Dodaj do ulubionych

Wynajem mieszkania w Częstochowie

12.02.09, 10:35
Witam, proszę o informacje, które pozwolą zorientować się w cenach wynajmu
mieszkań w Częstochowie. Proszę wyszczególnić jakie opłaty (np. czynsz) są
wyłączone lub włączone do samej należności za wynajem, umeblowanie czy nie itp
istotne informacje.

- Ile płacicie za wynajem (ile m2, lokalizacja) ?

- Ile bierzecie za wynajem (całości lub na pokoje, lokalizacja) ?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • rabarbar1988 Re: Wynajem mieszkania w Częstochowie 12.02.09, 10:42
      witam. ja płace za kawalerkę 25m2 na stradomiu 500 zł z czynszem wodą i
      ogrzewaniem z umową i meldunkiem. ale wyszukać takie mieszkanie nie jest rzeczą
      łatwą ja szukałem 3 miesiące. ceny mieszkań za m2 są w granicach 800-1200zł z
      czynszem.
      • Gość: Jabko Re: Wynajem mieszkania w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.09, 10:50
        Abu abu
      • Gość: dooppel Re: Wynajem mieszkania w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.09, 10:50
        Kinszasa
    • Gość: julka Re: Wynajem mieszkania w Częstochowie IP: 94.251.138.* 12.02.09, 10:58
      ja wynajmuję m2 32m2 na Błesznie:kuchnia w zabudowie,parkiet,glazura,okna pcv,gipsówki,internet+kablówka,drugie piętro,pokój nieumeblowany,właściwie komfortowe,płacę 750 zł w tym czynsz-woda,gaz,prąd płacę wg zużycia,myślę że cena przystępna
      • Gość: ~~ Re: Wynajem mieszkania w Częstochowie IP: 195.205.171.* 12.02.09, 17:10
        rzeczywiście 32m2 nieumeblowane niezły komfort:)
    • Gość: gtr Re: Wynajem mieszkania w Częstochowie IP: *.realestate.net.pl 12.02.09, 18:16
      400 wynajem kawalerka = ok 380 czynsz ( mieszkanie centralne woda zimna oraz 30
      zł ciepla rozliczenie cieplej w kwietniu ) ciekawe ile doplace ehh podobno duzo
      • Gość: my Re: Wynajem mieszkania w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 18:39
        my płacimy za 2 pokoje 1200zł.
        W tym mamy opłacony czynsz, światło,Co, wodę,gaz,śmieci, net w każdym pokoju.
        Pokoje z gipsówką, umeblowane - bardzo czysto i schludnie - okolice Jasnej.
        Pokoje duże 1 około 28m drugi około 20m.
        Nie wiem czy to dużo - odpowiada nam okolica.
    • Gość: zc Re: Wynajem mieszkania w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.09, 21:04
      Segment 120 m2 na Północy z garażem za 1800zł. Do tego ogrzewanie, gaz i prąd
      w/g zużycia. To chyba nieźle.
    • Gość: adi Re: Wynajem mieszkania w Częstochowie IP: 94.251.138.* 12.02.09, 21:16
      wynajmuje mieszkanie dwa pokoje plus duża kuchnia , okna pcv internet, jeden
      pokój był umeblowany. Na błesznie ok 50m2 800zł po podwyżce plus media. Fajne
      mieszkanko i chyba nie tak drogo
    • Gość: niunia Re: Wynajem mieszkania w Częstochowie IP: *.prenet.pl 12.02.09, 22:29
      Ja wynajmuję mieszkanie na Parkitce, płacę 600 zł za 64 m2 ( dwa
      pokoje z duża kuchnią i łazienką - mieszkanko jest po remoncie,okna
      wymienione, mebelki oraz wyposażenie kuchni jest zapewnione przez
      właściciela ) w tą cenę wchodzi wywóz śmieci, co tygodniowe
      sprzątanie klatki, kablówka oraz CO. Bardzo blisko przystanków oraz
      sklepów. Więc chyba cena nie jest tak dużo ??
      • badlove mieszkanie w Częstochowie 13.02.09, 09:47
        może jeszcze ktoś kto oferuje wynajem?

PROSZĘ DOKŁADNIE PRECYZOWAĆ OPŁATY

- wynajem
        - czynsz
        - inne (np wg liczników)

no i nie zapomnieć o lokalizacji to ważne w wycenie
        • Gość: ............. Re: mieszkanie w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 10:03
          to znaczy masz mieszkanie do wynajęcia i nie wiesz za ile puścić?
          • badlove wynajem w Częstochowie 13.02.09, 14:53
            tak Panie Szerloku .. wiele osób może skorzystać z tego tematu więc proszę nie
            komentować, tylko dać miejsce przykładowym ofertom
            • Gość: adam74.live Re: wynajem w Częstochowie IP: *.54.173.188.tvksmp.pl 13.02.09, 21:29
              ul.korczaka, blok, 3p,okna pcv, umeblowane 36m2. 630 pln + prąd+gaz.
              • badlove Re: wynajem w Częstochowie 17.02.09, 09:16
                dzięki za wszystkie wpisy, mam nadzieję że inni też skorzystają

- - - - - - - - wynajmujesz mieszkanie? - dopisz swoje warunki.
                • badlove Wynajmowanie mieszkania w Częstochowie 25.02.09, 22:09
                  A może jakieś ceny w śródmieściu dla odmiany?
                  • Gość: anonimowo Re: Wynajmowanie mieszkania w Częstochowie IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 26.02.09, 10:19
                    wynajmowałem w śródmieściu na jasnogórskiej
                    mieszkanie 3 pokoje + kuchnia (ale jeden pokój z gratami
                    własciciela, mi służył jako schowek na odkurzacz, mopa, duży
                    rozkładany stół, krzesła itp) metraż w sumie o ile pamiętam ok 52 m2.
                    umeblowane (ale meble pamiętają budowę, czyli ok 40letnie)
                    nowy junkers, kuchenka, wymienione okna, na podłogach płytki pcv
                    przykryte w pokoju wykładziną
                    3 piętro z 4
                    patrząc z perspektywy czasu to było ubogie ale 2 lata temu gdy
                    szukałem bardzo mi pasowało (meble, blisko do roboty i liczyłem na
                    zwolnienie 3 pokoju) ceny zaczęły wtedy galopować i nie było też
                    czasu na długie filozofowanie... (miałem akcję z innym mieszkaniem,
                    że przez telefon było 650 a przy rozmowie o podpisaniu umowy 750!)
                    płaciłem 750 pln (czynsz + odstępne), prąd, woda i gaz wg licznika
                    dodatkowo za wszystkie większe remonty (u mnie przede wszystkim
                    malowanie) właściciel zwracał kaskę
                    wg mnie nie było najgorzej
                    zwolniłem je w grudniu i chyba nadal stoi puste

teraz wynajmuję na PCK
                    wieżowiec,1 piętro
                    2 pokoje + kuchnia 42m2 , bonusowo mam wydzieloną część korytarza na
                    wyłączność (kurtki, buty, wózek, na wiosnę rower)
                    nieumeblowane (kupiłem używki, siostra myślała, że nówki :))
                    pomalowałem, wrzuciłem nowe wykładziny (poprzedni najemca olewał
                    stan mieszkania i miał postawę roszczeniową) - na swój koszt
                    okna stare (ale mi to nie przeszkadza - serio), junkers do wymiany
                    opłaty: do spóldzielni czynsz nieco ponad 400 pln (w tym woda
                    ryczałt, internet, ciepełko), prąd i gaz wg zużycia,, odstępne 300pln
                    na pewno będzie zwrot za ogrzewanie, co bedzie przeznaczone
                    na 'inwestycje' (junkers?)
                    generalnie zmieniłem z uwagi na dziecko (tam 3 piętro, tu 1 + winda,
                    spacery - promenada), mimo metrażu bardziej ustawne, znów blisko do
                    pracy.

pozdrawiam
    • darknes86 Re: Wynajem mieszkania w Częstochowie 26.02.09, 09:49
      800 zł 30 m2 Północ
    • Gość: aam Re: Wynajem mieszkania w Częstochowie IP: 193.138.241.* 27.02.09, 15:19
      Stare mieszkanie 50m2 2 pokoje, balkon niedaleko Jagiellonczykow w sumie z
      czynszem 800zl plus media.
      Drogo jak na stare ale blisko wszedzie.
      • Gość: ada Re: Wynajem mieszkania w Częstochowie IP: *.gprs.plus.pl 01.03.09, 00:06
        gdzie najlepiej szukać ofert wynajmu,czy oprócz otodom jest coś godne polecenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka