Dodaj do ulubionych

Długi Akademii Polonijnej

IP: *.pcz.czest.pl / *.pcz.czest.pl 18.12.03, 10:59
Pewnie ta łazienka jest z rocznym abonamentem na usługi dziwkarskie z
pobliskiego zaprzyjaźnionego burdeldomu. Norma, w tym kraju każdy bierze
przykłąd z rządu SLD (Szkoła Lewych Darowizn):)
Obserwuj wątek
    • Gość: absolwent WSJOiE Długi Akademii Polonijnej IP: *.stat.gov.pl 18.12.03, 11:20
      Ksiądz rektor kieruje uczelnią kształcącą przyszłych biznesmenów a nie
      mięczaków - dlatego też zajęcia praktyczne - jak robić kontrahentów w konia.
      Zawiść ludzka i niezrozumienie nowatorskiego programu nauczania zasmuca mnie
      okrutnie...
      • Gość: llk a były inne firmy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 12:21
        w łazięce zlote płytki
        • Gość: długi Re: a były inne firmy ? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 23:38
          A firma "EDAUCATOR" pana Kryńskiego i tym popodobnych bizneshochsztaplerów
          typu panowie MEBLOMATY zresztą Zdzichu i Jureczek bez skrupułow wszyscy to ile
          firm nacieli ??? za przeproszeniem bez wiedzy "kolegów" z Flamandii ! Przecież
          OBIEKT STARTU wyłudzony od Państwa - PT "JURA"- rozbudowuje się od połowy lat
          90 - a o przekrętach na tkackiej nie wspomnę.
          PROPONUJĘ OTWORZYĆ CZARNĄ KSIĘGĘ WYKONAWCÓW ŚWIADCZĄCYCH "USŁUGI" DLA PANA
          KRYŃSKIEGO/ ŁĄCZNIE Z TYMI KTÓRZY WYŁĄCZALI PRĄD W DZIEŃ OTWARCI-fajnie było,
          goście , oficiele iiiii kurwa cimość widzę .Pozdrawiam.Niech Wam BÓG da rozum.
          • Gość: student :) Re: a były inne firmy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 00:07
            kim ty jesteś ? albo kim byłeś w AP a może w gazecie ?
            serio pytam
            pozdrawiam
      • Gość: nowy Re: "Gazeta" jak zwykle fałszuje rzeczywistość IP: 212.87.232.* 18.12.03, 12:36
        "Dziennikarze" z Gazety jak zwykle dobrzy jesteście w plotkach. Bzdury, bzdury
        bzdury, cos tam usłyszelicie ale do konca nic nie wiecie, troche
        rozsądku,powinnscie pracowac w faktach i mitach a nie w "gazecie".
        • Gość: nie -nowe Re: "Gazeta" jak zwykle fałszuje rzeczywistość IP: *.bredband.skanova.com 18.12.03, 15:43
          hej, nowt.Gdybys czytal FAKTY I MITY TO NAPWENO DOWIEDZIAL BYS SIE O FAKTACH A
          MITY SAM BYS OBALIL.cO sie tyczy tego niby ksiedza to juz nie pierwszy jego
          numer zeby ludzi przekrecic.Moze by sie ktos zainteresowal jaki z niego jest
          ksiadz?
        • Gość: Arti Re: "Gazeta" jak zwykle fałszuje rzeczywistość IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 18:15
          Słuchaj nowy: Gdy ktoś takie rzeczy jak ty wygaduje, to zazwyczaj ma na to
          konkretne dowody. Jeżeli je masz, tzn. jeżeli jesteś w stanie udowodnić na tym
          forum, że Gazeta i jej pracownicy piszą głupoty to je przedstaw, a jeśli tylko
          tak ci się zdaje, że masz rację to zjazd, bo mi słabo jak coś takiego czytam.
          • Gość: EG Re: "Gazeta" jak zwykle fałszuje rzeczywistość IP: *.inds.pl / *.inds.pl 18.12.03, 18:59
            Dowody na glupoty? A ostatnia afera z kontrola legalnosci oprogramowania? Wiekszej bujdy juz dawno nikt nie puscil, wywolujac przy okazji taka panike, jakiej nie bylo od czasu stanu wojennego....
            • Gość: Arti Re: "Gazeta" jak zwykle fałszuje rzeczywistość IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 19:54
              Afera związana z kontrolą legalności oprogramowania ma raczej luźny związek z
              przedstawianym artykułem.
              • Gość: reedaktor Re: "Gazeta" jak zwykle fałszuje rzeczywistość IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.01.04, 23:12
                Gazeta Wyborcza i jej Redaktor niszczą nie wygodne wypowiedzi. Zniknęło
                oświadczenie rzecznika AP. O zapłaconym i na zamówienie artykule. Ile na tym
                artykule zarobiła Pani Redaktor a ile jej łazienkowe specjalistki? Kto czyta
                ten ma oczy ze z czytelników robi się "duuurni"
      • Gość: F.Y.M Re: Długi Akademii Polonijnej IP: 217.96.48.* 18.12.03, 17:39
        Od kościoła kat nikt nigdy nie uzyskał niczego za pomocą sądu bo ta
        organizacja stoi ponad prawem - ma specjalą ustawę o specjalnym traktowaniu
        (ustawa o stosunku KK ) i konkordat gwarantujący nietykalnść.
        Z czarnymi lepiej nie robić interesów lub brac z góry i to też lepiej od razu
        wydać
      • Gość: student AP Re: Długi Akademii Polonijnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.03, 21:16
        jako student Uczelni w ramach czesnego żądam dostępu do łazienki J.M. Rektora
    • Gość: emil Re: Długi Akademii Polonijnej IP: *.mim.pcz.czest.pl 18.12.03, 12:45
      Niezły kontrargument. Ciekawe ile wynosi czesne w AP? A po drugie, ile dokłada
      do tego "interesu" Kościół i ciekawe z czyich pieniędzy? Po trzecie - dopóki w
      mieście rządzi "prawa strona" Okap nie ma co liczyć, że ktoś przyspieszy
      procedury prawne. A Kościół milczy... Ktoś zię zainteresował, czy pracownicy
      Okap-u mają wypłacane należne im pensje i czy firma ma z czego je wypłacić?
      I jak w tym kraju ma być dobrze, skoro jeden drugiego okrada w świetle prawa.
      Nie ma się też co dziwić, że ksiądz rektor nie chce zapłacić, bo sami ludzie
      nauczyli tego, że to księdzu się zanosi, a nie od niego dostaje!
      Najlepiej będzie jeśli firma Okap okaże wielkie serce i całą kwotę jej winną
      prze Akademię Polonijną umoży i przekaże w formie darowizny. To by się ksiądz
      rektor ucieszył...
    • Gość: szok Akademia Polonijna IP: *.cel.czest.pl 18.12.03, 13:13
      Szokuje dzisiejszy artykuł "Łazienki rektora - oczywiście K.
      Czy w praworządnym Państwie jest to możliwe, żeby bezkarnie robić takie
      rzeczy? - wychodzi na to, że dla niektórych jest możliwe!
      TRAGEDIA - KTO SIĘ ZA TO I KIEDY WEŹMIE?
      • Gość: happy Re: Akademia Polonijna IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.03, 18:15
        Kto wie, jak to naprawdę było? jedno jest pewne, obecność Akademii jest
        korzystna dla miasta i Ksiądz Rektor ma w tym swoje wielkie zasługi.
    • Gość: ja Re: Długi Akademii Polonijnej IP: 213.25.14.* 18.12.03, 14:17
      Trzeba sie w koncu wziasc za Akademie Polonijna. Uczelnia robi co chce ze
      studentami i z wszystkimi, z ktorymi sie spotka.Proponuje o zbadanie oplat na
      Akademii Polonijnej oraz dokumentow, ktore wydaja.
    • Gość: IBIS Tam" wykłada"J. Buzek fundator za pieniądze podatn IP: *.biskupin.wroc.pl / 80.55.194.* 18.12.03, 14:57
      • Gość: wielbiciel Re: Tam" wykłada"J. Buzek fundator za pieniądze p IP: 213.199.197.* 18.12.03, 22:27
        Taki sam wykładowca jak i premier.
    • Gość: lol Pałac łaziękowski u rektora w willi to straszne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 15:28
      • Gość: Artur Re: Pałac łaziękowski u rektora w willi to strasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 17:26
        Księża płacą w Polsce jedynie walutą Watykańską tj. Bóg zapłać. Kto tego nie
        wie niech nie wchodzi w interesy z księżmi. Jedynym skutecznym sposobem w
        interesach z księżmi jest zapłata z góry , ale na księża raczej sie nie zgodza.
    • Gość: oleczka Re: Długi Akademii Polonijnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 18:21
      nio ladnie wyszlo szydelko z wora.....czesne idzie na kibelek:))
    • Gość: ojciec-nie krynski Re: Długi Akademii Polonijnej IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 19:48
      ten niby ksiadz podobno jest z kamerunu?
      jaki kraj takie obyczaje - czemu sie dziwicie?
      ja uwazam, ze oferta jest rynkowa - chcesz to bierz a skoro ma studentow to
      swiadczy o bardzo niskiej wiedzy i zapotrzebowaniu na studia na poziomie.
      jezeli uwazacie, ze krynski nie daje wlasiwego wyksztalcenia, po prostu nie
      posylajcie tam swoich dzieci - proste?
      • Gość: papa Re: Długi Akademii Polonijnej IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 19:53
        dobrze ci mowic a moj syn juz zaliczyl 2 lata - i co teraz? nie wiem co o tym
        sadzic - czy powinienem szukac mu szkoly zamiennej a jesli tak to jakiej?
        • Gość: alpha Re: Długi Akademii Polonijnej IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 19:57
          To zależy czego oczekujesz po uczelni, jeżeli wiedzy - już masz odpowiedź.
          Przenoś syna i to szybko a gdzie, to zależy od kierunku studiów jaki studiuje.
          Niezależnie od kierunku, proponuję uniwersytet - może nie jest najlepiej z
          jakością kształcenia ale dyplom coś jeszcze znaczy, nieprawdaż?
          • Gość: RYBA Re: Długi Akademii Polonijnej IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 20:03
            MIALEM TEN SAM DYLEMAT, PRZENIOSLEM CORKE DO KATOWIC. REWELACJA, POLECAM!
            • Gość: Go_go Długi Akademii Polonijnej-jakie? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 20:06
              jestem czestochowininem od urodznia - o jakich dlugach akademii polonijnej
              mowa? to zart czy ktos chce zrobic jakis zamet wobec tej wspanialej szkoly?
              • Gość: spowiednik Akademii Polonijnej grzechy? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 20:12
                Kochani!
                JESTEM OSOBĄ NIEZALEŻNĄ, WIĘC PYTAM - O CO WAM CHODZI?
                Znam O. Kryńskigo osobiście i wiem, że jest osobą godną zaufania. To co pisze
                dzisiejsza Gazeta zdumiało mnie - czy to może być prawda? Jestem pierwszą
                osobą, która chciałaby to wyjaśnić.
                • Gość: RETOPRYK Re: Akademii Polonijnej grzechy? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 20:43
                  OJ! KSIĘŻE!
                  CYNIZM - CZY???
                • Gość: Pako Re: Akademii Polonijnej grzechy? IP: 213.199.197.* 18.12.03, 22:29
                  To powierz mu, wielebny, swoje oszczędności.
                • Gość: Penitent Re: Akademii Polonijnej grzechy? IP: *.proxy.aol.com 19.12.03, 10:01
                  Z jakiego zakonu jest Rektor? Ktos pisal, ze jego zakon sie go wyparl, czy to
                  prawda?
                  • Gość: soho Re: Akademii Polonijnej grzechy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.03, 10:23
                    Z tego co wiem był bratem szkolnym, ale się wycofał i gdzieś dostał święcenia
                    kapłańskie, tylko nie wiem gdzie. Ciekawe, czy jest księdzem diecezjalnym, czy
                    wolnym elektronem? Może ktoś wie więcej??
              • Gość: ciekawy Re: Długi Akademii Polonijnej-jakie? IP: 213.199.197.* 18.12.03, 22:32
                A czym mierzysz tą wspaniałość? Bo na pewno nie poziomem abslowentów.
    • Gość: Pako Co znaczy w Polsce koloratka IP: 213.199.197.* 18.12.03, 22:25
      Miałem okazję bezpośrednio obserwować poczynania pana Kryńskiego (nie jest
      żadnym księdzem ani duchownym, jego zakon się do niego nie przyznaje) od
      początku jego występów w Cz-wie. Doskonały organizator i, moim zdaniem, dużej
      klasy krętacz i oszust, ale od tego są odpowiednie organa, które na dźwięk
      słówa "ksiądz" robią pod siebie. Myślę, że jeszcze nieraz usłyszymy o "Akademii
      Polonijnej" w kontekście aferalnym. Obiekt stoi, efektowny, ale rachunki nie
      popłacone. Okap to początek.
      • Gość: zak Re:Wesolych Swiat Bozego Narodzenia dla Akademii P IP: *.i.net.au / *.i.net.au 18.12.03, 22:45
        Wesolych Swiat Bozego Narodzenia i Szczesliwego Noweg Roku dla wszystkich
        pracownikow Akademii Polonijnej w Czestochowie zyczy :
        zak
        • Gość: Ola Re:Wesolych Swiat Bozego Narodzenia dla Akademii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.03, 22:53
          Ja tam studiuję,jak podniosą czesne ,to będę zmuszona przerwać edukację
          • Gość: kasia Re:Wesolych Swiat Bozego Narodzenia dla Akademii IP: *.rtk.net.pl 18.12.03, 23:08
            ja tez tam studiuje. rektor wlasnie siedzi sobie w Australii i wygrzewa sie na
            sloneczku. Jakie placimy czesne??? Lepiej zebyscie nie wiedzieli.
            Do studentów AP - Slyszelicie cos o dodatkowym semestrze na piatym roku za
            ktory tez mamy placic??? Moze wreszcie cos z tym zrobimy?
            • Gość: jjjj Re:Wesolych Swiat Bozego Narodzenia dla Akademii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 23:13
              Słyszałem że rektorowi zepsuła się spłuczka i będzie 5 semestr
      • Gość: hodowca Re: Co znaczy w Polsce koloratka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.03, 23:06
        smutne
    • Gość: alfa Szczęść Boże! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 01:12
      Poczynania ks.Andrzeja mówią same za siebie. -KLER górą!
      Nic dodać nic ująć...
    • Gość: Andrzej D Re: Długi Akademii Polonijnej IP: *.proxy.aol.com 19.12.03, 01:45
      Rywin R, Jakubowska J, Dlugosz H, Jagiello (jak mu tam) to Ci ktorych pamietam
      ale po nich mozna sie spodziewac braku jakiegokolwiek poczucia honoru
      odpowiedzialnosci za losy kraju i osob ktorych ich wybraly coz taka juz mamy
      klase polityczna ktora juz w krotce odejdzie w polityczny niebyt bedac pokarmem
      dla wszelkiej masci robactwa... Ale ks Rektor Andrzej Krynski jakos do tej pory
      nie pasowal do tego kwartetu nie tylko przez to ze nie jest czlonkiem tfu
      sld... Jest przede wszystkim ksiedzem (czy jest to cos wiecej niz tylko bardzo
      dochodowy zawod) ale i rektorem jednej z najlepszych polskich uczelni... A to
      juz do czegos zobowiazuje. W niektorych krajach ludzie jego pokroju stanowia
      autorytety moralne. Ale nie zapominajmy o miejscu gdzie dzieje sie akcja -
      Polska - kraj brudem, obluda, moralnym zezwierzeceniem i intelektualnym kalem
      plynacym. AP miesci sie jakies 5 min od Klasztoru czy to nie jest typowy obraz
      polskiej rzeczywistosci przesaczonej hipokryzja prywata i zlodziejstwem ktore
      zainfekowalo juz nie tylko umysly zwyklych ludzi ale i nawet rektorow (Ksziezy
      la Boga) Panie Krynski za czesne studentow lazienke za 70 tys robic to juz
      lekka przesada...

Should you have any further question please do not hesitate to ask:

adudzic@wsb-nlu.edu.pl

• Gość: ktuś Re: Długi Akademii Polonijnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.03, 10:20
        > Panie Krynski za czesne studentow lazienke za 70 tys robic to juz
        > lekka przesada...

Protestuję!! Łazienka była tylko za 35 tysięcy. Reszta to próba wyłudzenia
        przez OKAP pieniędzy z najlepszej uczelni prywatnej w Polsce. Dobrze, że się
        połapali i nie zapłacili całej sumy. ;-)
      • Gość: Pako Re: Długi Akademii Polonijnej IP: 213.199.197.* 19.12.03, 21:43
        Nieźle dałeś w gardło, Jędruś.
    • Gość: tatu Re: Długi Akademii Polonijnej IP: 212.87.232.* 19.12.03, 13:39
      hahhahhaaahahahahahahahahahahahahahahahah
      hahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahah
      i jeszcze raz hahahahahahahahahahahahahahaha
      hahahahahahahahahahahahahahahahahahahhhaa
      • Gość: S A Re: Długi Akademii Polonijnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 15:34
        Zawsze wiedziałem że jest dwuch największych łotrów w częstochowie.Jeden ma
        najpiękniejsze nazwisko na Swiecie i drań skalał je{on tak się nazwa jak ja}
        Dobrze że zemną nie rodzina ten ksiądz zarządzał Częstochowskim 'Caritasem"
        nazwisko S.........i nastepny hosztapler to p. K.....i rektor A.P.Pisałem na
        tym portalu dawno temu {jak z Potopu p.Sienkiewicza"i sprawdziło się po części
        że hosztaplera z "Caritasu" pana S . wyp.....i.Takie jest oblicze kleru jak
        wykląda KrK i spełni się przepowiednia.
    • Gość: PAWEŁ Re: Długi Akademii Polonijnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.03, 15:57
      Obetnijcie gościowi jaja
      • Gość: mim Re: Długi Akademii Polonijnej IP: ruter1.ak* 19.12.03, 16:56
        co się dziwicie ks. rektorowi.
        Chciał zdążyć z ulgą remontową i niską stawką vatu w
        budownictwie. Okap niech się cieszy że jeszcze przy 7% vat a nie
        22%. W tedy to by była sumka. A tak tylko 70 tys. w plecy
        • Gość: oleczka Re: Długi Akademii Polonijnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 19:01
          skandal wspolczuje tylko studentom ..... czesne poleci w gore bo jakos trzeba
          splacic dlugiii aaa z tego co mi wiadomi i tak nie jest male aaa poziom
          nauczania tez nie zbyt zadawalajacy !!! trzymajcie sie
      • Gość: Jago Re: Długi Akademii Polonijnej IP: 213.199.197.* 19.12.03, 21:49
        Co mu obciąć? Przecież duchowni nie mają jaj.
    • Gość: lulu Re: Długi Akademii Polonijnej IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 19.12.03, 19:47
      kochani
      bądźcie realistami - dziękuję
      • Gość: studentka Re: Długi Akademii Polonijnej IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 19.12.03, 19:57
        na AP czesne płaci się według kursu dolara. Obecnie wynosi ponad 3,000 złotych
        po przeliczeniu na pl za semestr.
    • Gość: ada Re: Długi Akademii Polonijnej IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 19.12.03, 19:54
      panstwooo zapewne za "ksiedzem krynskim"?- to niech was trafi, zgodnie z
      waszym - ten facet wam zalatwi u najwyzszego ---JEGO--
      • Gość: fakty i mity Re: Długi Akademii Polonijnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 20:52
        czesne za papier (toaletowy)
    • Gość: monika Re: Długi Akademii Polonijnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 20:58
      pozdrawiam studentów
    • Gość: Jagoda Re: Długi Akademii Polonijnej IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.03, 01:07
      Stałym gościem w domu ks. prof. zw. dr. hab. Kryńskiego na ul. Lompy jest
      bardzo zasłużony dla Politechniki Częstochowskiej ks. abp. Józef ŻYCIŃSKI który
      od lat kieruje ewandelizacją bardzo zdegenerowanej i zdziczałej młodzieży
      studenckiej tej uczelni uczelni. To dla NIEGO właśnie zrobiona jest ta łazienka.
      Chyba Arcybiskup zasłużył sobie na to, żeby odpocząć w godziwych warunkach.
      Jagoda.
      • Gość: DS Re: Długi Akademii Polonijnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.03, 01:10
        Po pierwsze aby było JASNE - nie zajmuję staowiska w sprawie bo mnie to
        totalnie zlewa, a poniżej zamieszczam komentarz do art. w GW i wypowiedzi Was
        forumowicze.

1. z txt GW wynikają same nieścisłości - jako czytelnik nie dowiaduję się
        jasno czy chodzi o JEDNĄ łazienkę za 70 tys czy o l.mn jak w tytule LAZIENKI.

2. uważam, że operowanie stweirdzeniami "około" przy takich kwotach to
        przykłąd braku wiedzy autora nt. zagadnienia o jakim pisze, lub poprostu chęć
        zagrania na uczuciach czytelników - skoro to postępowanie uproszczone (jak
        napisano) dowodami są dokumenty - a z tych zapewne wynika kwota stanowiąca
        wartość przedmiotu sporu - niestety autor nie pofatygował się o dokłądne jej
        określenie

3. z txt art. nie dowiaduję się także, czy całość należności nie została
        opłacona (około 3 mln) czy też tylko część za te łazienkę (l.poj) łazienki
        (l.mn) - cóż lepiej jest napisać "coś" aniżeli "nic"

4. brak kompetencji autora do pisania nt. spraw toczących się przez
        niezawisłym sądem jest zastraszający - nie znam procedury określonej w kpc -
        jaka okreśłona została przez autora jako "przepychanka" - znowu doznaję
        wrażęnia, że autor zamiast obiektywnie informować o sprawie, subiektywnie się
        do niej odnosi i stara się wprowadzić mnie w błąd (takie mam wrażęnie - nie
        wiem jak jest w rzeczywistości)- czy ten prosces się rozpoczął ? a jeśli nie
        to skąd u aotora te "sprawdzone wiadomości" ?

5. zastanawia mnei dlaczego tak poważny tekst dotykający tak poważnej sprawy,
        napisany jest tak nieprofesjonalnie, przepraszam ale napisany jest w stylu
        wyreżyserowanego programu któy ma mieć ściśle określony przebieg - i to mnie
        najbardziej drażni albowiem - TEMIDA jest jedyną władną w rozstrzygnięciu
        zaistniałe sytuacji natomiast ferowanie wyroków "pośrednie" i tworzenie
        takiej niezdrowej atmosfery wokół procesu doprowadzić może tyklo do jednego -
        obiektywnego oceny takiego zachowania.

6. czekam na rozstrzygnięcie w rzeczonej sprawie tak samo jak Wy z tym, iż
        obojętne mi jest kto ma tutaj rację, ważne aby wyrok był prawomocny

7. pozostawiam bez słów komentarza wypowiedzi osób, które starają się sam nie
        wiem co osiągnąć pisząc rzeczy których nie ma sensu nawet czytać - ja wolę
        merytoryczną dyskusję

8. nie znam AP ale z tego co widzę STRASZLIWĄ ma opinie - cóż ciekaw tylko
        jestem jednego ilu ma studentów - tzn. ilu idiotów się tam uczy (bo taki
        wniosek mogę wyciągnąć z komentarzy moich przedmówców)

dura lex sed lex
        • Gość: xyz Re: Długi Akademii Polonijnej IP: *.icis.pcz.pl 20.12.03, 10:27
          Dziennikarstwo na swoje prawa i dziennikarz nie moze czekac na wyrok sadu, bo
          to bedzie musztarda po obiedzie.

• Gość: DS Re: Długi Akademii Polonijnej IP: 213.199.204.* 20.12.03, 11:10
            W takim razie - CZY DZIENNIKARSTWO TO TYLKO WZBUDZANIE EMOCJI I
            ROZPOWSZECHNIANIE NIESPRAWDZONYCH INFORMACJI ? Bo taki wniosek wynika z
            założenia, iż opisanie sprawy PO wydaniu wyroku jest "musztardą po obiedzie",
            czyż to "dziennikarstwo" nie powinno raczej iść w inną stronę ... tj
            przestrzegania prawa a co za tym idzie uczynić pkt. wyjścia sprawdzenie
            informacji i ich zweryfikowanie z rzeczywistością, wolność słowa nie oznacza
            dowolności pisania.

Dla mnie GW wiele straciłą publikując ten art, ALE ABY BYLO JASNE nie dlatego,
            że akyrat dot. on osób X czy Y, ale dlatego, żę po jego przeczytaniu MAM TAK
            POWAŻNE WĄTPLIWOŚCI CO DO JEGO MERYTORYCZNEJ zawartości.

Pozdrawiam: Zdrowych i Wesołych Swiąt zycze tym, którzy dyskutują na argumenty
        • ski_board Re: Długi Akademii Polonijnej 20.12.03, 15:54
          DS pisze: „z txt GW wynikają same nieścisłości”. Śmiem przypuszczać, że nie
          byłoby tychże, gdyby rektor Akademii zechciał porozmawiać z dziennikarzami. Ale
          nie zechciał.
        • Gość: ml Re: Długi Akademii Polonijnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.03, 21:46
          > 1. z txt GW wynikają same nieścisłości - jako czytelnik nie dowiaduję się
          > jasno czy chodzi o JEDNĄ łazienkę za 70 tys czy o l.mn jak w tytule LAZIENKI.

Nie wiem DSie skąd wzięła Ci się liczba mnoga.
          W tekście jest napisane wyraźnie:

"M.in. za wart 70 tys. zł remont łazienki w domu rektora uczelni"

oraz:

"W drugim przypadku Okap remontował łazienkę w domu księdza rektora ... remont
          łazienki w mieszkaniu rektora"

Gdzie tu liczba mnoga??
          • Gość: czytający LAZINKI (l.poj) - LAZIENKA (l.mn) ?!? IP: *.ap.edu.pl 13.01.04, 09:14

Co za błyskotliwy wywód, nawet poparty cytatem z tekstu artykułu.

Szkoda że nie przeczytał mój przedmówca całego art. (od tematu do ostatniej
            kropki) być może zauważyłby, iż w tytule mowa jest o LAZIENKACH (l.mn).

Przytaczając cytac z treści wypowiedzi "dziennikarki" potwierdził tylko, iż
            celowym było używanie naprzemiennie l.poj i l.mn Inaczej brzmi łazienka za 70
            tys a inaczej brzmią w uszach manipulowanych czytelników lazienki za 70 tys -
            czyż nie mam racji ?

Pozdrawiam

P.S.
            Dziękuję GW za notoryczne CIĘCIE moich postów - wolnośc słowa
        • Gość: VVV Re: Długi Akademii Polonijnej IP: *.net81-64-196.noos.fr 21.12.03, 14:17
          Ciekawy komentarz ... szkoda tylko, ze sam zarzucajac ga
      • Gość: xyz Re: Długi Akademii Polonijnej IP: *.icis.pcz.pl 20.12.03, 16:58
        Twoje rewelacje swiadcza o Tobie w sposob jednoznaczny - mania przesladowcza.

• Gość: sssssssssssss Re: Długi Akademii Polonijnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 14:36
      słyszałem ze wyborcza ma dług zaufania
    • Gość: Adaś Re: Długi Akademii Polonijnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 12:15
      a czy czesne wzrośnie??
      • Gość: jmk Re: Długi Akademii Polonijnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 14:32
        NIe wzrośnie bo Okap zapłacił.
        W przyszłym roku też nie jest planowany wzrost -potrzebni są następni frajerzy
        majacy nadzieje na dobre interesy z czarnymi złodziejami.
        Frajerzy za to bekną!!!
        Jak ich braknie czesne wzrośnia a jak się znajdą to też.
        • Gość: oleczka Re: Długi Akademii Polonijnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 14:40
          haha wzrosnie ale w okolicach pazdziernika zeby nabor byl zadawalajacy
          zapewne!!! pozdrawiam i wesolych!
      • Gość: maxima Re: Długi Akademii Polonijnej IP: *.15.15.vie.surfer.at 08.01.04, 15:16
        Nie rozumiem dlaczego studenci ktorzy tam studiuja martwia sie czy czesne
        wzrosnie, przeciez macie umowy ktore warto czasami przeczytac, czyba ze
        mamusie was zaprowadzily za raczke i podpisaly co trzeba, co w wielu
        przypadkach wcale by mnie nie zdziwilo.
        pozdrawiam absolwentow filologii rocznik 2003
    • Gość: kondi Re: Długi Akademii Polonijnej IP: 80.55.228.* 23.12.03, 00:38
      Skąd ja to znam? Homo częstochowianus. Czy wiecie kto to jest? Nie?
      To taki osobnik, który jak się rano obudzi, nim się wysika to już myśli - kogo
      by tu dzisiaj zrobić "w konia".
      Ta cała Akademia??? Polonijna to jeden wielki przekręt pazernego ojczulka
      K....go. Przykład jak się dobrze urządzić za pieniądze naiwniaków.
      • Gość: mieszkaniec Re: Długi Gazety Wyborczej sa straszne duze ! IP: *.i.net.au / *.i.net.au 23.12.03, 08:54
        Gazeta nie placi zadnego rachunku , a nawet sie nie rozlicza z Urzedem
        Skarbowym w Czestochowie !Tlumaczy to tym , ze taka moda jest w Polsce !
        mieszkaniec
      • Gość: xx Re: Długi Akademii Polonijnej IP: *.icis.pcz.pl 24.12.03, 12:35
        Ja sie absolutnie nie zgadzam z Twoja wypowiedzia w sprawie Czestochowian.

Jestem z zewnatrz ale ponad 20 lat juz miszkam w tym miescie.
        I powiem jedno - na podstawie moich doswiadczen uwazam Czestochowian za ludzi w
        przewazajacej wiekszosci porzadnych, o wiele mniej agresywnych niz mieszkancy
        innych miast, a rowniez mniej pazernych.

Za to mialem bardo zle doswiadczenia z mieszkancami Wroclawia w tym wzgledzie,
        ale tez nie generalizuje, chociaz jestem juz o wiele bardzie ostrozny akurat
        tam.

• Gość: rachim Akademia Pana Kleksa ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 16:27
      robi co mu się podoba ku wspulnej przygodzie
    • Gość: rafea Akademii Polonijnej PORADNIK DLA MATACZY IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 24.12.03, 07:21
      Z wypowiedzi PREZEDSTAWICIELI prokuratury i urzedu skarbowego ze wydawanie
      uczelnianych pieniedzy na prywatne cele jej rektora jest wewnetrzna sprawa
      uczelni wnosze, ze jest to swoista wykladnia prawa dla rabulistow - prosze o
      wiecej porad jestem gotow opracowac PORADNIK DLA MATACZY.
      JESTEM KSIEGOWA I NIE ZGADZAM SIE Z TYMI WYPOWIEDZIAMI - TO KOMPROMITUJE OBA
      URZEDY!
      NIECH ROZSADZI MINISTER FINANSOW - O.K.?
      • Gość: DS Re: Akademii Polonijnej PORADNIK DLA MATACZY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.03, 14:42
        Cóż proponuję wystąpić do NS z zapytaniem prawnym skoro są takie wątpliwości

Swoją drogą poproszę o konkret z Pani strony to interesujące o czym Pani pisze,
        jednak lubię konkrety tj. w jakim momencie mamy do czynienia z mataczeniem, i
        co jest omylnego w cytowanych wypowiedziach ?
      • Gość: irr Re: Akademii Polonijnej PORADNIK DLA MATACZY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.03, 21:48
        chętnie kupię
        • Gość: Gosccc Re: Akademii Polonijnej PORADNIK DLA MATACZY IP: *.metrocafe.pl 28.12.03, 19:58
          a ja tam studiowalem :(
          • Gość: haha Re: Akademii Polonijnej PORADNIK DLA MATACZY IP: *.metrocafe.pl 28.12.03, 20:11
            hehe
          • Gość: polak Re: Akademii Polonijnej PORADNIK DLA MATACZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.03, 21:21
            wspolczuje ........ale takie jest zycie ...
    • Gość: jojo Długi Akademii Polonijnej IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 30.12.03, 18:00
      oddał w końcu te długi?
      • Gość: a_k_ Re: Długi Akademii Polonijnej IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 31.12.03, 06:43
        długi to on ma ale między nogami
    • Gość: STUDENT Re: Długi Akademii Polonijnej IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 31.12.03, 22:03
      JAKIE DŁUGI - CHYBA WOBEC AKADEMII - TO PRESTIŻ DLA MIASTA
      • Gość: KODEKS Re: Długi Akademii Polonijnej IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 31.12.03, 22:03
        A GDZIE PRAWO?
        • Gość: anakonda Re: Długi Akademii Polonijnej IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 31.12.03, 22:04
          prawo jest dla malych i glupich
          • Gość: oleczka Re: Długi Akademii Polonijnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.04, 14:31
            dlaczego ?
            • Gość: student Re:Dla-Akademii Polonijnej-Szczesliwego Nowego Rok IP: *.i.net.au / 203.19.226.* 03.01.04, 01:52
              Szczesliwego Nowego Roku -2004 !
              student
      • Gość: baartec Re: Długi Akademii Polonijnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.04, 19:23
        Jaki prestiż???? Ty chyba pijany do tej szkoły chodzisz. Też jestem studentem
        tego burdelu(i strasznie się tego wstydzę). Przychodze po przerwie świątecznej,
        a tu zimno jak w zadzie u eskimosa, ani ciepłej wody w kiblu. Zaczynam się
        domyślać na co idą nasze niemałe pieniążki. Może ktoś z Was mi uświadomi w jak
        duże g.ó.w.n.o wpadłem idąc niechcący tutaj studiować??????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka