Dodaj do ulubionych

ORANGE - zmiana warunków umowy przez operatora

08.08.09, 15:17
Czy ktoś z Was "odstąpił" od umowy z orange ze względu na zmiana warunków umowy przez operatora i jakie są tego konsekwencje?
Czy nie zgadzając się na nowe warunki umowa najzwyczajniej wygasa? czy jednak coś się za tym kryje (dodatkowe opłaty np. za zerwanie umowy?) ?
Obserwuj wątek
    • Gość: bartek Re: ORANGE - zmiana warunków umowy przez operator IP: *.chello.pl 08.08.09, 23:40
      a od kiedy orange zminilo swoje warunki w umowach???? konsekwencje
      sa jasne -pieniazki pewnie okolo 1500 zl
      • Gość: Sandra Re: ORANGE - zmiana warunków umowy przez operator IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.08.09, 11:05
        Podpisywałam umowę w piątek, kara za niedotrzymanie umowy, w tym także jej
        zerwanie wynosi 1500 zł
        • Gość: ja Re: ORANGE - zmiana warunków umowy przez operator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 11:20
          jezeli orange zmienia regulamin masz prawo zerwac umowe bez zadnych
          konsekwencji,jezeli sama zerwies "ot tak"to kara
          • Gość: Krzysiek ORANGE - lipna promocja 2x2 IP: *.prenet.pl 09.08.09, 12:10
            Obie osoby, według regulaminu, doładowały swoje konta w wysokości 50
            złotych. Po 24 godzinach nadszedł sms, że wskazana (druga) osoba nie
            dokonała doładowania, co jest nieprawdą. Fałsz i tyle.
          • Gość: aka Re: ORANGE - zmiana warunków umowy przez operator IP: *.alfanet24.pl 22.08.09, 03:18
            playa przejde
        • edgard4 Re: ORANGE - zmiana warunków umowy przez operator 21.08.09, 14:50
          Jak mozna wykupic abonament w orange;/ Przeciez to chyba najmniej
          atrakcyjna siec.
      • Gość: dorsz Re: ORANGE - zmiana warunków umowy przez operator IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.09, 15:02
        Właśnie dostałem pismo z którego wynika że Orange zmienia warunki umowy. Czy
        ktoś jest w temacie?
      • Gość: pysia_m Re: ORANGE - zmiana warunków umowy przez operator IP: *.chello.pl 09.08.09, 20:12
        jeśli nie wiesz to się nie wypowiadaj. Orange wysyła do swoich abonentów listy
        ze zmianą regulaminu i właśnie o taka sytuację mi chodzi
        • Gość: kolos Re: ORANGE - zmiana warunków umowy przez operator IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.09, 21:01
          Może jakiś pracownik salonu Orange się wypowie jak wygląda sprawa ewentualnego
          wypowiedzenia umowy?
          • Gość: nie prawnik Re: ORANGE - zmiana warunków umowy przez operator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 21:41
            ponieważ - jak pewnie wszyscy wiedza - firmy telekomunikacyjne MUSIAŁY zmienić
            regulaminy, bo zostały do tego zmuszone to
            1. PLUS zmienił przed sierpniem i zapłacił odpływem klientów
            2. cała reszta ORANGE PLAY I ERA odwołały się (przegrały) ale zmieniły
            regulaminy teraz. A to nie pozwala bezkarnie zerwać umowy jeżeli zmiany w reg.,
            wynikają bezpośrednio ze zmian obowiązujących przepisów prawa.
            Ale ciągle możesz zerwać umowę - tyle tylko że operator MOŻE nałożyć na ciebie
            karę umowną
            • Gość: bartek Re: ORANGE - zmiana warunków umowy przez operator IP: *.chello.pl 09.08.09, 22:43
              ludzie kurde to nie orange zmienilo warunki!!! czytajcie dopoki nie
              zrozumiecie co dostaliscie razem z rachunkiem "nie prawnik" ma
              racje,
            • Gość: dax Re: ORANGE - zmiana warunków umowy przez operator IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.09, 13:00
              tak wszystko sie zgadza, tylko jedno jest dziwne stosowali niedozwolone zapisy w
              umowach,zmieniaja rgulamin i juz,a klient nie ma nic do powiedzenia. ale i umowy
              kiedys sie kończą!!!
    • Gość: Plusiak Re: ORANGE - zmiana warunków umowy przez operator IP: *.alfanet24.pl 22.08.09, 01:05
      Plus byl potulny, ale przyplacil wszystko odplywem klientow
      • Gość: mama... Re: ORANGE - zmiana warunków umowy przez operator IP: *.2.142.141.tvksmp.pl 26.08.09, 20:34
        ..."operator MOŻE nałożyć na ciebie karę umowną "
        Czy może ktoś podpowiedzieć czy można i jeśli tak,
        to jak zerwać umowę BEZ PŁACENIA KARY...?

Dziś dostałam zmianę warunków umowy...
        Jeśli ktoś już to "PRZERABIAŁ" to poproszę o wskazówki
        Pozdrawiam, DZIĘKUJĘ!!!
        • Gość: sss Re: ORANGE - zmiana warunków umowy przez operator IP: *.alfanet24.pl 26.08.09, 21:30
          Pomocą w sprawie zmian regulaminu i ew. rozwiazaniem umowy służy
          rzecznik konsumentów.

• Gość: bartek Re: ORANGE - zmiana warunków umowy przez operator IP: *.chello.pl 26.08.09, 23:26
            mozesz zerwac umowe bez konsekwencji finansowych jesli
            operator nie dotrzymal warunkow umowy wiec znajdz haka,
            jakies pomysly??

• Gość: bab Re: ORANGE - zmiana warunków umowy przez operator IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.09, 10:48
              BRAK ZASIĘGU NA ZAWODZIU I NA TRZECH WIESZCZÓW!!!
              CZY TO DOBRY ARGUMENT???
              • Gość: littleprince no dobra a co będzie jeżeli nie zgodzę się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 11:15
                Co będzie jeżeli nie zgodzę się na zmianę warunków a umowy nie chcę
                wypowiadać ? Bo umowę taką podpisałem jaka była kiedyś - a teraz na
                zmianę się nie zgadzam - to co ? oni mi wypowiedzą czy będą jechali
                na nielegalnej umowie wg prawa ? To oni niech poniosą konsekwencje
                złego skonstruowania umowy !

LP
            • Gość: Gość Re: ORANGE - zmiana warunków umowy przez operator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 13:20
              Jaki hak? Po co? Przeczytajcie dokładnie.
    • tototoja Re: ORANGE - zmiana warunków umowy przez operator 27.08.09, 13:55
      Zmieniło się prawo a operatorzy zmieniają umowy z użytkownikami by dostosować je
      do obecnie obowiązującego prawa, ustawodawca zastrzegł im taką możliwość,
      przeczytajcie artykuł na który operatorzy się powołują i wszystko będzie jasne,
      w takim przypadku umowy z nimi bez żadnych konsekwencji zerwać nie można.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka