Dodaj do ulubionych

Policja. O pielgrzymów zadbajcie sobie sami

02.07.09, 23:00
jakie państwo taka i policja, a swoją drogą to wstyd pisać i
przyznawać się do tak karygodnych ograniczeń, proponuje aby
komendant razem z generałem szli na żebry, czapki z głów i pod
kościół,
Obserwuj wątek
    • angrusz1 Policja. O pielgrzymów zadbajcie sobie sami 02.07.09, 23:14

Tusk przed wyborami : " wasze dzieci będą nauczani przez dobrze
      opłacanych nauczycieli , wasze beżpieczeństwo będzie .... " itd

No a teraz ?

Ano jak w kryzysie .
    • Gość: kazimierz z opatow Re: Policja. O pielgrzymów zadbajcie sobie sami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 23:47
      Jasna Góra za sponsorowała motor policji częstochowskiej to niech teraz za
      sponsoruje paliwo dla policjantów. No i co najważniejsze niech nie narzeka że
      pieniędzy nie mają, trzeba wyciągnąć tą lewizne nie opodatkowaną ze
      szwajcarskich kont walutowych a nie płakać. Kościół w tym wieku jest jak jedna
      wielka firma więc też niech płacą podatki od sprzedanego obrazka czy też od
      sprzedanej coca coli jak jest na jasnogórskim parkingu.
      • Gość: katoliczek Re: Policja. O pielgrzymów zadbajcie sobie sami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 00:04
        Pielgrzymki idą na Jasną Górę, a nie do Częstochowy to niech czarni zabezpieczą
        sobie tą "imprezę". Niech wynajmą ochroniarzy i porządkowych i im zapłacą jak w
        trakcie zawodów sportowych. Wrona !!! Dorzuć z miejskiej kasy dla Policji to
        zabezpieczy pielgrzymów najlepiej w prezerwatywy :))) A, zapomniałem, co było w
        tym mieście to już klechom oddałeś lokalny patrioto z wiochy. Częstochowa mówi
        pielgrzymom - NIE, NIE, NIE.
        • fedorczyk4 Re: Policja. O pielgrzymów zadbajcie sobie sami 03.07.09, 00:24
          Klasztor i Kościól zarabiają na pielgrzymach gigantyczne pieniądze.
          Niech płacą za ochronę owieczek do strzyżenia. To jest ich biznes,
          ich lody, niecha zainwestują.
        • Gość: karpik Łuski z oczu forumowicze IP: *.apus-net.pl 03.07.09, 05:29
          Co z Wami?
          Czasem słyszy się różne bzurne wypowiedzi z mównicy sejmowej -ale IM płacą za takie bajdurzenia. A Wy za darmo klepiecie w klawiaturę podobne brewerie.

Przecież z punktu widzenia złodzieja: pielgrzym, uczestnik koncertu czy turysta to wszystko jedno - liczy się że jest łup.

Wina kleru jest taka, że doprowadził do sytuacji w której na co dzień normalni, inteligentni ludzie stracili zdrowy rozsądek i wypisują głupoty. Kondycja Policji jest na tyle kiepska że odbije się na Naszym bezpieczeństwie. A okres pielgrzymkowy to tylko ujawnia.
          Podłóżcie sobie w miejsce pielgrzymek dowolną imprezę masową o podobnej skali i wniosek będzie cały czas ten sam.

A zapytał ktoś z Was swoich polityków- dlaczego angażuje się patrole policji do konwojowania przyjazdu Vipków na Jasną Górę w sytuacji gdy limit paliwa nie pozwala na patrolowanie wielu dzielnic ościennych?
          Przecież to nie o ich bezpieczeństwo chodzi. Te wszystkie hece z udziałem dygnitarzy odbywają się kosztem Kowalskich naszego miasta.
          2 godziny czekania na radiowóz do kolizji , bo ten akurat pilotuje marszałka czy innego dygnitarza, by facio mógł się pokazać na tle klasztoru.
          Czy to nie jest najlepsza weryfikacja frazesów, jak to IM wszystkim zależy na naszym bezpieczeństwie?
          Ciekawe co powie wierchuszka śląskiej policji, kiedy częstochowskich policjantów ściągnie do zabezpieczenia meczy na śląskich stadionach?

• chrabia_mentne_ciasto Re: Policja. O pielgrzymów zadbajcie sobie sami 03.07.09, 14:41
        Gość portalu: kazimierz z opatow napisał(a):

> Jasna Góra za sponsorowała motor policji częstochowskiej to niech
        teraz za
        > sponsoruje paliwo dla policjantów.

Jak ja idę na orgietkę to nie wymagam od państwa by mi ją
        sponsorowało i zapewniło bezpieczenstwo.
    • Gość: Potencjalny pielgr Nie widzę problemu IP: 213.155.183.* 02.07.09, 23:57
      To organizator zapewnia bezpieczeństwo - on powinien zapłacić i m.in. pobrać od
      pielgrzymów i z kasy parafii. Nie oburzyłbym się jeżeli musiałbym zapłacić jako
      pielgrzym; jako wierny łożę na tacę. Nie widzę, żeby parafia była biedna. Może
      więcej trzeba łożyć na pielgrzymów, tj. szerzenie wiary, a mniej na zdobnictwo
      kościoła?
      • hanzel_gretyl Re: Nie widzę problemu 03.07.09, 01:06
        upadek..
        • kangur_01 policja jest od bicia demonstrantow a nie od ochro 03.07.09, 01:12
          ny
      • Gość: neo-1 Re: Nie widzę problemu IP: *.centertel.pl 03.07.09, 04:18
        Pielgrzymów trzeba doić, a nie do nich dokładać, bo to jest interes. Nic nie
        trzeba "włożyć", a wiele można "wyciągnąć". I to bez podatku. Wiadomo - kler rządzi.
        • Gość: kermit dlaczegoś biedny boś głupi, czemuś głupi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 06:50
          Najwięcej złego dla naszego narodu zrobił hitler i stalin ! wybili praktycznie
          inteligencję - ci co zostali (z nielicznymi wyjątkami jak ja) są niestety w
          mniejszości pomiędzy tłuszczą i motłochem kierowanym przez chciwców zwanych
          kieckami. Przykład z rodziny: cioteczka obolała schorowana ale połowa emerytury
          (ok 400zł) idzie do łojca tranzystora (oczywiście żale wylewa pózniej że nie ma
          za co żyć!)
          Co ma miasto(nie kiecki tylko ratusz;częstochowa lub inne) z tego że przez dwa
          miesiące jest zadeptywana i rozjeżdżana przez motłoch ? I jeszcze musimy do tego
          dołożyć???
          Narodu POLAN powstań z KOLAN... STOP zniewoleniu umysłowemu przez zabobony
          kościelne!!!
          • chrabia_mentne_ciasto Re: dlaczegoś biedny boś głupi, czemuś głupi... 03.07.09, 14:46
            Gość portalu: kermit napisał(a):

> Najwięcej złego dla naszego narodu zrobił hitler i stalin ! wybili
            praktycznie
            > inteligencję - ci co zostali ......

Chodzą jak debile na pielgrzymki, a w rzeczywistości zbiorowe
            seksparty pod płaszczykiem wiary.
          • baxa Re: dlaczegoś biedny boś głupi, czemuś głupi... 04.07.09, 00:08
            Gość portalu: kermit napisał(a):

> Najwięcej złego dla naszego narodu zrobił hitler i stalin ! wybili praktycznie
            > inteligencję - ci co zostali (z nielicznymi wyjątkami jak ja) są niestety w
            > mniejszości pomiędzy tłuszczą i motłochem kierowanym przez chciwców zwanych
            > kieckami. Przykład z rodziny: cioteczka obolała schorowana ale połowa emerytury
            > (ok 400zł) idzie do łojca tranzystora (oczywiście żale wylewa pózniej że nie ma
            > za co żyć!)
            > Co ma miasto(nie kiecki tylko ratusz;częstochowa lub inne) z tego że przez dwa
            > miesiące jest zadeptywana i rozjeżdżana przez motłoch ? I jeszcze musimy do teg
            > o
            > dołożyć???
            > Narodu POLAN powstań z KOLAN... STOP zniewoleniu umysłowemu przez zabobony
            > kościelne!!!
            I TY UWAŻASZ SIE ZA INTELIGENTA???TY JESTEŚ SFOŁOCZ-NAJGORSZY LUDZKI SORT!!!!
            • Gość: ja Re: dlaczegoś biedny boś głupi, czemuś głupi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 07:48
              a ty napewno jesteś dureń kieckowy
      • Gość: MN Re: Nie widzę problemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 07:54
        Pielgrzymi płacą proboszczowi, a co się dzieje z tą kasą?
    • martin102 Policja. O pielgrzymów zadbajcie sobie sami 03.07.09, 07:29
      Niech JG dołoży trochę kasy, bo to nie tylko policja, ale i
      szpitale, sztaby krysysowe, wywóz śmieci i za to wszystko płacą
      mieszkańcy i to na nasz koszt jest cały ten zamęt. Pielgrzymi też
      powinni zmuszeni zostać do opłaty klimatycznej, tak jak ma to
      miejsce na całym świecie!!!!
      • Gość: koo Re: Policja. O pielgrzymów zadbajcie sobie sami IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.09, 09:31
        Niech JG wynajmie ochronę dla pielgrzymów albo straż jasnogórską
        przyśle ...
    • Gość: niebieski Policja. O pielgrzymów zadbajcie sobie sami IP: *.chello.pl 03.07.09, 09:47
      To generał Biel z Katowic ma gdzieś Cz-wę i policjantów z naszego miasta.
      • dyziek_o Re: Policja. O pielgrzymów zadbajcie sobie sami 03.07.09, 11:12
        I słusznie gen. Biel ma w .....pie problemy naszej policji.
        Pierwszy będę protestował przeciwko wydawaniu naszych pieniędzy na
        imprezy organizowane przez kościół.
        Kręcą swoje lody, to niech koszta ponoszą ze swojego portfela
        a nie z mojego.
        Mało z tego; powinno się przypilnować Wronę czy aby nie podsypał kasy
        z miejskich funduszy na akcje związane z okresem pielgrzymkowym. Co sugeruję
        radnym z SLD.
        Pozdrawiam
        Dyzio.
      • Gość: gość www Re: Policja. O pielgrzymów zadbajcie sobie sami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 11:24
        Panie KURPIOS ,PRZESZKADZAŁY CI ostatnio kramiki w 3 Aleji ,teraz
        możesz się wykazać ,za "dietkę " oczywiście TWOJĄ paliwa dla Naszych
        Chłopaków w radjowozach wystarczy na sezon pielgrzymkowy .
    • Gość: gość.www Re: Policja. O pielgrzymów zadbajcie sobie sami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 12:00
      KATOWICE wolą brać z mandatów, niż pomagać ,gdzie jest JASNA GÓRA i
      Pan Kurpios ...???????
      • Gość: gość.www Re: Policja. O pielgrzymów zadbajcie sobie sami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 12:28
        Kilka dni temu byłem w stolicy "naszego "województwa , i ,co ??????
        Pytanie do Naszych Włodarzy --
        • Gość: Oi Re: Policja. O pielgrzymów zadbajcie sobie sami IP: *.rev.masterkom.pl 03.07.09, 15:12
          A mnie śmiech ogarnia jak słysze lamenty policji.
          1-chłopaki zasuwają na emeryturke po 15 latach(potem szefiwie cieci)z
          pozwoleniem na broń.
          2-Za bezpieczeństwo odpowiada i płaci organizator,więc policja,medycy,śmieciarze
          wiedzą komu fakture wystawić,podobnie koszty wynajęcia drogi publicznej.
          3-gdzie jest napisane,że policja ma jezdzić samochodami?niech łażą w pieszych
          patrolach jak kiedyś ZOMO.
          4- Od marca nie wypłaca im się dodatków do pensji. To rekompensaty za brak
          mieszkania (około 300 zł miesięcznie), dopłaty - od kilkudziesięciu do 150 zł
          miesięcznie - za dojazdy do pracy (dotyczy to ok. 40 proc. osób z
          częstochowskiego garnizonu), także tzw. dodatek urlopowy (300 zł na każdego
          członka rodziny).
          Nigdy nie dostałem rekompensaty za brak mieszkania choć z 2 dzieci mieszkałem w
          pokoju,za dojazdy równierz nic choć 20km.trz było dymać,a o dodatku urlopowym to
          ostatni raz słyszałem w PRL-u,a pracuje od ponad 23 lat i między innymi musze
          utrzymywać podobne chwasty!
          • Gość: humar Re: Policja. O pielgrzymów zadbajcie sobie sami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 17:00
            Komentatorzy! Buractwo z was wychodzi.Policja jest od tego aby zapewnić bezpieczeństwo obojętne czy jest to pielgrzym czy kibic,mieszkaniec czy przyjezdny turysta.Żyje przecież z naszych podatków.Jeżeli tak dobrze jest policjantom to czemu nie idziecie tam do pracy - sa wolne etaty.Większość z was jednak żyje na garnuszku rodziców ale pamiętajcie wszystko jest do czasu.
            • Gość: Oi Re: Policja. O pielgrzymów zadbajcie sobie sami IP: *.rev.masterkom.pl 03.07.09, 17:52
              Kolego chcesz to idz sam tam pracować,nie wszyscy byli popychadłami w
              dzieciństwie i nie muszą leczyć swoich kompleksów za pomocą munduru,pały czy
              innego atrybutu władzy.Poza tym nie kazdy ma mentalność konformisty,sługusa
              bezmyślnie wykonującego czyjeś polecenia,dla takich są właśnie zawody typu
              policjant,wojskowy czy ksiądz.
          • koloratura1 Re: Policja. O pielgrzymów zadbajcie sobie sami 04.07.09, 09:39
            Gość portalu: Oi napisał(a):

> Nigdy nie dostałem rekompensaty za brak mieszkania choć z 2 dzieci mieszkałem w
            > pokoju,za dojazdy równierz nic choć 20km.trz było dymać,a o dodatku urlopowym t
            > o
            > ostatni raz słyszałem w PRL-u,a pracuje od ponad 23 lat

Sprawdź, czy Twoja umowa o pracę przewiduje podobne bonusy, co umowa o pracę policjanta.
            Bo jeśli nie - jak mniemam - to O CO CI CHODZI?!

• Gość: Gościu Re: Policja. O pielgrzymów zadbajcie sobie sami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 16:26
              A o to chodzi, że oni mają takie dodatki z NASZYCH podatków, a zwykli pracownicy
              mogą tylko się wkurzać, jak to widzą. Przypominam. To my utrzymujemy
              mundurowych, których wykształcenie kosztuje nas nawet ponad 100 tys. zł (od
              jednego policjanta!). Idą na emerytury po 15 latach, a potem dorabiają jako
              ochroniarze. Państwo nic nie ma z tego, że łoży na ich utrzymanie i wykształcenie.
              A te gnoje jeszcze śmią protestować, jak ktoś chce im zabrać trochę przywilejów
              i sprawić, żeby było normalniej.
              Zreformować służby mundurowe, nauczycieli i KRUS. Nie zapominać również o
              górnikach. Następne państwo w państwie za publiczne pieniądze.
              I rozkurzyć TVP, której jedyną misją jest wyłącznie obsrywanie aktualnej opozycji!
              Won!
            • Gość: Oi Re: Policja. O pielgrzymów zadbajcie sobie sami IP: *.rev.masterkom.pl 04.07.09, 16:38
              O to chodzi,że policja ma przywileje rodem z PRL a czasy się zmieniły.
              W jakim innym kraju(nie licze Chin,Kuby,czy Korei)panowie w mundurach mają takie
              przywileje?
    • Gość: ewcia_TV Absencja chorobowa w policji to 30 % IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 16:57
      do takiej liczby się kiedyś przyznali. To najbardziej schorowana
      grupa zawodowa w kraju. Więc zamiast nosić zwolnienia od doktora
      Wiadernego niech trochę popracują.
      • Gość: ??? Re: Absencja chorobowa w policji to 30 % IP: *.159.15.98.static.crowley.pl 03.07.09, 17:13
        chetnie poczytam te statystyki, na ktore sie powolujecie..
        • Gość: ewcia_TV trochę przegiełam ale jest co poczytać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 00:40
          krakow.naszemiasto.pl/wydarzenia/173729.html
          prawo.money.pl/grupa-pl_soc_prawo/skorumpowana;policja,watek,92096.html
          www.gazeta.policja.pl/portal/997/661/28910/Policjanci_na_chorobowym.html
          orka2.sejm.gov.pl/Debata5.nsf/7105daf5973e96b5c125745f00379391/4b55ce3a4b750ab5c1257464004a7320?OpenDocument
          krakow.naszemiasto.pl/wydarzenia/79729.html
          www.nszzfipw.org.pl/aktualnosci/2006/28.pdf
          www.policja.pl/download.php?s=1&id=33106
    • Gość: kruk Re: Policja. O pielgrzymów zadbajcie sobie sami IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.09, 18:58
      myślę, że policja z częstochowskiego garnizonu powinna robić to za co sie jej
      płaci - czyli dbać o bezpieczeństwo mieszkańców miasta i porządek na
      częstochowskich drogach.
      pielgrzymi powinni poruszać sie po Częstochowie zgodnie z przepisami jakie
      obowiązują każdego obywatela polski - policja co najwyżej powinna ich pilnować
      czy nie wprowadzają zamieszania w ruchu miejskim, a jeśli tak to nie oszczędzać
      na bloczkach mandatowych - uzbierają w ten sposób na paliwo i dodatki.
      zabezpieczanie imprez masowych należy według prawa do ich organizatora. w
      ustawie chyba nie ma nic o specjalnym traktowaniu zgromadzeń sukienkowych....
    • Gość: Częstochowa city A może Kościół i Jasna Góra pomoże finansowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.09, 20:13
      A może Kościół i Jasna Góra zaangażuje się i pomoże finansowo. Na
      przykład zasponsoruje paliwo dla policji w miesiącu sierpniu do
      radiowozów wysyłanych do obsługi pielgrzymek? a może sami
      pielgrzymujący opodatkują się w wysokosci np. 5 zł na paliwo dla
      policji. w końcu jest kryzys a miasto tyle zrobiło dla terenów wokół
      Jasnej Góry. Może teraz Jasna Góra coś zrobi dla miasta.
      • dyziek_o Re: A może Kościół i Jasna Góra pomoże finansowo 04.07.09, 08:33
        Do naiwnych pisatieli na tym forum;
        Jeszcze nigdy kościół nie zrobił nic dla nikogo za darmo!!!!!!
        Nawet jeśli z pozoru tak to wyglądało to w głębszej perspektywie, na końcu tych
        działań, jak byk przeświecał interes kościelny.
        Przykład?! - nie potrzeba daleko szukać: Caritas;
        Niby pomagają a jak przyjdzie co do czego, próżno szukać rozliczenia z
        otrzymanych pieniędzy. Ze o ojcu dyrektorze nie wspomnę. Do dziś nie wiadomo co
        się stało z pieniędzmi przeznaczonymi na ratowanie stoczni
        a który to szmal ofiarowały Tadziowi naiwne emerytki mając cichą nadzieję, że
        pomoże im to w dostaniu się do nieba.
        Mogę o tym jeszcze długo - tylko po co.
        Proponuję ten temat uznać za zakończony /liczenie na darowizny ze strony
        kościoła / - i nie wracać więcej do niego.
        Szkoda bowiem czasu i energii elektrycznej a klechy i tak jak
        garnęli do siebie tak garnąć będą. Jeśli im się tylko zdarzy okazja.
        Pozdrawiam,
        antyklerykał Dyzio.
    • koloratura1 Re: Policja. O pielgrzymów zadbajcie sobie sami 04.07.09, 09:28
      jankomuzykant.dwa napisał:

> jakie państwo taka i policja, a swoją drogą to wstyd pisać i
      > przyznawać się do tak karygodnych ograniczeń, proponuje aby
      > komendant razem z generałem szli na żebry, czapki z głów i pod
      > kościół,

Może "na żebry" powinien pójść kościółek?
      W końcu pielgrzymki to jego problem.
    • chee.tah Policja. O pielgrzymów zadbajcie sobie sami 04.07.09, 16:30
      Przyszedł mi do głowy iście diabelski pomysł.
      Może trzeba skrzyknąć trochę chłopa i przenieść JG do... Katowic, co?
      Wtedy Katowice zobaczą, jak to jest, a w naszym mieście zrobiłoby się normalnie.
      Tylko mnie nie budźcie z tego snu. :)
    • Gość: opium dla ludu Drogi Dyzio, szkoda naiwny lud uświadamiać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.09, 20:02
      Drogi Dyzio, szkoda naiwniaków uświadamiać. Przepych domów zakonnych
      i drogie limuzyny, którymi porusza sie kler stają się coraz bardziej
      zauważalne. co to znaczy. A no naiwny lud zauważa, że dzieje się mu
      coraz gorzej a klasie klerykalnej coraz lepiej. I dopiero wtedy
      naiwny lud pojmie, że jest kiwany, gdy sam to dostrzeże. szkoda
      pisać i uświadamiac. jak ktoś chce, niech daje pieniądze na mszę i
      żyje w przekonaniu, że za te pieniążki zmarłemu będzie lepiej. jak
      chce, niech przepisuje majątek na kler i żyje w przekonaniu, że
      pójdzie do nieba. chce w to wierzyć, niech wierzy i płaci.
      ktoś chce iść na pielgrzymkę, niech idzie. ale niech opłaci sobie
      przewodników, drogówkę, która wprowadzi ją do miasta, noclegi i
      jedzenie. i przede wszystkim. niech nie utrudnia życia mieszkańcom
      Częstochowy. ma ktoś ochotę iść w pielgrzymce, niech sobie idzie.
      ale ja nie muszą o tym wiedzieć, ani o tym słyszeć przez megafony.
    • Gość: Anatol Re: Policja. O pielgrzymów zadbajcie sobie sami IP: *.80-202-37.nextgentel.com 05.07.09, 16:23
      można się ubawić czytając niektóre posty a w szczególności aktywisty
      Dyzia, już cie kiedyś mówiłem że cię namierzę, a wtedy uchowaj Boże,
      jakiś cymbał chce przenieść J.G. do katowic, hehehe, ten cymbał nie
      rozumie że bez tego świętego miejsca, o naszej pipidówie nikt by na
      świecie nie słyszał, chyba tylko w tej brudnej pipidówie ludzie,
      niektórzy ludzie, nie potrafią się cieszyć z pielgrzymek, bo za
      głośno, bo za brudno, bo duży ruch itp itd, myslałby kto -
      francuskie pieski, szlachciury częstochowskie, częstochowa i tak
      jest miastem brudnym, a to za sprawą mieszkańców, i tak jest duży
      ruch, bo drogi i rozwiązania komunikacyjne są jakie są, no może ten
      hasłas trochę przeszkadza, ale to w sumie kilka dni w roku (może ok
      10 dni,14)także też da się wytrzymać.