Dodaj do ulubionych

Deweloper Siluczyński&Spółka

16.12.08, 17:10
Witam. Interesują mnie opinie przyszłych mieszkańców nowo budowanego bloku przy ulicy wyzwolenia którego termin oddania przewidywany jest na koniec marca. Co sądzicie o wykonywanych pracach. Jestem przyszłym mieszkańcem i nie bardzo zgadza mi się wyglad elewacji zewnetrznej z wizualizacja którą mamy przedstawioną, a mianowicie ceramika w kolorze beżu która jest przedstawiona na wizualizaci została zastapiona tanim jasno kremowym akrylem , ktory w zaden sposób nie pasuje do kolorystyki w bloku. Dziś zobaczyłem że klatki sa też wykańczane takim samym kolorem mimo że w projekcie miały byc grafitowe z dodatkiem ceramiki na bocznej sciance. Nie wiem jak dla państwa ,ale dla mnie ważne jest też jak blok będzie wyglądał z zewnątrz. Mieliśmy przedstawioną wizaualizację a robione jest to inaczej. Druga sprawa jaka mi się nie podoba to rzecz gustu,ale ja bardzo chciałem mieć okna w kolorze drewna i załamałem sie gdy wszedłem do środka a tu okazało się że od wewnątrz sa okna białe. Pytam się dlaczego nikt z nami takich rzeczy nie uzgadniał.Jestem bardzo niezadowolony z takiego postepowania dewelopera oraz biura nieruchomości. Czy mam sobie niby te okna teraz wymienić??? Płacę tyle pieniędzy za to mieszkanie że powinno się z nami pewne rzeczy uzgadniać a nie tylko brać pieniążki i siedzieć cicho. Proszę o opinię poniewaz zamierzam się zainteresować sprawą. Pozdrawiam przyszłych mieszkańców.
Obserwuj wątek
    • Gość: M. Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.gprs.plus.pl 16.12.08, 19:46
      Jako przyszła mieszkanka przyłączę się do rozmowy na ten temat, ale
      wolałabym jednak mniej publiczną rozmowę, jeśli możesz, podaj adres
      e- mailowy, pozdrawiam
      magdafer@tlen.pl
    • Gość: kaja Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 22:51
      witam. Podzielam pannskie zdanie gdyz tez widzialam ten okropny
      kolor i myslalam ze to beedzie tylko podkaad!!!! O oknach tez nie
      wiedzialam??? Na wizualizacji sa brazowe! Nie wiem jak pana ale mnie
      interesuje wykonczenie dachu. Ciekawa jestem czy obrzeza sa juz
      gotowe czy nie,poniewaz sa oblozone cienka i pokrzywiona,tandetna
      blacha z widocznymi wkretami i mam nadzieje ze to tylko
      przygotowanie. Mysle ze powinnismy sie spotkac .
      • Gość: maćki Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 22:56
        no wlasnie!dobrze ze ktos rozpoczal ten watek.dla mnie to jest jedno
        wielki oszustwo.Nie ufam juz ani pania z nieruchomosci(napora jarosz)
        ani w.w deweloperowi.Rozmawialismy ostatnio ze znajomymi
        mieszkajacymi w tym samym bloku na ul.gajowej.sciany pekaja,wychodzi
        grzyb....wszystko jest zrobione od ,,dupy strony,,.Nikt o niczym
        nikogo nioe informuje.razem z zona zalujemy ze kupilismy to
        mieszkanie na polnocy.to chyba jeden z najgorszych deweloiperow,nie
        mowiac juz o tych szalonych paniach ktore ledwo co wyslawiac sie
        potrafia-nie mowiac juz o udzielaniu jakichkolwiek informacji a
        grube pieniadze za to biora.nikomu nie polecam kupowania tam
        mieszkania.
        • Gość: dzik Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.08, 00:09
          Witam. My też tam będziemy mieszkać i też nam się niepodoba. Kolor
          beznadziejny (ten brzoskwiniowy jest straszny)też myśleliśmy że to
          tylko podkład! Nic do siebie nie pasuje, chyba daltonista decydował
          o tych kolorach. Na wizualizacji wyglądał bardzo fajnie, a teraz po
          prostu brzydko. Poza tym te okropne barierki na balkonach. Na
          ostatnim piętrze woda kapie z już wykończonych sufitów, nie znam się
          i nie wiem czy to normalne, ale chyba nie bardzo. Nie ciekawie to
          zaczyna wyglądać.
          • Gość: maćki Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 00:46
            my z zona mamy zamiar ruszyc wszystkie swoje kontakty,sprowadzic
            rozne komisje i gruntownie przebadac cala sprawde bo tak nie moze
            byc!!!!!!!!!!!!panowie chyba sie nie orientuja jakie konsekwencje
            moga poniesc za zle wykonana prace.
          • kent29 Re: Deweloper Siluczyński&Spółka 17.12.08, 01:34
            O barierkach na balkonie już nie pisałem bo zapomniałem , ale faktycznie są
            tandetne jak zwykła siatka działkowa. W akcie notarialnym jest napisane
            ^kolorystyka elewacji zgodna z projektem^ no i tu już sie nie zgadza, w
            szczególności te piękne brzoskwiniowe klatki które miały być grafitowe.
            Wyobraźcie sobie jak będą wyglądać po latach a przypominam ze nikt z
            administracji nam ich nie pomaluje. Ja tez tego tak nie zostawię. Tak to jest
            kupować kota w worku. Panie Szulczyński- radzimy sie wziąć do roboty bo
            pieniążki pan już zainkasował lecz pan sie nie wywiązuje a tak łatwo panu nie
            pójdzie!!
            Moi znajomi tez mieszkają na gajowej i mówili mi o tym grzybie- ja nigdy u nich
            nie bylem . Z tego co widzę na tym forum nie są sami a ja sie pocieszałem. teraz
            maja problem bo nikt nie reaguje. Nie mogę sobie wydarowac tego mieszkania!!!! A
            płatne miejsca pod blokiem to już paranoja!!! Jeszcze takie pieniądze. Musimy
            nawiązać kontakty i zacząć działać. Pozdrawiam.
            • Gość: atena12345 Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.rev.inds.pl 17.12.08, 09:29
              Witam,
              nie reprezentuję dewelopera Siulczyńskiego, ale może sie wtrącę,
              gdyż sama byłam zainteresowana kupnem mieszkania w tym bloku i
              zreszta już się kiedys na ten temat wypowiadałam. Sama pracuje u
              dużego dewelopera w Katowicach wiec co nieco wiem jak to wszystko
              powinno wyglądać.
              Niestety jeśli chodzi o kolorystykę, to raczej nie ma szans
              przeforsować swoich wizji. Wizualizacja, to nie jest projekt. Czy
              ktos z przyszłych mieszkańców zaglądał do projektu??? Czytał opis
              techniczny i dokładne wyszczególnienie materiałów? Ja poprosiłam
              panie w agencji a dostarczenie projektu "do wglądu" i okazało sie to
              nielada problemem. Inna sprawa, to że zmiana koloru elewacji to
              zmiana tzw. "nieistotna", która może być wnoszona na etapie
              wykonastwa - wystarczy wpis w dzienniku budowy.
              Tyle o kolorach. W razie jeszcze jakiś pytań chetnie odpowiem jeśli
              potrafię, bo rozeznałam temat dość dogłębnie i ...zrezygnowałam z
              kupna.
              • Gość: frogman Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 09:36
                Brawo !!! jedyna rozsądna wypowiedź.
                Pozostałe to strachy lachy !!
                Czy ktoś z was widział wcześniej peojekt ???
                Ludzie jesteście dorośli a podpisujecie nie wiadomo co ??
                Kontakty znajomości a głupiej umowy nie potraficie przeczytać,
                wstyd !!!
                Spójrzcie do aktów notarianych i wymagajcie od dewelopera do
                bólu !!!!
                A jeśli cała wasza wiedza o zakupionym za ciężkie pieniądze
                mieszkaniu sprowadza się do wizualizacji ........
                Powodzenia
                • Gość: luk Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: 89.174.23.* 17.12.08, 09:54
                  Ja mieszkam na Gajowej i o grzybie nie slyszałem może to jakis jednostkowy problem.
                  • Gość: motyla noga Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 22:02
                    nie nakręcajmy sami spirali strachu,ja uwazam że blok jest
                    ładny,byłem tam dziś ze zewnętrznym hydraulikiem który powiedział mi
                    że to jeden z najładnieszych bloków w czewie(co maja powiedziec
                    mieszkańcy tego żółtego paskudztwa z TBS)a deweloper no cóż nie
                    bądzmy naiwni,nie wyda więcej niż potrzeba ale jezeli ktoś chce
                    więcej od niego wywalczyć to jestem za choć szanse oceniam słabo
                    • Gość: a Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 22:57
                      byles tam i czego sie dowiedziales?widziales blok i podoba Ci sie?
                      wg.mnie ten kolor waniliowo-brzoskwiniowy raczej ma sie nijak do
                      calej reszty.kto takie polaczenia wymysla?a klatki za pare chwil
                      beda tak brudne ze szkoda gadac.wiadomo cos o terminie przekazania?
                      • Gość: motyla noga Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.08, 21:05
                        pytania były chyba do mnie więc odpowiadam,szokiem jest dla mnie że
                        ty tam nie chodzisz kto ma o to zadbać jak nie my jestem tam co
                        drugi dzień,na marzec chyba zdążąchyba
                        • Gość: a Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.08, 21:51
                          wyrwe Cie z tego szoku kolego.Niestety nie mam mozliwosci wejscia na
                          budowe,gdyz pracuje w tych samych godzinach co Panowie a po
                          godzinach nikt nie chce zostac...aaaaaaaaaaa...pan pilnujący obiekt
                          tym bardziej mnie nie,,oprowadzi,,.
                          • Gość: ka-milka Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.08, 21:52
                            a wiecie,ze Panie z nieruchomosci ktore kupily mieszkania w naszym
                            bloku juz robia sobie remonty?
                          • Gość: ka-milka Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.08, 21:53
                            a wiecie,ze Panie z nieruchomosci ktore kupily mieszkania w naszym
                            bloku juz robia sobie remonty?przykro troche.
                            • Gość: abc Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: 212.87.244.* 20.12.08, 22:15
                              Drodzy mieszkańcy, myślę, że za bardzo się nakręcacie/ nakręcamy?/, jeśli chodzi
                              o oceny, opinie i ogólne wrażenia dotyczące bloku. Więcej spokoju i dystansu,
                              ewentualnie rozsądnych działań. / Takie będą potrzebne po odbiorze mieszkań i
                              przy wspólnym zarządzaniu budynkiem/.
                              Jasne, że każdy z nas się trochę niepokoi, czeka, ogląda itd., ale bez paniki.
                              Merry Christmans!
                              :-)
                              Pozdrawiam
                            • Gość: gosc Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.centertel.pl 22.12.08, 09:47
                              rozumiem, że można wejść w czasie trwania prac budowlanych do bloku i zobaczyć
                              stan swojego mieszkania, kolor okien w środku mieszkania ? ?
                              jeśli chodzi o kolor elewacji to mnie i mężowi bardzo się podoba, choć
                              rzeczywiście odbiega delikatnie od wizualizacji, ale na niej jest też inna
                              liczba okien na klatce schodowej i traktujemy to jako przykładowy wzór, tzn.
                              zdawaliśmy sobie sprawę z tego,że w trakcie budowy może coś się zmienić jeśli
                              chodzi o taki szczegół jak kolor bloku ?! Jak dla mnie liczy się to, że będziemy
                              posiadali własne M, a jak zależałoby mi na połączeniu najmodniejszych kolorów
                              sezonu na elewacji, albo - moich ulubionych to zdecydowałabym się na swój własny
                              dom ! Bez przesady, żeby czepiać się, że kolor jest jaśniejszy ciemniejszy.. czy
                              byłby taki czy inny i tak za kilka miesiecy po oddaniu przyjdą i pomalują
                              spray'em dzieciaki, tak jak już pomazali tbs z niskimi oknami... Jeśli chodzi o
                              okna..hmm.. no wolelibyśmy wiedzieć, że z drugiej strony są białe ?! to dla mnie
                              hit dnia :) nie przypuszczałam, że coś takiego mogą wymyśleć.
                              Jak dla nas budowa idzie sprawnie i myślimy, że są szanse na wcześniejszy odbiór
                              ? ? ?
                              panie z nieruchomości to oczywiste, że po znajomości mogą sobie robić remonty,
                              ciekawa jestem, które mieszkania sobie wybrały ? ? ? ktoś wie ?
                              • Gość: s Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.08, 08:20
                                jedna w pierwszej klatce na ostatnim pietrze a druga klatka ostatnia
                                (pietro pierwsze)..szkoda.
                                • Gość: sąsiad Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.2.140.14.tvksmp.pl 25.12.08, 18:27
                                  Mnie też bardzo, bardzo nie podoba się ten majtkowy kolor bloku. Myślę, że
                                  trzeba wywrzeć presję na osoby odpowiedzialne za zmianę wyglądu bloku. Był ładny
                                  - do czasu zeszpecenia go przez ten KOSZMARNY kolor. Nie wspomnę już o tym, że
                                  jego wygląd znacząco odbiega od pokazywanej wizualizacji ( tego bym błahym
                                  problemem nie nazwał; raczej wprowadzeniem w błąd). Jeśli natomiast mowa o
                                  materiałach, z których blok miał powstawać, to nikt przede mną niczego nie
                                  ukrywał. Nie kupowałem więc kota w worku i mam nadzieję, że nikt rozsądny tego
                                  nie zrobił. W przypadku grzyba na Gajowej, no cóż - nowe mieszkanie trzeba
                                  wietrzyć, odparowywać i ogrzewać. W przeciwnym razie trudno mieć do kogoś
                                  pretensje. Jeśli mowa o Paniach z biura, to uważam, że są w porządku. Zawsze
                                  służyły mi informacją, ewentualnie kontaktowały z odpowiednia osobą, mającą
                                  wiedzę na interesujący mnie temat. Jeśli same zdecydowały się mieszkać w tym
                                  bloku ( dowiedziałem się o tym dopiero z tego forum), to nie sadzę, żeby to była
                                  zła lub podejrzana inwestycja. Dodam jeszcze, że w branży budowlanej o
                                  Siulczyńskim mówi się dobrze - to też sprawdzałem. Pozdrawiam wszystkich
                                  sąsiadów. Trzeba tylko o elewację zawalczyć.
                                  • Gość: izulka do s IP: 89.174.23.* 26.12.08, 12:41
                                    do s: szkoda, że w ogóle się wprowadza czy szkoda, że nie będzie Twoją sąsiadką:))
                                    • Gość: s Re: do s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.08, 14:18
                                      szkoda,ze sie wprowadza.
                                  • Gość: motyka łokieć Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: 80.54.0.* 26.12.08, 15:19
                                    Z kolorystyką to kwestia ocenna, mnie się te kolory bardzo podobają,
                                    niekoniecznie chciałabym inne, uważam, że do bloku pasują. Rozumiem,
                                    że komuś mogą się nie podobać, ale to sprawa gustu i osobistych
                                    preferencji. Pozdrawiam
                                    • Gość: agata Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.08, 15:27
                                      kolory w załozeniach byly bardzo ładne(pomine kwestie iz na
                                      wizualizacji sa kafle na bloku)ale....no niestety kolor ktory został
                                      dobrany do calosci(mowie o tym waniliowym)zwyczajnie nie pasuje.nie
                                      łaczy sie odcieni zimnych z cieplymi.proste.Ktos tu mowi ze sie
                                      czepiamy.placimy to mozemy sie czepiac ile nam tylko wlezie,tym
                                      bardziej ze bedziemy tam mieszkac przez pol zycia.a klatki?na
                                      wizualizacji jest w kolorze stalowym a zostaly pomalowane na ten
                                      jasny.widocznie zostalo im troche farby to mazneli.a co sie
                                      beda.ciekawe czy wykoncza ten dach z pogieta blacha.i co z
                                      balustradami?przeciez nie moga takie zostac.
                                      • Gość: atena12345 Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.rev.inds.pl 26.12.08, 16:45
                                        nic w sprawie elewacji nie zdziałacie, ale zawsze można próbować.
                                        Pozdrawiam i oby kolor to był jedyny problem przyszłych mieszkańców
                                        • Gość: sąsiad Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.2.140.14.tvksmp.pl 26.12.08, 18:01
                                          Jeżeli nie zdziałamy nic w sprawie elewacji, to czemu miała służyć wizualizacja?
                                          No więc może sam sobie odpowiem - przyciągnięciu klientów. Jeśli Panu
                                          Siulczyńskiemu ten majtkowy kolor się podoba, to mógł go uwzględnić w
                                          wizualizacji. O to właśnie mamy pretensje.
                                          • Gość: matyla łokieć Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: 212.87.244.* 27.12.08, 13:53
                                            Chciałabym zapytać, który z kolorów jest dla Pana "majtkowy", bo jakoś nie
                                            potrafię sobie wyobrazić bielizny w takich kolorach, jakie są na elewacji, ale
                                            co kto lubi ;-)
                                            Pozdrawiam
                                            • Gość: sąsiad Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.2.140.14.tvksmp.pl 27.12.08, 14:43
                                              Majtkowy, to ten brzoskwiniowy, oczywiście w znaczeniu majtek rodem z PRL-u
                                              (czyli rozmyty, nijaki kolor). Całe szczęście te czasu mamy już za sobą...Pozdrawiam
                                              • Gość: motyla łokieć Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: 212.87.244.* 27.12.08, 16:03
                                                No właśnie, na szczęście teraz budują kolorowe bloki, a raczej
                                                malują je na optymistyczne kolory, a nie takie szarobure i majtkowe
                                                rodem z PRL.
                                                A mnie się jasna brzoskwinia podoba. Poza tym blok nie jest
                                                ukończony, więc dopiero za kilka miesięcy, kiedy będzie już tipes
                                                topes nabierze kolorków i blasku!
                                                Myślę, że p. Siulczyński tych kolorów nie dobierał, zrobił to
                                                projektant po ewentualnej konsultacji z deweloperem/ -ami /
                                                Siulczyński and Krawczyński/. W tej kolorystyce blok wygląda
                                                ciekawiej niż żółty TBS czy szary TBS z okratowanymi jak dla
                                                tygrysów balkonami ;-)
                                                Inna sprawa to wizualizacja. No cóż, różnicę widać gołym okiem, ale
                                                kupując mieszkanie dopuszczałam myśl, że rzeczywistość może być
                                                nieco inna niż obrazek. No i jest inna, ale osobiście zawiedziona
                                                tym nie jestem, bo to, że jest inna nie oznacza od razu, że gorsza
                                                :-)
                                                Pozdrawki
                              • Gość: TYM Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.chello.pl 19.03.09, 16:16
                                gosc wczasie trakcie budowy moze sie cos zmienic ?ciekawe podejscie
                                do sytuacji ale zapytam tak a poco ma sei zmieniac w trakcie
                                budowy???zaraz i hola czyz niemozna wszystkiego ladnie rozplanowac
                                przy tak pomocnej technice nierozumiem Pani sadze ze to jest mala
                                wartosc do zaplaconych kosztow budowy jeszcze niezna Pani slowa
                                odszkodowanie za niewywiazanie sie z umowy!!!!warto to przemyslec
                                • rajla2008 Re: Deweloper Siluczyński&Spółka 19.03.09, 23:18
                                  Witam

Kupiłam mieszkanie w środkowej klatce, na jutro mam zaplanowany
                                  odbiór, ale będąc we wtorek przeraziły mnie mokre ściany. Dzisiaj
                                  dostałam od dewelopera pismo informujące, że mam wstawić się do
                                  Notariusza 31 marca br. Mam pytanie - czy mam prawo odmówić
                                  podpisania protokołu odbioru za względu na mokre ściany i jak to się
                                  będzie miało do pisma jakie otrzymałam. W piśmie powołali się na
                                  paragraf 3 pkt 2 umowy przedwstępnej.
                                  • Gość: pepe Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 23:40
                                    Mam tą sama sytuację.Papiery u notariusza można podpisać a mieszkania nie musimy odbierac jeśli jest coś co nas niepokoi (informacja od pań z biura). Ja też mam bardzo mokre mieszkanie i napewno nie odbiorę mieszkania w takim stanie.Z drugiej strony uważam że jest to niedotrzymanie terminu , ponieważ mieszkania nie są gotowe do użytku oraz jakiegokolwiek wykańczania.Deweloper oddaje nam mieszkana w pośpiechu żeby nie był obciążony kosztami za nieterminowość i w łaśnie nie wiem jak do tego ma się akt notarialny skoro mieszkanie jest jeszcze niegotowe. Może ktoś wie coś więcej? Pozdrawiam
                                    • rajla2008 Re: Deweloper Siluczyński&Spółka 21.03.09, 00:08
                                      Byłam na odbiorze mieszkania,ale nie odebrałam ze wzg. na usterki.
                                      Dokładnie obejrzałam mieszkanie i oprócz wilgotnych ścian zdziwił
                                      mnie piec gazowy z którego z dołu wystają rurki ip. i nie będzie to
                                      osłonięte,rura gazowa w łazience położona jest tak blisko ściany,że
                                      nie wiadomo co z nią zrobić,chyba tylko uciąć, dopatrzłam się
                                      pęknięć w tynku,nierówności.Ogólnie nie jest źle,ale protokołu
                                      odbioru nie mam, poczekam... Czekam na Państwa wrażenia.
                                      • Gość: pepe Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 20:27
                                        Prosze mi powiedzieć. W jakim terminie zobowiązali się dokonać poprawek i jak to się ma do aktu notarialnego?? Czy kontaktowała się pani z deweloperem?? Ja umawiam się na odbiór w tym tygodniu , ale już wiem że nie podpiszę odbioru ponieważ mam te same usterki co pani,oraz mam dużo większą związaną z oknem. Mam okno z wywietrznikiem usytuowane w dużym pokoju mimo że wszyscy w moim pionie mają w kuchni, do tego okno ma inne wymiary niż pozostałe (według projektu wszystkie powinny być na 150 cm) , przez co mam ogromną szczelinę na parapet ok 15 cm. Okno napewno pochodzi z jakiejś podmianki. Junkers jest zamocowany na drewnianych deskach a dziury od rur nie są obudowane.Mam też zarysowaną szybę na oknie balkonowym. Pozdrawiam
                                        • rajla2008 Re: Deweloper Siluczyński&Spółka 22.03.09, 23:56
                                          Witam
                                          Nie wiem jak się to wszystko ma do aktu notarialnego, ale nic nie
                                          podpiszę ,dopóki nie odbiorę mieszkania. Podczas odbioru jak
                                          zaczęłam wymieniać usterki to Panu odechciało się pisać, więc
                                          protokołu nie mam i terminu poprawek. W tym samym dniu napisałam
                                          pismo z zaistniałą sytuacją i usterkami do dewelopera i wysłałam
                                          listem poleconym, do wiadomości do biura nieruchomości. W biurze
                                          nieruchmości powiedziano mi, że termin podpisania aktu był
                                          wyznaczony, aby ludzie nie mieli problemów z bankami. Jeżeli chodzi
                                          o Junkers to, że jest na deskach to dobrze, bo to pod płytki, ale te
                                          bebechy na wierzchu- tego w tych czasach nie powinniśmy
                                          oglądać.Pozdrawiam
                                • Gość: motyla cośtam ;-) Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: 212.87.244.* 23.03.09, 20:46
                                  Człowieku pisz po polsku, jasno, wyraźnie i większymi literami ;-), bo nic nie
                                  można zrozumiec z Twojej wypowiedzi. O co chodzi?
                                  Pozdrawiam ;-)
                                  • Gość: motyla...... Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: 212.87.244.* 23.03.09, 20:48
                                    Wcześniejszy post adresuję do TYM, nie do rajli ;-) Pozdrawki
        • Gość: aneta Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.xdsl.centertel.pl 18.02.09, 15:15
          Mam pytanie,jestem zainteresowana mieszkaniem przy ul.Gajowej w tym
          najnowszym budynku (czerwonym),czy ktoś jest może z mieszkańców na
          tym forum?
    • Gość: :D Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.08, 16:59
      co sie dziwic .. buduje firme i magazyny swojemu synowi wiec oszczedza na
      materialach by jak najaniesz to zrobic :)
      • Gość: M. Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.pools.arcor-ip.net 27.12.08, 21:30
        Witam, ja rowniez bede mieszkac w tym bloku. Od kilku dni czytam
        sobie powyzsze wypowiedzi i przyznam, ze irytuje mnie nieco tak
        negatywne nastawienie niektorych z Panstwa, wszystko nie tak - kolor
        nie taki, balkony zle, klatki i okna zle, dwie przyszle Panie
        sasiadki rowniez nie odpowiadaja. Ale ok, ilu mieszkancow, tyle
        opinii. Osobiscie, pomimo jeszcze niejednej trudnosci, ktora z
        pewnoscia napotkam na drodze do zamieszkania w moim nowym M, to chce
        sie z tego mieszkania cieszyc. Tego tez zycze przyszlym sasiadom.
        Pozdrawiam.
        • Gość: m.ł. Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: 212.87.244.* 27.12.08, 22:09
          Popieram Twoje ( Pana/Pani) zdanie. Każdy z mieszkańców ma prawo wyrazić swoją
          opinię, od tego jest to forum, ale myślę, że ta powszechna krytyka niczemu nie
          służy, a jedynie wprowadza niezdrową atmosferę. Jeśli ktoś ma jakieś "ale" to
          raczej powinien zgłosić to deweloperom, projektantom, wykonawcom, ewentualnie
          zaproponować DOBRE rozwiązanie.
          Życzę wszystkim przyszłym sąsiadom i sąsiadkom optymizmu i radości :-)
          PS. Blok będzie stał przy innej ulicy niż Wyzwolenia, wiecie coś o tym?
          • Gość: agata Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.08, 11:36
            ul.Herberta
            • Gość: m.ł. Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: 212.87.244.* 28.12.08, 11:57
              To świetnie, bo przecież Herbert wielkim poetą był! :-) Pozdrawiam
          • Gość: sasiedzi Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.centertel.pl 30.12.08, 10:11
            cieszę się ostatnimi wypowiedziami innych sąsiadów, bo już myślałam, że będą
            same marudy w tym bloku... :) my z mężem bardzo cieszymy się naszym pierwszym
            własnym M i mamy nadzieję, że będziemy mogli wprowadzić się do niego jak
            najszybciej :)
            Pozdrawiamy sąsiadów !
            • Gość: abc Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.centertel.pl 27.01.09, 20:04
              praca wre, już posprzątane przy bloku i przygotowane pod kostkę :-)
    • Gość: kolo Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: 94.251.141.* 27.01.09, 21:26
      ktoś z mojej bliskiej rodziny mieszka u Bajdy na Oławskiej czyli jeden z pierwszych bloków, mieszka tam od ponad 8lat i od 2 ma grzyba a panowie Bajda mają to w dupie.... i jest naprawdę wiele wiele innych rzeczy które wychodzą po czasie, także akurat grzyb na gajowej nie jest dobrym przykładem ... co maja powiedzieć ludzie z TBS? Oni mają już normalnie pieczarki a nie grzyby ... a jak Transwój wydymał ludzi na diamentowe osiedle? a czytaliście "PozYtyWne" ;) opinie o wykonaniu KOBEXU i tamtejszych pań z biura typu "yyyyyyyyyy że co?" .... prawda jest taka że każdy deweloper będzie na czymś dymał bo taki jego zawód ... trzeba tylko wybrać mniejsze zło .... ja właśnie od tego tygodnia zaczynam jeździć po naszej pieknej CZĘSTOCHOWIE mlekiem i SKL płynącej i napewno wezmę pod uwagę powyższe uwagi za które dziękuję a przede wszystkim Pani z katowic - zamierzam zapytać o te rzeczy dla samej przyjemności zobaczenie ich miny :D
      amen
      • Gość: LAMSEN Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: 193.138.241.* 28.01.09, 09:22
        gdzie się mieści ich biuro? znalazłem tylko to
        www.pf.pl/serwis/Siulczynski+A+i+Wspolnicy+Spj-siulczy%C5%84ski-----------Cz%C4%99stochowa-C5947333B5865T2V1IP0_INF.html?nav=JUKR0Z
        ale jakoś nie mogę uwierzyć że wielki deVVeloper podawał tylko komórkę do biura
        ....

PS kolo padłem ze śmiechu "pieknej CZĘSTOCHOWIE mlekiem i SKL płynącej"
        hahahahahahahaha co za text hahahahahahahaahhahaha
        • Gość: Gość Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 14:54
          Tam gdzie jest ogrzewanie na gaz i nie ma odpowiedniej wentylacji np. okna nie
          są rozszczelnione to niestety grzyb wystapi. Wiem, bo załozyłam orzewanie na gaz
          w domku jednorodzinnym i nie wiedziałam, że musze okna rozszczelniać i zrobił mi
          sie grzyb. Wczesniej miałam piec na eko i grzyba, pleśni nie było. Teraz
          przestrzegam tych wytycznych i nic się nie dzieje.
    • Gość: mieszkaniecGajowej Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: 94.251.138.* 28.01.09, 19:36
      witam, dobra rada dla wszystkich odbierających mieszkanie, bierzcie dobrego
      rzeczoznawce budowlanego przy odbiorze nawet za dużą odpłatnością!! uwierzcie mi
      to się opłaci, jeżeli on stwierdzi tzw buble przy wykończeniu Nigdy nie
      podpisujcie odbioru!!!, niech naprawiają fuszerkę, niestety na Gajowej tak było
      w wielu przypadkach, nie wspomnę o tzw. fachowcach, np.układali płytki w
      największy upał, wiadomo płytki po paru godzinach same odchodziły, brak słów na
      temat okien najgorszej jakości i drzwiach wejściowych również taniocha made in
      China-skrzypią i opadają cały czas na zawiasach-aż strach pomyśleć kiedy się
      zablokują całkowicie, później problem z naprawami usterek ponieważ Panowie
      ,,developerzy'' nie udostępniają umów z wykonawcami Zarządcom bloku a czas
      gwarancji płynie, to tyle w temacie , człowiek całe życie się uczy-szkoda, że na
      własnych błędach
      • Gość: abc Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.centertel.pl 29.01.09, 23:21
        a jaki czynsz ustaliliście sobie na gajowej ? ? ?
      • Gość: kent Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: 212.244.68.* 30.01.09, 04:35
        Racja kolego. Ja zamierzam właśnie sie udać z kolega inżynierem budowlańcem ,
        ponieważ bylem już w mieszkaniu i nie zgadza mi sie wymiar z projektu az o 17
        cm ( odległość od okna do kominu ), a miałem tam wstawić lodówkę i piekarnik,
        teraz niestety sie nie będzie dało i na pewno tego nie popuszczę za to
        doinformowanie. Ps. Drzwi wejściowe są boskie :)) żart. Zrobiłem tylko jeden
        pomiar najważniejszy dla mnie i aż sie boje o resztę, ale za ta krwawice warto
        powęszyć.Teraz muszę wymyslec inny projekt, bo tego już sie nie zrobi' komina
        nie przesuną o 17 cm.Dziękuje przedmowcy za rade dla ludzi. Posłuchajcie. Nie
        chce by ktoś tu pisał ze człowiek tylko psioczy ,ale ja naprawdę ciesze sie ze
        będę miał to mieszkanie, ale sposób w jaki nas informowano o rożnych rzeczach
        jest karygodny a kredyt już przelany.Miala być rowerownia (bajka)ale apteka
        będzie!Faktycznie człowiek uczy sie na błędach.Ostatnio czytałem opis innego
        dewelopera- odnoszę sie do okien i było jasno napisane ze zewnętrzny kolor
        zgodny z projektem a wewnętrzny biały (do uzgodnienia). Nasz projekt wprowadził
        w błąd, bynajmniej mnie bo ja akurat chciałem kolor drewna i nie wiem co
        teraz...Pozdrawiam
        • Gość: ubot Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: 89.174.23.* 30.01.09, 10:48
          Siulczynski & spólka co to za udziaowcy ?
          • Gość: Gość Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 12:28
            Apteka bedzie, bo chyba ktoś sobie kupił mieszkanie i zamiast mieszkać bedzie
            prowadził apteke. To chyba indywidualna sprawa kazdego, co zrobi z własnym M. A
            ciebie juz pewnie zazdrość zżera?
            • Gość: kent Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 14:57
              Bardzo mnie zżera!!! Co za ludzie!! Dla mnie to dobrze że będzie, bo będę miał blisko po leki, ale ja chyba napisałem to w odniesieniu o rowerownię-wózkownię czyż nie???!!! Miała być a nie będzie i pozostaje nam trzymać to wszystko na balkonie!!!Cyba logiczne, więc nie wwiem po co ta złośliwość. Chyba pan/pani od inwestora?????Pozdrawiam serdecznie
              • Gość: GOść Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 15:18
                Miala być rowerownia (bajka)ale apteka
                będzie!
                Jak to brzmi? Ironicznie jeszcze z wykrzyknikiem. Tak sie wypowiedziałeś jakbyś
                miał pretensje o to, ze zamiast rowerowni to apteka bedzie. Trzeba było inaczej
                zdanie złożyć.
                A jak masz problem, gdzie co trzymac to było sobie domek za miastem postawić.
                Nie jestem od żadnego inwestora, czytam ten wątek z ciekawości.
                I jak dotąd to same problemy macie.
                • Gość: mieszkaniecGajowej Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: 94.251.138.* 30.01.09, 18:13
                  kolego nie wina nasza czyli mieszkańców ,że developer nie wywiązuje się z
                  ustaleń w umowie, może dla Ciebie zakup mieszkania to chleb powszedni i czy
                  będzie tak jak w projekcie czy nie to nie ma większego znaczenia dla Twojej
                  osoby, ale niektórzy wszystko dokładnie sobie planują i nawet te parę cm ma duże
                  znaczenie dla wyposażenia czy się zmieści czy też nie.A na temat rowerowni czy
                  też miejsca na wózki, może Ty nie potrafisz jeździć na rowerze albo słabo sobie
                  z tym radzisz,albo nie masz dzieci lub też nie zamierzasz, nie wszystkich stać
                  na kupno domu!!, Trochę wyrozumiałości i zrozumienia a będzie dobrze, pzdr
                • Gość: kenet Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 19:05
                  Tak mi się też wydaje że pan/pani nie korzysta z roweru a dzieci ma odchowane lub ich nie ma. Nie jest istotne czy kogoś stać na dom czy nie ale jak to przystało na bloki, są w nich piwnice a nas tych piwnic pozbawiono kosztem parkingu i powinna być rowerownia skoro ich nie ma. Ja akurat nie mam samochodu i korzystam z roweru , więc trudno żebym kupował miejsce parkingowe za 25 tys!!! Pozdrawiam.
              • Gość: abc Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.centertel.pl 30.01.09, 17:59
                a Ty - KENT, w której klatce masz mieszkanie i na którym piętrze ?
                U nas też okazało się, że komin pociągnęli do końca ściany w łazience...hm ;/
                A była wnęka idealna, żeby wsunąć tam wannę i tym samym zyskać na wolnej
                przestrzeni w szerokości łaz. .....
                Bardzo fajnie, że będzie apteka - domyślaliśmy się po drzwiach.
                Wiecie coś o kablówce, czy będą pociągnięte kable do niej ?
                Podobno I klatkę oddają za tydzień, bo już skończyli i grzeją, wietrzą,
                dopieszczają...

• Gość: kent Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 18:57
                  Też mam pociągnięty komin w łazience do końca i była tam wnęka ale u mnie raczej na jakieś reagały , bo wanna by nie weszła , ale to jest moja wina ponieważ ta ścianka przedłużająca była w projekcie i mogłem z niej zrezygnować , ale za pózno się zorientowałem także nie mogę mieć pretensji.Ale wymiar wnęki od okna do komina miał mieć o 17 cm więcej(według mojego projektu załączonego do aktu notarialnego ) niż ma faktycznie a jak się juz dowiadywałęm taka odchyłka jest niedopuszczalna bo to nie są 3 cm ani dom 150m2.O kablówce nic nie wiem ale bardzo bym chciał żeby dociągneli STREAM - mają super internet i niedługo będzie opcja telewizji cyfrowej:)Pozdrawiam
                  • Gość: Antek Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 20:45
                    A ty uważasz, ze piwnica w bloku to jakiś salon?
                    Stary, nie wiem ale jak w domu są ze dwa rowery i wózek, później dojdą pewnie
                    rowerki dzieci to ci ta piwnica nic nie da, bo sie i tak nie pomieścisz,
                    rozejrzyj się a zobaczysz, że ludzie rowery trzymaja na balkonach.
                    • Gość: kenet Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: 212.244.68.* 30.01.09, 23:11
                      Nawet jeżeli by sie nie pomieściły to chyba lepiej mieć 2 rowery w domu jak
                      4???????????? I chyba lepiej zejść po schodach na dol niż tachać rowery na gore
                      , chyba ze ty wolisz odwrotnie???Pomyślałeś o zimie??Musze przyznać ze bardzo
                      nowoczesny mieszkaniec z pana-pani.
                    • Gość: gość Re: Rowery na balkonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 18:09
                      Ludzie rowery dlatego trzymają na balkonie, ponieważ w piwnicach grasują złodzieje.
                  • Gość: abc Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.centertel.pl 30.01.09, 21:19
                    a to miejsce na sklep ? wiadomo co tam będzie, jakieś delikatesy itp ???
                    • Gość: Gość Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 21:37
                      Domek wcale aż taki drogi nie jest, działke mozna znaleźć poza miastem ok 15 km
                      za nie wielka cene. Popatrz to zobaczysz ile taki domek kosztuje. Tez bym nie
                      wiedział, ale ostatnio kilka osób takie domki koło mnie buduje. A tak wogóle to
                      mam dzieci, rower a nawet skuter, samochod tez.
                      1.domyzpaczki.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=82&Itemid=44
                      • Gość: klarav Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 22:46
                        bbbbbbbardzo cieszymy sie z Twoich niewatpliwych dobr
                        materialnych...tylko tak sie zastanawiam...po jakiego grzyba tak
                        mocno uczestniczysz w rozmowie mieszkancow skoro nie bedziesz
                        mieszkal w naszym bloku?????
                        a co do samej wózkowni/piwnicy...takie miejsce zawsze sie
                        przydaje,chocby metr na metr.zawsze jest gdzie przetwory
                        schowac,albo...cokolwiek.w naszych umowach notarialnych jest wiele
                        niezgodnosci z tym co mamy na dzien dzisiejszy.wydaje mi sie ze to
                        beda dluuuuuuuuuuuuuuuuugie odbiory.
                        • Gość: Gość Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 23:12

Czytam bo mi wolno czytać i śmieszą mnie tematy typu brzydki kolor itp.
                          Akurat blok ten jest najładniejszy z tych ktore macie dookoła siebie. A że
                          słońca bedzie brak, to juz inny problem.
                          Zreszta podpisuje sie jako gość, ale juz nie bedę zabierac głosu, bo faktycznie
                          to wasze problemy. Powodzenia
                          • Gość: klarav Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 23:33
                            o widzisz,mądra decyzja:)pozdrawiam
                        • Gość: mieszko Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.centertel.pl 04.02.09, 13:34
                          a wiecie czy będą parapety ?
                          bardzo proszę o odpowiedź
                          pozdrawiam
                          • Gość: halo Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.centertel.pl 08.02.09, 17:50
                            były już jakieś odbiory ? albo wiadomo kiedy są najwcześniej ?
                            • Gość: m.ł. Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.gprs.plus.pl 09.02.09, 15:58
                              Mieszkania w pierwszej klatce są dogrzewane i mają być odbierane za
                              1,5 tygodna, a za ok. 3 tygodnie w drugiej klatce. Info od Pana
                              Inspektora :-)
                              Pozdrawiam
                              PS. Nie będzie parapetów wewnętrznych i nie chodzi w tym przypadku o
                              deskę snowboardową, chociaż też byłaby ciekawym rozwiązaniem ;-))
                              • Gość: niecierpliwi Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.centertel.pl 20.02.09, 13:20
                                były już pierwsze odbiory ? jeśli tak, to jak wrażenia ?
                                pozdr.
                                • Gość: witam ponownie Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.2.140.14.tvksmp.pl 21.02.09, 11:32
                                  Jeszcze chyba nie, niestety...
                                  • Gość: klarav Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 21:15
                                    no własnie...ktos cos wie o naszych mieszkankach moze?
                                    jakies odbiory?
                                    • Gość: aneta Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.xdsl.centertel.pl 24.02.09, 15:32
                                      No nie wiem czemu piszesz "naszych",skoro tylko jeszcze 1 mieszkanie
                                      jest wolne,a wszystkie zostały już odebrane?!;))
                                    • Gość: mmm Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.poczesna.netcominternet.pl 24.02.09, 16:56
                                      Odbiory jednej klatki rozpoczynają się za tydzień. A później kolejne.
                                      • Gość: pepe Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: 212.244.68.* 24.02.09, 21:33
                                        Ciekawe czy zdąża zrobić kolo bloku , bo nie widzę odbiorów bez tego. powinno
                                        być zrobione na cacy moim zdaniem, chyba ze wolicie wchodzić do klatki przez
                                        błoto.^???? Nie powinno sie oddawać w takim stanie bloku.Pozdrawiam.
                                        • Gość: nn Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.centertel.pl 27.02.09, 09:02
                                          Przecież nasz blok to nie tbs, do którego można już się wprowadzić po odebraniu
                                          kluczy. Zanim urządzimy nasze mieszkania zdążą zrobić kostkę, albo uporają się z
                                          tym w nadchodzącym tygodniu, bo będą plusowe temperatury.
                                          • Gość: ajaja Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 12:55
                                            tylko problem tkwi w tym,ze jak odbierasz mieszkanie to podpisujesz akt
                                            notarialny i potwierdzenie odbioru...temat zamkniety....kostke moga Ci
                                            zrobic,tylko jesli zrobia to np.krzywo,albo niedokladnie to wtedy nie masz nic
                                            do gadania bo dokumenty podpisane,odbior zrobiony.tyle.
                                            • Gość: odp. ajaja Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.centertel.pl 27.02.09, 14:33
                                              "odbieram mieszkanie" - no właśnie, więc nie myślałam, że my powinniśmy też
                                              chodzić przy odbiorze i sprawdzać metr po metrze także klatkę, schody, garaże i
                                              wejście na klatkę ?
                                              Może od razu zakładam, że zrobią to dobrze, a jeśli będzie źle, to zajmą się tym
                                              odpowiedzialne za to osoby, które pewnie tą całą budowę monitorują już od początku.
                                              Może nie krytykujmy tak od razu, że będzie źle, że nas oszukają itd.. Przecież
                                              na pewno im też zależy, żeby ta budowa dobrze poszła, zima zaskoczyła pod
                                              koniec, więc stąd wokół bloku jeszcze błotko ;)

Serdecznie pozdrawiam :)
                                              • Gość: ajaja Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 17:04
                                                nie zakladalem ze zrobia zle,tylko jesli ktos pol zycia bedzie
                                                splacal mieszkanie to chyba logiczne ze dmucha na zimne.nie zawsze
                                                wszystko wyglada rozowo...nie jestem pesymista:)tylko to blok
                                                deweloperski....nie mamy spoldzielni do ktorej mozna potem chodzic i
                                                psioczyc by poprawili...odbierasz i radz sobie sam.takie sa realia.a
                                                odbierasz nie tylko mieszkanie ale tez wlasnie klatke i wszystko co
                                                jest wokol bloku.pozdrawiam.
                                                • Gość: pepe Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 10:24
                                                  Zgadza się. Aci co zakupili miejsce parkingowe??? przecież tam nawet nie jest zrobiony wjazd, nie wytynkowany odcinek od piwnic. Nie samo mieszkanie się liczy. Deweloper spóznił się nie tylko przez zimę, bo ona wcale taka straszna nie była a przypominam że pierwotnie blok mial być odbierany późną jesienią a oni będą mieli problem żeby oddać wczesną wiosną, więc nie zganiajmy na zimę. Ja do czasu odbioru spłacam same odsetki od kredytu więc wyjątkowo mi to nie na ręke ale nie zamierzam odbierać mieszkania w niedokończonym bloku.Pozdrawiam
                                                  • Gość: mieszkaniecgajowej Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: 94.251.139.* 28.02.09, 17:27
                                                    kolego na gajowej prawie po 5 miesiącach od odbioru mieszkań oddano tzw. miejsca
                                                    parkingowe- szczerze żadna rewelacja jak za te pieniądze, powtórzę jeszcze raz
                                                    problemy rozpoczną się dopiero w trakcie użytkowania mieszkań i klatek,np.
                                                    problemy z drzwiami od domofonu bo pan tzw. deweloper nadal nie udostępnia
                                                    zarządcom bloku umów z wykonawcami co zobowiązuje ich do napraw w ramach
                                                    gwarancji, dalszy temat kostka zapada się pod blokiem i nic z tym się nie zrobi
                                                    w ramach gwarancji-patrz zdanie wyżej, po prostu lipa na gajowej !!
                                                  • Gość: pepe Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 01:22
                                                    Radzę każdemu z was zaklepać sobię rzeczoznawcę tak jak już w poprzednich postach doradzał nam kolega z gajowej.Napewno wyjdzie nam to na dobre. Dla mnie to jest skandal żeby deweloper nie udostępnił umowy z wykonawcami, to niby jak wymusić gwarancje i czy wogóle taka gwarancja istnieje?? Pozdrawiam
                                                  • Gość: Gajowa Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: 94.251.141.* 01.03.09, 08:33
                                                    Witam, mieszkam na Gajowej. U mnie przy odbiorze zauważyłem, że
                                                    puszki od "gniazdek" elektrycznych "wpuszczone" ok. 3-4 cm. w
                                                    ścianę - podobno ekektryk nie dogadał się z tynkarzami :-) Usterka
                                                    została poprawiona w ten sposób, że puszki zostały wykute i osadzone
                                                    jeszcze raz, ale Pan który to robił, albo nie miał przy sobie
                                                    poziomicy, albo cierpliwości, bo puszki nie trzymały poziomu...
                                                    Efekt był taki, że "moja" ekipa remontowa musiał wszystko wykuwać i
                                                    osadzać po raz trzeci. Natomiast w łazience kaloryfer był tak blisko
                                                    ściany bocznej, że nawet najcieńsza płytka nie miała szans się
                                                    zmieścić (tutaj pewnie brakło komunikacji na lini hydraulik i
                                                    tynkarz;-). Niestety zauważyłem to dopiero po zainstalowaniu
                                                    oświetlenia w łazience, kiedy okazało się również, że piec od
                                                    ogrzewania i ciepłej wody nie trzyma pionu...

Podsumowując - przy odbiorze radzę "uzbroić" się w poziomicę,
                                                    latarkę i dobrego fachowca, który wypatrzy ewentualne "drobne"
                                                    usterki" :-)
                                                    pozdrawiam
                                                  • Gość: aneta Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.xdsl.centertel.pl 02.03.09, 15:37
                                                    Witam,mam pytanie czy jest może ktoś z Forumowiczów, kto kupował
                                                    mieszkanie przy Gajowej budynek czerwony?Ten obok bloku Siulczynski
                                                    ispka.
                                                  • Gość: abc Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.centertel.pl 04.03.09, 19:43
                                                    już ktoś został poinformowany o odbiorze ? czy coś już wiadomo ? macie namiary
                                                    na jakiegoś rzeczoznawcę, który pomaga w odbiorze mieszkania ?
                                                  • Gość: sąsiad Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.2.140.14.tvksmp.pl 05.03.09, 06:40
                                                    Generalnie nic nie wiadomo. Pozdrawiam
                                                  • Gość: abc Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.centertel.pl 06.03.09, 08:42
                                                    niedobrze :(
                                                  • Gość: klarav Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 10:39
                                                    no wlasnie.zero informacji.nikt nas o niczym nie informuje.Panie z
                                                    nieruchomosci pieniazki kasuja a informacji udzielic nie potrafia.za
                                                    grosz profesjonalizmu.
                                                  • Gość: ktoś Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.centertel.pl 11.03.09, 11:17
                                                    To tutaj na forum są niekompetentne informacje, wystarczy udać się do biura,
                                                    albo podzwonić i sytuacja rozjaśnia się. Nie wiem dlaczego wypisywane są
                                                    informacje niezgodne z prawdą, niby czemu ma to służyć ? 1 klatka już oddana,
                                                    druga w trakcie... Sklep ma ruszyć 21 marca.
                                                  • Gość: gość Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 12:29
                                                    Piszą tak, bo zazdroszczą tym, co kupili u tego a nie u innego developera i po
                                                    to żeby kogoś obczernić. Przeciez to standard w naszym społeczeństwie.
                                                  • Gość: sąsiadka Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.realestate.net.pl 11.03.09, 13:14
                                                    jaki sklep zostanie otwarty?
                                                  • Gość: ktoś Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.centertel.pl 11.03.09, 13:41
                                                    spożywczy, ale nie wiem jakiej firmy
                                                  • Gość: mmm Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.poczesna.netcominternet.pl 11.03.09, 16:27
                                                    lewiatan
                                                  • Gość: pepe Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 14:39
                                                    Jak wrażenia po odbiorze??? może się ktoś podzielić wrażeniami???
                                                  • Gość: m.ł. Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.gprs.plus.pl 11.03.09, 22:19
                                                    Wrażenia, heheheh ;-) Ja odbieram za tydzień, wtedy napiszę o swoich
                                                    wrażeniach.
                                                    Pozdrawiam :-)
                                                  • Gość: kulaczek Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 18:21
                                                    Mieliśmy tzw. odbiór we wtorek.
                                                    Ogólnie nie jest źle jeśli chodzi o wykończenie (kilka małych
                                                    poprawek: parę dziurek w tynku, kilka w podłodze - nie ma tragedii),
                                                    ale najgorsze jest to, że mieszkanie jest jeszcze mokre, więc
                                                    zdecydowaliśmy się, że nie odbierzemy go dopóki mieszkanie nie
                                                    przeschnie.
                                                    A jak jest w waszych mieszkaniach? Macie mokre ściany? Podpisaliście
                                                    protokół odbioru?

PS. Jeśli chodzi o Televizję kablową i Internet to myślę, że
                                                    najlepiej dogadać się ze spółdzielnią Północ, bo maja najlepszy net w
                                                    Częstochowie a i oferta programowa nie jest zła.

• Gość: klarav1 Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 22:36
                                                    no my tez mamy strasznie mokre sciany i tez nie bedziemy
                                                    podpisywac.wszystko musi byc suchutkie.znajomy ktory odpowiada za
                                                    inne budowane w naszym miesie bloki stanowczo odradzil odbierania
                                                    mokrych tynkow-podobno wielce prawdopodobne ze po 2 miesiacach
                                                    wszystko zleci.
                                                  • Gość: pepe Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 11:26
                                                    Mam mokre mieszkanie i też nie odbieram , bo niby z jakiej racji mam płacić za jego osuszanie? W momencie odebrania odbieram też stan liczników za gaz więc napewno nie będę mieszkania suszył za własne pieniądze , ponieważ to leży w kwesti dewelopera,jest jeszcze problem z sufitem - przebija rdza od prętów zbrojeniowych i mam pomarańczowe plamy.Co do kablówki to pewnie się dogadamy, ale moje zdanie jest takie że STREAM ma super oferte - 60 zł tv + 1mb internet i do tego niedługo będzie tv cyfrowa.Pozdrawiam.
        • nisze08 Re: Deweloper Siluczyński&Spółka 13.03.09, 14:04
          a co z drogą dojazdową ?????????
          • Gość: agata Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 18:51
            jest tu ktos z ostatniej klatki?(trzeciej)
    • Gość: midel Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 10:41
      a ja mam takie pytanie.w umowie notarialnej jest napisane ze w
      wypadku niedotrzymania umowy nabywcy placa kare z odsetkami...moje
      pytanie jest nastepujace...jak to wyglada w druga strone.bylismy
      odbierac mieszkanie i jestem przerazony.wszystko nie
      tak,dziury,rysy,i wykonczenia pieców-szalenstwo....do tego te mokre
      sciany??????termin odbioru jest na 31 marca,a panowie deweloperzy
      najwyrazniej go przekrocza.nie dosc ze na poczatku bylo zaznaczone
      ze mieszkania napewno beda do odebrania przed koncem roku to jeszcze
      jak mija ostateczny termin -oni sa w lesie doslownie ze wszystkim.a
      klatki schodowe?niech nareszcie je skoncza bo smiech na sali.
    • rajla2008 Re: Deweloper Siluczyński&Spółka 30.03.09, 23:04
      Witam
      Może Ktoś z przyszłych mieszkańców podzieli się wrażeniami z odbioru
      mieszkania i podpisania aktu notarialnego. Może jakieś rady i
      sugestie...
      • Gość: sąsiadka Re: Deweloper Siluczyński&Spółka IP: *.gprs.plus.pl 31.03.09, 22:11
        Odebrałam swoją willę vel mieszkanie ;-), której adres można byłoby
        zamienić na Alternatywy 4 / na marginesie, pamietacie jeszcze ten
        serial wszechczasów? Niby cała historia rodem z PRL, ale czy aż tak
        bardzo nieaktualna to bym polemizowała..../
        Przy odbiorze proszę zwracać uwagę na WSZYSTKO. Pracę nadzoru
        pozostawiam bez komentarza!! A poza tym było miło, akt notarialny -
        ok.
        Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka