Dodaj do ulubionych

praca magisterska

04.11.08, 17:53
Witam wszystkich.
W akcie desperacji piszę na forum Gazety, bo nie mam już innego pomysłu na uzyskanie informacji do pracy mgr. Otórz bezskutecznie próbuję znaleźć dane dotyczące małego lub średniego przedsiębiorstwa które korzysta/-ło ze środków unijnych. Prawdopodobnie powiecie, że to nieodpowiednie miejsce ale wydaje mi się,że wykorzystałam już wszystkie inne możliwości i nie wiem..pisząc tu liczę chyba na jakiś cud. Jeśli ktoś życzliwy odważyłby mi się pomóc w danej sprawie byłabym chyba najbardziej wdzięcznym człowiekiem na Ziemi. Proszę o kontakt: zohasamocha@wp.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: hvacrse Re: praca magisterska IP: *.adsl.inetia.pl 04.11.08, 18:01
      Sprecyzuj o jakie dane i informacje Ci chodzi, może będę mógł pomóc.
      • studentka-czest Re: praca magisterska 04.11.08, 18:44
        W zasadzie każda dana by mnie ratowała..Ale to co zalecił mi promotor to opisanie programu, funduszu z jakiego przedsiębiorstwo otrzymało fundusz a następnie sprecyzowanie na co konkretnie pieniążki zostały przeznaczone itp. czy zmieniła się sytuacja finansowa (badanie wskazników-na podstawie bilansu-ale to oczywiście szczyt marzeń żeby ktoś zaufał obcemu studentowi). No i kilka słów o samym przedsiębiorstwie..
        • hvacrse Re: praca magisterska 04.11.08, 23:31
          Napisz na mojego gazetowego maila (rzadko sprawdzam pocztę ale jakoś się zgadamy).
          Pozdrawiam
          • studentka-czest Re: praca magisterska 05.11.08, 11:04
            Mail wysłany. Dziękuje i pozdrawiam
            • Gość: vicek Re: praca magisterska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.08, 14:13
              pseudostudentko... I TY cchesz się "legitymować" wyższym
              wykształceniem?! TAKICH studentów/studentki POWINNO się wyrzucać z
              uczelni JUŻ na I roku!!!
              • Gość: hehehe Re: praca magisterska IP: 193.138.241.* 05.11.08, 14:17
                hej...!!! oj dana dana... by ją ratowała.... dana, dana dana...

A może zamiast pracy końcowej, piosenka....?
              • studentka-czest Re: praca magisterska 05.11.08, 14:47
                a to ciekawe co powiadasz...szkoda ze tego nie zrobili..bo teraz nie musiałbyś pisać takich postów
                • Gość: K2 Re: praca magisterska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.08, 17:41
                  to że sobie nie potrafi zaradzić wcale nie znaczy że nie powinna pisać na forum... w końcu forum to też jakas opcja
                  • Gość: pro-motor 2.5 V16T Re: praca magisterska IP: 94.251.128.* 05.11.08, 19:20
                    ta studentka właśnie sobie radzi jak może, natomiast promotor jej pracy wykazał
                    się całkowitym niezrozumieniem rynku. Albo jest zupełnie oderwany od
                    rzeczywistości, albo bezdennie głupi i naiwny.
                    W obu przypadkach nie powinien być promotorem prac magisterskich oraz uczyć.
                    Nie znam firmy, która by dobrowolnie, bez nakazu sądowego ujawniła obcej osobie
                    zasady zdobywania funduszy oraz prowadzenia własnej działalności.

Współczuję studentce takiego promotora. Powinna wyjawić, jaka to szacowna
                    uczelnia zatrudnia takich wybitnych specjalistów.

Jest jeszcze inne wytłumaczenie. Promotor doskonale wie, że uzyskanie takich
                    informacji jest praktycznie niemożliwe a ma zamiar napisać coś na ten temat (bo
                    wymagane są publikacje), więc NAJLEPIEJ zlecić TAKI TEMAT JAKO pracę magisterska
                    a POTEM opublikować WYNIKI badań już pod swoim nazwiskiem dodając
                    wspaniałomyślnie studentkę jako osobę współpracującą :-)
                    • studentka-czest Re: praca magisterska 05.11.08, 19:40
                      Absolutnie będę bronić Promotora! Ponieważ temat pracy każdy wybiera indywidualnie jak i to co chce w niej zamieścić. Tyle, że czasem rzeczywistość okazują się inna niż byśmy chcieli i stąd mój obecny problem.
                      • Gość: Ponieważ temat pra Re: praca magisterska IP: 94.251.128.* 05.11.08, 20:23
                        > Absolutnie będę bronić Promotora!

Aaaa, to co innego ;-

> Ponieważ temat pracy każdy wybiera indywidual
                        > nie jak i to co chce w niej zamieścić.

No to zdziwiony jestem, a w jakiej to szkole (jeżeli to nie jest tajemnicą)
                        magistrant pisze co chce i na dodatek zalicza?

Jeżeli Tak, to o co te płacze i wołanie o pomoc? Trzeba do promotora, jego
                        sprawą jest owa pomoc. Chyba, że jak wyżej (każdy zamieszcza co chce) to w czym
                        problem stu dentko? :-)
                        • Gość: ja Re: praca magisterska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.08, 20:30
                          Jak to w jakiej?? na Polibudzie to normalne, ze wywieszaja tematy i
                          ludzie sami wybieraja temat jaki chca pisac.. Widac ze to własnie Ty
                          zielonego pojecia nie masz a sie udzielasz
                          • Gość: ;-) Re: praca magisterska IP: 94.251.128.* 05.11.08, 20:36
                            > Jak to w jakiej?? na Polibudzie to normalne, ze wywieszaja tematy i
                            > ludzie sami wybieraja temat jaki chca pisac..

No to wszytko jasne :-) Zapomniałem, że są też takie szkoły jak owa Polibuda. Na
                            Uczelniach, zwykle panują inne zwyczaje ;-)
                            • Gość: ja Re: praca magisterska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.08, 20:46
                              a co przepraszam jakies uprzedzenia do Politechniki Częstochowskiej?
                              No tak pewnie zadnej szkoły wyzszej sie nie ukonczyło , to trzeba
                              byc zgryzliwym :]
                              • Gość: K2 do ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.08, 20:58
                                no pewnie na ajd czy polonijnej czy na turystyce to poziom sięga sufitu.... :)
    • Gość: jak Re: praca magisterska IP: *.pcz.pl 05.11.08, 19:17
      I znowu zaraza zwana inaczej dzieci neostrady pisza.... widac, ze co niektorzy jeszcze nie mieli przyjemnosci pisania mgr
      • Gość: jak Re: praca magisterska IP: *.pcz.pl 05.11.08, 19:18
        tyczy sie do vicek.
      • Gość: co za nieuk Re: praca magisterska IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.08, 19:46
        Gość portalu: jak napisał(a):

> I znowu zaraza zwana inaczej dzieci neostrady pisza.... widac, ze co niektorzy
        > jeszcze nie mieli przyjemnosci pisania mgr

Odezwało się indywiduum, które zdawało maturę na sciagach, bądź w ogóle jej nie
        posiada :)
        Klasa robotnicza powinna nie zabierać zdania w tematach, których nie rozumie.
        • Gość: jak Re: praca magisterska IP: *.pcz.pl 05.11.08, 20:14
          tak jak napisales, nie powinienes zabierac glosu
        • Gość: K2 do szlachetnie urodzonego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.08, 21:05
          Oglądałeś waćpan;) wyboru w USA... pomyśl wielmożnie urodzony czystej krwi paniczu zanim następne brednie tego typu prawić będziesz:P
      • Gość: K2 ja dziecie neostrady... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.08, 21:03
        ... miałem okazję coś takiego pisać i wiem że ta dziewczyna wykazuje się też w jakimś stopniu pomysłowością w dotarciu do materiałów, prawda jest taka że ciężko będzie jej dostac takie materiały nie siedząc w tym od wewnątrz lub poprostu bez znajomości ludzi pracujących w tej dziedzinie.

Trzymam za nią kciuki.. powodzenia autorko
        • Gość: michal Re: ja dziecie neostrady... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.08, 08:42
          Jeśli chodzi o tematy prac magisterskich, to zależy to jak ustali się z danym
          promotorem. Podejrzewam, ze jestes studentka wydzialu zarzadzania. Ja tez
          pisalem prace mgr na tym wydziale i temat pracy ustalilem sobie sam, znaczy
          poszedlem z propozycja tematu do promotora i zostal on zaakceptowany. Wiec nie
          jest to tak, ze dany promotor wywiesza tematy i zada od studentow zeby napisac z
          tego prace mgr.

Jesli chodzi o fundusze strukturalne, to mysle ze mozesz uderzyc do fundacji,
          organizacji pozarządowych. Dobrym pomyslem tez bedzie skontaktowanie sie z
          instytucjami, ktre swiadcza uslugi polegajace na szkoleniu z pozyskiwania takich
          funduszy. Na ich szkoleniach czesto pojawiaja sie pracownicy takich firm, moze
          akurat beda w stanie cie skontaktowac z kims.

Jesli chodzi o funduse unijne, czesto dana organizacja zawiazauje wsplprace z
          innym podmiotem, aby latwiej bylo uzyskac dofinansowanie i zrealizowac projekt.
          Polecam, jak juz wspomnialem, zglosic sie do fundacji czy innych jednostek, jak
          stowarzyszenia itp, ktore realizowaly jakies projekty i zapytac, czy byly one
          realizowane na zasadzie wspolpracy z innymi podmiotami.

Sam osobiscie troche znam sie na tych funduszach, bylem na szkoleniu z
          pozyskiwania takich funduszy, za kilka dni jade na kolejne, kilkudniowe
          szkolenie do krakowa. Mysle, ze mozesz mocniej sie zainteresowac sie tym
          tematem, gdyz jest to naprawde bardzo fajna, perspektywiczna sprawa, dajaca duze
          szanse rozwoju. Jesli nie planujesz zwiazywac swojej przyszlosci z czestochowa,
          to uwazam, ze jest to bardzo dobra droga, zeby sie stamtad wyrwac. Jesli uda ci
          sie dosc dobrze zaglebic w te sprawy, masz otwarta droge do szukania pracy na
          innych rynkach. Sam osobiscie mieszkam teraz w warszawie, pracuje w instytucji
          pozytku publicznego, jestem odpowiedzialny za pozyskiwanie funduszy
          strukturalnych (ale nie tylko, wchodza w to tez dotacje ministerialne,
          marszalkowskie, NBP, itp)oraz realizacje programow i projektow za te fundusze.
          Od stycznie zaczynam realizowac 18-miesieczny projekt o wartosci 150 tys euro.
          Aha, do tego sluzbowy samochod, komputer, telefon...

Kilka stron www, na ktorym znajdziesz namiary do podobnych instytucji:

www.funduszngo.pl
          www.ngo.pl

Wystarczy dobrze tam poszperac a na pewno cos znajdziesz
          • studentka-czest Re: ja dziecie neostrady... 07.11.08, 11:12
            jw.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka