Gość: Pola Re: Burmistrz Blachowni Zdzisław Nowak nie żyje IP: 212.87.240.* 21.07.09, 13:39 Był naprawdę dobrym człowiekiem, zrobił wiele dla tej gminy. Miał tak wiele planów, naprawdę mu zależało na tym mieście. Bardzo go szkoda, taki młody człowiek, miał zaledwie 41 lat. Zostawił żonę i dzieci. Pogrążonej w żałobie rodzinie i przyjaciołom składam kondelencje. Zawsze będę go dobrze wspominała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Burmistrz Blachowni Zdzisław Nowak nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 13:47 ojej młody męzczyzna :( czy to jakas smierc tragiczna? mimo wszystko wyrazy wspolczucia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Burmistrz Blachowni Zdzisław Nowak nie żyje IP: *.alfanet24.pl 21.07.09, 13:50 W tym wypadku choroba:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: Burmistrz Blachowni Zdzisław Nowak nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 15:25 ilez to dobrego o czlowieku mozna uslyszec po smierci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Burmistrz Blachowni Zdzisław Nowak nie żyje IP: *.alfanet24.pl 21.07.09, 16:27 Uroczystości pogrzebowe rozpoczną się w dniu 23 lipca 2009 roku o godzinie 14.00 w Kościele Niepokalanego Poczęcia Najświętszej Marii Panny w Częstochowie ul. Wielkoborska 123, po czym nastąpi odprowadzenie Zmarłego na Cmentarz Parafialny na Lisińcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RED Re: Burmistrz Blachowni Zdzisław Nowak nie żyje IP: *.kabel.net.pl 21.07.09, 17:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Burmistrz Blachowni Zdzisław Nowak nie żyje IP: *.zone6.bethere.co.uk 21.07.09, 19:18 respekt. znalem go z roznych czasow i przede wszystkim byl uczciwym czlowiekiem co w polityce nie jest takie powszechne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Burmistrz Blachowni Zdzisław Nowak nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 20:22 Też znałem s.p. Zdziśka i potwierdzam. Był trochę szalony ale dobry, uczciwy i szczery co w polityce rzadko sie zdarza. zegnaj Zdzisiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mors Re: Burmistrz Blachowni Zdzisław Nowak nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 20:09 podobno on bardzo bronił tego zabitego przez ministranta księdza, bardzo pozytywnie się o nim wypowiadał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klm Re: Burmistrz Blachowni Zdzisław Nowak nie żyje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.09, 20:29 do żonaty : trochę ogłady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strażak Re: Burmistrz Blachowni Zdzisław Nowak nie żyje IP: *.anonymouse.org 22.07.09, 10:13 Żonaty to pewnie jakiś wiejski pionek z obozu największego przegranego ostatnich wyborów. Szkoda że tacy ludzie w ogóle zabierają głos :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żonaty [...] IP: *.anonymouse.org 21.07.09, 23:08 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
expertum-credere-potes Re: Burmistrz Blachowni Zdzisław Nowak nie żyje 21.07.09, 23:28 Dzidek, zdjaje się że ty pierwszy po tamtej stronie z naszej klasy. W trzeciej klasie robiliśmy we dwójkę ze Ździśkiem dla Gienka regulator na tyrystorze 10 KW wyprodukowanym przez Teslę. Po maturze nasze drogi się rozeszły między innymi na skutek delikatnie mówiąc odmiennych poglądów, co nie przeszkodziło mu pomóc mi w trudnych latach 90tych. Misericordiae Tuae confitemus Domine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i28 Re: Burmistrz Blachowni Zdzisław Nowak nie żyje IP: *.anonymouse.org 22.07.09, 11:36 Powiedział że współpraca na płaszczyźnie urząd - kościół układała się dobrze. Tyle. A że ktoś z tego zrobił obronę księdza to już inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysz Re: Burmistrz Blachowni Zdzisław Nowak nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 13:03 teraz widocznie nawet jak się ktoś powiesi, to go klecha w święconej ziemi pochowa. sumienie nie wytrzyma długo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość R RR Re: Burmistrz Blachowni Zdzisław Nowak nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 15:39 Zdzisław Nowak był uczciwym człowiekiem zawsze służył pomocą ,żal że tak szybko odszedł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośćAŻÓ Re: Burmistrz Blachowni Zdzisław Nowak nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 15:53 Odszedł dobry człowiek o Wielkim Sercu.Wyrazy wspołczucia rodzinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mroczny Re: Burmistrz Blachowni Zdzisław Nowak nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 22:17 klątwa cdn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość znaj Re: Burmistrz Blachowni Zdzisław Nowak nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 10:39 Mroczny klątwa jest dla ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liptonnik Re: Burmistrz Blachowni Zdzisław Nowak nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 20:47 nie trzeba było bronić klechy. a klątwa jest nad gminą i żadne odczynianie nie pomoże...to klątwa krzywdy ludzkiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i28 Re: Burmistrz Blachowni Zdzisław Nowak nie żyje IP: *.anonymouse.org 24.07.09, 08:12 A potrafisz czytać liptonnik?? Napisałem powyżej co powiedział o księdzu. Nic poza tym. Szkoda tylko że tacy idioci jak Ty mielą bezmyślnie jęzorem i powielają ploty. A klątwa w Blachowni jest klątwą głupoty - twojej między innymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przerażona Re: Burmistrz Blachowni Zdzisław Nowak nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 22:30 Po śmierci Zdzisia weszłam pierwszy raz na forum i czytam z przerażeniem. Jak można pisać w ten sposób o tragedii, o śmierci człowieka, który tyle zrobił dla Blachowni. Po prostu podłe. Mam nadzieję, że rodzina zmarłego tego nie czytała, a szczególnie dzieci. PS. Poczekajcie niedługo władze przejmą ci którzy już rządzili Blachownią z jakim skutkiem widać było za nim pojawił się dzisiaj ś.p. Zdzisław Nowak. Znowu zaczną układy układziki przyjmowanie do urzędu „swoich” a przetargi będą wygrywać znajomki. Boje się, że układ pana W. z C. znowu będzie rządził Blachownią. To to będzie prawdziwa klatwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Burmistrz Blachowni Zdzisław Nowak nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 12:22 Obyś się myliła, ja mam nadzieję, ze znajdzie się ktoś kto będzie kontynuował to co zaczął ś.p. Burmistrz i równie wykształcony i zaangażowany w swoja pracę. Chociaż sama nie wierzę w to co piszę. Są tacy, co Go nawet po śmierci krytykują że tak naprawdę nic dla Blachowni nie zrobił. Wstyd...gołym okiem widać jak Blachownia nabierała blasku. Straciliśmy dobrego Burmistrza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smrodzik Re: Burmistrz Blachowni Zdzisław Nowak nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 14:05 wiem, ze jak nie było nowaka to jeździłem do czestochowy za darmo, a teraz musze płacić za bilet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Burmistrz Blachowni Zdzisław Nowak nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 17:19 Stare przyzwyczajenia zostały? Wszystko za darmo... Już Go nie ma ( wielka strata), więc czekaj może znów bedzie za darmo, po znajomości i nic nie bedzie sie działo, czyli wszystko stanie w martwym punkcie. Na to miejsce juz czychają, co niektórzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RED Re: Burmistrz Blachowni Zdzisław Nowak nie żyje IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.07.09, 10:09 Hasło: "Cały budżet gminy na pomoc socjalną znów będzie aktualne..". Więc znów będziesz zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Burmistrz Blachowni Zdzisław Nowak nie żyje IP: 212.87.240.* 29.07.09, 14:25 Jeśli wygra Pan W to wrócą stare układy!!! Ludzie nie możemy dopuścić, aby on albo jemu podobni dorwali się do władzy! Oni są już z minionej epoki - jak to mówią z "innej bajki". Teraz czas pchnąć tą gminę na nowe tory. Mam nadzieję, że będzie kandydował ktoś podobny do zmarłego Z. Nowaka. Jeśli chodzi o MPK to była to decyzja Rady Miasta, więc tych rozliczajcie, jeśli Wam nie odpowiada. Postanowili zaoszczędzić pieniądze, które poszły na budowę hali. Nie można całkiem mieć im tego za złe, bo hala się przyda, szkoda tylko, że kosztem MPK, ale czasem trzeba dokonywać trudnych wyborów. Bardzo współczuję rodzinie Pana Zdzisława Nowaka, to wielka tragedia. W naszej pamięci pozostanie człowiekiem, który zaczął zmieniać naszą gminę na lepsze. Mam nadzieję, że następca będzie kontynuował rozwój gminy i nie zaprzepaści tego co On zaczął. Wkrótce wybory, nie dopuśćmy, aby wrócił stary układ i ludzie "chorzy na władzę"!!!! Wierzę w mądrość mieszkańców. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blachownia Księga kondolencyjna IP: *.alfanet24.pl 29.07.09, 20:37 UM BLachowni wyłożył w sali 22 księgę kondolencyjną - wspomnienie po śp. Burmistrzu. Zainteresowani mogą wpisywać się do niej w godz. pracy urzędu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie Re: Księga kondolencyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 22:22 Wierzę, że nie będzie to pan W Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RED Re: Księga kondolencyjna IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.07.09, 07:38 Sama wiara niestety nie wystarczy. Trzeba namówic do startu w wyborach młodą, energiczną osobę, która będzie kontynuowała pozytywne zmiany w Blachowni. By te trzy lata Zdzicha nie poszły na marne.. By mieszkańcy Blachowni czuli się współodpowiedzialni za swoje miasto, by podpowiadali działania, by aktywnie współrządzili. Taka była idea zmarłego Burmistrza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość R RR Re: Burmistrz Blachowni Zdzisław Nowak nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 09:17 Stara władza -precz pan W ,my chcemy ludzi takich jaki był Ś.P.Zdzisław Nowak zaangażowanych w rozwoj Blachowni.Nie wiem czy ktos taki jak ON się znajdzie Odpowiedz Link Zgłoś