Dodaj do ulubionych

Osiedle Plocka

IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.11, 11:13
Co sadzicie o osiedlu Plocka albo jak kto woli Bojanowskiego za wiaduktem . Osiedle to administruje Spoldzielnia Mazowsze . Nie sa to stare bloki bo budowane w koncu lat 80 tych juz nie z wielkiej plyty ale nowioczesniejszymi technologiami, ale wyglad tego osiedla przypomina okres najglebszego komunizmu. Szara pozaciekana elewacje , gdzieniegdzie latane ociepleniem , a kolory uzyte do pomalowania tych niektorych czesci maja kolor majtkowo -wyplowialy. Bylem ostatnio w Mlawie na osiedlu 40 lecia i tam duzo starsze bloki sa pieknie odmalowane, ocieplone, az milo spojrzec
Tam administruje tez spoldzielnia i co ma pieniadze, a Mazowsze ich nie ma . Wszak tu i tam czynsze sa podobne. Naprzeciwko tych blokow usytuowane sa dwa bloki nalezace do wspolnoty. Sa ocieplone , pomalowane i ciesza oczy. I co mozna a tu nie Dlaczego niech ktos odpowie.
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: Osiedle Plocka IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.11, 14:29
      hmm, lubię te osiedle, szczególnie blok Bojanowskiego 5, a konkretniej jednego mieszkającego tam pana P.W.
      • Gość: 904350043 Re: Osiedle Plocka IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.11, 22:03
        To prawda.
        Bloki są dosłownie łatane ociepleniami bez ładu ni składu. Nie ma gdzie wychodzić z psami, bo wszędzie tabliczki.
        • Gość: gostek Re: Osiedle Plocka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.11, 07:50
          Nie wiem czy na wszystkich osiedlach jest wszechobecne donosicielstwo - sąsiad na sąsiada - ale na tym jest to dobrze widoczne. Wstyd!!! "Mnie jest źle, to tobie może być jeszcze gorzej"
          • Gość: mieszkaniec Re: Osiedle Plocka IP: 212.160.172.* 25.08.11, 10:52
            Jaki gospodarz takie osiedle.
            Stanisław Anioł tego osiedla trzyma się dobrze. Oświetlenie uliczne od kilku tygodni pali się prawie cały dzień. Ale co go to obchodzi. O łatach ocieplających na budynkach nie wspomnę. Budynki wspólnoty obok to inny świat. Różnica miedzy współnotą a spółdzielnią jest taka że tam wydają swoje pieniądze a zarządzający spółdzielnią wydają nasze, zazwyczaj delikatnie mówiąc nierozsądnie [dla siebie może rozsądnie] Nie wiem czy konserwatorzy tego osiedla są na etatach w spółdzielni czy w wydzielonej spółce ale ja nie tzymałbym ich nawet minuty.
          • Gość: zxc Re: Osiedle Plocka IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.11, 12:45
            co ta wypowiedz ma wspolnego z wygladem osiedla....?
            • Gość: zxc Re: Osiedle Plocka IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.11, 12:47
              Chodzi o wypowiedz o donosicielstwie. Co to ma wspolnego z tematem.
          • Gość: mieszkaniec Re: Osiedle Plocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.11, 22:53
            O jakim donosicielstwie mówisz ?
            Tu chodzi no konkrety. A wygląd osiedla i złe zarządzanie finansami spółdzielni i wygląd tego osiedla to właśnie konkret. Nie twierdzę że wszyscy konserwatorzy są typowymi olewaczami, ale po pierwsze brak nadzoru P. Anioła , po drugie: Łyżka dziegciu potrafi zepsuć beczkę miodu. Nic dodać nic ująć.
            • Gość: sad Re: Osiedle Plocka IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.11, 14:26
              Nikt jakos nie dyskutuje. Wdocznie mieszkancom osiedla jaet tak dobrze. Przyzwyczaili sie do syfu. ,m
              • Gość: gość Re: Osiedle Plocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.11, 15:47
                ja się nie przyzwyczaiłem, więc się przeprowadziłem na jeziorko
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka