Dodaj do ulubionych

Pielęgniarka

IP: 213.199.253.* 18.09.10, 18:26
Dziś trzeci dzień jak chodzę na zastrzyki,byłam już dwa razy w przychodni a w weekend niestety trzeba było iść do szpitala...
O 7.40 byłam już w szpitalu ...czekałam na pielęgniarkę 25min(a ze mną inne 3 osoby...gdzie w weekend powinien być "ktoś"całą dobę...tak jak pisze na drzwiach)
Gdy Pani pielęgniarka łaskawie się zjawiła,zamiast "dzień dobry" przywitała wszystkich tak:
-Kur*a!!! Jak tu śmierdzi!!Może by ktoś okno otworzył!!!
Otworzyła okno (robiąc straszny przeciąg)i weszła do zabiegowego ...trzaskając drzwiami tak,że aż mi w uszach zadzwoniło...
Weszłam do gabinetu....Dałam skierowanie i powiedziałam,że na zastrzyk,a ona na to,że to skierowanie od prywatnego lekarza i trzeba za "usługę"zapłacić ok 15 zł w kasie ://(Jestem ubezpieczona a do tego przyszłam ze swoimi "lekami"...nie wiem jak to jest,czy się płaci czy nie,ale się zdziwiłam bo chyba nie powinno się płacić,jak to jest??)
Teraz robimy zastrzyk.... igłę to mi wbiła chyba do samej kości(!)...To chyba był najgorszy zastrzyk w moim życiu,tak samo jak "wrażliwa" i "uprzejma" Pani pielęgniarka(do tej pory jeszcze się z taką nie spotkałam).
Teraz kuleję na jedną nogę bo boli mnie jak cholera nie wspominając o tym ze jutro będę miała krwiaka na pół tyłka(jutro raczej wybiorę się prywatnie)://
Teraz zaczynam doceniać Panie pielęgniarki z "mojej"przychodni ://
Czy wy też się kiedyś spotkaliście z takim traktowaniem w szpitalu/przychodni....?
Obserwuj wątek
    • Gość: 21 Re: Pielęgniarka IP: 213.199.253.* 18.09.10, 18:52
      (...)"tego" nie można zostawić bez komentarza ://
      • Gość: hej_janek Re: Pielęgniarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.10, 20:15
        oczywiście że nie można, kupa chamstwa i to wszystko. ale nie przejmuj się w prywatnych firmach całkowicie zależnych od płacącego klienta jest podobnie ... np. atlantic w Galerii Mrówka, więc to wszystko zależy niestety od człowieka, zarządzającego i tego z którym miałaś do czynienia. A wystarczy sie uśmiechnąć i cały dzień będzie miły i przyjemny ;)
        pozdrawiam
        • Gość: 21 Re: Pielęgniarka IP: 213.199.253.* 18.09.10, 20:42
          "kupa chamstwa"...dokładnie
          • Gość: nie_cham Re: Pielęgniarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.10, 21:13
            a może kupa chamstwa śmierdziała w tej poczekalni...?
            • Gość: brita Re: Pielęgniarka IP: *.chello.pl 19.09.10, 09:22
              wszyscy mają dosyć życia w ciągłym zagrożeniu więc stres jest odzwierciedleniem ich sytuacji psychicznej, wszyscy narzekają,taka Polska tacy ludzie takie nawyki
              • Gość: gosc Re: Pielęgniarka IP: *.chello.pl 19.09.10, 09:59
                takie zachowanie pielęgniarki należy napiętnować.
                nie powinna się spózniać i byc nieuprzejma.
                jak przychodzi do zwolnień to panie chwilowo pokornieją, a potem wszystko wraca do
                złych przyzwyczajeń.
                • Gość: 21 Re: Pielęgniarka IP: 213.199.253.* 19.09.10, 12:53
                  i co zrobic ...://
    • Gość: HD Re: Pielęgniarka IP: 212.160.240.* 19.09.10, 13:04
      Jak co zrobić, spisać dane z identyfikatora bo taki mieć musiała
      i iść z tym gdzie trzeba.Powiedzieć jak było i zaraz by lalcie poskromnili.
      Pozdrawiam....
    • Gość: KASA Re: Pielęgniarka IP: 188.33.175.* 19.09.10, 13:12
      Jak by mi ktoś kazał zapłacić w kasie za zrobienie zastrzyku też bym ją bezpodstawnie obsmarowała! skarbie poznaj najpierw regulamin szpitala a potem się żal. Jakże mi przykro że takie są realia że jak chodzisz prywatnie płacisz za wszystko. I tak dziękuj Bogu że Ci zrobiła jak miałaś nie uregulowaną opłatę za zastrzyk- bo mogła odmówić jeżeli to nie był zastrzyk ratujący życie!!!! Właśnie ludzie tacy są opowiadają kłamstwa i obsmarowują ludzi- i mała rada jest teraz wybór nie musisz się żalić-wynajmij prywatną pielęgniarkę lub jedz do krajów muzułmańskich tam się bardzo ceni kobiety!!!!
      • Gość: 21 Re: Pielęgniarka IP: 213.199.253.* 19.09.10, 14:20
        (...)Nie chodzi o to,bo 15 zł to nie sa duże pieniadze,na prywatna wizyte i leki wydałam 200zł

>I tak dziękuj Bogu że Ci zrobiła jak miałaś nie uregulowaną opłatę za zast
        > rzyk- bo mogła odmówić jeżeli to nie był zastrzyk ratujący życie!!!

:// yyyyyy
        Myślałam,że "one" są tak po to żeby pomagać ludziom :DD
        A do kultury osobistej +10:DD
      • Gość: Ella Re: Pielęgniarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.10, 12:26
        Kasa, ale ty jesteś sfrustrowanym i zgorzkniałym człowiekiem. Zal mi ciebie.

A szpital na prowincji takie ma własnie klimaty. Niestety.
    • Gość: aleksko Re: Pielęgniarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.10, 13:49
      Witam,
      Skoro została Pani źle obsłużona powinna Pani się poskarżyć oficialnie podając swoje imie i nazwisko i dane nieuprzejmej pielęgniarki - takie rozwiązanie ma co najmniej 3 zalety:
      po pierwsze daje Pani możliwość walki o swoje racje - występuje Pani z imienia i nazwiska i nie jest anonimowym pacjentem na forum
      po drugie daje możliwość obrony lub uzasadnienia swojego postępowania pielęgniarce gdyby Pani wersja była fikcją literacką
      po trzecie stwarza lepsze warunki obsługi wszystkich pacjentów w przyszłości i likwiduje poczucie bezkarności u personelu medycznego.
      Co do zastrzyków - to rzeczywiście za usługi zlecane przez prywatne gabinety trzeba płacić - najwyższy czas skończyć już badania na sprzęcie szpitala za prywatne wizyty- nawet jak Pani miała ze sobą lekarstwo, igłę i strzykawkę to i tak umiejętność zrobienia zastrzyku pielęgniarki pozostającej przecież w chwili robienia Pani zastrzyku na etacie szpitala kosztuje.
      • kobieta887 Re: Pielęgniarka 22.09.10, 15:26
        skoro byłaś prywatnie u lekarza a na zastrzyk przyszłaś do szpitala to opłaty zawsze szpital pobiera..... po prostu za skierowania od prywatnego trzeba płacić w państwowym szpitalu
        • kobieta887 Re: Pielęgniarka 22.09.10, 15:31
          a że trafiłaś na jedną nieuprzejmą nie znaczy, że wszystkie takie są.....
          nie raz leżałam w szpitalu i raczej zastrzeżeń nie mam....
          no jedna mi się też trafiła nieuprzejma, ale wtedy miała akurat zły dzień dlatego wybaczam ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka