ona_37 26.08.09, 22:29 Czy ktoś wie dlaczego na dąbrowskiego za aparat trzeba zapłacic 80 zl.Do 12 lat nie płaci się za aparat w NFZ. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tomek Re: ortodonta... IP: *.gre.pl 28.08.09, 15:58 To wybierz się tam, gdzie nie trzeba płacić - proste. Akurat co jak co, ale Dąbrowskiego polecam (znajomi korzystali) i byli bardzo zadowoleni. Teraz oszczędzisz 80zł, a za kilka lat będzie trzeba wydawać znacznie więcej. Jak ktoś robi to dobrze (jak na warunki Częstochowskie) to niech sobie pobiera nawet te 80zł. Nie widzę lepszej alternatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
ona_37 Re: ortodonta... 28.08.09, 17:25 > To wybierz się tam, gdzie nie trzeba płacić - proste.....Już wybrałam NFZ,prywatnie "zdzierają"i żadnych rewelacji.Nie żałuję 80zł. pytałam dlaczego pobierają taką opłatę jeżeli jest refundowane przez NFZ i nigdzie takiej opłaty nie pobierają.Jak nie wiesz to nie odpowiadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: ortodonta... IP: *.gre.pl 28.08.09, 20:02 Od tego jest forum, żeby odpowiadać. Może w ten sposób postanowili trochę dorobić? Na chętnych nie narzekają. Na jaką odpowiedź liczyłaś za przeproszeniem? Że płacisz 80zł, bo osoba, która założy aparat będzie miała ładniejszy kolor podkoszulka? Czy może za przyjemniejsze oświetlenie w gabinecie? Wolny rynek, ceny dyktuje osoba, która to robi. Masz wątpliwości za co płacisz to zapytaj wprost osoby, która daną czynność wykonuje. To tak jakby zapytać na forum czemu Pan XY maluje jedną ścianę za 200zł skoro potrzebna farba kosztuje tylko 100zł... Odpowiedz Link Zgłoś
ona_37 Re: ortodonta... 30.08.09, 16:38 Masz problemy ze zrozumieniem tekstu.A po za tym,mnie nie interesują firmy remontowe itp..Dopłacić to mogę u stomatologa,chirurga za lepszy materiał a nie u ortodonty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: ortodonta... IP: 212.160.86.* 31.08.09, 21:47 Za aparat do 12 lat się nie płaci, być może założyli dodatkowe zamki do aktywowacji, bo fundusz refunduje niestety tylko jeden, a tak przy okazji, to czy gdzieś dopłacają do aparatu stałego powyżej 13 roku życia ? Odpowiedz Link Zgłoś