xeno 03.07.09, 23:10 No i to jest racja, że podnóżki są potrzebne przy pracy przy komputerze - bo z czasem robią się żylaki, nogi bolą, są ociężałe, puchną. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bartma Urzędniku, żądaj podnóżka 03.07.09, 23:18 Trochę śmiesznie... W mojej firmie (oddział IT spólki giełdowej z bardzo znaczącym udziałem SK) temat podnóżków był wałkowany parę lat temu za pośrednictwem pewnej ponoć bardzo gorliwej pani z PIP :) Natomiast ja już tak osobiście od siebie :) polecam akcję GW pt. Polska Biega. Dla ludzi pracujących stacjonarnie parę kilometrów tygodniowo to balsam na obolałe od siedzenia nogi :) Serdeczności, b Odpowiedz Link Zgłoś
agulha Re: Urzędniku, żądaj podnóżka 04.07.09, 00:19 Już przyp** się wszystkiego, czego mogą. Na hasło "urzędnik" szczują nas wszystkich pod dowolnym pozorem. O co chodzi?! Jaki problem? Obowiązkiem pracodawcy jest dbać o ergonomiczne warunki pracy zatrudnionych. W pracy też siedzę przy komputerze, akurat podnóżka nie mam, chociaż można sobie zamówić (żaden urząd - korporacja). W domu natomiast też śmiem mieć podnóżek i nie czuję się winna :-)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: denis Re: Urzędniku, żądaj podnóżka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.07.09, 12:44 agulha bez nerw, jeśli dobrze rozumiem pismo, to nie w podnóżkach sprawa i ergonomii, tu chodzi o wyjątkowość częstochowskiej geodezji dzielnie wspieranej organizacyjnym - albo większość siedzących przed komputerem (dzisiaj prawie wszyscy!), albo wyjątki mają pewne prawa do godziwych warunków pracy i płacy... A geodeta to zawód, który wymaga specjalnej troski bo jak donosi prasa "Z nożem rzucił się na geodetę" - zaatakował go od tyłu, gdy ofiara dokonywała pomiarów geodezyjnych. Więc, nie żałujmy im podnóżka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Urzędniku, żądaj podnóżka IP: *.chello.pl 04.07.09, 19:09 NIE MA PROBLEMU PODNOZKA. JEST PROBLEM PANI STEINHAGEN.PRZ......SZA SIE DO WSZYSTKIEGO Z DEFINICJI.OD PODNOZKAJEST LEKARZ NACZYNIOWIEC A JAKI DLA PANI S.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyndol Re: Urzędniku, żądaj podnóżka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.07.09, 22:37 @XXL Widzę, że rozmiar masz jak trzeba, ale tu oprócz krzyku trzeba czegoś więcej, staraj się chłopie, bo odpadniesz w przedbiegach... Odpowiedz Link Zgłoś
funkenschlag Urzędniku, żądaj podnóżka 04.07.09, 01:15 Nie widzę nic złego w podnóżkach. Kto nie siedział przez 8 godzin dziennie przy biurku niech się nie wypowiada. Po kilku godzinach smęcenia przed monitorem jakakolwiek zmiana pozycji pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Urzędniku, żądaj podnóżka 04.07.09, 16:14 Zgadzm się, podnóżek jest po to aby oparte o krawędź krzesła nogi nie uciskały żył i tętnic. A za 10 to można sobie zeszyt kupić a nie sensowny podnóżek. Z tych, które oglądałem to minimum 60-100pln z gumowym podbiciem, tak żeby sie nie przesuwały. A za niegospodarność to ścigać "kierowników i prezesów" bo to największe lenie i pasożyty. Rybapsuje się od głowy a wiadomo jaki jest nepotyzm w budżetówce. Odpowiedz Link Zgłoś
bluegrazyna Re: Urzędniku, żądaj podnóżka 05.07.09, 14:17 A gdzie można kupic podnóżek ???/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tryi Re: Urzędniku, żądaj podnóżka IP: *.227.forpsi.net 05.07.09, 14:21 W mięsnym na Słowackiego....kretynko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: StudentZarządzania Urzędniku, żądaj podnóżka IP: 188.33.82.* 04.07.09, 01:25 Nie macie się już czego czepiać?? Jakbyście (w GW) poznali trochę zasad ergonomii, to wiedzielibyście, iż ergonomia stanowiska pracy z komputerem czasami wymaga (zależnie od wymiarów antropometrycznych osoby) podnóżka, aby nie przemęczać ciała i nie powodować wadliwych postaw i chorób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Urzędniku, żądaj podnóżka IP: *.rev.inds.pl 04.07.09, 08:21 No to kupili podnóżki w zamian za mój etat, no bo po co dać uczciwie komuś zarobić, lepiej sobie pod zgrzybiałe stopy kupować za bajońskie kwoty podnóżki, co za rozpusta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Urzędniku, żądaj podnóżka IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.09, 09:34 Ciekawe kto napisze artykuł o poziomie inteligencji dziennikarzy. Czasami by się przydało. Dobra rada dla częstochowskiej wyborczej - jak nie macie sensacji to piszcie o rzeczach pozytywnych, o ciekawych inicjatywach. O wakacjach w mieście. Czy sprawdziliście co młodzież i dzieciaki z Czewy i okolic mogą robić w wakacje?? I to nie chodzi o hasła a o rzeczywiste działania. To jest dobry temat a nie jakieś podnóżki. Tu można zagiąć samorządowców, że posiadając baze personalną (nauczyciele) i lokalową właściwie mało co oferują dzieciakom na wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Urzędniku, żądaj podnóżka IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.09, 22:40 Tu można zagiąć samorządowców, że posiadając baze personalną > (nauczyciele) i lokalową właściwie mało co oferują dzieciakom na wakacje. > nauczyciele tez maja wakacje głąbie i ustawowy urlop Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gł ąb Re: Urzędniku, żądaj podnóżka IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.09, 18:18 a dlaczego nauczyciele muszą mieć tak długie wakacje??? skoro nie ma lekcji to niech pracują na świetlicach :) nieroby Odpowiedz Link Zgłoś
r.kruger Urzędniku, żądaj podnóżka 04.07.09, 10:15 Jedni mogą mieć za pieniądze państwa osłonki na doniczki po 800zł (proszę nie wmawiajcie mi że to błąd, ktoś na tym nieźle zarobił) a innym nie można kupić ważnego sprzętu za zaledwie 1/10 tej kwoty? Dlaczego urzędniczki, urzędnicy którzy ciężko pracują mają mieć podnóżki z odpadów skoro fotel prezesa kosztuje więcej niż wyposażenie kilku stanowisk pracy ? I dlaczego o tym się rozmawia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Durny pismak jeste Re: Urzędniku, żądaj podnóżka IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.09, 12:14 Autor artykułu to kretyn! Przepisy mówią wyraźnie że osoba pracująca na stanowisku z komputerem ma obowiązkowo mieć tzw. krzesło komputerowe a jeżeli pracownik sobie tego zażyczy to ma dostać podnóżek. Koniec. Kropka. Nie ma innej możliwości! Jeżeli tego nie dostanie to pracodawca może zapłacić do 30tys. zł kary! Pewnie gdyby nie dostali tych podnóżków i PIP nałożył by kare autor też zrobił by afere. Ja nie wiem czy w Wyborczej, w ramach ośczędności zatrudniaja licealistów do pisania art.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: denis Re: Urzędniku, żądaj podnóżka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.07.09, 14:05 Durny... masz mózg to go używaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Urzędniku, żądaj podnóżka IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.09, 22:41 czy w wyborczej, której dziennikarze pisza przy komputerze postarano sie o podnóżki dla pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 jestem zbulwersowany tym, 04.07.09, 11:43 że nie został zakupiony ani jeden klęcznik. to niesłychane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: savon de Marseille Re: jestem zbulwersowany tym, IP: *.dyn.iinet.net.au 04.07.09, 12:42 carpaccio4 napisał: > że nie został zakupiony ani jeden klęcznik. to niesłychane. Akurat trafiles jak kula w plot! To wielka szkoda, ze nie zakupiono kilku klecznikow. Have a look : www.awardposturechairs.com.au/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klecznik Re: jestem zbulwersowany tym, IP: *.ang.sth.bostream.se 04.07.09, 15:04 ze ktos nie widzi mozliwosci zastosowania podnozka jako klecznika (przeciez tak robisz w kosciele) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Szezlong IP: 188.33.24.* 04.07.09, 11:52 Myślę że sprawę załatwiłby zwyczajny szezlong. Wtedy można by pracować choćby i na leżąco. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Urzędniku, żądaj podnóżka 04.07.09, 12:32 w sam raz info na 1 stroe portalu... Odpowiedz Link Zgłoś
reniaczek1980 Urzędniku, żądaj podnóżka 04.07.09, 12:57 tak sobie pomyslalam, ze chyba tez kupie podnozek do swojej firmy - wlasnie urzadzam biuro. Faktycznie tanie i zdrowe. Jak to dobrze, ze o budzecie decyduje tylko ja i nikt mi sie nie panoszy. Nie chcialabym pracowac w takiej przepychankowej panstwowce. Odpowiedz Link Zgłoś
reniaczek1980 Urzędniku, żądaj podnóżka 04.07.09, 13:06 co do biegania - ja mam abonament na fitnes kolo domu i polecam po siedzacej pracy ruch (wychodze stamtad zawsze wypoczeta), ale to nie zastapi ergonomicznej pozycji w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bejotka Urzędniku, żądaj podnóżka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 13:07 Te podnóżki są rzeczywiście potrzebne, a cała draka pewnie dlatego, że nie modlitewne. I to w Częstochowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Urzędniku, żądaj podnóżka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 13:09 Autorka tekstu pani Dorota chyba już naprawdę się nudzi pisząc o takich sprawach.Daj se spokój kobieto, co Ty chcesz osiągnąć. Te artykuły to coraz większe dno.Uparłaś się na TW i Urząd Miasta i tyle.A podnóżki są zgodne z prawem i nawet wskazane, ja pracuje też w biurze w pewnej firmie i też szef kupuje takie podnóżki.Więc nie rób sensacji bo te teksty już są żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
stasieczek5 Urzędniku, żądaj podnóżka 04.07.09, 13:15 Nie interesuje mnie zasadność kupowania takich czy innych mebli.Mam natomiast pytanie (podparte ogromnym wzburzeniem) : A gdzie są lub czy ujeto w preliminarzu, KLĘCZNIKI, które gdzie jak gdzie ale w "w miejscu uświęconym wizytą JP II", winny być uzywane przez cały czasu otwarcia urzędów zarówno przez petentów jak i urzędników. Jest niedopuszczalne aby w kraju gdzie istnieje prawny obowiązek szerzenia wiary katolickiej ten element sprzętu był pomijany przy organizacji pracy urzędu czy biura. Petent winien załatwiać sprawę NA KOLANACH a i przed nim urzędnik winien pracować w tej pozycji. Nie będę wspominał o tradycyjnym jak i OBOWIĄZKOWYM słowie "pochwalony" przed i po załatwieniu sprawy. Gdzie miejscowe władze ? Dlaczego Umiłowani Biskupi nie przypominają o tych sprawach przy okazji homilii i kazań ?! pochwalony.... Odpowiedz Link Zgłoś
sun_of_the_beach Re: Urzędniku, żądaj podnóżka 04.07.09, 13:46 www.ergonomia.e-ar.pl/strony/komp.html To tyle w temacie podnóżków. A twój katofobijny bełkot stasineczku świadczy tylko o tym, że jesteś debilem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baler Re: Urzędniku, żądaj podnóżka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.09, 21:35 dobre Odpowiedz Link Zgłoś
maciejkozlowski Urzędniku, żądaj spluwaczki,klęcznika, halsztuka.. 04.07.09, 14:18 peruki, spinki do koszul,podłokietniki, przyciski do papieru, zdobne kałamarze, biurka palisandrowe. A co ? Jak kryzys to kryzys pełną gębą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 001 Ciśnie się pytanie .... IP: *.rev.inds.pl 04.07.09, 14:21 A poddupków nie było ??? Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 urzędasów dziesięć na jednego pracującego "Miś"Bar 04.07.09, 14:37 mail.google.com/mail/?ui=2&ik=57eb923519&view=att&th=121fa368d038f0e1&attid=0.1&disp=thd&zw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: migi Urzędniku, żądaj podnóżka IP: 195.205.202.* 04.07.09, 15:07 zgadzam się z wypowiedzią bartma: " Trochę śmiesznie... W mojej firmie (oddział IT spólki giełdowej z bardzo znaczącym udziałem SK)temat podnóżków był wałkowany parę lat temu za pośrednictwem pewnej ponoć bardzo gorliwej pani z PIP :) Natomiast ja już tak osobiście od siebie :) polecam akcję GW pt. Polska Biega. Dla ludzi pracujących stacjonarnie parę kilometrów tygodniowo to balsam na obolałe od siedzenia nogi :) Serdeczności, b" Urząd podobno myśli o kondycji swoich pracowników, dając możliwosc korzystania z miejskich obiektów sportowo-rekreacyjnych, ale ponoc pracownicy przysyłają inne osoby "w zastępstwie" :( Odpowiedz Link Zgłoś
zmora_1 Re: Urzędniku, żądaj podnóżka 05.07.09, 08:47 "Podobno". W tej chwili nie ma już bezpłatnych wejść na basen czy lodowisko. A chetnie bym skorzystała. Dlatego sama dbam o to aby duzo się ruszać, a urzędasy nawet do pracy samochodem 500 metrów dojeżdżają, to ruchu wcale nie mają. Ruszyć panie i panowie swoje szanowne d... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henia Urzędniku, żądaj podnóżka IP: 79.97.108.* 04.07.09, 15:42 pracuję większość dnia za biurkiem w Irlandii - pierwsze o co zapytano mnie po przyjściu do pracy to było właśnie czy życzę sobie podnóżek. Tutaj to norma Odpowiedz Link Zgłoś
lajosz3 Do tyrających biórw. 04.07.09, 16:13 Co wy k--wa wiecie o zmęczeniu bando nierobów. Codziennie pracuję osiem godzin stojąc na nogach (stolarz obróbka CNC), dodatkowo przenosząc niemałe ciężary. Wszystko to w ogromnym huku, pyle i (dla was penie dziwne) bez klimatyzacji. Dodatkowo jest to praca z komputerem, bardzo odpowiedzialna bo jak wpiszesz coś nie tak, to cały wykonywany element (kosztujący tysiące) idzie do kosza. Jeśli pomyli się urzędnik i wydrukuje coś nie tak, to do kosza idzie kartka i drukuje się nową. Koszt kartki (w zależności na jakiej drukarce się drukuje) to zaledwie 15 groszy. Gdybym zażądał fotela lub nie daj boże podnóżka, to by mnie śmiechem zabili, a wy płaczecie jak dzieci, że musicie SIEDZIEĆ przez osiem godzin bez podnóżka. Czy nie ma na tym forum żadnego urzędnika, który zdaje sobie sprawę z tego, że ma pracę bardzo lekką i w komfortowych warunkach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafi Re: Do tyrających biórw. IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.09, 16:28 A ja kiedyś tyrałem fizycznie teraz jestem urzędasem. Szczerze to i tu i tu się narobię. Każda praca ma swoją wartość i nie ma co się licytować. Tak się tylko wydaje że praca biurowa to czysta przyjemność. Ja za swoje decyzje odpowiadam finansowo i dyscyplinarnie. Jak pomylę się choć o jeden grosz to dyrektor się o tym dowie. Często pracuje po godzinach i w domu, i nikt mi za to nie płaci. Bo urzędnik ma się wyrobić i tyle. Gdyby nie problemy zdrowotne to wróciłbym do pracy fizycznej, dużo mniej stresu i więcej czasu dla siebie no i lepsza pensja. A podnóżki powinny być jak się ciągle siedzi przy kompie bez przerwy po kilka godzin to strasznie bolą nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boa Re: Do tyrających biórw. IP: 85.222.87.* 06.07.09, 15:46 Proszę uprzejmie, jest coś i dla Ciebie, za niecałe 350 zł: pliki.sklep.meble.pl/gfx/meblesklep/sklep_oferta/25222/1836724519.jpg i już nie musisz stać 8 godzin. (chyba, że jesteś z tych, którzy wartość swojej pracy upatrują w tym, jak się zmęczą, nieważne czy z sensem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRYZYS. Re: Urzędniku, żądaj podnóżka IP: *.rev.inds.pl 05.07.09, 07:35 to (.....) do Iraldi! Odpowiedz Link Zgłoś
hera9 jak pani zle w pracy moze poszukac 04.07.09, 16:21 innej,zaden problem.oslony na doniczki kosztuja ok 5zl.wszyscy ci wspaniali pracownicy powinni byc wywaleni na zbity leb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anja Re: jak pani zle w pracy moze poszukac IP: *.net.stream.pl 06.07.09, 19:57 Płytkośc twojej wypowiedzi mnie rozwala a może ciebie powinny wywalić na zbity pysk, widać że z urzędami wogóle z praca umysłową nie masz nic wspólnego faktycznie przy łopacie podnóżki i osłonki na doniczki nie są potzrebne Odpowiedz Link Zgłoś
krawcu1 Urzędniku, żądaj podnóżka 04.07.09, 16:58 ja po prostu ......albo w sumie mi ręce opadają..... czy urząd czy starostwo na wszelakie inne wydatki ma, a na sprawę dotyczącą zwrotu działki na wykonanie operatu szacunkowego nie ma już 3 rok...........Częstochowa...to dobre miasto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piorun51 zara sie spuszcze IP: *.americanprogress.org 04.07.09, 17:00 ja jestem śmiecem prawdziwym i nie podszywaj się prostaczku pod moj nick chcesz śmieciu wiązankę to skasują te posty Wielką jest mądrością umieć znosić głupotę innych -Pitagoras Odpowiedz Link Zgłoś