Gość: Ania IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.03, 11:36 A co sadzicie o kierunku historia na WSP? Bardzo prosze o opinie bylych studentow i obecnych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jan Sobieski Re: Historia na WSP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 12:39 chłopcy starają się jak mogą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Historia na WSP IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.03, 17:36 Ale prosze o konkrety, czy nauczyciele sa w porzadku czy warto studiowac historie na WSP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygzak Re: Historia na WSP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.03, 13:55 czy warto he he he nie warto.....a na dodatek na WSP teraz ,gdy ta uczelnia kończy się ha ha ha:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pks Re: Historia na WSP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.03, 19:19 warto !!! Odpowiedz Link Zgłoś
refrakcja Re: Historia na WSP 06.12.03, 19:59 Parę słów jako były student. Nie była to pierwsza uczelnia na jaką zawędrowałem, nie była też ostatnią. Miałem przed WSP romans z Uniwerkiem Śląskim - na wydziale zaocznym co prawda więc moja ocena od początku była na plus. Począwszy od kontaktów z pracownicami dziekanatu, po kontakty z pracownikami naukowymi. Dziś ze zdumieniem czytam posty nt. arogancji pracownic, kolejek etc. Albo zmieniły się pracownice, albo też wypowiadają sie jedynie Ci , którym nie dane było stać od 5 rano w kolejce na Bankowej (w Katowicach) po odbiór indeksu. Małe, lokalne uczelnie mają swą siłę jeśli tylko potrafią zaakcentować swe atuty. Jest nimi niewątpliwie dostępność kadry naukowej w sposób praktycznie nieograniczony - czego nie można powiedzieć o uczelniach-molochach. Na wydziale historyczno-filologicznym WSP w Cz-wie nie było problemu z rozmową na korytarzu z dziekanem, czy pełniącym wówczas funkcję rektora prof. Szwedem. Że o znanym chyba wszystkim "Jureczku" Mizgalskim nie wspomnę. Z dużą atencją wspominam dra Zbigniewa Grządzielskiego- zwanego na roku Dziadkiem. Oczywiście czasy i ludzie się zmieniają - choć na szczęście nie wszyscy. Dziś może być inaczej, ale na zawsze (mam nadzieję) zapamiętam słowa Dziadka, że nie uczelnia świadczy o człowieku, ale sposób studiowania. Kilka lat później, na innej, znacznie bardziej renomowanej uczelni, od znacznie bardziej utytułowanego naukowca usłyszałem prawie słowo w słow to samo twierdzenie. Moim skromnym zdaniem, jeśli masz zamiar lub już studiujesz - rób to dobrze i z przekonaniem. Uczelnia jest tylko miejscem w którym określa się obszar wiedzy którą winnaś sobie sama przyswoić. Źle, jeśli tylko zaliczasz przedmioty - po paru latach zostanie Ci być może wiedza encyklopedyczna, braknie natomiast nawyku ciągłego poszukiwania. Dlatego też nie w uczelni widziałbym problem, a w podejściu do studiów. To prawie wszystko co mam do powiedzenia na ten temat Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kreska Re: Historia na WSP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.03, 20:24 refrakcjo !!!! zaciekawiłeś mnie....i to bardzo....a co studiowałeś na UŚ Odpowiedz Link Zgłoś
refrakcja Re: Historia na WSP 07.12.03, 09:07 Jak by to powiedziała pewna Genowefa Pigwa --A dla kogo ten wywiad? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kreska Re: Historia na WSP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.03, 09:36 ...ale mi zafundowałeś rozkosz dla ducha swoją wypowiedzią....lubię Cię słuchać.....wiesz....sam fakt ,że otwieram kompa o 9 rano ,aby przestudoiwać forum;) oj źle źle o mnie świadczy...(śmieję się teraz w duchu)....miłego dnia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kreska Re: Historia na WSP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.03, 09:39 ps....i daj się jeszcze "kiedyś"sprowokować proszę....;) Odpowiedz Link Zgłoś
refrakcja Re: Historia na WSP 07.12.03, 09:57 nie dam się sprowokować nie dam się sprowokować nie dam się sprowokować Witaj Kresko ;))) miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
kressska Re: Historia na WSP 07.12.03, 10:53 witaj refrakcjo!!! daj się czasem sprowokować daj się czasem sprowokować daj się czasem sprowokować:)))))))) ps. no właśnie tak teraz będę wyglądać....będę kressską przez trzy "s" (bo tylko taka forma była dostępna) ,ale to dalej ja kreska... Odpowiedz Link Zgłoś
refrakcja Re: Historia na WSP 07.12.03, 11:25 Na Seta ;) kresssko!! Zasssyczało z monitora ;))))))))) Jessstem sssłabym człowiekiem, bo mam sssłaby charakter i daję sssię sssprowokować ;))) SSSerdecznie pozdrawiam w ten sssłoneczny, śnieżny, częssstochowssski poranek. Robi sssię miło, świątecznie, dzwoneczkowo. Mam nadzieję, że Mikołaj (abssstrahując od tego czy otacza go nimb świętości;) ssstanął na wysssokości zadania? ;) Pozdrawiam refrakcja (bez sss;) PS. A teraz sssio spod monitora na ssspacer - gdziekolwiek ;) Odpowiedz Link Zgłoś