Dodaj do ulubionych

neostrada z livebox

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 18:59
mam pytanie do tych którzy mają liveboxa czy jeśli mieszkam w domu
jednorodzinnym i jeśli gniazdko telefoniczne mam na dole to na górze spokojnie
sygnał bezprzewodowy będzie łapało?

i niech się wypowiedzą też Ci co mają neo z telewizją

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: dziecko neo Re: neostrada z livebox IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 19:07
      raz łapie raz nie lapie, zainwestuj lepiej w swój modem, bedziesz
      miał gwarancję
      • cerem Re: neostrada z livebox 15.03.10, 19:11
        Jeżeli już to w router a nie modem. Ale jest tu napisane, że osoba ma
        tv od TP, więc jest zmuszona do używania liveboxa. A on działa jak chce
        i kiedy chce.
        • Gość: nie Re: neostrada z livebox IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 19:19
          Nie jest potrzebny livebox do tv z tp jesli sygnal pochodzi z anteny
          satelitarnej, wystarczy zwykly router ale o tym w tp nie powiedza :)
        • Gość: d n Re: neostrada z livebox IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 19:41
          ok, przepraszam znafce, modem bezprzewodowy, ale tobie chyba akurat
          nie łapie ;) ?????
          • Gość: Neo z Tv Re: neostrada z livebox IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 17:01
            Mam Liveboxa, tv z neo:> Livebox jeszcze mnie ani razu nie zawiódł lecz tv jest załosne:P ciagle jakies awarie i błedy, przerwy w nadawaniu niektorych programych poniewaz rzekomo antena jest zle ustawiona:) Tv naprawde odradzam:P
            • Gość: eda Re: neostrada z livebox IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 19:51
              a mieszkasz w domu jednorodzinnym? bo głownie chodzi mi o to żebym mogła
              korzystać z neta bezprzewodowego na laptopie na 1 piętrze jeśli livebox będzie
              na parterze
              • Gość: asd Re: neostrada z livebox IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 02:12
                Polecam nie brać liveboxa od tp bo to niezły badziew, lepiej zakupić sobie
                router-modem z Wi-Fi np Edimaxa z serii AR albo jakiegoś Linksysa i jeżeli masz
                notebooka z wbudowaną kartą sieciową Wi-Fi to git, jak nie to zakup do tego
                dobry adapter usb np TP-LINK TL-WN722N lub EDIMAX EW-7711USn i będzie super
                chodziło, nawet przy grubych stropach.
                • Gość: zibo Re: neostrada z livebox IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 11:41
                  Dobrze radzisz, jest tylko jedno ale: liv o ile się nie mylę, tp
                  daje już za darmo, a za te ustrojstwo co polecasz trzeba dać trochę
                  grosza. A na marginesie: ostatnio miałem do czynienia z
                  linksysem,WAG54G2 o ile mnie pamięć nie zawodzi, który posypał się
                  totalnie, a doprawili go panowie ze sklepu wgrywając wadliwe
                  uaktualnienie. Tak że niezawodnych urządzeń chyba nie ma.
    • Gość: zibo Re: neostrada z livebox IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 17:31
      U mnie przecechodzi przez dwie kondygnacje (livbox na 1 piętrze,
      sygnał przechodzi do piwnicy). Jeśli jednak nie da rady, to polecam
      zamienić liva na router, np. linksys i po kłopocie. A tv to w TP syf
      totalny. Ale jeśli sygnał tv będziesz brał z anteny, to nie ma
      znaczenia jakim sprzętem będziesz się łączył z internetem.
      • Gość: eda Re: neostrada z livebox IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 17:33
        a połączenia się nie zrywają?
        • Gość: zibo. Re: neostrada z livebox IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 20:16
          U mnie to się nie zdarza, a laptop z Wi Fi chodzi po kilka godzin
          bez przerwy.
          • Gość: eda Re: neostrada z livebox IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 20:39
            dzięki za odpowiedź :) to chyba zaryzykuje z tym sprzętem u siebie
            • Gość: bezradnynaliveboxa Re: neostrada z livebox IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 21:41
              A jak uruchomić tv sat tp tylko z anteny satelitarnej nie łącząc
              dekodera z liveboxem bo nie chce się skojarzyć z komputerem.
              • Gość: jan Re: neostrada z livebox IP: *.opera-mini.net 16.03.10, 23:12
                nie da sie. kup se telefon z Androidem i zainstaluj opere, wtedy net bedzie smigal :)
                • Gość: mam problemTVSAT Re: neostrada z livebox IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 00:14
                  Net yes. Ale neostr na modemie firm na chibił trafił. Jak zrobić
                  żeby mieć neta tp i tv tp razem bez wyglądania na południe na
                  Cyrenajkę, na półwyspę Libijski? Jak zgadniesz dam głos w PL na
                  Twoje SUPEREGO!!!
                  • Gość: silnoręki Re: neostrada z livebox IP: 212.160.150.* 17.03.10, 14:25
                    O czym ty do mnie rozmawiasz? Głowa Cie nie boly? Może ty się lepiej hodowlą
                    jedwabników zajmij!
                    • Gość: Neo z Tv Re: neostrada z livebox IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 20:51
                      Ja mam Tv z satelita, Livebox jest potrzebny tylko przy wlaczaniu dekodera poniewaz sprawdza aktualizacje dla dekodera:P Ale naprawde tej telewizji nie polecam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka