Gość: telemaniak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.10, 08:30 Witam, czy możliwy jest już odbiór naziemnej telewizji cyfrowej w Ciechanowie? Zastanawiam się czy kupić tuner i chciałbym wiedzieć czy jest sens. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dziadek Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.cnow.pl 16.06.10, 09:39 nie ma sensu Odpowiedz Link Zgłoś
meegace Re: Naziemna telewizja cyfrowa 16.06.10, 09:52 Na osiedlu Zachód jest idealny odbiór naziemnej telewizji cyfrowej korzystam z tv z wbudowanym tunerem dvb-t. odbiór żyletka, filmy na TVN w 5.1 DD, EPG, wg.mnie trzba zainwestować w dvb-t. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 10:07 już w tej chwili przy antenie skierowanej na warszawę i posiadajacej wzmacniacz można odbierac w dvb-t na kanale 58 siedem stacji - tvp1,2,3 polsat tvn tv4 i puls, na kanale 48 tvn warszawa. za klika tygodni ruszy tv cyfrowa z sierpca i ciechanowa, a w dalszej perspektywie będzie można odbierać ok.20 programów. więc inwestować w sprzęt do odbioru warto bo jakość jest bez porównania lepsza niż tv analogowej. Odpowiedz Link Zgłoś
dz1ad3k Re: Naziemna telewizja cyfrowa 16.06.10, 12:24 Trzeba było myśleć wcześniej kupić tv z DVB-t. Teraz tuner kosztuje 250-300. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telemaniak Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.10, 13:06 Ale ja nie mam i nie zamierzam kupować telewizora. Teraz, prawie w każdym domu jest komputer. Dobre? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Telemaniak Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.10, 06:15 Dobra - telewizor z DVB-t mam. Co z anteną, jaki typ ? Zwykła siatkowa czy są typowe do odbioru cyfry ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telemaniak Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.10, 09:42 Do odbioru tv cyfrowej i analogowej stosuje się identyczne anteny. Testu jeszcze nie zrobiłem, ale wiele osób twierdzi, że lepsze są anteny kierunkowe niż siatkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guillermo Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.chello.pl 18.06.10, 11:24 Trzeba jeszcze pamietac, zeby telewizor mial dvb-t mpeg4 bo przy mpeg2 nie pokaze obrazu tylko sam dzwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
dz1ad3k Re: Naziemna telewizja cyfrowa 18.06.10, 18:54 Dziś kiedy odbieramy z Raszyna trzeba mieć wysoko umieszczoną siatkówkę lub lepiej antenę kierunkową. Po odpaleniu przemiennika w Ciechanowie telewizor będzie pracował nawet na spinaczu biurowym :). Już szukam fajnego telewizorka 7' do zamontowania w aucie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telesfor Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.10, 19:06 przemiennika??a co to takiego?polepszy sie odbior w ciechu?? Odpowiedz Link Zgłoś
dz1ad3k Re: Naziemna telewizja cyfrowa 18.06.10, 20:42 Tak, prawdopodobnie w październiku. Przetarg wygrał Emitel ale z jego strony ciężko coś się dowiedzieć. Docelowo po wyłączeniu sygnału analogowego w 2013 będzie od 30 do 40 bezpłatnych kanałów w tym kanały filmowe i HD. Czyżby koniec kablówek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał_W Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.10, 10:52 W Ciechanowie nie będzie przemiennika, tylko normalny nadajnik pracujący w SFN z Sierpcem. Odpowiedz Link Zgłoś