majchrzakpiotr
05.04.09, 14:05
Cóż... może temat banalny ale zastanawiam się co Wy o tych programach lojalnościowych myślicie...
"Dzień dobry, czy zbiera pani punkty? Poproszę kartę... Któż z nas nie słyszał tych słów. Według badań ARC Rynek i Opinia w programach lojalnościowych bierze udział już co trzeci Polak."
Otóż, ja osobiście JUŻ nie zbieram punktów i gdy słyszę pytanie o punkty to grzecznie odpowiadam "Nie dziękuję" ale i tak często jestem namawiany by się zapisać, albo np. na BP (Jana Pawła) przy wyjściu regularnia jakaś Pani mnie nagabuje czy mam kartę na punkty czy nie, jeśli nie mam to może jednak bym chciał... A najlepiej jakbym jeszcze wziął ich karte kredytową. Po cholere mi ona!! Zaczyna mnie to wciskanie karty kredytowej wkurzać i poprostu wybieram albo inną stację, albo udaję że Pani nie widzę...
Przez co zapewne wychodzę na niewychowanego gbura, ale ileż można tłumaczyć i odpowiadać "nie dziękuję"...
Cały ten program lojalnościowy to jedna wielka lipa! Wydaje mi się, że opłacalne jest tylko dla kierowców tirów, którzy dużo tankują...
Gdy zbiera się punkty wszystko jest cacy, ale gdy już przyjdzie punkty zamienić na coś z katalogu, to zaczynają sie schody....
Pamiętam podchody na stacji ORLEN. Na jednej pytam o katalog - nie mają - kiedy będzie też nie wiedzą. Mówię więc, że mam tyle i tyle punktów, co za to mogę dostać - oni nie wiedzą - a przecież w systemie mają wpisane, co za ile pkt. można dostać. Więc człowiek, idzie do domu, traci czas na grzebanie po stronie internetowej, znajduje co go interesuje i za 2 tyg, znów pojawia się na Orlenie. Nadal nie mają katalogu. Więc mówię, że mam tyle i tyle punktów i chcę taką a nie inną nagrodę. Znów problem - niech Pan poczeka na katalog, bo nie wiadomo czy w nowym też ta nagroda będzie - ok. a kiedy będzie katalog - nie wiadomo... Więc dopiero gdy powiedziałem ile mam punktów, dałem karte i powiedziałem że chcę tą i tą nagrodę - to nagle się okazało że jednak można przyjąć zamówienie i nagroda zostanie jednak wysłana....Hmmm tak jak w życiu - jak stanowczo się nie postawisz to Cię każdy oleje... Szanowni dystrybutorzy paliwa - ślicznie NIE dziękuję za Wasze programy lojalnościowe....