jo-oj 02.12.08, 00:03 Czy ktoś może mi coś napisać o tej firmie? Czy to jest agencja pracy tymczasowej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: janek Re: sorting group poland SGP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 10:14 NIESTETY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo-oj Re: sorting group poland SGP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.08, 16:07 Co znaczy niestety? Czy jest aż tak źle? Słyszałem że dają pracę na selekcji i płacą bardzo dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor_31 Re: sorting group poland SGP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.13, 13:58 Obłuda. Wyzysk. Jak najdalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: sorting group poland SGP IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 19.01.09, 14:51 Byłem w tej firmie w Częstochowie na ulicy Legionów 90/100 i dawają UMOWĘ ZLECENIE, stawka wynosi 6,50 (brutto) gdy pracujesz w dzień a 7,50 (brutto) gdy pracujesz w nocy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: sorting group poland SGP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.09, 20:09 Słyszałem że ta firma obecnie nie daje pracy w częstochowie - KRYZYS i Klienci nie potrzebują już wsparcia na selekcjach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozoooo Re: sorting group poland SGP IP: *.toya.net.pl 19.02.11, 13:27 z ta stawka to nie prawda. pracowałem tam i zarabiałem na początku 8,00 zł brutto a potem 9,00 zł brutto i 9,50 zł brutto dodatkowo za dobra rabatę na koniec miesiąca była premia. maja kary za obijanie ale ja nigdy nie narzekałem. poza tym dzięki nim znalazłem robotę na stałe jak skończyłem studia w jednej z zakładów na terenie Wrocławia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OnA Re: sorting group poland SGP IP: *.brochow.net 28.07.11, 15:15 WROCŁAW TO NIE CZĘSTOCHOWA :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia K. Re: sorting group poland SGP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.13, 14:01 Umowy do szuflady. W razie "W" wyciągają a jak nie trzeba to nie istniejesz ... Odpowiedz Link Zgłoś
lisa46 Re: sorting group poland SGP 19.01.09, 15:13 Agencja pracy tymczasowej.Kilka szczegółów o pracy w Cz-wie: Często na telefon.Jak nie ma selekcji,to Cię telefonicznie odwołują. Nie wiesz czy następnego dnia do pracy przyjdziesz,nawet,jak ta praca jest.Liderzy wybierają osoby,jakie chcą mieć na zmianie danego dnia. Dlatego możesz w jednym tygodniu pracować jeden dzień,a w drugim pięć dni.Wypłaty nie zawsze w terminie i nie zgadzające się z rzeczywistym wynagrodzeniem. Niestety o swoje należące Ci pieniądze trzeba się upominać. Odbierają pieniądze z pensji za popełnioną przez Ciebie reklamację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: sorting group poland SGP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 15:39 Czy w tej Częstochowie to tylko agencje pracy się rozwijają ???? Ludzie toż to śmiechu warte ,rosną one jak grzyby po deszczu ,a normalnej pracy za godziwe pieniądze nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: sorting group poland SGP IP: 193.138.241.* 01.04.10, 14:16 dupki zasrane !!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysik Re: sorting group poland SGP IP: *.net.stream.pl 07.04.10, 22:01 Słyszałem że firma ma zostać zamknięta a ludzie nie wypłaty wstrzymane. Czy wie ktoś coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczęściarz Re: sorting group poland SGP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 00:24 A czy to wasz prezes sobie mordobicie urządził w Wiśle na kolacji po szkoleniu? :-) jaja były nie z tej ziemi ... jakiś koniec listopada 2009 to był z tego co pamiętam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: sorting group poland SGP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.09, 20:04 Jak to odbierają pieniądze za reklamacje? A na jakich zakładach jest praca i jak duże prawdopodobioeństwo jest pójścia 1 dzień w tygodniu a jakie że popracuję 5? Odpowiedz Link Zgłoś
lisa46 Re: sorting group poland SGP 19.01.09, 20:36 Kolega, który tam pracował (i długo nie popracował), odradzał tą firmę. Jeśli pracownik puścił wadliwą sztukę, to zabierali Ci część pieniędzy z miesięcznego wynagrodzenia. A ta kwota albo zależała od wartości sztuki/części, na jakiej została popełniona reklamacja albo od "widzi mi się" tego, kto decydował ile zabrać/ile wypłacić pieniędzy. Ponoć,jak ktoś puścił trzy reklamacje był w jednej chwili zwalniany: nie przychodzisz następnego dnia do pracy...i tyle.Ta firma działa(ła??)na selekcjach w kilku dużych zakładach częstochowskich. Kolega pracował na ul. Legionów. Chciałam tam spróbować popracować. Po takich słowach, sorry, ale błyskawicznie mi się odechciało. Odpowiedz Link Zgłoś
lisa46 Re: sorting group poland SGP 19.01.09, 20:59 ...aha pytałeś jeszcze jak często chodzi się do pracy w tygodniu? Tak, jak w pierwszym poście napisałam; to zależy od lidera. Wiadomo, że lider będzie wolał współpracować z osobami: które lubi, które długo już pracują i które solidnie pracują. Nowym osobom w takiej sytuacji będzie ciężko załapać się na regularną pracę. No i dodam, że praca głównie dla uczniów/studentów. Dla osób "nie uczących się", po odtrąceniu wszystkich podatków i innych kosztów (i reklamacji), zostałaby marna "wypłacina". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imperator Re: sorting group poland SGP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.09, 10:47 Ta firma to nic dobrego.Ciężko jest w niej zarobić,pierwszy dzień pracuje się za darmo bo trzeba za ich strój oddać.Jak 2 dni w tygodniu przepracujesz to trzeba sie cieszyć.Wypłata lubi się spóźniać u moim przypadku 14 dni.firma faworyzuje rodzinę lub znajomych osób pracujących jako koordynatorzy czy pracowników biura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietia Re: sorting group poland SGP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.09, 08:33 No to nie dobrze. A wiesz może na jaki zakład wysyłają do pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: sorting group poland SGP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.09, 09:05 Witam, kiedyś pracowałam w SGP na zakładzie Barre Thomas na ul. Legionów. Ogólna sytuacja w pracy do bani, płacili psie pieniądze i zrezygnowałam. Słyszałam też, że od jakiegoś czasu są na zakładzie TRW ul. Legionów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: sorting group poland SGP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.09, 09:07 Na których zakładach w tej firmie się pracuje, najbliżej mam na bare thomas i na trw na rolniczą, czy tam tez jest ta firma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: sorting group poland SGP IP: *.apus-net.pl 05.02.09, 09:54 Nie, nie ma. Ani w TRW ani w BT. W TRW to nawet chyba tej firmy tam nigdy nie było. Był Exact, był Nantech, był Worker, ale nie SGP. Teraz żadnej z tych firm nie ma. Kryzys, itp. Obecnie o pracę boją się stali pracownicy zakładów, a gdzie tam osoby, co pracują z takich właśnie agencji.W pierwszej kolejności na bruk. Pracy nie ma i długo nie będzie w tych miejscach. Nie polecam, odradzam. Poszukaj pracy gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: sorting group poland SGP IP: 94.232.155.* 09.02.09, 16:28 powiedzcie coś więcej o pracy w tym miejscu. Jestem studentem i mam trochę wolnego czasu, czy rzeczywiście wygląda to tak blado i czy taka jest płaca za godzinę? W ogóle jak wygląda ta praca "pracownika fizycznego". Z góry dziękuje za każda odpowiedź:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imperator Re: sorting group poland SGP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.09, 12:57 pracowałem w tej firmie i ciekawie nie jest,podpisujesz umowę na ok 6 zł na rękę a jak wyślą cię do cgr to robisz za 4,5 i nawet o tym nie wiesz.Jesli jesteś studentem to spróbuj w student Service albo podobnych firmach bo sgp to dno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTYsgp Re: sorting group poland SGP IP: *.pcz.pl 12.02.09, 15:10 pracowalam tam jak jeszcze "było dobrze" ale mimo to nie polecam. znam wielu byłych pracownikow i nikt nie powie ci o sgp dobrego słowa, spoko byli ludzie tam pracujący, ale "wielkie biuro" to niech szlag trafi- wyplaty z opóżnieniem, albo ci wmawiali ze wysłali i ze ty ich oszukujesz, wmawiają ze nie pracowales tak długo jak bylo faktycznie, nie chca wydawac zadnych zaświadczeń. teraz oszukuja w pit-11 przez co tracimy kase ze zwrotu podatku. kiedy masz watpliwosci czy jakis detal ( element który kontrolujesz) jest dobry to sami nie wiedza albo powiedza ze tak a potem tobie sie dostaje za "puszczanie braków", albo cie opierniczą ze za duzo detalii odrzucasz i za dokładnie sprawdzasz. paranoja. szkoda czasu i nerwów na ta firmę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: sorting group poland SGP IP: 94.232.155.* 12.02.09, 20:09 Dziękuję wam bardzo za konkretną odpowiedź. Spodziewałem się że może tak być, ale przezorny zawsze ubezpieczony. Sporo też pewnie zależy od miejsca, w którym się pracuje, co do ludzi jak byłem na spotkaniu kwalifikacyjnym( ten ich test co niczego nie dowodzi) w porządku. Poszukam też gdzie indziej. Wcześniej też sprawdzałem na czym polega umowa na podstawie, której otrzymuje się tam pracę. Duża odpowiedzialność na pracownikach, właściwie tylko na nich i tylko oni są winni jeśli jakaś pomyłka..nie ma sensu wszystkiego komentować, dziękuje i serdecznie pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Zorro Re: sorting group poland SGP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.13, 14:04 Sukin koty są wszędzie jak zaraza ... Na początku tiutają, a potem w dup...... cię sadzą ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miska Re: sorting group poland SGP IP: *.przyrow2.gre.pl 05.05.10, 23:56 co wy za brednie opowidacie z tym wyrzucaniem i odtrąceniem za ubrania robocze!! pracuje tam już od lutego i muszę przyznać że nie jest to praca moich marzeń, bo nie po to kończe studia ale atmosfera jest bardzo przyjazna i nowym pracownikom bardzo się pomaga w wdrążeniu w cały ten system pracy!! Pozdrawiam osoby które najmniej tam pracuja a najwięcej mają w tym temacie dopowiedzenia!!! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta yhy Re: sorting group poland SGP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.09, 17:57 No ale co ty sobie myslisz ze po co w sumie to kontroluja ? Po to chyba zeby nie bylo wad i reklamacji ? To slusznie postepuja ze za blad odbieraja czesc pensji. Poza tym sgp to glownie dla studentow dziennych praca , wiec nie wybrzydzajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracus sgp Re: sorting group poland SGP IP: *.poczesna.netcominternet.pl 27.02.09, 10:08 No dokładnie po to jest ta firma zeby ewentualne braki odnajdywała ze tak powiem. A nie przyjdzie sobie na 8 godzin odjebie swoje i ma w dupie, a kase wleci no niestety tak sie w tej firmie nie da. I uwazam za słuszne ze zabieraja kase. Troche trzeba sie postarac zeby było ok proste. A zorobki nie najgorsze bo nie przesadzajmy ze praca jest nie wiadomo jaka ciezka. Nie podoba sie to zapie...jcie na produkcji i zobaczycie ze wiecej kasy nie bedzie a robota szkoda gadac. Takze nie narzekac na SGP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imperator Re: sorting group poland SGP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.09, 22:00 pracus sgp widzę ze nie byłeś rozładowywać tirów na tym sie szło napie...ć dostało sie stawkę 5 zł/h a jak sie szło z innej firmy to 11,jak siedzisz na dupie i przeglądasz jakieś pierdoły to ok ale jak idzie sie napie...ć to nie zapłacą uczciwie. Odpowiedz Link Zgłoś
asterixxxxx Re: sorting group poland SGP 09.04.09, 21:49 Gość portalu: Imperator napisał(a): > pracus sgp widzę ze nie byłeś rozładowywać tirów na tym sie szło napie...ć > dostało sie stawkę 5 zł/h a jak sie szło z innej firmy to 11,jak siedzisz na > dupie i przeglądasz jakieś pierdoły to ok ale jak idzie sie napie...ć to nie > zapłacą uczciwie. A ku... co mnie jakieś tiry obchodzą co ty mi tu piszesz. Nikt Ci pracować w SGP nie każe chyba siłą cię nie ciągną chcesz to po prostu zamiast pisac na forum zmien prace i na pewno bedzie Ci lepiej.O tak!!!! A po drugie nie siedze na dupie młotku. POZDR Wesołych SGP buhahahahha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imperator Re: sorting group poland SGP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.09, 18:32 Młotków to masz w rodzinie,pewnie na żywo to bys nie był taki pyskaty bo byś od razu w miche wyłapał,jak nie wiesz o czym mówisz to sie nie wypowiadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
asterixxxxx Re: sorting group poland SGP 11.05.09, 19:10 Gość portalu: Imperator napisał(a): > Młotków to masz w rodzinie,pewnie na żywo to bys nie był taki pyskaty bo byś od > razu w miche wyłapał,jak nie wiesz o czym mówisz to sie nie wypowiadaj. hehe widze że długo Ci zeszło z odpisaniem. Miesiąc myślałeś na tak prostym zdaniem. I kto tu jest......... A oberwac to możesz Ty kolego,jak taki chętny jestes. A ty zapewne wiesz o czym tu piszesz?????Nie sądze!!!Pajacu!!!!!!!!!.Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imperator Re: sorting group poland SGP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.09, 17:33 Zacznijmy od tego że nie jestem twoim kolegą,możemy sie sprobować .Nie każdy ma tak proste życie jak ty,nie którzy są zajęci zarabianiem konkretnych pieniędzy a nie tak jak ty czekanie na ochłapy z sgp. Odpowiedz Link Zgłoś
krokodyl_1111 Re: sorting group poland SGP 02.06.09, 19:36 A ja mam takie zdanie na temat SGP. My czyli szare myszki tzw kontrolerzy jakości haha śmieszne ale tak jest. Zapie...my za grosze no niestety nawet jeśli pracujesz dzien w dzien bo ha jest jakimś cudem tyle pracy to już trzeba sie cieszyc!!!!!! to i tak dadza ci nędzne grosze, I chociaz nie wiem po ile by sie nie robiło po 10 czy 14 to i tak h...a masz. No ale wiadomo trzeba sobie nowy wozik kupic i inne bajery prawda Szanowny Panie Prezesie. Tylko do czasu bo jak sie pracowników nie szanuje ani nie docenia to kiedys i oni zmądrzeja i powiedza bajooooo. Tylko ciekawe co wtedy. Bo ile można. Pytam ile.?? Bo ja chyba też zaczne miec wszystko w dupie bo stwierdzam ze nie warto. Bo po co???? I doceniam i podziwiam jedna osobe ze jeszcze to wytrzymuje.. Serdeczne pozdrowiam Pana Prezesa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: sorting group poland SGP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.09, 22:26 chyba racja, też się zawiodłem na tej firmie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: sorting group poland SGP IP: *.apus-net.pl 15.10.09, 12:10 Odradzam pracę w tej firmie, komukolwiek...studentom/uczniom włącznie.Wyzysk, chaos, marne pieniądze, chamstwo, oszukują z wypłatami...szkoda pisać dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
asterixxxxx Re: sorting group poland SGP 16.10.09, 14:37 Hmm szczerze to nie wiem o czym ty tu piszesz.!!!! WYZYSK????? nie mam pojecia skąd takie wnioski. NIEPRAWDA MARNE PIENIĄDZE-myśle że jak na taką prace to całkiem nieżle. Pamiętajmy jest to praca dla studentów wic bez przesady. CHAMSTWO??????? cóż to już przemilcze bo naprawde nie wim co mam na ten temat napisać, bo chamstwem moj Drogi to jest pisać własnie taki nie prawdziwe rzeczy!!!!!!!!!!!!!!!!1 OSZUKUJĄ Z WYPŁATAMI hmm jakoś tyle pracuje i jeszcze mi si nie zdarzyło. A jeśli miały miejsce takie sytuacje to istnieje coś takiego jak kadry nawet nie musisz osobiście sie fatygować wystarczy tel. do miłej Pani i wszystko wyjaśnić. Proste. Ale widze ze dla niektórych jest to za trudne.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krokodyl_1111 Re: sorting group poland SGP 02.11.09, 19:21 Dzięki SGP za wszystko. Dno Dno Dno. Wale już wszystko i wszystkich. Szkoda ze po takim czasie takie traktowanie........... I to przez kogo???......., Szok jak dla mnie. Ale życie. I już teraz wiem Ze ludzie są.... a przemilczę lepiej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola I Magda Re: sorting group poland SGP IP: *.md4.pl 02.06.10, 19:06 Heloł wszystkim:) Ta firma to jeden, wielki badziew. Kantują jak mogą. Wmawiają, że pieniadze na konto zostały wysłane, co jest nie prawdą. Trzeba się dopominać o własny grosz. Pamiętam jak ten cały kierowniczek G.B wmawiał mi, że pieniądze zostały przelane i bede miała z tego tytułu problemy, jeżeli on bedzie musiał robić kolejny przelew(nadmienię, żadnych pieniędzy na koncie nie miałam, wręcz przedciwnie pensje odtrzymałam po 14 dniach) Ludzie, nie idzcie tam!! Stracicie własny czas i nerwy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: sorting group poland SGP IP: 193.106.192.* 13.12.10, 15:54 Witam...pracuje w firmie SGP od października i dziś mamy grudzień a pieniędzy za październik nie otrzymałem rozmawiając ze swoim k ordynatorem wpierał mi ze przelewy poszły i powinny już dawno być na koncie a nie mam ich.SGP nie polecam w niej pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik sgp Re: sorting group poland SGP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 16:44 mylisz sie bo pieniadze placa gowniane a zapie...c tez czasami trzeba jak na produkcji 6zl brutto to gowno a nie pieniadz zeby utrzymac rodzine !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praccownik Re: sorting group poland SGP IP: *.opera-mini.net 02.09.10, 20:55 ponownie nie ma wypłlat w terminie. podać ich do Państwowej inspekcji pracy niech zamkną tą firme i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: sorting group poland SGP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.11, 12:06 nic nowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTYsgp Re: sorting group poland SGP IP: *.pcz.pl 12.02.09, 14:57 BYLI PRACOWNICY SGP SPRAWDZAJCIE SWOJE ROZLICZENIA PIT-11 sgp NIE PODAJE W NICH PEŁNYCH ZAROBIONYCH KWOT. PRZEZ TO NIE ODZYSKACIE TYLE PODATKU ILE POWINNIŚCIE. MOZECIE TEZ SOBIE NAROBIC KŁOPOTÓW W SKARBÓWCE. a w odpowiedzi na pytanie- sgp to krętacze i osobiście odradzam pracę tam. pracowałam tam pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
asterixxxxx Re: sorting group poland SGP 18.02.09, 12:05 A sgp to zajebista firma tak!!!!!!!!! A sa juz te pit-y czy ni ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oskareeee Re: sorting group poland SGP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 10:05 KOLEGO CZYTAJ DOBRZE CO MASZ NAPISANE NA PIT-11, JEŻELI PRACOWAŁEŚ W SGP TO MUSISZ WIEDZIEC, ŻE OD LUTEGO FIRMA ZOSTAŁA PRZEORGANIZOWANA I JEST SPÓŁKĄ W ZWIĄZKU Z TYM CZEKAJ NA DRUGI PIT -11 ZE SPOŁKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: sorting group poland SGP IP: *.cust.tele2.pl 10.04.09, 15:44 wynagrodzenie niezgodne i to miesiąc w miesiąc, o liderach i koordynatorach nic nie moge złego powiedzieć ale szef pan M.Pu. oszust i krętacz tłuścioch śmierdzący Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiper Re: sorting group poland SGP IP: *.net.stream.pl 19.12.09, 23:08 smierdzący jak śmierdzący ale paznokcie zawsze brudne .. fuj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melka Re: sorting group poland SGP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.10, 22:23 święta racja pracować a czasami i konkretnie zapier.... za 6zl brutto to jakaś paranoja ! pracuje tam od dwóch lat i zero podwyżki nawet o głupie 10gr ! TOTALNY WYZYSK I ZDZIERSTWO lepiej nowa fura dla szefa i premie dla koordynatorów niż parę groszy więcej dla pracowników ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x men Re: sorting group poland SGP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 17:40 m niewiem co to jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsafsd Re: sorting group poland SGP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 13:30 Buce z SGP, a najlepszy kretacz to ten G.BO, brak wyplat, stawki sie nie zgadzaja, nie wyplacili, kolezanki nie zatrudniajcie sie w tej mi, szkoda gadac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: sorting group poland SGP IP: 193.138.241.* 09.11.09, 16:30 to jest firma w ktorej sie nie narobisz i duzo nie zarobisz zalezy od zlecenia ale jest\luzno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezgoda Re: sorting group poland SGP IP: *.gorzow.mm.pl 15.12.09, 11:41 witam Niestety o tej firmie mam bardzo zle zdanie wykorzystuja ludzi a po 3 dniach zrywaja umowe lub mowia ze nie ma pracy hehe i karza czekac miesiac na kolejne wezwanie to dpracy paranoja z ich strony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kogoś Re: sorting group poland SGP IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.09, 17:14 nie polecam tej firmy nigdy nie zgadzało się wynagrodzenie, szef myśli tylko sobie ma szeroko w du... pracownika Odradzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: sorting group poland SGP IP: *.apus-net.pl 16.12.09, 10:13 Nie zgadza się wynagrodzenie, bo pewnie jest popełniona reklamacja przez pracownika, za co odbiera się z pensji określoną ilość pieniędzy. Niestety, firma nawet nie powiadamia pracownika czy i kiedy popełnił taką reklamację i dlatego potem większości osób wypłata się nie zgadza :/ Także za ubranie robocze potrącają pieniądze, ale one są zwracane po dwóch miesiącach pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: sorting group poland SGP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.09, 21:52 Gdzie mieliście okazje pracować? tzn na jakich zakładach? byliście na wyjeździe? na wyjazdach jest rzeźnia słyszałam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Re: sorting group poland SGP IP: *.dzierzoniow.vectranet.pl 29.01.10, 15:17 Ja mialem "przyjemnosc" pracowac w tej firmie w zakladach Metzeler w dzierżoniowie.... przeczytalem wszytskie opnie jakie tu padly... na wyplate jeszcze czekam za grudzien... :/ Praca nie byla zla... I w sumie to nie wina SGP ze zakladay dla ktorych zatrudniaja ludzi raz nas chca a raz nie. Bo to od nich zalezy... Jak na krotki okres pracy zorientowalem sie sporo... i Moj koordynator tez byl wporzadku, aczkolwiek Nie podobal mi sie brak organizacji, faktycznie wszytsko na nas zwalone, na dobra sprawe zawsze mozna pogadac z kims o braku szkolenia BHP. A wypowiedzi asterixa... mmmm to chyba ktos z tej firmy ktory próbuje ratowac jej wizerunek... Naprawde zalezy to od miejsca pracy u mnie bylo luzno... ale wlasnie praca raz byla raz nie to zalezy czy byla dostawa... i czy Owa firma dla ktorej pracowalem nas potrzebowala. Niestety SGP nie potrafi podpisac kontraktu z jakas dirma na konretny termin prac nie wiem czy nie mysla o Tym czy sie boja... Czy co... Moim skromnym Zdaniem ZAL!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awer Re: sorting group poland SGP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.10, 14:03 ale ty pitolisz, ciekawe, czy ty tam pracowałeś, czy w tej posranej firmie pracujesz, zrywaj sie czestochowski bucu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Re: sorting group poland SGP IP: *.dzierzoniow.vectranet.pl 17.02.10, 21:11 To przeciez pisze pisze ze to cwoki i kretacze i ze tam pracowalem wiec nie wiem o co Ci chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownik Re: sorting group poland SGP IP: *.opera-mini.net 02.09.10, 20:47 super fajnie z kaską są opuznienia nikt nie wie co jest a prezes tłumaczy się że nie ma kasy. jak nie ma kasy to niech sprzeda auto i juz sie kaska znajdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: sorting group poland SGP IP: 109.243.223.* 12.10.10, 14:49 Gdzie SGP daje ludzi do pracy? I jak aktualnie przedstawiają się stawki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: sorting group poland SGP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 21:29 Praca jest m.in w Barre Thomas, CGR Stawki to 8,00zł-praca w dzień, 9,00-praca na nocnej zmianie i chyba 9,50 za soboty i niedziele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: sorting group poland SGP IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.12.10, 17:31 nie wiem jak w Częstochowie, ale na zakładzie TI Automotive w Wapienicy (Bielsko-Biała) jest totalna beznadzieja. Po odejściu koordynatora A.M. władza jest w rękach dwóch, w ogóle nie ogarniętych koordynatorów, panuje bałagan (zarówno podczas selekcji jak i w grafikach), np. 40 osób na 1 zmianie, a 5 osób na 2 zmianie, koordynatorzy nie odbierają telefonów, no bo po co? Do tego dochodzi liderka która uważa się za prezesa i wydziera się na wszystkich jak popadnie. Nie polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SGP - Ssosnowiec SGP Sorting Group Poland - Sosnowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 14:21 PIERWSZY MIESIĄC: 7.50zł brutto - rano/popołudnie 8,50zł brutto - noc KOLEJNE MIESIĄCE: 8,50zł brutto - rano/popołudnie 9,50zł brutto - noc PRZY PIERWSZEJ WYPŁACIE POTRĄCAJĄ CI 50zł ZA UBRANIE (ogrodniczki, koszulka, buty, bluza). NASTĘPNIE PRZY KOLEJNYCH 2 WYPŁATACH ZWRACAJĄ CI PO 25zł ZA TE UBRANIA. PO PRZEPRACOWANIU 300H DOSTAJESZ PREMIĘ W KWOCIE 50zł. PRACA ZALEŻY GDZIE W SYSTEMIE JEDNO/DWU/TRZY ZMIANOWYM. POLECAM OSOBĄ UCZĄCYM SIĘ LUB STUDIUJĄCYM NIE PRZEKRACZAJĄCYM 26 ROKU ŻYCIA = WYSOKI ZAROBEK (ok. 1350zł netto na rękę). PRACA BARDZO FAJNA, NIE CIĘŻKA, BARDZO FAJNY KORDYNATOR. PROBLEM FAKTYCZNIE, ŻE CZASEM NIESPODZIEWANIE JEST WOLNE (DZIEŃ, DWA, TRZY) Z POWODU JAKIEGOŚ BRAKU ELEMENTÓW. POLECAM. JA JESTEM ZADOWOLONY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SGP Sorting Group Poland - Sosnowiec IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.11, 18:05 Ile w SGP zarabia lider bądź koordynator? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sgpowiec Re: SGP Sorting Group Poland - Sosnowiec IP: 212.87.241.* 24.05.11, 19:24 Liderzy na Barre thomas mają 8,50 brutto. A koordynator ma około 2000 netto + premia za godziny pracowników czyli pewnie wychodzi około 3000 zł netto lub więcej a ch... robi. Autem jeździ i udaje że pracuje, jak nie jeździ autem to siedzi na necie i też udaje że pracuje. Wszystkie pozytywne komentarze pewnie piszą koordynatorzy bądź kierownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: SGP Sorting Group Poland - Sosnowiec IP: *.play-internet.pl 18.11.11, 18:11 masz całkowitą racje w jeleniej górze jest dokładnie tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasienka Re: SGP Sorting Group Poland - Sosnowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.11, 19:54 Witam!prosze o info w jakim zakladzie w Sosnowcu SGB proponuje prace :-)Slonecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SGP Sorting Group Poland - Sosnowiec IP: *.mtvk.pl 16.09.11, 19:03 w Sosnowcu tyko zakład Bitron i nic więcej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: SGP Sorting Group Poland - Sosnowiec IP: *.2.10.58.tvksmp.pl 16.09.11, 23:34 wczestochowie maja jakiś zakład na zawodziu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: sorting group poland SGP IP: *.play-internet.pl 25.05.11, 20:49 Możesz liczyć na jakieś 1000 - 1200 netto (na łapę) co miesiąc, a umowa jak zwykle zlecenie góra na miesiąc czasu. Pracuję z ludźmi z SGP i bardzo narzekają. SGP mówi, że po 3 miesiącach jest możliwość przejścia do Firmy dla której się pracuje, znam osobiście ludzi i z nimi pracuje którzy pracują dla SGP 2 a nawet 3 lata. POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kandydat Re: sorting group poland SGP IP: *.tktelekom.pl 30.05.11, 19:32 Na jakich zakładach sgp pracuje w czewie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sgpowiec Re: sorting group poland SGP IP: 212.87.241.* 05.06.11, 21:00 Barre Thomas, Stolzle, CF Gomma, i jakiś ich miejscówka niedaleko biura chyba. Na stolzle nawet od linii produkcyjnej nie odejdziesz się wysikać. Na barrym rządzi dwoje koordynatorów gó... wiedzący Mazurek i nie lepsza srająca się Madzia. Sami nic nie robią i kasę zbijają a od podwładnych oczekują cudów za 6,70 na rękę. Podobno najlepiej na Gommie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc nastepny Re: sorting group poland SGP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.11, 21:07 Dzien dobry! Byłam ostatnio w Firmie SGP i tam na miejscu Pani dała mi do wypełnienia kwestionariusz i test spostrzegaczosci rozwiązałam go potem kazała mi sposród wsyztskich kilku wkrętów odłożyc do osobnej półki wkręty wadliwe i dobre, wykonałam zadnanie po czym Pani sprawdzila i powiedziala ze 8 błędów zrobilam:(.Nie zauwazylam wadliwych srubek. Czy jest szansa ze dostane sie tam do pracy?? A wy ile błędów zrobilicie podczas segregacji wkretów?? Test tez ni nalezał do latych pewnie pare błedów tez tam zrobilam. Goraco proszę o odpowiedz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: sorting group poland SGP IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.11, 20:27 Pani kierownik z Bielska też nie jest zbyt spostrzegawcza:( więc jak jej zabraknie ludzi, to pewnie zadzwoni. Zastanawiam się jakim cudem ktoś tak mało zorientowany w specyfice firmy ( pomimo że wcześniej tam była koordynatorem, co nie zmienia faktu, że na temacie się nie zna) , wiecznie jeżdżąc po sklepach w godzinach pracy ( bo idąc do biura w godzinach 8 do 16 jej tam nie ma) i siedzącą na NK pełni wyznaczoną jej funkcję. Przepraszam, ale ta kobieta ani nie jest wygadana, ani ładna, ale kumpluje się z kolesiem z Częstochowy, który ją tak awansował. Niestety zaufać jej nie można... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: sorting group poland SGP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.11, 22:07 Dzięki za odzew. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sgp Re: sorting group poland SGP IP: *.tktelekom.pl 24.06.11, 00:10 na jakich zakladach jest praca w bielsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zleceniobiorca Re: sorting group poland SGP IP: *.ip.netia.com.pl 03.08.11, 12:18 dlaczego w Częstochowie nie ma pracy i siedzimy w domu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: sorting group poland SGP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.11, 11:31 Cześć Tomaszu - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość-sgp Re: sorting group poland SGP IP: *.rev.inds.pl 08.08.11, 11:10 Niema pracy bo jest bezpłatny urlop :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgdgf Re: sorting group poland SGP IP: 31.42.4.* 15.09.11, 15:38 Ja dzisiaj byłam w tej firmie. Co do testu to nie wiem jak mi poszedł, bo ta pani nie sprawdziła go przy mnie. Co do komponentów to powiedziała, że wszystkie dobrze posegregowałam. Czekam na telefon :) Wszystko się okaże Odpowiedz Link Zgłoś
grebinek Re: sorting group poland SGP 24.09.11, 13:03 Czy w tej firmie zatrudniają tylko uczniów / studentów? Czy biorą również osoby po szkole? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DD Re: sorting group poland SGP IP: *.net-serwis.pl 11.12.11, 18:08 A jak zarobki w biurach ??? Logistyka, jakość technologia ? Warto zawracać sobie głowę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: sorting group poland SGP IP: *.play-internet.pl 21.05.12, 09:39 zatrudniają wszystkich jak leci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: sorting group poland SGP IP: 212.87.229.* 20.07.13, 22:53 jak popełniłaś 8 błędów to jesteś ćmoka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bębenek Re: sorting group poland SGP IP: 89.72.113.* 25.01.12, 21:22 witam. pracuje w sgp w firmie bitron, wszedl wlasnie akord i stawka jest 8,50 a jak sie wyrobi norme(ogromną) to 9.50 . umowa zlecenie na nic wiecej nie mozna liczyc,a tak naprawde po RACHUNKU WYNAGRODZEŃ(tzw. pasku) nic nie wiadomo, nie pisze nawet ile godzin sie przepracowało w miesiacu ..( wszyscy pracownicy otrzymują takie paski i są tym zażenowani). praca jako praca nie jest trudna ani ciezka, atmosfera z ludzmi tez w porzadku .. ale jak ktos chce sie utrzymac za te pieniadze to niestety ale szukajcie dalej ... co chwile brakuje w firmie komponentów, albo są awarie starych wadliwych maszyn przez co spokojnie z 7 dni w miesiacu odpada, a że nie ma urlopu .. to takie dni są niepłacone. odradzam wam a pracuję tu juz niedlugo(mam taka ogromna nadzieje), czekam na telefon z jakiej kolwiek innej firmy ! uczniom sie ta praca opłaca bo ponoc zarobia wiecej, ale biorąc pod uwagę 8.50 na godzine i oplaceniu wszystkich składek to moze zostaje z niecałe 7 zł / h ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matek Re: sorting group poland SGP IP: *.alfanet24.pl 17.03.12, 19:02 zapewnia ci w tej firmie tylko umowe zlecenie...najlepiej jak trafisz na koordynatora przemka...bo u niego masz 8brutto a robote bd miał/miała...jesli jestes kumata/kumat/ta/dyspozycyjny/a...ja pracuje od pazdziernika i robie po 198 godz w miechu...najlepoej jak trafisz na przemka on ma gomme magazyn benbo i zaklad na rejtana...pare osob odeszlo wiec jakyc chciał/chciala to by udalo ci sie przyjac:):)na hucie i cooperze sa inni koordynatorzy ALE ONI MALO PLACA I LECA W CHU... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: sorting group poland SGP IP: *.alfanet24.pl 18.04.12, 20:49 To prawda na hucie lecą w hu....... Jak chodzi o płace . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demi witaj kkk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.12, 16:47 Hej kkk!!! Z Twojej wypowiedzi twierdzę że prawowałeś na hucie i zgadzam się z Tobą w 100% i może wspólnie przekonamy niektóre osoby, chcące tam pracować że NIE WARTO!!! to co się mówi o sgp na hucie szkła to niestety prawda ponieważ miałam z nią dużo wspólnego przez ponad pół roku i wierzcie mi-to jest obóz pracy. Płaca nie jest w ogóle adekwatna do płacy. Na umowie zlecenie, którą dostajecie co miesiąc nową, macie 7,40 lub 7,60 brutto (dokładnie nie pamiętam )a za noce 1 zł więcej. Już nie mówiąc o tym że jest to system czterobrygadowy czyli 2 dni pierwsza, dwa dni druga i dwa dni noce po czym możecie potem odetchnąć na dwa dni. Na produkcji jest istny zapier.... i ciągle tylko słyszy się żeby szybciej robić. Jeden zapier.... aż ma wypieki na twarzy (chodzi o pracowników sgp) a inni (tu już mowa o osobach w czerwonych mundurkach) czekają cierpliwie podparte na piecu aż wyjdą butelki- paranoja. Ale do tego można przywyknąć. Gorzej jak traficie na tzw akwarium na starej hali gdzie praca jest akordowa i każda dziewczyna (bo głównie tam pracują dziewczyny) pracuje na każdą i tu wypłaty i swoich pieniędzy się nigdy nie doliczycie. A jeśli chodzi o atmosferę to z tego co wiem od zaufanej osoby to jest nie ciekawie (oczywiście nie można powiedzieć tego o wszystkich bo jest parę osób naprawdę w porządku) i parę z nich trzeba omijać z daleka. A Ty kkk co na ten temat myślisz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: witaj kkk IP: *.alfanet24.pl 19.04.12, 18:58 witam i fajnie że ktoś wchodzi na te forum sgp i mógł napisać coś o pracy i zarobkach na hucie . To prawda na 100% . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demi Re: witaj kkk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.12, 12:17 zapraszam wszystkich do skomentowania pracy na hucie szkła w firmie SGP. Jeśli tylko taką miałeś/aś to wypowiedz się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lll Re: witaj kkk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.12, 18:26 A czy ktoś pracuje albo pracował w sgp w cooper standard? Możecie coś napisać na temat pracy tam i atmosfery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: witaj kkk IP: *.alfanet24.pl 30.04.12, 21:42 witam gość III Nie pomogę ci bo tam jeszcze nie pracowałam ale jak co to sie dowiem i napisze . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Re: witaj kkk IP: *.alfanet24.pl 30.04.12, 21:46 demi może ty pomożesz koledze lub koleżance III ODPOWIEDZIEĆ NA PYTANIE CZEKAMY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demi Re: witaj kkk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.12, 21:49 Nie pracowałam w cooper standard (teraz pomoćma to inną nazwę) ale moja siostra tam chodzi. Dowiem się czegoś i na pewno odpiszę. Wiem tylko tyle, że tak samo jak na hucie umowa jest na zlecenie co miesiąc i ze jest o niebo lepiej niż na Stolcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Re: witaj kkk IP: *.alfanet24.pl 08.05.12, 18:15 to czekamy kiedy nam napiszesz i dzięki za pomoc . POZDRAWIAM :) DEMI ; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matek2 Re: sorting group poland SGP IP: *.play-internet.pl 21.05.12, 09:35 tekst jest dobry, ciekaw jestem co za matek to napisał, wg mnie mógł to wymyślić tylko sam koordynator przemek hehe... taka pochwałą siebie samego. trzeba być kumatym hehe... czyli możesz być prosto z ulicy z przystanku i do tego jeszcze nietrzeźwy. idealny kandydat do sgp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matek2 Re: sorting group poland SGP IP: *.play-internet.pl 21.05.12, 09:39 tekst jest dobry, ciekaw jestem co za matek to napisał, wg mnie mógł to wymyślić tylko sam koordynator przemek hehe... taka pochwałą siebie samego. trzeba być kumatym hehe... czyli możesz być prosto z ulicy z przystanku i do tego jeszcze nietrzeźwy. idealny kandydat do sgp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: sorting group poland SGP IP: *.alfanet24.pl 23.06.12, 23:53 czesc wszystkim czy to prawda ze na hucie dziewczyny z firmy zarobiły 500 zł w maju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: sorting group poland SGP IP: *.alfanet24.pl 23.06.12, 23:55 tak to prawda :(((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: sorting group poland SGP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.12, 00:02 W tym miesiącu może z 380zl netto zarobią :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czasy tomka gommy Re: sorting group poland SGP IP: *.play-internet.pl 21.05.12, 09:44 Tomek B. jest jest gościem najbardziej spoko w tej firmie, dogadać się można z nim w każdej sprawie jak i załatwić wszystko w natychmiastowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziombel Re: sorting group poland SGP IP: *.ip.netia.com.pl 27.09.12, 13:26 A ktoś z was pracował tam na stanowisku Obsługi Klienta(Customer Assistance). Właśnie dostałem zaproszenie na rozmowę i zastanawiam się czy się wybrać czytające te komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: sorting group poland SGP IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.12, 17:27 byłaś na tej rozmowie? jak wrażenia? jaka atmosfera panuje w biurze? też dostałam zaproszenie na rozmowę i waham się czy skorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: sorting group poland SGP IP: *.Netcominternet.pl 29.11.12, 14:44 Pracowałem w tej firmie rok i dwa miesiące. rok i miech czasu dla Przemka B. spoko koleś, można się z nim dogadać tylko wkurza z tymi 16h :\. Ogólnie nie bardzo polecam tam robić, ludzie spoko, atmosfera spoko i przyjazne zakład Gomma i Magazyn firmy SGP ale za taką stawke i jeszcze podpierniczaj kolegów co może się zdażyć jak w moim przypadku gdy spałem 2godziny bo kazali mi przyjść z 2zm na 1zm na 16 i kazali myśleć a mieszkam daleko od czewy. heh tylko dla tych co są studentami lub dla tych którzy roboty znaleść nie mogą. Teraz jest tam ch...nia bo stawki po obcinali jakby ktoś chciał nowy przyjść. O podwyżce czy zaliczkach zapomnijcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frisbee Re: sorting group poland SGP IP: 212.87.229.* 01.12.12, 00:33 Radziu F. ogłosił swoją dymisję na forum!!!gdzie jest rumek? desperados night Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdzie wypłata Re: sorting group poland SGP IP: 212.87.229.* 01.12.12, 00:37 nie wygracie ze mną, nniggdy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śpioch Re: sorting group poland SGP IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 01.12.12, 16:30 mogłeś odespać to na magazynie, chopie no co Ty, trzeba sobie radzić, było przykimać gdzie pod schodami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k.planeta Re: sorting group poland SGP IP: *.beskidmedia.pl 07.12.12, 21:11 Firma porażka 8złbrutto, lepiej puszki zbierać , pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość151215 Re: sorting group poland SGP IP: *.xdsl.centertel.pl 15.02.13, 07:01 nie radze nikomu pracować w tej firmie... Postępują z ludźmi po chamsku, i o wszystko trzeba się prosić. A ten cały Tomek to już w ogóle cwaniak, ciągle tylko chodzi i pogania do pracy. M pretensje jak się nawet idzie do toalety. Darujcie sobie ludzie tą prace, szkoda waszego czasu i zdrowia psychicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joker z kruszyny Re: sorting group poland SGP IP: 188.95.28.* 14.12.12, 20:37 Lihgt'owa robota :) jak tam jeden (domyslam sie) z kolegow napisal biora kazdego nawet takich co oblewaja te testy na spostrzegawczosc O_o spod sklepu jakis cpun czy menel tez sie trafi. Co do kordynatorow ciezko mi sie wypowiadac bo wszystkich nie znam ale Przemo jest kumaty gosc ;) PS. spać trzeba umieć w pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wafel przemka Re: sorting group poland SGP IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 16.12.12, 16:30 kumaty, ma auto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rick Re: sorting group poland SGP IP: *.42.15.1.alfanet24.pl 27.02.13, 13:54 Gó..., gó..., gó.... Nie poleciłbym tej firmy nawet wrogowi. Zdzierstwo totalne. Byłem niedawno na rozmowie w częstochowie, 5zł/h daja.. Ludzie chałupniczo da się więcej zarobić!!NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Suchy Re: sorting group poland SGP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.13, 12:59 Pranie kasy i tyle. Sprawa dla PIP ( Państwowa Inspekcja Pracy ) oraz dla Urzędu Skarbowego. Jest co znaleźć. Polecam prześwietlić właściciela a nie przydupasów> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woytek Re: sorting group poland SGP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.13, 13:02 SGP - lipa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: sorting group poland SGP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.13, 15:06 święta racja niestety. Najmniejsze zarobki właśnie na hucie szkła a praca lekka nie jest. Totalny wyzysk. Stawka bez względu na zmianę ta sama, czy to nocka czy weekend 6,70 brutto. (chyba że ktoś "poliże" to może dostanie więcej :)) bo bywają i tacy. Obecna koordynatorka ograniczona zupełnie pod każdym względem. Nie traktuje pracowników poważnie, brak szacunku dla straszych wiekiem pracowników, wiecznie nie zadowolona, opryskliwa, bez kultury, nie potrafi rozmawiać z pracownikami, wręcz mówi się do Niej jak do ściany :) zupełnie nie radzi sobie z organizacją pracy. Brak umów, pasków. Dobrze, że chociaż ten marny grosz w terminie płacony. Jednym słowem stanowisko koordynatorki na pewno nie dla p. Marty. P. Odpowiedz Link Zgłoś
chowchow83 Re: sorting group poland SGP 25.08.13, 18:16 Cóż ja też kiedyś tam pracowałem - w obu zakładach Gomma. Mimo niewielkich stawek nie żałuję spędzonego tam czasu, ze względu na super ekipę ludzi z jakimi miałem tam przyjemność współpracować. Tyle, że tych Osób już tam nie ma. Tych bardziej ludzkich liderów po prostu się pozbyto. Serdecznie pozdrawiam taką dziewczynę - drobna, czarne włosy - nie pamiętam imienia, dojezdzała z Blachowni - liderka. Natomiast byli też tacy, których wspominam ewidentnie źle - bracia Mazurek. Jeśli oni tam jeszcze pracują to nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
1tinapapila8 Re: sorting group poland SGP 12.01.14, 11:41 hmmm... wyzysk i tyle... pracowałam na hucie szkła przez SGP na kontroli.. stawka 5,50 za 1 i 2 zmiane i 6,30 za nocke... co prawda pracuje sie 5 dni i po tych 5 dniach powinno sie mieć weekend wolny ale najczęściej zdarza się tak, że nagle praca jest i trzeba przyjść i wolnego nie masz... Myk jest taki, że zarobisz około 800-900 zł z czego POŁOWE mogą odtrącić za, reklamacje amerykanów bo butelki są uszkodzone bądż mają jakieś mankamenty na strukturze... Pewna grupa dobrze posprawdza butelki ale druga juz np. nie i potem cała brygata ma połowe mniejszą wypłatę... Więc jeśli chce się tam pracować to naprawdę trzeba mieć cierpliwość i zdrowie.. Odpowiedz Link Zgłoś