Dodaj do ulubionych

Wspólnota polska w Pająku

12.06.09, 19:29
Wczoraj dzieci podejmowały Macieja Płażyńskiego, prezesa Wspólnoty Polskiej, która współorganizuje ich pobyt. Towarzyszyli mu Tadeusz Wrona, prezydent Częstochowy, która także wspomaga wakacje Polonusów, oraz Andrzej Szewiński, senator pracujący w komisji emigracji.

no to dzieciaki miały atrakcję jak diabli...<LOL>
Obserwuj wątek
    • list_do_premiera_ad_zpb Wspólnota polska w Pająku 12.06.09, 19:42
      "czysto polskie...", niefortunne sformułowanie, widzę, że próbują nam tu
      udowodnić /znów pranie mózgu/, że dzieci są "wyselekcjonowane przez p. Borys"
      - reprezentantkę Zrzeszenia Polaków - Wrogów Białorusi - ZP/W/B. Tych lepszych
      oczywiście, bo ci najgorsi, co należą do legalnego ZPB p. Józefa Łucznika nie
      otrzymują do Polski /ich rodzice też/ nawet wizy, bo są wrogami Najjaśniejszej
      RP i zagrażają bezpieczeństwu naszego państwa /nawet staruszkowie pod 90-kę/.
      Cóż warte to Państwo, któremu 90-latkowie i byli dyrektorzy szkoły polskiej na
      Białorusi zagrażają ?? Widziałem w Grodnie papier, jaki dostają na granicy ci,
      co nie mają dzięki takim manipulacjom Wspólnoty Polskiej i p. Borys żadnych
      szans na wjazd do Polski.
      Brzmi: "Zagraża interesom Państwa Polskiego". Wstyd i hańba!! Wrona do tego
      też dołączył ? Też pod tym jest gotów postawić swój podpis?
      Do pani Rozpondkowej: Pani jest prezesem i od wielu lat Pani nic tu nie robi.
      Może Pani mi to jakoś wytłumaczy i to usprawiedliwi. Kto tu jest wrogiem a kto
      nie ? Ale skąd ci ludzie mogą wiedzieć, jak oni,albo w ogóle nie jeżdżą na
      Białoruś i nie spotykają się z Polakami /sami konsulowie nie biorą udziału w
      polskich imprezach organizowanych przez ZPB Łucznika/, albo spotykają się i
      zapraszają tych lepszych, wyselekcjopnowanych przez wrogo nastawionych do p.
      Łucznika "czystych Polaków".

WD
      • Gość: do autora Re: Wspólnota polska w Pająku IP: *.54.170.130.tvksmp.pl 12.06.09, 21:40
        Przyjedź do Pająka i SKONFRONTUJ SWOJĄ WSPANIAŁĄ WIEDZĘ nt.pochodzenia rodziców
        tych dzieci.
        • list_do_premiera_ad_zpb Re: Wspólnota polska w Pająku 13.06.09, 14:51
          Gość portalu: do autora napisał(a):

> Przyjedź do Pająka i SKONFRONTUJ SWOJĄ WSPANIAŁĄ WIEDZĘ nt.pochodzenia rodziców
          > tych dzieci.
          Najważniejsze, że wszyscy na tym zarobili, ktoś postawił wreszcie gałeczkę, że
          się napracował, no i "czystych Polaków" wyselekcjonowało Zrzeszenia Płatnych
          Wrogów Białorusi - ZP/w/B, p. Andżeliki Borys
      • Gość: andrzej Re: Wspólnota polska w Pająku IP: *.prenet.pl 13.06.09, 21:25
        znowu obłuda , przywożą białoruskie dzieci za polskie pieniądze i wmawiają nam ,
        że to Polacy, mówiący po rosyjsku. czyżby nie chciał ich zaprosić świątobliwy
        Episkopat?
    • Gość: ja Wspólnota polska w Pająku IP: *.rev.inds.pl 12.06.09, 23:21
      przecież tam w Pająku jest syf jak diabli ;/ cale ściany w grzybie... i kogoś
      tam przyjmują? no chyba że zrobili wcześniej remont
      • Gość: LiM Re: Wspólnota polska w Pająku IP: *.217.146.194.generacja.pl 13.06.09, 16:56
        Nie wiem kiedy tam byłeś ostatnio, ale sporo się tam pozmieniało
        przez ostatnie lata. Ośrodek wygląda coraz lepiej z roku na rok.
        • Gość: xx Re: Wspólnota polska w Pająku IP: *.icis.pcz.pl 14.06.09, 11:36
          Pajak robi sie coraz bardziej zadbany.

On przeciez lezy w gminie Konopiska.
    • Gość: a fe Re: Wspólnota polska w Pająku IP: *.cnet.hosteurope.de 12.06.09, 23:39
      To była chyba anty promocja Polski! Łuki Łukaszenko się cieszy. Powinny
      codziennie bywać w Aqua parkach, różnych multikinach, Wrocławiu, Poznaniu,
      Wawie, Krakowie, Gdańsku itd.
      • Gość: częstochowianin Re: Wspólnota polska w Pająku IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.09, 15:16
        Jakby na Białorusi się zajęli polską edukacją dzieci i młodzieży w wybudowanych
        szkołach,zamiast je niszczyć wraz z Gawinem i Borys, to kolonie polskie można
        spokojnie organizować na Brasławskich Jeziorach i Naroczy bez obawy utraty wiezi
        z Polską. Oszczędziła by władza sobie wstydu!

A w Częstochowie mają patrzeć na brud i syf? Na łatane drogi i asfalt. W
        Budsławiu też mają Obraz Matki Bożej.
        • Gość: xx Re: Wspólnota polska w Pająku IP: *.icis.pcz.pl 13.06.09, 17:17
          Jesli ktos czuje sie Polakiem, to wizyty we wspolnej Ojczyznie nic nie zastapi.
          Moga chociazby posluchac wspolczesnego jezyka ojczystego czy poznac kulture
          ojczysta na zywo.

Tak samo jak ktos czuje sie Niemcem, Rosjaninem, Chinczykiem itd.

Wedlug Ciebie wychodzi zas ze dzieci te, nawet jak czuja sie Polakami, to nie
          powinny wychylac nosa poza Bialorus, a Polska powinna byc im zabroniona ?

Co najmniej dziwna logika..
          • Gość: częstochowianin Re: Wspólnota polska w Pająku IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.09, 18:14
            Zwłasza na forum gazety wyborczej. Niektórym dzieciom władze polskie zabraniają
            wjazdu, ich rodzice nie otrzymują wyzy na grób swoich krewnych. ja jestem
            przeciwny propagandzie jednej jedynej opcji - najbardziej "prawidłowej i
            demokratycznej".
    • Gość: ja_corka Re: Wspólnota polska w Pająku IP: *.blutmagie.de 13.06.09, 15:07
      znowu jakis pomylony wpisuje sie pod moim nielogowanym wpisem.
      To juz jest wpis na kilku watkach. Zdaje sie, ze poprosze ponownie
      moje Organy o pomoc.
      jak jestes taki odwazny podpisz sie i nie wchodz w czyjes nicki.
      Jestes tak malo inteligentny, ze nie umiesz nic dla siebie
      znalesc?
      ZALOSNE
      • ja_corka uwaga TROLL 13.06.09, 21:13
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=96591207&a=96591207
        • Gość: ja_syn Re: uwaga TROLL IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.09, 21:57
          Co to ma wspólnego z tematem? Załóż osobny wątek i żal się.

Polskości trzeba dzieci uczyć od złobka, zanim się pomyśli o wybudowaniu szkół
          polskich na Białorusi, należy pomyśleć o wychowaniu w duchu polsko-katolickim w
          żłobkach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka