bonzo1 29.07.09, 20:23 I co na to powie p. rzecznik UM? A może tym razem wypowie się małżonka jako pracownik Sobuczyny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krecik_dewastator Pecunia non olet 29.07.09, 20:32 Podatki z tego przedsiewziecia poplyna wiec zamiast do Czestochowy do gminy Konopiska, prawdodpodobnie pensje pracownikow rowniez. Wiadomo ze kokosow tam nie zarobia, ale lepsze to niz mieliby nie robic nic. Pewnie troche kontrowersyjna dla niektorych taka inwestycja, ale Konopiska w mojej ocenie postapily zwyczajnie rozsadnie zgadzajac sie na nia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pecunia non olet IP: 193.138.242.* 30.07.09, 06:36 Nie do końca się zgodzę z tobą i twoim przedmówcą to , że na Sobuczynie szefostwo ma wszystko ... nie wiadomo gdzie, to akurat w przypadku sortowania dokonywanego przez pana Srtacha mają rację to wszystko co on tam robi to bardzo ale to bardzo delikatnie mówiąc nie do końca jest zgodne z rzeczywistością , którą podaje a odpady trafiają na wysypiska które podał bo tam łatwiej się dogadać z właścicielami co interpretacji i jak by ktoś naprawdę chciał (z władz) to by to sprawdził. Dla tego uważam że tutaj UM dobrze zrobił, iż zablokował tą inwestycję ponieważ każdy kto choć trochę siedzi w branży wie w jakie formie i jakich sposobów używa firma pana Stracha aby być "konkurencyjnom" . Ale zaznaczam usprawiedliwiama UM tylko w kwestiach dotyczących firmy Panów Braci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miastowy Re: Pecunia non olet IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 20.08.09, 11:33 A czy prezydent Wrona zaprojektował juz fontanne na wysypisku w Sobuczynie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ouiel Re: Kod Stracha IP: *.ks.ks.cox.net 29.07.09, 20:37 Szanowna małżonka Pana I.L. pracuje na wysypisku śmieci? Nie wierzę!!!!! No chyba nie sortuje odpadów?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuj nie, ta pani sortuje tych co sortują odpady, samym IP: *.realestate.net.pl 29.07.09, 22:45 sortowaniem śmieci się nie hańbi, być może również zajmowała się odsortowaniem pana Stracha od wysypiska które jest tak naprawdę korytem, miastowe pany się tym wysypiskiem nie brzydzą tylko z niego żrą jak świnie z koryta. Odpowiedz Link Zgłoś
mirage75 Konopiska kontra Czestochowa 29.07.09, 20:54 Jestem ciekaw czy Pan Strach mial rowniez tak uroczyste otwarcie jak inwestycja miejska? Zdjecia roznia sie tematycznie,i to bardzo. Wedlug slow pana Stracha otwarcie podobnego zakladu jak Sobuczyna moze kosztowac duzo mniej.Ciekawe jak sie to ma realnych kosztow i czy zastosowana technologia rozni sie az tak bardzo od tej zastosowanej na wysypisku miejskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micha Re: Śmieciowy Kod Stracha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 22:51 Kto boi się konkurencji Stracha kodu śmieciowego, Biskup jego bez inwencji przerobi na śmiecia swego. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuj [...] IP: *.realestate.net.pl 29.07.09, 23:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuj wkradl sie blad powazny IP: *.realestate.net.pl 29.07.09, 23:29 ma być po znajomości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Konopiska kontra Czestochowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 13:49 z pieniedzy miejskich zawsze inwestycje kosztuja wiecej bo firmy musza miec wiekszy fundusz reprezentacyjny Odpowiedz Link Zgłoś
czestochowa40 Śmieciowy Kod Stracha 30.07.09, 05:46 "Starozytni Rzymianie" mawiali "pieniadze nie smierdza".Smieci pana Stracha chyba tez nie,bo w Konopiskach by je bylo czuc. Lecz czy rece urzedasow i ich "pociotkow" sa zawsze czyste i nie smierdzace? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid Re: Kod Stracha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 07:18 miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,48725,2260961.html Odpowiedz Link Zgłoś
lilka_27 Re: Kod Stracha 30.07.09, 09:33 miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,2373894.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kodIL Re: Kod Stracha IP: *.dip.t-dialin.net 30.07.09, 15:39 no to sie nasz rzecznik nie boi ze straci prace przy wronie. Zawse n smieciah bedzie dla niego miejsce a i wrona moz bedzie sobie mogla tam pogrzebac. W koncu moze sie lesnik odwdzieczyc wronie Odpowiedz Link Zgłoś
sawer01 Śmieciowy Kod Stracha 30.07.09, 21:05 Sprawdziłem Strach ma rację. Ceny śmieci w Sobuczynie odpadów przetwarzanych 194 zł w tym opłata marszałka 60 zł za 1 tonę ,a 134 zł za 1 tonę dla Sobuczyny. Odpady nie przetwarzane teraz 174 zł za 1 tonę w tym opłata dla marszałka 100 zł i 74 zł 1 tonę dla Sobuczyny. Jak przetwarzasz odpady płacisz więcej dla Sobuczyny o 60 zł za jedna tonę, kto ma monopol ? a kto chce walczyć z monopolem ? Przetwarzając odpady płacisz drożej na składowisku sprawdziłem ceny wywozu nieczystości w Częstochowie Sm Północ, Sm Nasza Praca, Sm Metalurg, Sm Górnik i TBS Częstochowa płaci o 1 zł drożej niż Sm Śródmiejska, Sm Hutnik, Sm Parkitka. Różnice miesięcznie między tymi spółdzielniami tworzą kwotę 130 tyś zł. Sprawdziłem również na prywatnych posesjach pojemniki 120l i 240l również Strach ma tańsze na kuble o 4 zł. Kto tworzy monopol? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomek Re: Śmieciowy Kod Stracha IP: 193.93.91.* 30.07.09, 22:09 Taka uwaga w Sródmiejskiej spółdzielni wywozi jedna z trzech głównych spółek sTRACHóW ALE TO NIEJEST SPółKA Z Konopisk Pana Waldemara tylko Pana Wiesława z ul. Bór w Częstochowie bo wszyscy zainteresowani wiedzą ,iż Strachowie podzielili się na 3 Spółkii są one traktowane jako odzielne podmioty Odpowiedz Link Zgłoś
zibozur Re: Śmieciowy Kod Stracha 30.07.09, 22:17 Pracowałem u tego pana i wiem że ma takie układy z wysypiskiem w Lipiu Sl. że wywozi tam śmieci prawie za darmo (80zl za 1t) do tego przesiewa odpady z jednej tony przesianych odpadów wychodzi około 100-200kg odsiewu który na tamtym wysypisku nic go nie kosztuje. Sortownia pana Waldemara Stracha to blaszana buda. Syf i nic więcej. Na Sabuczynie to w pełni profesjonalna sortownia. No ale każdy orze jak może. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monopol Re: Śmieciowy Kod Stracha IP: 193.93.91.* 30.07.09, 22:22 a w Hutniku wywozi Strach ale Zbigniew z Konopisk a o powiązaniach ,zmowie cenowej gdzie jedną z wiodących ról mieli Strachowie i ich pajęczyna firm /kara z UOKiK w kwocie 627935 tys złnałożona w styczniu 2009 r / i składowaniu odpadów można by można by napisać bardzo dużo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Śmieciowy Kod Stracha IP: 193.93.91.* 30.07.09, 22:30 sawer skąd Ty takie informacje masz o 21 ile zapłacił Ci Pracodawca może chcecie się wybielić każdy firmę Strachów zna popacz na te jeżdzące zabytki a na bazę do Pana Waldemara siłą by mnie nie zaciągli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzyk Re: Śmieciowy Kod Stracha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.09, 07:14 Łączysz panów Strach wszystkich do kupy, a to błąd . Pytam również kiedy byłeś w Konopiskach na bazie u pana Strach? O ile wiem, a wiem dobrze, samochody pana Waldemara przynajmniej te, które jeżdżą na Częstochowie , to nowe VOLVA i Mercedesy(jedź na SM "HUTNIK" lub "SRÓDMIEJSKĄ", czy " PARKITKĘ").Więc nie pisz głupot na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibozur Re: Śmieciowy Kod Stracha IP: 188.33.171.* 08.10.09, 17:25 Ja byłem u pana stracha Waldemara na bazie. Te nowe volva co on ma to jest tylko jedno w częstochowie a reszta na piekarach i w gdyni. Tylko że tu nie chodzi o tabór tylko o to że próbuje z ludzi robic idiotów i zarabiac na tym kroci nie bacząc na środowisko. Teraz wszystkie firmy bedą chciały mieć taką sortownie jak pan strach oddzilac tapczan i dywan i skladować śmieci taniej. Ludzie to nie jest sortowanie odpadów to wykret zeby zarobic. Odpowiedz Link Zgłoś
zibozur Śmieciowy Kod Stracha 30.07.09, 22:02 Pan Waldemar Strach nie sortuje śmieci. TO co on ma to nie sortownia tylko odsiewnia. Ze śmieci które zbiera odsiewa popiół i piasek a resztę składuje na wysypisku w Lipiu śl. po śmiesznej cenie około 80zł za 1t odpadów. A wiem to bo u niego pracowałem. Znam wszystko od podszewki. Z wysypiskiem ma takie układy że nie każdy transport który tam przyjeżdża jest odnotowywany w dokumentach wysypiska i dzięki temu wysypisko nie płaci opłaty marszałkowskiej i wszyscy są szczęśliwi Odpowiedz Link Zgłoś
20zyga Śmieciowy Kod Stracha 30.07.09, 23:21 Jest to kolejny dowód i powód, żeby pan prezydent tego miasta pozegnał się ze stanowiskiem. Utopione fundusze unijne, które nie przynoszą zysku do tego dochodzi nieuczciwe blokowanie inicjatyw i zwalczanie konkurencji. Kolejny przedsiębiorczy inwestor szuka ratunku w sąsiednich gminach bo nie może przebić się przez częstochowską mafie miejską. Miejmy nadzieję, że już niedługo to potrwa, wybory tuż tuż................ Odpowiedz Link Zgłoś