Dodaj do ulubionych

czy uwazasz,ze ta raklama obraża twoją inteligenc

10.03.10, 23:11
Ta reklama uwłacza godności człowieka, poniża go i robi z niego chciwego kapusia, a nawet wprowadza w błąd.
Mógłbym tu długo pisać jak czuje się człowiek,który żebrze o 20gr.
Ta reklama wisi na nowym supermarkecie Kaufland w którym rządzą Polacy, ale czy są osobami myślącymi czy pomagierami niemieckiego właściciela tego nie wiem.

Czytałem tu o Kauflandzie o cenach innych na półce ,a innych po odejściu od kasy wydrukowanych na paragonie.

Takie sieci handlowe najpierw niech zajmą się zrobieniem porządku u siebie, a nie szczucia jednych ludzi przeciw drugim o kilka groszy.

fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/EwwDvzAQ2e5dFdWLuB.jpg
Obserwuj wątek
    • Gość: addhoc Re: czy uwazasz,ze ta raklama obraża twoją inteli IP: *.chello.pl 10.03.10, 23:18
      Ty naprawdę masz nie po kolei w głowie, człowieku...
      • Gość: zaTUSKany o o łazi Re: czy uwazasz,ze ta raklama obraża twoją inteli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.10, 08:53
        czy możecie wyłożyć swoje racje forumowiczom, bo takim zubożałym językiem
        posługują się niekokształceni

Gość: addhoc 10.03.10, 19:35 Odpowiedz
        Ty naprawdę masz nie po kolei w głowie, człowieku...

Gość: gość 11.03.10, 08:27 Odpowiedz
        lazikamator, a ty masz w ogóle jakąś inteligencję?

• zaambaaraasowaany Re: czy uwazasz,ze ta raklama obraża twoją inteli 11.03.10, 09:05
          Też uważam,że człowiek inteligentny powinien umieć wyrazić swoje zdanie w sposób
          kulturalny i zrozumiały dla innych.

Słynna reklama z 'media markt nie dla idiotów' obraża konsumentów i gdyby to
          było w innym kraju konsumenci bojkotowaliby takie sklepy.

• zaambaaraasowaany Re: czy uwazasz,ze ta raklama obraża twoją inteli 11.03.10, 08:06
      Trzeba będzie kupić 1kg cukru w Kaufland i pobiegać po innych sklepach z
      paragonem i sprawdzić ceny,a może potargować się o niższą cenę w innym sklepie,
      a potem w Kaufland odebrać różnicę 5gr za ten kilogram cukru.

Biorę dzień urlopu na spacery po sklepach :-)
      Kto następny kupi 1kg mąki :-)?
      • Gość: gość Re: czy uwazasz,ze ta raklama obraża twoją inteli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 08:27
        lazikamator, a ty masz w ogóle jakąś inteligencję?
        • Gość: :/ Re: czy uwazasz,ze ta raklama obraża twoją inteli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 09:55
          A mnie ta reklama wisi, jak ktoś wierzy reklamom to jego sprawa.
          • Gość: Lenka Re: czy uwazasz,ze ta raklama obraża twoją inteli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.10, 13:39
            A pytający o inteligencję Łazika sami czują się inteligentni i
            wychowani?
            • Gość: mieszkaniec Re: czy uwazasz,ze ta raklama obraża twoją inteli IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.10, 15:00
              Potrzebą trolla, nawet nieświadomą, jest wywołanie skrajnych
              reakcji, które kończą się ogólnym zepsuciem powietrza na forum, w
              tym wypadku naszym.
              • Gość: NEO Re: czy uwazasz,ze ta raklama obraża twoją inteli IP: *.chello.pl 11.03.10, 16:21
                OSZOŁOMIE DAJ JUŻ SPOKÓJ i nie zawracaj nam głowy tymi bzdetami i nie rób tych
                beznadziejnych fotek !!!!
                • Gość: zaTUSKany o Re: czy uwazasz,ze ta raklama obraża twoją inteli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.10, 18:44
                  Kolego addhocuo wielu nickach z ciechanowskiego wymiaru sprawiedliwości
                  daj sobie siana z chamstwem, napij się melisy albo zgłoś na policję,że psują ci
                  nastrój w pracy oszołomy :-).

Nie będę używał słów chamskich, bo miałoby to ciekawszy literacki wymiar:-)

Reklama lub informacja jest dla klientów tylko co ona im chce powiedzieć ?
                  Potencjalny klient kupuje produkt i gna z nim do innego sklepu zrzędzi
                  właścicielowi,że tam jest taniej i wkurza go maksymalnie takim niewinnym zdaniem
                  z uśmiechem na twarzy.

Potencjalny klient kupił ten oznaczony produkt i gna do sklepu swojego znajomego
                  i mówi mu wklep mi niższą cenę o 2zł na paragonie.
                  Z tym paragonem potencjalny klient idzie do Kaufland i chce 100szt,a
                  kierownik mówi mu mogę sprzedać 5sztuk spadaj pan i nie wkurzaj mnie.

Jaka jest gwarancja,że dany produkt jest faktycznie najtańszy na mieście ? Co za
                  oszołom z Kauflandu biega po sklepach i sprawdza ceny ? Czy ktoś pamięta wątek o
                  Carefour, gdy ktoś inny spisywał ceny na półce i jaka była rekcja kierownika
                  sklepu ?

Po co promować głupotę w jaką chce nas wrzucić kierownictwo Kauflandu takim
                  wielkim szyldem ?

Chcecie być ogłupiani i robieni w balona i manipulowani wasza sprawa

• Gość: addhoc Re: czy uwazasz,ze ta raklama obraża twoją inteli IP: *.chello.pl 11.03.10, 18:47
                    Chamskie to jest pisanie nieprawdy i udawanie , że się jest
                    inteligentnym człowiekiem...
                    • Gość: zaTUSKany o Re: czy uwazasz,ze ta raklama obraża twoją inteli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.10, 18:58
                      miło żeś się odezwał tak szybko

mieszkanie już kupiłeś/sprzedałeś/szukasz ?

może nie będzie ci potrzebne, bo w Grędzicach mają wolne pokoje

• Gość: gosc Re: czy uwazasz,ze ta raklama obraża twoją inteli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 16:33
      A w czym ta informacja, bo reklama tego nazwać nie można, uwłacza Twojej
      godności? W jaki sposób Cię poniża i jak robi z Ciebie kapusia?
      Ta informacja, powtarzam informacja po prostu informuje, że pewne
      produkty, odpowiednio oznaczone, są w danym dniu najtańsze w mieście. Reklamą
      nie jest, ponieważ reklama ma za zadanie informować o danym produkcie np masło,
      telewizor, samochód. Widzisz różnicę? Wątpię. Mógłbyś długo pisać o żebraniu o
      20 groszy? A co, żebrałeś już? Przeleciałeś się po wszystkich marketach w
      mieście i znalazłeś cukier tańszy o tę kwotę?
      O jakim szczuciu Ty mówisz? To, że ktos będzie miał ochotę sprawdzić, czy te
      ceny są naprawdę najniższe uważasz za szczucie?
      Weź Ty się człowieku ogarnij i zacznij myśleć racjonalnie.

PS
      zaTUSKany, czy moja forma odpowiedzi ci odpowiada?

Obaj się ogarnijcie, jeśli jesteście dwoma różnymi ludźmi, a nie tym samym, o
      czym coraz bardziej się przekonuję.
      • Gość: nergal Re: czy uwazasz,ze ta raklama obraża twoją inteli IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.10, 19:46
        nie wdawaj się w dyskusję z z zatumanym, zaambrasowanym, pierwszym, łazikiem i
        innymi klonami, to troll, on pieni aby było dużo piany i tylko tyle.
        • Gość: zaTUSKany o Re: czy uwazasz,ze ta raklama obraża twoją inteli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.10, 19:52
          hahaha a jednak szczekasz dalej :-)

Gość portalu: nergal napisał(a):
          > nie wdawaj się w dyskusję z z zatumanym, zaambrasowanym, pierwszym, łazikiem i
          > innymi klonami, to troll, on pieni aby było dużo piany i tylko tyle.

polecam wątki o cenach sprzętu agd-rtv w nowootwartym mediaexpert
          oj ilu tam mądrych i wyrachowanych :-)

• Gość: nergal Re: czy uwazasz,ze ta raklama obraża twoją inteli IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.10, 20:23
            nie szczekam, klikam :)
            Proponuję usunąć wątek, nic nie wnosi prócz troski zagubionego nad promowaniem
            się nowego marketu.
      • lazikamator Re: czy uwazasz,ze ta raklama obraża twoją inteli 11.03.10, 23:32
        Głupia ,szkodliwa, nieprawdziwa, durna reklama dla klienta.

Ktos kto chce niech sprawdzi jak działa ta ich informacja.

Dlaczego mam wierzyć w napis na blasze skoro nie potrafią na półce podać prawdziwej ceny towaru.

ps.nie wiem tylko czemu tyle agresji do mnie :-)
    • Gość: wanad Re: czy uwazasz,ze ta raklama obraża twoją inteli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 20:32
      To kapitalistyczny marketing!
      Co z nim zrobimy to nasza osobista sprawa.
      Ale podobną zasadą kieruje się MEDIAEXPERT.Kierujac sie powyzszą
      zasadą możesz tam kupić markowy telewizor w cenie np. 500 złotych
      niższej niż w najdroższym sklepie w Ciechanowie.
      Ja sie nie obrażam i korzystam z tego.
      Wszak 500 zł to nie cytowane 20 gr.
      Proste!!!
      • Gość: nergal Re: czy uwazasz,ze ta raklama obraża twoją inteli IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.10, 20:41
        to jest jasne ale jak widać nie dla wszystkich, zawsze się znajdzie taki co
        wyczuje szwindelek, układzik, podstęp. Chłop musi się cały czas za siebie
        oglądać :) No ale mimo wszystko zdrówka mu życzę.
        • Gość: zaTUSKany o Re: czy uwazasz,ze ta raklama obraża twoją inteli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.10, 21:02
          mimo wszystko ogłupiających reklam moc, a 500zł na otumanionych reklamą
          klientach Kaufland zarabia w kwadrans może dwa :-)
          Liczy się skala obrotów,a nie jeden spragniony klient markowego towaru

nergal idz napij się meliski i uspokuj się bo bredzisz od rzeczy :-)
          mimo wszystko też życzę trzeźwej główki to i zdrowie będzie
          • Gość: nergal Re: czy uwazasz,ze ta raklama obraża twoją inteli IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.10, 07:27
            Kaufland zarobi 500zł w kwadrans czy ta reklama, a raczej informacja będzie tam
            wisiała czy nie.
    • Gość: zaTUSKany o Re: czy uwazasz,ze ta raklama obraża twoją inteli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.10, 08:14
      Z tego zestawienia wynika, że nie Kaufland jest najtańszy więc dlaczego mam
      wierzyć kawałkowi blachy, bo dyrekcja robi mnie w balona
      Koszyk zakupów jest tu najbardziej wiarygodny i skoro trafi się tego dnia
      produkt najtańszy to może to być wyjątek od reguły

www.polityka.pl/rynek/poradniki/1501183,1,ranking-hipermarketow-i-sieci-handlowych-2009.read
      E.Leclerc 114zl
      Tesco 122zl
      Kaufland 127zl
      Carrefour 129zl

Auchan 150zl
      Real 150zl
      • Gość: nergal Re: czy uwazasz,ze ta raklama obraża twoją inteli IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.10, 08:52
        z tej blachy nie wynika że Kaufland jest najtańszy, tylko to , że w danym dniu,
        w danym mieście produkt specjalnie oznaczony jest najtańszy i jak komuś chce się
        to sprawdzać to jego dobra wola.
        • Gość: zaTUSKany o Re: czy uwazasz,ze ta raklama obraża twoją inteli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.10, 10:12
          nie wiem nergal jaki masz interes w Kaufland, a może lubisz ze mną
          popisać to i kiedyś Ciechana byś wypił.

zamiast blachy z taką propozycją biegania od sklepu do sklepu i sprawdzania, bo
          nie wierzę ,że Kaufland zatrudnia koziołka matołka do biegania od rana po innych
          sklepach i sprawdzania cen
          • Gość: nergal Re: czy uwazasz,ze ta raklama obraża twoją inteli IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.10, 10:41
            nie mam żadnego interesu w Kauflandzie :)Byłem tam parę razy na zakupach
            Koziołek matołek nie jest potrzebny do skakania po sklepach. Im wystarczy, że
            dadzą cenę hurtową albo z niewielką marżą i żaden inny sklep nie będzie miał
            niższej no chyba że reszta zejdzie poniżej kosztów zakupu w co wątpię. Komu jak
            komu ale tobie techniki sprzedaży winny być dobrze znane :)
    • Gość: zaTUSKany o Re: czy uwazasz,ze ta raklama obraża twoją inteli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.10, 10:51
      ale ,że nergal vel .... piwa nie chce wypić z zaTUSKanym to koledzy nie uwierzą

tyle się ludzie ponapisywali o tym Kauflandzie chyba z 500 postów,prawda nergal
      vel......a teraz jak ich Kaufland ładuje w balona to mają pretensje do
      malkontentów szyldu:-)

Re: obsługa w KauflandIP: *.255.143.*
      Gość: . 13.02.10, 22:37 Odpowiedz
      widziałem tę syutację, ta pani zachowała się żenująco...

PS.uważajcie na ceny, na półkach jest inna cena, przy kasie inna..

np.herbata rozpuszczalna na półce 1,99zł, przy kasie 2,39zł
      czekoladki Toblerone na półce 3,79zł, przy kasie 4,99zł
      bagietke policzono mi dzisiaj jako chleb litewski, bardzo wiele osób
      zorientowało się, że ceny na polkach i przy kasie różnia sie i
      kolejka po refundację (a raczej zwrot, bo pani nie może sprzedac
      inaczej niż jest w systemie) była dzisiaj bardzo długa.
    • Gość: niełazik Re: czy uwazasz,ze ta raklama obraża twoją inteli IP: *.chello.pl 12.03.10, 13:42
      łazik weź Ty się za robotę a nie za głupoty... Przeszkadza Ci reklama? Nie idź do sklepu. Jakby każdy pisał co mu przeszkadza jak Ty to dziennie byłoby 100 nowych wątków ;/
      • lazikamator Re: czy uwazasz,ze ta raklama obraża twoją inteli 12.03.10, 23:01
        Chyba masz rację z chello kto patrzy tak wysoko i czyta na ścianach murale i takie tam informacje handlowe :-)

• Gość: Bolo Re: czy uwazasz,ze ta raklama obraża twoją inteli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 09:50
      A mi to lotto.
    • Gość: Paweł Re: czy uwazasz,ze ta raklama obraża twoją inteli IP: *.centertel.pl 14.03.10, 00:27
      RAAANY! :( Łazikamator - miałem Cię wcześniej za inteligętnego
      gościa, a tu takie brednie klepiesz.

NIE! Ta reklama nie poniża mnie, ni obraża mojej inteligencji i nie
      wywołuje napewno żadnych nacjonalistycznych i antyniemieckich
      reakcji jak u Ciebie :(

Reklama ta ma wywołać w kliencie (w inteligentnym bardziej i mniej,
      we mnie i w Tobie też) poczucie, że jest "tu" "najniższa cena" i
      KONIEC. I nikt normalny nie będzie chodził odbierać swych 8 groszy,
      nikt tu nikogo na nikogo nie szczuje, tylko każdy walczy o klienta.
      Idź do normalnej uczciwej pracy to zrozumiesz, że cały świat tak
      jest zbudowany ... Naszemu miastku do świata jeszcze kawałka
      brakuje :(
      • Gość: reksio Re: czy uwazasz,ze ta raklama obraża twoją inteli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.10, 19:50
        a lazik jest inteligentny i mnie takie ble,ble,ble też wnerwia jako głupotę jaką nam się wciska

Łazik szukaj dalej i wnerwiaj innych , bo przynajmniej czytają i komentują tak jak to rozumieją
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka