edi041 23.02.09, 16:39 Jestem 6 m-c ciąży i od niedawna zaczęla mi spadać hemoglobina oraz żelazo. Czy zna ktoś jakiś naturalny sposób żeby ją podwyższyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: EHH Re: jak podwyższyć w mierę szybko hemoglobinę???? IP: *.pcz.pl 23.02.09, 17:01 Najskuteczniejsze będzie jedzenie szpinaku i wątróbek. Sam kiedyś miałem podobny problem co Ty i lekarz doradzał mi wtedy taką dietę; niestety zarówno szpinak jak i wątróbki nie przechodzą mi przez gardło, dlatego ratowałem się ASCOFEREM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabareton Re: jak podwyższyć w mierę szybko hemoglobinę???? IP: 195.205.202.* 23.02.09, 19:49 "Sam kiedyś miałem podobny problem co Ty" To znaczy, też kiedyś byłeś w 6-tym miesiącu ciąży ??? Co ty gadasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżizas Re: jak podwyższyć w mierę szybko hemoglobinę???? IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.09, 20:59 Miał podobny problem czyli niski poziom hemoglobiny a nie taki sam, bo w ciąży nie był. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EHH Re: jak podwyższyć w mierę szybko hemoglobinę???? IP: *.pcz.pl 24.02.09, 00:27 Widać niektórym trzeba wyłożyć "kawę na ławę" Dobrze, że są też tacy (tu ukłon w stronę DZISAS), którzy rozumieją skróty myślowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 28latka Re: jak podwyższyć w mierę szybko hemoglobinę???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 17:07 Mnie lekarz kazał jeść wątróbkę, ale oczywiście w rozsądnych ilościach, ponieważ ona nie jest bezpieczna dla kobiet w ciąży(ale, nie pamiętam dlaczego ). Po za tym, każdej kobiecie w czasie ciąży hemoglobina spada, i jeśli lekarz zaobserwuje coś złego zacznie działać. Tak więc głowa do góry:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: jak podwyższyć w mierę szybko hemoglobinę???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 18:48 Kaszanka i piwo, całkiem poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: jak podwyższyć w mierę szybko hemoglobinę???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 18:53 sok z buraka...ja kupuję horteksu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: jak podwyższyć w mierę szybko hemoglobinę???? IP: *.rev.inds.pl 23.02.09, 19:51 A ja wyciskałam sok ze świeżych warzyw i owoców w sokowirówce.Zawsze dokładałam jednego buraczka . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: sok z buraka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 20:12 Ja o dobroczynnym wpływie soku z buraka, marchwi, selera i pietruszki przekonałam się na własnej skórze. Też mam duży niedobór żelaza chociaż nie jestem w ciąży. Przez trzy miesiące codziennie robiłam sok w sokowirówce z wyżej wymienionych warzyw (1 szklanka dziennie - ilość warzyw na oko) i moje żelazo poszło o 10% do góry. Ja mam problem z żelazem od dłuższego czasu i nie mogę już brać sztucznego żelaza (bardzo źle się czuję po sztucznym żelazie) stąd więc sok. Branie sztucznego żelaza przez dłuższy czas nie jest bezkarne - odkłada się w tkankach, a sok z buraka i wymienionych warzyw jest po prostu dobry w smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zack Re: sok z buraka IP: 195.205.202.* 23.02.09, 21:09 istnieje też inna możliwość transfuzja krwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: sok z buraka IP: *.2.142.142.tvksmp.pl 24.02.09, 07:05 SOCZEK Z BURAKA ,MARCHEWKA JABŁKO JA STOSUJE I POMAGA POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaanka Re: sok z buraka IP: 195.88.28.* 24.02.09, 11:05 skutecznie podnosi poziom żelaza i hemoglobiny sok z pokrzywy /www.kuzdrowiu.pl/?pid=main_tresc.pl.90 Odpowiedz Link Zgłoś