Dodaj do ulubionych

Do P Prezydenta list otwarty

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 13:00
Szanowny P Prezydencie jako mieszkanka tego śniętego miasta pragnę Pana
zapytać po co pojechał Pan z DAREM OD CZĘSTOCHOWY na wycieczkę do Watykanu .
Od jakiej Częstochowy był ten dar?? i po co Szanownemu Jubilatowi nowy
album , czy zapytał Pan kogokolwiek czy życzy sobie tej Pańskiej inicjatywy
a jeśli tylko Pan i Pana Świta uznała ten cel, to za czyje pieniądze była ta
podróż . Jako katoliczka chciałam Pana zapytać czy wręczanie ciągle jakiś
zbędnych prezentów Papieżowi świadczy o bogobojności tego dogorywającego
miasta , a może to Pan Szanowny Panie pragnie nazbierać "punktów u
NAJWYŻSZEGO : nie mylić z Papieżem "Bo ja sądzę że o człowieku i jego
wartości świadczą jego czyny a nie modlenie się w nieskończoność i tu muszę
Pana głośno zapytać ile kosztowała ta wyprawa i dar , bo Pan strasznie
oszczędza tylko nie tam gdzie trzeba , ja opiekuję się jako wolontariuszka
całą gromadką kotów bezpańskich i jeszcze w poprzednim roku były rozdawane
bezpłatnie leki antykoncepcyjne dla zwierząt i dzięki temu można było w
jakiś sposób zapanować nad niekontrolowanym rozrodem , w tym roku Pan te
śmieszne 500.00zł zabrał nic nie dając w zamian no i mnożą się bidule i
głodują , są wyrzucane na śmietnik i zamarzają . Za czasów niedawnych nawet
sterylizacje i kastrację wykonywano w wytypowanych lecznicach bezpłatnie ,
no ale może to godzi w Pański światopogląd najwyżej jakiś kot zamzeznie albo
nudząca się młodzież zatłuczego kamieniem to już nie Pańskie zmartwienie bo
te pięćset zł Pan zaoszczędził i jak miasto odczuło Pańską gospodarność??
Przeżucił Pan obowiązek dbania o najbiedniejszych z biednych na nas ludzi
nie wyprawiających się z darem do Papieża, Pańskie katolickie miłosierdzie
pozwala na takie czyny ???z jednej strony zabiera Pan nędzną dotację i nie
pozwala zadbać o bezpieczeństwo zwierząt skazując je na horror a z drugiej
wyprawia się Pan na barokową wycieczkę z nikomu nie potrzebnym darem .To
nasze czyny mówią o nas a to co Pan robi nijak się nie ma do nauk Papieża bo
ON prosi o miłosierdzie dla słabszych a co Pan robi zabiera nędzną dotację a
szasta pieniędzmi na nikomu nie potrzebne wyprawy i ile to kosztowało pewnie
ten zbyteczny album był droższy od tych żałosnych 500.00zł Jak wszyscy
notable będą jażdzić z prezentami to Papieżowi trzeba będzie wybudować
piramidę jak Faraonowi bo inaczej po Jego śmierci wylądują w śmietniku i
taki los spotka też Pański Dar a biedne zwierzęta padłe z głodu i mrozu
przyniesiemy i u stóp Pana złożymy teraz my w darzei co jest PAN Z SIEBIE
DUMNY . CZEKAM NA ODPOWIEDŹ JEJ BRAK BĘDZIE ŚWIADCZYŁ TYLKO O PANA POGARDZIE
DLA MOTŁOCHU
pozdrawiam częstochowianka
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkaniec Re: Do P Prezydenta list otwarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 14:29
      No bardzo ciekawe co napisze i jak to wyjaśni
    • Gość: xxxx Re: Do P Prezydenta list otwarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 14:30
      Popiwram i co P Prezydencie co Pan na to
      • Gość: młody Re: Do P Prezydenta list otwarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 16:09
    • Gość: krzys Re: Do P Prezydenta list otwarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 16:58
      też czekam na odpowiedź ,będzie ciekawie.
    • Gość: iwonkanna LEWICA JEST OBRZYDLIWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 18:53
      towarzyszu! jak na "biednego opiekuna zwierząt " zapomniał pan że tylko
      nielicznych stac na neostradę.
      CZĘSTOCHOWSKA LEWICA JEST PO PROSTU OBRZYDLIWA.

Ale to juz wasze ostatnie podrygi - macie juz tylko 18 procent, dzięki takim
      wpisom zejdziecie do 8.
    • Gość: iwona Re: Do P Prezydenta list otwarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 22:51
      Czyli dobry Polak to Biedny i Głupi Polak,Mnie nie obchodzi kto i jaka opcja
      rzadzi ... Nie mam nic wspólnego ani z tymi ni z tymi,boli mnie tylko
      niegospodarność i bezmyślne szastanie pieniędzmi.
      A P. Wrona niech sie modli na swój koszt.
      • Gość: alfa Re: Do P Prezydenta list otwarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 22:56
        W pełni się zgadzam!
        Sądzę jednak, że nie doczekamy się odpowiedzi ze strony prezydenta bądź
        rzecznika Urzędu Miasta.
        • Gość: Kat - o-lik Re: Do P Prezydenta list otwarty IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 11.12.03, 01:10
          Heeej Wrona!!!!! kto cie upowaważnił do wożenia dupy za nasze podatki do
          Rzymu? Pytałeś o to NAS CZĘSTOCHOWIAN. Po cholerę Papie album Częstochowy. Co
          to on jej nie zna?
          Lepiej byś sie zajął potrzebami miasta i ludności a nie robił sobie wycieczki.
          W czyim imieniu wozisz ta dupe?
          Przed Swiętami trzeba przygotować choinke dla dzieci i kolacje dla tych co nie
          maja przez ciebie pieniędzy a nie robic sobie wycieczki.Siedz na dupie i bierz
          sie za robotę, a wycieczki to se rób za swoje pieniądze.
          Tfu tfu tfu ale mamy prezydenta. Aleście se wybrali jełopy prawicowe
    • yamaneko Re: Do P Prezydenta list otwarty 11.12.03, 09:03
      Mam nadzieję, ze ów list wylądował równierz na wronim biurku, a nie tylko na
      tym forum !

Jak coś napisze to mam nadzieję na publikację tutaj :-)
    • Gość: Boozar Re: Do P Prezydenta list otwarty IP: *.zim.pcz.czest.pl 11.12.03, 09:28
      Jakos nie odpowiada :) - typowe dla WŁADZY
      pozdro
    • Gość: majka Re: Do P Prezydenta list otwarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 10:24
      czekamy czekamy czekamy PPrezydent chyba jest dzis w pracy czekamy czekamy
      czekamy
    • Gość: abbas Re: Do P Prezydenta list otwarty IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 11.12.03, 14:52
      Nie sądze by ten list był czytany przez Prezydenta lub kogokolwiek z jego
      otoczenia. Najlepiej napisac bezpostednio na adres mailowy
      prezydent@czestochowa.um.gov.pl
      • Gość: księgowy Re: Do P Prezydenta list otwarty IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.03, 18:43
        biuro prasowe / Le, Ka, Ku i może jeszcze ktoś między A.....Z / czuwa lecz
        milczy bo wie że nie pojechał a poleciał , wrona ist Wrona!
        • Gość: po LOT Re: Do P P tym razem nie RP IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.03, 18:50
          Przestańcie! - to inauguracja tanich połaczeń lotniczych - rejsy pokutnicze -
          za brak efektów np:w gospodarowaniu pieniędzmi dla nauczycieli.
          • Gość: rebus Re: Do P P tym razem nie RP IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 12.12.03, 23:38
            Po-kuta on tam leciał? Jak taki mądry mogł za....kć na kolanach na piechotę
            Nie ma reakcji Wrony? UWAGA!!!!może siedzi w sądzie i błaga aby nas wziąść za
            dupę??? bo przecież już raz odrzucono jego prośbę. OOOO BEn LAdenie, POMOCYYYYY
            • Gość: amigo Re: Do P P tym razem nie RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.03, 19:50
              Ludzie!! Skąd u was tyle zawiści i nienawiści. To jest zupelnie normalne , że
              Prezydent Miasta Częstochowy, podkreslam Częstochowy , jedzie do Ojca Św. z
              podarunkiem na 25-lecie Jego pontyfikatu. Ja jako częstochowianin cieszę się z
              tego . Jeżeli nie możemy tego Największego Polaka gościć u siebie z racji Jego
              kondycji , to niech będzie Jemu przekazane, że Częstochowa jest z nim. Tak
              myśli tysiące ludzi, tyle, że nie wszyscy mają dostęp do internetu. A Ci ,
              którzy mają, niestety najczęściej opluwają wszelkie świętości.
              • Gość: iwona Re: Do P P tym razem nie RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.03, 21:18
                Amigo może przeczytasz dokładnie o czym napisałam ja nie opluwam żadnych
                świętości tylko nie podoba mi się to ciągłe pielgrzymowanie różnych
                notabli z nikomu nie potrzebnymi albumami które są kupione za pieniądze
                podatników a Papieżowi naapewno do niczego się nie przyda ponieważ On i tak
                wie że częstochowianie Go wielbią ale to nie znaczy że bezkrytycznie podejdą
                do nikomu niepotrzebnych wizyt za nasze pieniądze ,jeśli tak bardzo to
                popierasz to ufunduj P Prezydentowi za własne pieniądze wycieczkę z
                życzeniami świątecznymi do Watykanu i amigo nie rządź się cudzym groszem i
                ciesz się za swoje pozdrawiam , a Ci co nie mają internetu napewno gro z
                nich myśli dokładnie tak jak ja i moja rodzina a nie mam 18 lat tylko już
                dorosłego syna
                • Gość: amigo Re: Do P P tym razem nie RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.03, 21:47
                  Iwonko!
                  Ja nie rzadzę cudzym groszem, bo nie moja to decyzja, ale nadal uwazam, że
                  wizyta Prezydenta w Watykanie nie jest żadnym nadużyciem,tylko normalnym
                  gestem wobec Naszego Najwyższego Rodaka. Wszystkie wizyty wiążą się z
                  pamiatkami, które później zostają w historycznych muzeach. I nikt na tym nie
                  traci. A Ojciec Św. cieszy się z każdej wizyty i pamiątki zawsze ważnej dla
                  Polski.
                  Jednoczesnie myślę, że problem kotów nie jest (na szczęście) w gestii
                  Prezydenta Miasta, bo musiałby dostać kota, wśród tylu problemów, z którymi
                  musi się borykać. Pozdrawiam Cię serdecznie - amigo
                • Gość: WWiatrak Re: Do fachowców od rozliczeń IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.03, 23:26
                  Jeśli Jakobs i amigo wiedzą w jakie długi wprowadziła miasto poprzednia ekipa
                  to zapewne wiedzą na co zaciągnięto kredyty. Jeśli nie wiedzą to niech milczą i
                  niech nie uprawiaja spiskowej teorii dziejów.
                  Teraz wątek edukacyjny.>
                  Kto uchwalił 'wielkie' reformy zdrowia i oświaty? - SEJM kadencji 1997-2001
                  Kto je był zobowiązany wprowadzić? - Rada i Zarząd Miasta kadencji 1998-2002

Nie o szarganie świętości chodzi w wątku iwony a o zdrowy rozsądek i właściwe
                  proporcje przy wydawaniu wspólnych pieniędzy - tak ja to odbieram.
              • Gość: xx Re: Do P P tym razem nie RP IP: *.icis.pcz.pl 13.12.03, 21:47
                Ja sie zgadzam z amigo, chociaz nie jestem specjalnie wierzacy.

Akurat w pzrypadku Czestochowy uwazam za naturalne taka
                wizyte.

Poza tym uwazam, ze powinnismy jednak zabiegac aby w trakcie
                wizyty w Polsce, jesli taka bedzie miala miejsce, papiez byl
                w naszym miescie. Jakby ktos mial watpliwosci dlaczego to jest
                wazne moge wyjasnic.

Pozdrawiam,
                • Gość: KAT-o-lik Re: Do P P tym razem nie RP IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 14.12.03, 00:48
                  Mam nadzieję, że nie bedziesz tylko zabiegał, ale sfinansujesz taka wizytę
                  Papieża w Częstochowie. Nie zdajesz sobie sprawy ile to kosztuje i WCALE sie
                  nie zwraca z pielgrzymami, ktorzy za nim jadą. W dalszym ciagu uważam, że
                  wystarczyły by życzenia przesłane pocztą, lub emailem /Papierz się na
                  technice zna/ a pieniądze przeznaczyć dla dzieci, ktore nie mają co jeść i
                  biedne rodziny. Wrona ma taka pensję a tak oszczędza jężdząc starym
                  samochodem, że może sobie zafundować taką wycieczkę sam, przy okazji
                  zabierająć album. I tak ma łachę że go Papa przyjął osobiście a nie w
                  predpokoju przez służbę. Akurat byłem za granicą w czasie Jubileuszu, i gdybym
                  nie wiedział o tym z migawek Polskich, to wcale bym tego tu nie zauważył.
                  Krotka wzmianka w aktualnościach i wszystko. Przecież Papież to zwykły
                  człowek, nie żadna świętość. Tylko etat ma taki wysoki. Jak umże to o czym my
                  będziemy rozprawiać? Przez okres żałoby będziemy od rana do nocy oglądać
                  wspomnienia. Papa sie urodził, pierwszy raz zrobił siusiu do nocniczka,
                  pierwszy raz powiedział "mama" itd itd.....aż do dnia kiedy pierwszy raz
                  przespał sie z kobietą/ale czy ostatni?/ itd itd itd aż w dniu XYZ
                  zakończył swoje życie./bo przecież nie jest nieśmiertelny/ Oj będzie tragedia
                  w Polsce.Komu będą czołować nasi parlamentarzyści???? ciekawe czy wtedy Wrona
                  też poleci z albumem do Rzymu? Przecfież PApiez to Papiez biały , czarny, czy
                  żółty
                  • Gość: xx Re: Do P P tym razem nie RP IP: *.icis.pcz.pl 14.12.03, 02:10
                    Wizyta Papieza w Czestochowie to po prostu znakomita promocja miasta i nie musi
                    sie zwracac od razu.

Gdy juz nie bedziemy mieli Papieza-Polaka, to moze byc ze na nastepna wizyte
                    papieza bedziemy musieli czekac dziesiatki lat.

To w ogole szersza kwestia. Na przyklad poniewaz sa ludzie biedni, to po co
                    robic nowe chodniki w Alejach czy remontowac Ratusz. Pewnie mozna chodzic po
                    dziurawych chodnikach, a pieniadze wydac na biednych. Tylko ze wtedy miasto
                    bedzie szare i nieciekawe, zadnego rozwoju nie bedzie, bo kto bedzie chcial
                    inwestowac w takim zaniedbanym miescie itd. Wiec biednych bedzie coraz wiecej i
                    coraz wiecej bedzie trzeba przeznaczac na ich utrzymanie itd.

Zawsze trzeba znajdowac rozumny kompromis pomiedzy takimi roznymi potzrebami i
                    jauwazam, ze powinnismy zabiegac o wizyte Papieza w Czestochowie.

Pozdrawiam,

• Gość: iwona Re: Do P P tym razem nie RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.03, 20:13
                      Zastanawiam się w ktorą stronę zmierza ta dyskusja moim zamierzeniem nie była
                      polemika za czy przeciw wizycie Papieża tylko fakt że nie zgadzam się z
                      polityką finansową naszego P Prezydenta ponieważ wiem napewno od wielu lekarzy
                      weterynaryjnych że do tego roku były leki darmowe i można było z tego
                      dobrodziejstwa skorzystać ponieważ opieka nad zwierzętami to nasz obowiązek a
                      zadbanie o to by nie mnożyły się bez miary powinno być najważniejsze .P
                      Prezydent zabrał te marne grosze nie dając w zamian nic . To ja widzę nędzę
                      tych biednych zwierząt i nie żądam żeby ktoś sfinansował moje dożywianie
                      kotów ,jestem osobą bardzo wierzącą i uważam że dobryy katolik to nie ten co
                      czapkuje Papieżowi ale ten który naprawdą kieruje się miłosierdziem w tym co
                      czyni . A tak na marginesie to rocznica pontyfikatu była w pażdzierniku i co
                      wtedy nie było delegacji z częstochowy?? Jeśli coś było dobrym rozwiązaniem i
                      się sprawdziło to po co to zmieniać, a oszczędności rzeczywiście były
                      kolosalne całe 500.00 pięćset złoty .Wiem jedno że strzeliam samobója głosując
                      na obecnie łaskawie nam panującego P Prezydenta.Mam tylko nadzieję że ruszy
                      sumienie Tego Pana i znajdzie jakiś ochłap na te leki a miasto na czas świąt
                      wcale nie musi być barokowo oświetlone za 80000.00tys złoty tym bardziej że
                      już nie płaci za oświetlenie Pozdrawiam, trzymajcie się ciepło
                      • Gość: xx Re: Do P P tym razem nie RP IP: *.icis.pcz.pl 14.12.03, 20:44
                        Widzisz jakie to wszystkie nie jest proste jak brakuje pieniedzy -
                        ja nie wyobrazam sobie miasta na swieta bez oswietlenia. To tak jakby odebrac
                        ludziom nadzieje. A bez nadziei trudno sie zyje.

Mi sie wydaje, ze w wielu sprawach to kwestia wzajemnej pomocy i podzielenia
                        sie z tymi, ktorzy sa w zlej sytuacji - jak te zwierzeta.

Ja np. deklaruje, ze sam wyloze 500 zl na zwierzeta - gdyby tylko Pani sie ze
                        mna skontaktowala. Szczerze.
                        • Gość: iwona Re: Do P P tym razem nie RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 14:02
                          Drogi xxx bardzo dziękuję za Twoją deklarację , ja tych pieniędzy nie mogę
                          przyjąć to trzeba po prostu pójść do patronackiej lecznicy (patronat
                          towarzystwa opieki nad zwierzętami)lub zadzwonić do inspektoratu przy ul
                          Wolności77/79 tel 324-24-68 i tam uzgodnić jak to ma wyglądać Ja ze swej
                          strony gorąco dziękuję Ci za inicjatywę . Pozdrawiam
                          • Gość: xx Re: Do P P tym razem nie RP IP: *.icis.pcz.pl 15.12.03, 18:55
                            Zadzwonilem pod podany mi telefon i umowilem sie juz na srode.

Pozdrawiam,

• Gość: Iwona Re: Do P P tym razem nie RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 23:46
                              Gościu XXXjesteś wielki i chwała Ci za to , ja ze swej strony muszę przyznać
                              że zaskoczyłeś mnie kompletnie iznów zaczynam wierzyć w ludzką dobroć ,powiem
                              Ci tylko tyle że jak my P Bogu tak on nam i możesz być pewien że po tym kroku
                              napewno nie zabraknie Ci nigdy na chleb .Opatrzność czuwa i takim groszem
                              płaci jakim ma płacone . Życzę Ci naprawdę wesołych i szczęśliwych świąt ,i
                              niech dobro zwycięża Ukłony niskie Iwona
    • Gość: Popieram Re: Do P Prezydenta list otwarty IP: *.energis.pl 15.12.03, 10:04
      Niestety nie wielkie słowa, nie odpowiednie ujęcie we właściwej scenerii
      świadczą o nas. Czyny odbieramy na codzień, doceniamy je w pełni i nie działa
      na nas stworzony wizerunek medialny. Coraz mniej jest w Panu Prezydencie
      człowieczeństwa.
      • Gość: jot Re: Do P Prezydenta list otwarty IP: *.i.czest.pl 15.12.03, 20:59
        Człowiek ? czy Prezydent?
        Wybór należy do Ciebie.!
        • Gość: amigo Re: Do P Prezydenta list otwarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 21:21
          Myślę, że p.Prezydent jest i człowiekiem i politykiem. Tylko mu pseudopolitycy
          nie pozwalaja dzialać. Ludzie , czy wy wiecie, jakie miasto ma długi
          zaciągnięte przez poprzednia idiotyczną władzę. Bezmyślne, bez konkretnego
          ukierunkowania,jak w innych miastach, po prostu długi, po to (tak myslę jako
          ekonomista), żeby dopiął sie budżet. Dramat. Wzywam jeszcze raz Prezydenta,żeby
          wytoczył proces przeciwko tym, którzy zaciągnęli dług.
          • Gość: Boozar Re: Do P Prezydenta list otwarty IP: *.zim.pcz.czest.pl 16.12.03, 09:32
            Żeby tylko nie musiał siebie pociągnąc do odpowiedzialności
            hi hi
            • Gość: :) Re: Do P Prezydenta list otwarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 14:58
              z ust mi to wyrwales :)
              • Gość: nospe Re: Do P Prezydenta list otwarty IP: *.premex.pl 17.12.03, 13:28
                ja tez czekam na odpowiedz i jakos jej nie widze. :)mam zatem uwage do
                p.rzecznika - nie wszystkie pytania sa latwe, rola rzecznika polega jednak na
                udzielaniu odpowiedzi, a sprawa jest dosc ciekawa i dotyczy pieniedzy
                miejskich.
    • Gość: Jacobs Lewica zgotowała nam ten los IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 07:47
      Pytasz się żarciku gdzie kasa to Ci powiem.
      Ty i Twoi koledzy rozpieprzyliście ja przez ostatnie cztery lat. Dlatego
      najwyższy czas pociągnąć do odpowiedzi poprzedni Zarząd Miasta,poprzedniego
      Przewodniczącego Rady Miasta pana W.Wiatraka oraz poprzedniego przewodniczącego
      komisji skarbu Rady Miasta pana W.Grabałowskiego. To oni wpędzili Częstochowe w
      długi, a teraz umywają ręce siedząc spokojnie na intratnych posadkach.
      Wstyd i hańba!!!
    • Gość: iwona Re: Do P Prezydenta list otwarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 13:58
      No i na co przyszło dziś wiemy na co P Prezydentowi są potrzebne pieniądze na
      papierzyska i remont strychu. I sami widzicie że olewa nas totalnie, Apeluję
      jeszcze raz łaczmy się i walczmy z próżnym wydawaniem kasy .A P Prezydentowi
      bbardzo dziękujemy i zapamiętamy to przy najbliższych wyborach.Nikt nigdy mnie
      tak nie zlekceważył , i niestety uczynił to człowiek dla którego opinia
      częstochowian powinna być najważniejszą, bardzo to przykre tym bardziej że nie
      wierzę że nikt z władz nie zagląda na to forum , rzecznikowi to za to płacą a
      tu co, wstyd i tyle i jeszcze dodam że bliscy notabli częstochowskich też
      napewno zaglądają na to jedyne forum o częstochowie Bardzo to podejrzane i
      jeden wielki wstyd
      • Gość: ottakitam Re: Do P Prezydenta list otwarty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.03, 09:21
        Iwona. Odpowiedzi nie dostaniesz bo ..... Przecież kim my jesteśmy? Wybór
        dokonany i teraz o nasze głosy będą sie ubiegać dopiero za trzy lata. Teraz
        jesteśmy nikim.
    • Gość: ciekawy Re: Do P Prezydenta list otwarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 10:24
      Wielce Szanowne Grono Rządzące naprawdę tak ciężko zająć stanowisko w
      poruszanej sprawie , chyba że P.P Wrona rzeczywiście przeznaczył swoją 13 tą
      pensję na eskapady do Papieża ale i wówczas musicie zabrać głos ponieważ nie
      jest to bezładne plucie jadem tylko sensowna dyskusja w której Wasze uporczywe
      milczenie niczego nie zmieni i nie liczcie na zmęczenie materiału ,z uporem
      maniaka będziemy czekać na odpowiedź
      • desmond1 Re: Do P Prezydenta list otwarty 19.12.03, 10:53
        Niestety wręcz przeciwnie wydaje mi się, że nie mamy tu do czynienia z
        dyskusją, ale jak to określiłeś bezładnym pluciem jadem i pewnie dlatego nie ma
        żadnej odpowiedzi rzecznika. Wszyscy są tutaj anonimowi i wypowiadają się do
        woli. Jeżeli tacy odważni to niech idą na sesję Rady Miasta i zapytają wprost
        pana Prezydenta i Radnych o zasadność wyjazdu do Papieża otwarcie z imienia i
        nazwiska.
        Pozdr.
        • Gość: iwona Re: Do P Prezydenta list otwarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 11:16
          Desmondzie gdzie Ty w moich wypowiedziach widzisz jad ,jestem ,0bardzo
          grzeczną dziewczynką i uprzejmie proszę o odpowiedź anonimowa nie jestem
          ponieważ łatwo można sprawdzić kto zacz . Nie mogę brać odpowiedzialności za
          inne wypowiedzi i ale myślę że nie biorą się one z niczego . Ja czuję się
          totalnie zlekceważona a dodam że jestem osobą mocno dorosłą mam dorosłego syna
          więc to zlekceważenie tym bardziej dotyka do żywego hej
          • Gość: KAT-o-lik Re: Do P Prezydenta list otwarty IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 20.12.03, 23:46
            OSRAŁ NAS WRONA Z WYSOKA I TYLE.... A TERAZ SIEDZI NA WIEŻY JASNOGÓRSKIEJ I
            KRACZE ZE SMIECHU.
            Zyczę wam wszystkim spokojnych i wesołych ŚWIĄT I.... WSZYSTKIEGO NAJ... W
            NOWYM 2004 ROKU.
    • wisniewski66 Re: Do P Prezydenta list otwarty 29.04.13, 22:56
      Wiecie, chiałbym tylko przytoczyc pewną wypowiedz, którą niedawno usłyszałem. Kazdy z nas pracuje w jakiejs dziedzinie. jest odpowiedzialny za konkretną działke i nic poza tym nikogo nie interesuje. Natomiast prezydent zajmuje sie wszystkimi sprawami dotyczacymi nas, jak i obowiązków, które nas dotycza, ale poza i tym ogromna iloscią innych..... W zasadzie całkowicie bez znaczenia jest ugrupowanie, z którego wywodzi się obecna władza. Teraz jest taka, no to krytukuja jedni, bedzie inna to i inni sie znajda którzy bedą chcieli cos przytknąć. Fakt jest taki, że mądrośc polega na podejmowaniu decyzji..... takze tych mało popularnych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka