Gość: pokochaj kropka Re: streetcafe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 14:17 pierwsza ofiara,.... niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kawosz Re: streetcafe IP: *.chello.pl 23.03.10, 18:28 Zamknięte i ciemno, podobno za prąd nie płacili i im elektrownia ucięła. Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszy.obywatel Re: streetcafe 23.03.10, 19:29 To zły znak jeśli nie potrafili zarobić na pokrycie kosztów w tak ruchliwym miejscu ? To jaką perspektywę ma mieć mała gastronomia na Warszawskiej bez parkingów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwaniak Re: streetcafe IP: *.aster.pl 23.03.10, 21:10 Jak to miało funkcjonować jaki prezes taki biznes. Zbankrutowała firma i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madame Re: streetcafe IP: *.chello.pl 23.03.10, 21:28 Proponuję aby cwaniak w takim razie sam otworzył business i pokazał jak prowadzi się interes w Ciechanowie. Osobiście bardzo żałuję że zamknęli street cafe. Już nie ma się gdzie napić bardzo dobrej kawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistrz świata Re: streetcafe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 23:49 powiem wam jedno, kawę mieli najlepszą, jestem maniakiem kawy i to jest prawda, najlepsza kawa, tylko szkoda że "byla" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwachu Re: streetcafe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 12:02 Ale pani z obsługi była nie miła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: streetcafe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.10, 10:46 A co to się stało? Dlaczego zamknięte? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mili vanili Re: streetcafe IP: *.chello.pl 25.03.10, 22:42 Słuchajcie z tego co słyszałem więcej ludzi było do spółki i podziału niż klientów dziennie :) Bez obrazy i tu mam na myśli "właścicieli" Ale napewno jest też druga strona medalu Władze galerii Mrówka nienależą do osób które słuchają innych, a powinni słuchać w szczególności tych którzy dają im chleb, mówię to o tych ludziach którzy z niestety mieli nieszczęście spodkać takich ludzi w swoim życiu. Napewno ci którzy mają tam otwartą swoją działalność przyznają mi rację:) I napewno ktoś z zarządu Galerii będzie próbował temu zaprzeczyć. Ale ja piszę to poprostu bo nielubię dorobkiewiczów którzy zanic mają szacunek i zrozumienie ludzi którzy tworzą społeczność tej galerii, oraz mam nadzieję że ci właściciele kiedyś przejrzą na oczy i zrozumieją jaki błąd popełnili podpisując CYROGRAF bo nie nazwę tego inaczej z ludźmi chcącymi zwrócić sobie jak najszybciej koszty postawienia tej budowli Swoją drogą zachęcam Właścicieli żeby wspólnie poszli o poradę do dobrego Prawnika póki jeszcze macie jakieś pieniądze :) Współczuję wam z całego serca ale myślę że dzięki temu wpisowi choć jedna osoba zrozumie jakie macie "dobre" warunki do prowadzenia własnej niekiedy pierwszej działalności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BigFeet Re: streetcafe IP: *.chello.pl 26.03.10, 18:06 Ale byki sadzisz, aż wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
white-lanss Re: streetcafe 26.03.10, 21:20 jak ktoś się na biznesie nie zna, to po co się brać . drogo mieli , mało rzeczy w menu i taki efekt . musiało upaść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madame [...] IP: *.chello.pl 27.03.10, 08:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesz kto Re: streetcafe IP: *.chello.pl 27.03.10, 11:32 Bujaj sie cw..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do BigFeet Re: streetcafe IP: *.chello.pl 27.03.10, 11:36 do BigFeet Może ty coś posadź , a nie pier...... takie bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc Re: streetcafe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.10, 11:19 W mrówce każdy lokal ma problemy bo tam nie ma ludzi gdyby nie spożywka to nikt tam by nie chodził. A właściciel mrówki w dupie ma wszystko jemu zalezy tylko na kasie dla siebie i podpisał takie umowy że każdemu zabierze wszystko, oni myślą tylko o sobie a nie o wynajmujących powierzchnie z których maja kase. Współczuję ludziom którzy podpisali z mrówką umowy i wynajmuja od nich powierzchnię. Tym co mają to zrobić proponuję nie podpisywac nić bo skonczycie jak ci przed wami. Ta galeria potrwa jeszcze kilka lat aż wszystkie umowy bedzie trzeba odnowić i nikt tego nie zrobi. Powoli to wszystko umiera... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cii bo się obrazi Re: streetcafe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.10, 11:32 sklep madonna juz się wyniusł i tylko od miesiąca folia w witrynie wisi i zachąca do zakupów ; z....ście to wygląda GALERIA MRÓWKA ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galeria Re: streetcafe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.10, 11:39 Powinni właściciele zmienić nazwe na "Galeria Problemów" Ludzie próbują za oszczedności założyć mały biznes żeby mieć na chleb a właściciele mrówki ciągną z nich kase i nie potrafią słuchać, dla nich najwazniejsza jest kasa a los rodzin ich nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grave Re: streetcafe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.10, 14:57 Pewnie gdybyś to Ty był właścicielem Galerii oddałbyś lokale za darmo, przecież Galeria to nie PCK a właściciele to dostali kasę na budowę tej Galerii od księdza ?? ludzie medal ma zawsze dwie strony a grabie grabią zawsze w jedną stronę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T.S. Re: streetcafe IP: *.chello.pl 27.03.10, 15:47 Medal ma dwie strony, grabie grabią w jedną...ale czy nie lepiej jest zarobić 10% mniej niż nie zarobić wcale? Takie miejsce jest potrzebne w miejście i fajnie, ze jest. ale czynsze prawie warszawskie to nie jest najlepszy pomysł w niespełna 50 tysięcznym mieście. Swoją drogą, gdyby i właściciele Mrówki i poszczcególni najemcy byli w stanie skutecznie ściągnąc klientów, to obecną wysokością czynszu by sie nie przejmowano, bo by własciciele wychodzili na spory plus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziennikarz Re: streetcafe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.10, 10:46 My dziennikarze nie mamy interesu by napisać cokolwiek złego o tym projekcie.Wielu może by napisało , ale boi się. Może nowa gazeta sledcza,a może pólgłuwek bruum w swoim radio jako hit? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy Re: streetcafe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.10, 11:10 czego tu się bać ? i kto ma się bac ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galerianin Re: streetcafe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.10, 12:44 Wątek walkowany tu juz od tak wielu tygodni ,że dziwna cisza w mediach. Sami wynajmujacy są chyba mało aktywni , by nagłosnic sprawę czy może mylę się ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pies Baskervillów Re: streetcafe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 22:25 W Łodzi taki drapieżny kapitalizm niszczył ogromne majątki. Jeśli ta trójka cwaniaków myśli, że jest mądrzejsza od Karola Borowieckiego i jego wspólników to daj Boże im zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mach Re: streetcafe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.10, 19:21 Czego tu się bać, przy nędzy jaka panuje w Ciechanowie, mało kogo stać na kupowanie ciuchów kilka razy w miesiącu, ceny wysokie, bo wysoki czynsz, prąd drogi, o zusie strach myśleć, 850zł. Mieszkańcy mają małe zarobki. Jeżeli chodzi o czynsz w Mrówce, to ktoś wyjątkowo łapczywy i bezlitosny konstruował umowy. Trzeba podpisać umowę na trzy lata, bez możliwości wypowiedzenia, bo innaczej powloką człowieka do sądu. Można zrezygnować z najmu i płacić:D, można też znaleźć najemcę na swoje miejsce. Takich jest mało, bo mało kto zdecyduje związać się na trzy lata przy takiej marnej koniunkturze. Ot cała tajemnica... Odpowiedz Link Zgłoś
pawloskarawlos1 Re: streetcafe 10.04.10, 19:41 Ja słyszałem że na 10, a tylko niektórzy na 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mach Re: streetcafe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.10, 21:29 To prostuję, tak jak wyżej napisane, na trzy lata bez możliwości wypowiedzenia. Sprawdzone osobiście, po rozmowie z Panią Dorotą z Warszawy, która zajmuje się wynajmem powierzchni, odechciało mi się interesów w Mrówce. Odpowiedz Link Zgłoś