        To nie związki a dyrekcja skłóca ludzi, im to jak miód na serce! Chwali sie teraz dyrekcja że u nas proponują 4% podwyżki, tak jak w pozostałych zakładach TRW w Polsce. We wszystkich tych zakładach związki się zgodziły. A ja mówię chwila, chwila..!! U nas jeszcze miesiąc temu była mowa o podwyżce 3%!! Więc wnioskuję że dyrekcja jak zawsze chciała nas zrobić w chója!? A tu teraz Pan dyrektor się wygadał o innych zakładach! Mało tego, na stołówce kominukat od dyrekcji sznowanej a w nim czytamy iż powinniśmy dażyc się wzajemnym szacunkiem i zaufaniem a ja mówię chwila, chwila..!! Ok, ale dlaczego to ma działać tylko w jedną stronę?! Jaki szacunek ma dyrrekcja do pracowników to mielismy już przykłady w zeszłym roku.. potwierdzą to zwolnione osoby które aktualnie wracają do pracy z wyrokami sądu;) W takiej sytuacji i cięzkich czasach ludzie powinni trzymać się razem. Razem walczyć o godne życie i traktowanie. Ktoś powiedział że zrezygnuje całkowicie z podwyzki byle utrzymać miejsca pracy. Ok, zgadzam się! Jestem za! Tylko przepraszam, da Ci to dyrektor na piśmie? Jak jest to jak już wspomniałam mieliśmy przykłady w zeszłym roku w zakładzie na ul.Legionów. Prosty schemat-wizyta w pokoju dyrektora, nastepanie za rączkę do szatni i kopa za bramę zakładu;( Przykrę ale prawdziwe. Więc głowa do góry, miejmy w końcu własne zdanie i swoją godność..
                        • Gość: oi Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 01.03.13, 23:27
                          Ja pie... geniuszu dzisiaj to odkryłęś,że jesteś kukiełką na czyimś sznurku?
                          • Gość: aa Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: 80.54.22.* 02.03.13, 00:37
                            To tylko źle świadczy o firmie jeśli pozbywa się takich dobrych i długoletnich pracowników jak ten pan K.
                          • Gość: pewien Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 01:58
                            Gość portalu: oi napisał(a):

> Ja pie... geniuszu dzisiaj to odkryłęś,że jesteś kukiełką na czyimś sznurku?

Ty się pie...ny w dupe jebany ch...u zamknij bo jak cie ku... dorwę to ci z dupy sadzawkę zrobię a na koniec wyjebę twoja matke babcię wnuczka wójka teściową i całą zawszoną zdziczałą twoją zajebana rodzinkę!!!!!
                            I pisałem wcześniej idź se zapal bo złota rybka mojego sąsiada ma więcej rozumu.

Ps skoro taki wykształcony jesteś to na miły Bóg czemu walisz błąd na błędzie, nie pracujesz tutaj to się nie interesuj TROLU.
                            Ps2 to przekleństwa nie są groźbami tylko próbą dyskusji słownej z osoba prezentującą wyżej opisany poziom intelektu, po prostu do rozmówcy o nicku OI inne sposoby wymuszenia aby nie wchodził na ten wątek nie skutkowały więc zastosowałem jego słownictwo.
                            Dziękuje Dobranoc i życzę aby związki, szefostwo się jakoś dogadały

• Gość: oi [...] IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 04.03.13, 15:46
                              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                              • Gość: nieznajomy Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.13, 17:00
                                myślę, że kolego w tym momencie przegiołeś i zgłaszam aby wszystkie Twoje posty usunęli.
                                • Gość: oi Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 04.03.13, 17:42
                                  Proszę bardzo-prawda o sobie boli?
                                  Niestety każdy najemny pracownik jest troszke dziwką,sprzedaje swój czas,zdrowie i umiejętności i nie ma się co obrażać.Choć to trudne do zaakceptowania tak niestety jest i czy to w TRW,Gomie,Brembo czy innym kołchozie jest tak samo!
                                  • Gość: nieznajomy Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.13, 17:54
                                    powtarzasz się synku
                                    • Gość: oi Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 04.03.13, 18:03
                                      Tu masz tatusiu słownictwo elit znanych z TV
                                      www.youtube.com/watch?v=YZQpptwEceo&feature=share&list=FLc4Z22R3HZgFp1BbPvjupaQ
                                      • Gość: oi Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 04.03.13, 22:47
                                        No i jeszcze tutaj masz kolejnego klasyka tworzącego głównie dla dzieci,który bez poprawności wyrażał swoje postrzeganie świata i otaczających go ludzi!
                                        youtu.be/EdmZYu9Lths
                                        • Gość: Aga Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.13, 23:09
                                          oi ogarni sie juz debilu i tak każdy ma głęboko w du... twoje ujadanie ,robisz zawsze z siebie pajaca ,przestan juz interesować sie czymś co juz ciebie nie dotyczy ... zostałeś wylany z TRW to stękaj w domu nie na forum TROLU, szukaj pracy a nie cale dnie siedzisz na forum, jak nie możesz przeżyc że zostałeś wylany skocz do Warty idzie wiosna będziesz jako marzanna ,w głowie sieczka z butów słoma wystaje więc idealnie sie nadajesz.
                                          • Gość: oi Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 04.03.13, 23:21
                                            Debil to cie zrobił i ty pewnie kolejnego urodziłaś czy tam urodzisz!
                                            Składaj pasy bo na tyle tylko cię stać i rączki po sobie,głowa nisko,oczy w podłoge.
                                            • Gość: oi Nie będę więcej pisał debilizmów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 23:26
                                              Netykieta

Netykieta to zbiór zasad savoir-vivre obowiązujących w dyskusjach w Internecie a więc i na Forum Gazeta.pl.
                                              Jak pisać:

Pisz zwięźle i na temat.
                                              Zanim założysz wątek sprawdź, czy temat już nie był omawiany. Użyj wyszukiwarki.
                                              Postaraj się, by tytuł wątku, który zakładasz był czytelny i zrozumiały.
                                              Odpowiadając na post, cytuj tylko potrzebne fragmenty, a resztę wycinaj. Nigdy nie cytuj sygnaturek (podpisów)!
                                              Jeśli zadajesz komuś pytanie, sformułuj je precyzyjnie.

Czego unikać:

Nie przeklinaj.
                                              Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców.
                                              Nie podszywaj się pod innych.
                                              Nie publikuj ogłoszeń ani reklam! Do ich publikacji służą serwisy ogłoszeniowe lub wyznaczone fora.
                                              Nie spamuj - nie zamieszczaj tej samej informacji w wielu miejscach.
                                              Nie publikuj wątków niezgodnych z tematyką danego forum.
                                              Nie wklejaj całych cudzych wypowiedzi lub artykułów - wystarczy je omówić lub podać link z odpowiednim komentarzem.
                                              Nie pisz WIELKIMI literami - w Internecie oznacza to, że krzyczysz. Nie nadużywaj także wykrzykników. Jeśli chcesz wyróżnić jakieś słowo lub zdanie, możesz użyć *gwiazdek* lub _podkreślenia_

Poza tym:

Ignoruj trolle - użytkowników, których jedynym celem jest dokuczanie i krytykowanie. Twoje odpowiedzi na ich posty tylko ich zachęcą do dalszej działalności. Wystarczy, że zgłosisz ich działalność administracji.
                                              Uważaj z humorem i ironią! Mogą być niezrozumiałe albo obraźliwe. Możesz używać "smileyów", czyli symboli oznaczających uczucia. Odczytuj je przechylając głowę w lewo - uśmiech możesz przekazać jako :-) a "z przymrużeniem oka" jako ;-)
                                              Jeśli dyskusja przerodzi się w prywatną pogawędkę, kontynuuj ją poza forum.
                                              Twoja sygnaturka (podpis), powinna mieć co najwyżej cztery linie. Może zawierać np. imię i nazwisko lub pseudonim, adres e-mail, link do strony, ulubiony cytat.
                                              Jeśli w sygnaturce znajduje się obrazek, nie powinien być większy niż orientacyjna wysokość 4 linii tekstu.
                                              Do testów i innych ćwiczeń z klawiatura służy wyłącznie forum testowe.
                                              Jeśli chcesz zwrócić komuś uwagę, zrób to kulturalnie, najlepiej na adres prywatny. Staraj się doradzać innym, a nie wyśmiewać ich - każdy był kiedyś początkujący!

Jeśli dojechałeś do tego tekstu to chyba raczej potrafisz czytać tylko kwestia czy ze zrozumieniem
                                              • Gość: legionka Re: Nie będę więcej pisał debilizmów IP: *.play-internet.pl 05.03.13, 06:47
                                                buahaha
                                          • Gość: oi Re: No dobrze ale co z tymi podwyżkami? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 04.03.13, 23:24
                                            I jeszcze jedno ja nie musze od gwizdka do gwizdka na rozkaz tyrać jak niewolnik więc siedze na necie kiedy chce w przeciwieństwie do kołchozników.
                                            • Gość: oi jestem debilem:D:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 23:27
                                              • Gość: oi Re: jestem debilem:D:D IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.13, 21:33
                                                Chciałem Was wszystkich przeprosić, wszystkich którym naubliżałem.
                        • Gość: nieznajomy przejebani jesteście IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.13, 22:50
                          przewodniczący związków walczy dla was o lepszą kase a wy kur... to a sramto i zawsze coś nie tak, przejebani jesteście - wstyd
                          • Gość: gosciu Re: przejebani jesteście IP: 109.95.28.* 15.03.13, 19:17
                            ponoc kierownicy notuja kto nosi nalepki i ci dostana kompromisowa podwzke a ci co nie maja to dyrektorskie 90 bo im to wystarczy gdyz wczesniej osiagneli maksimum lub ciesza sie bo maja robote
                            • Gość: zzz Re: przejebani jesteście IP: *.96.237.254.tvksmp.pl 15.03.13, 23:01
                              a na GST nikt nie nosi naklejek i...?
                              • Gość: gość Re: przejebani jesteście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.13, 23:25
                                a o co chodzi z naklejkami? bo nie kumam? Z tego co wiem to możemy obkuwać tych z "S" ale dyrekcja ma niezłego pietra bo się zagotowało się dyrektorom pod stołkami . Nowi niepokorni są oporni na zakulisowe propozycje. Ja daję im "wotum" zaufania. Przynajmniej chwilowo. Jak sie im uda to duży szacun. Skaza zostanie wymazana.
                                • Gość: . Re: przejebani jesteście IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.03.13, 09:01
                                  Zapominacie, że nie podcina się gałęzi na której się siedzi.
                                  Ale jak widać myślenie nie jest mocną stroną pieniaczy.
                                  • Gość: aga Re: przejebani jesteście IP: *.96.239.235.tvksmp.pl 16.03.13, 09:28
                                    Ciekawa sprawa z tymi poduszkami i pasami u pasera. Ale ochrona standardowo zagląda tylko do bagażnika , więc musiał by ktoś być niedorobiony aby tam coś chować.Złodziejski naród.
                                    • Gość: gosciu Re: przejebani jesteście IP: 109.95.28.* 23.03.13, 10:52
                                      zwiazki mogly wymusic wyplacenie na dyrekcji europejskiej zyskow przed swietami albo placa albo robimy referendum czy przylaczyc sie do strajku slaskiego
                                      • Gość: legionka Re: przejebani jesteście IP: *.play-internet.pl 23.03.13, 11:32
                                        To juz pewne że zysków nie będzie przed świętami?
                                        • Gość: obserwator negocjacje podwyzkowe IP: *.ru 25.03.13, 10:48
                                          Ciekawe czy sie Panowie zwiazkowcy dzisiaj sprzedadza?
                                          • Gość: legionka Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.play-internet.pl 25.03.13, 12:47
                                            No ciekawe?! Oby nie zachowali sie tak jak 3/4 ludzi z Legionów, którzy spuszczają głowy i przepraszają że żyją a ostatnio ze strachu nawet deklarują że nie chcą ani 1pln podwyżki hehe. Zenada!! A jak związkowiec przychodzi na stołówkę to patrzą Ci ludzie w ziemię wystraszeni żeby tylko nikt z przełożonych ich z Panem Związkowcem nie zobaczył!! Tragedia!! Dobrze że choć są Ci związkowcy i mają jeszcze siłe walczyć o tych wszyskich....!!!
                                            • Gość: asd Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.42.5.191.alfanet24.pl 25.03.13, 14:36
                                              związki=zadymiarze
                                              • Gość: dr brach Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.96.246.9.tvksmp.pl 25.03.13, 17:09
                                                gdyby nie związki tobyśmy nie dostali nawet zl podwyżki i robilibyśmy za miseczkę ryżu a wydaje sie nam wszystkim ze na te 150 200 zl podwyżki zasługujemy za te harówkę na liniach skoro biuro ma podwyżki 400zl my na drzewach nie mieszkamy i płacić rachunki musimy czyż nie tak
                                                • Gość: adam Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.03.13, 18:09
                                                  kolego, zazdrościsz innym - zrób coś konstruktywnego zamiast jęczeć i się użalać.
                                                  Rekrutacje cały czas trwają (szukają kilkudziesięciu inżynierów, księgowych), jesteś taki fantastyczny to się zgłoś i pokaż co jesteś wart.
                                                  Ale wiem, wiem, widocznie sam niewiele sobą reprezentujesz - więc tylko związki ci zostały...
                                                  smutne
                                                  • Gość: obiektywny Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.13, 18:52
                                                    trw.solidarnosc.czest.pl/
                                                  • Gość: legionka Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.play-internet.pl 25.03.13, 19:42
                                                    Nie ma na co czekać, proponuję referendum strajkowe!!!!
                                                  • Gość: legionka Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.play-internet.pl 25.03.13, 20:05
                                                    solidarnosc.czest.pl/images/zdjecia2013/stanowisko_kz_trw_2013-03-25.jpg
                                                  • Gość: asdf Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.net.stream.pl 25.03.13, 20:43
                                                    czyli teraz co? referendum? jak dla mnie ok
                                                  • Gość: legionka Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.play-internet.pl 25.03.13, 20:53
                                                    Oczywiście, referendum. Trzeba się dobrze zorganizować i działać! NA ul.Rolniczej referendum to sukces pewny na 100%, na Legionów ludzie też zapewne się zmobilizują! Nie możemy dopuścić że będziemy pracować za miskę ryżu! Za długo wszystko tolerowaliśmy!
                                                  • Gość: Olo Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.03.13, 21:29
                                                    Widzę, że legionka wyrasta nam na zakładowego prowdyra.
                                                    Może już jutro staniesz na barykady jak tak bardzo chcesz
                                                    pogrążyć zakład w którym podobno pracujesz...
                                                    A tak naprawdę to coś mi się wydaje, że jesteś krzykaczem z Rolniczej
                                                    i tylko siejesz ferment.
                                                    U nas nie ma takch oszołomów.
                                                  • Gość: Marian Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 25.03.13, 21:58
                                                    Szkoda że strony nie strony nie doszły do porozumienia . Wydaje mi się że chłopaki ze związków poszli na większe ustępstwa niż pracodawca , z 400 zł zeszli do 125 zł + 25 zł ( kosztem nagrody rocznej z 6% do 5% ) - to nawet zaszokowało ludzi w związkach .Teraz tą sprawę trzeba pociągnąć do końca .
                                                  • Gość: legionka Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.play-internet.pl 26.03.13, 06:44
                                                    A mnie się coś wydaje że Ty jestes jedną z tych osób które głoszą że nie chcą wogóle podwyżki i że się boją itd. i tylko siedzą na stołówce ze spuszczoną głową! To przykre..
                                                  • Gość: becior12 Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.96.242.226.tvksmp.pl 26.03.13, 11:55
                                                    Tak,tak, oby tak dalej!
                                                    Ten kraj to ludzie! Jest takie mądre powiedzenie "Twoje życie w twoich rękach"!Istnieje coś takiego jak godność, ambicja, honor!
                                                    Ale przez takich tchórzy co będą i za 500zł zapier... i głowy nie wychylą to tak macie jak sobie pozwalacie!Wystarczy żeby 1 dzień te zakłady stanęły, zrobił by się szum i kto by za to beknął? Nie pracownicy tylko Dyrekcja!Od razu by wyszło na jaw , że coś się złego dzieje, że kierownictwo jest nieudolne i nie szanuje swoich pracowników.Jak tu może być lepiej! Dawniej ludzie walczyli o swoje. Do tej pory już dawno by wyszli na ulice! A teraz proszę bardzo: żywność w górę- trudno, paliwo kosmicznie drogie- trudno,podwyżki nie będzie- trudno!!!!!!!!! Trudno żeby miało być lepiej!!!!kiedykolwiek z takim podejściem ciemnych ludzi, którzy się tylko dają zastraszać! A ci wyżej się tylko z was śmieją bo oni by sobie w życiu nie pozwolili, dlatego są teraz tam gdzie są!!!!! Przejrzyjcie wreszcie na oczy! Banda tchórzy i roboli! Do Chin! Bo to przez was. Nie ma jedności! Jeden drugiego by tylko podpier....i utopił w szklance wody. Chory kraj!!!! Ciemnogród!
                                                  • liber007 Re: negocjacje podwyzkowe 26.03.13, 11:45
                                                    nie mogę was zrozumieć,
                                                    chcielibyście udziałów w zysku,
                                                    czy ktoś z was jest współwłaścicielem firmy? czy ktoś z was włożył swoje pieniądze na założenie tej firmy i czy ktoś z was ryzykuje swoimi pieniędzmi prowadząc to firmę?

bo nie dając kasy i nie ryzykując to każdy się chce podpiąć pod zyski...
                                                  • Gość: becior12 Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.96.242.226.tvksmp.pl 26.03.13, 12:03
                                                    Ty Ośle!
                                                    A kto niby na te zyski zapier....?
                                                    Ludzie!!!Swoją ciezką nakładczą pracą. Tyrają tam jak woły i tylko im się normy podnosi!
                                                    A po się to robi? Logiczne. Po co zatrudnić 50 osób skoro 5 może zrobić tą samą robote! Ale w biurach się roi od darmozjadów i nierobów poplecznikow!
                                                  • Gość: adam Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.03.13, 13:15
                                                    Ciemny to ty jesteś.
                                                    Co zrobisz jak zamkną zakład?
                                                    Dla mnie najważniejsze jest mieć pracę.
                                                    A lepszej w okolicy nie znajdę,
                                                    zwłaszcza jak w tym samym czasie szukać jej będzie kilka tysięcy osób zwolnonych z zakładu po tm jak związki narobią syfu.
                                                  • Gość: nieznajomy Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.13, 13:34
                                                    prowokator z Ciebie i nic więcej, pewnie z biura jesteś.
                                                  • Gość: ... Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.13, 13:45
                                                    myslenie takich osób jak adam nie pozwoli na to aby w naszym kraju zmieniło sie cos na lepsze jesli chodzi o prace.
                                                  • Gość: obserwator Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.ru 26.03.13, 14:07
                                                    Przeczytalem postulaty zwiazkow (6pkt), ktore byly elementem negocjacji i czegos nie rozumiem. Na wszystkich przemowach Pana zwiazkowca, na wyswietlanych na telebimie informacjach, na ulotkach i wywieszanych ogloszeniach bylo jak byk napisane ze walczycie o 200 PLNow dla kazdego do podwyzki i ma to byc od lutego tak? To skad nagle widze zrobilo sie 125 PLNow i od marca? (pkt. 1szy). Czyzby po raz kolejny proba wydymania zalogi? Jak zmieniliscie w trakcie negocjaji zadania to trzeba bylo o tym wspomniec, napisac, przekazac to zalodze.
                                                    Tak swoja droga to nie dziwie sie ze Was wczoraj olali skoro juz tydzien temu bylo wiadomo o planowanych przez dyrekcje spotkaniach OZ pod koniec tego tygodnia. Pewnie beda teraz ludzi straszyc, prosic etc. zeby nie brali udzialu w referendum. Jestem ciekaw jakich argumentow uzyja.

A tak wogole to dobrze ze robicie dym - moze w koncu ktos z tych na gorze zacznie sie liczyc ze zwyklym pracownikiem. I przede wszystkim - zaczna Wam wyplacac godziwe pieniadze za Wasza prace.
                                                  • Gość: legionka Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.play-internet.pl 26.03.13, 17:17
                                                    Na zebraniu OZ dyrekcja znów będzie kręcić i zapewniac że najważniejsze to wspólne zaufanie i zrozumienie, tylko wg. nich to musi działać tylko w jedną stronę! Znów będzie gadka że w innych polskich zakładach TRW pracownicy zgodzili się na podwyżki 4% i mniej.OK, ale niech dyrekcja jeszcze doda ile tam zarabiają i co dostali pracownicy prócz tych 4%??!! Bo pracownicy produkcji częstochowskich zakładów zarabiają NAJMNIEJ z polskich zakładów TRW a ponadto w pozostałych zakładach prócz 4% podywżki pracownicy dostali np. jednorazowo 300pln! Czemu ani razu dyrekcja o tym małym szczególe nie wspomniała??? Wybiórcza pamięć? Dyrekcja stosuje zasadę przekazywania informacji która jest tylko im wygodna...
                                                  • angrusz1 Re: negocjacje podwyzkowe 26.03.13, 19:29
                                                    Obserwator napisał :

" I przede wszystkim - zaczna Wam wyplacac godziwe pieniadze za Wasza prace. "

Zaczną ?
                                                    Może .
                                                    A czy Obserwator pamięta o losie stoczni w Gdańsku i Szczecinie ?

Tam zaczęli ... likwidować zakład .
                                                  • Gość: xxx do angrusz1 IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 26.03.13, 21:20
                                                    Ale KGHM i Kompanii Węglowej nie likwidują !
                                                  • Gość: brawo żartowniś się znalazł IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.03.13, 21:44
                                                    kpisz?
                                                    porównujesz KGHM ze zwykłą montownią podzespołów należącą do amerykańskiego właściciela branży automotive?
                                                    takich składaczy w każdym kraju o niskich kosztach na pęczki i z pocałowaniem ręki...
                                                    kilka tirów i w tydzień się uporają.
                                                  • Gość: xxx Re: żartowniś się znalazł IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 26.03.13, 21:49
                                                    Chodzi mi o to że pracownicy KGHM i Kompanii węglowej bardzo dobrze zarabiają i jakoś tym firmy nie rujnują !
                                                  • Gość: pewien do bravo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.13, 23:47
                                                    Pracownica KGHM zarabiają minimum 4tys zł a średnia pensja tam to 6760zł (dane z internetu) netto, my prosimy tylko o malutkie 125zł to 35 zł więcej niż zaproponował na początku zakład, przecież za 35 zł głowy nikomu nie urwią.
                                                    Dodam że pracuję około 10 lat w TRW i mam stawkę w okolicach 2100zł i tak średnio 200zł mniej niż średnia dla pracowników pracujących tyle co ja, a wszystko przez to że miałem już 11 liderów:)
                                                  • Gość: legionka Re: do bravo IP: *.play-internet.pl 28.03.13, 06:53
                                                    Masz rację kolego, tylko małe sprostowanie - bo ludzie już zapominają i dają sobie mydlić oczy dyrekcji.
                                                    Pierwsza propozycja podwyżki dyrekcji to było 3% czyli kwota bazowa 60pln!!!
                                                    [z twojego wpisu wywnioskowałam iż to było 80pln]
                                                    Po interwnecji Związków nasza kochana dyrekcja dorzuciła i było 90pln. Po ostatnich spotkaniach dorzucili jeszcze 10pln i zostało 100pln - propozycja dyrekcji.
                                                    Czyli dzięki interwnecji "złych" i "niedobrych" związków raptem zakład stać nie na 60pln podwyżki a na 100pln!?!? - nie dziwne to?
                                                  • Gość: pewien Do nauczyciela Andrzeja vel Angrusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.13, 23:41
                                                    Proszę pana się pan nie odzywa pana chroni karta nauczyciela i przywilejów to macie tyle że szkoda gadać. ZNP się twardo trzyma pomimo tego że jest to stricte komunistyczna organizacja rodem z PRLu ... więc może naprawdę Pan nie zabiera głosu w sprawie dla nas ważnej... naprawdę nasz wysiłek w porównaniu do waszego leżenia się ma jak chomik do kota
                                                  • Gość: becior12 Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.96.242.226.tvksmp.pl 26.03.13, 14:13
                                                    Dokładnie tak. Super bedziesz mial prace a jeszcze lepsza płace. Jak sie tak na wszystko bedziesz godzil czlowieku, zeby tylko miec prace to zaraz nie bedziesz mial nocek, premii, nagrody rocznej i podwyzek i za jakies 5 lat przy tych ciaglych podwyzkach, po oplatach ledwo ci na chleb wytarczy. Gratuluje ambicji. Człowiek w XXI w. to istota ktora potrzebuje czegos wiecej niz tylko miec na mieszkanie chleb i pasztetowa. Ale widze ze twoje podejscie do zycia to jak z epoki kamienia łupanego! Gdybyś miał inne podejscie i nie tylko ty jeden, to nie martwiłbys sie gdzie pojdziesz do pracy jak cie zwolnia z TRW bo praca by na ciebie czekała a pracodawca by cie prosil zebys u niego pracował.
                                                  • poduszeczka7 Re: negocjacje podwyzkowe 26.03.13, 15:07
                                                    Jeśli My i Legionów nie zjednoczymy sił i nie uda sie referendum ,to leżymy wszyscy na całej lini.U nas duzo ludzi obawawia sie decyzjii pracowników z Legionów bo wiemy że przez zwolnienia ,które tam były ludzie sie boja .Ale jak powiedział kiedyś Dyrektor "Tylko Razem wygramy".
                                                  • Gość: legionka Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.play-internet.pl 26.03.13, 17:24
                                                    Masz rację, ludzie na Legionów bardzo sie boją ale są też bardzo zdeterminowani!! Wiemy że nawet jeśli odpuścimy to nic nie zmieni i dyrekcja jesli będzie chciała to i tak będzie zwalniać! Póltora roku temu w comiesięcznym liście od dyrekcji na Legionów widniała liczba pracowników 2100 a w zeszłym miesiącu już tylko 1663 pracowników!! A kosmiczne normy i wymagania coraz większe a warunki pracy i zarobki coraz gorsze i temu nikt nie zaprzeczy!!!
                                                  • Gość: legionka Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.play-internet.pl 26.03.13, 17:10
                                                    Masz racje, Pan Adam to chyba jak wstaje rano to juz przeprasza że żyje, nie mówiąc jak się zachowuje w pracy.. Zero własnej wartości i godności!
                                                  • Gość: dr brach Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.96.246.9.tvksmp.pl 26.03.13, 18:12
                                                    Referendum może sprawić ze będziemy pracować za godziwe pieniądze za nasza ciężka prace a zakład nie upadnie jak nam dadzą troszkę większa podwyżkę od tych 90 zl bo dyrekcja nie dopuści raczej do strajku będą chcieli się dogadać bo jeżeli doszło by do strajku to głowy poleca na gorze Niemcy się za nich wezmą TRZYMAJMY SIĘ RAZEM TO WYGRAMY
                                                  • Gość: legionka Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.play-internet.pl 26.03.13, 17:08
                                                    Człowieku, nie chcesz podywżki? Jesteś taki wygadany więc jaki problem, idż na góre do dyrektora i mu to powiedz, powiedz że nie chcesz podywzki, nie chcesz już nawet zarabiać 2000pln a wystarczy Ci najniższa krajowa tj.1600pln brutto!!! Idż i zrób to!!!
                                                  • xit Re: negocjacje podwyzkowe 27.03.13, 20:14
                                                    Legionka ciekawe jak będzie śpiewać jak ją LIKWIDATOR poprosi z liderem mną górę tak jak ze mną zrobili dziś.Pracowałam w tym bałaganie 14 lat...
                                                  • xit Re: negocjacje podwyzkowe 27.03.13, 20:19
                                                    Legionka ciekawe jak będzie śpiewać jak ją LIKWIDATOR poprosi z liderem górę tak jak ze mną zrobili dziś.Pracowałam w tym bałaganie 14 lat... ,a on bez mrugnięcia okiem zwolnił mnie.I jeszcze te jego fałszywe gesty współczucia,a fuj:(BANDA ZŁODZIEI I PADALCÓW.Oprócz mnie w tym miesiącu zwolnił jeszcze kilkanaście osób,a podobno według solidarności mieli zwalniać tylko nieliczne osoby którym kończą się umowy.KŁAMCY!!!!!!!!!!!!!
                                                  • Gość: legionka Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.play-internet.pl 27.03.13, 20:28
                                                    Kilkanaście osób zwolnili?? Przykro mi że zwolnili Cię i podali powód zwolnienia - SOLIDARNOŚĆ. Z takim powodem zwolnienia masz pewne wygranie przed sądem pracy. Jeśli Cie boli że ja pracuję a Ty już nie, to na to niestety nic nie poradzę. Jeśli mam być szczera to bardzo współczuję, dużo już moich znajomych w TRW straciło pracę w ostatnim czasie. Tracili ją już niestety w zeszłym roku, przed Sporem Zbiorowym.
                                                  • Gość: legionka Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.play-internet.pl 27.03.13, 20:39
                                                    To przykre że ludzi z takim dużym stażem tak traktują. Też zauważyłam w ostatnim czasie że pozbywają się osób które pracują już długo w TRW, bądż chorują. Niestety, człowiek nie robot i ma prawo chorować. A szukanie oszczędności pozbywając się pracowników z długim stażem, wykształconych i przeszkolonych to już NIE LUDZKIE ale niestety praktykowane w coraz więcej zakładach!!
                                                  • Gość: Hrabia Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.prenet.pl 27.03.13, 21:05
                                                    Kilka refleksji na temat związków, bo z niedowierzaniem obserwuję to zjawisko zachłyśnięcia się propagandą Solidarności. Po pierwsze - Pan Przewodniczący i jego żona mają ciepłe posadki - on z ramienia stanowiska przewodniczącego, a żona... jako nadworny konsultant do spraw nie wiadomo jakich. Chronionieni. Tak ma wyglądać w Waszej opinii transparentność i bezstronność??? Mnie w podstawówce na historii uczono, że to się zwie NEPOTYZM = promowanie rodzinki.

• Gość: Hrabia Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.prenet.pl 27.03.13, 21:10
                                                    Druga refleksja dotyczy tej podwyżkowej błazenady. Ale najpierw należy zrozumieć, że TRW to nie kopalnia, której do Chin przenieść się ni huhu nie da. Po przetworzeniu i zaakceptowaniu tej informacji zrozumcie, że tu nikt nic nie musi. 4% to nie szał ciał, ale mogło być gorzej. Gdyby odrobina zrozumienia była po stronie związków mielibyśmy już: 225zł premii frekwencyjnej, jednomiesięczny okres rozliczeniowy, wyrównanie pensji do min. 2000 (a osób z niższą stawkę jest sporo) i brak postojów. Mało Wam? Ja też jestem wkurzony, że nie zarabiam po europejsku będąc w Unii ale na zmywak do UK też nie mam zamiaru dyrdać.
                                                  • Gość: Hrabia Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.prenet.pl 27.03.13, 21:31
                                                    I ostatnia myśl. Nie nakręcajcie się, bo to nie obóz tylko wasza wola pracy w tejże firmie. Spójrzcie na Cemex, Elsen, "sukces" związkowców w szpitalu w Lublińcu, którzy wynegocjowali aż...50zł. WOW. Komuna minęła, czasy Wałęsy też.
                                                  • Gość: obserwator Re: do Hrabia IP: *.ru 28.03.13, 08:26
                                                    Po tonie Twojej wypowiedzi smiem twierdzic ze jestes osoba nieprodukcyjna w tej firmie. Nie dziwie sie wiec ze piszesz w ten sposob, wszakze troche wam sie pali lod pod nogami. Gdzie w Cz-wie znajdziecie tak dobrze platne posadki? Ludzie z produkcji jesli nawet ta firma padnie znajda prace za te 1500, teraz maja niewiele wiecej takze przeboleja ta strate, ale wy?
                                                    Wytykasz nepotyzm w zwiazkach? Tak, to zagranie o ktorym napisales to nepotyzm ale pomysl dlaczego gosc tak zrobil - przyszla nowa wladza w zwiazku, nie chca sie ukladac z dyrekcja tylko dzialac na rzecz ludzi. Wiec jak sie przewodniczacy nie chce dogadac to mu zone zwolnia, ale gosc ma leb na karku i zadbal o swoja luba - mnie to nie dziwi. Dziwi mnie to smieszne zagranie dyrekcji, jakos im nepotyzm latami nie przeszkadzal w obsadzaniu stanowisk nieprodukcyjnych.
                                                  • Gość: Marian Re: do Hrabia IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 28.03.13, 15:54

Dokładnie , chodzi o to aby nie dobrali się do przewodniczącego przez żonę .
                                                    Mam nadzieję że pracownicy przy ulicy Legionów wezmą udział w referendum , ponieważ jeżeli wprowadzą wam system dwuzmianowy będziecie lżejsi o około 350 - 400 zł (brak dodatku nocnego ). Na Rolniczej sporo osób pracuje w systemie 2 zmianowym , niektórzy ponad 8 miesięcy .
                                                    Ci którzy maja stawki 1800 zł , dostają na rękę około 1450 zł - 1500 zł . Takich ludzi jest sporo . Dla pracowników nieprodukcyjnych i osób z zewnątrz jesteśmy pazerną hołotą która w trudnych czasach żąda nierealnej , zawyżonej podwyżki . Ale prawda jest taka , że bez dodatku nocnego zarabia się grosze . A mówi się że będziemy odchodzić od pracy 3 zmianowej .
                                                  • Gość: adam Re: do Hrabia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.03.13, 17:23
                                                    Dyrektor mówił, że będzie robił wszystko abyśmy na Legionów mieli pracę na 3 zmianach
                                                    tak jak to jest obecnie i bez konieczności brania urlopów bezpłatnych.
                                                    Do tej pory można mu było wierzyć bo zawsze dotrzymywał słowa.
                                                  • aflik Re: do Hrabia 28.03.13, 17:46
                                                    jednocześnie mówił żeby nie brać udziału w referendum bo możemy tego pożałować (mobbing)
                                                  • Gość: legionka Re: do Hrabia IP: *.play-internet.pl 28.03.13, 18:24
                                                    ... że możemy pożałować a w razie strajku nie będzie zapłacone! buahaha! I co z tego? Oj zdziwi się nasz kochany Pan Dyrektor! Ciekawe po referendum gdzie go rzucą? Może do Pruszkowa, za swoim kolegą z Rolniczej..;) Wielce głoszą na co w negocjacjach nie zgodziły się związki a szkoda że na zebraniu OZ nie powiedzieli na co sami Dyrektorzy się nie zgodzili! Wstyd im? Jak zawsze na zebraniu OZ mówią tylko o tym co im wygodniej! Kłamią ludziom prosto w oczy! Pan Dyrektor tłumaczy ze zwolnione 10 osób miało słabą ocene pracownika! Zenada! Co miesiąc już tak będzie? Liderzy dostają wytyczne ile osób ma polecieć i tylu osobom wystawiają negatywne opinie. Proste. A liderzy już to wykorzystują i grożą ludziom wystawieniem złej opinii.. ale Liderzy pamietajcie o tym że jak już życie pokazało na naszym zakładzie dziś możesz być liderem a jutro jednym ze zwykłych gnębionych pracowników!!! Mało już liderów poleciało?? A wszystkich Was to czeka!! Więc warto gnębić ludzi? Kiedyś ktoś Was tak samo porakuje.. jeśli wogóle bęziecie mieć odwagę po degradacji podnieść głowę!!??
                                                  • Gość: gość Re: do Hrabia IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 28.03.13, 18:34
                                                    tak liderzy boją się o własne d.... a tak w ogóle to mało ludzi dzięki im opinią straciło pracę.
                                                    Ale lepiej wysiudać roboli na bróg. Bo lider jest nie do ruszenia bardzo dobrze że lecą wszyscy powinni być odwołani i powołani nowi skończyły by się wtedy układy co nie którym

• Gość: abc Re: do Hrabia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.03.13, 19:22
                                                    A ja sobie nie życzę zeby związkowe prymitywy mnie reprezentowały.
                                                    Kłapiecie tylko paszczami.
                                                    I na wszelkie sposoby próbujecie skłucac ludzi.
                                                    Tak wam źle, to idzcie tam gdzie będzie wam lepiej.
                                                    Powodzemia
                                                  • Gość: legionka Re: do Hrabia IP: *.play-internet.pl 28.03.13, 20:49
                                                    Przecież masz do tego prawo. Zapraszam na górę do LIKWIDATORA, podpisujesz podwyżkę 3% tj.60pln i sprawa załatwiona. Tylko pilnuj się by nie podpaść liderowi, bo koniec kwietnia znów może być gorący a opinię pracowników ostatnio coś się bardzo pogorszyły..
                                                  • Gość: abc do legionki bezmyślnego prowodyra IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.03.13, 21:13
                                                    Jednak w swojej głupocie jesteś w stanie zauważyć,
                                                    że sytuacja zamówień, a co za tym idzie zakładu jest niepewna.
                                                    Ale tego, że nierealne żądania i groźba strajku mogą to tylko pogorszyć,
                                                    a z pewnością nie polepszą to już ci ciężko pokapować.
                                                    I odwal się ode mnie, nie chcę ze związkami mieć NIC WSPÓLNEGO.
                                                    My nie jesteśmy budżetówką, a u prywaciarza bez umowy i pensji też już pracowałem.
                                                  • Gość: zeropitupitu Przeciw Legionce i inn. podpalaczom i awanturnikom IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.03.13, 11:34
                                                    Kiedy przyjdą podpalić dom,
                                                    ten, w którym pracujesz - TRW i Polskę,
                                                    kiedy rzucą przed siebie grom
                                                    kiedy runą związkowym wojskiem
                                                    i pod drzwiami staną, i nocą
                                                    flagami Solidarności w drzwi załomocą -
                                                    ty, od pracy podnosząc dłoń,
                                                    stań u drzwi.
                                                    Swej firmy broń!
                                                    Bo związek z Ciebie drwi!
                                                  • Gość: xxx Re: Przeciw Legionce i inn. podpalaczom i awantur IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 29.03.13, 12:46
                                                    Było 60 zł , jest 100 zł - a i tak związek jest zły
                                                    Chcieli zabrać 15 minut przerwy - związek zablokował ten pomysł - jest zły
                                                    Chcieli wprowadzić grafik 6 , 6 , 3 - związek zablokował - jest zły
                                                    ehhh
                                                  • Gość: frank Re: do Hrabia IP: *.dynamic.lte.plus.pl 29.03.13, 08:43
                                                    poszedł do pruszkowa, bo prawdopodobnie miał dosyć tej głupoty którą uprawiali i uprawiają co po niektórzy z legionka włącznie.... uprawiajcie dalej i czekajcie końca.... franek
                                                  • Gość: Gość Porażka IP: *.net.stream.pl 29.03.13, 13:18
                                                    Ludzie piszecie że na Rolniczej tak źle a Legionów nikt się nie wstawia za wami a gdzie byli z Solidarności jak na Legionów robiono ponad pół roku na dwie zmiany? Lub kiedy nie było pracy i chcieli żeby dać ludzi na Rolniczą to dyrektor się nie zgodził z Rolniczej,a teraz jak na Rolniczej gorzej to wielkie halo i pretensje tak naprawdę to to są dwa osobne zakłady każdy sobie i dla siebie łączy je tylko nazwa.
                                                  • Gość: a zadymiarze IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.03.13, 19:12
                                                    a kto ci tak powiedział? słyszałem coś zupełnie innego.
                                                    Dyrektor mówił, że każdy zdecyduje za siebie.
                                                    To kolejny przykład że związki tobą manipulują, albo sam chcesz manipulować ludzmi.
                                                    Jak już musisz krzyczeć to choć nie kłam...
                                                  • Gość: gość Re: zadymiarze IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 28.03.13, 19:19
                                                    kolego sami ludzie są zastraszeni nikt się nie odezwie każdy się boi kamery na stołówce donosiciele itd.
                                                  • Gość: legionka Re: do Hrabia IP: *.play-internet.pl 28.03.13, 18:11
                                                    Kolego, niektóre linie już dziś tj. w czwartek są ZMUSZANE do brania urlopów! Oczywiście podsuwane są już gotowe wnioski a na nich napisane "Proszę o udzielenie URLOPU WYPOCZYNKOWEGO..." Dziś tj. w czwartek urlop, jutro w piątek urlop, 2 maja urlop, po Świętach Bożego Ciała urlop itd. Oczywiście jak zawsze Dyrekcja "prosi" że musimy wziąść urlopy!?!? Są linie, gdzie w ten sam sposób są podsuwane wnioski o odbiór godzin nadliczbowych w piątek a wnioski wyglądają identycznie czyli "Proszę o odbiór godzin nadliczbowych.." Przepraszam, my prosimy??? Czy Dyrekcja nam karze?! A w grudniu BEZPŁATEN, a to Dyrekcji jak miód na serce!! No ale Dyrekcja dba o nas, a Pan dyrektor jest super, prawdomówny itd.
                                                  • Gość: legionka Re: do Hrabia IP: *.play-internet.pl 28.03.13, 18:16
                                                    ..a przypomnę Ci że nasz kochany Dyrektor nocki wrócił na dużo liniach dopiero od STYCZNIA czyli od 3 miesięcy! A teraz gwarantuje że wszyscy będą nocki mieli cały rok? To ZAŁOSNE!
                                                  • Gość: aneta Re: do Hrabia IP: 80.54.22.* 28.03.13, 22:03
                                                    Dyrekcja zwykłego pracownika ma gdzieś.Rozbijają się drogimi samochodami, a jakby przyszło im żyć za 1800 zł , to pewnie już po 4 dniach brakło by im na życie.Pracowników potrzebują tylko do osiągania swoich celów.I za naszą ciężką pracę zgarniają kasę i nagrody.A w zamian nawet deka szacunku.
                                                  • Gość: plotek Zielonym małpom Zdrowych Wesołych Świąt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.13, 00:36
                                                    ponoć temu chłopakowi co mu umowa wygasła pani ruda wielka sekretarka (czy kim ona tam jest) życzyła Wesołych i zdrowych świąt. Po prostu zero kultury ze strony tych wykształconych, bo i po co się zielonymi małpami przejmować.
                                                    Jak wielka to gafa z tej pani strony była, to ona sobie chyba nawet nie zdaje sprawy...
                                                  • Gość: inżynier Re: Zielonym małpom Zdrowych Wesołych Świąt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.13, 16:54
                                                    Zaprawdę, jesteście zielonymi małpami ;D
                                                  • Gość: plotek do inżyniera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.13, 23:25
                                                    tylko inżynier....a wiesz że na liniach pracuje paru mgr inż. lub inż. tyle że kończyli kierunki nie związane z budową maszyn, mechatroniką, informatyką i innymi kierunkami niepotrzebnymi w TRW i część z tych osób naprawdę ma całkiem całkiem wiedzę w swoich specjalnościach tyle tylko że nie mogą z różnych przyczyn zmienić pracę w swojej dziedzinie.
                                                    A zresztą cześć z tych cudownych naszych pracowników biurowych nie ma pojęcia o kulturze osobistej i gdyby im założyć zielone spodnie lub te damskie odzienie to byli by niesamowitymi burakami i by się raczej od reszty nie odróżniali.
                                                    Tytuł i zajmowane stanowisko nie pokazuje kto się kim urodził.
                                                  • Gość: dr brach Re: Zielonym małpom Zdrowych Wesołych Świąt IP: *.96.246.9.tvksmp.pl 01.04.13, 21:26
                                                    jesteśmy zielonymi małpami a wy biuro ładujecie się pod biurko aby mieć lepsze stanowisko ja na siebie patrze w lustro i dobrze się czuje i dobrze śpię koszmarów nie mam to chyba dobrze co pozdrawiam produkcje jutro referendum
                                                  • Gość: egzamin Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 30.03.13, 16:56
                                                    cześć! tak czytam te wypowiedzi czytam! Od jakiegoś czasu nasuwa się pytanie dlaczego związki za rządów p.Sławka siedziały cicho, zakład był w o wiele lepszej kondycji finansowej a jakoś podwyżki jakie były to każdy wie.Związki to nie tylko był p.Sławek ale i związkowcy, gdzie wtedy byliście ? Płaciliście i płacicie tylko te składki dostając jakieś śmieszne paczki a od czasu do czasu organizowali Wam jakiś wyjazd. Jakoś Was to wtedy mało interesowało co się dzieje z tą kasą !
                                                    Zamiast beczeć o jakieś 10-30zł podwyżki lepiej było w swoich postulatach walczyć o nie zwalnianie ludzi, i w tym temacie zrobić referendum z pytaniem czy kosztem podwyżek utrzymujemy zatrudnienie. Przypuszczam a w zasadzie jestem pewien że na legionów każdy by miał w nosie tą śmieszną podwyżkę w zamian że grono osób pozostałoby w pracy!
                                                    Szkoda tylko że to są dwa zakłady które są brane pod jedną kreskę!
                                                    Jeśli chcecie o coś walczyć to lepiej się zastanówcie nad wprowadzeniem zbiorowego układu pracy którego nie ma ! Na razie tylko bzdurami się tylko zajmujecie, przyjdzie co do czego to zostaniemy wszyscy z palcem w d....e jak wujek z ameryki stwierdzi aby zawinąć z Częstochowy interes!
                                                    wesołych świąt życze !
                                                  • Gość: Marian Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 30.03.13, 17:53
                                                    Na Legionów jest 60 osób w związkach i z tego co wiem nikogo ze związków nie zwolnili .
                                                    Związek walczy tylko o swoich członków .
                                                  • Gość: paundra Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.42.10.165.alfanet24.pl 30.03.13, 18:01
                                                    to idź do dyrektora i powiedz ze będziesz za 1000 pracował wtedy na pewno amerykański żyd nie zwinie interesu i będzie praca ja pie... co za ludzie co oni z wami porobili to przecież o was chodzi o wasz byt o godne życie mnie na przykład nie wystarcza już na życie i chce o lepszy byt walczyć praca tak tylko za godne pieniądze mamili was latami ze jesteście ważni i co wywalają teraz czy wy naprawdę nie kumacie o co tu chodzi nawet jeśli będziemy za grosze pracować to i tak któregoś dnia przeniosą to tam gdzie jeszcze taniej kolejni murzyni będą to robić jesteście tylko cyframi nie ludźmi i tylko od was zależy czy sami tak o sobie będziecie mówić i tak się czuć
                                                  • Gość: JA Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.centertel.pl 01.04.13, 22:48
                                                    Ono pisał o tym wcześniej gość chyba OI to wszyscy po nim jechali a tym czasem okazuje się,że miał w pełni racje!!!!!!!!!!!!
                                                  • Gość: Pracowniczka Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.play-internet.pl 02.04.13, 11:03
                                                    Dla mnie to jest wszystko śmieszne !
                                                    Gdzie jest Solidarność jak zwalniają pracowników ?
                                                    Tak jak ktoś napisał "walczą o swoich" a reszta gdzie jest?
                                                    Jak by ich zachowanie było inne to by mieli więcej zwolenników!
                                                    Rozmawiałam z Panem z Solidarności na Legionów i co i nic mi nie powiedział chyba na dobrą sprawę nie orientuje się w sytuacji na Legionów.
                                                    Jak się zapytaliśmy czemu nie walczą o pracownika to co Pan zrobił głowa w dół .
                                                    Zapytałam czy Rolnicza wstawi się za nami gdy będa na Legionów większe zwolnienia - odpowiedź a raczej było jej brak. Czyli nikt sie za nami nie wstawi !
                                                    Chcą walczyć o podwyżkę dobrze ale niech nie zapominają o Pracownikach .
                                                    Niech powiedzą ile w zamian zwolnią ludzi !!
                                                    Każda złotówka wiecęj do podwyżki = ile osób do zwolnienia ?
                                                    Nasze hasło powinno być " Walczmy o pracowników i o godne życie " !!!!
                                                    A co do referendum to mam to gdzieś tak jak Solidarność ma gdzieś innych pracowników !
                                                    My zaczniemy strajkować i co będzie potem " Worker górą a my dołem"
                                                    Dziękuję za taką pomoc !!!
                                                  • Gość: legionka Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.play-internet.pl 02.04.13, 13:25
                                                    Nowe władze związków w porównianiu z poprzednimi robią bardzo dużo ale rzeczywiście jeśli chcą uzyskac poparcie pracowników zakładu na Legionów to MUSZĄ JUŻ OD DZIŚ działać w tym zakładzie i wstawiać się za pracowników! Wg mnie więcej związki osiągną ratując 20-50 miejsc pracy niż wywalczając podwyżkę o 25pln wyższą. Tak więc panowie ZWIĄZKOWCY, mamy poczatek kwietnia i macie trzy tygodnie aby coś zrobić zanim na koniec miesiąca znów poleci 20 osób z Legionów!!! Pokażcie że los pracowników tego zakładu nie jest Wam obojętny a wiem z rozmów że ludzie z Rolniczej też tego od Was oczekują...
                                                  • Gość: legionka Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.play-internet.pl 27.03.13, 20:24
                                                    Jeśli to moja wina że Cię zwolnili to bardzo PRZEPRASZAM! A za co Cię zwolnili [jaki powód]???
                                                  • Gość: gosciu Re: negocjacje podwyzkowe IP: 109.95.28.* 02.04.13, 19:31
                                                    jak zwiazki przegraja teraz to dyrekcja ufunduje po smyczy dla kazdego robola i tych najgorszych dla nich beda wyprowadzac za brame prowadzac przez caly zaklad
                                                  • Gość: m Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.96.237.254.tvksmp.pl 02.04.13, 20:52

Gosciu pewnie masz racje , ze przegraja bo starzy pracownicy maja w d...ie referendum bo dobrze ponad 2 zarabiaja a mlodsi starzem sami nie zwojuja za wiele choc zycze im jak najlepiej.powodzenia w mlodych sila.:-)
                                                  • Gość: gość Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 03.04.13, 06:45
                                                    Gdzie były związki jak na legionów zaczęły się zwolnienia???????????
                                                    Gdzie były związki jak na legionów pół roku nie było trzecich zmian??????????
                                                    Gdzie są związki jak na legionów dalej są zwolnienia.
                                                    Panowie Związkowcy gdzie jesteście???????
                                                    To są Związki pracownicze?czy rodzinne?
                                                    Ilu pracowników z końcem roku siedziało na bezpłatnych?????????
                                                    Panowie Związkowcy może by tak wywalczyć postojowe( nie urlopy wypoczynkowe i bezpłatne na potrzeby zakładu pracy)?????????
                                                  • Gość: Pracowniczka Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.play-internet.pl 03.04.13, 11:16
                                                    Dokładnie zgadzam się z poprzednią wypowiedzią !
                                                    Jestem ciekawa czy Pracownicy z Rolniczej też będą tacy
                                                    odważni i pewni siebie jak u nich zaczną się takie zwolnienia !
                                                    Nikomu tego nie życzę , ale może wtedy by coś zrozumieli .
                                                  • Gość: paundra Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.42.10.165.alfanet24.pl 03.04.13, 15:33
                                                    zaczna nie zaczną ale jak nic nie bedziemy robic to i tak w czarnej dupie jestesmy co ty myslisz ze jak nie bedziesz sie wychylać to korporacja da ci pracowac za 1000 zobacz co byo w tychach nic nie pomogło ilu z was jest w zwiazkach jazgoczecie tylko i kulice ogony
                                                  • Gość: gość Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 03.04.13, 20:03
                                                    kolego jesteś związkowcem chyba na papierze. Jak zaczęły się zwolnienia rozmawiałem z przewodniczącym odpowiedź nie jesteśmy nic zrobić bo nas wpier... a teraz dostali wiatru w plecy a może za te marne 25 złoty uratować parę miejsc pracy kolego zastanów się.
                                                  • Gość: Prosty Kowalski Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.13, 21:28
                                                    Prawda jest taka że 85 % załogi TRW przy ul. Legionów boi się własnego cienia i nie weźmie udziału w referendum! Spowodowane jest to zwolnieniami oraz nie przedłużaniem umów, ale widzę tu jeszcze inne podłoże, m.in. to że 75 % załogi stanowią kobiety dla których to wszystko jedno czy ona dostanie 150 zł podwyżki czy 50! Cieszą się że mają po prostu pracę bo gdzie w Częstochowie (bez kwalifikacji i szkoły) znajdzie pracę za ok. 2000 zł ze wszystkimi świadczeniami (talonami na święta, zyskami rocznymi, socjalnym). Pozostałe 10 % to zniewieściali faceci :) Pozostaje 15 % osób które mają jeszcze jakieś swoje zdanie. To jest moje subiektywne odczucie po przepracowanych kilkunastu latach w tej firmie. Ludzie wyrażajcie swoją opinie i nie dajcie się manipulować. Pozdrawiam
                                                  • Gość: paundra Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.42.4.135.alfanet24.pl 03.04.13, 22:15
                                                    masz racje niestety 80% to niestey zwykłe krawcowe itp i td
                                                  • Gość: Groszek Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.prenet.pl 03.04.13, 22:16
                                                    Obawiam się, że ten referendalny zryw to kolejny przykład polskiego nieprzemyślanego pospolitego ruszenia. Różnica jest tylko taka, że nikt medalu za to nie dostanie.
                                                  • Gość: Pracowniczka Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.play-internet.pl 04.04.13, 10:39
                                                    Nikomu nie życzę źle , ale jak na Rolniczej zaczną zwalniać pogadamy wtedy !
                                                    A większość z Was tak jak stoi w kolejce do tego pudełeczka, będzie stało ale za pracą.
                                                    Też zadacie sobie to pytanie . Gdzie jest Solidarność - a raczej gdzie była .

• Gość: paundra Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.42.4.135.alfanet24.pl 05.04.13, 15:04
                                                    klekniesz przed panem dyrektorem to cie nie zwolnia
                                                  • Gość: aaa Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.04.13, 17:06
                                                    Jednak jesteście MEGA PROŚCI.
                                                    Trzeba się było uczyć a nie po dyskotekach szlajać, to i pewnie była by szansa na lepszą pracę niekoniecznie za 1500.
                                                    Teraz cała wasza życiowa frustracja każe wam się solidaryzować i stawać na barykady.
                                                    Jak szlachetnie, ale w całym swoim ograniczeniu zapomnieliście, że nie podcina się gałęzi na której się siedzi.
                                                    Ciekawe co zrobicie jak będzie trochę za póżno na refleksje i co by nie mówić ale prywatny, amerykański właściciel (bo chyba zapomnieliście, że nie pracujecie w budżetówce) zamknie wam zakład.
                                                    A wy razem z waszym znienawidzonym dyrektorem, (nie tylko niektórzy) ale wszyscy wylądujecie na bruku. Co do jednego mam pewność - On jako pierwszy znajdzie kolejne zatrudnienie bez większego problemu.
                                                  • Gość: obserwa Re: IP: 188.120.236.* 05.04.13, 17:25

on - tak ale ty pociotku - nie
                                                  • Gość: . Re: IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.04.13, 18:26
                                                    I własnie dlatego z pelną świadomością dalej chcę tu pracować.
                                                    Zakładam, że wy również bo chyba nikt was siłą do niewoli nie brał...
                                                  • Gość: ON Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.13, 16:23
                                                    do: aaa
                                                    I wlasnie dlatego, ze to jest prywatna firma to ona sie nigdzie nie wyprowadzi. Bo dla Niej najwazniejszy jest zysk. A myslisz, ze jak przeniosa fabryke do Chin to takie marki jak BMW, Mercedes czy Ferrari beda chcialy tam produkowac. Koszty transportu tez wzrosna. I produkcja tam tez przestanie byc oplacalna. Gdyby to bylo rzeczywiscie takie proste to produkcje juz dawno by u Nas zamkneli. Tymczasem na Rolniczej pelno nowych projektow a na Legionow w przyszlym roku tez produkcja rusza.
                                                  • Gość: aaa Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.04.13, 16:40
                                                    i tu właśnie widać Twoją niewiedzę lub ignorancję w temacie.
                                                    A słyszałeś, że tanio to nie tylko w chinach ale na przykład w Rumunii.
                                                    Mają tam całkiem duży, z tanią siłą roboczą zakład, i właśnie (co za ironia losu) budują drugi całkiem nowy (ciekawe co tam będzie???).
                                                    Kolejne miejsce to Czechy. Cały czas z powodzeniem z nami konkurują.
                                                    Projekty idą na zmianę to do nas to do nich, i mam pewność, że przyjmą kolejne z otwartymi ramionami i uśmiechem :)
                                                  • Gość: ON Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.13, 10:45
                                                    moto.wp.pl/kat,55194,title,Chinskie-Mercedesy-BMW-i-Audi-z-asfaltem,wid,15461732,wiadomosc.html
                                                    Byla juz kiedys mowa o przeniesieniu szycia z Rolniczej do Rumuni. I co z tego wyszlo?! Poza tym w Europie zlikwidowano 1 zaklad Airbagow i wiekszosc projektow przyszlo na Rolnicza (zaslyszane z dobrego zrodla)
                                                    Uwazasz, ze gdyby tam bylo rzeczywiscie tak kolorowo to u Nas wdrazali by nowe projekty? Przeciez to sa dodatkowe koszty, ktorych nie trzeba ponosic.

Widzisz to nie ja jestem ignorantem, tylko Ty sie boisz o Swoja posadke. Tak jak napisal "obserwator": jesli jestes dobrym specjalista to nie masz sie co bac, bo zawsze prace znajdziesz. Zwroc uwage, ze w 95% to biurowce boja sie referendum i ewentualnego strajku. A zobacz jaki procent zalogi stanowicie.
                                                  • Gość: ON Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.13, 10:52
                                                    " Gość: aaa 05.04.13, 17:06 Odpowiedz
                                                    Jednak jesteście MEGA PROŚCI.
                                                    Trzeba się było uczyć a nie po dyskotekach szlajać, to i pewnie była by szansa na lepszą pracę niekoniecznie za 1500.
                                                    Teraz cała wasza życiowa frustracja każe wam się solidaryzować i stawać na barykady.
                                                    Jak szlachetnie, ale w całym swoim ograniczeniu zapomnieliście, że nie podcina się gałęzi na której się siedzi.
                                                    Ciekawe co zrobicie jak będzie trochę za póżno na refleksje i co by nie mówić ale prywatny, amerykański właściciel (bo chyba zapomnieliście, że nie pracujecie w budżetówce) zamknie wam zakład.
                                                    A wy razem z waszym znienawidzonym dyrektorem, (nie tylko niektórzy) ale wszyscy wylądujecie na bruku. Co do jednego mam pewność - On jako pierwszy znajdzie kolejne zatrudnienie bez większego problemu. "

Jednak to Ty jestes prostakiem. Kazesz ludziom sie uczyc, zeby miec posadki?! A dlaczego sam skonczyles nedzna Polibude w Czewie? Trzeba bylo skonczyc porzadna szkole wyjechac za granice, tam zdobyc dobra prace (po dobrej szkole bylbys przecierz "fachowcem") i nie musialbys sie tu uzerac z zielonymi malpami. No i nie musialbys sie obawiac strajku i kolejek w UP
                                                  • Gość: 1 Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.04.13, 12:38
                                                    I życzę Ci i Reszcie, żebyś miał racje.
                                                    Ala co tam, nie ma sensu sie przekrzykiwać bo i tak wiesz swoje.
                                                    Wróćmy do dyskusji za jakieś 1/2 roku.
                                                    Wiele powinno być już jasne, np. jak zadymiarze ze związków wpłyną na perspektywy zakładów.
                                                    Zobaczymy, czy dalej będziesz się tak mądrował...
                                                    Chętnie zwrócę Ci honor jeśli będziesz mieć rację:)
                                                  • Gość: aga Re: do ON IP: *.96.239.235.tvksmp.pl 07.04.13, 14:21
                                                    Po ''Polibudzie'' jak piszesz to chociaż wiemy że pisze się przecież a nie PRZECIERZ powodzenia w nauce.
                                                  • Gość: ON Re: do ON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.13, 17:03
                                                    do Aga
                                                    Dziekuje za poprawienie mnie. Wierz mi, ze na 80% jestem pewien, ze mam wyzsze lub bardzo podobne wyksztalcenie do Twojego :) , ale wyksztalcenie nie oznacza, ze jestem nieomylny.
                                                    Podejrzewam tez, ze z taka znajomoscia ortografii napewno znajdziesz lepsza prace jak juz pozamykaja fabryki w Cze-wie
                                                  • Gość: paundra Re: do ON IP: *.42.6.175.alfanet24.pl 07.04.13, 17:59
                                                    prawda jest taka że koszty kryzysu maja ponosić tylko ludzie z produkcji bo robolowi najłatwiej jest zabrać przecież ludzie w biurach maja stałe pensje i gó... ich obchodzi że ludzie na produkcji zarabiają 300 350 pln mniej im się nic nie zmienia czy jest kryzys czy nie biorą taka sama kasę ciekawy jestem jak by się zachowywali gdyby nagle mieli zarabiać o 400 mniej ja mam taki sam żołądek jak oni mam kredyt i inne opłaty muszę jakoś żyć .postawcie się w naszej sytuacji nasze zarobki to kaprys pana dyrektora wszystkie dodatki są ale możne ich nie być i tu jest problem my tu nie walczymy o godne życie walczymy o życie to nie kaprys związków to głos załogi ok macie wykształcenie i chwała wam za to \tylko rozum jakoś nie tak punkt widzenia zależy od punktu siedzenia niestety pozdrawiam was "zielona małpa"
                                                  • Gość: Pracowniczka Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.play-internet.pl 08.04.13, 19:35
                                                    Strajk hahahahhahaaa :] !!!!
                                                    Większość z tych osób które to podpisały .
                                                    nie odejdą nawet na chwilę od maszyn ,
                                                    lub o stanie z " chorągiewką" Solidarności to nawet nie myślcie .... !!
                                                    Wiem że tak będzie , bo słyszałam to na własne uszy
                                                    " Chcę podwyżkę podpisałam ale strajkować nie będę" !!!!
                                                    Mało inteligentne myślenie !
                                                    Większość z Was weźmie urlop albo nie przyzn się że podpisali !
                                                    Robicie krzywdę sobie i innym !! Zastanówcie się nad sobą.
                                                  • Gość: paundra Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.42.4.135.alfanet24.pl 03.04.13, 22:13
                                                    kolegą to napewno moim nie jestes to idz i pracuj za 1500 pln przeciez wtedy cie nie zwolnia
                                                  • Gość: paundra Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.42.10.165.alfanet24.pl 03.04.13, 15:30
                                                    krzyczysz gdzie były a ty co zrobiłeś jestesw zwiazkach ?? masz prawo pytac gdzie były nie to poprostu daj sobie spokój zapomniales jak dawniej darliscie łacha z rolniczej odwróciło sie teraz boli ???
                                                  • Gość: airbag Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.13, 19:54
                                                    Niestety z tą Rumunią to prawda jest wielce prawdopodobne że jeden z zakładów w Częstochowie zmniejszy zdecydowanie zatrudnienie. Tylko nie piszcie że ciężko jest przenieść zakład w inne miejsce. Otóż nie. Pracownicy najniższego szczebla generują największe koszty w zakładzie produkcyjnym. A wy jeszcze walczycie o podwyżkę. Nie ładnie w dobie nadciągającego kryzysu powinniście siedzieć cicho i czekać jak wszystko minie. No chyba że wylecimy wszyscy razem na bruk to wtedy staniemy w UP. Rumunia ma praktycznie 3 razy mniejsze płace w sektorze przedsiębiorstw. Zastanówcie się dlaczego tam bezrobocie jest tak małe ? Brakuje rąk do pracy. A u nas jest odwrotnie wracamy do poziomu sprzed kilku lat tj 18% mimo tego że wielu Polaków wyjechało za granicę. Strach pomyśleć co by było gdyby wszyscy wrócili.
                                                  • Gość: obserwator Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.ru 06.04.13, 21:18
                                                    Nie martw sie. Jesli jestes dobrym specjalista a przeciez tylko takich zatrudnia trw to stanie z zielonymi malpami w kolejce UP Ci nie grozi.
                                                  • Gość: gosciu Re: negocjacje podwyzkowe IP: 109.95.28.* 07.04.13, 14:45
                                                    czemu ekonomia w tym zakladzie jest tylko wjedna strone normy podnoszone sa kilka razy w roku a podwyzka jest raz i cztery procent C zy pracwnik wpierwszej kolejnosci nie powinien tez miec z tego zysk a wydje mi sie ze znowu norme podnsic beda bo jest cisza
                                                  • Gość: dr brach Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.96.246.9.tvksmp.pl 07.04.13, 19:02
                                                    w dobie kryzysu produkcja ma oszczędzać a co z biurem oni maja kredyty i inne żołądki co oni by jedli jakby im obniżyli pensje o 300 zl kaszankę hehe aha wciąż trwają poszukiwania tego co nazwał ludzi z produkcji zielonymi małpami to ktos z biura Walka trwa My tez chcemy godnie żyć i pracować za godziwe pieniądze ktoś z produkcji superman
                                                  • Gość: 1 Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.04.13, 19:08
                                                    do gościu:
                                                    zysk zawsze czy ci sie podoba czy nie, to w pierwszej kolejności ma WŁAŚCICIEL.

• Gość: airbag Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.13, 20:55
                                                    święte słowa
                                                  • Gość: pracownica Re: negocjacje podwyzkowe IP: *.146.68.138.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.04.13, 22:41
                                                    no proszę, nieprodukcyjni ujawnili się na forum. Tacy fachowcy i trzęsą się ze strachu. Wielu tych fachowców kończyło częstochowską Alma Mater. Przecież jak przeniosą TRW to będą mogli udowodnić swoją fachowość na rynku pracy. Założę się, że wielu z nich poległoby w kwalifikacjach z niejednym produkcyjnym, no chyba że zadziałają układy i układziki. Referendum i ewentualny strajk to nic dobrego, ale w obecnej sytuacji to jedyny sposób, by zaczęto nas słuchać i z nami rozmawiać.
    • poduszeczka7 Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? 08.04.13, 20:15
      Dziś osiągneliśmy frekwencję .która zadecyduje o ważności tego referendum,a jeszcze mamy 8 dni .więc już jest dobrze.miejmy nadzieję że większość z głosowania jest na tak.Bo tylko wspólnym działaniem można cokolwiek osiągnąć i spowodować aby w ogóle liczono sie z nami .I tak jest w różnych sytuacjach życia jak i pracy.Wspólnie można wiele natomiast w pojedynkę można tylko sobie zaszkodzić mimo" demokracjii" i" wolności słowa".
      • Gość: .... Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.13, 21:08
        Brawo ! Właśnie postaraliście się o kolejne zwolnienia .... Dacie nam pracę jak to wszystko się zwinie na tiry ?
        • Gość: asdf Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.net.stream.pl 08.04.13, 21:37
          a niech zwijają wszystko na tiry w cholere, na trw świat się nie kończy choć wiele osób próbuje nam to wmówić
          • Gość: lol Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.rev.masterkom.pl 09.04.13, 17:22
            motoryzacja.interia.pl/samochody/producenci/news/czy-polak-to-dobry-pracownik-dobry-bo-zarabia-malo,1908392
            motoryzacja.interia.pl/samochody/producenci/news/kryzys-niektorzy-o-nim-nie-slyszeli,1908535
            • Gość: Pracowniczka Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.play-internet.pl 09.04.13, 19:04
              To zobaczymy ilu z Was będzie strajkować !
              Ale już o tym pisałam !! Nie będę się powtarzać !
              Ktoś pisze " Niech to zwiną " !
              Więc ja pytam - Czemu jeszcze pracujesz , nie musisz czekać aż Cię zwolnią.
              Jak nie wiesz to możesz sam/sama się zwolnic ... Naprawdę ;)
              A swoją drogą to śmieszni jesteście .... Myślicie że jak podpiszecie referendum na
              parkingu na samochodowej masce to że Pan Dyrektor się o tym nie dowie ?
              • Gość: asdf Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.net.stream.pl 09.04.13, 19:11
                Pracuję będąc świadomy że i tak nie doczekam/nie dożyję emerytury w tym zakładzie, Jak mnie zwolnią lub zlikwiduja zakład pójdę gdzie indziej. Myślisz że ci których pozwalniali czy nie przedłużyli im umów to to do końca życia nie znajda już pracy?? no prosze cię
                • Gość: Pracowniczka Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.play-internet.pl 09.04.13, 21:14
                  Nie twierdzę , że nie znajdą ....
                  Jednak weź pod uwagę , że w krótkim czasie likwidują
                  dwa zakłady TRW lub zwalniają kolejne osoby ! Znajdziesz od razu pracę ??
                  Weź pod uwagę że ludzie mają kredyty , chore dzieci ,
                  chorych męża / żonę nieraz są jedyną szansą na zapłacenie rachunków , kupienie leków !
                  Każdy z Nas zmierza się ze swoją "tragedią'' !
                  A sami sobie (napisze delikatnie) robicie krzywdę .
                  Ja nie podpisując tego referendum - będę miała czyste sumienie , że może jakoś to będzie !
                  Ja mam nadzieje a Wy co robicie z nadzieją tych osób ?
                  • Gość: biurowiec Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.net.stream.pl 09.04.13, 22:29
                    Moja opinia na temat ostatnich wydarzeń.
                    Generalnie akcje "marudzenia" oceniam pozytywnie mimo, że pracuje w biurze. Dlaczego tak ma być, że polski pracownik jest dobry bo jest tani. Skoro są jeszcze zakłady w Niemczech, gdzie pensje zaczynają się od 2000 Euro i się opłaca to czemu u nas miało by się nie opłacać. Ktoś powie koszty pracy, rozwinięcie kraju itp. ale kurcze różnica jest tak kolosalna że nic jej nie wyrówna.
                    Z drugiej jednak strony to nie my pracownicy trw kształtujemy sobie pensje tylko rynek w PL. Skoro dla innych chleb w naszym regionie kosztuje 3zł za bochenek to czemu, ja będąc bogatym człowiekiem ma płacić za niego 6zł (mimo, że mnie na to stać)... Tak właśnie myślą władze TRW ustalając budżet dla nas.
                    Chcecie więcej kasy to wybierzcie władze w regionie, która przyciągnie ze 3 takie TRW, zaczną szukać ludzi, pensje pójdą w górę. Bez zająknięcia i my dostaniemy i 20% więcej.
                    Duży minus dla związków za to że żeby przekonać do siebie ludzie musiały znaleźć wroga i znalazły. Oto my pracownicy biurowi (i oczywiście TUSK) jesteśmy winni całemu temu wyzyskowi. Zarabiamy kupę kasy, a do tego pracuje oprócz mnie moja mama, babcia córka i jej narzeczony. Śmiechu warte :) Razem moglibyśmy więcej a tak zaczniemy sobie skakać do gardeł aż w końcu ktoś powie głupie polaczki, nic z nich nie będzie, w Rumunii przejawiają większe skłonności do rozwoju- INWESTUJEMY TAM!
                    • Gość: nn Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 109.95.28.* 10.04.13, 09:57
                      tu chodzi o nasze zoladki ze mamy takie same a nie ze pracuje ktos w biurze bo skoro tam pracuje to musi byc tam potrzebny a w referendum to nie biora udzilu ; pociotki rzadzacych -oni maja sie bardzo dobrze,single dla ktorych TRW to zycie i milosc Natomiast ci co maja na utrzymaniu kogos ,mlodzi myslacy nad swoja przyszloscia ,ci co przerobili w firamach tymczasowych -oni biora udzial
                      • Gość: Pracowniczka Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.play-internet.pl 10.04.13, 17:25
                        Nie zgadzam się z "nn"
                        Nie masz racji , jestem młoda , pracowałam w worku i co
                        najważniejsze NIE GŁOSOWAŁAM !
                        Nie wiesz - nie pisz !
                        Za to muszę się zgodzić z "biurowiec"

A jak chcecie więcej to czemu Ci którzy podpisali referendum i są z tego dumni ,
                        podpisali podwyżki ?
                        Przecież nie zgadzacie się z tak małą kwotą ! ?
                        A była możliwość nie zgodzenia się z tym !!!!
                        • Gość: jakis.tam Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.04.13, 17:42
                          Ten zakład jest największą zakałą tego miasta.
                          Teraz byłoby tragedią gdyby został zamknięty.
                          Jednak lepiej byłoby gdyby wcale tu nie powstał te przeszło 20 lat temu.
                          To Trw i jego żydowski guru przyczynili się do tego, że to miasto przez brak inwestycji zeszło na psy. Taka duża globalna firma może kupić wszystko i każdego.
                          Bo jak myślicie kto przyszedłby tam do pracy na takich warunkach gdyby w Częstochowie powstał drugi taki zakład?
                          Nie bronię Prezydenta Wrony bo prezydentem był marnym, ale obecny Matyjaszczyk też się sprzedał i śmieje się biorąc udział w otwarciu dyskoteki a nie fabryki.
                          Prawda jest taka że ludzie którzy chcieliby coś zmienić nie zostaną dopuszczeni aby móc wystartować w wyborach.
                          Pozdrawiam całą Częstochowę, kiedyś parkiem przemysłowym kwitnącą, a teraz biedronkami i prywatnymi familiami rodzinnymi gdzie brat zarabia 4 tyś. a robot z ogłoszenia najniższą krajową z odprowadzonymi składkami do kieszeni właściciela :)
                        • Gość: On Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.13, 17:48
                          Pracowniczka a przyjmijmy taka wersje, ze jednak zarzad sie "zlamie" i doda Nam do podwyzek jeszcze po 100zl. Rozumiem, ze Ty zrezygnujesz z dodatkowej gratyfikacji?! W koncu sie o nia nie upominalas (nie bralas udzialu w referendum)

Zgodze sie z biurowcem, ze niepotrzebna jest walka miedzy pracownikami biurowymi i produkcja, ale z tego co wiem to dyrekcja nie jest tutaj bez winy. W koncu to dyrektor powiedzial, ze pracownikom biurowym musi dac wiecej, bo Oni maj kredyty!!! Jakbys sie poczul na Naszym miejscu?!

Ja nie mowie, ze w efekcie wygrania referendum musi dojsc do strajku. Ale niech zarzad zobaczy, ze tu tez pracuja ludzie, ktorzy czesto maja rodziny, ktorzy maja potrzeby (np choroby mezow, zon, dzieci) i ktorzy tez chca godnie zyc.
                          • Gość: Pracowniczka Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.play-internet.pl 10.04.13, 18:27
                            Już widzę jak się złamie !
                            Nie biorę udziału właśnie o obawę , że tych ludzi z kredytami zwolnią !
                            Za te 100 zł. ile osób straci pracę ?
                            Ciebie ? Mnie ? kogo zwolnią ?

Ja już zadawałam to pytanie " Jeżeli dojdzie do strajku to ilu z Was będzie strajkować ?"
                            Wtedy dopiero zaczniesz bać się o prace .
                            Ale widocznie nie czytasz wszystkiego i widocznie bez zrozumienia !
                            • Gość: legionka Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.play-internet.pl 10.04.13, 20:07
                              Wnioskuje iż dał Ci już ktoś na piśmie, może nawet sam Pan Dyrektor że jak nie zagłosujesz w referendum, i referendum sie nie powiedzie to już nie będzie zwolnień?! No to GRATULUJE! Bo referendum jest od 2 kwietnia a w zeszłym roku poleciało 150 osób, więc...
                              • Gość: . Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.04.13, 21:59
                                legionka,
                                No właśnie i gdzie wtedy były związki ???
                                Jak zawsze tylko o własną dupę i dupę żonki potrafią zadbać.
                                Reprezentują WSZYSTKICH, oczekują, że im pomożemy, zagłosujemy a pracowników Legionów mieli gdzieś.
                                • Gość: legionka Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.play-internet.pl 10.04.13, 22:54
                                  Założeniem związków jest pomagać ludziom, nie ludzie związkom. Jeśli teraz związki wywalczą cos więcej prócz tego co juz sie udało wywalczyc
                                  [tj. podwyżka 100pln, wyrównanie za luty 120pln brutto, podwyższenie najniższych stawek zasadniczych do 2000pln]
                                  to raczej pracownicy na tym skorzystają, nie zwiazki. Pamietajmy ze zwiazki to ludzie, rowniez pracownicy TRW. To nie sa osoby z zewnatrz. Kazdy przeciez moze sie zapisac do Zwiazkow zawodowych, a jeśli ktos nie lubi "Solidarności" to przeciez sa inne związki. Można się udzielać, zgłaszać pomysły itd. A jeśli czujesz się zagrożony w pracy a zagrożenie płynie od pracodawcy i jest bezzasadne to można się udac do związków, zgłosić sprawe i np. poprosić o ochronę którą wg. kodeksu pracy Związek Zawodowy w uzasadnionych sytuacjach może udzielić. I nie ma to znaczenia czy to Związek Zawodowy Solidarność, Sierpień`80 itp. i działający w TRW czy innej firmie. Nie ma co tu innym zazdrościć czy wypominać. Wszyscy jesteśmy dorośli, mamy swój rozum i każdy ponosi odpowiedzialność za swoje czyny. To prawda, Związek trochę przespał ale wg. moich informacji z zakładu na ul.Legionów należy do niego ok.80 osób. Może się mylę, ale w sytuacji gdyby do związku należało 80% to sprawy wyglądały by inaczej. Napewno nie było by więcej pracy, ale w sytuacji zwolnień można by wynegocjować tak jak w fabryce Fiata w Tychach odpowiednie odprawy, nie takie jak w Kodeksie Pracy tj.3 miesięczne a może nawet 12 czy 16 miesięczne. Taka jest prawda.
                                  Szkoda tylko że za zwolnienia obwiniane są nowe władze w Związkach zawodowych a nie prawdziwi sprawcy tej sytuacji czyli Dyrekcja. Przed zarzutami i obrażaniem najpierw trzeba pomyśleć.. bo kompletną bzdurą i nieporozumieniem jest wiązanie Referendum i żądań Związków zawodowych ze zwolnieniami które trwają od połowy zeszłego roku. A dobrze o tym wszyscy wiemy że skłócona załoga w obu zakładach to jak "miód na serce" Dyrekcji tych zakładów. Dyrekcja tylko na to liczy i czeka..
                                  Pozdrawiam wszystkich pracowników i Dobrej Nocy;)
                                  PS.Pamiętajcie że w tym zakładzie wszyscy powinniśmy być równi.
                                  • Gość: zeropitupitu Do Legionki & gdzie idą składki związkowe IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.04.13, 15:33
                                    Masz rację Legionka. Nie należy wiązać zwolnien pracowników w ubiegłym roku z referendum strajkowym. Dopiero nowe zwolnienia będą wynikiem referendum lub nie daj Boże strajku. Obawiam się, że na znacznie, znaaacznie większą skalę.

tak a propo to czy wiecie ,że 40% składek płaconych przez członków ZZ idzie do centrali? Pan Duda podobno zgarnia 30 koła ale może jak bedzie wiecej związkowcłów to mu podniosa do 40.
                                    • Gość: Artur O. Re: Do Legionki & gdzie idą składki związkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.13, 19:24
                                      Uwielbiam zarzadzac taka holota. Wystarczy, ze pogroze palcem a Oni juz sa posrani i robia po 20% normy wiecej. Teraz chyba im wprowadze oplaty za korzystanie z toalet, ale paier toaletowy dam w cenie. Niech znaja moja dobroc.
                                      • Gość: legionka Re: Do Legionki & gdzie idą składki związkowe IP: *.play-internet.pl 12.04.13, 19:36
                                        HEHE, najlepsze jest to że nawet nikt nie musi grozić palcem, ludzie sami się nakręcają wymyslając co jakiś czas ciekawostki z palca wyssane.. Zajmijmy się może na poważnie tym, za co nam płacą a nie wymyślaniem i powielaniem pierdół..!!
          • Gość: zeropitupitu Do asdf IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.04.13, 14:15
            No to wolna droga i wylot z TRW jeszcze przed odjazdem tirów! Nikt Cię tu jako niewolnika nie trzyma ale uszanuj obawy o miejsca pracy innych
            • Gość: asdf Re: Do asdf IP: *.net.stream.pl 11.04.13, 16:55
              Ostatnia wypłata pokazała, że naprawdę jest się czego obawiać....
              • afganczyk69 Re: Do asdf 11.04.13, 18:08
                na legionów sie zaczynaja dziac bardzo niedobre i dziwne rzeczy wczoraj sie zaczelo wlasnie a pozatym mieli wyrownac stawki do 2000 ale jakos nie wyrownali wszystkim
                • Gość: adam Re: Do asdf IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.04.13, 19:26
                  Dyrektor na osobach zaufania mówił, że nie wszystkim.
                  zobaczymy, bo obiecał wywiesić info, ile jest stawek i ilości osób na każdej...
                  • Gość: PIOTR ŻYŁKA Re: Do asdf IP: 195.205.171.* 11.04.13, 19:43
                    PODOBNO ZNOWU SIE CZYSTKI SZYKUJĄ NA LEGIONOW
                    • Gość: legionka Re: Do asdf IP: *.play-internet.pl 11.04.13, 22:10
                      A skąd te info? Z palarni?
                    • Gość: zeropitupitu czystki nie tylko na Legionów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.04.13, 11:10
                      rzeczywiście coś się zaczyna dziać i coś wisi w powietrzu również na Rolniczej. Był tam wielki bos Gus i podobno zapowiadają się redukcje znaacznie większe niż na Legionów. Drugi nowy zakład w Rumuni otwiera TRW i 600 ludzi ma polecieć w Częstochowie. Czekają tylko na jakiś pretekst np. strajk. Trzeba utworzyć ruch oporu przeciw awanturnikom i kumoterom ze związków bo oni ich kobity sie chronią a my co, zęby w scianę?
                      • Gość: kerek Re: czystki nie tylko na Legionów IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.13, 12:04
                        kiblowe opowieści...
                      • Gość: airbag Re: czystki nie tylko na Legionów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.13, 12:19
                        Ludzie emigrują po całym świecie za pracą. Skoro jesteście tak przywiązani do zakładu chyba to nie problem wyjechać do Rumunii za ostatnim Tirem wywożącym maszyny.
                      • agaipawel12345 Re: czystki nie tylko na Leg 12.04.13, 12:20
                        Jeden wielki mobing .
                        szanuje sie tylko pracownikow agencji pracy tymczasowej ,oni pracuja na 3 zmiany dla nich zawsze sie znajdzie miejsce .
                        nie to co my trw nas zawsze trzeba ujebac,gnebic,zastraszac.
                        tak sie traktuje starch pracownikow.
                        • Gość: kim dzong un Re: czystki nie tylko na Leg IP: 195.205.171.* 12.04.13, 15:26
                          na legionow ma byc czarny koniec miesiaca bedzie sie dzialo
                          • Gość: kim dzong un Re: czystki nie tylko na Leg IP: 195.205.171.* 12.04.13, 16:09
                            niestety :-(
                • Gość: legionka Re: Do asdf IP: *.play-internet.pl 11.04.13, 22:09
                  A mianowicie jakie dziwne rzeczy?
              • Gość: legionka Re: Do asdf IP: *.play-internet.pl 12.04.13, 19:37
                ???
                • Gość: kim dzong un Re: Do asdf IP: 195.205.171.* 12.04.13, 19:45
                  legionka wiesz ze znowu beda u nas zwalniac :-(
                  • Gość: legionka Re: Do asdf IP: *.play-internet.pl 12.04.13, 22:16
                    Zwalniają od roku.. Codzień się zastanawiam czy to ostatni mój dzień w tym..
                    • Gość: kim dzong un Re: Do asdf IP: 195.205.171.* 13.04.13, 06:44
                      a ja legionka czuje ze juz ja niedługo wylece z tego.......
                      • Gość: legionka Re: Do asdf IP: *.play-internet.pl 13.04.13, 14:36
                        Trudno, co zrobić.. Jest ryzyko, jest zabawa!
    • Gość: Ja Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.13, 22:06
      Up
      • Gość: legionka Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.play-internet.pl 15.04.13, 17:07
        www.solidarnosc.org.pl/pl/aktualnosci/nawet-w-kryzysie-mozna.html
        • Gość: asd Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.13, 17:38
          Te podwyżki w linku wyżej to też zakład trw czy inny ??
          Co do rolniczej to podobno jest dużo nowych projektów... czyli może nie będzie tak źle.
          • Gość: legionka Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.play-internet.pl 15.04.13, 18:06
            Nie, to inny zakład ale przykład pokazuje że się opłaca w Polsce produkować i przyznawać pracownikom Automotiv podwyżki.
            • Gość: 1 Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.04.13, 19:22
              Ta informacja nie jest pełna.
              Pytanie jaki mieli pensje do tej pory?
              Bo np: 100 podwyżki do podstawy 2100 =2200
              a 190 podwyżki do podstawy 1600 =1790
              a w artykule tak ładnie wygląda i wszyscy a zwłaszcza związki się ekscytują...
              • xit Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? 18.04.13, 14:58
                Durny Pan dyrektor W. z Legionów jak ostatną turę zwalniał to mówił że wszystkie świadczenia zostaną zachowane,a teraz okazuje się że tym ludziom zysków nie wypłacili.Jakim prawem skoro to zyski za ubiegły rok???A na jego zyski zapieprzali w zeszłym roku wszyscy nawet ci co teraz już są zwolnieni,robi kretyna z siebie czy z innych???Ludziom parę groszy nie wypłacił ,a na stołówkę na Legionów wydali 400 tys złotych i dla kogo pytam ?dla tych zielonych małp czy gamoni z biur co im gęby pasą się od tych obiadków.Kłamliwy pajac!!!
                • Gość: legionka Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.play-internet.pl 18.04.13, 17:28
                  I tak własnie działa nasz Dyrekcja którą niektóre osoby tak zawzięcie bronią! Miały byc zyski wypłacone dla wszystkich, miało być podniesienie najniższych stawek do 2000pln i jak było? A no było jak zawsze z obietnicami naszej Dyrekcji!!!!!
                  • Gość: seka Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 18.04.13, 18:04
                    praca.wp.pl/title,Szef-oddal-swoja-premie-pracownikom,wid,15506426,wiadomosc.html
                    • Gość: trw Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.13, 18:37
                      dlaczego osoby które pracowały w tamtym roku nie otrzymały trzynastek?przeciez to są zyski za tamten rok a według ustaw powinny otrzymac je osoby które przepracowały co najmniej 6 miesięcy w w/w firmie.przeciez pracownicy którzy przepracowali ten okres w tamtym roku pracowali również na te zyski dla firmy.skandal.
                      • Gość: . Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.04.13, 18:46
                        coś ci się koleś pomyliło, o jakich ty ustawach piszesz???
                        podaj konkrety, bo ciekaw jestem o czym piszesz.
                        TRW ma nagrode roczną, która chyba wynika z regulaminu
                        • Gość: trw Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.13, 18:59
                          oki niech bedzie ze to jest nagroda roczna a nie trzynastka.co nie zmienia faktu ,że osoby pracujace w tamtym roku do tych zysków sie rowniez przyczyniły.moim zdaniem powinni dostać.
                          • Gość: legionka Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.play-internet.pl 18.04.13, 19:05
                            Bo to jest prawdziwa twarz naszej Dyrekcji. Zanim wypłacą pracownikowi 600pln to 3 razy się zastanowią czy jest możliwość aby tego nie zrobić..
                            • Gość: legionka Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.play-internet.pl 18.04.13, 19:06
                              ...a na zebraniu OZ co miesiąc Dyrektorzy sieją propagande jacy to oni dobrzy, wyrozumiali a pracownicy tylko się czepiają!?
                              • Gość: 1 Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.04.13, 20:01
                                ty legionka taka pro zwiazkowa jesteś, a wiesz że pod regulaminem dotyczącym nagrody rocznej podpisane są związki...
                              • Gość: pracownik Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 80.54.22.* 18.04.13, 21:50
                                Dyrekcja jak politycy kłamie by dobrze wypaść na spotkaniach z pracownikami ,udają dobrych wujków a prawda jest inna , sami mają wielkie pieniądze dzięki pracy ludzi na produkcji, a kilku złotych im szkoda na podwyżki.Panowie Dyrektorzy zysk za ubiegły rok należy się wszystkim ,którzy go w tamtym roku wypracowali, zwolnionym też.Oni mają w tym wkład i to czasami wieloletni za który im "podziękowano" zwalniając.Dobrzy byli jak zasuwali dwunastki i soboty a dziś się o tym zapomina.Murzyn zrobił swoje ,murzyn może odejść.Nie ubliżając murzynom.
                                • xit Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? 19.04.13, 19:22
                                  Te spotkania OZ to totalna lipa.Tam durny dyrektorek gada co innego a potem i tak zrobi co innego.Fałszywy bufon żałuje parę groszy ludziom ,a sam skosił na pewno niezłą sumkę zysków.
                                  To prawda te zyski powinny należeć się wszystkim,bo wszyscy w zeszłym roku na nie pracowali i to też na Pana zyski szanowny dyrektorze W...!!!!!!!!
                                  • Gość: zdzichu Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.play-internet.pl 23.04.13, 12:23
                                    I jak będzie ten strajk czy jednak nie ?
                                    Bo już nic nie rozumiem!
                                    • Gość: legionka Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.play-internet.pl 23.04.13, 12:35
                                      Tak, będzie ponieważ zryczałtowana kwota wypłaty którą zaproponowała Dyrekcja jest nie do zaakceptowania.
                                      • Gość: Pracowniczka Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.play-internet.pl 24.04.13, 11:16
                                        Z tego co wyczytałam to będzie strajk ostrzegawczy !
                                        Czy szykuje się coś większego ?
                                        I jak tam szykujecie się od odejścia od maszyn ?
                                        Czekam żeby to zobaczyć . :]
                                        Pozdrowienia dla odważnych i dla tych którzy się wystraszą ;)
                                        • Gość: legionka Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.play-internet.pl 24.04.13, 11:37
                                          A ja czekam koleżanko aby zobaczyć jak składasz rezygnacje z przyjęcia przywilejów które wywalczyły Związki Zawodowe. Skoro tak krytykujesz działania związków sama przy tym nic nie robiąc to rozumiem że do końca zachowasz swoje stanowisko i dumę i nie przyjmiesz np. 300pln? Trzymam Cię za słowo i obserwuje.. A od maszym w zakładzie na ul.Legionów pewnie już w piątek odejdzie ponad 20 osób, część którym kończą się umowy i część za "złą ocenę" i "chorobowe" bo mamy tak kochaną "Twoją" Dyrekcję!
                                          • Gość: Pracowniczka Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.play-internet.pl 24.04.13, 12:25
                                            Już widzę jak dostaniemy te 300 zł.
                                            Jak byś chciała wiedzieć to rozmawiałam z wieloma osobami
                                            i tak jak juz tu pisałam to większość podpisała referendum na TAK
                                            a nie odejdzie od maszyn i takie osoby powinny się wstydzić!
                                            I takie osoby krytykuje ! Podpisałam ale nie będę strajkować ! Niech inni to robią !
                                            A osoby które wiedzą co podpisują i będą konsekwentne w tym co robią . Popieram !!
                                            Właśnie !!! Czemu Solidarność jawnie nie walczy o te osoby !!
                                            Które mogą być zwolnione ??
                                            Odpowiesz mi na to pytanie !!?
                                            Bo zamiast tych 100 -200 -300 zł. Dało by się uratować chociaż 1 osobę ?
                                            A strajkiem nie uważasz że pogorszysz sytuacje własnie tych osób ?
                                            Kochana Dyrekcja - hmmmm..... I jeszcze jedno - myślisz że jak by
                                            ''Prezes Solidarności był Dyrektorem " To by nie zwalniał i dawał by Wam miliony ?
                                            Weź pod uwagę że dyrekcja ma kogoś nad sobą !
                                            Nie twierdzę że Pan Dyrektor jest Kochany bo nie jest ale na wszystko weź poprawkę !
                                            A co do tej podwyżki to jak bedzie ten strajk i go "niektórzy wygrają" to
                                            nie podpisze jej jestem konsekwentna !
                                            A czy Ty i Twoi znajomi będą ??

• Gość: zeropitupitu Re: Czas strajku jest niepłatny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.04.13, 13:10
                                              Nie wiem czy związkowcy mówią wszystkim wpisujacym sie na listę strajkową, że za czas strajku nie przysługuje wynagrodzenie. Muszą jeszcze dodać, że lista z nazwiskami pójdzie do dyrekcji bo przecież muszą wiedzieć komu nie zapłacić. Wyjście z cienia może być boelsne i trudne dla większości odważnych inaczej.
                                              • Gość: ja Re: Czas strajku jest niepłatny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.13, 15:06
                                                nie siej zametu. Jesli nie wiesz po co sa te listy?
                                                Ja sie nie zgadzam tylko z obecnym podejsciem zarzadu zwiazkow. Zreszta jak wielu ludzi na hali. W jakim celu bylo referendum? Gdzie w obecnych zadaniach mowa o podwyzkach? Pracownicy produkcji walcza o podwyzki a nie o jednorazowe premie! A moze ktos sie juz uklada?!
                                                • Gość: niewiem Re: Czas strajku jest niepłatny IP: 195.205.171.* 24.04.13, 16:38
                                                  to prawda ze dzisiaj na legionow zwalniali
                                                  • Gość: niewiem Re: Czas strajku jest niepłatny IP: 195.205.171.* 24.04.13, 16:39
                                                    ?
                                                  • Gość: legionka Re: Czas strajku jest niepłatny IP: *.play-internet.pl 24.04.13, 23:57
                                                    Tak, zwolnili jedną z dziewczyn;(
                                                • Gość: obserwator Re: IP: *.ru 24.04.13, 16:44
                                                  Dokladnie jak napisal przedmowca - po co bylo referendum, po co ta cala zadyma? 90zl STOP? haha, dyrekcja rzucila po stowce i juz po sprawie, temat sie rozmyl. Chociaz i tak nie wszyscy dostali po tej stowce, byli tacy co po 50 a i po 30 sie zdarzalo. Przeciez komus trzeba bylo zabrac zeby tym co do 2000 dorownac. Czy moja pamiec juz szwankuje czy podstawowym postulatem bylo 200 dla kazdego? Chcecie strajkowac, ludzi od maszyn odstawiac a juz na tym etapie widac ze cos tu zaczyna smierdziec. Gdzie wsrod tych 10pkt ktore sa zawarte w porozumieniu jest jakakolwiek mowa o podwyzce wynagrodzenia zasadniczego? Rekompensata za slaba syt biznesowa w 2012 w wys 300 czy jak chcecie 500? Smiechu warte.
                                                  Jeszcze jedno - jak potrzebowaliscie ludzi w referendum to codziennie nawet po nocach jezdziliscie po zakladach zeby glosy zbierac a teraz gdzie jestescie zeby poinformowac o statusie dalszych negocjacji? Kamien w wode. Widac analogie z poprzednim referendum. Wtedy tez obiecano 10% a skonczylo sie wiadomo jak.
                                              • Gość: legionka Re: Czas strajku jest niepłatny IP: *.play-internet.pl 25.04.13, 00:06
                                                Ameryki nie odkryłeś, to oczywiste że za czas strajku nie należy się wynagrodzenie. Wystarczy trochę się zainteresować. Żadne listy nie pójdą do Dyrektora. Wystarczy że przydupasy Liderzy zrobią takie listy, w końcu za coś mają stawki 4600! Zapraszam do lektury aktualnych stawek na produkcji, lista wywieszona na tablicy przed stołówką.
                                                >>Jestem ciekawa ile z tych osób krytykujących Związki oraz wszystko i wszystkich w koło była konsekwentna do końca i odmówiła podwyżki, wyrównania 120pln za luty oraz odmówi przyjęcia 300pln które proponują Dyrektorzy w negocjacjach ze Związkami??
                                                Znajdzie się choć jedna taka osoba? Nie! Ok, to wszystko jasne!.
                                                Jestem też ciakawa ile osób i jaką kwotę wynegocjowały u Lidera przy podpisywaniu nowych angaży?? Nikt się nie zgłasza? Tak myślałam..
                                  • Gość: zeropitupitu Do xit: zasady wypłaty zysków są uzg. ze związkami IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.04.13, 13:06
                                    Dla wszystkich rozżalonych i niezorientowanych informuję, że to związki zaakceptowały wypłatę zysków tylko dla zatrudnionych w dniu wypłaty nagrody poza tymi, którym leci wypowiedzenie bo ci też nie dostają. Do kogo ten żal i pretensje? Dziady związkowe wyslizgały pracowników a teraz udają wieklkich obrońców
                                    • Gość: legionka Re: Do xit: zasady wypłaty zysków są uzg. ze zwią IP: *.play-internet.pl 25.04.13, 00:13
                                      To sa najgorsze Związki o jakich słyszałam! Znów Dyrektorzy chcieli nam zrobić dobrze, wszystkim wypłacić "nagrodę roczną" a Związki zabroniły wypłaty byłym pracownikom. Co za niedobre Związki! Jestem przekonana że gdyby nie Związki to i podwyżki byłyby większe, na stołówce byłby smak soku porzeczkowy i bananowy i normy mniejsze a i śnieg by nie sypał na Święta Wielkanocne! Precz ze Związkami! Jestem ciekawa co jeszcze Związki wymyślą? Oby tylko nie deszcz w długi weekend majowy!;) Kolorowych snów:*
                                      • Gość: Pracowniczka Re: Do xit: zasady wypłaty zysków są uzg. ze zwią IP: *.play-internet.pl 25.04.13, 12:19
                                        Legionka czytaj wszystko i ze zrozumieniem !!

Miłego dnia wszystkim ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka