25.11.08, 09:05
Witam! wczoraj poszłam na basen, po raz kolejny od jakiś 3 lat;),
właśnie na basen KB, wcześniej tam chodziłam. Kompetencja pań na
portierni jest co najmniej porażająca.. Poproszę bilet normalny-
komunikuję sznowniej Pani, a Ona z gróbej rury : następnym razem
Pani nie wpuszczę!!!!!! -sobie myślę o co kaman?i mwóię, iż
przeczytałam na internecie iż po 18 jest wolna połowa basenu bo na
drugiej częsci odbywa się aerobik. Mówię Pani- gdzie w głowie jak
można się domyśleć tylko echo się odzywa-, że na internecie nie ma
zadnych informacji aby nie przychodzić na basen, a ona mi na to :
Czy tam pisze,że Panią ZAPRASZAMY O 18??.Szczerze powiedziawszy
zbaraniałam;) Wresznie na te nie miłe zaczepki z jej strony
powiedziała, iż płace 10 zł za 45 min(powtórzyłam to 3-krotnie aby
dotarło do Niej, bo za 1-wszym razem udała, że nie słyszy) basenu i
chce wejść , a ona obsługuje tutaj jak za komuny i przypomniałam jej
iż nie jest włascicielem tego obiektu-odpowiedziła szyderczym
śmiechem. Co za babofon niemiły. Ech koleżanka mi mówiła ,że czas na
pływalni stanął w miejscu. Na koniec rzuciła, abym wczesniej wyszła
i nie blokowała prysznicy,,, ech w porywach waże 47 kilo. I owszem
pójde tam po raz kolejny, jak pani nie zmieni tonu udam się do
przełozonych:))
Pozdrawiam serdecznie:)
Obserwuj wątek
    • ancymonka Re: basena KB 25.11.08, 09:21
      Może po prostu chodź na basen w godzinach ogólnie dostępnych. Wtedy jest wielka
      kolejka i Pani nie dyskutuje tylko sprzedaje :)
      • Gość: Wietnamski kucharz Re: basena KB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.08, 13:14
        Ale te wszystkie cholerne aerobiki na połowie basenu są właśnie w godzinach
        ogólnodostępnych. Masakra.
        Możliwość skorzystania z pływalni jest w tym mieście dobrem na które trzeba
        sobie zasłużyć. No bo nie może być tak by każdy, pierwszy lepszy typ z ulicy, na
        basen sobie ot tak poszedł.
        • bo-tak Re: basena KB 25.11.08, 13:22
          > Ale te wszystkie cholerne aerobiki na połowie basenu są właśnie w godzinach
          > ogólnodostępnych. Masakra.

Się nie zgodzę. Ja tam chodzę w godzinach ogólodostępnych i żadnych areobików
          nie było nigdy.
          Za to zdarzyło mi się odstać w makabrycznej kolejce i już prawie przy szatni
          usłyszeć, że już więcej nie wpuszczają :-/ cóż... zdarza się.
          • Gość: Wietnamski kucharz Re: basena KB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.08, 13:32
            Przecież jak cały basen jest zarezerwowany to tam nie wejdziesz. Pół basenu jest
            zarezerwowane przynajmniej dwa razy w tygodniu. Jeśli nie trafiłeś na takie
            kuriozum to znaczy że jesteś wyjątkowym szczęściarzem. Co ciekawsze - basen
            zwykle jest przegradzany wzdłuż, ale bywa tak, że zarezerwowana jest część
            płytsza i z dzieckiem nie masz czego tam szukać. Kiedyś te "półbaseny" były
            uwzględnione na rozkładzie jazdy basenu. Teraz nie wiem - po kilku nieudanych
            próbach zażycia rozkoszy pływania zrozumiałem że wg naszych władz nie zasługuję
            na tytuł pełnoprawnego obywatela i dałem sobie spokój z naszymi pływalniami. W
            innych miastach mnie nie znają i chyba dlatego kiedykolwiek pojadę to nigdy nie
            mam problemów z wejściem.
            • Gość: tygiel Re: basena KB IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.08, 13:44
              Raz mi się trafiło z nurkami pływać - połowa basenu była odgrodzona.
              • Gość: ygawa Re: basena KB IP: 212.160.172.* 25.11.08, 15:25
                wczoraj gdy wychodziłam, suszyłam włosy, zauważyłam, że własnie na
                pływalnie nurkowie wchodzą..
              • Gość: ygawa Re: basena KB IP: 212.160.172.* 25.11.08, 15:28
                a mam pytanie , inny basen w Częstochowie to jest??? tam chyba na
                Real jak się jedzie jakoś tak mi się kojarzy! Pozdrawiam
                • Gość: apple Re: basena KB IP: 193.138.241.* 25.11.08, 20:42
                  No inne baseny.. Raków, I właśnie tam za Realaem, w jakimś gimnazjum.. bodajże w
                  Trójce ?
          • Gość: MISIA Kb to pomyłka !! A co powiece na to ?? IP: 94.254.161.* 18.02.09, 12:21
            Około roku temu pojechalismy z moim chlopakiem na kb, byl to
            poniedzialek godzina kolo 10. Wchodzimy chcemy kupic bilety a tu
            nagle wyskakuje do nas jakich pan i pyta czy jestesmy na wagarach,
            poprostu oboje zbaranielismy, nie sadze abysmy w wieku 20 lat
            wygladali jak dzici z podstawówki. Na pana pyatnie odpowiedzielismy
            oczywiscie przeczaco po czym zostalismy poinformowania ze pan
            wagarowiczow nie wpuszcza i ze mamy oposcic obiekt !! Bo krotkiej
            wymainie zdan kompletnie wsciekli wyszlismy z Kb, niestety
            musielismy marznac ponad godzine bo nie mielismy zadnego autiobusu !!
    • Gość: iza Re: basena KB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 19:45
      www.mosir.pl/index.php?page=obiekty&id=11 pisze w jakie godziny jest czynny basen i czy cały czy połowa,
    • Gość: a b a Re: basena KB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 20:24
      W ubiegłym roku wykupiłam dla siebie i córki karnet z zaprzyjaźnionej firmy,
      która wynajmowała 1 godzinę na basenie KB. Kiedy pojawiłam się tam pierwszy raz
      zza czeluści szatni wyłonił się ciekawski pan i zaczął mnie prześwietlać: czy
      jestem działaczem, ile kosztował karnet itp. Następnym razem pani w szatni na
      powitanie zapytała: pani też będzie pływać? Do tej pory nie wiem o co chodziło.
      Po jakimś czasie dowiedziałam się od pani na basenie, że są kłopoty z firmą, od
      której nabyłam bilety. Dlatego pani nie chciała mnie wpuścić. Gdy się
      zorientowała, że będę czekać godzinę na transport, bo byłam bez pieniędzy i
      telefonu łaskawie zezwoliła zapowiadając: proszę więcej tu nie przychodzić. I
      tak zrobiłam, choć sprawa się wyjaśniła.
      Rzeczywiście tam czas zatrzymał się w miejscu.
      • Gość: a b a Re: basena KB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 21:06
        Przypomniała mi się jeszcze zabawna scenka rodem z Barei.
        Pewnego dnia kiedy przebierałyśmy się z kilkoma dziewczynami w szatni z impetem
        otworzyły się drzwi i weszła pani z mopem w ręku. Nie zwracając na nas uwagi z
        bardzo ważną miną wytarła podłogę i poszła dalej.
        • czest Re: basena KB 18.02.09, 21:12
          Zapraszam...2 wolne miejsca na basen do Nemo w Dąbrowie
          Górniczej...Obsługa miła i nie ma problemu z popływaniem...A przede
          wszystkim kolejki nie ma. Mail: czest@gazeta.pl
        • Gość: pa Re: basena KB IP: *.apus-net.pl 19.02.09, 00:09

to ja miałem lepszy motyw...nam kiedyś ta Pani wlazła do męskiej szatni jak się
          przebieraliśmy i nie była tym jakoś bardzo speszona;] nawet w momencie, gdy
          śmigała mopem miedzy nogami, ehhehehehehe
    • Gość: diver Re: basena KB IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.09, 14:05
      Ja jestem stałym bywalcem na KB. Uprawiam freediving oraz jestem płetwonurkiem, więc inny basen nie wchodzi w rachubę ze względu na głębokość. Gdyby nie to ograniczenie, od dawna uczęszczałbym na inny basen.
      Parę moich spostrzeżeń:
      Do szatniarek trzeba mówić krótko i rzeczowo, inaczej nie zrozumieją. "Dzień dobry. Ulgowy/normalny poproszę" - to aż nadto :) Kłótnią się nic nie wskura - testowane wiele razy. Co do pani Mop, to wydaje mi się, że lubi sobie popatrzeć na "to i owo". Prowadzi ten swój mop powoli i rozgląda się na wszystkie strony, a najwięcej spojrzeń pada pod prysznice. Najluźniejsi są ratownicy - oni są jak kumple :) I oczywiście wydaje mi się, że bilety są za drogie, a płatny parking to już skandal.
    • Gość: MANIEK Re: basena KB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 14:53
      "No inne baseny.. Raków, I właśnie tam za Realaem, w jakimś gimnazjum.. bodajże w
      Trójce ?"

Pływalnie w czestochowie :

KB
      Raków przy domu kultury
      w centrum pływalnia przy liceum Sienkiewicza IV LO
      na pólnocy :
      SP 48
      SP 2
      Z tym ze nie ma tam wejsc ogolnodostepnych
      zawsze zarezerowane

A co do pan na KB,to zgadza sie sa raczej nie miłe
      Jest taka jedna mała szczygowata z kreconym łbem ,nie lubie jej bo czasami nei
      rozumie co sie do niej mowi

a tak na marginesie do pana Wrony

Moze czas na jakis kompleks pływalni w Czestochowie zamiast hali na zawodziu!
      • robertkurzak Re: basena KB 20.02.09, 23:08
        Witam zainteresowanych tym gorącym tematem !

Na pływalnię KB przy ulicy Niepodległości uczęszczam w zasadzie już 3 rok 4-5
        razy w tygodniu. W tym czasie miałem sposobność poznać personel pływalni( ludzi
        pracujących w szatni oraz ratowników ).
        Na każdej pływalni są pewne zasady których trzeba przestrzegać. Jest grafik
        wejść, telefon kontaktowy - zawsze można wcześniej zadzwonić i upewnić się czy
        jest wejście.
        Oczywiście część słów które padły powyżej - jest niestety prawdą i był bym nie
        fair gdybym zaprzeczył. Ale nie przesadzajmy. Ciesze się, iż w ogóle mamy gdzie
        pływać i trenować.
        Znam ludzi którzy tam pracują. Z niektórymi mam super kontakt.
        Trzeba być wyrozumiałym i się wyluzować. Ludzie - to tylko woda i nie ma o co
        się bić.

Pozdrawiam
        Robert Kurzak
        Freediving Częstochowa

P.S
        Prosił bym tych którzy trenują freediving, aby lepiej ważyli słowa. Naprawdę
        staram się coś ruszyć w mieście a zbyt krytyczne wypowiedzi nie są na miejscu.
        • Gość: franek o Re: basena KB IP: *.prenet.pl 21.02.09, 01:14
          Dla mnie to dziwne że basen jest zarezerwowany dla jakiejś firmy. Przecież
          wszyscy wszem i wobec mówią że baseny (wszystkie aquaparki też ) są deficytowe.
          Więc jeśli firma wynajmuje basen na godz płacąc za to oczywiście to itak nie
          pokrywa kosztów utrzymania. Basen utrzymuje się z naszych podatków ale dostęp do
          nich jest mocno utrudniony. Rozumiem że w godz rannych trenuje młodzież ale
          uważam że popołudniami każdy częstochowski basen powinien być ogólnodostępny.
        • Gość: diver Re: basena KB IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.09, 15:22
          Uważasz Robercie, że mamy siedzieć cicho, bo inaczej nie wpuszczą nas na basen? To jest jeszcze chyba wolny kraj i można w sposób wolny wypowiadać swoje opinie, które de facto są zgodne z prawdą. Klientów powinno się szanować, a nie traktować jak wrogów. Nie boję się, że ten temat może przeczytać kierownik KB, wręcz przeciwnie - dobrze by się stało! Może wreszcie by zrobił porządek w kadrach, zanim ludzie przestaną na KB przychodzić i MOSiR zamknie obiekt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka