sylwiahlp 24.11.08, 13:12 Czy tak się postępuje z ludzmi , najpierw wysyła się na przymusowy urlop bezpłatny ,a potem zwalnia listownie.SKANDAL!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: roman gie Re: Zwolnienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.08, 14:18 W myśl polityki komunikacyjnej tego typu firm pośredniczących w naborze wołów roboczych, to jest normą która nie godzi w żadne ludzkie godności. Bo w myśl tejże polityki jesteś tylko najemnikiem, nikim co ma "ręce do pracy", właściwie to trzeba by cię określić jako tylko i wyłącznie "ręce do pracy". Jedyna rada: nie pracować w/poprzez agencje pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa123 Re: Zwolnienia IP: 193.138.240.* 22.03.09, 09:49 Mnie też przysłali rozwiązanie umowy o pracę pocztą,w trakcie zasiłku rehabilitacyjnego,podziękowali mi w ten sposób za orkę u nich,pięcioletnią.No cóż problem z głowy,prawda p.PIOTROWSKI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania re;do sylwia IP: 195.205.202.* 24.11.08, 17:54 sylwia mnie tez wyjebali,i jedyne wyjscie idz na zwolnienie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: re;do sylwia IP: *.xdsl.centertel.pl 25.11.08, 09:59 Ale mi też przysłali, a jak dzwonilam do workera to powiedzieli, ze TRW zrezygnowało z pracowników workera. Dziwne, bo dzisiaj się dowiedziałam, że niektóre osoby z workera przychodza jeszcze na 2 zmianę. Jak to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: re;do sylwia IP: 195.205.202.* 26.11.08, 19:17 Tak zwolniono 900 osób z workera i gi polska . ale ok.20-50 pracuje dzisiaj przy mnie w biurze jedna osoba anulowała pismo zrywajace umowe o prace ktore wczoraj tj,25.11 dostala poniewaz caly czas pracuje i jest podobno potrzebna pracuje przy rolniczej kilka miesiecy dopiero. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Jak zwykle! IP: 195.205.202.* 26.11.08, 19:27 No czyli jak zwykle to czy będziemy pracować czy nie zależy od liderów!Przynajmniej w jakimś procencie!A sami wiemy kto ma najwieksze szanse być ulubieńcem lidera!Wszystko w tym temacie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
freehappyboy Zwolnienia z TRW (GI POLSKA) przysyłane poczt 24.11.08, 19:28 Kochani, kiedys ktos z duzym doswiadczeniem powiedzial mi dobra rade: "Miej conajwyzej tyle samo szacunku do swojego pracodacy, co on ma do Ciebie" Idz na zwolnienie chorobowe i korzystaj ile mozesz. Oni i tak wycisna cie jak cytryne i wyrzuca.... bez zbednych sentymentow. Masz miekkie serce, musisz miec twarda pupke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 23.01.08 Zwolnili Re: Zwolnienia z TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 17:54 Witam wszystkich . Wiecie co Wam powiem ?? Zrobie taka ladna opinie TRW gdzie sie tylko da i ile sie tylko da, zeby nikt nawet bardzo potrzebujacy pracy nie przyszzedl tam pracowac !!! Niech TRW splajtuje i tego zycze pieprzonemu luksowi i reszcie tej pierd....nej bandy skur...synskich zlodziei !!!! Przyszlam do TRW na linie produkcyjna w lipcu 2008r oczywiscie przyjeta przez work serwis - kolejnych zlodziei, potem zwolnili mnie w listopadzie. Zadzwonili w grudniu ze 5.01 mam przyjsc z powrotem do pracy bo potrzebuja, wiec przyszlam. Popracowalam 2 tyg, moje kolezanki ledwie 4dni i cisza. Postojowe !!!!! No wiec czekalismy wszyscy na telefon od liderow - co sie okazalo?! Ze te dziwki z worka dzwonia i mowia o pilnych zebraniach z kierownikiem czy dyrektorem !!! Okazalo sie ze to "pilne zebranie" jest po to by wreczyc ludziom WYPOWIEDZENIE !!!!! KOLEJNE WYPOWIEDZENIE !!! Czy Wy to ludzie rozumiecie?! Czy Waszym zdaniem normalne jest zwolnic ludzi masowo a potem ich zatrudnic ponownie i to jeszcze na 1/4 etatu i po tygodniu zwolnic? Kiedy babka z worka do mnie zadzwonila i powiedziala ze jest "pilne zebranie" to ja wysmialam bo wiedzialam ze chodzi o wypowiedzenie. Chciala zeby ludzie przyjechali na godz 21 do roboty tylko po wypowiedzenie !!! Ludzie sa psychiczni, dlatego weszlam tu aby zrobic "dobra" opinie dyrekcji TRW i Work Servisowi. Przy okazji pragne pozdrowic wszystkich pracownikow TRW i Worka ktorzy dostali ta szanse i moga normalnie pracowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniec Re: Zwolnienia z TRW IP: 195.242.90.* 23.01.09, 18:51 Spokojnie za chwilę zaczną zwalniać starych pracowników TRW ;) kryzys nieubłaganie się zbliża ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc 77 Re: Zwolnienia z TRW IP: 94.251.141.* 24.01.09, 11:15 właśnie, prawda... wszystkich z worka po kolei zwalniają to czemu nie tych z TRW też. Ci ludzie są naprawdę chorzy. Jak można tak postępować z ludźmi???! Nie mówię tu tylko o pracownikach work service ale też o pracownikach TRW. Wszyscy traktowani są jak śmiecie !!! Chciałabym żeby tak też poczuli się Ci z "góry". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: Zwolnienia z TRW IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 28.01.09, 14:57 może wiecie co dalej z pracą dla pracowników Workera? Odpowiedz Link Zgłoś
ewciak75 Re: Zwolnienia z TRW 28.01.09, 21:12 Hej podobno wszyscy dostaniemy wyppowiedzenia,oczywiście znowu pocztą,moje koleżanki już dostały,ja nadal nie,ale złudzeń nie mam,tylko po cholerkę nas ponownie zatrudniali na tzw."pięć minut",chyba wolałabym być na miejscu tych,którzy nie wrócili,przynajmniej chora perspektywa ,że będzie lepiej ich nie ogarnęła...i powiem Wam,że w naszej "realistycznej"Polsce tak właśnie traktuje się pracownika z wyjątkowym"taktem" iwyczuciem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lamb Re: Zwolnienia z TRW IP: 195.205.202.* 29.01.09, 16:27 zatrudnią was znów w marcu na 2 tygodnie taka jest prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYM Re: Zwolnienia z TRW IP: *.chello.pl 12.02.09, 19:54 Zwolnili masz racje zobaczcie sami z Workera zapieprzacie na pracownikow TRW bo kosztujecie ich cyrka okolo 300Euro tyle dostajecie wyplaty moze 400Euro a pracownik TRW sami wiecie wiec zadaje pytanie do ludzi mieszkajacych w tym samym miescie co ludzie pracujacy przez Workera macie smialsoc spojezec koledze czy kolezance w oczy wy ludzie z TRW juz widze powietrze nabiezecie w usta a;ez nei a gdzie zwiazki zawodowe no \gdzie wiecei co niemacie zadnej godnosci ludzkiej ale to zadnej Worke wywal jak smiecia ? wlasnei ze nie to TRW wywala workera TRW bylem tam i pracowalem widzialem wieka oblude pracownikow TRW dp pracownikow Workera pytam sie gdzie godnosc wasza gdzie w stosunku do kolegi czy kolezanki Odpowiedz Link Zgłoś
only_sem Re: Zwolnienia z TRW 04.05.09, 08:53 To nie prawda że pracownicy trw tak trakują ludzi z workera To ze Ty miałeś złe doświadczenia nie znaczy że wszyscy są jednakowiChyba że z definicji uważasz że wszyscy pracownicy trw to.... Naucz się patrzec na ludzi poprzez pryzmat ich dobrych właściwości, a nie przez wady, każdy je ma, Ty oczywiście też, no chyba że jesteś ideałem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noelemak Re: Zwolnienia z TRW IP: 89.174.23.* 20.02.09, 15:09 no dzi..ki to we wszystkich tych biurach siedza typu worker, gi cos tam, nantech, work service. Te baby w tych biurach siedza, pierdza w stotki, dupy im rosną a do tego pomiatają ludźmi i robią co chcą. niwiele kierownictwo przykłada sie do wyboru osób pracujących potem w tych biurach i reprezentujących firme. jedna głupsza od drugiej, a druga cwańsza od pierwszej. co za patologia. ja miałem przyjemność z tymi kur..mi z biura nantech. ja pier...ole, jak dobrze ze ten cały cyrk padł na ryj. buhahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisak ale to TRW Cię zwalnia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.08, 19:38 Czy TRW Cię zwalnia czy "worker" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ale to TRW Cię zwalnia ? IP: 195.205.202.* 24.11.08, 21:02 umowy podpisywalismy z workerem wiec wypowiedzenia tez nam wrecza worker ale decyzje na pewno podjelo trw. worker zarabial przeciez na naszej pracy wiec dobrowolnie by nas nie zwalnial.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europa plus Re: ale to TRW Cię zwalnia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 20:17 jak zwykle polskie ś,,,,, wykorzystują polską klasę robotniczą ,,znamm ten temat trw to obóz pracy 21 wieku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po Re: ale to TRW Cię zwalnia ? IP: 77.87.124.* 21.03.09, 21:05 "Posiadacze kapitału będą stymulować popyt klasy robotniczej na coraz większe ilości towarów, mieszkań i wytworów techniki. Jednocześnie będą udzielać coraz więcej coraz droższych kredytów na zakup tych dóbr, aż rzeczone kredyty nie będą mogły być spłacane. Niespłacane kredyty doprowadzą do bankructwa banków, które z kolei zostaną znacjonalizowane. To w rezultacie doprowadzi do powstania komunizmu". Karol Marks, 1867 rok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiak Re: ale to TRW Cię zwalnia ? IP: 193.138.241.* 27.04.09, 22:08 wyjebali was a sami sie pchacie zz powrotem.Takie życie silny wygrywa. przyroda, od wieków na całym świecie tak już jest słaby odpada.Powodzenia gamonie!!!!!!!NADZIEJA MATKĄ GŁUPICH!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Ćwoka Re: Hamstwo!!!! IP: 195.205.202.* 24.11.08, 23:15 Albo na trase!!!Do agencji nawet tej marnej nie masz szans!!!haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: Hamstwo!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.08, 23:41 czytam wypowiedzi (ani ) i.... buty mi spadaja. nie zwalnia cie trw tylko worker a dlatego ze nie ma u nas pracy.rozumiesz??? czy tylko przeklinac potrafisz??? stradom zwalnia ludzi , silla Poland zwalnia ludzi a tu sie tylko na trw psioczy.no i widac ze worker tez zwalnia ludzi z agencjami tymczasowymi tak jest;jest praca-pracujesz,nie ma nie pracujesz.proponuje przeczytac umowe raz jeszcze zanim zaczniesz kogos pluć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romper Re: Hamstwo!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.08, 00:14 nie pracuje w tej firmie ani nigdy nie pracowałem,więc oględnie rzecz biorąc sprawe mam głeboko w powarzaniu,ale myśle sobie ze tak zwyczajnie po ludzku byłoby wypowiedziec umowe o pracę bez pośrednictwa poczty,w cztery oczy wyjasniając sytuacje w firmie.Moim skromnym zdaniem w ten sposób zyskuje sie szacunek i zrozumienie,u zwalnianych...Bo choćby taki drobny gest w sumie nic nie zmieniający w położeniu zwalnianego,daje moim skromnym zdaniem poczucie ze nie jest sie traktowany jak zbędny przedmiot wyrzucany do ŚMIETNIKA,ale jak CZŁOWIEK!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: Hamstwo!!!! IP: *.onlinesc.net 25.11.08, 00:35 ale dzisiaj na nocke łorki przyszły ,więc z tymi zwolnieniami to chyba coś nie tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniec Re: Hamstwo!!!! IP: 193.138.241.* 25.11.08, 00:38 Bo na niektórych liniach pojedyncze jednostki z Workera pracują ale generalnie Workerów jest bardzo niewiele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Hamstwo!!!! IP: 195.205.202.* 25.11.08, 20:30 a powiedz jak sobie wyobrazasz dostarczenie wypowiedzenia 1000 osob w inny sposob niz poczta (wiadomo ze tych osob w zakladzie sie nie znajdzie)?????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Hamstwo!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 16:52 Bylo pieknie pomarancze znowu zatrudniali a juz dzis koniec pracy odwołuja ludzi bo nie ma pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Hamstwo!!!! IP: *.116.125.10.tvksmp.pl 04.05.09, 20:38 CO ZNOWU PONOWNIE?!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Hamstwo!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.09, 15:18 nie ważne kto zwalnia, a zwalnia worker na polecenie TRW, ale to wszystko mogłoby się obejść bez takiego chamstwa, po ludzku,i bez dawania ludziom złudnych nadziei. Ja osobiście dowiedziałam się 10 minut przed końcem pracy że mam już nie przychodzić bo nie jestem potrzebna. Tak nie traktuje się ludzi, i nie dziw się, że ktoś przeklina. Każdy ma prawo do złości i żalu, nieważne czy jest "tylko" workerem czy "aż" pracownikiem TRW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomager Re: Hamstwo!!!! IP: 212.95.49.* 05.03.09, 19:25 Dobra wiadomość dla Workerów- znowu macie okazję pracować w TRW.Zatrudnią Was na 2 tygodnie,wyrobicie co jest do wyrobienia i z powrotem na bezrobotne. :/ Normalnej pracy nie zaznacie już w tym zakładzie. :// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 Re: Hamstwo!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 04:59 Gdzie jest moderator!!!?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniec Re: Hamstwo!!!! IP: 193.138.241.* 25.11.08, 07:27 W dup.e. Ludzie mają prawo być rozgoryczeni nie uważasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Hamstwo!!!! IP: 83.19.32.* 25.11.08, 07:36 W grudniu minie dwa lata jak pracuje w worku i też dostałam świadectwo pracy pocztą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Hamstwo!!!! IP: 195.205.202.* 25.11.08, 09:45 Bardzo DZIEKUJEMY MODERATOROWI za nie usuwanie naszych postów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abc Re: Hamstwo!!!! IP: *.alfanet24.pl 25.11.08, 10:38 Wy tez wyslijcie im pocztą jakiegos fajnego lista:) Np. s.ramy na was i wasze wypowiedzenia, to my was zwalniamy, a nie wy nas! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: do abc IP: 195.205.202.* 25.11.08, 12:18 O i to jest super pomysl!Teraz to ja im wysylam moje zwolnienie lekarskie niech mi chociaz za 7 dni zaplaca!Ale wiecie dlaczego tak zrobili?Powiem wam to byla specjalna zagrywka!Poniewaz wiedzieli ze ludzie od grudnia pojda na zwolnienia,lub coraz wiecej zwolnien im dostarczaja.No a prawo jest tak skonstruowane,ze to oni musza placic za zwolnienie do dnia wydania swiadectwa pracy lub do dnia wygasniecia umowy.No to dali nam wypowiedzenia i zrzucili tym samy obowiazek placenia zwolnien lekarskich na ZUS!Aha i bardzo wazna rzecz macie 2dni na dostarczenie zwolnienia do gi-sri! Odpowiedz Link Zgłoś
ma-r-cin Re: 25.11.08, 13:37 ale znajda sie osły ktore beda nadal przychodzily do tego "gi-sri" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.08, 13:42 A wiesz kto bedzie tymi oslami??? Ludzie, ktorzy po prostu nie beda mieli pracy, a maja na utrzymaniu rodzine. Nie pracuje w trw, ale wiem, co ci ludzie moga czuc i niesprawiedliwie ich tak oceniac... Nie sadzisz??? Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_2000 Re: 25.11.08, 14:14 Mam pytanie czy wie ktos czy na urlopie bezpłatym mozna isc na zwolnienie lekarskie bo z tego co wiem to nie przysługuje ci zasilek chorobowy na bezplatnym Odpowiedz Link Zgłoś
ma-r-cin Re: 25.11.08, 14:18 czarna_2000 napisała: > Mam pytanie czy wie ktos czy na urlopie bezpłatym mozna isc na > zwolnienie lekarskie bo z tego co wiem to nie przysługuje ci zasilek > chorobowy na bezplatnym Tak mozna isc na zwolnienie lekarskie ( w trakcie trwania umowy ). Chyba ze dostalas wypowiedzenie to sadze ze firma GI Polska nie bedzie uznawala L4. Co do urlopu bezplatnego zgodnie z KP nie licza sie zadne skladki i zadne ZUS'y. Odpowiedz Link Zgłoś
brzuchaczek ???/ 25.11.08, 13:47 mam pytanie słyszałam ,że zaszła jakaś zmiana w prawie i pracownika który przebywa na zwolnieniu też już można zwolnić ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ma-r-cin Re: ???/ 25.11.08, 14:16 Wypowiedzenie wtedy zostanie cofniete, ale trzeba pamietac ze musisz byc juz na zwolnieniu lekarskim ( i obowiazuje Cie data zakonczenia umowy, ktora podpisalas ) . Jestes osoba chroniona w tatkiej sytuacji. Nie oznacza tego ze po zakonczeniu L4 wysla Ci ponowny dokument. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_2000 Re: ???/ 25.11.08, 14:19 no ja jeszcze nie dostałam wypowiedzenia ale pewnie nie dlugo przyjdzie poczta wiec chyba jeszcze moge skorzystac z L4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: ???/ IP: 195.205.202.* 25.11.08, 15:52 Nie marcin mylisz sie to nie jest wazne ze przyszlo ci juz wypowiedzenie.Przez te 7 dni od daty doreczenia przez listonosza,chorobowe bedzie placic gi,sri.A od dnia otrzymania swiadectwa pracy chorobowe placi zus.I trzeba wziac z zusu specjalne druki....ale to juz dokladniej w zusie wam powiedza.Moja ciotka pracuje w zusie!!!A tak wogole to jaki urlop bezplatny?Przeciez my nic nie podpisujemy ani nie skladamy zadnej prosby o urlop bezplatny!Podpisujemy tylko kartke na platny!Najwazniejsza rzecz,jak beda wam wypelniac zwolnienie to musicie wpisywac cala nazwe czyli nie gi polska tylko generale industrielle polska sp z o.o.inaczej wymiguja sie i nie chca przyjac zwolnienia.Tlumacza ze niby zmienili nazwe ale nip ten sam to ciekawe i siedziba tez a w okienku 23 na zwolnieniu wyraznie pisze nazwa firmy lub skrot wiec czy gi to nie pierwsze litery tej nazwy?No ale zrobia wszystko zeby nie zaplacic nawet za te 7 dni!Nawet jak wam juz dorecza swiadectwo pracy mozecie isc na zwolnienie i bedzie ono platne!Tylko przez zus!180 dni mozna chorowac pozniej zus wtysyla na komisje!no ale jestem dobrej mysli ze po nowym roku wszyscy sobie znajdziemy prace!Jeszcze beda sie prosic zeby ludzie do nich przyszli!!!ta cala agencja posrana! Odpowiedz Link Zgłoś
ma-r-cin Re: ???/ 25.11.08, 22:48 ">to nie jest wazne ze przyszlo ci juz wypowiedzenie.Przez > te 7 dni od daty doreczenia przez listonosza,chorobowe bedzie placic gi,sri.A o > d > dnia otrzymania swiadectwa pracy chorobowe placi zus.I trzeba wziac z zusu > specjalne druki." Zgadzam sie. " >ze po nowym roku wszyscy sobie znajdziemy > prace!Jeszcze beda sie prosic zeby ludzie do nich przyszli!!!ta cala agencja > posrana!" I tego zycze wszystkim ktorzy pracowali w tej "firmie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc wazne informacje dla zwalnianych workow. IP: *.anonymouse.org 25.11.08, 16:13 Witam, Wszystkim pracownikom zatrudnianym na produkcji w obozach pracy typu TRW, Brembo, Gomma itp. proponuję zapoznać sie z obowiązującym prawem pracy: "Kodeks Pracy", a w szczególności "Ustawa o Pracy Tymczasowej". Zatrudnianie przez agencje było jawnym obchodzeniem przez te firmy prawa pracy. Właśnie o to chodziło, żeby w każdym momencie można się było pozbyć pracowników. Nie chce mi się tutaj pisać pełnej analizy, Ale zwrócę uwagę na pewien fakt: "Definicja ustawowa pracy tymczasowej jest bardzo konkretna i za taką uznaje wyłącznie pracę o charakterze sezonowym, okresowym, doraźnym lub w terminach, gdy jej wykonywanie przez pracownika użytkownika byłoby niemożliwe, lub w celu zastępstwa nieobecnego pracownika." Powyższy fragment pochodzi z artykułu w monitorze prawa pracy. Pełen artykuł jest tutaj: www.monitorprawapracy.pl/index.php?mod=m_aktualnosci&cid=40&id=176 a tutaj jest ustawa: www.abc.com.pl/serwis/du/2003/1608.htm Ponadto: Art. 15. 1. Pracownik tymczasowy w okresie wykonywania pracy na rzecz pracodawcy użytkownika nie może być traktowany mniej korzystnie w zakresie warunków pracy i innych warunków zatrudnienia niż pracownicy zatrudnieni przez tego pracodawcę użytkownika na takim samym lub podobnym stanowisku pracy. i jeszcze to: Art. 20. 1. W okresie obejmującym 36 kolejnych miesięcy łączny okres wykonywania pracy tymczasowej przez pracownika tymczasowego na rzecz jednego pracodawcy użytkownika nie może przekroczyć 12 miesięcy. Wszyscy którzy byli zatrudniani na stanowiskach produkcyjnych powinni udać się do sądu pracy z pozwem o ustalenie istnienia stosunku pracy z firmą w której pracowali. Poza tym: Art. 16. 1. Pracownikowi tymczasowemu, wobec którego pracodawca użytkownik naruszył zasadę równego traktowania, w zakresie warunków określonych w art. 15, przysługuje prawo dochodzenia od agencji pracy tymczasowej odszkodowania w wysokości określonej w przepisach Kodeksu pracy dotyczących odszkodowania należnego pracownikowi od pracodawcy z tytułu naruszenia zasady równego traktowania pracowników w zatrudnieniu. To by było na tyle. Był PIP, i inne instytucje, i oczywiście urzędnicy nie chcieli zauważyć tego. Zebrać się, poszukać, prawnika od prawa pracy i do sądu z pozwami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniec Re: wazne informacje dla zwalnianych workow. IP: 193.138.241.* 26.11.08, 00:07 Pięknie pan Piotrowski i Ogiński załatwili Workera hehe Teraz faktycznie jak się odpowiednio pracownicy agencji zgadają to Worker jest ugotowany ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ma-r-cin Re: wazne informacje dla zwalnianych workow. 26.11.08, 12:40 Pikieta, sad pracy - masa mozliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: wazne informacje dla zwalnianych workow. IP: *.xdsl.centertel.pl 28.11.08, 17:54 wydrukowałam sobie ta ustawę o zwalnianiu pracownikó tymczasowych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRW Re: Zwolnienia z TRW (GI Polska) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 16:55 Informacja dotycząca odwołania pracowników agencji pracy tymczasowej z TRW Polska Na przełomie listopada i grudnia agencje pracy tymczasowej (Gi Worker, Gi Polska, Work Service) złożyły lub złożą pracownikom wypowiedzenia umów o pracę. Wynika to z faktu, że w ostatnich kilkunastu tygodniach zakład poduszek powietrznych i zakład pasów bezpieczeństwa zanotowały poważne spadki zamówień na swoje wyroby i postępujący brak możliwości dalszego zatrudniania pracowników tymczasowych. Aktualne dane nie pozwalają określić, w jakiej perspektywie czasowej sytuacja może ulec poprawie. Mając, zatem na względzie by jak najmniej dać odczuć wszystkim pracownikom agencji pracy tymczasowej skutki obecnej sytuacji zdecydowaliśmy się umożliwić im zarejestrowanie się w Urzędzie Pracy. Takie rozwiązanie jest jednak możliwe tylko po wypowiedzeniu im przez agencję pracy tymczasowej umowy. Tylko takie rozwiązanie daje możliwość kontynuacji ubezpieczenia i zapewnia środki do życia dla osób uprawnionych do otrzymywania zasiłku dla bezrobotnych Dodatkowo chcielibyśmy umożliwić pracownikom tymczasowym jak najlepszy i najszybszy dostęp do możliwości zarejestrowania się w Urzędzie. Dlatego też, przy wsparciu dyrekcji Powiatowego Urzędu Pracy w Częstochowie zostanie zorganizowany specjalny punkt rejestracji na terenie zakładu poduszek powietrznych przy ul. Rolniczej Chcielibyśmy zapewnić wszystkich pracowników agencji pracy tymczasowej, że jeśli tylko ilość zamówień powróci do oczekiwanego poziomu i będziemy w stanie zapewnić Państwu pracę, niezwłocznie zostaniecie Państwo o tym poinformowani. Nie jesteśmy, co prawda w stanie przewidzieć jak będzie wyglądać poziom zamówień w 2009 roku, ale jesteśmy w stanie Państwa zapewnić, że jeśli wzrośnie – to właśnie Państwo otrzymają w pierwszej kolejności możliwość powrotu do pracy. Pragniemy podkreślić, że doceniamy wkład i zaangażowanie wszystkich pracowników tymczasowych w produkcję pasów i poduszek. Jesteśmy bardzo zadowoleni ze świadczonej przez Państwa pracy, ale ze względu na wystąpienie niezależnej od nas trudnej sytuacji rynkowej prosimy o Państwa wyrozumiałość. Z poważaniem, Dyrekcja TRW Polska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warlock Re: Zwolnienia z TRW (GI Polska) IP: 195.205.202.* 28.11.08, 00:40 Worker i jego klony to zwykli ZŁODZIEJE . Paru PASOŻYTÓW z kierownictwa/dyrekcji tego SZALETU zyje z układu wzajemnej adoracji i korzysta z luk w przepisach oraz potrzebie pracy zwykłych obywateli ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Zwolnienia z TRW (GI Polska) IP: *.alfanet24.pl 28.11.08, 08:34 One powinny sie zwac: "Agencje Niewolnictwa Pracy" - za grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tryton123 Re: Zwolnienia z TRW (GI Polska) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.08, 08:56 Trzeba było zrobic zebranie z pracownikami tymczasowymi i powiedziec im to w oczy. Ale dyrekcja jak zwykle nie traktuje ludzi z należnym im szacunkiem. Pracownicy tymczasowwi jak zwykle zostali potraktowani jako pracownicy drugiej kategorii. Mam nadzieje ze jak ich bedą zwalniać kiedys to potraktują ich tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Zwolnienia z TRW (GI Polska) IP: 83.19.32.* 28.11.08, 18:36 Chciałabym choć nie jestem mściwa żeby dyrektorków TRW spotkała taka niespodzianka jak nas życie z zasiłku ja mam ok 400 zł i to na święta ! Wielce wykształceni a nie potrafią powiedzieć prawdy!!! WESOŁYCH ŚWIĄT panowie i panie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zwolnienia z TRW (GI Polska) IP: *.poczesna.netcominternet.pl 28.11.08, 23:08 Oni nawet pracowników TRW nie traktują z należytym szacunkiem.Zrobili zebranie liderom i kazali im powiedzieć żeby przekazali ludziom że jeżeli nie wezmą urlopu bezpłatnego to firma nie będzie z nimi współpracować.Czy Panowie dyrektorzy oraz Pan Jeziorowski zapomnieli o takiej formie zapłaty jak postojowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOM Re: Zwolnienia z TRW (GI Polska) IP: *.chello.pl 20.02.09, 16:53 do szanownej dyrekcji TRW czy to mile jest tak pozostawiac ludzi ktoryz pracowali prawie za friko u was malo tego firma posredniczaca w tym zarabiala przez was dane pieniadze jakie niebede sie wywodzil!!!!smiejecie sei bo i tak ci stali pracuja jak teraz wynosi przelicznik za 500Euro to i tak jak zadarmo to czemu przepraszacie pracownikow Workera przeciez oni ws guzik obchodza czy wam juz dal pozadnego kopa ale takiego zeby bylo czuc i leczyc mysel ze juz neidlugo bo twarze sie pamieta !!!!!i nadal neiszanujecie ludzi bo sznowanie to zaplata za prace a wy dajecie zapomogi za prace wstyd i chanba!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AMIGO - SPBT Nie dajcie się Oszukiwać-Załóżcie Związek IP: *.116.125.247.tvksmp.pl 29.11.08, 11:47 Witam Wszystkich. Jestem Członkiem KZ WZZ Sierpień 80 przy dawnej CF-GOMMA a teraz Systemy Polimeryczne Barre Thomas w Częstochowie na ul. Legionów 244. Zwracamy się z prośbą o kontakt osoby, które są pracownikami firmy TRW, =>Nie pozwólcie sobą pomiatać. =>Nie dajcie się dalej oszukiwać =>Nie dajcie się pseudo związkowcom;waszej solidarności, są na Garnuszkach pracodawcy i tylko ich dobro się dlanich liczy. =>Zbieżcie się i skontaktujcie z nami a pomożemy wam założyć własny Wolny Związek Zawodowy Sierpień '80. Pomożemy rozpocząc waszą działalność, ukarać tych co tak długo was oszukują i wami pomiatają, zapewnimy ochronę przed zwolnieniem. Więcej Informacji: www.kurier.wzz.org.pl/ Kontakt do nas w Częstochowie: spbt-czestochowa@wzz.org.pl Prosimy także o kontakt pracowników Agencji Pracy Tymczasowej, z którymi rozwiązano stosunek pracy lub takowego nie przedłużono. =>Pracodawca nie jest w stanie przewidzieć kiedy ilość zamówień powróci do oczekiwanego poziomu i będzą w stanie ponownie zapewnić Państwu pracę. => Pracodawca nie jest w stanie przewidzieć jak będzie wyglądać poziom zamówień. Apelujemy zatem o zebranie się i przeciwstawienie temu procederowi. Pomożemy wam poszukać prawnika od prawa pracy iść do sądu z pozwami. www.wzz.org.pl/jak.shtmlspbt-czestochowa@wzz.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AMIGO - SPBT Re: Nie dajcie się Oszukiwać-Załóżcie Związek IP: *.116.125.247.tvksmp.pl 29.11.08, 11:49 Apelujemy zatem o zebranie się i przeciwstawienie temu procederowi. Pomożemy wam poszukać prawnika od prawa pracy iść do sądu z pozwami. www.wzz.org.pl/jak.shtml Kontakt do nas w Częstochowie: spbt-czestochowa@wzz.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1921 Re: Nie dajcie się Oszukiwać-Załóżcie Związek IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 29.11.08, 12:17 Skoro to sa zwolnienia grupowe, to co z wyprawkami????? Ktos wie wiecej na ten temat???? Odpowiedz Link Zgłoś
kz_wzz_sierpien_80 Re: Nie dajcie się Oszukiwać-Załóżcie Związek 29.11.08, 12:26 To nie są Zwolnienia Grupowe. O zwolnieniach mowa wtedy jeśli nie jesteś Pracownikiem Tymczasowym. Poza tym w większości jest mowa o nie przedłużaniu umów a nie o zwolnieniach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heeex-spbt Re: Nie dajcie się Oszukiwać-Załóżcie Związek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.08, 22:39 Nie wchodzcie w układy z tymi baranami z sierpnia,to jest banda idiotów i jak tylko wam mogą pomóc to jak wyciagnac 1% składki związkowej ,pozatym to są lewicowe buraki!!!nie mają mądrego przekazu .Panowie z sierpnia to było dobre ale bardzo dawno temu"komuna się niestety skończyła"Zresztą zapytajcie się jak kogoś znacie ktoto jest Amigo ciekawe co wam odpowie.....Ja wiem debil. Pozdro pracownik spbt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez Re: Nie dajcie się Oszukiwać-Załóżcie Związek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 07:04 Tak narzekaie na ten związek ale wywalczyli dla gomy postojowe a ta solidarnosc w trw nic tylko ludzie musza brac urlopy bezplatne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniec Re: Nie dajcie się Oszukiwać-Załóżcie Związek IP: 193.138.241.* 13.12.08, 07:45 Spokojnie grunt że pan Jeziorowski i jego rodzinka nie na bezpłatnym ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trv Re: Nie dajcie się Oszukiwać-Załóżcie Związek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 10:40 To on nie wesprze firmy w takim kryzysie :)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Nie dajcie się Oszukiwać-Załóżcie Związek IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.08, 21:14 I znowu straci ilus tam czlonkow a zdrugiej strony ludzie z prowincji to sami nawet siebie sie boja nie mowiac o liderach i wyzszych przelozonnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka odprawy dla zatrudnionych tymczasowo IP: *.21.pl 20.12.08, 18:38 RZeczpospolita 20.12.2008 r. Kto będzie zwolniony i z jaką odprawą Tomasz Zalewski 19-12-2008, ostatnia aktualizacja 19-12-2008 16:23 Przedstawiamy zapis czata Tomasza Zalewskiego, redaktora „Rzeczpospolitej" i specjalisty od prawa pracy. Czat odbył się 17 grudnia br. w Wirtualnej Polsce Umowa terminowa a zwolnienia grupowe Mam umowę na czas określony, tj. czteroletnią. Czy pracodawca może mnie zwolnić z pracy w tak zwanym zwolnieniu grupowym? Tak. Ustawa o zwolnieniach grupowych pozwala na rozwiązanie umowy na czas określony nawet w przypadku, gdy umowa ta nie przewiduje możliwości jej wcześniejszego rozwiązania z wypowiedzeniem. Odprawa za wypowiedzenie umowy o pracę na czas określony Czy kiedy ma się umowę na czas określony, a pracodawca składa nam wypowiedzenie bez likwidacji stanowiska pracy, należy się nam jakakolwiek odprawa? Tak. Jak napisałem wcześniej - osoby zatrudnione na czas określony także podlegają rygorom ustawy o zwolnieniach grupowych. Taka umowa może być wypowiedziana bez uzasadnienia, to jest generalna zasada, jednak w przypadku gdy odbywa się to w czasie zwolnień grupowych, pracodawca, który jest inicjatorem zwolnienia, powinien podać pracownikowi powód rozstania, leżący po stronie firmy, np. nie musi to być koniecznie likwidacja, mogą to być kłopoty finansowe firmy, zmiana profilu produkcji itp. W takim wypadku należy pracownikowi wypłacić odprawę, w zależności od jego stażu w danej firmie lub postanowieniami zakładowego układu zbiorowego pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: concita Re: Nie dajcie się Oszukiwać-Załóżcie Związek IP: *.ludowa.netcominternet.pl 29.12.08, 20:38 wiesz co gosciu wez sie od turlaj od ludzi z prowincji, jednak zle przyswoiles nauki mamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniec Re: Zwolnienia IP: 193.138.241.* 04.01.09, 11:50 No i co pracownicy TRW?Czas sobie w Nowym Roku poszukać nowej pracy ;) Ilu z was zwolnią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bójda Re: Zwolnienia IP: 195.205.202.* 04.01.09, 12:13 A kto takie plotki rozsiewa?Nie macie co pisać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zwolnienia IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.09, 17:39 TRW to szkola hamstwa lizusstwa wysokiej wydajnosci kto to opanowal to w kazdej firmie sobie poradzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: :) IP: 193.138.241.* 05.01.09, 08:43 Witam TRW-owcy :) Jak tam z rana zasypało was? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: :) IP: *.apus-net.pl 05.01.09, 12:11 ktos moze wie jak to jest z workami kto to ich powoluje do pracy czy tylko same przydupasy maja przyjsc nie liczy sie staz przepracwny na rzecz TRW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re:powroty IP: 195.205.202.* 05.01.09, 17:11 liderzy powołują ale nie potrzeba na wszystkie linie i liczą się umiejętności nie staż ani lizustwo bo lider za nikogo nie będzie pracował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniec Re:powroty IP: 193.138.241.* 05.01.09, 20:53 Co za różnica czy powołują liderzy czy nie?Pod koniec stycznia i tak wszyscy z workera znowu na bezrobocie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re:powroty IP: *.apus-net.pl 07.01.09, 19:14 a od kiedy to lider za kogoś pracował wieksza czesc to siedzi na stolowce albo popycha pierdoly zkol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Gość: X Re:powroty IP: 195.205.202.* 07.01.09, 19:26 Naucz się najpierw czytać ze zrozumieniem dopiero w trącaj wątki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudolf hess Re:powroty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.09, 13:05 Pięknie ludzie ,,nie macie ambicji zwolnili was i potraktowali jak śmieci a wy jeszcze chcecie tam wracać do paracy .Przeciez to praca dla robotów i panów i pań z czerwonymi wypiekami na twarzy (czyli z pochodzenia cebrami) z tzw zerową moralnościa tzw pługową---- otrząśnijcie sie i szukajcie nowj pracy!!!!!!!!!!to praca dla liderów!!!!!!!!!i buraków którzy lubią posłuszeństwo!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniec Re:powroty IP: 193.138.241.* 18.01.09, 15:44 W pełni się zgadzam :) ja np. już nie wróciłem jakby każdy tak zrobił byłoby zupełnie inaczej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MA Re:powroty IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.09, 22:13 Masz honor i udalo ci sie znalezc robote ,ale co maja zrobic ci co nie znalezli pracy kuroniowka nie przysluguje a na utrzymaniu RODZINA Ci co mieli honor w osiemdziesiatych latach i nie byli kapusiami to teraz biede pedza a rzadza szubrawcy z tamtych lat .lub ich potomkowie. takich przytulkow jak TRW dla szubrawcow z tamtych lat to w okolicy i czestochowie nie brakuje .POPATRZ na znajomych a jak jestes mlody to spytaj starszych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniec Re:powroty IP: 193.138.241.* 19.01.09, 08:38 Tak to najlepiej położyć uszka po sobie i niech cię kopią w dupsko..Ja też w życiu nie miałem lekko a worker wywalił mnie na bezpłatny jak śmiecia ale nie wróciłem mimo że dzwonili chyba ze 3 razy i jakoś sobie poradziłem i moim zdaniem każdy sobie jest w stanie pomóc jeśli tylko chce.Na TRW Świat się nie kończy ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RACJA Re:powroty RACJA IP: 94.251.141.* 24.01.09, 11:20 muszę przyznać rację osobie która to napisała. Gdyby ludzie się postawili to trw nie wiem gdzie szukalo by jeleni!!! A tak wszyscy liczą na kasę która nacieszą się jedynie miesiąc - nawet nie !!! trw to dla mnie jedno wielkie bagno, nie firma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: :) do "przydupasa" IP: 94.251.141.* 24.01.09, 11:17 przydupasem jestes ty chamie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poważny Re: :) do "przydupasa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 21:51 Do włascicieli TRW Nie zwalniajcie zacznijcie szerzej patrzec na wasz produkt. Tyle aut używanych w Polsce jezdzi ,a poduchy i kurtyny by tez sie przydały ale po normalnej cenie . Mało macie kasy? Zróbcie cos dla ludzi Nie zwalniajcie powtarzam wam.Wiernosc ludzi dla was wymaga od was szacunku,tak tak.Pomyslcie o tym przed snem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek i bolek Re: :) do "przydupasa" IP: 195.205.202.* 25.01.09, 11:39 Podobno trw na rolniczej rezygnuje z pracowników tymczasowych (worków)nie będą oni w najbliższym czasie pracować dla TRW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sziro Re: :) do "przydupasa" IP: 212.95.49.* 25.01.09, 14:27 Pokończą się umowy tym z TRW to Worker wróci bo jest tańszy.Zawsze szukają oszczędności w załodze a nie u siebie. Zalety wymiany załogi z TRW na Worker, Work-serwice: -niższe stawki za które niektórzy zrobią więcej niż prac. trw, -brak 13-tek,talonów i premii, -elastyczność (jest robota to rób, niema to wy....). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek i bolek Re: :) do "przydupasa" IP: 195.205.202.* 26.01.09, 10:48 Jakoś 170 osób od 1.01.2009 dostało umowy na pięć lat i nikt nie myślał o tym żeby im umów nie przedłużać . Po za tym workery zarabiają teraz podobnie do pracowników stałych 1500zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: zwolnienia z TRW (GI POLSKA) przysyłane poczt IP: *.apus-net.pl 28.01.09, 15:03 Ile osób było zatrudnionych bezpośrednio przez TRW a ile przez Workera (np. na ul. Legionów) przed tym całym kryzysem i zwolnieniami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: zwolnienia z TRW (GI POLSKA) przysyłane poczt IP: 195.205.202.* 28.01.09, 15:07 na ul.Rolniczej samych pracowników TRW jest nie całe 2700 osób łącznie z biurem itd. workerów było ponad 900fizycznych ale ich w95% już nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRW Re: Zwolnienia z TRW IP: 79.191.203.* 28.01.09, 19:58 Informacja dotycząca odwołania pracowników agencji pracy tymczasowej z TRW Polska Po raz drugi niestety agencje pracy tymczasowej (Gi Worker, Gi Polska, Nantech) jak najszybciej, poczynając od dziś, tj. 28 stycznia 2009, złożą pracownikom wypowiedzenia umów o pracę. Spodziewany z nowym rokiem wzrost zamówień był krótkotrwały i szybko uległ redukcji. Dodatkowo na poziomie obecnych zamówień zakład zmuszony jest przejść na system trzyzmianowy (dokładny opis przejść w piątkowym Poduszkowcu). Sytuacja ta, długo oczekiwana przez pracowników, tym razem niestety jest wymuszona chwiejną sytuacją na runku motoryzacyjnym. W związku z powyższym nie ma obecnie możliwości dalszego zatrudniania pracowników tymczasowych. Co więcej, aktualne dane nie pozwalają określić, w jakiej perspektywie czasowej sytuacja może ulec poprawie. Mając na względzie, by jak najmniej dać odczuć wszystkim pracownikom agencji pracy tymczasowej skutki obecnej sytuacji zdecydowaliśmy się po raz kolejny zarekomendować im zarejestrowanie się w Urzędzie Pracy. Nie mogąc zapewnić pracownikom pracy proponujemy rozwiązanie wypowiedzenia przez agencję pracy tymczasowej umowy. Tylko takie rozwiązanie daje możliwość kontynuacji ubezpieczenia i zapewnia środki do życia dla osób uprawnionych do otrzymywania zasiłku dla bezrobotnych Mamy wszyscy nadzieję, że obecna sytuacja trudna zarówno dla Państwa jak i dla zakładu, poprawi się jak najszybciej. Z poważaniem, Dyrekcja TRW Polska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezrobotny Re: Zwolnienia z TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 19:09 PIE****CIE SIE!!!! Z Poważaniem bezrobotny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzzzzzz Re: Zwolnienia z TRW IP: *.prenet.pl 30.01.09, 07:37 powiem krótko,możecie sie obrażać możecie unosić sie honorem,możecie używać wulgaryzmów,a prawda jest taka,ze pracy nie znajdziecie bo jej nie ma i zamiast siedzieć na forach weżcie pośrednika do ręki a sami się przekonacie.Niebawem wszyscy bedziemy jechać na tej samej poduszce.DYREKCJA również. z poważaniem pracownik trw a wcześniej workera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniec Re: Zwolnienia z TRW IP: 193.138.241.* 30.01.09, 09:15 Tylko patrzeć jak lada moment zaczną zwalniać etatowych pracowników TRW.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Zwolnienia z TRW IP: 195.205.202.* 30.01.09, 09:20 mają zwolnic 300 lada moment Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: Zwolnienia z TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 10:04 Juz zwalniaja ;)) Koledzy dowiaduja sie, ze zostali zwolnieni w momencie gdy chca sie zalogowac do komputera i okazuje sie ze nie ma takeigo konta ;) fajny sposob, prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgj Re: Zwolnienia z TRW IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 30.01.09, 11:00 coz uczymy sie od najlepszych....jak w hollywood ....mam tylko nadzieje ze p. Dyrektorow kiedys ktos potraktuje tak samo jak oni te wszystkie osoby ktore dla TRW braly urlopy bezplatne, pracowaly w 4brygadowce kosztem zycia osobistego, zostawaly na nadgodziny, odbieraly nadgodziny - no przeciez wszystko dla dobra zakladu , czyli nas - troche to zenujace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonka7 Re: Zwolnienia z TRW IP: 94.251.141.* 30.01.09, 12:34 RACJA !!! DYREKCJA TRW NA BRUK !!! BURAKI JEDNE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniec Re: Zwolnienia z TRW IP: 193.138.241.* 30.01.09, 14:49 Dyrektorstwo nawet jeśli zostanie zwolnione w co wątpię to na pewno odbędzie się to w sposób "kulturalny" i "cywilizowany".Do tego z pewnością dostaną również potężne odprawy za "zasługi" w rozwój firmy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Zwolnienia z TRW IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 12.02.09, 19:12 byłem na bezrobociu 15 lat temu przez 5 miesiecy ale pamietam tez chamstwo w trw obecnie czuje sie dobrze i pracuje za uczciwe pieniadze w CZĘSTOCHOWIE , DYREKCJA TO DELIKATNIE MÓWIĄC - beznadzieja - brak mózgów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty Dupki , a nie dyrektorzy. IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.09, 19:23 Poślicie im wąglika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tri KJP na Legionów przez Work Service -jest ktoś? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.09, 23:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Rozgonić work IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 21:53 Uważam że pośredników typu work i podobnych należy rozgonić na cztery strony świata. Nie podnoszą żadnego ryzyka finansowego, produkcyjnego, a żerują tylko na ludziach ciężko pracujących. Człowiek nie może się sam zatrudnić w firmie, tylko przez pośredników typu work, gdzie work za to, że jest pośrednikiem zabiera pracownikowi połowę pensji. Kto pozwolił na powstanie tak zbójeckich firm jak work? Mam jeszcze pytanie - czy częstochowski work to filia work senatora Misiaka z wybrzeża? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warlock Re: Rozgonić work IP: 195.205.202.* 21.03.09, 22:28 Własnie przedstawiciele narodu wybrani przez nas, tak jak senator Misiak ,zapewniaja sobie dostatnie zycie na stare lata. Kosztem zwyklego ludu pracujących miast i wsi . Prawda znana od wieków . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1/4 etatu-niby Re: Rozgonić work IP: *.trustnet.pl 22.03.09, 12:46 Czy sluzby panstwowe typu PIP,Ministerstwo Pracy i inne udaja ze nie wiedza ze w kryzysie firmy pokroju work,poglebiaja kryzys zerujac na pracownikach. gdyby nie te firmy pracownik bylby zatrudniony przez swoja firme i nie byloby tak latwo krecic .Przeciez gdyby zaklad pracy uczciwie zatrudnial pracownika na caly etat, to skladki do zus szly by pelne, a roznica w placy ,ktora teraz pozera work szla by do zus a wiec do wszystkich potrzebujacych. a tak to paru cwanych politykow,pozakladala takie firmy i nie myslcie ze zalezy im aby bylo inaczej.PLATFORMA OBYWATELSKA mysli o nas inaczej-NIESTETY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhhhhhh Re: Rozgonić work IP: 195.205.202.* 22.03.09, 15:43 składki odprowadzane są jako odsetek od wynagrodzenia (taki sam przy 1/4, 1/2 czy pelnym etacie... wmiar zatrudnienia nie ma najmniejszego znaczenia przy odprowadzaniu składek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1/4 niby Re: Rozgonić work IP: *.trustnet.pl 22.03.09, 17:17 to dlaczego daja umowe na 1/4 ,a wiedza ze pracownik pracuje na caly etat ? Co z tego maja - oswiec mnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhhhhhh Re: Rozgonić work IP: 195.205.202.* 22.03.09, 19:22 to daje elastycznosc. musza Ci zapewnic prace na min. 1/4 nie na pelny etat wiec jesli w danym dniu okaze sie ze po 2 godz. nie masz co robic nie musza placic za pozostale 6 tylko wysylaja Cie do domu ale wszystko co miedzy 1/4 a pelny nie musi byc traktowane jako nadgodziny to jest zgodne z KP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Rozgonić work IP: 193.138.241.* 22.03.09, 19:32 Byłem w Irlandii, tam jest masa agencji pośrednictwa pracy, podejrzewam, że w jednej dzielnicy Dublina jest ich więcej, niż w całej Częstochowie. Nie rozumiem tego typu działań, ale tam też tak jest. Agencja bierze pieniądze niby za wyselekcjonowanie dobrego pracownika. Taniej byłoby stworzyć etat w firmie wielkości TRW dla jednej osoby po poradnictwie zawodowym,która dokonywałaby selekcji. Pracownik byłby zadowolony, bo dostałby pensję wyższą o marżę np. takiego WORKERA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhhhhhhh Re: Rozgonić work IP: 195.205.202.* 22.03.09, 19:52 nie wiem czy jedno stanowisko by wystarczyło przy tak duzej rotacji. nawet sobie nie wyobrazam jak w ciagu 1 m-ca mozna zwolnic 1000 osob a potem przyjac polowe z powrotem.... przeciez to niestworzona gora formalnsci i spore koszty.... poza tym nie wiem czy trw byloby sklonne wpuszczac na teren zakladu osoby szukajace pracy bo pewnie jest ich masa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Rozgonić work IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.09, 21:28 zaiepszac za to co wam oferuja a niech sie bogaca ludzie typu MISIAK<ROSPONDEK Odpowiedz Link Zgłoś