Gość: god IP: *.chello.pl 24.06.10, 00:10 Czy ktoś wie dlaczego unieważnili konkurs na dyrektora ZST? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rodzic Re: Dyrektor zst IP: *.xdsl.centertel.pl 26.06.10, 00:59 Oficjalny powód: niedotrzymanie terminu poinformowania Panią Chojnacką o terminie przeprowadzenia konkursu. Powinna zostać poinformowana na 7 dni przed posiedzeniem komisji, została na 6 dni przed konkursem oraz podpisanie informcji o konkursie przez urzędnika powiatowego , a nie przez przewodniczącego komisji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Dyrektor zst IP: *.xdsl.centertel.pl 26.06.10, 01:03 Nieoficjalnie: niepodobał się wynik konkursu. Ja wygrałaby p. Chojnacka nie byłoby unieważnienia konkursu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Dyrektor zst IP: *.xdsl.centertel.pl 26.06.10, 01:08 Jeśli pzrystapiła do konkursu to chojnacka zaakceptowała tzw. "gorsze warunki". POnadto przewodniczący komisji pyta po części formalnej-czy ktoś wnosi zastrzeżenia. Jeśli ich nie było nie powinno być unieważnienia. Chyba, że tym razem było inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Dyrektor zst IP: *.xdsl.centertel.pl 26.06.10, 01:13 Nie miało to wpływu na wynik konkursu. Nie powinno być unieważnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Re: Dyrektor zst IP: *.centertel.pl 26.06.10, 19:01 twarde prawo ale prawo ! były błędy formalne i trzeba powtórzyc konkurs, ciekawe czy ta pani od polskiego będzie kandydowała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Dyrektor zst IP: *.chello.pl 26.06.10, 23:23 Pan dyrektor zrobił bardzo dużo dla tej szkoły. To bardzo niesprawiedliwe. Pani A. Ch. czego tam szuka? Czy zna się na budownictwie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Dyrektor zst IP: *.xdsl.centertel.pl 26.06.10, 23:39 dlaczego unieważnili konkurs? Co jest grane? To dobry dyrektor. Postawił tę szkołę na " nogi". Co tam szuka Pani Alicja Chojnacka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciapek Re: Dyrektor zst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 00:15 Zapytajcie starosty. On wam (nie) powie dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phy Re: Dyrektor zst IP: *.chello.pl 27.06.10, 10:12 ciekawe ile o budownictwie wie absolwent historii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwertyuiop53 Re: Dyrektor zst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 10:33 Starosta ma już doświadczenie w kopaniu szkół. Przecież już zabrał 100 ha szkole w Gołotczyźnie, teraz kopie dyrektora. Z tego co wiem to przegra ten bój. Wstyd będzie jak cholera. Pamiętajcie ludzie na wybory idźmy i niech starosta idzie na emeryturę. Szerzmy to przesłanie wszędzie. Starosta idzie na emeryturę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonimowa Re: Dyrektor zst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 10:33 Smutne to. Nie liczy się co kto robi dla tej szkoły i kto wygrał konkurs. Liczy się kogo wskaże ważny palec. Jako matka ucznia z dobrze prowadzonej szkoły jestem z b u l w e r s o w a n a. Coś musimy z tym zrobić, nie chcemy żeby nasza szkoła zaistniała w mediach tak jak niedawno "gimnazjum przy orle". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dyrektor zst IP: *.chello.pl 28.06.10, 06:47 ZST teraz ma opinie najgorszej szkoły w ciechanowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dina Re: Dyrektor zst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 11:41 Szkoła (ZST)już "zaistniała" w mediach miła Pani- proszę przypomnieć sobie wpisy na forum w ubiegłym roku... Tak zaniedbanej szkoły ponadgimnazjalnej jak ZST nie ma w Ciechanowie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nauczyciel ZST Re: Dyrektor zst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 22:01 Droga Pani chyba dawno nie odwiedzała Pani Ciechanowskich szkół średnich. ZST jest jedną z najbardziej reformowalnych szkół w naszym mieście. Zapewniam, co mówię, bo jestem nauczycielem w tej szkole. Odnowione korytarze, klasy, wymienione podłogi i oświetlenie, trzy nowe pracownie komputerowe, centra multimedialne w bibliotece, wymienione drzwi. Dalej monitoring w całej placówce i na zewnątrz, wyremontowana sala gimnastyczna (największa z Ciechanowskich szkół ponadgimnazjalnych) dziennik elektroniczny (bez papierowego) i wiele innych, o których już nie wspomnę. ZST jest obecnie jedną z lepszych szkół technicznych na Mazowszu, o czym świadczą zajęte miejsca naszych uczniów w ogólnopolskich olimpiadach zawodowych. Prosiłbym skoro Pani nie wie, o czym pisze, aby nie zabierała Pani głosu. Ewentualnie zapoznała się z funkcjonowaniem innych tego typu placówek w Ciechanowie i okolicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Dyrektor zst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 23:06 To wszystko jasne. Szkoła jest odnowiona, więc można posadzić tyłek na stołku i siedzieć. Układ komuszy działa. A szkoda bo jeden pracuje i starosta człowieka tępi. Szczególny sposób zarządzania, nowoczesny. Ale jaja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Dyrektor zst IP: 188.33.208.* 27.06.10, 10:44 Pani Chojnacka przegrała jednym głosem i jak od każdej decyzji przysługuje jej odwołanie.To wygląda tak jakby ta babka była tzw.PSEM OGRODNIKA CO SAM NIE WEŻMIE A I DRUGIEMU NIE DA!!!a to nie wpływa dobrze ani na szkołę ani na opinie o tej placówce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TO DZIWNE Re: Dyrektor zst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 22:53 Jak można na siłę pchać się na stanowisko. Przecież jak się jest na emeryturze to już człowiek jest wypalon, nie ma kontaktu z młodzieżą, zabiera miejsce pracy młodym. W tym konkrtenym przypadku miasto się już poznało na ww pani, to szuka przytuliska w innej szkole? Szkoda, bo przez 10 lat G3 z najlepszego w mieście zjechało na sam koniec rankingu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muminek Re: Dyrektor zst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 11:47 Przypisywanie Dyrektorce winy za spadek w rankingu jest nie fair. jestem nauczycielem i wiem ze na poziom szkoły mają wpływ uczniowie,w każdej szkole pracują nauczyciele przygotowani tak samo, od tego z kim pracują,zależy poziom nauczania.Z pustego i Salomon nie naleje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otóż Re: Dyrektor zst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 22:58 No więc jest tak. Jak w szkole jest dużo "rocznic" i innych ważnych "uroczysości" a dzieci zajmują się ich przygotowaniem,tworzy się klasy lepsze np. matematyczną - tworząc klasy gorsze bo lepsi już zostali wybrani do tej lepszej, to pojawiają się kłopoty wychowawcze. Wtedy do spada zainteresowanie szkołą i nie ma dopływu dzieci dobrych, podnoszących średni poziom i wtedy szkoła powole zostaje ze swoim "obwodem" , a te dobre idą w kolejnych rocznikach gdzie indziej i taka mała kwadratura koła. Później odwrócić taką sytuację jest trudno. Dochodzi fakt, że gimnazja w zespołach mają mniej kłopotów z uczniami, bo po prostu już kilka lat ich znają i Ci nie muszą głupieć, aby byc akceptowanymi przez rówieśników. Więc różnica w poziomach się uwidacznia coraz bardziej - tak jak w naszym mieście. Proszę zobaczyć ostatnie wyniki i porówwnać G1 oraz G3 z gimnazjami w zespołach. Nie wszystkiemu winny jest dyrektor - tu się zgodzę ale sądzę, że od niego zależy bardzo dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Dyrektor zst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 23:03 Klasy kierunkowe wymagają od dzieci więcej wysiłku. Tak w klasie matematycznej są dzieci lepsze ... z matematyki. Przydział był po uważaniu czy na podstawie wyników nauki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buła Re: Dyrektor zst IP: *.chello.pl 28.06.10, 23:24 nie rozumiem tej dyskusji. Jest / może niewyględny/, ale zaangażowany i młody dyrektor.Jest starsza Pani z problemami. Jaki tu wybór?! Co ta Pani chce osiągnąć? Dlaczego tam się pcha? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwertyuiop53 Re: Dyrektor zst IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.10, 15:48 Dyskusja jest konsekwencją podejmowanych przez Starostę decyzji. Tu potrzeba ocenić moim zdaniem fatalną pracę administracyjną a nie merytoryczną robotę dyrektora. Facet wygrał konkurs ale się nie podoba i trzeba go utrącić. Szkoda, że tak bezsensownie działa Starosta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Dyrektor zst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 18:25 Ja rozumiem o co chodzi. Teraz po każdym konkursie dyrektorskim będziemy wysłuchiwać użalania jaki to przegrany kandydat był świetny i jak go skrzywdzono. Popatrzcie n temat o wyborze komendanta Policji gdzie 30 osób starało się udowodnić, że ten który wygrał nie miał prawa wygrać bo był najgorszy (bo nie był z Ciechanowa hihihi :P). O co chodzi? O to, że przegrany nie potrafi przegrywać z klasą i nie chce się rozstać z myślą, że mógł zarabiać 3-5 czy więcej tysięcy co miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwertyuiop53 Re: Dyrektor zst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 23:17 No tak, tylko, że w tym przypadku wygrany okazał się przegranym. Pytam po co Starosta powołał komisję skoro i tak siedząc za biurkiem przy kawce zapadła decyzja o wyborze innego kandydata. Po co czynić komedie, rozpisywać konkursy...Od razu było trzeba powołać Panią Alicję Ch. i koniec. Komuszy układ i nic więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Dyrektor zst IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.10, 19:50 wydaje mi się że ta sprawa zakrawa o medialny rozgłos - wtedy może sprawiedliwości stanie się zadość...nie może tak być ze stare komusze układy wezmą górę nad nowoczesnym myśleniem - a Uwaga i inne tego typu programy niektóre osoby z tego gremium już chyba poznały...tak mi się przynajmniej wydaje - a i władzom lokalnym przed jesiennymi wyborami chwały to nie przyniesie... zastanawia mnie tylko - gdzie jest lokalna prasa? czemu się tym problemem nie zajmie?ale ja wiem gdzie jest..w du..e u starosty:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piczipolo Re: Dyrektor zst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.10, 20:00 Niestety to smutne ale qwertyuiop53 ma rację. Przecież A.Ch. mogła zgłosić zastrzeżenia wcześniej, jak dostała spóźnione zawiadomienie. Nie zgłosiła. Czyżby losy konkursu miaył byc przesądzone wcześniej? Coś nie wyszło, ktoś okazał się pożądny i domek z kart się rozsypał. Wtedy zostało już tylko czary-mary z terminem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwertyuiop53 Re: Dyrektor zst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.10, 22:39 Panie Starosto czy narkotyki w szkole i wiele innych poważnych spraw to nie efekt bezradności dyrektora? Dlaczego Pan chce taką osobę w dobrze zarządzanej placówce? Koleżanka? Dług wdzięczności? Dlaczego Pan krzywdzi porządnych ludzi? Ile jeszcze zła Pan będzie czynił? Kiedy Pan skończy? Czy zdaje Pan sobie sprawę z własnych czynów? To straszne, że Ciechanów znów źle trafił. Niech Pan odejdzie i przestanie się błaźnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Re: Dyrektor zst IP: *.chello.pl 04.07.10, 01:38 I co z tym konkursem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwertyuiop53 Re: Dyrektor zst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.10, 11:20 Konkurs Starosta unieważnił. Teraz wiemy dlaczego. Pani Chojnacka straciła stanowisko i trzeba jej pomóc. Dlaczego kosztem porządnego człowieka. To wszystko jest do kitu. Nie głosujemy na starostę. To jest konkretne działanie na przyszłość i gwarancja zmian. Dla mnie PSL tak ale bez pana Morawskiego. Kęsika też Starosta chciał odwołać i poniósł porażkę, teraz kolejne babole z pania Chojnacką w tle. Żałoba powiatowa trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dyrektor zst IP: *.chello.pl 04.07.10, 17:09 Narkotyki są w każdej szkole,jeśli o tym ktoś nie wie to żyje w innym świecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duperelek Re: Dyrektor zst IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.10, 19:07 owszem narkotyki są w każdej szkole, tylko że w większości szkół dyrekcja stara się to tępić a nie zamiatać pod dywanik jak to miało miejsce w gimnazjum przy orle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Dyrektor zst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.10, 19:13 Dobrze, że piszecie kto stoi za tą skandaliczną próbą przeforsowania na siłę obcej kandydatury. My rodzice stoimy za Panem Dyrektorem do końca i teraz już wiemy na kogo nie będziemy głosować za nic na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Dyrektor zst IP: *.chello.pl 05.07.10, 15:58 Kiedy następny konkurs? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwertyuiop53 Re: Dyrektor zst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 22:19 A po co ogłaszać następny konkurs? Wystarczy poczekać na rozstrzygnięcie odwołania. Pan Sławomir będzie dyrektorem bez względu na zdanie starosty. Nie głosujemy na Pana Morawskiego obecnego Starostę Powiatu Ciechanowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Dyrektor zst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 23:13 Racja. Znamy już całą sprawę dokładnie. Nie głsujemy na starostę. To nasze hasło. Bedziemy je popularyzować gdzie sie tylko da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzice Re: Dyrektor zst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 23:17 Jesteśmy za dyrektorem. Stoimy murem. Starosta na emeryturę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Dyrektor zst IP: *.chello.pl 05.07.10, 23:39 Ja to nawet bym go zmienił. On jest taki nieporadny w rozmowach z nami. Potrzebny nam dyrektor z poparciem władz. Będą większe środki na szkołę. Tyle jest braków. Tacy kiepscy nauczyciele. Szczególnie od przedmiotów humanistycznych. Może trzeba ściągnąć doświadczonych nauczycieli. Podniesie to zdawalność na maturach. Teraz jest skandaliczna. Ja chcę dobrze się przygotować do studiów technicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: Dyrektor zst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 23:50 To pracuj, z tego czytam to masz ambicje i ok. Pamiętam czasy gdy ta szkoła miała fatalną opinię, teraz ktoś zaczął pracować i ma efekty. Jeżeli władza chce dać osobe, która sobie mizernie radziła z gimnazjalistami to czy potrafi zapewnić dla Ciebie środki i odpowiedni poziom nauki? Szczerze w to wątpię. Władza jaka by nie była powinna doceniać wysiłki ludzi, bez względu na ich preferencje polityczne. W przypadku waszej szkoły stanowisko dyrektora stało sie polityczne, kolesiowskie. Czy to rokuje na wyższy poziom nauki, chyba nie, ale czy władze to obchodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Re: Dyrektor zst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 00:18 A ja dyra lubię. To fajny facet. Proponuję zostawcie go w spokoju, niech pracuje. Mój głos jest głosem wiekszości uczniów tej szkoły, nie lekceważcie go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duperelek Re: Dyrektor zst IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.10, 17:23 zszargało sobie STAROSTWO i tak nienajlepszą opinię...ludzie świadomi interesują się tym, co robi władza a później przed wyborami wyciagną odpowiednie wnioski....bo kto chce władzy, która jest przekupna i reprezentuje interesy niekompetentnych osób????!!!!a w podobnej sytuacji jak dyr ZST moze się znaleźć każdy - walczyć w nierównej walce....Goliat i Dawid...tylko, że wiadomo kto wtedy wygrał:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuta Re: Dyrektor zst IP: 94.254.129.* 06.07.10, 21:47 Obawiam się,że nasze głosy nie mają znaczenia,ponieważ starosty nie wybiera społeczeństwo lecz zarząd powiatu. W każdym razie trzymam kciuki aby i tym razem w tej kuriozalnej sytuacji pan Kubiński wygrał konkurs. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwertyuiop53 Re: Dyrektor zst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 22:00 Dyrektor nie musi startować w ponownym konkursie. Już jest zwycięzcą. Niedługo to się potwierdzi. Starosta przegrał z własną naiwnością. Tak samo było w przypadku S. Kęsika. Ten gość jest bezradny i przegrywa w każdym pojedynku. Teraz czas na wybory samorządowe. Pan Morawski musi odejść, to najlepsze lekarstwo dla powiatu. Jeżeli starosta chce tępić najlepszych ludzi to po co ma rzadzić starostwem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Dyrektor zst IP: *.xdsl.centertel.pl 06.07.10, 22:32 Mój syn ukończył techniku budowlane w Ciechanowie.Uważa Pana Sławomira za wzór do naśladowania - był dla niego jak ojciec, w wielu sprawch mu pomógł. To wspaniały człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Dyrektor zst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 21:53 Moi synowie chodzą do tej szkoły. Osobiście znam i widzę zmiany na lepsze. Zostawcie dyrektora w spokoju. Nie chcemy Pani Chojnackiej. Nie chcemy polityki w szkole. Panie starosto daj nam spokój i pozwól pracować i uczyć się naszym dzieciom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duperelek Re: Dyrektor zst IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.10, 12:56 zastanawia mnie czy nasze władze zaglądają na to forum i czytają wszystkie komentarze....a powinni....i powinni wyciągnąć wnioski...chodziłem do gimnazjum, gdzie dyrektorem była pani Ch. i chodziłem do budowlanki kiedy dyrektorem był (i jest) pan K. - i stwierdzam że lepiej się to wszystko kręciło w budowlance...tętniła ona życiem, coś się działo, a w gimnazjum to tylko musieliśmy apele organizować, z których nic nie wynikało...starostę poznałem osobiście i zastanawia mnie dlaczego przyjął takie stanowisko, które jest dla niego zgubne.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Dyrektor zst IP: *.chello.pl 11.07.10, 09:52 "BIEDNY" p. Kubiński. przytulcie go jeszcze i pocieszajcie bo tylko tyle mu zostało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duperelek Re: Dyrektor zst IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.10, 12:31 przeciwnicy i łachudry są wszędzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gssc Re: Dyrektor zst IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.10, 14:30 poczekaj, dopiero sie zacznie, starosta przegrał już... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwertyuiop52 Re: Dyrektor zst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.10, 00:04 Słychać o tym już głośno. Podobno jest jakiś wyrok sądu, który daje dyrowi 100% zwycięstwa. Starosta kolejny raz dał d... Kesika tez odwoływał, potem zmieniali warunki konkursu w Urzędzie pracy. Cyrk panie Starosto. Czas na zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutek Re: Dyrektor zst IP: *.chello.pl 13.07.10, 23:10 Ja jestem za P. Chojnacką. Najlepiej zamiata nowa miotła. Zrobiłaby trochę porządku w tej najgorszej szkole. Niektórych nauczycieli należy pożegnać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dyrektor zst IP: *.chello.pl 14.07.10, 08:19 Zmiany są potrzebna w tej najgorszej Ciechanowskiej szkole!nic tam się nie dzieje,nawet normalnego boiska nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.R. Re: Dyrektor zst IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.10, 15:14 skąd wiesz "gościu" co się dzieje w tej najgorszej szkole? bo gdybyś się w niej uczył lub pracował to wiedziałbyś, ze przy szkole jest duże ogrodzone boisko...sądząc po ostatnich komentarzach odezwali się żywo przeciwnicy dyr. Kubińskiego..a ludzi od kreciej roboty nigdzie nie brakuje a w każdym jabłku jakiś robak musi siedzieć...samo życie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dyrektor zst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.10, 18:26 Taki tekst o boisku może napisac tylko laik. Jak można pisać źle o szkole, jeżeli się nic na ten temat nie wie. ktos pisze o nauczycielach. Niestety w każdej szkole są nauczyciele, których wypadałoby zmienić, ale jest to proces raczej niewykonalny. Pytanie do której kategorii nauczycieli lub zarządzających zaliczyć Panią A. Chojnacką? Po ostatnich "sukcesach" w gimnazjum raczej do tych, których trzeba zmienić. Więc po co ma być dyrektorem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Dyrektor zst IP: *.chello.pl 15.07.10, 10:23 Problem z narkotykami i trudną młodzieżą jest w każdej szkole.Większość dyrektorów temat chętnie zamiata pod dywan. Wszystko jest ok. Wygłosi się parę pogadanek i problemu nie ma. Tylko sąsiedzi widzą co dzieje się za szkołami, co robi młodzież na boiskach szkolnych nawet na tzw lekcjach wf. Pani Ch. miała pecha. Problem wypłynął. Inni się cieszą, że nie u nich. Wiele lat pięknej pracy przekreśli jeden wyskok małolatów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała mi Re: Dyrektor zst IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.10, 12:53 nie przesadzałabym że biedna pani Ch. miała pecha - po prostu przyszła kryska na matyska! i tak jest nieźle postawiona w mieście, że nie musiała po tym wszystkim zrezygnować ze stanowiska-wręcz przeciwnie - stale i mocno jest pchana na kolejny stołek dyrektorski. lubię cytaty więc zacytuję, że Pan Bóg nie rychliwy ale sprawiedliwy, więc i te wszystkie szychy na stołkach na jesieni z nich pospadają;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuta Re: Dyrektor zst IP: 188.33.28.* 15.07.10, 13:34 Przykro mi to mówić,ale kilka lat temu(za czasów Pani Chojnackiej) chodziłam do gimnazjum numer 3 przez rok i w żadnej szkole ŻADNEJ nie widziałam tyle patologii i takiej obojętności nauczycieli na krzywdę dzieci jak tam. Niejednokrotnie natomiast słyszałam opinię,że budowlanka odżyła odkąd Pan Kubiński jest tam dyrektorem.On sam często wspomina o tej szkole i widać,że jest zaangażowany. Taka moja opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Dyrektor zst IP: *.chello.pl 15.07.10, 14:08 Ja też chodziłam do szkoły za czasów P. Ch. Było super. Szkoła miała wtedy najwyższy poziom w Ciechanowie. Działo się dużo. Szkoła zadbana. Zadbany teren. Dyrektorka miła, dostępna dla uczniów. Teraz mój brat chodzi do budowlanki. Z jego słów wynika, że jest tam wielki syf.Nauczyciele niedouczeni. Duże kłopoty na maturach / polski, biologia/ Kiepski poziom przedmiotów zawodowych. Wszystko trzeba pozmieniać. Podebrać kilku dobrych nauczycieli polonistów, biologa, itp.Jest to technikum. Młodzież chce zdać maturę. Chcą uczyć się dalej. Pan K. jest za miękki. Nic nie zmieni. Boi się . Tak dalej nie można. Trzeba zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuta Re: Dyrektor zst IP: 188.33.28.* 15.07.10, 14:43 Wiadomo,każdy ma swoją opinię jednak muszę się z Tobą nie zgodzić. Ja pamiętam,że pani Chojnacka ciągle organizowała apele dla ważnych osób z tego miasta.Próby odbywały się podczas zajęć i nawet nauczyciele narzekali,że nie mogą prowadzić lekcji. Jedyne czym pani Chojnacka mogła się wtedy pochwalić to zadbane boisko i ścieżka rowerowa,ale to niestety za mało. Owszem,byli dobrzy uczniowie,ale było też mnóstwo patologii,którą nikt się nie interesował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała mi Re: Dyrektor zst IP: *.ip.netia.com.pl 15.07.10, 19:22 "ewo"jak na siostrę brata z budowlanki to jesteś nieźle zorientowana jakich nauczycieli trzeba zmieniać.moim zdaniem wcale nie jesteś tym, za kogo się podajesz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Dyrektor zst IP: *.chello.pl 15.07.10, 23:08 Jestem starszą siostrą. Niestety los tak chciał, że muszę opiekować się młodszym bratem. On marzy o budownictwie. Chce się rozwijać. Dużo mi mówi na temat szkoły i nauczycieli tam pracujących. Są dobrzy/ mało/ ale dużo jest kiepskich i te ich nieobecności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mauricio Re: Dyrektor zst IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.10, 07:58 Opowiadać niestworzone historie potrafi każdy, również na temat nauczycieli, trzeba być w danej społeczności szkolnej by wiedzieć o czym się pisze...ja nie wiem więc nie zabieram stanowiska w tej sprawie ale widzę że najmądrzejszych to tu nie brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Dyrektor zst IP: *.chello.pl 16.07.10, 08:08 to dobry dyrektor. Lepszego w Ciechanowie nie znajdziecie. Miły, serdeczny i dobry organizator Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Dyrektor zst IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.10, 13:18 Piszecie o obecnym dyrektorze jakby to był chodzący anioł - a aniołem nie jest. Ma wady, i to całkiem sporo, ale przede wszystkim jest właściwym człowiekiem na właściwym miejscu i nie należałoby tego zmieniać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Dyrektor zst IP: *.chello.pl 22.07.10, 19:14 Czy już jest rozstrzygnięcie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigi Re: Dyrektor zst IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.10, 21:27 rozstrzygnięcie pod koniec wakacji...by potrzymać wszystkich w szachu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Dyrektor zst IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.10, 18:44 i co rozstrzygniety już konkurs na dyra czy jeszcze nie bo nie wiem kto będzie dyrem w mojej budzie? dobrze ze jest to forum to człowiek się dowie o niektórych sprawach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Kimono Re: Dyrektor zst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 07:57 Chojnacka jest chora na stanowiska. I to jest nieuleczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re: Dyrektor zst IP: 109.243.144.* 05.08.10, 08:48 Szkolnictwem średnim, na terenie powiatu zarządza Pan Starosta Powiatu Ciechanowskiego czyli Pan Sławomir Morawski z Polskiego Stronnictwa Ludowego. Jak wcześniej tu wspomniano, temu panu należy się już (nie)zasłużona emerytura. Wybierzmy mądrze po wakacjach w nadchodzących wyborach samorządowych. P.artia S.tanowisk L.ukratywnych już dość zepsuła dzięki nepotyzmowi swoich "działaczy" w naszym powiecie. Podobna sytuacja ma miejsce w "Krasiniaku", gdzie rządzi protegowana Pana Starosty. Jednym słowem dość w powiecie rządów kliki z P.S.L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stroskany Re: Dyrektor zst IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.10, 21:16 dlaczego w lokalnej prasie jest cicho odnośnie całego konkursu na dyrektora zst skoro o konkursach w innych szkołach obszernie się rozpisywały, a tu cisza o terminie kandydatach itp...coś mi tu śmierdzi cała ta sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Dyrektor zst IP: 109.243.21.* 08.08.10, 22:10 Ponieważ nie będzie już żadnego konkursu w Zespole Szkół Technicznych. Konkurs został unieważniony i starostwo zdecydowało nie organizować kolejnego tylko powołać kogoś na te stanowisko na okres jednego roku.W takiej sytuacji pierwszeństwo ma wicedyrektor dlatego to on będzie sprawował funkcję dyrektora przez najbliższy rok. Jeżeli chodzi o porównanie Pani Chojnackiej do Pani Dyrektor ILO to jest ono absurdalne i śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Dyrektor zst IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.10, 09:25 Najlepiej w naszym kraju jest jak obowiązują zasady jak u psa ogrodnika: samemu nie wziąć i innemu nie dać...a szkoła przez rok będzie żyła w zawieszeniu....do dupy z tą naszą lokalną władzą....że też naszego starosty żadna fala powodziowa nie zniesie, bo mógłby skamłać o pomoc jak pies to wtedy nauczyłby się pokkory i szacunku do życia i ludzi Odpowiedz Link Zgłoś