Dodaj do ulubionych

znalazłem pęk kluczy

27.07.09, 18:53
Dzisiaj wracając z zakupów w Markecie znalazłem pęk kluczy , duzo ich było , w tym od samochodu i multiloka ...
na breloku był numer telefonu . zadzwoniłem . okazało się że to klucze osoby mieszkającej w ...moim bloku :) tylko trochę niżej .
Osoba " zgubiciel " nawet jeszcze nie wiedział że zgubił klucze .
Sprawdziłem otwierając ...skrzynkę na listy . Klucz pasował . Oddałem wiązke i ...zaczeły się łopoty .
Wezwano policję , skąd mam klucze , gdzie i kiedy znalazłem , później sprawdzanie samochodu i piwnicy czy coś tam nie zgineło
ludzie ...
Dobrze Wam radzę , lepiej juz niczego nie gubcie na mojej drodze bo ja nie podniosę
wiem wiem miałem pecha trafiając na idiotę ale ucierpią inni .
Poprostu powinienem nie dotykac tych kluczy . Moja wina .
Nawet policjanci czuli sie jakoś ..." trefnie " ale na moje szczęście wszystko zakończyło się pomyślnie .

Obserwuj wątek
    • Gość: Anka Re: znalazłem pęk kluczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 19:13

Trzeba było je kopnąć, ale skąd mogłeś wiedzieć że trafisz na...przemilcze. W
      dzisiejszych czasach lepiej nic nie podnosić.
      • peacekeeper Re: znalazłem pęk kluczy 30.07.09, 18:53
        był nr telefonu i dlatego zadzwoniłem , przyznaje uczciwie :) liczyłem chociaz na piwo :)
        gdyby nie było numeru telefonu napewno wrzuciłbym klucze do kosza
        sam nie tak dawno zgubiłem klucze do mieszkania
    • Gość: h Re: znalazłem pęk kluczy IP: *.net.stream.pl 27.07.09, 19:15
      Trafiles na niezlego gnoja , na drugi raz bedziesz wiedzial komu w bloku nie
      pomagac . Podziekowal chodziaz bydlak ?
      • Gość: Anka Re: znalazłem pęk kluczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 19:24
        Podziękował, wzywając policje.
        • peacekeeper Re: znalazłem pęk kluczy 30.07.09, 18:58
          ,tak , wezwali policję , wczoraj i dzisisj rozpowiedzialem wszystkim plotkarom w bloku i okolicznych sklepach :)
      • peacekeeper Re: znalazłem pęk kluczy 30.07.09, 18:57
        podziękował ? :) , pisalem ze wezwali policję i musiałem razem z nimi chodzić do samochodu - teraz wiem który to :) i do piwnicy
        powiedzialem że " testowałem " klucze na skrzynce na listy była draka . Musiałem jakos sprawdzić czy to naprawde ich :) skrzynka była pusta i miałem dwoje swiadkow nie wiem jak by się zachowali gdyby doszło do konfrontacji
        Przyznam że policjanci raczej trzymali moja strone i tez byli zszokowani
    • Gość: Robert Re: znalazłem pęk kluczy IP: 188.33.125.* 27.07.09, 19:54
      no co za buc...
      • peacekeeper Re: znalazłem pęk kluczy 30.07.09, 19:00
        owszem buc bo dzisisj omal sie nie spotkalismy w windzie ale w ostatniej chwili Pani powiedziala że pójdzie pieszo na 2 p
    • peacekeeper Re: uwagaaaaa!!!! wsciekle trolisko znowu na foru 30.07.09, 19:03
      to po co zabierasz głos w taki sposób ?
      opisałem historie z zycia wzieta a raczej prosto z parkingu TESCO
      równie dobrze to mógł byc numer kogos z Warszawy lub Katowic albo Kusiąt
    • Gość: zzzz Re: znalazłem pęk kluczy IP: *.prenet.pl 31.07.09, 11:38
      Trafiłeś na niezłego buraka, który wolał pozmieniać sobie zamki, niż odzyskać
      klucze :D niestety takie przypadki nas uczą, ze człowiek się zaczyna zastanawiać
      czy pomagać innym :( niestety.....
    • marcelmilau Re: znalazłem pęk kluczy 04.08.09, 10:35
      peacekeeper napisał:

> Dzisiaj wracając z zakupów w Markecie znalazłem pęk kluczy , duzo ich było , w
      > tym od samochodu i multiloka ...
      > na breloku był numer telefonu . zadzwoniłem . okazało się że to klucze osoby mi
      > eszkającej w ...moim bloku :) tylko trochę niżej .
      > Osoba " zgubiciel " nawet jeszcze nie wiedział że zgubił klucze .
      > Sprawdziłem otwierając ...skrzynkę na listy . Klucz pasował . Oddałem wiązke i
      > ...zaczeły się łopoty .
      > Wezwano policję , skąd mam klucze , gdzie i kiedy znalazłem , później sprawdzan
      > ie samochodu i piwnicy czy coś tam nie zgineło
      > ludzie ...
      > Dobrze Wam radzę , lepiej juz niczego nie gubcie na mojej drodze bo ja nie podn
      > iosę
      > wiem wiem miałem pecha trafiając na idiotę ale ucierpią inni .
      > Poprostu powinienem nie dotykac tych kluczy . Moja wina .
      > Nawet policjanci czuli sie jakoś ..." trefnie " ale na moje szczęście wszystko
      > zakończyło się pomyślnie .
      >

Niestety kolego masz rację lepiej sobie dać spokój.Podobnie jest z wzywaniem
      policji do jakiejś interwencji... potem okazuje się ,że ciagają Cię po sądach i
      jeszcze dostajesz w nagrodę mandat.
      • Gość: 666 Re: znalazłem pęk kluczy IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 04.08.09, 10:42
        ale trafiles na buraka ja jak znalazlem telefo to go sobie sprzedalem i kupilem
        nowy bo jak bym go oddal wlascicielowi to by mnie oskarzyl ze wydzwonilem mu
        duzo minut
    • Gość: koleś Re: znalazłem pęk kluczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 16:49
      na drugi raz pie...ij się tymi kluczami w łeb głąbie
    • Gość: iskierka Re: znalazłem pęk kluczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 07:37
      Doskonale wiem jak się czujesz.Miałam podobną przygodę z
      telefonem.Lezał sobie w Intermarche przy wagach.Nikogo nie było w
      pobliżu.Mogłam wsadzić do kieszeni i wyjśc gdybym chciała zabrać ale
      wiedziałm, ze predzej czy póxniej właściciel będzie go szukała
      tymbardziej , że to był nowy i niezły tel.Włożyłam go do koszyka z
      zakupami i spokojnie ok 30 min.chodziłma po sklepie.Tak jak myślałam
      włąściciel zadzwonił pod ten numer, był już zapewne z powrotem w
      sklepie.Jakież było moje zdziwienie kiedy zamiast dziekuję
      usłyszałam nieprzyjeme słowa.Nie wyszłabym z tym telefonem bo tak
      nie potrafiłabym zrobić, nigdy nic nie ukradłam, nikomu nie zabrałam
      ale teraz mam nauczkę zostawić nich sobie ktoś inny weźmie bo ja
      zamiast podziękowania najadłam się wstydu.Żałowałam, że nie
      wrzuciłam np. do mrożonek, może jesli kiedyś to tak właśne zrobię)))
      Takich buraków u nas pod dostatkiem.Czasmi nie warto być uczciwym
      człowiekiem!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka