Dodaj do ulubionych

jak podwyższyć w mierę szybko hemoglobinę????

23.02.09, 16:39
Jestem 6 m-c ciąży i od niedawna zaczęla mi spadać hemoglobina oraz żelazo.
Czy zna ktoś jakiś naturalny sposób żeby ją podwyższyć?
Obserwuj wątek
    • Gość: EHH Re: jak podwyższyć w mierę szybko hemoglobinę???? IP: *.pcz.pl 23.02.09, 17:01
      Najskuteczniejsze będzie jedzenie szpinaku i wątróbek. Sam kiedyś miałem podobny
      problem co Ty i lekarz doradzał mi wtedy taką dietę; niestety zarówno szpinak
      jak i wątróbki nie przechodzą mi przez gardło, dlatego ratowałem się ASCOFEREM.
      • Gość: kabareton Re: jak podwyższyć w mierę szybko hemoglobinę???? IP: 195.205.202.* 23.02.09, 19:49
        "Sam kiedyś miałem podobny problem co Ty"
        To znaczy, też kiedyś byłeś w 6-tym miesiącu ciąży ???
        Co ty gadasz?
        • Gość: dżizas Re: jak podwyższyć w mierę szybko hemoglobinę???? IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.09, 20:59
          Miał podobny problem czyli niski poziom hemoglobiny a nie taki sam, bo w ciąży
          nie był.
          • Gość: EHH Re: jak podwyższyć w mierę szybko hemoglobinę???? IP: *.pcz.pl 24.02.09, 00:27
            Widać niektórym trzeba wyłożyć "kawę na ławę" Dobrze, że są też tacy (tu ukłon w
            stronę DZISAS), którzy rozumieją skróty myślowe.
    • Gość: 28latka Re: jak podwyższyć w mierę szybko hemoglobinę???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 17:07
      Mnie lekarz kazał jeść wątróbkę, ale oczywiście w rozsądnych ilościach, ponieważ
      ona nie jest bezpieczna dla kobiet w ciąży(ale, nie pamiętam dlaczego ). Po za
      tym, każdej kobiecie w czasie ciąży hemoglobina spada, i jeśli lekarz
      zaobserwuje coś złego zacznie działać. Tak więc głowa do góry:)
      • Gość: kamil Re: jak podwyższyć w mierę szybko hemoglobinę???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 18:48
        Kaszanka i piwo, całkiem poważnie.
    • Gość: e Re: jak podwyższyć w mierę szybko hemoglobinę???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 18:53
      sok z buraka...ja kupuję horteksu
      • Gość: m Re: jak podwyższyć w mierę szybko hemoglobinę???? IP: *.rev.inds.pl 23.02.09, 19:51
        A ja wyciskałam sok ze świeżych warzyw i owoców w sokowirówce.Zawsze dokładałam
        jednego buraczka .
        • Gość: gość Re: sok z buraka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 20:12
          Ja o dobroczynnym wpływie soku z buraka, marchwi, selera i pietruszki
          przekonałam się na własnej skórze. Też mam duży niedobór żelaza chociaż nie
          jestem w ciąży. Przez trzy miesiące codziennie robiłam sok w sokowirówce z wyżej
          wymienionych warzyw (1 szklanka dziennie - ilość warzyw na oko) i moje żelazo
          poszło o 10% do góry. Ja mam problem z żelazem od dłuższego czasu i nie mogę już
          brać sztucznego żelaza (bardzo źle się czuję po sztucznym żelazie) stąd więc
          sok. Branie sztucznego żelaza przez dłuższy czas nie jest bezkarne - odkłada się
          w tkankach, a sok z buraka i wymienionych warzyw jest po prostu dobry w smaku.
          • Gość: Zack Re: sok z buraka IP: 195.205.202.* 23.02.09, 21:09
            istnieje też inna możliwość transfuzja krwi
            • Gość: magda Re: sok z buraka IP: *.2.142.142.tvksmp.pl 24.02.09, 07:05
              SOCZEK Z BURAKA ,MARCHEWKA JABŁKO JA STOSUJE I POMAGA POLECAM
              • Gość: aaanka Re: sok z buraka IP: 195.88.28.* 24.02.09, 11:05
                skutecznie podnosi poziom żelaza i hemoglobiny sok z pokrzywy
                /www.kuzdrowiu.pl/?pid=main_tresc.pl.90
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka