zabele 23.06.09, 09:35 Poszukuje w Częstochowie sklepów z damską bielizną, gdzie można dostać biustonosz na duży biust, nietypowe rozmiary, typu np. 65 G, 70 F. Cena nieistotna, byle znaleźć :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pusia Re: Biustonosze !!! IP: *.mtk-tv.pl 23.06.09, 09:38 Sklep nazywa sie Fiszbinka i znajduje sie na ulicy Kiedrzyńskiej,poszukaj na forum sa opisy tego sklepu i jego towaru oraz obsługi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Biustonosze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 14:02 marna reklama fiszbinki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swoj Re: Biustonosze !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.09, 12:44 Tam gdzie piżame dla kobiety: forum.gazeta.pl/forum/w,$f,$t,$a,$seot.html?f=55&w=50751762&a=54780556 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uli Re: Biustonosze !!! IP: 212.87.241.* 23.06.09, 18:50 ja kupuję na katdralnej -adam i ewa oraz na jagielończykach na parterze od strony trasy -tam babka ma same biustonosze napewno trafisz- Odpowiedz Link Zgłoś
jurajskameg Re: Biustonosze !!! 23.06.09, 19:54 ostatnio trafiłam na stoisko w Jagiellończykach, wchodząc przy aptece pierwszą alejką kawałek stoisko na przeciwko stoiska z butami. Bardzo miła pani przystępne ceny. Nie wiem jak z Twoją rozmiarówką bo ja mam trochę więcej pod biustem ale miseczkę F o którą też trudno. Wcześniej zaopatrywałam się w sklepie w pawilonach przy PZU "Bielizna u Doroty". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samiecALFA Re: Biustonosze !!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.06.09, 22:20 a ile masz lat? ]:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angie Re: Biustonosze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 22:31 co tydzień nowy post włascicieli Fiszbinki SŁABA REKLAMA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabele Re: Biustonosze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 08:14 Nie znam "Fiszbinki", nie jestem nawet z samej Częstochowy, tylko z okolic i mam duzy problem z dobraniem bielizny. Dziękuję za pomoc i za rady pozostałym. Jeden sklep też znalazłam, na Dąbrowskiego. Tylko czekam aż dojdzie ten mój rozmiar, i odwiedzam go cierpliwie co jakiś czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Biustonosze !!! IP: 212.59.230.* 24.06.09, 09:11 ja miałam podobny problem..tzn też nietypowo jest z moim biustem..łatwo znaleźć dużą miskę jak masz pod biustem 100..a ja mam 65 jak Ty a miseczkę G albo H..znalazłam Fiszbinkę, bo moja mama śledzi reklamy nowo otwartych sklepów..i co o Fiszbince..profesjonalnie panie doradzą..znajdziesz różne fasony i kolory..tanio tam nie jest (w granicach 200 pln), ale wiesz, że to staniki jak długo (nie rozwleką się, nie powyciągają, nie pękną czy co tam jeszcze)..wcześniej ubierałam się w Triumphie (trochę taniej mają), ale kupowałam na siłę, bo moich rozmiarów nie ma..miesiąc temu w FIszbince wydałam 400 pln na 2 staniki, nie mało, ale wiem, że porządnie :) aha..tylko jakoś rzadko mają dostawy..ciągle czekam na letnią kolekcję.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabele Re: Biustonosze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 08:17 Dzięki Monika. Ja do tej Fiszbinki niebawem sie wybiorę. Na razie zrobilam zamieszania w innym sklepie, i chce już dokończyc te zakupy, tylko czekam na ieści czy przyszedł moj stanik. Jesli masz 65 i duzy rozmiar, to mozesz zapytać na Dąbrowskiego 13 o model Liliana (firmy corin) wiem ze był tydzien temu 65 H i powyzej też!!! Chyba jakies 150 zł kosztuje. Licze sie z wydatkiem, przyzwyczailam się nie oszczedzac na stanikach, ale sam zakup jest naprawde męczący:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igor Re: Biustonosze !!! IP: 195.205.202.* 23.06.09, 22:35 ja to mógłbym w takim sklepie pracowac jako asystent w przymierzalni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Re: Triumph IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 22:57 Triumph tylko tam kupuję. Duży biust i mało pod biustem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 71/96 Re: Triumph IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 23:36 Mam 71cm pod biustem, czyli tak średnio szczupła jestem. W biuście mam 96cm, czyli biust średniej wielkości. Nawet z tabelki Triumpha wychodzi, że powinnam nosić biustonosze w rozmiarze 70G, ale oni nie produkują ani jednego stanika w tym rozmiarze. Ja tam nic nie znajdę, to już tym bardziej szczuplejsze ode mnie i z większym biustem, a takich kobiet jest naprawdę bardzo dużo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabele Re: Triumph IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 08:18 Hej, zgadzam się z Tobą, ja z Triumpha tez absolutnie nic nie dobiorę, nic co byłoby naprawdę dobre. Nie szyją dla szczupłych z dużym biustem. Tak jak pisałam, jestem wdzięczna za rady, i jeszcze przy okazji polece sklep na Dąbrowskiego. Maja tam przede wszytskim staniki firmy Corin, a jesli akurat nie ma czegoś, to sie zamawia i przymierza co przychodzi - ja tak robię. teraz czekam az przyjdzie 70 F i 65 G w kolorze ecru :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katieprince Re: Triumph IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 08:56 probowalyscie kiedys biustonoszy Gaia(od jakiegos czasu firma glownie skupia sie na kolorowej bieliznie ale maja w swojej ofercie rowniez bazowe kolory biel, czern) oraz Alles... modele mozna obejrzec na stonach producenta a przymierzyć na krakowskiej 45 vis a vis restauracji Astoria Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: Triumph IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.09, 09:25 Zostaje jeszcze allegro. Jak uda sie dobrze wymierzyc (np kalkulatorem do bra fittingu) to mozna zaryzykowac. mnóstwo firm produkujacych od 60 typu Freya, Panache,Fantasie, La Senza. trzeba tylko poczytac (np na balkonetce) czy dany model jest rozciagliwy czy scisly bo to sporo zmienia. No i tez sie wybieram do fiszbinki, zobaczyc co mają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabele Re: Triumph IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 08:21 Myślałam o necie, tam rzeczywiście są takie staniki, ale ja raczej nie chce tak ryzykować i odsyłać. Wolę poprzymierzać w stacjonarnych sklepach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabele Re: Triumph IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 08:22 Nie wpadła mi ta bielizna w ręce, chętnie obejrzę w sklepie. Dzięki:)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kawa fiszbinka IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.09, 09:46 Ja fiszbinki nie polcam. Szukałam stanika zwykłego białego do sukni slubnej, a miseczka tylko D i już był problem. Był co prawda jeden, ale z ramionkami strasznie szerokimi i w ogóle mało kształtny. Reszta staników po obejrzeniu wydawała się podobna do tych jaką możemy znależć u chińczyków. NIE MARNUJ CZASU NA TEN SKLEP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabele Re: fiszbinka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 12:01 Każda uwaga cenna:) No ale miseczka D to przecież nie powinna stanowić problemu... Dziwne te wszystkie sklepy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alexis Re: fiszbinka IP: *.54.174.45.tvksmp.pl 26.06.09, 09:56 Uwierz, że ja noszę 70 D-E i mam ogromny problem. 80 D kupię, ale ja mam 70... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 71/96 Re: fiszbinka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 10:21 A w "Fiszbince" już byłaś? Może nie w dowolnym modelu i kolorze, ale na pewno będzie większy wybór. Sama tam nie byłam, ale jeśli sklep jest polecany na Lobby Biuściastych, to znaczy, że mają szeroką rozmiarówkę (obwody od 60, miseczki do K) i obsługa też jest uprzejma, a nie jak niektóre opryskliwe sprzedawczynie, które się obrażają jak nic nie kupisz, bo nie ma Twojego rozmiaru. Ja ostatnio kupujęą przede wszystkim w sklepach internetowych, ale coraz więcej firm zaczyna szyć to, czego potrzebuję na moje średnie wymiary, a co najważniejsze, pojawia się to w sklepach stacjonarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabele Re: fiszbinka IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.09, 19:53 Tak, byłam w Fiszbince, ale niestety nic nie kupiłam. Byłam szczcególnie zainteresowana jednym modelem, nie było mojego rozmiaru. Zapytałam czy bedzie, czy można zamówić, czy mogę się czegoś spodziewać. Zobaczylam wzruszenie ramion. No i wyszłam:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabele sklepy internetowe IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.09, 19:55 Jeszcze jedno pytanie - czy te sklepy internetówe są bezpieczne? Czy możecie jakies polecic, takie sprawdzone? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 71/96 Re: sklepy internetowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 20:34 Jakiego modelu szukasz? Może go gdzieś widziałam i mogłabym pomóc. Jeśli chodzi o sklepy internetowe to zajrzyj do chyba najbardziej przyjaznego z pomocną obsługą: www.dopasowana.pl/ a także tu: peachfield.pl/ www.intymna.pl/ www.monache.eu/ mambra.pl/ schedar.pl/ www.hojnie-obdarzona.pl/ i bez brytyjskich marek: kontri.pl/ garderoba.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabele Re: sklepy internetowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 08:08 Dziekuje za adresy, jesteś niezastąpiona:) Jeszcze nie szukam konkretnego modelu, zaczynam dopiero. Czytam LB, stanikomanie i badam łaściwy dla siebie rozmiar. Chciala najpierw obejsć stacjonarne sklepy i dlatego o nie na forum zapytałam. Teraz jednak mam chyba wieksza odwage by poszukac czegos w necie, skoro dziewczyny kupują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 71/96 nie kupujcie w bigbra.pl!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 10:33 Zaglądasz na Lobby Biuściastych, ale mimo to napiszę jeszcze tutaj, żeby przypadkiem nie zamawiać niczego w sklepie bigbra.pl: bigbra.pl/ Tu masz relacje osób, które zostały oszukane: forum.gazeta.pl/forum/w,50580,92857197,92857197,PROBLEM_z_bigbra_pl.html forum.gazeta.pl/forum/w,32203,85035011,85035011,Zapraszam_do_nowego_sklepu.html www.duzy-biust.pl/t/979/BigBra.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabele Re: nie kupujcie w bigbra.pl!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 12:22 Hej, wielkie dzięki za ostrzeżenie! Zaglądam na lobby ale ciężko i tak doczytać wszystko... Byłam na stronie tego sklepu, to fakt, ale na szczęście nic nie zamawiałam. Zamówiłam za to w sklepie internetowym Melissa - dwie sztuki sąsiednie rozmiary. Dam znać, czy sklep solidny:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 71/96 kolejne sklepy internetowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 11:04 A tu kolejne sklepy Bradea i OnlyHer, też już sprawdzone z bardzo przyjazną obsługą. Można tam znaleźć inne marki niż Panache. Są tańsze i mają ściślejsze obwody, przez co nie trzeba ich aż tak mocno zaniżać. Są to Pour Moi?, Keia Pink (nowa nazwa Ruby Pink) czy Gossard. Z tym, że w sklepie Bradea są tylko wąskie obwody, czyli 60, 65 i 70. Podobno niedługo mają być też większe. Adresy sklepów: bradea.pl/ www.onlyher.pl/ W Bradea jest dodatkowo bielizna Hot Milk dla kobiet w ciąży i karmiących: bradea.pl/ext/wyszukiwarka_bradea//13/// A w OnlyHer biżuteria na stopę: www.onlyher.pl/products/157 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angie Re: sklepy internetowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 10:28 zajrzyj na Krakowską 45 na przeciwko Sonexu i Astori... tam mozesz wszystko przymierzyc na miejscu... dodatkowo bardzo duzy wybor staniczkow adres i kontakt tutaj bbczestochowa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mikita10 Re: sklepy internetowe 29.06.09, 12:29 Dziwne, mi sami w Fiszbince zaproponowali, że sprowadzą mi stanik (chciałam w innym kolorze). Ja tam jestem z tego sklepu zadowolona. Powiedz, że jesteś z Lobby to od razu zrobi się milej:) Byłam i na Ogrodowej i na Dąbrowskiego. Niby coś można dobrać, ale...np. fajna była Liliana, ale widać było, że materiał w obwodzie jest taki, że zaraz się rozwlecze (może to nieprawda, ale takie miałam złudzenie). Poza tym jak mam dać 150 zł (chyba 156 ) to wolę dołożyć te 20-30 zł i kupić Freyę. Aa i na Ogrodowej Pani nie była zbyt miła. I jeszcze widzę narzekania na "wygląd" staników. Fakt, nie są za piękne, ale trzymają biust "formie" czyli spełniają swoją rolę. Są ładne plunge (mnie się podobają z serii masquerade), ale w Fiszbince brakuje mi pełnej rozmiarówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: whitenoir Re: sklepy internetowe IP: *.bsh-bng-011.adsl.virginmedia.net 30.06.09, 22:00 No tak, tylko czemu, zeby panie byly 'milsze', trzeba wspominac o forum LB, kazda klientka powinna byc traktowana tak samo dobrze :) Mam zamiar do tego sklepu sie wybrac przy okazji wizyty u rodzicow, zobaczymy jak bedzie, ale relacja zalozycielki watku mnie troche niemilo zaskoczyla :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabele Re: sklepy internetowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 07:57 Hej, dla sprostowania - po przyjściu do sklepu zostalam zmierzona, zaproponowano mi kilka biustonoszy, pani donosila i poprawiala na mnie ramiączka. To wszystko ok, tylko potem przyszły inne klientki i pani o mnie zapomniala. Wyszlam i mówie do drugiej pani, że ten i ten stanik mi sie podoba ale nie jest w moim rozmiarze... Tak jak pisalam wczesniej, ta druga pani wzruszyla ramionami, to wyszlam. Pierwsze wrazenie sklepu, gdybym miala oceniac, było bardzo dobre, potem mniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: whitenoir Re: sklepy internetowe IP: *.bsh-bng-011.adsl.virginmedia.net 01.07.09, 10:40 Dzieki za rozwiniecie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 71/96 Gaia, Alles IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 09:41 Gaia robiła tylko jeden model powyżej 70F, ale podobno szykuje się większy wybór w większych rozmiarach. A Alles tak tragicznie się rozciąga, że musiałabym tam kupować chyba biustonosze z obwodem 60, żeby mi trzymało biust. Gaia już poprawiła obwody i ich 70-tki są dla mnie wystarczające. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Triumph IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 20:02 Biusronosze z Triumfa wpuchają mi biust pod pachy. Mam też duży biust, ale chcę by był na swoim miejscu a nie pod pachami. Kiedyś doprowadziłam niemal do histerii sprzedawczynię, bo przymierzyłam dwadzieścia o różnych krojach i w każdym jednym biust mi się na boki rozjeżdżał. Gdzie kupić taki co ładnie zbiera biust i trzyma go w ryzach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 71/96 Re: Triumph IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 09:50 > Gdzie kupić taki co ładnie zbiera biust i trzyma go w ryzach? Dużo zależy od Twoich wymiarów. Są pewne modele, które dobrze leżą na wielu kobietach, ale nie wszystkie są produkowane w pełnej rozmiarówce. Najlepiej wymierz się dokładnie (na WYDECHU ścisło pod biustem i luźno w biuście) i podaj wymiary, to łatwiej będzie doradzić jakiś konkretny model. Wpisz tutaj albo na forum Lobby Biuściastych w wątku rozmiarowym: forum.gazeta.pl/forum/w,32203,96407469,96407469,JAKI_POWINNAM_NOSIC_ROZMIAR_STANIKA_40.html Gdziekolwiek się wpiszesz, przeczytaj dokładnie pierwszy post napisany przez "mahedę" w powyższym wątku. Jest trochę długi, ale dla dobra biustu, warto go przeczytać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Biustonosze !!! IP: *.net.stream.pl 25.06.09, 12:12 Ja coprawda mam mały biust:( ale rzucił mi się kiedyś sklep na ul warszawskiej po lewej stronie w strone ronda za jakims sklepem z dziecięcymi rzeczami.Jest szyld bielizna w dużych rozmiarach, nie wiem co tam jest bo nigdy nie byłam ale być może mają takie rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tja Re: Biustonosze !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.09, 12:39 bielizna w duzych rozmiarach w tym kraju oznacza metr pod biustem z wielka michą o kroju namiotu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 75C Re: Biustonosze !!! IP: 193.138.241.* 25.06.09, 14:30 Witam, Jeżeli masz problem z kupnem biustonoszy poczytaj ten artykuł kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,96856,5017396.html Kilka miesięcy temu był w wysokich obcasach, przypomniał mi o nim Twój post.Może będzie dla ciebie użyteczny. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: Biustonosze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 18:15 rm A jakich firm najlepiej kupic stanik ? aby ladnie wygladal i dobrze trzymal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angie Re: Biustonosze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 19:04 każda firma ma rózne formy, wykroje, rodzaje materiałów, kazy stanik lezy inaczej... najlepiej przymiezyc sobie rozne fasony z roznych firm a nie skupiac sie na jednej....zycze udanych zakupow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Biustonosze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 19:20 a gdzie sa najtansze z dobrych firm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja40 Re: Biustonosze !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.09, 10:36 Tanie i dobrych firm to tylko w internecie. W Częstochowie dla dużych biustów znam tylko dwa sklepy: FISZBINKĘ na Kiedrzyńskiej - staniki Freya, Panache i U DOROTY sklepik w budce koło PZU - staniki polskich firm GAYA i EWA BIEŃ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 71/96 Re: Biustonosze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 14:24 > Tanie i dobrych firm to tylko w internecie. Tylko do kupowania biustonoszy w internecie trzeba mieć jednak trochę wprawy, szczególnie jak się nigdy nie miało na sobie stanika we właściwym rozmiarze. Ale jeśli stacjonarnie, nie można kupić, to pozostaje tylko internet. Ja przed zakupem korzystam z recenzji w wątkach producenckich na LB: forum.gazeta.pl/forum/w,32203,43676955,0,SPIS_PRODUCENTOW_stanikow_dla_biusciastych_LINKI.html Mnie pomocne są też realne zdjęcia biustonoszy, a nie te graficznie obrobione zamieszczane przez producenta. Jak to wygląda naprawdę można zobaczyć na Balkonetce w dziale "Katalog staników": tnij.org/katalog_stanikow Jest tam podział na marki i rozmiary. Mogę sobie zobaczyć jak coś leży na osobie o podobnych do mnie wymiarach. Nie znaczy to, że u mnie będzie leżeć tak samo, ale zawsze to ułatwia zakup. A później i tak zamawiam dwa teoretycznie najlepsze dla mnie rozmiary, mierzę na spokojnie w domu, patrzę jak się układa pod różnymi bluzkami czy sukienkami i jak dobrze leży to zostawiam, a jak kiepsko, to odsyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Biustonosze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 14:47 Musze tam isc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angie linki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 12:57 www.gaia.com.pl/?action=intimo www.gaia.com.pl/?action=hurtownie&w=20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figa fiszbinka IP: *.org 28.06.09, 14:26 W Fiszbince mają naprawdę bardzo duży wybór biustonoszy w takich rozmiarach, niestety ceny są zawrotne.. Fakt, że bielizna jest naprawdę jakościowo dobra ale biustonosz w cenie 120, 150 lub 180 zł to lekka przesada :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzka Re: Biustonosze !!! IP: 212.59.230.* 29.06.09, 12:44 "BIELIZNA U DOROTY" koło PZU!!! polecam! Napewno coś poleci, ewentualnie sprowadzi. Przede wszystkim ładne biustonosze i przystępne ceny, a obsługa przesympatyczna. Po wielu poszukiwaniach nietypowych rozmiarów biustonoszy natrafiłam na ten sklep i teraz jestem stałą klientką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabele Re: Biustonosze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 08:10 Dziekuje Zuzka, na pewno podjade do tego sklepu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: Biustonosze !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.09, 15:34 Odwiedzilam dzis sklep U Doroty, bardzo pozytywne wrażenia, co prawda nie udalo mi się nabyć stanika, ale pani powiedziala, ze pojedzie w przyszlym tygodniu i powybiera staniki z duzymi miseczkami i malo pod biustem bo coraz wiecej kobiet o to pyta. Takze jest szansa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabele Re: Biustonosze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 09:34 Świetnie!:)A jakich firm te staniczki "U Doroty"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: Biustonosze !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.09, 10:02 Polskie: ewa bien, gaia, kris a powiedziala ze przywiezie jeszcze inne firmy. generalnie bardzo rzeczowa i uprzejma kobieta, irytowac moga tylko kolezanki które wpadają co chwile pytac czy mierzyc jakies ciuchy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabele Re: Biustonosze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 13:00 To rzeczywiście denerwujące, zwłaszcza jeśli Ty, mierzaca cos wlasnie schodzisz na boczny tor ;) Szukałam w necie namiarów na ten sklep, chciałam zadzownić aby zapytać o najwęższe obwody, ale nie znalazłam:( A czy któraś może ma chęc wybrać się na Krakowska do tej hurtowni w sobotę? Zaplanowałam sobie spokojny dzień na te poszukiwania:) Odpowiedz Link Zgłoś
rudaa26 Re: Biustonosze !!! 01.07.09, 17:04 Moje drogie. Przede wszystkm zacznijcie od ustalenia odpowiedniego rozmiaru biustonosza. Jedna z dziewczyn która ma 71 pod biustem wg mnie powinan nosić 65 GG a nie żadne 70. Proponuje sprawdzić w kalkulatorze rozmiarów. Pamiętajcie rownież że rozmiar polski różni się od rozmairu brytyjskiego i np ktoś kto nosi brytyjskie 65GG w polskiej rozmairówce (np Gaia, Kris Line) powinien nosic o ile się nie myle 65K.Jeśli chodzi o sklepy to jedynie mogę polecić Fiszbinkę. Na ogrodowej w Adamie i Ewie jest tragedia. Mnie Pani próbowała wcisnąć 70 G twierdząc że to prawie to samo co 65 HH które noszę. Natomiast na Dąbrowskiego w ogóle nie mieli wyboru. W Fiszbince można liczyc na profesjonalne doradztwo. Dziewczyna powie Wam jak nalezy biustonosz zakładać biustonosz, gdzie powinny być fiszbiny itd. Poza tym polecam zakupy w dopasowanej.pl Ja jestem z nich bardzo zadowolona. No i przede wsyztskim zachęcam do lektury Lobby Biuściastych ewnetualnie Lobby Małobiuściastych. Poza tym możecie śmiało napisac do mnie :-) Służe pomocą bo ja mam za sobą wieloletnie poszukiwania biustonosza idealnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabele Re: Biustonosze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 07:34 Dzięki Ruda:) Ja zaczynam dopiero swoja drogę... Co propoujesz na wymiary 70/92? Ja jakos w Fiszbince szczęścia nie miałam:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 71/96 Re: Biustonosze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 10:48 Gość portalu: Zabele napisał(a): > Dzięki Ruda:) Ja zaczynam dopiero swoja drogę... Co propoujesz na wymiary 70/92 > ? Widzę, że już wpisałaś się do wątku rozmiarowego na LB. Odpowiedziała Ci Maheda, więc przymierz to co Ci radzi: forum.gazeta.pl/forum/w,32203,96407469,97296469,Re_69_93_Zabele.html bo to najlepsza bra-fitterka :) lobby.blox.pl/2009/03/Bedac-mloda-brafitterka.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 71/96 Re: Biustonosze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 10:35 > Moje drogie. Przede wszystkm zacznijcie od ustalenia odpowiedniego > rozmiaru biustonosza. Jedna z dziewczyn która ma 71 pod biustem wg > mnie powinan nosić 65 GG a nie żadne 70. Rozumiem, że to uwaga do mnie. Napisałam, że wg tabelki Triumpha powinnam nosić taki rozmiar. Jeśli obwód biustonosza jest rzeczywiście ścisły, to ten rozmiar jest na mnie dobry. Jednak większość moich staników mam w brytyjskim rozmiarze 30G, co w rozmiarówce kontynentalnej daje jakieś 65I - nie wiem dokładnie, bo nie mierzyłam żadnego stanika w takim rozmiarze, polskie 65H było dla mnie za małe w misce, a 65I już nie było. Pamiętajcie rownież że rozmiar polski różni > się od rozmairu brytyjskiego i np ktoś kto nosi brytyjskie 65GG w > polskiej rozmairówce (np Gaia, Kris Line) powinien nosić o ile się > nie myle 65K. Taka mała uwaga. Kris Line ma akurat inną rozmiarówkę, taką trochę mieszaną: 195.42.113.41/bannery/tab-krisline.jpg Rozmiar miseczki oznakowany jest jak w brytyjskiej rozmiarówce, czyli są też podwójne literki jak DD, FF, GG i HH, ale rozmiar przeskakuje co 2cm, jak w rozmiarówce kontynentalnej. W brytyjskiej, rozmiar zmienia się co 1 cal, czyli co ok. 2,5cm. Czyli w firmie Kris Line trzeba już oddzielnie wyliczać rozmiar i wypróbować czy pasuje. Co do reszty, w zupełności się zgadzam i też polecam lekturę Lobby Biuściastych :) wcześniej linkowanego blogu Balkonetka i Stanikomanii: stanikomania.blox.pl/html szczególnie działu "Biust na żywo": stanikomania.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?361780 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angie Re: Biustonosze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 10:49 w sobote maja tam bardzo duzy ruch...wiec jesli chcesz sobie spokonie wybrac jakis staniczek to polecam inne dni tym bardziej ze w tygodniu pracuja do godz 19 i popołudniami jest spokojnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 71/96 Re: Biustonosze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 11:07 > A czy któraś może ma chęc wybrać się na Krakowska do tej hurtowni w sobotę? > Zaplanowałam sobie spokojny dzień na te poszukiwania:) Z firm jakie wymieniają na swojej stronie, to z tego co się orientuję, poniżej obwodu 70 szyje tylko Gorsenia. Na zdjęciach (na innej stronie) te modele wyglądają na bardzo zabudowane, ale jak będzie jakieś 65G tam w sprzedaży, to warto przymierzyć. Gaia też ma już jakiejś 65-tki, ale z mniejszymi miskami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabele zakupy internetowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 11:24 Pytanie do kogos kto kupuje na dopasowana.pl Nie za bardzo wiem, jak to ma działać. Jest napisane w jkaich rozmiarach jest dostepny stanik. Jest tez informacja, ze na zamowienie. Ale jak chce rozwinac i "wybrac rozmiar", to w mozliwosciach wcale go nie ma... Konkretnie chodzi mi o: www.dopasowana.pl/product-pol-400-Biustonosz-Tango-plunge-w-kolorze-nude-cielisty-seria-Superbra-firmy-Panache-3256-.html Chcialabym 65 (30) F lub 60 (28) G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 71/96 Re: zakupy internetowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 15:03 Nigdy nie kupowałam tam produktów na zamówienie, więc Ci nie pomogę. Najlepiej napisz mail do sklepu albo odezwij się na gg: www.dopasowana.pl/contact.php A jak będziesz już tam coś zamawiać, to pamiętaj o kodzie rabatowym na 7%, który działa przy pierwszym zamówieniu: www.dopasowana.pl/Kody-Rabatowe-w-Dopasowana-pl-cterms-pol-22.html Odpowiedz Link Zgłoś
rudaa26 Re: zakupy internetowe 03.07.09, 15:38 Najlepiej zagadaj na gadu gadu. Są tam przemiłe Panie które zawsze służą pomocą. Widzę że zdecydowałaś się na firmę Panache :-) To moze dam Ci taka radę. Biustonosze dzielą się na kilka rodzai m. in. na wąsko i szerokofiszbinowce. Musisz sobie odpowiedziec na pytanie które będa na Tobie lepiej leżały. Jeżeli Twoje piersi znajdują się blisko siebie to polecałabym Ci wybrać coś z wąskofiszbinowców. Natomiast jesli masz szeroko rozstawiony biust możesz śmiało wybrac Panache. Ja np jestem wąskofiszbinowa i mnie niestety Panache nie pasuje. Fiszbiny kończą mi sie na łopatkach i nie dotykają do mostka ponieważ wbijają mi się w piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabele zakupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 16:09 Dzięki:) Wynika z tego ze jestem szerokofiszbinowa;) Ale jak mierzylam w sklepie Panache to ciagle było cos nie tak. Mierzylam w sobote własnie ten fason - katasrofa. Naprawde długa droga przede mna. Czy macie jakies doswiadczenia z firma Kostar? Bo zdaje sie ze tam mialabym tez jakis wybór 65. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 71/96 Kostar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 22:30 > Czy macie jakies doswiadczenia z firma Kostar? > Bo zdaje sie ze tam mialabym tez jakis wybór 65. Kostar słynie z przeraźliwie rozciągliwych obwodów, ale podobno ostatnio szyte modele są już ciaśniejsze. Tu masz przykładowego Kostara model 066 w rozmiarze 65H na osobie o wymiarach 73/94 tnij.org/kostar_066 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabele zakupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 16:05 Dziekuję za Twoje uwagi. Byłam na Krakowskiej w sobote, niestety zadnej 65 nie było :( wzięlam Gaię 70 G fason severine 9powinnam miec tej firmy najprawdopodobniej 65 H) Wiem ze niedoskonały rozmiarowo to wybór, bo tylko sie troche rozciagnie obwod i juz nie bedzie ok, ale i tak jest o niebo lepszy niz dotychczasowe moje staniki. Czekam na moment kiedy Gaia bedzie szyła 65... tylko czy tez duze miski? W sklepie "U Doroty" niestey były tylko 2 65, Ewa Bień - fatalnie na mnie leżace. Moje 4 godzinne stanikowe zakupy zakonczyły sie tylko.... jednym:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Biustonosze !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.09, 16:22 Polecam zakup w Polnamie przy ulicy Waly Dwernickiego w Czestochowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabele Re: Biustonosze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 16:13 Wątpi żeby były tam rozmiary 65 i np G, H. To musiałby być naprawdę bardzo dobrze zaopatrzony sklep... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna To już nie piersi, to wymiona!!!!!!!!!!! IP: *.kimsufi.com 04.07.09, 09:17 Odpowiedz Link Zgłoś
daniel-is-one Re: To już nie piersi, to wymiona!!!!!!!!!!! 22.08.09, 04:55 słyszalem o jakims blogu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja_corka Re: Biustonosze !!! IP: *.kimsufi.com 04.07.09, 09:24 Czy tez macie takie cudowne piersi jak ja????????? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_kubus Re: Biustonosze !!! 05.07.09, 23:09 nioo ja mam napewno:))) śliczne:)))), przynajmniej mój king kong tak mówił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Biustonosze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 13:40 szkoda tylko ze w tych sklepach staniki sa naprawde drogie. w fiszbince ceny sie zaczynaja od 100 zl. trumph tez do tanich nie nalezy. o sklepie internetowym nie wspomne. sama mam duzy biust. w sklepach tradycyjnych patra sie na mnie dziwnym wzrokiem. ja za 100 zl to nawet spodni ani bluzek nie kupuje jedyny ratunek na tani duzy biustonosz to allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burbon Re: Biustonosze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 23:57 na krakowskiej maja staniki w rozmiarach 65d,e,f martynika firmy gaia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 71/96 Gaia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 10:39 Gość portalu: burbon napisał(a): > na krakowskiej maja staniki w rozmiarach 65d,e,f martynika firmy gaia A nie Marika? ;-) tnij.org/dsti Widzę, że doszyli jeszcze 65-tki z modelu Viola: tnij.org/dstj Czekam na obiecane przez firmę poszerzenie od jesieni rozmiarówki to i dla mnie się coś znajdzie. Tylko, żeby te rozmiary trafiły również do sklepów stacjonarnych, to może ekspedientki w końcu zobaczą jak 65H wygląda i że to nie jest gigantyczny biust, tylko całkiem przeciętny - mówię o rozmiarze a nie wyglądzie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaaa Re: Gaia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 22:40 tak jest.. marika wystepuje w rozmiarowce 65 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 71/96 Re: Gaia - pojawiło się 65G! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.09, 09:05 Powoli, powoli Gaia poszerza rozmiarówkę. Pojawiło się już 65G w modelu Samira: bialostockibiust.blogspot.com/2009/07/pozory-myla.html Odpowiedz Link Zgłoś
zabele Re: Gaia - pojawiło się 65G! 20.07.09, 11:37 Ale jaka ta Samira capuccino ładna :) Ja wysłałam jakiś czas temu maila do producenta, z zapytaniem o 65. Odpisano mi, że pojawia się w kolekcji jesiennej :) A tu proszę, już jedna jaskółka. Odpowiedz Link Zgłoś
rudaa26 Re: Gaia - pojawiło się 65G! 20.07.09, 13:54 No widziałam ładniejsze. A na mnie nadal jak nic nie było tak nie ma. Co do Gai to powiem Wam że ich biustonosze dość rościągliwe w obwodzie. Polecam Wam artykuł na stanikomanii stanikomania.blox.pl/2009/07/Polski-biust-czeka-na-polski-biustonosz.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angie Re: Gaia - pojawiło się 65G! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 15:24 nie można powiedzieć ze wszystkie staniki Gaii się rozciągają gdyż każdy uszyty jest z innych tkanin... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 71/96 Re: Gaia - pojawiło się 65G! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 12:38 Tak jak już wspominałam, ostatnio Gaia poprawiła obwody, więc nie jest tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
zabele Re: Gaia - pojawiło się 65G! 23.07.09, 10:00 Zamówiłam ten fason, trzy rozmiary obok siebie. Zobaczę co przyjdzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 71/96 Re: Gaia - pojawiło się 65G! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 12:09 Jakie rozmiary zamówiłaś? Zastanawiam się nad Samirą Cappuccino 70G. Jak je dostaniesz, to mogłabyś zmierzyć rozciągliwość obwodów, a także długość i rozstaw fiszbinów? I daj proszę znać co z tymi ramiączkami, czy są rzeczywiście takie grube? Odpowiedz Link Zgłoś
zabele Re: Gaia - pojawiło się 65G! 27.07.09, 08:02 Hej, zamowiłam 65 G, 70 F, 70 G. Nie ma problemu, wymierze i napiszę to o co prosisz. Nie wiem tylko jak daleko rozciągać ten obwód, zeby podac jego właściwa rozciagliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 71/96 Re: Gaia - pojawiło się 65G! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.09, 20:48 Tak daleko jak się da :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabele Re: Gaia - pojawiło się 65G! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 09:54 Hej, podaję wymiary o które prosiłaś. 70-tka rzeczywiście ciasna - 57 cm w spoczynku, 74 cm po rozciągnięciu. Rozstaw fiszbin 15 cm, wysokość fiszbin w mostku 8 cm (wysoko). Szerokośc ramiączek 2 cm. Wykonanie bardzo dokladne i estetyczne.niestety nie przysłano mi jednego z zamawianych rozmiarów wiec nic dla siebie nie zatrzymam. 65-ka baaardzo ciasna - 50 cm w spoczynku, 63 po rozciągnieciu. Sklep poinformowal mnie, ze nie bedzie jak doslac tamtego brakujacego, gdyz Gaia rzekomo wycofała sie z produkcji tego modelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 71/96 Re: Gaia - pojawiło się 65G! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 09:04 Dziękuję za podanie wymiarów! Ciekawe dlaczego Gaia wycofała się z tego modelu? Mnie odstrasza ten mostek na 8cm i ramiączka na 2cm. Mój sportowy stanik jest już mniej zabudowany :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabele Re: Gaia - pojawiło się 65G! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.09, 08:20 A moge zapytac jaki masz ten sportowy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 71/96 Re: Gaia - pojawiło się 65G! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 09:59 Niestety nie pamiętam... Dawno kupiony, a metka odcięta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 71/96 Re: Gaia - pojawiło się 65G! nowe modele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.09, 15:11 Nie wiem czy jeszcze tu zaglądasz, ale napiszę, że chyba Gaia nie wycofała się z tego modelu (ewentualnie z koloru cappuccino), bo Samira pojawiła się w czarnym kolorze: kontri.pl/index.php?action=produkt&prod_id=7503&produkt=265%20Louise%20biustonosz&nr=&SID=59ae147bd9ba9765091b2f0ae673c681 A tu są nowe modele Louise i Paula (w dwóch kolorach): kontri.pl/index.php?action=produkt&prod_id=7503&produkt=265%20Louise%20biustonosz&nr=&SID=59ae147bd9ba9765091b2f0ae673c681 kontri.pl/index.php?action=produkt&prod_id=7607&produkt=263%20Paula%20biustonosz&nr=&SID=59ae147bd9ba9765091b2f0ae673c681 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 71/96 właściwy link IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.09, 15:14 Przepraszam - pierwszy link z Samirą to miał być ten: kontri.pl/index.php?action=produkt&prod_id=6970&produkt=250%20Samira%20biustonosz&nr=&SID=59ae147bd9ba9765091b2f0ae673c681 Trzeba kliknąć w "Więcej zdjęć" to pokaże się reszta kolorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Gaia - pojawiło się 65G! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 12:36 Tak/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sbjsxsbhj Re: Biustonosze !!! IP: *.org 10.07.09, 09:54 Faktycznie ceny z kosmosu. Bielizna gatunkowo super ale kogos stać na to ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabele Re: Biustonosze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 12:51 Ale jeśli nie ma sie wyjścia? Trzeba zapłacić... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Biustonosze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 14:38 po to są takie miejsca w czestochowie jak w hurtowni na krakowskiej gdzie mozna kupic sobie staniki w przeroznych rozmiarach i polskich producentow w przystepnych cenach 30-70 zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabele Re: Biustonosze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 20:46 Tak, ale tam ciągle jeszcze nie ma 65 G, H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OOOOooooooo Re: Biustonosze !!! IP: 212.87.241.* 04.02.10, 23:24 już są, właśnie się zaopatrzyłam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia Re: Biustonosze !!! IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.09, 20:37 A może któraś z Was napisać,gdzie ta Fiszbinka jest? Może gdzieś w okolicy Smykatesów, bo wiem,że na Kiedrzyńskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
zabele Re: Biustonosze !!! 22.07.09, 07:53 Numer 54, jadac od Promenady, tuz przed przejazdem kolejowym po lewej stronie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolnosci Re: Biustonosze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 18:03 A co sadzicie o sklepie TAPS na Wolnosci? Odpowiedz Link Zgłoś
zabele Re: Biustonosze !!! 23.07.09, 09:58 Ja nie słyszałam nic o tym sklepie, ale gdyby był dobrze zaopatrzony, godny polecenia, to z pewnością już dawno ktoś by o nim wspomniał :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia Re: Biustonosze !!! IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.09, 00:34 Stokrotne dzięki,chyba tam jest apteka w pobliżu.Obczaję co tam jest. Odpowiedz Link Zgłoś
czarneoczy Re: Biustonosze !!! 25.07.09, 13:12 co do sklepiku "u Doroty" się nie wypowiem, bo czekałam dwa miesiące na obiecaną dostawę z większymi numerami - tzn z banalnym, 70G O_o całkiem fajny jest sklepik w jagiellończykach na pierwszym piętrze - Natalia, tam właśnie pani ściągała dla mnie stanik do ślubu :) ogólnie w Częstochowie nie ma dobrych sklepów z bielizną - w Gorsenii w sece wg sprzedawczyń TAKI rozmiar w naturze nie istnieje, sklep z bielizną samanty na wolności na przeciwko dworca pkp też nie sprowadza większych rozmiarów (bo wg sprzedawczyń samanta nie produkuje nic powyżej miseczki D...taaaa...) a do fiszbinki jeszcze nie dotarłam zasadniczo zostaje allegro, ebay i sklepy internetowe :P Odpowiedz Link Zgłoś
zabele Re: Biustonosze !!! 27.07.09, 08:11 Nawet nie wiedziałam, że w Częstochowie jest Gorsenia. A sklep "U Doroty"... no cóż, to jarmarczna budka i może pani bardziej stara się zaspokoić potrzeby większości. A sama wiesz, że nie wszystkie panie wiedzą jeszcze czego im potrzeba. Ja tam też kiedyś byłam, że nic nie było dla mnie. Szkoda ze mój angielski jest za słaby żeby kupować za granicą, naprawdę nie wiem jak ruszyć ten temat :( Po prostu się boję... A do FISZBINKI się wybierz, to naprawdę fajny sklep. Po dotychczasowych doświadczeniach z pewnością zrobi na Tobie dobre wrażenie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bra Re: Biustonosze + (angielski za słaby) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.09, 08:49 > Szkoda ze mój angielski jest za słaby żeby kupować za granicą, > naprawdę nie wiem jak ruszyć ten temat :( Po prostu się boję... Pomożemy, nic się nie bać tylko wkuwać: rapidshare.com/files/243202369/20_english-learning_ebooks.rar rapidshare.com/files/243202372/English_Gramma_Workbook_for_Dummies_-_Wiley-2006_29.rar rapidshare.com/files/243202373/English.Grammar.-.245.pages.rar rapidshare.com/files/243202374/Focus_On_Advanced_English_Grammar_Practice.rar rapidshare.com/files/243202376/Oxford.Exercises.on.Idioms.rar rapidshare.com/files/243202378/Schaum_s_Outline_of_English_Grammar.rar rapidshare.com/files/243202379/Webster_Guide_To_Grammar_And_Writing.chm rapidshare.com/files/243202381/Websters.New.World.Letter.Writing.Handbook-0764525247.rar rapidshare.com/files/234057288/Dalzell_Concise_New_Partridge_Dictionary_of_Slang_and_Unconventional_English.rar Odpowiedz Link Zgłoś
tutto-bene Re: Biustonosze !!! 04.08.09, 12:58 zabele, na pewno warto uczyc się angielskiego, ale do zakupu biustonosza za granicą na pewno wystarczy podstawowa znajomość. W e-sklepach to wszystko na obrazku widać, a jeśli będziesz np. w Anglii to ze słownictwem: "bra, size, cup, smaller, bigger" w kazdym sklepie na pewno dasz sobie radę :) -- "Biustonosze - wymyślone przez kobiety dla kobiet." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 71/96 Re: Biustonosze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 23:43 Spróbuj zakupów w Brastopie: www.brastop.com/ W razie wątpliwości możesz napisać do nich po polsku, bo u nich pracuje kilka Polek. Szczegóły są w tej notce: stanikomania.blox.pl/2008/04/Duze-miseczki-za-nieduza-cene-czyli-wywiad-z.html Odpowiedz Link Zgłoś
zabele Re: Biustonosze !!! 10.08.09, 09:09 Dziękuję :) A przesyłki jeszcze nie dostałam (Gaia, Samira Cappuccino) bo był kłopot z jednym rozmiarem i zdecydowałam się na niego czekać ( 70 F) Jak tylko dostanę, to pomierzę to, o co prosiłaś. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moniq Re: Biustonosze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 20:00 ten staniczek mozesz przymiezyc w hurtownii bielizny na krakowskiej 45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanka Re: Biustonosze !!! IP: 89.155.57.* 21.10.09, 00:02 Są tam jakieś nowe modele firmy Gaia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Organizatorka Re: Biustonosze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 11:38 15 maja w Częstochowie w godz. 10-13 odbędzie się warsztat brafittingowy (profesjonalnego dopasowywania biustonoszy) z najlepszą brafitterką w Polsce Marią Dastych (znana na Lobby Biuściastych jako Maheda). Program warsztatów: 1. budowa piersi 2. dlaczego warto nosić biustonosz 3. ogólne zasady dobierania biustonosza 4. występujące na rynku polskim rozmiarówki biustonoszy oraz ich przeliczanie 5. kroje i rodzaje biustonoszy 6. nauka dobierania rozmiaru biustonosza każdej Uczestniczce, indywidualnie Koszt udziału w warsztatach - 50 zł. Liczba miejsc ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń. Uczestniczki spotkania będą miały także możliwość zakupu bielizny. Rejestracja i więcej informacji tutaj i na stronie Mahedy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajka Re: Biustonosze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 16:11 czy w Częstochowie jest gorseciarka?proszę o adres Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Organizatorka Re: Biustonosze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 22:40 Up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Organizatorka Re: Biustonosze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 11:51 Podnoszę informację o warsztatach brafittingowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Organizatorka Re: Biustonosze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 15:06 Są jeszcze miejsca na imprezę brafittingową, o której pisałam powyżej. Zapraszamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Organizatorka Re: Biustonosze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 22:17 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zula Re: Biustonosze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 19:18 o kurczę blade.żeby kupić sobie biustonosz to trzeba ukończyć warsztaty tematyczne opłacone dodatkowo z własnej kieszeni,śmieszne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Biustonosze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.10, 15:43 Nie, nie trzeba brać udziału w warsztatach, żeby kupić biustonosz. Natomiast wiele kobiet ma problem z właściwym doborem rozmiaru, a większość ekspedientek sklepów z bielizną nie ma pojęcia o brafittingu, wszystkim wciskałyby 75B. Nie wiedzą nawet, że istnieją inne rozmiary, a np. kobieta z małym biustem może nosić miseczkę D, E, lub F. Spotkanie szkoleniowe skierowane jest do kobiet, które chcą mieć właściwie dobrany rozmiar, wg swoich rzeczywistych wymiarów, a nie oferty źle zaopatrzonych sklepów. Zanim obśmiejesz temat, o którym nie masz pojęcia poczytaj trochę np. forum.gazeta.pl/forum/f,32203,LOBBY_BIUSCIASTYCH_.html albo lobby.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?506214 Odpowiedz Link Zgłoś
atelierstylizacji Re: Biustonosze !!! 28.04.10, 23:40 ja polecam fiszbinke,na jagielończyków na pietrze na rogu- piekna bielizna sklep prowadzi małżeńswo- oraz u Doroty przy PZU - kupuje spradzone na każda okazje i na każda kieszeń:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Biustonosze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 09:14 bylam na rogu w jagielonczykach. przekraczajac prog sklepu mozna zauwazyc ze pokazane sa typowo bazarowe staniki.za to obok jest sklep ze z wieksza szansa znajdziemy niestandardowy rozmiar, chociaz na moja prosbe o 70 h mowia ze do g maja, no i niestety 75 proponuja- to i tak lepsze na chwile obecna niz babcia z bazaru ktora wciska 90d. no i ten sam sklep jest na placu daszysnkiego (pani w tym sklepie o tym powiedziala) jeszcze mozna sprobowac na dole w jagielonczykach, jest bielizna u takiej starszej pani (nie pamietam jaki tam byl box - sprawdze i dam znac). u tej pani kupowalam 75 h, niestety wiekszej nie bylo - ale moze jakas dziewczyna trafi z mniejsza miseczka i mniejszym obwodem , bo ona cos wspominala tez o 65? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam i Ewa Re: Biustonosze !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.10, 08:39 Zapraszam kobiety z nietypowym rozmiarem do Salonu Adam i Ewa na Katedralnej. W tym tygodniu była dostawa takich rozmiarów :) Odpowiedz Link Zgłoś
rudaa26 Re: Biustonosze !!! 13.05.10, 09:12 A i owszem zawiało mnie kiedyś na Katedralną. Niestety nie moge polecic tego sklepu bo pani próbowała mi zamiast noszonego przeze mnei rozmairu wcisnac inny który miała: Na 30HH coś będzie? (Szczerze wątpię). Moze zamiast tego weźmie pani 34F. Drogie panie nie dajcie sobie wcisnąc kitu. Nie wolno zawyżac obwodu bo to on trzyma nasz biust!!! Na warsztaty nie tzreba iść, wystarczy wybrać się do Fiszbinki na Kiedrzyńska i tam Panie dobiorą Wam odpowiedni biustonosz:-) Odpowiedz Link Zgłoś
szifty Re: Biustonosze !!! 13.05.10, 10:35 Duży biust, więcej zalet niż wad? Ile z was zamieniłaby się na ładne C? : ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mira Re: Biustonosze !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.10, 10:37 nieprawda że pani na Katedralnej próbuje coś wcisnąć zadowolony klient ma wrócić tak to działa to jest rada dla pań z kiedrzynskiej które zamiast się starać chcą przyciągnać klientki dyskredytowaniem konkurencji a fe Odpowiedz Link Zgłoś
rudaa26 Re: Biustonosze !!! 13.05.10, 11:59 Gość portalu: mira napisał(a): > nieprawda że pani na Katedralnej próbuje coś wcisnąć alez oczywiście ze prawda bo mnei próbowała wcisnać (zreszta jak w większości sklepów) A odnosnie zadowolonych klientów to takim klintem własnie ejstem ale sklepu Fiszbinka!! A feee to jest samemu robienie sobie reklamy wstawiajac wypowiedzi pod róznymi nickami;p Odpowiedz Link Zgłoś
olenka.s1984 Re: Biustonosze !!! 28.09.10, 12:02 Te 2 wpisy nie pozostawiają wątpliwości, co do tego, kto je zamieścił. Wystarczy zwrócić uwagę na adres IP, z którego oba posty zostały wysłane. HAHAHA Autor: Gość: Adam i Ewa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.10, 08:39 Zapraszam kobiety z nietypowym rozmiarem do Salonu Adam i Ewa na Katedralnej. W tym tygodniu była dostawa takich rozmiarów :) Autor: Gość: mira IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.10, 10:37 nieprawda że pani na Katedralnej próbuje coś wcisnąć zadowolony klient ma wrócić tak to działa to jest rada dla pań z kiedrzynskiej które zamiast się starać chcą przyciągnać klientki dyskredytowaniem konkurencji a fe Pani z katedralnej życzę więcej klientów, a co za tym idzie mniej czasu na wypisywanie głupot w internecie. No i oczywiście polecam Fiszbinkę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam i Ewa Re: Biustonosze !!! IP: 193.138.240.* 13.05.10, 13:03 > A i owszem zawiało mnie kiedyś na Katedralną. Niestety nie moge > polecic tego sklepu bo pani próbowała mi zamiast noszonego przeze > mnei rozmairu wcisnac inny który miała: Na 30HH coś będzie? I kupiła Pani? Myślę, że nie. Bo jeśli model źle leży i nie jest dopasowany to nikt nie może zmusić Pani do zakupu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biała mewa Re: Biustonosze !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.10, 19:08 Akurat pani z Katedralnej mówi wprost gdy biustonosz nie leży i nie próbuje nic wciskać co jest nie dla Ciebie, przynajmniej ja tak mam. Ja tam kupuję bo mam po drodze ale najlepiej samemu sprawdzić i zdecydować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Biustonosze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.10, 14:28 Rozmiary inne niż 70-85 ABCD (w obydwie strony skali, a więc też z obwodami poniżej 70 cm) to są właśnie typowe rozmiary (= najczęściej noszone)wystarczy zajrzeć na Lobby Biuściastych lub Małobiuściastych, żeby przekonać się, że rzesze kobiet noszą takie właśnie rozmiary. Fakt, że nieorientujące się w swojej branży sklepy takich rozmiarów nie oferują, ani nawet nie dysponują wiedzą w zakresie ich istnienia, świadczy jedynie na ich niekorzyść, a nie kobiet z rzekomo "nietypowymi" wymiarami. Osobiście nie wybrałabym się do sklepu, który traktowałby mnie jak "nietypowego" dziwoląga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meganka Re: Biustonosze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 20:40 Na ulicy Krakowskiej 4 w Częstochowie jest mały sklepik "Tivoli". Jest tam ogromny wybór. Piękne staniki w rozmiarach nawet do miseczki "H", która odpowiada rozmiarowi "i", także można znaleźć stanik na każdy biust. Biustonosze są drogie bo od 150 do 200 złotych, ale są świetnej jakości niemieckiej firmy, przepiękne wzory, wspaniale modelują piersi. Ja mam rozmiar 90i. W całej Częstochowie nie mogłam w tym rozmiarze kupić stanika odpinanego do karmienia. Nawet szukałam w internecie. tylko ta niemiecka firma produkuje takie duże rozmiary do karmienia. Polecam wszystkim fachowa obsługa i jakość dużo lepsza niż w triumphie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Biustonosze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 20:51 Ale fajny wątek.A jak na wyobraźnię działa:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Biustonosze !!!, a jakie ceny w adamie i ewie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 08:10 znalazlam wlasnie w zumi ten sklep i jestem ciekawa jakie sa przedzialy cenowe. 120 i wiecej to juz niestety drogo dla mnie, nie wazne jakie jakosci. potrzebuje miseczki h-j (70) pocieszam sie ze mam "biezlizne u doroty" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karina Re: Biustonosze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 13:14 Jak się nazywa ta niemiecka firma produkująca biustonosze do karmienia? Odpowiedz Link Zgłoś