Dodaj do ulubionych

Nowe pomysły na Aleje

IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 20:43
Po tym artykule wcale sie nie dziwie ze w Polsce jest jak jest.. Jesli taki
czlowiek jest wiceprezydentem... nawet sie pisac nie chce.. SIEDZCIE I DALEJ
NIC NIE ROBCIE.. Tak daleko na pewno nie zajdziemy....
Obserwuj wątek
    • Gość: xx Re: Nowe pomysły na Aleje IP: *.icis.pcz.pl 05.01.04, 21:12
      W Polsce jest jak jest nie dlatego ze brakuje Wielkich Planow. Brakuje
      konsekwencji w dzialaniu.

Wydaje mi sie, ze aktualne wladze wreszcie zrozumialy koniecznosc zajecia sie
      Alejami. W Czestochowie do tej pory wszystko bylo priorytetem oprocz Centrum
      miasta jakim sa Aleje.

Mamy lepsze chodniki w wielu peryferyjnych miejscach niz w Centrum np. na ulicy
      Dabrowskiego czy w samych Alejach.

Mam nadzieje, ze zgodnie z deklaracjami aktualnych wladz miasta to sie wreszcie
      zmieni zmiany na lepsze zaczna byc widoczne w Alejach. Uwazam ze od tego moze
      wrecz zalezec ocena kadencji obecnego Prezydenta Miasta.

Akurat Pania Rozpondek cenie za troske o nasze miasto i wczesniej za walke o
      wojewodztwo - jako jedyna zachowala sie wtedy naprawde na poziomie.

• Gość: Zenek Re: Nowe pomysły na Aleje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.04, 21:39
        Rozpondek walczyła, ale nie wywalczyła.
        Ważniejszy jest efekt, niż sama robota.

I co z tego, w Uni bedziemy jakims tam landem...
        • Gość: xx Re: Nowe pomysły na Aleje IP: *.icis.pcz.pl 06.01.04, 13:38
          Gdyby inni tak dzialali jak ona w sprawie wojewodztwa, pewnie bysmy je mieli.

Ale nikt inny nie zachowal sie wtedy po mesku.
    • Gość: chiquito Re: Nowe pomysły na Aleje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 23:09
      Panie Haładyj. Treść nie pokrywa się z pogurbionym nagłówkiem. Według mojej
      opini Częstochowa skorzysta z funduszy Unijnych w momencie kiedy będzie do tego
      przygotowana, bo mając uchwalony plan zagospodarownia przestrzennego we
      wrześniu, trudno jest przygotować wniosek o dofinansowanie inwestycji ze
      środków unijnych w ciągu dwóch miesięcy. Dlatego rozumiem, że Częstochowa
      przygotuje dokładny wniosek trzymając w ręku gotowy projekt rewiatlizacji
      śrómieścia. Niemieckie przysłowie mówi "Langsam, langsam aber sicher" i niech
      tak działają nasze władze i chwała im za to, że w końcu podjęły temat zmiany
      wygładu centrum naszego ukochanego miasta.
      • Gość: chiquito Re: Nowe pomysły na Aleje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 23:15
        przepraszam, to nie plan zagospodarowania przestrzennego tylko strategia
        rozwoju miasta, ale to nie zmienia sensu mojej wypowiedzi
        Pozdrawiam
      • Gość: Krzysiek Kasprzyk Re: Nowe pomysły na Aleje IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.04, 11:47
        człowieku, oni nad tym "projektem" siedzą juz ładnych parę lat i jak na razie
        nie posunęli się nic do przodu. A o funduszach wcale nie wiadomo od września
        tylko dużo wcześniej i inni się mogli przygotować. "Pracujemy odważnie" tzn
        przypisujemy sobie projekty poprzednich ekip, tylko mówimy że i tak ich nie
        zrobimy bo nie ma kasy. Niedobrze mi się robi gdy słyszę urzędniczy bełkot pani
        Rozpondek.
    • Gość: Pawlo Re: Nowe pomysły na Aleje IP: 213.199.204.* 05.01.04, 23:24
      Rozbawiła mnie sprawa odnosnie tunelu koło Jasnej Góry,z którego wynika ze
      poprzedna władza rozwazała zrobienie w tym miejscu tyunelu samochodowego, a
      obecni rzadzacy postawili sprawe jasno nie stac nas na to wiec zamurowali go i
      problem z głowy,to sie nazywa charakter i jacyz sa oni z tego dumni. Az strach
      pomyslec co bedzie dalej.I ciekawi mnie tez co bedzie z nowo
      wyrewontowanymmuzeum na aleii pokoju, ono od dłuzszego czasu jest tez
      zamkniete.NIc tylko pozazdroscic konsekwebncjiw działaniu na lini nie stac nas -
      zamykamy. POczekamy zobaczymy gdzie w przyszłosci bedziemy chodzic do kina
      którego praktycznie tez nie ma, czy tez innych instytucji kulturalnych bo one z
      reguły sa deficytowe.
      • Gość: Halina Rozpondek Re: Nowe pomysły na Aleje IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 212.87.231.* 06.01.04, 16:10
        Drodzy Forumowicze! Wcale się nie dziwię, że prezentowana w Gazecie rozmowa ze
        mną na temat Alei wywołała negatywne emocje, bo sama byłam nią co najmniej
        zdumiona. Wysłałam do p.Redaktor Naczelnej list z prośbą z wyjaśnieniami, jak
        faktycznie wyglądała półtoragodzinna rozmowa z p. redaktorem Haładyjem.
        Tekst listu zamieszczam poniżej:

Szanowny Panie Redaktorze!

Ze zdumieniem czytałam tekst Pana rozmowy ze mną na temat
        rewitalizacji Śródmieścia Częstochowy.
        Z ponad półtoragodzinnej dyskusji wyeksponował Pan sformułowania, które dla
        mnie w większości pozostawały poza meritum sprawy.
        Przede wszystkim kilkakrotnie podkreślałam ,że dzięki
        przyjętym we wrześniu ub.r. uchwałom Rady Miasta dotyczącym Strategii Rozwoju
        Miasta i Wieloletniego Planu Inwestycyjnego, możemy przystąpić do realizacji
        wielu ważnych programów rozwojowych dla miasta, w tym do programu
        rewitalizacji Śródmieścia.
        Mówiłam Panu, że zespół fachowców, który taki program będzie przygotowywał z
        pewnością weźmie pod uwagę istniejące już opracowania i pomysły (niektóre z
        nich zacytowałam Panu, a w tekście zostały przypisane właśnie mnie). Zwracałam
        uwagę na ważną rolę sporządzanej właśnie II edycji Studium uwarunkowań i
        kierunków zagospodarowania przestrzennego Częstochowy, a także wskazanych w
        nim do wykonania miejscowych planów zagospodarowania przestrzennego, w tym
        także śródmieścia.
        Te dokumenty będą wskazówką dla władz miasta, jak powinny być zagospodarowane
        i zrewitalizowane poszczególne kwartały tego obszaru miasta (zarówno większe,
        jak np. plac za Megasamem, jak i te mniejsze, np. trawniczek naprzeciwko
        redakcji „Gazety Wyborczej”).
        Bardzo mocno, kilkakrotnie podkreślałam, że opracowanie
        programu rewitalizacyjnego jest niezbędne do starania się o fundusze unijne,
        z których nie tylko chcemy, ale musimy skorzystać, aby realizacja programu
        była możliwa. Póki co, żeby nie odkładać zadań związanych z odnawianiem
        Śródmieścia do wpływu środków unijnych, postanowiliśmy przystąpić do remontu
        niektórych ważnych obiektów miejskich( Ratusz Miejski, Miejska Galeria Sztuki,
        Zagroda Włościańska, renowacja Parku im. Staszica itp.), których wykonanie
        jest niezbędne, aby nie ulegały dalszej degradacji. Są one zresztą
        obligatoryjnie zawarte we wspomnianym wcześniej WPI.
        Wydaje mi się to pozytywnym działaniem, oczekiwanym przez
        mieszkańców.
        Zadań modernizacyjnych będzie z pewnością dużo, dużo więcej i aby je
        zrealizować sięgniemy po fundusze zarówno europejskie, jak i dostępne krajowe.
        Zaznaczyłam także, że zarówno Aleje, jak i ścisłe centrum
        od wielu lat bardzo pozytywnie się zmieniają – zauważyć należy odnowione
        kamienice, eleganckie witryny sklepowe, oświetlenie, wymianę drzew w III Alei,
        nawierzchni w Al. H. Sienkiewicza, remont budynku Muzeum w Parku im.
        Staszica . Teraz chcielibyśmy kompleksowo podejść do modernizacji
        Śródmieścia, z określeniem przeznaczenia ich poszczególnych fragmentów, no i
        oczekiwanej wymiany nawierzchni chodników i jezdni.
        Jak mamy to wykonać, jakie uznać priorytety ,czy zamykać całe Aleje dla ruchu
        kołowego, czy może ich części – określi to program rewitalizacji.
        Nie widzę w naszym działaniu żadnych opóźnień, a wręcz odwrotnie, energiczne
        działania, realizowane zgodnie z ogólnie przyjętym zasadami, zarówno
        prawnymi, jak i finansowymi.
        Myślę, że można powiedzieć- wreszcie!
        Przykro mi Panie Redaktorze, że z tak ważnej rozmowy, w
        której i Pan przedstawiał liczne interesujące pomysły, wyszedł tekst, po
        którym czytelnicy mogą sądzić, że lekceważę sobie losy naszego miasta.

Z
        poważaniem

Halina Rozpondek
        Zastępca
        Prezydenta Miasta Częstochowy

• Gość: XKX Re: Nowe pomysły na Aleje IP: *.org / *.org 07.01.04, 16:27
        Pasaż w alejach NMP a la Piotrokwska w Łodzi miło brzmi dla ucha tylko nikt nie
        zastanowił sie na drobną sprawą którey puscić cały ruch pojazdów traktującyh z
        koniecznosci aleje NMP jako tranzytówke. Najpierw nim sie zrobi z Al NMP pasaz
        trzeba zrobic jakąś obwodnice inaczej ruch na ulicach typu Al JP II wzrosnie
        kilka razy. Zresztą próbke mieliśmy chyba 3 - lata wstecz kiedy zamkniety aleje
        w zwiazku z remontem torowiska tramwajowego przez Warszawską nie dało sie
        przejechac. Jednym słowem pieknie jest mażyc gorzej tworzyc zwłaszcza jesli
        niema sie kasy.
        • Gość: Halina Rozpondek Re: Nowe pomysły na Aleje IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 212.87.231.* 07.01.04, 17:45
          Zgadzam się z każdym Pana zdaniem. Pasaż w Alejach to spełnienie oczekiwań
          wielu częstochowian. Ale właśnie najważniejsze jest określenie odpowiedniego
          ruchu komunikacyjnego i obwodnic. Te i inne ważne sprawy okresli "Program
          rewitalizacji Śródmiescia", który wskaże możliwości, konieczne rozwiązania i
          tak , jak Pan to określił -kasę. Pozdrawiam

• Gość: AS HALINKA NA SOŁTYSA ZAWODZIA IP: *.crowley.pl 06.01.04, 08:55
      Pani wiceprezydent ze swoim intelektem nadaje sie co najwyzej na sołtysa
      dzielnicy Zawodzie skad pochodzi. Wszystko ponad to przerasta ta kobiete. Swoja
      droga cwany lisek z prezydenta Wrony. Kiedy nie ma sie czym chwalic i trzeba
      zbierac ciegi od dziennikarzy to wystawia infantylna Halinke na odstrzal. Panie
      prezydencie nic juz Pana nie uratuje
      • Gość: marek Niech UM spojrzy na inne miasta!! Tam się robi, a IP: *.ap.edu.pl 06.01.04, 11:06
        nie gada!
        Przed świętami dzwoni do mnie kolega z Zielonej Góry! Wpadnę do Cz-wy, jestem
        przejazdem! Ok. Myślę tylko. gdzie by go zabrać? Kina nie ma! - Jak to nie
        macie kina? To niemożliwe! Odparłem- Ano możliwe w Cz-wie!
        Kiedy byłem m-c temu w Zielonej Górze, nie mogłem wyjść z podiwu! Misto
        pięknije, odnawiane całe kwartły kamienic, piękne deptaki! A tu czas zatrzymał
        się na 1991 roku!
        OBCIACH~!
      • Gość: zawodziak HALINKA JEST KRÓLOWĄ ZAWODZIA IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 06.01.04, 12:08
        A ty ze swoim intelektem potrafisz tylko napisać trzy zdania na forum z
        komputera znajdującego się oprzy ul. Nowowiejskiego w siedzibie SLD, jak ci
        jeszcze super towarzysz lub towarzyszka podyktuje.
        Długo jeszcze bardzo długo czerwona zarazo będziecie musieli znosić obecną
        władzę, bo z waszym intelektem to się co najwyżej do Kambodży nadajecie.
        A od naszej Halinki Rozpondek ręce precz.
        Zawodzie i Włókniarz zawsze z Panią !!!
        Prosimy nie przejmowć się tępakami z młodzieżówki oni za jedną wypowiedź na
        forum 2 zeta dostają - muszą przecież z czegoś żyć jak ich od koryta wyrżnięto.
        • Gość: as Re: HALINKA JEST KRÓLOWĄ ZAWODZIA IP: *.crowley.pl 06.01.04, 15:06
          Chlopie drogi na Twoim ulubionym Zawodziu nawet swiatla, droga i skrzyzowanie
          Legionow z DK-1 zostaly zrobione nie za kadencji Krolowej Zawodzia tylko
          pozniej. Odpowiedz sobie szczerze co w ostatnich dwoch latach Krolowa Zawodzia
          zrobila dla swojej dzielnicy i dla calej Czestochowy. Czekam na przyklady.
          Krolowa Zawodzia zamiast samodzielnie startowac w wyborach na prezydenta miasta
          zdecydowalas sie sprzedac Wronie za stolek wiceprezydenta. Przeciez jescze do
          niedawna tak go nienawidzila. To przeciez ona sama na skutek rewolucji
          pazdziernikowej wywalila z fotela prezydenckiego Wrone. I co teraz je mu z
          raczki Amnicja i Honor mniej niz 0 !
          • Gość: Chłopak z Zawodzia Re: HALINKA JEST KRÓLOWĄ ZAWODZIA IP: *.juranet.czest.pl 06.01.04, 16:06
            Kolego. Zapraszam na naszą dzielnicę. Ulica Legionów była jedną z ostatnich
            inwestycji na zawodziu, a najwięcej poczyniono ich zarówno za kadencji Pani
            Rozpondek jak i poprzedników. Przypominam,że Pani Rozpondek działa w
            samorządzie od 1990 roku kiedy to po raz pierwszy została radną i to był szok
            dla naszej dzielnicy, gdyż dzięki jej ciągłym interpelacjom zawodzie zyskało
            kanalizację, telefony, drogi, oświetlenie i całą potrzebną infrastrukturę.
            Zapraszam na zawodzie kolego! Przejedź się po Naszej pięknej dzielnicy.
            Porównaj sobie naszą dzielnicę do stradomia. Przecież tam też Pani Janik
            pełniła obowiązki radnej, później Prezydenta. I jak ta dzielnica wygląda.
            Aż się śmiać chce, że dopiero teraz zostają poczynione tam inwestycje, których
            prekursorem jest nie kto inny jak Pani Rozpondek, która zauważyła potrzebę
            modernizacji tej dzielnicy w przeciwieństwie do poprzedników.
            Zawodzie kocha Haline, czego efekty możesz zauważyć po każdych odbywających się
            wyborach gdzie to ona dostaje najwięcej głosów.
            HALINA GÓRĄ czy tego chcesz czy nie.
            Włokaniarz i Zawodzie kochają cię kobieto!
            Rządź dalej i nie zwracaj uwagi na głosy czerwonych demokratów.
          • Gość: zawodziak Re: HALINKA JEST KRÓLOWĄ ZAWODZIA IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.01.04, 08:03
            Kolego "as" tylko dlaczego wspomniana przez ciebie inwestycja została wykonana
            na Zawodziu a nie np. na Błesznie? Odpowiem ci, dlatego bo radną z Zawodzia
            jest Halina Rozpondek, która dba o swoją dzielnicę i nawet podczas, gdy
            rządzący są z innej opcji jej to nie przeszkadza, żeby wywalczyć coś dla swojej
            dzielnicy.
            I za to ma u ZAWODZIAKÓW dozgonną wdzięczność.
            Pani Prezydent - Zawodzie i Włókniarz zawsze z Panią!!!
      • Gość: chiquito Re: HALINKA NA SOŁTYSA ZAWODZIA IP: *.juranet.czest.pl 07.01.04, 08:32
        Asie-znów niewiedzą sie wykazujesz.
        Ustawa o samorządzie gminnym nie przewiduje funkcji "sołtysa dzielnicy" w 250
        tysięcznej gminie miejskiej.
        Statut Miasta Częstochowy mówi, że dzielnica jest jednostką pomocniczą gminy a
        jej organem jest Rada Dzielnicy oraz Prezydium Rady, na czele którego stoi
        Przewodniczący Rady Dzielnicy i tak powinieneś sformułować swoją wypowiedź, ale
        nie wymagam od Ciebie tego, bo ty za bardzo jesteś zajęty obrażaniem
        najbardziej zasłużonej dla Miasta Częstochowy osoby.
        Nie wierzę też w to, że nagłówek miał być ironią, bo ty pewnie nie wiesz co to
        takiego.
        Zapraszam do lektury ustaw i uchwał.
        • Gość: as Re: HALINKA NA SOŁTYSA ZAWODZIA IP: *.crowley.pl 07.01.04, 10:11
          Kolego sympatyczny
          nie jestem ignorantem znam doskonale ustawy samorzadowe chyba nawet lepiej niz
          mozesz sobie to wyobrazic. Po tym co napisales wiem jedno wykazales sie
          NIEWYOBRAZALNYM BRAKIEM POCZUCIA HUMORU. Dzieci w przedszkolu wiedza ze w
          Czestochowie nie ma soltysow. POOCZYTAJ SOBIE W ODPOWIEDNIEJ USTAWIE CO TO
          TAKIEGO SARKAZM I IRONIA ! Otoz nie wszystko moj drogi jest zapisane w
          ustawach! Trzeba miec takze swoj rozum i inteligencje, byleby nie inteligencje
          blondynki! Zycze milej lektury ustaw i uchwal dotyczacych sarkazmu oraz ironii
          ze o inteligencji nie wspomne !
          • Gość: chiquito Re: HALINKA NA SOŁTYSA ZAWODZIA IP: *.juranet.czest.pl 07.01.04, 10:25
            Z Twoich wypowiedzi wnioskuję, że masz straszne kompleksy w związku ze swoją
            inteligencją.
            Ale nie o tym mowa na forum więc nie będę z Tobą więcej polemizował.
            • Gość: AS Re: HALINKA NA SOŁTYSA ZAWODZIA IP: *.crowley.pl 07.01.04, 10:46
              Kolego sympatryczny doczekac sie nie moge komentarza do ponizszych slow, ktore
              napisalem wczoraj:

Krolowa Zawodzia zamiast samodzielnie startowac w wyborach na prezydenta miasta
              zdecydowalas sie sprzedac Wronie za stolek wiceprezydenta. Przeciez jescze do
              niedawna tak go nienawidzila. To przeciez ona sama na skutek rewolucji
              pazdziernikowej wywalila z fotela prezydenckiego Wrone. I co teraz je mu z
              raczki Ambicja i Honor mniej niz 0 !
              • Gość: Halina Rozpondek Re: HALINKA NA SOŁTYSA ZAWODZIA IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 212.87.231.* 07.01.04, 11:21
                Szanowny Panie AS!
                Pan jest w nieco lepszej sytuacji niż ja, ponieważ pisze anonimowo, ale jednak
                postaram się Panu na postawione zarzuty odpowiedzieć.
                Otóż ja jestem zwolennikiem samorządności w jej czystym kształcie, czyli bez
                upartyjniania. Jednakże nasz Parlament już dawno ustanowił taka ordynację
                wyborczą dla samorządów lokalnych, w której wybory siłą rzeczy są upartyjnione
                i dokonuje się podobnego podziału ,jak na górze , na lewicę i prawicę. Jasnym
                jest,że obydwie te strony konsolidują swe działania przed wyborami, starając
                się zwyciężyć. Stąd konieczne są kompromisy. Dlatego podjęłam decyzję o
                rezygnacji na rzecz p. Tadeusza Wrony, aby nasi potencjalni wyborcy nie mieli
                niepotrzebnie trudnego wyboru. Podjęłam się natomiast kandydowania do Sejmiku
                Śląskiego, w którym osiągnęłam bardzo dobry wynik świadczący o poparciu
                kilkunastu tysięcy mieszkańców. Skorzystałam z propozycji p. Prezydenta , tuż
                po wyborach, aby zostać Jego zastępcą, uznając, że nasze wspólne doświadczenie
                samorządowe z pewnością będzie służyć miastu. I tyle. Dodam, że po pierwsze
                nigdy nie było sytuacji , w której nienawidziliśmy się, ani, po drugie w
                żadnym stopniu nie byłam współtwórcą tzw."rewolucji październikowej". Prawdą
                natomiast jest, że po Jego odwołaniu podjęłam sie kompromisu pomiedzy radnymi
                różnych opcji, aby spokojnie pracować dla miasta i zostałam wybrana
                Prezydentem.
                Zostałam przywołana na Forum nieszczęsną rozmową we wczorajszym wydaniu
                dodatku częstochowskiego i kilka postów wyżej może Pan przeczytać moje
                wyjaśnienie do tej rozmowy. Pozdrawiam Pana serdecznie
                • Gość: AS Od AS-a dla KROLOWEJ IP: *.crowley.pl 07.01.04, 12:25
                  Dziękuje za odpowiedz
                  Niestety takie sa reguly tej gry iz jestem w lepszej od Pani pozycji bo mam
                  zapewniona anonimowosc zdaje sobie z tego sprawe a nawet doceniam to. Skoro
                  mowimy o partyjnym ukladzie wladajacym naszymi samorzadami absolutnie podzielam
                  Pani pogląd. Cieszę się ze znalazly sie tutaj informacje o Pani starcie w
                  wyborach do Sejmiku gdzie zdobyla Pani WYSMIENITY wynik. Sam na Pania
                  glosowalem DLATEGO W GLOWIE MI SIE NIE MIESCI ZE NIE WYSTARTOWALA PANI W WALCE
                  O FOTEL PREZYDENTA MIASTA. WYNIKI DO SEJMIKU TYLKO POTWIERDZAJA ZE PEWNIE
                  ZWYCIEZYLABY PANI W NICH. DLA WLASNEGO WYGODNICTWA POSZLA PANI NA UKLAD Z WRONA
                  I OD TEJ PORY PRZESTALEM WIERZYC W PANI INTELEKT A ZACZOLEM W WYGODNICTWO I
                  NOMEN OMEM PANI MARAS(Z)M INTELEKTUALNY. CZY PANI NIE DOSTRZEGA ZE JAK COS JEST
                  SUPER TO WYCHODZI DO MEDIOW WRONA I SIE TYM CHWALI A JAK GDZIES MIASTO DOLO
                  CIALA (PRZYKLAD ZE SRODKAMI UNIJNYMI KTORYCH NIE ZOBACZYMY PRZEZ NAJBLIZSZE 3
                  LATA JEST WYSMIENITY) TO WYSTAWIA PANIA NA POZARCIE MEDIOW !!! TO DLATEGO
                  STRACILEM DLA PANI SZACUNEK. JESLI CHODZI O SEJMIK DO POSZLA TAM PANI DLA
                  RATOWANIA WLASNEGO TYLKA NA WYPADEJ JAKBY W CZESTOCHOWIE WRONA NIE WYGRAL ALBO
                  NIE DOCHOWAL DANEJ OBIETNICY. SAMA PANI ZREZYGNOWALA Z MANDATU W KATOWICACH I
                  WYSTRYKNELA MNIE PANI WYBORCE NA DUDKA. MIALEM NADZIEJE ZE TAM POWALCZY PANI O
                  NASZE SPRAWY! NIE BEDE GLOSOWAL NA KOGOS KTO W TRZY TYGODNIE PO WYBORZE
                  REZYGNUJE Z MANDATU KONIEC! A STARTOWANIE DO SEJMIKU TRAKTUJE JAKO
                  ZABEZPIECZENIE SOCJALNE

Serdecznie pozdrawiam zycze wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!
                  • Gość: chiquito Re: Od AS-a dla KROLOWEJ IP: *.juranet.czest.pl 07.01.04, 12:39
                    To jest Twój punkt widzenia i niech tak pozostanie.
                    Zacytuje stare chłopskie powiedzenie, które idealnie pasuje do Twoich
                    wypocin: "Mówi się do woła a wół swoje"
              • Gość: chiquito Re: HALINKA NA SOŁTYSA ZAWODZIA IP: *.juranet.czest.pl 07.01.04, 11:40
                Startowała samodzielnie, a jakże, tyle że do Sejmiku Wojewódzkiego.
                Przypominam, że uzyskała 3 wynik w całym województwie śląskim. O ile dobrze
                pamiętam około 13-14 tysięcy głosów.
                Niestety w sejmiku zawiązała sie koalicja SLD-Samoobrona więc wszelkie próby
                działania w tym "wybitnym" gronie spełzłyby na niczym.
                Z tego co wiem zrzekła się mandatu Radnego Sejmiku, aby działać dla dobra
                Częstochowian i chwała jej za to.
                Nie "sprzedała się Wronie" tylko przyjęła propozycję współpracy, a to jest
                różnica, przynjmniej w moim odczuciu.

A teraz pokażę co Cię boli.
                Prawica potrafiła się wreszcie zjednoczyć. Fakt ten ukazał jej
                rzeczywistą "siłę". Zamiast konkurować między sobą wytoczyli bój komuchom co
                doprowadziło ich do zwycięstwa w glorii i chwale.
                Płaczcie bo długo nie odzyskacie władzy w mieście towarzysze!!!

PS. Widzę że poprawiłeś swoją wypowiedź i już nie piszesz o "Amnicji".
                • Gość: AS Re: HALINKA NA SOŁTYSA ZAWODZIA IP: *.crowley.pl 07.01.04, 14:45
                  Nieustannie mnie z kims mylisz. Nie jestem i nigdy nie bylem zadnym
                  towarszyszem. Natomiast dowiedzialem sie ciegos ciekawego a mianowicie tego ze
                  czestochowska prawica zjednoczyla sie. To chyba zyjemy w innm miescie bo ja
                  jako zywo widzialem plakaty niejakiego Gebskiego Inereusza popieranego przez
                  PiS na prezydenta, ktory nie zrzekl sie wlasnej kandydatury na rzecz Wrony
                  tylko zazarcie z nim walczyl. To ja widze na codzien radnych PiS-u glosujacych
                  wspolnie z SLD przeciwko pomyslom Wrony na kolejnych sesjach Rady Miasta.
                  Ciesze sie ze dostrzegasz iz mam swoje poglady i niekoniecznie musza byc takie
                  same jak Twoje. Zapewniam Cie iz nie placze z tego powodu ze lewica juz nie
                  rzadzi naszym miastem
              • desmond1 Re: HALINKA NA SOŁTYSA ZAWODZIA 07.01.04, 11:43
                1. Pani Halina Rozpondek w 1995 r. jako radna Ligi Miejskiej głosowała
                przeciwko odwołaniu prezydenta Wrony. Został on odwołany głosami radnych Unii
                Demokratycznej i SLD.
                2. Dopiero po odrzuceniu przez część radnych Ligi Miejskiej rozmów o powołaniu
                Zarządu Miasta składającego się ze wszystkich sił politycznych w Radzie Miasta
                i wobec możliwości powołania zarządcy komisarycznego z pozostałymi członkami
                Ligi Miejskiej wystąpiła z tego stowarzyszenia i podjęła rozmowy z pozostałymi
                ugrupowaniami.
                3. W którym akcie prawnym isnieje zapis nakazujacy p. H. Rozpondek startować w
                wyborach prezydenckich?
                Moim zdaniem (choć sam chciałem, żeby wystartowała) podjęła słuszną decyzję,
                która pozwoliła zwyciężyć kandydatowi prawicy. Wyborcy w wyborach do Sejmiku
                Śląskiego również wyrazili poparcie dla odważnej decyzji pani Prezydent i
                poparli ją 15 tys głosów. Drugi wynik w województwie śląskim.
                4 Trzeba naprawdę kochać to miasto, żeby mimo własnych ambicji i ogromnego
                poparcia społecznego oddać pole innemu kandydatowi, w celu uchronienia miasta
                przed kolejnymi destrukcyjnymi latami rzadów "lewicy częstochowskiej"
    • afterju Re: Nowe pomysły na Aleje 08.01.04, 15:20
      Desmond czy ty naprawdę myslisz, że mama awansuje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka