Dodaj do ulubionych

Które gimnazjum wybrać?

23.02.09, 17:38
Ze względu na zbliżający się nieuchronnie moment wyboru gimnazjum dla maleństwa stajemy przed wyborem pomiędzy gimnazjami z ul Kukuczki , Baczyńskiego i Worcella. Proszę o obiektywne opinie w które gimnazjum celować, oraz dobre i złe strony tych pozycji.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: JUlka Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.09, 18:34
      a może 4 na Warszawskiej?
      :)
      • siwusek_nygga Re: Które gimnazjum wybrać? 27.02.09, 20:14
        szczytowa 28/30 Gimnazjum nr 8. Sam chodzilem to wiem co jest.Mimo opinii
        "ulicznych" plotkarzy szkola jest spoko
        • Gość: ee Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.09, 08:06
          chyba rzadko tam bywałeś bo Szczytowa to inna dzielnica ni Worcella.
          a co do samej szkoły to kosmiczna pomyłka
    • Gość: gość Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.montecassino.trustnet.pl 23.02.09, 18:39
      maleństwa?chyba się Wam pomyliło z wyborem podstawówki?
      • sztampa Re: Które gimnazjum wybrać? 23.02.09, 19:05
        Liczyłem na merytoryczne komentarze .
        "Wy" to byli w poprzednie epoce :))
        • Gość: repek777 Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.09, 19:14
          mój syn też idzie do gimnazjum , ma 170 cm wzrostu i nie nazwałabym
          go "maleństwem " , życzę ci więcej dystansu do siebie i poczucia
          humoru i mniej nadopiekuńczości , bo mrożą twoje komentarze....
          • Gość: r Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.54.174.45.tvksmp.pl 23.02.09, 19:18
            wszystkie gimnazja takie same, najlepiej wybierz to, które najbliżej. Ew to,
            gdzie idą znajomi "maleństwa"
          • Gość: Julka Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.09, 19:20
            No właśnie:)
            4 na Warszawskiej:
            + bo jeszcze jest
            - bo za chwilę może go nie być
            a może zamienić ten + z _?
          • sztampa Re: Które gimnazjum wybrać? 23.02.09, 19:21
            Gość portalu: repek777 napisał(a):

> mój syn też idzie do gimnazjum , ma 170 cm wzrostu i nie nazwałabym
            > go "maleństwem " , życzę ci więcej dystansu do siebie i poczucia
            > humoru i mniej nadopiekuńczości , bo mrożą twoje komentarze....
            Moje "maleństwo" jest właśnie podobnego wzrosty i stąd to określenie i właśnie
            dla tego wydawało mi się że posiadam poczucie humoru :))
            • Gość: quistiska Re: Które gimnazjum wybrać? IP: 89.174.23.* 26.02.09, 11:13
              wiesz, w epoce gdzie kobiety w ciąży zaklepują miejsca w przedszkolach i
              podstawówkach, to nic dziwnego że część ludzi była poruszona gimnazjum dla
              "maleństwa".
              Ja w każdym razie nie polecam gim. nr 5 na Worcella.
        • Gość: gunia Re: Które gimnazjum wybrać? IP: 212.87.241.* 27.02.09, 20:42
          Baczyńskiego odraczadzam.. nie jest to dobra szkoła..sama tam kiedyś
          chodziłam i stanowczo odradzam... palą w szkole,pija.. niski pozim.
          polecam gimnazjum nr 20 na wyczerpach.. super szkoła.. bardzo wysoki
          poziom. spoko nauczyciele
        • Gość: dd Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 21:42
          napisales "stajemy" wiec pewnie stad "wy"
    • Gość: Mama Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.ludowa.netcominternet.pl 23.02.09, 19:37
      Moja córka chodzi do gimnazjum nr 3 ( ul.Scillera ) Jest bardzo zadowolona,
      atmosfera w szkole jest fajna, nauczyciele w większości młodzi, mający bardzo
      dobry kontakt z młodzieżą, poziom nauczania jest wysoki. Oczywiście zdarzają się
      wyjątki jak w każdej szkole. Na pierwszym miejscu stawiają na bezpieczeństwo
      dziecka w szkole!
      • antonina_2 Re: Które gimnazjum wybrać? 28.03.09, 22:09
        Jeśli chodzi o gimnazjum ja też potwierdzam że na ul Schillera jest bardzo dobre
        gimnazjum.Chodziły tam moje dzieci.Nie ma żadnej fali ,gnębienia .Nauczyciele
        spoko.i niezbyt niski poziom.
    • Gość: gość Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.09, 21:23
      Zdecydowania omijać należy Gimn.Nr15 !!! nauczyciele to jedna wielka zbieranina
      nieudaczników nie potrafiących nauczyć młodzieży własnego przedmiotu. Średnie
      "osiągnięcia" w 1 półroczu nie osiągnęły nawet 4 (żadna klasa!!!) Znajomej
      dziecko kończy tą szkołę i to co tam się wyprawia to masakra :/ Ja polecam Gimn.
      Nr3. Tam pedagogom "chce się chcieć" i nauczają młodzież najlepiej jak potrafią
      z resztą widać w ilości chętnych do nauki w tej szkole.
      • Gość: Tkoś Re: Które gimnazjum wybrać? IP: 193.138.241.* 25.02.09, 08:56
        O widzę, że akcja nabór się zaczyna. A widocznie ktoś chce promować "trójkę" a
        innym dokopać.
        Uważam, że jeśli ktoś się nie chce uczyć to do się go nie zmusi. A osiągnięcia ?
        Kolego wszystko zależy od materiału jaki otrzymasz. Z Lepera nie zrobisz
        filozofa. Następnym razem się zastanów zanim w ogóle włączysz komputer.
        • Gość: głos z 16-ki Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.09, 17:53
          15 - dzisiaj agitowaliście w SP nr 33!!!??????? Jutro gdzie ?? Wchodzicie nam w paradę!
      • Gość: realista Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.09, 21:07
        Problem 15-ki to plaga nieobecności nauczycieli,ciągle ktoś kogoś zastępuje.To nie są lekcje tylko bałagan i nieróbstwo! Jaki poziom z tego ma być,kiedy absencja grona dorównuje najgorszej frekwencji ucznia.Wiecznie tylko imprezy,wycieczki i inne głupoty,a nauka na drugim miejscu.Tam powinna odbyć się porządna wizytacja , pod kątem nauczania.Potem jest tak , że uczeń wychodzi z brakami.
    • Gość: bywalec 15-ki Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 15:17
      Jeśli chodzi o Gimnazjum 15 to niestety prawda. Nie chodzi tu
      dokopanie komuś czy o promowanie, ale o to żeby rodzice mogli
      dokonać trafnego wyboru.
      Wracając do 15 to grono pedagogiczne w większości
      opanował "tumiwisizm". Może uogólniam i obrażam tych nielicznych,
      którym się chce, ale na Boga, Was tam nie widać!!! Te wieczne
      knowania, podziały na grupy, dziecinne "podchody" przesłoniły Wam
      cel i sens Waszej pracy. To po pierwsze.... po drugie, robicie sobie
      jakieś wymówki, czynicie uwagi niejednokrotnie w obecności
      uczniów... jaki oni mogą widzieć w Was autorytet??? Chcecie sobie
      coś powiedzieć to idźcie do pokoju nauczycielskiego i tam sobie
      wyjaśnijcie wszystko. Po trzecie... mnie się wydaje że funkcja
      pedogoga szkolnego to stanowisko najważniejsze w szkole, które
      powinna piastowć osoba o bardzo wielkich kwalifikacjach i
      odpowiednim podejściu do młodzieży. To chyba tam powinni zwracać się
      uczniowie o poradę, pomoc w każdej nawet najbardziej trudnej i
      delikatnej sprawie. Tu niestety pedagog jest prokuratorem i katem w
      jednej osobie. Nie wierzycie?? Popytajcie... Po trzecie...
      bezpieczeństwo... Myślę, że tu 15 powinna się otrząsnąć i podjąć
      właściwe kroki po dwóch wydarzeniach z ostatnich kilku dni... A
      zwłaszcza z jednego gdzie to obca osoba wyprowadziła ucznia ze
      szkoły i skatowała na dziedzińcu. A co na to dyrekcja??? Ano nic...
      wypełniła odpowiednie formularze i cisza jak po śmierci organisty.
      Czy rozmawialiście z dziećmi o tych zdarzeniach??? Czy
      przeciwdziałacie następnym? Gdzież tam... kto ma to zrobić??? I po
      czwarte... ponoć w szkołach jest bezwzględny zakaz palenia... no to
      zaglądnijcie do sekretariatu i poproście o rozmowę dyrektora...
      zobaczycie i poczujecie te kłęby tytoniowego dymu, które wydobywają
      się z jego pokoju.
      No to kończę ten smutny wywód, spodziewam się teraz celnych ripost,
      trafnych i kulturalnych odpowiedzi :) Zastanówcie się drodzy rodzice
      nad wyborem szkoły dla swoich pociech... i na zakończeni powiem,
      żebyście się więcej angażowali w życie szkoły, nawet taką 15 można
      zmienić w szkołę przyjazną dzieciom, przy odrobinie Waszej pomocy :)

Pozdrawiam
      • Gość: Tkoś Re: Które gimnazjum wybrać? IP: 193.138.241.* 25.02.09, 16:23
        Nie znam 15stki ale wydaje mi się, ktoś tu próbuje zaszkodzić tej szkole.
        Konkurencja z okolic? Swoją drogą to widzę, że wszyscy tutaj mają święte dzieci
        i w ogóle całe zło to ci nauczyciele co wakacje mają. Święte dzieci są w domu, a
        ich świętość kończy się tuż za drzwiami domu. Skoro bywalec 15-tki apeluje o
        większe zaangażowanie rodziców w życie szkoły, to ja dodam jeszcze, żeby rodzice
        bardziej przyglądali się swoim dzieciakom. Bo o poziomie danej szkoły niestety
        coraz większe znaczenie maja uczniowie. Krytykować zawsze najłatwiej a od siebie
        winę się odsuwa. To proponuje Was rodzice przyjrzyjcie się może po ile osób
        przychodzi na wywiadówki? Np. stan klasy 25 osób a tradycyjnie na wywiadówkach
        pojawia się 8 rodziców i to dzieciaków najlepszych. Później dopiero pod koniec
        roku nagle falami zlatuje się reszta rodziców z pytaniami i pretensjami. Do
        kogo? Do samego siebie chyba. Skąd to wiem? Bo obserwuję to w szkole mojego
        dziecka, najpierw nikogo zebrania nie interesują, a później nagle pretensje że
        mój kochany syneczek/córeczka na 3 jedynki i czemu? Przecież on się w domu duzo
        uczy.......przed komputerem. Najpierw zróbmy sami rachunek sumienia i bardziej
        zwróćmy uwagę na nasze dzieci, bo na zapisaniu do szkoły sprawa się nie kończy.
        Ciekawe kto z nas rodziców, wie z kim kolegują się nasze dzieci i co robią po
        szkole?
      • wxlmtw266 Re: Które gimnazjum wybrać? 25.02.09, 17:17
        Ja znam gimnazjum 15 doskonale, mam już drugie dziecko w tej szkole i nie
        wybrałbym innej szkoły.Rodzice z klasy mojego syna są bardzo zadowoleni ze
        szkoły. To pomówienia osoby, która lubi plotkować i chce oczernić 15-tkę (pewnie
        dziecko tej osoby to nieuk i jest to odegranie się na gronie pedagogicznym).
        Nauczyciele to wyrozumiała kadra zawsze otwarta dla uczniów. Jedno z moich
        dzieci do tej pory odwiedza 15 i mówi o niej z sentymentem. Pedagog to osoba,
        która zawsze reaguje na przejawy zła w tej szkole i robi to skutecznie. Dlatego
        dla niektórych staje się "niewygodna". Zgadzam się, że ktoś chce zaszkodzić
        15-tce. W tej szkole nie dzieje się nic strasznego i niepokojącego. 15-tka to
        szkoła przyjazna dzieciom i jaknajbardziej rodzicom (sam tego doświadczam). Ta
        opisana historia to jakaś wyssana z palca i oczernianie nauczycieli, pedagoga i
        dyrekcji. Zapytajcie lepiej o gimnazjum numer 9. Słyszałem, że tam jest dopiero
        niebezpiecznie.
        Pozdrawiam
        • sztampa Re: Które gimnazjum wybrać? 25.02.09, 18:24
          Szanowni rodzice
          Założeniem mojego pytania było uzyskanie OBIEKTYWNEJ opinii na temat gimnazjów z dzielnicy PÓŁNOC.
          Nie chciał bym aby pytanie moje stało się powodem do publicznej wendety na nauczycielach tylko dla tego że w domu hoduje się ignoranta będąc ślepo w niego zapatrzonym. Każdy rodzic powinien obiektywnie oceniać szkołę swojego dziecka po zaangażowaniu nauczycieli, natomiast zaangażowanie dziecka to efekt pracy w domu.
          • Gość: trzeżwy z 15-ki Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.09, 19:40
            Jeśli chciałeś rzetelnej podpowiedzi , to taką drogą jej nie uzyskasz .Trzeba było przejść po szkołach , popytać znajomych , a tak widzisz co narobiłeś !? Typowe,nasze polskie piekiełko! Gimnazjum nr 15 nie jest takie złe , nie jest gorsze od innych, no ........może parę rzeczy trzeba będzie poprawić. Ta dyskusja z pewnością da wiele do myślenia dyrekcji szkoły.
            • Gość: magister Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.09, 21:51
              Jesteś trzeżwy , ale chyba inaczej.Nie parę rzeczy , a wiele.Dyrektor musi zwolnić zatrudnioną w swojej szkole żonę i teścia oraz resztę dalszej rodziny. O to bracie chodzi!
          • Gość: rodzic 15/40 Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.09, 17:38
            No właśnie dokonujemy oceny i szukamy prawdy obiektywnej.
            • Gość: :D Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.rev.inds.pl 02.05.09, 23:10
              10 mala szkola, male klasy kazdy kazdego zna i dzieki temu nauczyciele maja
              bardzo dobry kontakt z uczniami. Jest tam bardzo bezpiecznie i dosc wysoki
              poziom. Do tego dziecko ma kontakt z osobami niepelnosprawnymi przez co uczy sie
              odpowiedzialnosci i ksztaltuje odpowiednio swoja osobe. Ja tam uczeszczalam i
              naprawde polecam! zawsze az milow tam wejsc i spotkac nauczycieli ze starych
              lat. A i chcialam zanzaczyc ze po tym gim. bez problemu moglam wybierac w
              najlepszych LO w Czestochowie bo do kazdego bym sie dostala.
          • Gość: głos z 16-ki Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.09, 17:43
            Zapraszamy do 16-ki.U nas spokój,atmosfera niezła, młodzież jak wszędzie , trochę dobra,trochę zła , a wyniki -podobnie. .
        • Gość: Nina Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.prenet.pl 26.02.09, 13:27
          Ach pani pedagog,przecież to osoba z problemem alkoholowym !!!!!!!
          • Gość: bezrobotna Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.prenet.pl 26.02.09, 15:10
            Ta pani , zamiast zajmować się młodzieżą , knuje intrygi i plotkuje.Dla uczniów brakuje jej czasu !!!!! Wybierajcie inną szkołę , nie 15-kę!!!!!
        • Gość: jan Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.09, 19:26
          A dla kogo dobry pedagog jest niewygodny ,to jest totalna bzdura !!!!
        • Gość: głos z 9-ki Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.prenet.pl 27.02.09, 09:15
          Nie odbijaj piłeczki.Masz wiedzę o 15-ce,o niej mów,a nam daj spokój.Tak,czy owak grono jest bardziej zgrane ,a wyniki raz lepiej,a raz gorzej.Są sukcesy i porażki .Porażki nas nie zniechęcają do pracy .Zapraszam do 9-ki.
          • Gość: głos z 12-ki Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.prenet.pl 27.02.09, 09:30
            Ale tam są konflikty,nie ma im czego zazdrościć.
          • Gość: z 15-ki Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.09, 17:47
            Jakie sukcesy, nie żartuj!
      • josemariapeman Re: Które gimnazjum wybrać? 25.02.09, 18:55
        Skoro jesteś tak doskonale zorientowany co sie dzieje w Gimnazjum 15 to (sądząc po formie wypowiedzi) zapewne jesteś byłym nauczycielem, lub nauczycielem przebywającym np. na urlopie.
        Zapewne sam uczestniczyłeś(aś)w tych wszystkich knowaniach,spiskach i inych tego typu akcjach.
        Jeśli chodzi o panią pedagog to zastrzeżenia do niej mają najczęściej osoby, które coś przeskrobały, uczniowie , którzy nie sprawiają trudności wychowawczych, nie skarżą sie na działania szkoły.
        Jeśli chodzi o bezpieczeństwo to doskonale wiesz, że jest to budynek TZN i nie da się go zamknąć jak pozostałych szkół w Częstochowie.
        Jeśli chodzi o tego ucznia nikt go na siłę nie wyciągnął, tylko sam z własnej woli wyszedł poza teren szkoły.
        A skoro ta szkoła jest taka niebezpieczna, grono nauczycielskie nic nie robi, nie ma nic do zaoferowania to dlaczego inne szkoły w okolicy mają problemy z naborem a w 15 udaje się otwierać 4 lub 5 klas ( gdzie zdecydowana większość uczniów nie pochodzi z tzw. rejonu).
        Popatrz i popytaj czemu inne gimnazja mają problem z utworzeniem klas mimo że mają "świetne grona" i dobre warunki.
        Spytaj też nauczycieli, którzy rodzice aktywnie uczestniczą w życiu szkoły, ile osób przychodzi na wywiadówki, co robią dla poprawienia bezpieczeństwa w szkole.
        Nie pozdrawiam
        • Gość: magister Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.09, 19:05
          Nie jestem byłym nauczycielem ,ani tym na urlopie , czy na emeryturze.Jestem czynnym nauczycielem tej szkoły i domagam się zmian !!Ta niezdrowa rywalizacja , donosicielstwo to już przekracza ludzkie pojęcie ! Panie Dyrektorze , kiedy Pan wygoni z gabinetu donosicieli i plotkarzy! Oni Panu szkodzą !Bez obawy, ja sobie dam radę, nie tu ,to gdzie indziej, w mojej specjalności, aż takich problemów nie ma z pracą.Ale Pan ma dużo do stracenia !!!!!!!!
          • Gość: Nina Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.09, 20:43
            Święta prawda ! Tylko Pan Dyrektor musi bardziej zajmować się szkołą , którą kieruje. Trzeba porzucić dodatkowe zajęcia - pracę w TZN i dojazdy do Kamieńskich Młynów do szkoły teściowej !!!, może jeszcze inne.Pan nie chciał słuchać nauczycieli , kpił pan z ludzi,podzielił pan grono ,więc co się stało ? Sprawy szkoły wyszły na publiczne forum.I dobrze, niech pan przygotuje plan naprawczy.Potrzebne są zmiany,ale trzeba zacząć od siebie.
      • Gość: uczennica 15stki:) Re: Które gimnazjum wybrać? IP: 77.87.124.* 25.02.09, 19:49
        Witam wszystkich,
        jestem uczennicą 3 kl gimnazjum numer 15 i zwracam się przede wszystkim do „bywalca” jeżeli na pewno jest nim mężczyzna nie kobieta.
        Wiec zacznijmy od początku (nie)drogi bywalcu:

1) Brak zapału?.. nauczyciel tez człowiek, każdy może mieć gorszy dzien a z tego co wiem.. bo przypominam ucze się w tej szkole nauczyciele zachęcają do nauki i sa swietnymi pedagogami, prawda jest ze jeśli ktos chce się uczyc to bedize się uczył a w 15stce NA PEWNO!

2)podziały na grupy?. haha! jest to normalne, zapytam czy drogi „bywalec” lubi każdego?..w klasie jesesmy podzieleni na grupy i nawet jakby wychowawca bardzo się starał nas połaczyc w jedna nie uda się bo to normalne ze nie każdy każdemu przypadnie do gustu,nikt jednak się nie obraza wszyscy sa przyjaznie nastawieni już nawet w przedszkolu dzieci się dzieliły na te które wola bawic się w dom a które w motory czy policjantow

3)zaciekawiło mnie to zdanie „robicie sobie
        jakieś wymówki, czynicie uwagi niejednokrotnie w obecności
        uczniów „ czyzby drogi bywalec nie należał przypadkiem do grona pedagogicznego..i Twój post nie jest dziecinnym aktem buntu z nieakceptacji wrod kolegow z pracy?;)

4)Pedagog kat?..to już totalna bzdura, na serio.. pedagog jest swietnie wykwalifikowanym specjalista i umie pomoc!..sama się o tym przekonałam, i pokrywa się to z opiniami moich znajomych i młodszych i rówiesników…pyzatym jeśli ktos sprawia kłopoty i jest „trudnym dzieckiem” to chociażby pedagogiem była Pamela Anderson i tak będzie miał jakies ale!

5)cicho jak po śmierci organisty?..bardzo watpie!..po co rozglos w działaniach to mogloby zaszkodzic, pozatym każdy uczen wie ze wcale tak nie było..sprawa jak zreszta wszystkie wyolbrzymione sa przez bywalca? Ale marna to proba „dokopania”i „zakopania” konkurencji tak swietnego i czołowego w Częstochowie gimnazjum.

6)kłęby dymu? Ciekawe, kłeby dymu to szanowny „bywalec” ma chyba w głowie..byłes chociaz raz u dyrektora na rozmowie?palił przy Tobie?..wątpie ponieważ jest to zupełna bujda. Nigdy po wejściu do sekretariatu nie widziałam „kłębów dymu” czy jest to może nastepna spalona proba na pozbycie się konkurencji?..

7)teraz dodam cos od siebie,,chodzi mi mianowicie o egzamin po 3 kl gimnazjum (pomimo tak beznadziejnych nauczycieli, problematycznych uczniow, oparów dymu tytoniowego przeszkadzających w skupieniu się, wszystkich aktow wandalizmu i niekolezanstwa co wg „bywalca” norma w mojej skzole;), poszedł dobrze i naprawde na poziomie!..szkoła się rozwija, jest przyjazna uczniom, dyrektor jest świetnym pedagogiem i zawsze słuzy pomoca, szkoła jest bezpieczna dzieki świetnej kadrze która nia kieruje..kazdemu kto zapyta jakie gimnazjum wybrac? Odpowiem:15-stka na 100%!!!
        Zawsze powroce do tej szkoly z sentymentem czy to w wspomnieniach czy podczas odwiedzin u ulubionych nauczycieli!poniewaz spedziłam tam najlepsze lata zycia i naszczescie mam jeszcze caly jednen semestr

Pozdrawiam
        • Gość: gosc124 Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 22:50
          Witam!
          Myślę, że żadna z osób, która zna bardzo dobrze Gimnazjum nr 15 w Częstochowie
          nie może spokojnie patrzeć na post, który napisał rzekomy 'bywalec 15stki'.
          Pana/Pani wypowiedź jest bardzo krzywdząca dla wszystkich uczniów i nauczycieli
          gimnazjum.
          Jeśli chodzi o 'tumiwisizm'- warto odesłać wszystkich, którzy wierzą w słowa
          'bywalca' na stronę internetową 15stki www.gimnazjum-15.pl Wtedy, drodzy
          forumowicze, przekonacie się komu i co tak naprawdę wisi i czy nauczyciele
          rzeczywiście nic nie robią, knują i nie posiadają sensu i celu swojej pracy.
          Jeśli mowa o funkcji pedagoga szkolnego, to nie wiem co bywalec ma na myśli
          pisząc słowa 'wielkie kwalifikacje'- wystarczą tylko studia i najważniejsze-
          umiejętność komunikowania się nie tylko z dziećmi, ale również z ich rodzicami.
          Nie zapominajmy też o wychowawcach- to do nich uczniowie zwracają się z
          'delikatnymi sprawami'. Pedagog w 15stce absolutnie nie jest katem ani
          prokuratorem. Jest osobą, która potrafi rozwiązać każdy konflikt, potrafi pomóc
          i zrozumieć wagę swojego błędu. Uświadomić uczniom, że zrobili źle, że mogą się
          poprawić i zmienić swoje zachowanie. Mieć takiego pedagoga w swojej szkole to
          skarb.
          Skatowanie na dziedzińcu?! Hm...A ile osób zginęło?! Ludzka głupota jednak nie
          zna granic...
          Myślę, że Pan/Pani powinna się otrząsnąć, podjąć właściwe kroki i pomyśleć nad
          celem swojej wypowiedzi. I co najważniejsze nie nazywać się bywalcem 15stki, bo
          na taki tytuł na pewno Pan/Pani nie zasługuję.
          Pozdrawiam.
          • Gość: gość Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.petrus.pl 26.02.09, 19:49
            Tak pani Anetta to wielki skarb.Pani pedagog dba nie tylko o morale
            uczniów-Pani pedagog jak Lwica dba jeszcze o moralność kolegów i
            koleżanek.
            • Gość: bezrobotna Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.09, 20:03
              Pani Anetta niech najlepiej zajmie swoją moralnością , bo nie jest od umoralniania nauczycieli.Czasem myślę,że jej się kartki z zadaniami pomyliły , albo ktoś ją właśnie tak " zadaniuje " .
          • Gość: Ędward Ącki Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.09, 22:57
            Pani Anetta ma bardzo oddane koleżanki,albo sama ten tekst pisała !A prawda jest taka,że młodzież jej nie cierpi i do niej nikt bez przymusu nie idzie.Zresztą w pokoju zawsze ktoś siedzi na kawie .
        • Gość: bezrobotna Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.09, 19:19
          Kto Ci kazał te głupoty popisać !??? A , może to wcale nie uczennica , tylko komuś z grona Pan Dyrektor kazał !??? Oj,dzieje się , a będzie jeszcze więcej !!!!!!!!!
        • Gość: Rak Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.09, 21:30
          Chciało Ci się dzieciaku takie głupoty pisać ! Od kogo dostaniesz szóstkę ?!A może to też pisał gorliwy nauczyciel na zamówienie dyrekcji.Znane są w tej szkole takie przypadki!
      • Gość: Nina Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.prenet.pl 26.02.09, 13:21
        Jest tylko jeden sposób - szybka zmiana dyrektora i wyrzucenie razem z nim jego "drużyny" , patentowanych leni i donosicieli !!!!!!Jaki pan , taki kram !!!!!Tam praca to katorga, to nie szkoła, to gułag....!!!!!
        • Gość: bezrobotna Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.prenet.pl 26.02.09, 15:21
          W tej szkole nie nauczyciele są ważni,nie uczniowie ,najważniejsze żeby dobrze się czuły panie sprzątaczki , księgowa i SEKRETARKA ,czyli pani dyrektor d/s śmiesznych !!!!!!!Ukłony !
          • Gość: Ędward Ącki Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.09, 23:14
            Śmieszne sprawy , to jest dobre !Kabaretowy żart , na ten szkolny kabaret !!!Niestety w tym przypadku chyba nie będzie wesoło, ale ciekawie??!!
      • Gość: Nina Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.09, 20:51
        Pod "bywalcem 15-ki" kryje się chyba pracujący tam nauczyciel?! ALE BLAGIER !!!!!
    • darknes86 Re: Które gimnazjum wybrać? 26.02.09, 09:46
      Na ul.sobieskiego! Naprawdę spoko.
      • Gość: mama gimnazjum z 13 -Paderewskiego Ul. Węczycka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 16:27

ul. Wręczycka. Gimnazjum dwujęzyczne- angielski + niemiecki. sZKOŁA
        GODNA UWAGI !
        • Gość: angrusz Re: gimnazjum z 13 -Paderewskiego Ul. Węczycka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 13:33

Do Mamy z gim 13 :

Taka dwujęzyczność to jest w każdej szkole .

Ale ponoć w Gim.13 jest język angielski jako wykładowy dla
          niektórych przedmiotów .

Jak to funkcjonuje ?

Czy rzeczywiście cały przedmiot np chemia jest po angielsku i czy
          dzieci ten wykład rozumieją i materiał jest opanowany ?
          Czy tylko są to pewne elementy po angielski - zwroty , nazwy itp a
          reszta wykładu po polsku .

Jednak nie bardzo jestem przekonany do twierdzenia , że uczniowie 13
          są tak dobrzy w językach np angielskim , by swobodnie przyswajać
          sobie treści mówione w obcym języku .
          A może zajęcia w języku obcym są równolegle prowadzone z wykładem po
          polsku .
          Ile godzin ? Kto za to płaci ?

A jednak w liceum wiedza - ta po polsku wykładana - będzie wymagana .

Pomysł dobry ale nie ma kontynuacji w liceum - w Częstochowie .

• Gość: Uczennica Re: gimnazjum z 13 -Paderewskiego Ul. Węczycka IP: 212.87.240.* 04.07.09, 23:36
            Ja jestem uczennica tego gimnazjum i chodze na profil dwujezyczny a wiec chodzi
            o to ze my mamy 3 godziny biologii w tygodni w tym jedna pa angielsku ( czyli 2
            po polsku a 1 po angielsku) a z chemia jest tak ze mamy 2 godiny w tygodniu (
            czyli 1 po polsku a 1 po angielsku) i jeszcze mamy 3 godziny angielskiegow
            tygodniu jestem bardzo zadowolona z tej szkoły i polecam ja wszyskim
            • angrusz1 Re: gimnazjum z 13 -Paderewskiego Ul. Węczycka 05.07.09, 08:49

Do uczennicy i władz miasta :

Bardzo dobra sprawa ale ...

Ale nie ma kontynuacji tego typu nauki w żadnym liceum w Częstochowie
              Brak chętnych czy nieudolność władz oświatowych i szkolnych ?
              • Gość: angrusz1 Re: gimnazjum z 13 -Paderewskiego Ul. Węczycka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.09, 21:11

Jak tam nauka przedmiotów np chemii po angielsku ?

Czy są jakieś komentarze ?
                • Gość: angrusz1 Re: gimnazjum z 13 - nauka dwujęzyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 07:01

Ponoc tam jest .

Czy są jakieś komentarze jak tam wychodzi np nauczanie chemii po
                  angielsku ?
    • Gość: ggg Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 17:21
      uuuuu.... no to tam bajzel na całego, taaaa.... jaki Pan taki kram
      • Gość: mama Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 18:14
        BZDURA - nie pleć głupot jeżeli nie znasz sytuacji.Ja polecM DLA
        AMBITNYCH !
        • Gość: do kochanki mojego Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 19:51
          Dlatego wybralaś to gimnazjum aby spotykać sie z moim mężem ?
          magda- NIE STAĆ CIE NA LEPSZE POMYSŁY? ON MA PRZECIEŻ KONTO W
          BANKU .....TAK JAK CHCESZ!!!!
          • Gość: trener Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.prenet.pl 27.02.09, 09:56
            za dużo wypiłaś,daj luz ,wykąp się i połóz spać
          • Gość: ptaszek Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.09, 19:52
            Napisz coś więcej , to dopiero będzie temat do dyskusji !No dawaj, skopiemy mu tyłek !!!!!
    • Gość: mama Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 20:07
      Bez względu na opinie---wybierajcie dla dzieci GIMNAZJUM
      PADERWEWSKIEGO 13 przy ul Wręczyckiej .Warto ze względu na poziom
      nauki !
    • Gość: bywalec 15-ki Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 21:01
      po pierwsze...do uczennicy :) doskonale opanowałaś operację "kopiuj -
      wlej" :) pozazdrościć :)
      po drugie... rozbawił mnie zwrot "udaje się zebrać 4 do 5 klas"...
      no pozazdrościć... może uda się również trafić totka, nie macie
      planu naboru?????!!!!
      po trzecie... cieszę się, że grono zabiera głos w tej dyskusji i
      może dzięki Wam uda się naprawić 15-kę
      po czwarte... Panie Dyrektorze... niech się Pan wsłucha w wypowiedzi
      forumowiczów. Ich wpisy nie mają chęci zdyskredytowania szkoły!!!!
      Chcą Panu pokazać zło, które tam pamnuje.
      po czwarte... Wasi wychowankowie piszą piękną polszczyzną, brak
      błędów ortograficznych, wspaniała interpunkcja... myślicie, że kogoś
      nabierzecie ?? ;)
      i po piąte... zróbcie coś z tą szkołą bo chyba warto... jeśli nie
      dla siebie to dla dzieciaków :)
      Oczywiście dziękuję za trafne i celne riposty i oczywiście
      POZDRAWIAM !!
      • Gość: uczennica 15-stki Re: Które gimnazjum wybrać? IP: 77.87.124.* 26.02.09, 21:45
        Witam jeszcze raz, i pewnie nie ostatni..Bywalec bardzoi mnie rozsmieszył
        "kopiuj i wklej" mysle ze to Twoja fucha, pokaz mi chociaz jedno miejsce gdzie
        wypowiedizalm sie podobnie lub jesli uwazasz ze nie sa to moje slowa bo
        ..hmm"Wasi wychowankowie piszą piękną polszczyzną, brak
        błędów ortograficznych, wspaniała interpunkcja... myślicie, że kogoś
        nabierzecie ?? ;)" to tlyko znaczy ze nie znasz mozliwosci Gimnazjum. Skzola
        dobrze wychowuje uczniow, poniewaz dobre riposty i trafne uwagi nie polegaja na
        co 2 słowu k***a lub tym podobnych a dzieci z gimnazjum sa tego dorbze nauczone
        jak i przygotowane do grzeczenj i konkretnej wymiany zdan.jesli myslisz inaczej
        to tym bardziej świadczy o tym ze nie znasz Gimnazjum 15 i jego pedagogow jak i
        wychowankow.
        jest taka zasada malo inteligentnych osob lub po prostu dziecinnych "jesli
        czegos nie umiem to jest to głupie", idealnie pasuje to do Ciebie drogi
        bywalcu..nie umiesz zripostowac mojego posta, brak Ci argumentow wiec na pewno
        ja ejstem głupia i zrobiłam tzw "operacje kopiuj wklej"
        Pozdrawiam i z niecierpliwoscia czekam na odpowiedz!
        • Gość: Magister Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.09, 21:59
          Jeśli jesteś tak dobrze wychowana,mądra i inteligentna , to bądż cicho ,jak dorośli rozmawiają.Oszczędzaj siły na egzamin gimnazjalny!!!
          • Gość: ŚMIESZKI Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.09, 22:09
            OGÓLNIE DO DUPY TA SZKOŁA , KAŻDY TO WIE KTO DO NIEJ CHODZIŁ !!! NIC NOWEGO TU
            NIKT NIE NAPISAŁ .NIE POLECAM
          • Gość: doktor Re: Które gimnazjum wybrać? IP: 212.87.244.* 26.02.09, 22:36
            Takiś twardziel? To przedstaw się z imienia i nazwiska. No chyba, że
            lubisz pisać anominy oczerniające innych.
            • Gość: Ciekawski Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.prenet.pl 27.02.09, 09:41
              Jaki doktor,bo nie widzę nazwiska ,medycyny czy elektryki?
              • Gość: magister Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.09, 17:12
                A może informatyki?????????????????
          • Gość: uczennica 15stki Re: Które gimnazjum wybrać? IP: 77.87.124.* 26.02.09, 22:43

haha Szanowny Panie Magistrze chyba pomylily sie Panu czasy..juz nie istnieje
            zasada dzieci i ryby glosu nie maja, kazdy ma prawo do wypowiedzenia sie! a
            pozatym kto lepiej opowie o danej skzole niz uczen?..troche dystansu do siebie
            przydalo by sie Panu..sam tytuł nie wystarczy:)
            Pozdrawiam
            • Gość: magister Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.09, 23:44
              Ja z dziećmi rozmawiam , a dyskutuję tylko z dorosłymi.Widzisz dziecko czasy bardzo się zmieniły , ale demokracja to nie anarchia.Zostałaś wciągnięta do tej dyskusji przez dorosłych,pozbawionych rozumu i wyobrażni,nieuczciwych graczy.Grają o być albo nie być . Zostałaś wykorzystana !!!!!
              • Gość: uczennica 15stki:) Re: Które gimnazjum wybrać? IP: 77.87.124.* 27.02.09, 13:23
                ohh nie ! zaraz sie rozpłacze:)
              • Gość: uczennica 15stki:) Re: Które gimnazjum wybrać? IP: 77.87.124.* 27.02.09, 13:25
                oj nawet nie wie Pan jak bardzo sie mysli, ale to juz moja sprawa.
                mysle ze zrobil nam sei tutaj jakis offtop wiec moze byscie wrocili drodzy
                dorosli do rozmowy na temat szkoly, bo obrzucanie sie nawzajem blotem to chyba
                dziecinna zabawa:)
                Pzdr
                • Gość: KasiaK Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 19:14
                  Jak wcześniej wspominałam jestem uczennicą 3 klasy gimnazjum numer 15.Szczerze
                  przyznam że jestem bardzo zadowolona z wyboru właśnie tego gimnazjum z czystym
                  sumieniem mogę je każdemu polecić.
                  Jesteśmy po egzaminach z części humanistycznej i matematyczno-przyrodniczej mimo
                  że testy do łatwych zaliczyć nie można nie sprawiły mi dużej trudności
                  udzieliłam odpowiedzi na wszystkie pytania wykonałam wszystkie zadania.Jestem
                  pewna że gdyby nie świetna pomoc ze strony nauczycieli nie poradziłabym sobie.
                  W szkole jest dużo zajęć dodatkowych działa również świetlica
                  Kolejnym plusem naszego gimnazjum jest atmosfera prawie wszyscy się znają lubią
                  i szanują
                  Nauczyciele zawsze są w stanie nam pomóc i odpowiedzieć na nasze pytania
                  Zarzucacie że w szkole nie jest bezpiecznie ale to prawdą nie jest !
                  A to jak się uczymy to raczej nie zależy od nauczyciela bo nawet jeśli potrafi
                  przekazać wiedzę która posiada (A nauczyciele uczący w 15 potrafią)to na siłe do
                  głów nam tego nie wbiją jeśli ktoś się chce uczyć nie ważne czy pójdzie do 12 13
                  czy 15 nauczy się wszędzie ...
                  Jak wiecie pełna nazwa gim brzmi : "Gimnazjum numer 15 Stefana Banacha z
                  oddziałami sportowymi".
              • Gość: uczennica 15stki:) Re: Które gimnazjum wybrać? IP: 77.87.124.* 27.02.09, 14:11

nawet nie wie Pan jak badrzo sie myli..ale to juz nie wazne..offtop nam sie
                zrobil proponuje wrocic wszystkim doroslym do problemu wybrania szkoly a nie
                obrzucania sie nawzajem blotem bo to juz raczej dziecinne zajecie.
                pzdr
                • Gość: baba jaga Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.09, 12:35
                  ble ble ale papka , weż lepiej jakąs ksiażkę poczytaj , zajmij się sportem,albo umów z fajnym chłopakiem. Nie pchaj się ,gdzie cię nie chcą - na nerwy podobno dobra jest melisa.........................
        • Gość: KarKam Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 14:31
          Jest to po prostu masakra !!!Jeżeli ktoś nie zna 15 to nie powinien się
          wypowiadać.Jestem byłą uczennicą i z czystym sumieniem mogę powiedzieć ze szkoła
          jest naprawdę w porządku.Rzekomo renomowana szkoła nr 12 jest taka dobra a czy
          ktoś wie co tam się wyprawia uczniowie spożywają narkotyki podczas
          organizowanych dyskotek skąd wiem bo moja dobra koleżanka tam chodzi i mówi mi
          co się tak dzieje .Tak samo 9 kocenie i inne sprawy taka dobra szkoła ,dorośli
          wypowiadają się a tak naprawdę nie uczą się w tej szkole i nie maja pojęcia co
          się tam dzieje jest to na prawdę żałosne zachowanie.W każdym gimnazjum są jakieś
          afery i zawszę ktoś do czegoś się przyczepi .W porównaniu do innych gimnazjum 15
          jest naprawdę dobrą szkoła gdzie nie występuje tzw fala i uczniowie pierwszych
          klas mogą czuć się bezpiecznie .Co do Pani pedagog działa tak jak powinna może
          jest,,Ostra'' ale to lepiej bo uczniowie maja do niej dystans i tak powinno być
          .Jeżeli aż tak to komuś przeszkadza w szkole jest wiele innych naprawdę
          świetnych nauczycieli do których uczniowie mogą zgłosić się z problemem .Jest to
          karygodne jak wypowiadają się poszczególne osoby które nie mają pojęcia jak jest .
    • Gość: badacz Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 16:38
      I jak tam nastroje??? Prawda w oczy kole???
      • Gość: też badacz Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.09, 17:05
        Chyba nadeszła już pora na reakcję władz oświatowych.Padło wiele gorzkich słów, ale prawdziwych.Może warto zaniechać już tej awantury.Dyrektor musi pomyśleć co dalej,no i wreszcie zabrać głos !
    • Gość: ciekawski Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 14:34
      ciekawe czy nastanie w końcu porządek?....
      • Gość: KasiaK Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 20:56
        Dlaczego tak krytykujecie 15 ?!
        Chodzę tam i naprawdę nie mogę narzekać
        Grono pedagogiczne jest naprawdę świetne i nie ma powodu do skarg.
        Zawsze gdy mamy problem możemy zgłosić się do naszych wychowawców którzy chętnie
        nam pomogą i oczywiście do Pani pedagog która jest rewelacyjna i potrafi
        rozwiązać każdy problem.
        Jest tak że dużo zajęć edukacyjnych.
        Podoba mi się również przygotowanie do egzaminów
        Szkoła jest naprawdę bardzo bezpieczna.
    • Gość: bywalec 15-ki Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 22:25
      wprost sielanka... grono pedagogiczne wspaniałe no i cudowna Pani
      pedagog... trochę krytycyzmu wobec siebie i nie piszcie już
      bałwochwalczych głupot podszywając się pod uczniów :) mam nadzieję,
      że drzwi otwarte przyniosą zamierzony efekt,a dyrekcja nie będzie
      musiała liczyć na łut szczęścia w kopletowaniu klas :) czego
      szczerze życzę!!!

P.S drodzy nauczyciele... walczcie o siebie a nie ze sobą :)
      • Gość: KarKam Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.09, 14:36
        ,,bałwochwalczych głupot podszywając się pod uczniów''Bardzo ciekawe ,szkoda mi
        takiej osoby która tak się zachowuję.Jeżeli nie uczysz/uczyleś/aś w tej szkole
        nie wiesz jak jest a to co piszą według Ciebie podszywani uczniowie to prawda
        która najwidoczniej kole Cię w uczy. nie pozdrawiam
        • Gość: ktoś Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.09, 22:08
          czytam i czytam i w końcu się wypowiem...Powiem wam,że co do Pani pedagog to ona
          jest na prawdę okropna i jej nikt nie lubi!!;/szkoła jest bezpieczna nie ma
          kocenia ani nic w tym stylu ale nie polecam ;/ bo co do nauki to nauczyciele nie
          potrafią uczyć ;/ pozdrawiam
          • Gość: TK Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 19:06
            róbcie tak dalej, a zobaczycie marny koniec
    • Gość: :] Jeśli Północ to Gim nr 10 Starzyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 20:39
      Sam konkret
      • Gość: ktoś. Re: Jeśli Północ to Gim nr 10 Starzyńskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.09, 17:41
        czytam i czytam i w końcu się wypowiem...Powiem wam,że co do Pani pedagog to ona
        jest na prawdę okropna i jej nikt nie lubi!!;/szkoła jest bezpieczna nie ma
        kocenia ani nic w tym stylu ale nie polecam ;/ bo co do nauki to nauczyciele nie
        potrafią uczyć ;/ pozdrawiam
        • skinvip Re: Jeśli Północ to Gim nr 10 Starzyńskiego 16.03.09, 20:48
          A ja pozdrawiam gostka z histori fajny gostek i nauczy wogóle fajna szkoła i
          pozdrawiam Kinie, a na północy nie wiem jak jest nie byłem, a nasza pedagog to
          baba z jajami i dobrze że jest, bo lole też u nas są, ja nie narzekam,
          nauczyciele spox, VIVA 15! Lole!! to nie nauczyciele nie potrafią uczyć tylko wy
          macie w mózgach proszek. Nara!
        • Gość: KarKam Re: Jeśli Północ to Gim nr 10 Starzyńskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.09, 22:31
          w każdej szkole jest tak jeżeli komuś zależy aby mieć dobre wyniki to jema , w
          nauce nauczyciel nie jest przeszkodą ,a poza tym nauczyciele w 15 sa bardzo
          wyrozumiali i potrafia nauczyć.Więc nie rozumiem aluzji ze strony innych osób
          .Jeżeli systematycznie się nie uczysz to masz problemy a nauczyciele są od tego
          aby pomóc i właśnie tacy są nauczyciele w 15.Nie mam zamiaru przedstawiać 15 w
          sensie jaka to tam nie jest sielanka ale nie mogę patrzeć na te bzdury wyssane z
          palca które opisują inni
          • Gość: cd Re: Jeśli Północ to Gim nr 10 Starzyńskiego IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.09, 23:08
            Jeśli tak obstajesz za szkołą,dlaczego odświeżasz zapomniany i niepotrzebny wątek ?Piszesz już chyba trzeci raz,nie powtarzaj się.Napisz raczej na wątek-Ancymonki-" Posty/wpisy które trzeba usunąć ".Może uda Ci się załatwić usunięcie złych postów,a może całego wątku .Przedstaw właściwą argumentację i to będzie najlepsze co zrobisz.Nic już tutaj nie wpisuj,pokażesz wtedy swoje dobre intencje.
    • angrusz1 Koło się zamyka 22.03.09, 07:59

Oto jak się zaczyna i kończy " kariera " pewnych ludzi .

Wg serwisu BBC :

Dr Alan Maryon Davis, president of the UK Faculty of Public Health,
      said: "I think there is a common social pattern emerging here.

"Children who are unhappy and disinterested in school often come
      from households where parents are disinterested and there is a lot
      of deprivation.

"That leads to them not doing well at school and not doing well at
      work and falling into this cycle."

• angrusz1 Re: Koło się zamyka a więc 28.03.09, 19:29
        wybierać takie gimnazjum , gdzie nie ma ludzi wpadających w ten cykl
        i w takiej dzielnicy , gdzie ci ludzie nie mieszkają - ci "
        disinterested " .

Wyniki egzaminu gimnazjalnego niektórych szkół są wyjątkowo dobre -
        a więc chodzą tam dobrzy uczniowie a i nauczyciele są też dobrzy .
        Na stronie Urz. Miejs. są te wyniki .

A czy każdemu się chce tak daleko jeździć ?
    • Gość: TK Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 19:07
      róbcie tak dalej, a zobaczycie marny koniec... dowiem się kto tu
      robi te wpisy
      • Gość: Były uczeń 15 Re: Które gimnazjum wybrać? IP: 212.87.238.* 27.03.09, 12:03
        gimnazjum nr 15 nie jest takie najgorsze.
        Mili nauczyciele np. Panowie od historii w.w i K.Z, pani od chemii, panie od
        w-f'u. Naprawde ekipa jest tam niezła no oczywiście znajduje się tam pare
        niezbyt fajnych nauczycieli. Podzrawiam wszystkich nauczycieli gim. 15 a w
        szczegolności panią M. od wf, panią P. od angielskiego oraz panów od historii. ;)
    • Gość: BubaMiasto gimnazjum nr5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 18:28
      ja skończyłam "piątkę" w zeszłym roku i ogólnie byłam zadowolona.
      teraz chodzę do Norwida i dostałam się tam głównie dzięki
      nauczycielom z gimnazjum. moim zdaniem syn powinien sam wybrać
      szkołę do której chce chodzić, ja tak zrobiłam i nie żałuję(chociaż
      rodzice nie byli od początku pozytywnie nastawieni do tego wyboru bo
      musiałam do tej szkoły dojeżdżać z drugiego końca miasta). sądze, że
      najlepiej byłoby gdyby poszedł tam gdzie idzie chociaż jeden z jego
      mądrzejszych kolegów - wtedy byłoby mu łatwiej zaaklimatyzować się z
      nową klasą. A wracając do gimnazjum przy ul.Worcella-panuje tam
      dobry klimat, nie zdażają sie tam akty agresji jak w przypadku
      innych szkół, jest wiele zajęć pozalekcyjnych i jest fajna stołówka
      wydająca obiady(w tej szkole nie jest to uznawane za obciach).
    • Gość: Daria Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.54.168.10.tvksmp.pl 02.05.09, 21:53
      A więc:

Gim nr 1 - szkoła bardziej sportowa, spogladając na to, że jest nowe boisko wyposażone w wiele 'rzeczy' m. in. bierznia, skok w dal, boisko do pilki noznej, koszykowki, siatkowki, oraz droga do zgawania na karte rowerowa.

Gim nr 2 - moze jest tam pijanstwo i nizszy poziom, ale szkola ma duzo kolek pozlekcyjnych, dobrych nauczycieli, sa bardzo dobre klasy sportowe oraz od tego roku wchodza LAPTOPY dla ucznia prawdopodobnie zamiast ksiazek, maja im posluzyc przez cale gimnazjum i moze liceum. Te laptopy nie beda tylko uzywane w szkole ale takze i w domu.

Gim nr 3 - wysoki poziom, nauczyciele bardzo wymagajacy, ale rowniez nie za mily,bardzo duzo klas chyba 7 w jednym roczniku.

tylko te znam gimnazja na północy, wiem, ze to na kukuczki jest przecietne.

Mam nadzieję, ze chociaz troche pomogę..
    • Gość: ;d Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.rev.inds.pl 02.05.09, 23:29
      www.czestochowa.pl/miasto_1/edukacja_nauka/info/wyniki-egzaminu-gimnazjalnego-czesc-humanistyczna
      W tamtym roku gimnazjum nr 10 mialo chyba najwiecej pkt z tej czesci z 2 nie
      moge znalezc ;p

link ze strony urzedu miasta
    • Gość: bywalec 15-ki Re: Które gimnazjum wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.09, 07:07
      :) i jak tam?? humory dopisują?? tym razem nie udało się
      dyrektorowi "zebrać" wystarczającej ilości klas... no co za pech...
      ale "wazelina" i tak trzyma się mocno :)

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka